Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz BudaiZoli #4648 üzenetére
Ez fontos, VSYNC mellett is hallod? Mert 60 FPS-nél elvileg minimálisan/nem kéne hallani... 970-ek is ciripeltek rendesen, nekem 60 FPS is sírt. Bár nem zavart soha, fülessel...Elvileg az új NV kártyákból is előfordul. Sajnos ezek a modern hiper-szuper energiagazdálkodós VGA-k ára.
Egyedül eladásnál jelent problémát, mert ha beleírod a hirdetésbe, hogy "bocs cicereg"... akkor nehezebb eladni. Ha nem írod bele, akkor meg reklamálhat a tulaj. Ezért utálok használt kártyát venni. Itt legalább van elállási jog.
-
Ren Hoek
veterán
válasz #00137984 #4614 üzenetére
"Lehet a kártyának nem árt az 50-58fok, de azt akkor a gépházon kivülre kell gyorsan kifúvatni."
Nem értem miről beszélsz... a GPU fogyasztása egy fix dolog és fix hőmennyiségben reprezentálódik. Ez totál független a hűtéstől... ugyan az a hőmennyiség távozik a GPU-ról passzívban is, max ideiglenesen melegebb a szenzornál. A passzív hűtés lényége az, hogy a nagy borda a nagy felülete által adja le a hőt a levegőnek, ami felfelá szállítja a házba. Vagy ventivel rásegítesz...
...az megint más kérdés, hogy a kókányolt AMD driver miatt 1300-on jár egy kalkulátor futtatásakor. Leszabályozva sohasem lenne ennyi akkor.
-
Ren Hoek
veterán
válasz #00137984 #4609 üzenetére
Most írta, és igaza van... egyszerű fizikai tény, hogy a hőingadozás sokkal rosszabb egy GPU-nak, forrasztásoknak stb... konkrétan jobban jársz vele, ha folyamatosan 56 fokon van 24/7, mintha lemenne 30-ra aztán 70-re, aztán 30-ra... (Mellesleg ugyan az a hőmennyiség keletkezik ígyis-úgyis... )
Ez csak egy fóbia, hogy félni kéne a passzív hűtéstől.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz M@trixfan #4349 üzenetére
Teljes egyetértek. A STALKER-től (főleg a SOC), mai napig kiráz egy borzongató hangulat, ami 100x maradandóbb volt, mint bármely mai alkotás kb. Illetve a Bioshock 1, vagy a Fallout 3 is ilyen volt.
Sajnos ott szembesültem a problémával, amikor a Fallout 3 nem indult el Win 8(10) alatt, mások is jelezték, hogy az eredeti lemezes játékuk nem indult már el... ezért vagy win 7 install, mint nálam - vagy kénytelen az emberfia let..rrentezni a GOTY verziót. Nem is attól félek, hogy nem lesz elég kraft a régi játékokkal, az új GCN alatt, hanem, hogy el se indul a játék, vagy crash-el össze-vissza. (és nem virágbolti verziókról beszélek!). Főleg az új driverekre vonatkozhat ez... Lassan már tényleg nosztalgia gépet kell összerakni, DX9/10-es játékoknak.
Úgyhogy, ha valaki ezen korabeli örök alkotásokkal játszik Polaris alatt kérem jelezze minden rendben van-e. Nagyon hálásak lennénk, mi öreg motorosok
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #4275 üzenetére
Félreértesz... a célkártya nekem egy Vega lenne, dehát január még ezer év, meg FHD lehet overkill és elég lenne egy 480 is... ha lenne 100 alatt, már megvettem volna... 2-3 naponta benézek, lehet e már kapni.
A meséket ott szoptam be, hogy hittem a Mantle-nek, hogy idénre már lesz 25 DX12 játék, minden VR gépben Fury-k lesznek, a VR már létforma lesz, és a Fury-ra elég a 4 GB. (Majdnem vettem egy Fury-t, hálistennek győzött a logika)... meg, hogy a 970 fillérekez sem fog érni ha kijön a Polaris. Jó nagy hülye voltam, hogy eladtam már lassan 3 hónapja. Az is hazugság volt, hogy semmi gyártási gond nincs, simán lesz Polaris chip hegyekben... Nem lett... rosszabb ez a launch mint a Pascalé.
...na mindegy ezek után van egy kis egészséges szkepticizmusom a brutális konzol kód gyorsulásokkal. Elhiszem, mert igaznak tűnik, de az utolsó ilyen jóslat volt. Senki miatt nem hozok vásárlói döntést egy fórumon, de a naívságomból is elég, hogy beleélem magamat ezekbe a nagy AMD innovációkba mindig.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Muszáj várni, 100 felett egyszerűen nem éri meg semmiképpen sem a 480. Se választék, se jó árak. Ugyan így vagyok én is. 1060 nem tetszik,1070-el szemezgetek 140K-ért... de egy picit tartok tőle, hogy a Vega jobb vétel lesz januárban. + beszoptam Abu meséjét, hogy gpu intrinsics alatt sokat gyorsulnak majd a nagy AAA címek alatt az AMD-k...Pl Deus Ex.
Ez igaznak tűnik, és akkor a Pascalok leértékelődnek kissé... de már sokadjára szopom be Abu meséit, szóval ez lesz az utolsó, aztán PH fórum accomat is törlöm, ha csalódás lesz[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz ggbuffon1897 #4199 üzenetére
Pontosan ez lesz, megtudnám keresni Abu hsz-ét ezzel kapcsolatban... és ez még csak a kezdet, mert a várva várt DX12 alacsony szintű hw eléréssel, ráadásul a mostani konzol kiterjesztésekkel méginkább ez lesz. Emiatt elvileg ritkábban kellene jönnie új archnak is, mert direkt az aktuális elvárásokra gyúrják ki a hw-t.
Tipp, ne add el a VGA-t, be a szekrénybe, aztán visszarakod ha egy régi játékkal szeretnél játszani. Plusz mindegyik korból kell egy NV és egy AMD is, mert GameWorks meg GPUopen.
A játéktesztekből már tökéletesen látszik, lassan összevethetetlenek lesznek a VGA-k, mert akkora a szórás játék/archban. Univerzális VGA már soha nem lesz... Full értelmetlen a %-os Summary.
Ki is várok még pár hónapot Polarissal szerintem, kösz az infót. Elment a kedvem a játékoktól, meg a gusztustalan 480 áraktól...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz ggbuffon1897 #4192 üzenetére
Pedig most az az ígéret, hogy a rosszul/NV opt játékok remekelnek a Polarison. Persze ez lehet csak az 1-2 évesekre vonatkozik.
Itt lehet kijön már a ROP hiány, meg a kevesebb SP. -
Ren Hoek
veterán
Remélem azért a régi címek menni fognak vele... nagyon szomorú lennék, ha veszek egy 100K-s kártyát és akár el se indul / rosszul fut rajta pl egy Stalker, Bioshock stb...
Azért nehogy már elnyűtt játék legyen egy 2012-es game...
Abu írta ezt annak idején, DX12 korszak beköszöntésével az erre tervezett HW-kon az addott kor játékai futnak jól, de a régiek meg sokkal gányabbul. Minden korszakra külön dedikált VGA. Hurrá...
Erre a BF1 hypera én nem ültem fel. Ugyan az mint eddig, csak VH1 skin. Nem tudom mi ebben a forradalmi. Jól néz ki, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #Morcosmedve #3456 üzenetére
Jah, azért a 4 betűs I-vel kezdődő boltot is érdemes nézni, mert 1070-nek egyre jobb árai lesznek. Bár elvileg NV support a bolt.
Tényleg szeptemberre várjuk a 480 customokat itthon? Lehet lemaradtam valamiről... én már azthittem a héten lesz rendes készlet mindenből... ez már nem is paper hanem urban legend launch
-
Ren Hoek
veterán
válasz Remus389 #3429 üzenetére
Jah, erősen kezd csökkenni az 1070-ek ára... Iponban már van 142-őért Gainward.
