Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz shouryuken #47799 üzenetére
Amúgy jól néz ki a fa is engem az zavar csak hogy belelóg a keretbe,ha pld fölötte volna jobban összeálna nekem-de mint mondtam szubjektív vélemény,nem vagyok szakértő a témában
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz shouryuken #47795 üzenetére
Fa nélkül jobb volna Viccet félretéve szerintem nem olyan jó hogy rálóg az ajtóra+a kitámasztó sem túl szép.
Az ajtó fa nélkül viszontteljesen jó volna
De ez csak az én privát véleményemZilko87 nem rossz csak ez a fakó szín itt életlen hatást kelt,meg lécdarab se mutat jól a madár alatt valahogy.
Amúgy a madár jópofa[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
g.killer
aktív tag
-
g.killer
aktív tag
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #47786 üzenetére
Jó képek-jók a szinek(amelyiken van )Az utolsón az ablakok szine dobna a képen de tényleg eléggé a sarokba szorult
-
g.killer
aktív tag
válasz psycroptic #47787 üzenetére
Köszönöm!
szecseri: Neked is!
Első nekem így teljesen más hangulatú mint színesben de majd ránézek színesben is.
3-4 meg ötvenesbe ennyi fért bele, vagy lefotózom vagy nem.. Amúgy a házikónak nehéz lett volna teret adni mert egy szálloda, és elég nagy területen helyezkedik el..
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
szecsgeri
tag
válasz g.killer #47786 üzenetére
1. színesben szerintem jobb lenne.
2. Nagyon jó a hangulata.
3. Túl zsúfoltnak tűnik + enyhén dől is balra.
4. Megint csak nagyon jó lenne, ha a házikó nem lenne úgy elvágva, hanem egy kis teret kapott volna.[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
válasz Fandango #47784 üzenetére
Köszönöm!
Valószínűleg el fogom küldeni az obit kalibrálni, mert biztos, hogy lenne ez még élesebb is. Mondjuk amennyiért vettem, ahhoz képest elég jó.
De egyenlőre tetszik ez a természet fotózás, valószínűleg jövőre cserélem majd egy jóval komolyabb teleobira.Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy belekóstolok a természet fotózásba, nem vártam el profi szintű minőséget ettől az obitól, de így kezdésnek nem rossz. (mondjuk brutál front fókuszos, -20-as kalibrációval lett elfogadható, de valószínűleg kéne rajta kalibrálni, mert tudna ez többet is.)
Nos, igazából gyurgyalagot akartam fényképezni, de mikor akarom őket fotózni sehol sincsenek (persze ha nincs nálam a gép, ott repkednek...). Bár 1.5