Tényleg vicc, hogy lassan alternatíva lesz egy custom 1070... átlag 40-50K-val drágább, de simán lehet elcsábít így is sok embert. Csak szerintem túl erős már FHD-re... hihetetlen mekkora lyuk van 480/1060 - 1070 között, és nem is igyekszik senki betömni. Vega még fél év, és kitudja... Talán egy 1060 Ti
1060 nem éri meg szerintem sem, 480-hoz képest... akkor már 1070.
-
Ren Hoek
veterán
válasz D.Orion #3326 üzenetére
460-ról beszélni sincs értelme itt (470/480 topic... nem lesz sajátja a 460-nak?)... Ez már tényleg ilyen S-Budget kártya. Ha csak nem youtube-ozni és filmezni akar az ember (de arra meg ott az IGP)... inkább veszek valami filléres használtat. Vagy akkor már FHD-re minimum egy 470, ez az új "belépő" kategória kb.
Lassan így leszünk:
Belépő: 470/480/1060
Közép: 1070/980 Ti/ (Fury)
Felső: 1080
Csúcs 1080 Titan P -
Ren Hoek
veterán
Egy-két év múlva próbáld meg eladni, mikor roskadásik lesznek fent next gen kártyák fele ekkora fogyasztással ugyan ilyen áron - magyar bolti garival.
Plusz nekem feláll a szőr a hátamon attól, ha valamit be kell dobozolni, majd feladni futárral/postán külföldre és várni az "ítéletet". Tudom elvileg nem kellene probléma legyen ebből, de ahogy kezelik a futárok a csomagokat néha. Ütik,verik dobálják stb... Rendeltem múltkor telefont, és qrvára le volt sarkazva a külső doboz GLS-nél. Valami hűtőszekrén 3-4 centire beroskasztotta a kőkemény kartondobozt, amit kézzel se lehet összenyomni.
Ezek után nem sok kedvem van utaztatni egy VGA-t. Processzor még oké, RAM-ot is lazán rendelnék, de egy VGA-ban kismillió alkatrész van amit féltenék... de ez lehet csak az én parám...
-
Ren Hoek
veterán
válasz malacka87 #3274 üzenetére
Vicc már az egész... Az meg főleg, hogy az NV oldalakon keresztül lett ekézve az 1070/1080 paper launch-ért. Aztán az RX-el ugyan ez lett... sőt még szerintem trébb is, mert a tesztek a Pascalnál legalább sokkal előbb kijöttek, launchoz képest. (mondjuk ez már tök mindegy)
Reménykedtem augusztusban, de ebből már semmi nem lesz. Lemondtam az MSI-ről... Még OCUK-on mindig 300 dollár. + én nem szopatom magam külföldi kártyával az tuti. Brexit para lehet le be is buktatja OCUK-ot, és mi lesz akkor a kártyákkal? Talán nem mostanában lesz azért, de eleve külföldi gari az egy jó nagy mínusz eladáskor.
Ha lesz itthon értelmesebb áron max akkor... szerintem simán lesz szeptember is. Vagy max egy custom 1070-et bevállalok 140-150 körül akár.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45185024 #3021 üzenetére
Miért, nem reális 100K egy custom 480-ért? Akkor inkább azt mondom, lesznek kártyák, amik hasonló áron lesznek mint OCUK-ban. Főleg ha beindul a szürkézés.
Giga mindig jó áron volt Iponban. Előbb utóbb normalizálódnak az árak úgy is... csak a 480 még nagyon friss.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #Morcosmedve #3002 üzenetére
Semmi nem lesz. Főleg nem Vega... Majd újévben max. Addig IGP/480/1070 a repertoár 1060 nekem nem szimpatikus túlzottan. Akkor már 480 inkább.
(#3003) huskydog17: Ez lehet, de sokan vannak úgy, hogy a 480 épp határon/alatta van a FHD 1080/60FPS/ultra/high-nak... csak azért vennék, mert a Vegának még nyoma sincs, és AMD-hez ragaszkodnának a mantrafícsörök miatt. (Pl én) ... mivel Fury X teljesítményű kártya nem jött (ami ideális lenne), ezért másznak sokan 1070 felé. Például azok, akik eladták a 290/290X/390/970/980 kártyáikat az áresés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #Morcosmedve #2998 üzenetére
Na azt nem olvastam el... de amúgy már van custom Palit 1070 is 375 fontért.
Amúgy OCUK IPON árak 1:1-ben megegyeznek Gigabyte 1070-nél, szóval gondolom 480 esetében is megfognak.
Tudom nem összevethető a két GPU, de ha nagyon sokért próbálják lenyomni a torkokon a custom 480-akat, akkor tényleg sokan már csak bosszúból is rádobnak pár 10K-t, és megvesznek egy 1070-et, ami nyilván egy más kategória.
Tökéletesen jellemzi az itteni fórumlakókat, legalább 4-en már átálltak a zöldekhez így - szerintem teljesen érthető és logikus döntés amíg a Vegával bénázik az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz solfilo #2984 üzenetére
Ez az MSI 480 110K HUF OCUK-on, egy KFA2 "Ref blower" 1070 meg 138K HUF... (10+ in stock)
Ha így vesszük, az utóbbi +28K-ért húgyba-porba alázza... és kevesebbet/ugyan annyit fogyaszt. Lehet ref hűtés, de akit nem érdekel annak ez sokkal jobb vétel. 2/3-ad ár csak nézőpont kérdése.
MSI-re nagyon haragszom ezért a túlárazott fosgubó 480-jáért... pedig jónak indult, rendeltem is volna... de 300 fontért feldughatják. Tényleg inkább hozzádobok és 1070.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Exelsior #2928 üzenetére
Az a baj, egyedi esetekből nem tudunk meg semmit.
100-100 db RX480-at kéne járatni pontosan ugyan olyan körülmények között, átlag napi játékkal és hőingással.
60 vs. 80 fokon... 3 éven keresztül... statisztikailag kijönne valami aztán kész. Ilyen úgysem lesz, mert ezt csak szerverekben vagy haditechnikánál/űrtechnikánál, precíziós műszereknél mérik ki. Szívesen olvasnék pedig ilyesmit...Laptopokban 60-70- él néha sokkal magasabb temp capet adnak meg... és azt még cipelik is, hűtés is gagyi általában. Passz... szerintem ezek a GPU-k simán bírják, aztán reméljük a nyák is. MSI szerintem szépen megoldotta, thermal cam kép többet mond, mint egy max GPU temp adat.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
A 8 pin 225 Watt... 970-re sem volt sok értelme ennél nagyobbat tenni, ha nem kért efelett.
Ez a GPU már alapból egy tuningolt verzió, mert kb 1000-1100 MHz-en tervezték kiadni anno vélhetőleg. Ehelyett alapon 1266 MHz Boostal megy... ha elkezded rángatni nagy fesszel, ráadásul egy kis chipről van szó sűrűbb 14(20) nm-es csíkszélen, amiről sokkal nehezebb elvinni a hőt... szétégne léghűtéssel. (1370-nél is magas temp értékek vannak már) ... Ezt már csak vízzel / LN2-vel tudod 1400 fölé vinni 24/7.
Magyarul nem menne jobban tuningban, hogyha ráraknál mégegy 6 pines tápcsatlakozót a 8 mellé.
-
Ren Hoek
veterán
... dehogyis 225 Watt a max ami ehhez kell... 1100-1200 MHz a "sweet spot" a megfelelő fesszel. 120-140 Watt. Efelett már durván megugrik a fogyasztás. 1400 MHz-et nem is érik el nagyon... ehhez pedig bőven marad 8 pin / 225 Watt-on a kártya.
Vízzel talán el lehet vinni 1400 fölé... de teljesen értelmetlen a 8+6 / 8+8 pin, annyit nem hozna és hűthetetlen lenne.
Majd a rev 2 talán... ez most ennyit tud.
-
Ren Hoek
veterán
Úgy értem, hogy 200 Watt fogyasztás mellett ugyan azt a hőmennyiséget kell kifújni a gépházba 60 és 75 fokon is... onnantól meg a szellőzés dolga a többi. Csak előbbi porszívó mód a 480-on. Nekem a 970 G1 ennyit pörkölt el, és direkt monitoroztam soha nem emelkedett drasztikusan a 2x HDD... a 2 SSD meg főleg nem. Procihűtő ugyancsak alapon járt a Mugen 2-őn. Pedig nem egy nagy szám a házam, egy felső 18 cm-es és hátul egy 12-es venti aztán csókolom... volt benne Phenom II 950 is, na akkor már tényleg meleg volt, de mióta i5-re cseréltem, elég a 2 házventi.
Szóval 200 Wattig egy normálisan kialakított, nem ótvar-gány házban kizárt, hogy bemelegedjen bármelyik alkatrész a VGA-tól.
(#2911) huskydog17:
1. Mondjuk 75 fokról volt szó (és nem a 290X-ek ref 90 fokos maxokról)... linkelhetnél egy tanulmányt, nagy elemszámú statisztikával, hogy a GPU, forrasztások, memóriák akármik leesnek 75 fokon pár év alatt. Valószínűleg az idle agyonhűtött GPU vs ha felmegy 70 fölé, többet árt neki a hőingadozás miatt... de ezeknél semmire nincs garancia 3 év után. Hiperszuper HP Probookomban minden létező alkatrész megdöglött 1 éven belül, pedig vigyáztam rá és hőfokok mindig rendben voltak.
Egyébként nem értem mi a jó abban, hogy 3+ év alatt megvárja az ember amíg leamortizálódik a kártya, új generációk megeszik fele fogyasztással. Garilejárat után egyből bukik egy nagyot rajta az ember. Szíve joga mindenkinek, de aki gari nélkül vesz használtan kártyát, az kb mintha elmenne örömlányhoz védőfelszerelés nélkül. Lehet nem lesz probléma, de az is lehet, egy hét és leszárad a jancsi. Nagyon max 10-15K körül vennék gari nélkül bármit is, (személyes próbagarival.). Eladni sincs szívem gari után, mert tényleg kitudja, nem 1 hét után fossa el magát a kártya, és szerencsétlen kissrácot átqrtam Karácsonykor 70K-val és egy csíkozó kártyával.
+ nem egy ördöngősség ez a PC fejlesztés sem. VGA-t kell cserélni 2-2.5 évente, kisebb bukókkal, best-buy régióban, a többi alkatrész meg bőven kiszolgál 5 évet is.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Továbbra sem tartom rossz kártyának a 970 customot. Iszonyú jól mentek tuningban, és DX11-re teljesen oké. Hát igen, eljárt felette az idő arch terén, ezt el kell fogadni. Sőt NV szerintem jól kiszedi alóla a supportot.
Amúgy mosolygok azokon, akik ilyen 75 fokokat soknak találnak, hogy hosszú távon mit tesz a kártyával. Szerintem nagyon nagyrészt ezek a kártyák (legalábbis aki értelmesen upgradeli a PC-jét) bőven gariidő előtt eladja a kártyát. Egy normális customon 3 év gari van, eladod 2 - 2.5 év után, és még a következő tulaj is jól jár. Kb a nagy értékvesztés az új generáció/gyártástech kijötte ennyi idő.
Ebből kiindulva amíg a garancia véd, addig semmi értelme azon pörögni, hogy 75 fok kinyírja a kártyát (amúgy nem nyírja ki, gariidőn belül tuti)... dehát szopassa magát porszívó profillal 65 fokon akinek hétanyja van
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #02119936 #2903 üzenetére
Azért nem igénytelen szar. Tele van olyan compute fícsörrel és egyéb dolgokkal, amiből DX11-ben nem profitál túl sokat, a Maxwell/Pacalhoz képest amit erre fejlesztettek.
Ha jól fogják használni, mint a Doom vagy Quantum Break alatt a gyors kódokat, akkor teljesen oké lesz.
Meg mi ez a baromság, hogy forró? Megfogod a 73 fokos csipet kézzel? Vagy miről beszélünk... egy 390X vagy Fury X az forró, mert brutál nagy a fogyasztása, és ezt ki is köpi a gépházba... de egy 180-200 W-os kártya azért simán hűthető és nem is termel nagy meleget.
Jó ennyit tudott a 970 28 nm-en, 2 éve... ez tény... de önmagához képest javult az AMD, eléggé sokat. Nekem legalábbis mindegy, hogy 150 vagy 200 Watt... 60 vagy 75 fok. Nem számít szinte semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Plusz még nem láttam olyan hűtést, ahová minden ramsüni odafér.
Hosszútávon biztos jót tesz a tuningolt ramoknak, ha egyik hűtött, másik nem. Gari meg nagy eséllyel off, kapásból 10-20K bukó eladási árból akár.
Más:
75 fok alatt teljesen rendben van a GPU... nem kell ezen aszalni. Leálló ventik ON, és akkor nagy hőingás sem lesz, 50-70 fok között...[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #2873 üzenetére
Tuningolva a 970 is 200W felett kért. Ez még hűthető...
Szóval egy kis plusz fesszel kilehet sajtolni még pár %-ot. Csak jöjjön rendes tweak program, vagy szedjék rendbe a Wattmant.
MSI a winner egyelőre minden téren.
Ha berakják 1060 ellen, hitelesebb eredmény jött volna ki.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Razenhell #2397 üzenetére
Már egészen kezdem megszokni. júni 17 óta IGP (/GTX 460 de azt munkára használom)
110-120-ért feldughatják a customjaikat. Amikor benyomtam még 2 hónapja a 100K-s kezdőárat, kb körberöhögtek és kiátkoztak a találgatósból Erre 110-120 custom. Minden képzeletet felülmúló lehúzás.
Lehet lemondok én erről már nyáron...
Egyébként nagyon jó indie játékok vannak: Don't starve-al el lehet lenni hosszú órákat a Shipwrecked DLC-vel... Volt Steam akció múltkor
Vagy a Factorio-ra is érdemes ránézni, nagyon komplex építgetős. https://www.factorio.com/Talán még a dosbox-ot is érdemes előszedni pár nosztalgiajáték miatt. Red Alert 2 megy natívban is, és a Tiberian Sun is.
... de ha van még tippetek Indie / nosztalgiajátékra akkor msg. Off-ba mehet, szerintem sokak vannak ilyen IGP purgatóriumban Ez óriási benézés volt, hogy ömlöttek a kommentek "Kijön a 480/470 és egy fillért nem fog érni a kártyátok. 970 55K körül fog menni... " (egyik ok, amiért nem hiszek többet a találgatós topicnak)
Ehhe képest még lazán el lehet 70-75-ért adni. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #Morcosmedve #2392 üzenetére
Mármint miért gázos?
"40 ms to 50 ms can be considered a problem like a stutter or indicate a low framerate. "
Azért itt nincsenek ilyen óriás spike-ok, amik kb olyanok voltak AOTS tesztben, mint egy akciós potenciál burst az agyban.
1-2 ms remegéseket ti kiláttok?
Vagy csak én nem értelmezem jól az FCAT analysist
szerk: FPS-re tényleg gáz... ott nem tudom miért szerepel gázul.. talán javítanak majd rajta, mert Polaris erőssége lenne pont az antioptimalizált játék... de gondolom ha kilövöd a füvet meg pár apró alig látható cucc és megvan a 60 FPS ezen is.
Nekem amúgy totál hiányzik a tesztekből egy olyan rész, ahol fognak egy kártyát, és beoptimalizálják a játékot úgy, hogy fix 60 FPS-el fusson, és ehhez milyen beállítások kellenek. Jó nem túl kvantitatív, de szemre lehetne lőni egy screenshotot Ultra és az optimális között... sok esetben nagyítóval kell keresni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #2331 üzenetére
Nah ez már döfi. Kíváncsi vagyok meddig megy el. Vajon csak szerencséjük volt? Netán eltitkolt respin lenne?
1400-on már hoz egy 390X-et is akár, ami már eléggé zsír. A csúszka meg viccesEz így már előrelépés egy 970 után, ami megcsuklik Vulkan-ban és Shader Intrinsics-et sem tud. (és csak 3.5GB ram)
Ha ezeket hozzák 1.25 V körül, értelmes hangerővel, akkor azt mondom szépített a Polaris.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Bjørgersson #2143 üzenetére
A 970 G1-emen volt rendesen nagy hűtés, és az sem volt annyira halk. Akkor ez a kétventis?
Majd a tesztek eldöntik, de szerintem minimál OC lehet rajta. Így meg kb a két éves 970 G1 elverheti, DX12-n kívül. Fogyasztásban hasonlóak tuning alatt. Talán 480 jobb kicsit.
+ 100K-t biztos nem ér meg. 85-90 a max amit ez a kártya.ér.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz távcsőves #2083 üzenetére
Azt azért szögezzük le, ezek a GPU-k általában első körben compute feladatokra jönnek, szerverekbe, workstation-ökbe stb...nem ám a törpe PC-s gamer piacnak tervezik ezeket. az AMD egy rakás dolgot bennehagy a gamer GPU-kban pl. Ne kérdezd miért. Talán bíztak benne, hogy sokkal több compute-ot fognak használni a játékok, vagy a DX12 előbb jön.
A kihagyás sem megy csak úgy. Pl kihagyhatod az ACE-ket, Async Engine.. de akkor ez is csak context switch-t fog tudni. Az egész GCN-t le lehetne csupaszítani, mint a Maxwell-t/Pascalt, de visszafejlődés lenne. Épp most, teljesen értelmetlen lenne a low level API-k hajnalán. Főleg, ha bátrabban mernek majd compute futószalagot tervezni async. Lehetne rendes fizika, rombolás, bonyolultabb táj stb. Azzal egyetértek, hogy egy elhibázott lépés volt 4 gen óta húzni ezt a dolgot. Akár csinálhattak volna egy Maxwell szerű GPU-t a nagy GCN-ek mellett, mert semmiféle hátrány nem érte volna őket DX11 alatt mostanáig. Cserébe fele fogyasztás mondjuk.
Fury X-eken látszik, mennyire sok van még abban a chip-ben, de annak meg lőttek a csonka 4 GB memóval sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz olymind1 #2080 üzenetére
"de akkor miért kell szándékosan lassítani a GCN-eket vele..."
Direkt visszaolvastam... ki és hol írt ilyet? Milyen játékmotorra gondolsz?Az alapkérdés az, hogy a most megjelent Shader Intrinsics konzolfunkciók összességében JÓ-e vagy nem jó a PC-nek, mint platformnak. Szeretnénk-e külön AMD-s PC-t és külön NV-s PC-t? Mert most egy PC van, szerencsére minden mindenhol lefut.
Ezt olvassátok el mindenképpen, mielőtt tovább ragoznánk (már kicsit off is). Abu itt nagyon szépen leírja az előnyeit a szabványos kódnak, és azt is, hogy vissza is fogja a teljesítményt.
http://prohardver.hu/teszt/velemeny_jo_dolog-e_konzolfunkcio_pc_hozni/szabvany_erdek_mindenki.html
+ hozzátenném, hogy NEM a Polaris jó ebben (Doomban), hanem az összes GCN támogatja a Shader Intrinsics-t. Ott van bennük.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz távcsőves #2072 üzenetére
Ki mondta, hogy mindent újra kéne írni? ... csak azt mondtuk, hogy ne hasonlítsunk egy fix konzol hardvert a PC-hez, mert rengeteg mindenben más. (Erre tért ki a válasz korábban). Volt a konzol -> DX12 / Vulkan átjárhatóságról pár kommentje Abu-nak, érdemes lenne ezeket megkeresni.
A fejlesztők régóta sírtak már a GPU-n natívan és gyorsan futó shader intrinsics függvényekért... Most megkapták a GPUopen alatt. Meg is néztem múltkor az ISA táblázatot, jó dolgok vannak benne. Simán lehet használni OpenCL alatt, vagy NV-nél CUDA alatt...csakhogy eddig grafikus API-kban nyoma nem volt.
...de most itt a Vulkan és elvileg DX11, DX12 alatt is használhatóak, ha a fejlesztő szeretné. Nem értem mi a problémád
"Főleg úgy, hogy AMD a kisebb gyártó. Most akkor 18%-ért újra írunk mindent, amikor már van valami a kezünkben? Én pont ezért használnám."
Mert hülye dilettánsok ülnek az AMD vezetésében. GCN már mióta van, és mióta tudják ezeket a konzolos dolgokat. Az AMD simán megléphette volna, már jóval korábban a GPUopen dolgot, amivel iszonyú nagy előnybe kerülhetett volna már a Maxwell idejében... de neeem fontosabb volt a szabványok sérthetetlensége, meg hogy káros mert szétszabdalja a piacot. Ha jóval előbb meglépik, már lehet az NV GPU-k is GCN szerűek lennének nyílt dokumentációval. Mert egyszerűen olyan hátrányban lennének. Na ezért lett 18% a 18%, mert balf*szok. Nem használták ki a legnagyobb ütőkártyát, erre kellett várni 2016-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #2066 üzenetére
Igen és erre az a válasz, hogy nem szabványos. Ezt fejtegette Abu egy csomót. DX12-be meg nem fogják belerakni mint szabvány.
... de mostantól itt a kerülőút, szóval nincs probléma. Attól mert "káros" a piacnak, még alkalmazni fogják, remélhetőleg minél több helyen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz távcsőves #2064 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy nemrég még 18% körül volt az AMD market share. 80% NV csücsült a gépekben. Erre is kell portolni. Még sokáig lesz DX11 port is, ez 100%.
A shader intrinsics-et fogják úgy ahogy alkalmazni, de mivel nem szabványos, ezért ez sem biztos általános lesz. Azért ez más mint a Physx. Az szinte alig adott a látványhoz, vagy gagyi volt, vagy még NV-n is szarul futott. Meg is döglött kb.
Ez teljesen más téma... ha a Doomban látott módon használják, ott kemény köröket verhet a konkurenciára.Hogy káros, vagy sem... az attól függ melyik gyártótól van kártyád. Ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz távcsőves #2061 üzenetére
Arra reflektált, hogy miért nem hozzák át 1:1-ben. Ez nem így megy. Nem lehet csak úgy áthozni a konzol kódot GCN PC-re. Ennyi.
A konzolfunkció megint más téma. Lehet gyorsít, lehet sokat. De szétszakítja a piacot. Csak ezért káros. A PC szépsége pont az, hogy bármilyen CPU, bármilyen GPU van benne, mégis fut rajta a kód. Ha elkezdenek gyártóspec , netán arch spec dolgokat belerakni a játékokba, akkor az lesz a vége, hogy játékokra kell kb külön VGA-t venni és a végén meg konzollá alakulhat a PC. Nem lesz igény újdonságok kifejlesztésére hw sw oldalon sem.
Aztán, hogy ebből mi lesz... kitudja.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #2012 üzenetére
Mondjuk akkor hazudtak a tesztben? "even added large amounts of voltage to no avail."
Miből gondolod, hogy Wattman-t használtak? Alapból is 1.1488-on volt a VCORE... nem hiszem, hogy 0.0012 V-t large amountnak írnának.
Szerk: "Therefore, I deployed AMD’s new overclocking tool, embedded in the Crimson driver and slowly made adjustments to the core and memory. Please note, the maximum power (50%) was applied as well as automatic voltage. This is because manually selecting the voltage didn’t appear to aid stability"
Akkor az is lehet semmi hatása nem volt a feszemelésnek.. és nem emelte a kártyán valójában.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Looserke #2004 üzenetére
Once overclocked, the boost clock hovers around 1360MHz.
"Please note, I did try to push the clock further and even added large amounts of voltage to no avail."
Eddig azt reméltem, hogyha rányomok neki egy jó nagy feszt, akkor legalább 1400-ig eldöcög. Fogyasszony 250 Wattot leszarom.
Úgy látszik még ez sem lesz meg.Kyle Bennet :
AIB partners are reporting to me this morning that with extremely good custom air coolers the 480 GPUs are seeing from 1480MHz to 1600MHz clocks, but tell me it is a “lottery draw” on GPUs.Kyle Bennetnek jár egy qrvanagy pofon ezért. Takonygerinc...
(#2008) Milka 78: +1
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Apucy01 #1913 üzenetére
Tölle az nem egy tejmárka?
Nem a vesszőparipám, én lemondtam róla. Rumor volt a "Beast". Talán majd a 485 rev2. Az új cél 1400 MHz. Nem is erről volt szó, hanem az alapórajelről a két gyártó esetén. Amióta az AMD is boostot ad meg, azóta kicsit kavarc. Pedig szerintem az 1266 MHz stabil azért. Hardkór fánknál meg kitudja meddig throttlingolnak. DX12 játékok lehetnek fánkok majd, de ahhoz nagyon agresszív async kell. Ami egy Pacalból pörit csinálna
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #1906 üzenetére
1266-ot azért tartja szerintem, ha be van lőve a power limit rendesen.
Kicsit más a boost az AMD-nél még mindig.
Pacalnál is ez az official amit tart.Tessék megnézni Guru3D-t ott 1266 MHz van megadva originalnak, még ha boost a neve is... 1060-nál meg 1506 MHz.
Mindegy, csak azt mondom, hogy teljesen hülyeség a gyári OC feletti OC-t nézni, hogy fúdeszar kártya csak 20 MHz-et megy. Nézzük azt is, hogy honnan...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #1903 üzenetére
Vicces, hogy 1060 Customoknál miért az "oc base" clockhoz mérjük? Szerintem Ref base órajelhez képest hány %.
480-nál ia 1266-hoz mérem a %-ot, full lesz.rom mennyit pakolt rá a gyártó.
1060-nál ez 1506-hoz mérjük már... és még a ref is megy +200 MHz-et. Plusz a boost-ot se feledjük. Az AMD is kicsit elment ebbe a boost irányba mellesleg.(#1904) Apucy01: Nagy tévedés. Jól skálázódik a cucc. Ha mennének 1500-1600-on mondjuk rev2 esetében ez egy brutál jó kártya (lenne). így se rossz, de én beszoptam a pletykákat.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz dergander #1892 üzenetére
Nézd meg az 1060-ra mennyi számítási kapacitást írtak TFLOPS-ban. Ez nem teljesen vihető át játékbeli teljesítményre, de a 480 sokkal erősebb. Async-ben emiatt jöhetnek ki különbségek, ahol sok compute feladat van a grafika mellett paralell. A 970 sem volt túl acélos DX11-ben mégis ment mint gép.
Szóval eltérő a két arch, és ez az OC órajel vs teljesítményre is igaz...sokkal komplexebb a dolog.
Ezért majd egy custom OC vs custom OC a mérvadó, nem ezek a refek (bár 1060 ref 100x korrektebb)(#1901) gollo91: Szerintem up to, és ennyi... vagy meglesz, vagy nem. Lutri.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz aragorn1000 #1856 üzenetére
Én is tudok szép színes csíkokat fotosoppolni ám... Majd ha egy Guru3D, TPU stb hozza ki, ráadásul nem egy kártyánál... chip lotto, hallottál erről? Lehet ha szerencséd lesz, megy 1450-et, ha nincs, akkor meg összefossa magát 1350-en.
Ne legyen igazam, de én egész idáig naív bociszemekkel nyaltam be a rumorokat a 480-ról, aztán a 99%-a fasság volt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45185024 #1848 üzenetére
Mondtam, hogy jó tápja lesz. Amúgy a cherry picked nehogy azt hidd, hogy válogatott lesz.
Nekem Powercolor Devil a favorit eddig... de ez a G1 is szimpi, csak túlárazták. Meg nem tudom a kétventi elég lesz-e...
Asus nevetséges vicc, elmennek a redvába ennyiért.
Nah ideje aludni,side- melót befejeztem reggel5-re kell gründölni a 480-ért, mert rájöttem, hogy lazán elvertem kajára meg utazásra a 970 árát pikkpakk eltűnt... amióta várok erre a vörös forradalomra. Ehh[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Tegyük fel, nem érdekel a fogyasztás, egyen 250 Wattot ha éhes... adok neki feszt szívlapáttal, 1.25 -ig mondjuk. Ehhez hogyan viszonyul a szilícium 14 nm-en? Itt nincs olyan fesz cap, ami még 28 nm-en jó volt, itt meg kinyírja a chipet? 24/7 persze, hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Egyetlen példa a Kingpin 980 Ti ami pre-binned. Meg is lehet nézni az árát... Szerintem sehol a világon máshol nem válogattak VGA-t.(GPU-t meg konkrétan soha)
.. én is rosszul tudtam eleinte...
Szerk: amúgy ez a nem bírja az órajelet dolog most érvényes? Boost clockról van szó, tehát azt bármikor visszaveheti, ha nem tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz stratova #1807 üzenetére
Erre a pár napra/ 1-2 hétre én sem értem miért nem lehet elővenni pár indie remekművet. Százszor jobbak mint ezek a csodagrafikájú mesejátékok 10 IGP címet tudnék kapásból, amivel több száz órát el lehet ütni.
Engem az infóhiány és a bizonytalanság bosszant csak... és az, hogy 1060-ból már korrekt választék és teszthalmaz van.
-
-
Ren Hoek
veterán
Nemár... pff... én elég gyakran kikapcsolom a monitort, amikor lemegyek ebédelni stb. Biztos szoftveresen is lehet, de így kényelmesebb. Teljesen ki kell húzni és visszadugni?
A 270X-el sok problémám volt, főleg ha a TV-t is rádugtam 24 Hz-en. Rengeteg időm ráment a fórumozásra hogy helyesesen beállítsam a 24p MKV lejátszást... Szidtam is rendesen az AMD-t.
Érdekes módon a GTX460 és a GTX970, és mindkét Intel HD GPU is azonnal pöccre indult, csak rádugtam a TV-t és simán működött.Szerinted Customnál is ilyen lesz, hogy vissza kell dugni a monitort/TV-t ha kikapcsolom? 270X-nél nem rémlik ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #1777 üzenetére
Szerintem a DX12 eltörpül a shader intrinsics mellett. Lehet most ez az új mantra, de kicsit belekóstoltam a multiplatform dolgokba anno, meg jelenleg is fejlesztünk ide-oda... teljese átérzem, milyen az amikor natívan meghívsz egy függvényt amit a másik platform/nyelv/api használ. Pl image processingnél az OpenCV-s jó kis libeket csak áthozom és működik. Ez csak hasonlat, de a lényeg a fejlesztési időn van. Óriási munkák ezek.
Szóval nem véletlenül könyörögtek a konzol - GCN átjárhatóságon, mert egyszerű mint a faék, ha megvan a kód. Ennyi konzol, pc címet nem fizethet már le az NV, csak hogy ne használják a 3 perc alatt átmásolható kódot. És ez független a szabványtól. Sőt pont, hogy antiszabvány.
Kérdés, hogy megnyitja-e ennek hatására az NV a GPU-it. Szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #1769 üzenetére
Devilt emlegették 1400 MHz-es gyári clockkal, gondolom kivágva full powerlimittel, esetleg gyári feszemeléssel... és mivel boost, ezért ráfoghatják, hogy nem is kell neki tartania. Ez a trükk ebben ám.
Valahol olvastam, hogy az 1400-hoz már 1.225 V kellhet. Szerintem még a 225 Watt-ba is nehezen fogunk beleférni, és kitudja milyen hangerővel.
(#1770) Habugi: de ez hogyan lehet Power eff on-nal? Végülis stabilizálta a boost clockot valami 23% TDP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #1767 üzenetére
Jól látom, hogy 70 fok és 2500 RPM-es ventik és dobálja az órajelet 1250-re?
23% + power limit, hogy tartsa? Azt nem értettem teljesen mit mond fritzül.
Komolyan nem tudom, hogyan lesz ebből Devil - 1400 MHz...[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #1730 üzenetére
A ref-et is már eléggé jól lehet húzni... akkor egy Custom 1060?
Palit JS-nél, refhez
1506-> 1730 MHz core (14%)
1709-> 2050-2100 MHz boost. (~21%)Simán tartotta a boostot is rendesen a grafikon szerint.
480 esetére átszámolva... (Kb ennyit illene mennie a 480 customoknak is, de valszeg közelébe se fog érni)
1266 -> 1443 MHz (ha a sima órajelet nézem 14%-al)
1266 -> 1531 MHz (ha 21%-os boost OC-t nézem)Még ha fánknál meg szerintem mindegyik vissza fogja venni... Egy manual OC 480 vs manual OC 1060 ... nem is mondom inkább. (DX11-ben tuti)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #1724 üzenetére
Olvass a sorok között.
Szerintem Feature-ben egyértleműen a 480 a winner, ha olcsóbban hajlandóak végre adni, mint az 1060.
...de mint termék sikeressége, kb minden lehetséges felsorolt ponton elszúrták a rajtot AMD-nél, mialatt most NV konkrétan berobbantotta az atomot. Hogy a mókuskerékbe lehet, hogy épphogy kijött az 1060, és már Custom tesztek vannak fent órajelekkel, tuninggal stb? Itt meg megy a mosdatás, hogy jaj OEM, meg stb stb.
Egyébként nyugodtan tárgyaljuk ki az 1060-al való versengést, ez nem VS. Egyszerűen aki ide látogat az legyen tisztába azzal, hogy két lehetőség közül választhat.1. GTX 1060: Az összes kedvenc DX11 játéka fog futni vajsimán szinte fogyasztás nélkül, néhol Nano/ Fury teljesítménnyel, még sokáig 6 GB rammal. Ráadásul a ref blower kifejezetten ajánlott ilyen TDP-re.
2. RX 480: Gyengébb DX11 teljesítmény, Customnál lehet akár +50-100 Watt fogyasztás is. Fos ref. Cserébe 8 GB-al nem lesznek gondok, kicsit olcsóbb is lehet egyszer majd, és GPUIntrinsics (Doom, Deus Ex stb) + HW Async + jóval nagyobb compute.
Ez tiszta fejjel, vörös/zöld szemüveg nélküli összevetés.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #1713 üzenetére
DX12-ben nem rossz. Bár még a Pascal is fejlődhet driverből, fejlesztők által... de szerintem ami limitálja az 1060-at az a compute teljesítménye. 970-nek is sokkal gyérebb volt, mint 390-nek mondjuk.
Ebben DX12 alatt profitál a 480.Viszont a tesztek szerint mégis az 1060 fog kijönni győztesen, szuperajánlott lesz, gondolom tuningban is menni fog sokkal jobban, mint az 480. Vagy ha nem is jobban, de látszatra sokkal nagyobb frekvencián (ami marketing szempontból sokat nyom majd a latban, pedig semmi jelentősége ctc) Plusz még előbb is jön, ha még kapható is lesz, akkor azzal fogják promózni, hogy az 1060 veri a Fury-t, alapórajelen... és még fogyasztásban is nagy pofon AMD-nek. -2 GB is jelenleg konkrétan nulla játékot érint, még sok időnek kell eltellnie, mire 6 fölé fut.
Ennyi... újabb NV win. Az, hogy fél év múlva mi lesz DX12/ Vulkan alatt, jelenleg max minket izgat. A népet a Witcher meg a GTA V izgatja DX11 alatt. (Ettől függetlenül 480 felé billen a mérleg a valóságban sok feature miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #1695 üzenetére
Mindeközben szivárog lefelé az 1070 custom ára... lehet érdemesebb lesz 40-45K-t rádobni, sokkal nagyobb perf-ért...ahogy Televan kollégát már átcsábította a gonosz Birodalmi oldal. Ennyiért teljesen kizárt, hogy megérné bármilyen 480 custom... Reális "értékük" ezeknek 85-90K és pont. Ez mondjuk őszi-téli ár már inkább... ez is ugyan olyan paper launch, mint a sokat szidott Pascal.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #1679 üzenetére
Abu írására reflektáltam inkább a másik topicból. ( ...hogy rengeteg GPU ment OEM gépekbe így, ezért nem jut a customokra. )
Persze nagyobb piac (70% elvileg az eladásoknak)... de brand szempontjából kutyafülét nem ér egy jól felépített custom hadtesttel szemben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #1674 üzenetére
OEM-ből lehet a legjobban építeni a brand-et, ez meg van írva a Marketing Bibliában
Jelentéktelen zs kategóriás szempont, hogy éppen egy Polaris van az OEM-ben, vagy 970 pl... sokan lehet nem is nézik. Vagy menteni a piacot és komoly marketshare-t csinálni a presztízs custom 480-akkal, mielőtt kijön az 1060. Mert abból egyre csak szálingóznak a jobbnál jobb custom dizájnok. Ha még kapható is lesz, akkor ennyi volt a piac letarolása... de itt inkább az AMD brand feláldozása történik az OEM oltáron.
Negyedéves jelentés sem lényeges, hanem hogy hány AMD GPU lesz a gépekben és hányan unják meg és vesznek 1060/1070-et. Ahogy félévet sem fognak a Vegára várni sokan, hanem megveszik az overhype túlárazott Pascalt...és akkor már lehetetlen lecseréltetni velük.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
A héten talán lesz hír a Devil érkezéséről...de Abu a másik topicba írta, hogy ugyan úgy nincs elég chip, mert az OEM összetákolt gépekbe adták el főleg a chipeket a partnereknek.
ASUS aug közepére ígérte, Devil talán júli 21, de készlet ugyan úgy nem lesz ebből sem. Talán augusztus közepére. Jó áron meg szeptemberben? Kitudja.. 470 kanyarban sincs...970-et már ne vegyél. Nekem is az volt, ha most lenne, azt mondanám ne add el, mert DX11-ben tök jó (Max használtan vennék 60 körül, ez a reális ára) ... de újonnan már nem éri meg semmiképpen sem. 390 meg fogyaszt mint gép a 480-hoz képest. 380X meg gyenge. Szerintem ne siesd el, IGP-vel elleszel iskolakezdésig
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Zeratul #1661 üzenetére
Mint már említettem, sokunk a DX12/Vulkan/ GPUopen intrinsics hírek alapján nyomta el a 970-ét pl... azért valljuk be nem is alaptalanul. Az NV kivégzi a Maxwelleket, és előbb utóbb senki nem fog szüttyögni a különutas Async történettel. Ha a Quantum Break-et nézzük, akkor nagyon odaveri a 970-et a 480... és Vulkanban sem semmi azért ami történik.
Ilyen alapon még mindig tartom magamat, hogy egy 970 Maxwellt érdemes lehet cserélni, mert a Vega nagyon messze van még és még lehetnek meglepetések.
Amúgy nem értek egyet, sokan a 480 miatt rakták fel
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Zeratul #1654 üzenetére
Nem sírok, de azért a találgatósban is eléggé csúnyán lelett írva a 970, hogy milyen szar, meg pillanatok alatt 50K-t se fog érni...(jópáran eladtuk ...) aztán kijött a 480, pár DX12 és Vulkanon kívül alig jobb valamivel, fogyasztási tippek meg abszolút nem jöttek be. (Tudom NEM a 970 leváltására jött...de már elmagyaráztam a logikát a váltásban) Tuningolva valószínűleg többet fog zabálni, ha nem ugyan annyit, mint a 970 Custom OC - csak ez 14 nm-en.
Szóval erősen overhype volt azért...my bad.
Ettől függetlenül jó lesz a 480 nekem, csak jöjjenek már a custom tesztek.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz VirsLee #1652 üzenetére
Eladtam pár hete még jó áron azért... abban reménykedve, hogy júli 1 után hamar lesznek customok 1450-1550 MHz körül, jó áron. Sok fake infó volt. Már belátom, elsiettem... ha bukok rajta még 20K-t, és eladom 50K-ért októberben, akkor pont annyit bukok mintha vettem volna egy 480 customot ezen a horror kisker karvalytőkés áron.
Na sebaj, kibírok még pár hónapot IGP-vel vagy passz... eljárok futni, gyúrni, komolyzenei koncerteket hallgatok, színházba járok, könyvet olvasok, nőneműekkel találkozok stb - ilyen kis béna kommersz dolgok : D
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz VirsLee #1646 üzenetére
Lehet. De az politikusoknak sem szeretnék egy forintot sem fizetni a VGA árából. Feldughatják a 27%-ot. Elég sok bőrt lehúznak a jövedelemadóban úgy is.
Majd meglátom aztán, lehet egy külföldi rendelés is benne van, csak szeretném 1 éven belül cserélni, talán Vegára... úgy meg nehezebb eladni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45185024 #1633 üzenetére
Mondjuk a teszteket jó lenne megvárni. Lehet csak biztonsági okokból veszik ilyen alacsonyra az OC órajeleket, és mondjuk egy G1-en /Nitron is megy feszemeléssel. Nem igazán tudom, hogy milyen ordítóan nagy különbség lehet a kártyák között... ha nem válogatják a GPU-t. Már pedig tuti nem fogják ennyiért... Vagy a fordítottja, ha gyári órajele meg nem fogja bírni a kártya, ahogy ezekre már láttunk példát. Mondjuk akkor legalább dobhatod vissza nekik a francba.
Az viszont ordas nagy g...ség lenne, hogyha rev 1-et lenyomják a júliusi vásárlók torkán, aztán sunyiban jön egy rev 2 ugyan annyiért a későbbi vásárlóknak, magasabb órajelekkel / alacsonyabb fesszel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Zeratul #1615 üzenetére
Refnél igen... az órajelvisszavétel miatt.
Customnál ha tuningolni akarsz, mondjuk 1400 MHz-es "extreme OC", ha egyáltalán kijön belőle az a nagyon komoly 136 MHz, kell majd neki tolni Vcore-t, elszabadul a fogyasztás... nem véletlen a nagyon alacsony gyári OC rajtuk. Még az a 8 pin 225 Watt is lehet kevés lesz.
Ha a kiadásra szánt 1000-1100 MHz-en jött volna pl 150$-ért, akkor népkártya lenne brutális OC potenciállal 470X / 470 néven... de ezt nem tehették meg, ki kellett fejni a chipet a végsőkig, hogy 970-et befogja legalább. Ilyen szempontból teljesen elismerem, hogy alapoból a 380X méltó utódja lenne a tervezett paraméterekkel és áron.
Most már mindenképp érdemes megvárni az 1060-at, ha eddig pöcsölnek a Customokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45185024 #1588 üzenetére
Nincs olyan AC aminél odafér az összes RAM süni... ha majd emiatt lesz instabil az OC, hogy két RAM nem kapott bordát... Soha nem tennék rá AC-t. Refnyákon nagyon idióta helyen van az a két RAM.
Televan: ezekből a custom gyári órajelekből és az OC tutorialból tippelve még lehet az 1400 is túlzás 24/7.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45185024 #1584 üzenetére
Nem. 6 a GPU-nak, 2 a RAM-oknak, látszik is a távolabb. ,más kártyákon is van így. A kártya végére rakják a RAM-okét. Azok nincsenek a VRM sorban.
Anus meg egy vicc... ezekkel az órajelekkel nevetséges. Plusz aug közepe... mi a szart csinálnak ezen ennyit? Megtervezik a szuper extra fícsörű ledeket rá?
Ha a többiből sem lehet rendesen kapni, akkor ez is kb Pascal custom paperlaunch szintű... nekem eddig a Devil talán ami várós, dátumra és specekre. Gondolom 100-110K-ért beárazva
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Én pl sehol nem írtam olyat, hogy a 970/390 leváltására jött volna. Rá lehet keresni.
Azt írtam szó szerint, hogy a jelenlegi 290X/970/980 tulajok b..szhatják kb, mert sokak kénytelenek voltak eladni, hogy ne bukjanak 80K-100K-ról hirtelen 50-55K-ra értékben. Teljesen logikus lépés pl egy Maxwellből kiszállni... Mivel RX 480 AIB 1450-1600 MHz köré szóltak a pletykák, sőt a "Beast" 1600 MHz-ről, az összes Polaris feature-el együtt már valid váltókártya is lehet(ett volna). 970-Fury ugrásra már ütős lehet pl. Ezt próbálom mondani, hogy teljesen mindegy hová szánják, ha tudásban/feature setben akkora ugrás van, hogy megéri váltani. Utóbbiak úgytűnik fake infók voltak, épphogy kiköhögik az 1400-at a customok feltehetőleg...igen elkeserítő fesz értékekkel és brutális fogyasztással magasabb clockon. 485 sem lesz rev 2-ként mostanában... Ugyan az az analógia, ha GTX 1060 perf+feature-ben megéri, akkor még a 970-et is le lehet rá cserélni DX12 miatt.
El kell fogadnunk, jelenleg ez a max ami kijöhetett a Polarisból. Nyilván nem tudtak 970-1070 méretű ugrást hozni perf-ben és wattban sem 14 nm-en. Ez van... Ez a cucc, bár nem lett világmegváltó GPU, rendben van a maga kategóriájában... de ettől még óriási lukat hagytak fél évre a termékpalettában. Ha pedig a Vega is feljebb jön, ahogy ígérik, akkor tényleg semmi alternatíva nem marad szinte a következő 1+ évre sem, 100-150K között.
(#1546) metalharcsa: Nyilván az agy hiányára vall, hogyha kritikusan gondolkozok egy termékről és nem szopom fel sem az AMD-t, sem az NV-t és nem szaladok azonnal a boltba az overhype-olt termékekért.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Ezt én értem, vagy 100x leírtam... de lesz.rom. Engem, a userek 99%-át és a szakújságírókat SEM érdekli, hogy milyen fiktív sávba érkeznek a termékek. Ezért mérik össze a 970-el... máskülönben a tesztek a 380-al mérnék össze a teljesítményt. Miért is kellene egy eddigi 300 dollárért vásárlónak újra azt venni?
Perf/dollar/(watt). Csak ez számít.... de utoljára írtam ezt le, mert csak elbeszélünk egymás mellett, és más nézőpontból közelítjük meg ugyan azt.
Valaki meg írta, hogy az 1070 2x drágább... hát ebből világosan látszik, hogy rohadtul nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Engem csak az idegesít, amikor azzal szépítgetjük az eredményeket, hogy ez csak egy gyenge középkategóriás utódkártya. Akkor az NV hogy tudott 1070-nel ekkorát ugrani? Pedig az is utódkártya, 970/980/980Ti-t is elf...szozza.
Ez most ennyit tud (sőt valszeg gyengébbnek szánták -200 MHz-el...), de lehetett volna erősebb is, akkor is lett volna célközönség. Az meg különösen szopó a 290X/390(X)/980 tulajoknak, hogy nem tudni mit várhatnak. Ha egy 1080 teljesítményű jó drága Vega jön, még fél év múlva, hát az se túl ideális. Mert overkill sokaknak...
Ezért rágózik csak most mindenki a 480-on, mert nincs egyszerűen semmi felette ami FullHD-ra jó lehetne, és még hírben sincs. így marad a 480...
-
Ren Hoek
veterán
válasz Zeratul #1523 üzenetére
És ennek mi köze a kártya teljesítményéhez? Megmondom, semmi.
- Név alapján összevetni a kártyákat bölcsésztempó.
- Kvantiatív mérések alapján a többi termékkel az meg mérnöktempó.
Középkattal egyetértek, de szerintem felesleges azon rugózni, hogy kinek szánták. 970-ről már megfontolandó a váltás pl, pedig official "mégsem oda szánták.". 290-ről is akár, mert megoldja a fogyasztást... persze ezekből korábban kikellett volna szállni, és akkor mehet 1:1-ben a csere. ha nem lenne ilyen drága még a cucc. -
Ren Hoek
veterán
válasz Zeratul #1517 üzenetére
Mi az hogy szánva Ez nevetséges csak a fejedben létezik, mert hogy sem az AMD, sem a szakújságírók nem szánják senkinek. A termékpalettába van szánva a 390/390X/1060/970/980 'középkategóriás' sokaságba valahová. Ezt lehet egyedül rávágni. Senkit nem érdekel, hogy mi volt előtte.
Értelme sincs a névre recskázni, mert CU alapján a 380X-et nem tudod hová tenni, és az NV meg egyből kettőt ugrik pl az 1070-el szétp...ázva a mezőnyt.
Mit tud és mennyiért. Ez az egyetlen lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz robertosz91 #1493 üzenetére
"Nőies gondolkodás" talán az a sztereotípia, hogy a női elme szeret elbíbelődni a részleteken, apróságokon - emiatt kevésbé látják a teljes képet. A férfiak meg távolról szemlélik a tájat, de a kis részleteket figyelmen kívül hagyják. Jól mondod, ennek az esztétikához, formatervezéshez és VGA dizájnhoz semmi köze - ugyan úgy "férfias szakma" és igény lehet ez is.
Ezzel én úgy vagyok, hogy sokadlagos szempont a kártya kinézete, átlag-átlagon felüli (jó szó rá: esztétikailag) ízléses káryták közül válogathatunk igény szerint... viszont randa igénytelen műanyag ócska hatásút egyszerűen nem szeretnék látni a gépemben, sem használtan árulni 1-2 év után.
Ezen kívül megvan az a talán nem is alaptalan prekoncepció, hogy az ócska hatású dizájn pl gyenge anyag- és összeszerelési minőséget rejt... Néha persze fordítottja igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #1482 üzenetére
Meg Abu szerint a Shader Intrinsics-től gyorsult ennyit a Doom... Azért nem követi annyira a valós DX12 teljesítményt.
Másik, hogy valószínűleg ha jól megvan írva a kód akkor Pascalon is jó nagyot megy DX12 alatt (Sayinpeti is valami ilyesmit mondott korábban). Legalábbis a Fury nem lépte le az 1070-et egyáltalán. Ez mindattól függetlenül, hogy az Async nem megy hw-n a Pascalokon sem.
Szóval azt felesleges várni, hogy majd a 480 beéri az 1070-et DX12-ben... Max olyan helyzetben, ahol a Radeon only effektek futnak. (Doom, és Deus Ex is elvileg)
Amúgy olvasnivaló ehhez:
http://prohardver.hu/teszt/velemeny_jo_dolog-e_konzolfunkcio_pc_hozni/szabvany_erdek_mindenki.html
(Ezzel kicsit bemutatva, hogy irgum-burgum milyen rossz, de csak a GCN a jövő úgyis )(#1483) huskydog17: Ennek köze nincs a nőies gondolkozásmódhoz...ez hülyeség. Egyszerűen valakinek más az igénye / ízlése mint neked. Ettől nem lesz senki homoszexuális valaki, mert burkoltan kicsit erre céloztál szerintem .D Ott van baj, hogyha a dizájn bármilyen terméknél felülírja a logikát. Pl megveszik a hipergyönyörű fekete batman kinézetű X márkát, amiben fos a VRM, és még hangos is a hűtő... de megveszik. A dizájn egy szempont, normális esetben prioritásban utolsó.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz huskydog17 #1476 üzenetére
A belső a fontos, ez tény... de bárhogy is csűrjük-csavarjuk számít, hogy hogyan néz ki egy egyedi custom kártya. Egyszerű.
Érted, a könyv borítója is fontos, mikor megveszed, olvasásnál mégsem látod. Bort is gyakran üveg és igényes címke alapján választasz, mégis iszogatásnál nem a címkét nézed, hanem az üveg alját A VGA kinézete olyan mint a csomagolás, egy GPU különféle egyedi csomagolása. Sőt, ha takarítod néhanapján a házat, szerelgeted hétvégén, akkor jó érzés belenézni egyszerűen egy rendezett kábeles összhatásban korrekt gépbe.
Mivel sokaknak fontos - ilyen az emberi természet - ezért használt eladásnál sokkal értéktartóbb egy formatervre szép és igényes (nem túl csicsás) termék - mint egy bazári műanyagtömb.
Ennyi.
Ps: Nekem a Gigabyte G1 "jön be" eddig a legjobban, de mégsem ez fog dönteni, hanem a VRM minősége, cicergés, ventihang és az OC.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Kicsimix #1459 üzenetére
Szerintem azt várta Gollo, hogy a Fury szétpi...ázza a mezőnyt a rengeteg CU-jával.
Azért tegyük hozzá, hogy ez egy szintetikus teszt, amire szépen kigyúrhatják a gyártók az arch-ot. Nem biztos, hogy minden fejlesztő majd külön Async kódot fog fejleszteni a játékba, csak hogy NV-n is fusson jól. Itt azért láthatóan gyorsult. A Pascalban sincs hardveres ACE, csak preempció+ szoftveres megoldás.
A valós játék mást mutat, mert láthatóan eléggé különbözően nyúlnak a fejlesztők a DX12 feature-jeihez.
A Vega majd 2x ennyi ROP-al, és 4000 shader procival szépen fog döngölni. Szerintem a Kis Vega lesz 64 modern ROP, mint a Polarisban, és 4K SP. (Tippre 1070 és 1080 között) A nagy Vega meg annyi amennyi belefér a csipbe. Aztán lehet ezt már lehetetlen lenne hűteni... sajnos semmi infó.
Az egész RX 480 akkor lenne igazán szép, ha tudnánk mi jön még fölé.Akkor lenne helye és célja igazán. Ezért várnak sokan szinte csúcskártyát a 480 képében. NV már kihozta, és közben meg ez az AMD csúcskártya jelenleg 14 nm-n.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Név szerint a 380 utódja...de mivel 480X nem lesz, inkább a 380X után érkezik ez CU-ban és ROP-ban.
Szóval ez a "40%" így már nem is olyan nagy szám. Ha már névutód szerint vesszük, a 970-re iszonyú pofont vert az 1070... 980-on és 980Ti-n keresztül.. néhol 50-60%-okat. drága is mondjukPersze így is jó lesz a 480, főleg Vulkanban, DX12 alatt (Igaz, hogy a többi GCN is ugyan úgy gyorsul, főleg a sok CU-s kártyák mint a Fury X)... Én is 480-at veszek Customban majd valamit... de azért nem vagyok elájulva a nagy ugrástól sem. Főleg, hogy a jelek szerint csutkára van facsarva a chip. Valószínűleg 1000-1100 MHz körül akarták kiadni, ehhez passzolna is a 6 pin - úgy szép is lenne egy 1350-1400 MHz tuning.
Szóval jó cucc, de nem egy 4850 / 4870 super best buy VGA... de szép is volt annak idején... a chartokban ennyiért csúcskártyát kaptunk, csak az SLI/CF előzte meg sok helyen..., nosztalgiáztam most egyet a PH! teszten... 35K/60K áron mit kaptunk Persze a forintot is aranyból volt inkább.
2008: "...Ugyanez elmondható a HD 4870-ről is, azzal a különbséggel, hogy a partnereink árlistái szerint kb. 60 000 forintos videokártyát már sokkal kevesebben fogják maguknak megengedni."
LoL... mostanában lassan a netezéshez is már 100K-s VGA kell
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest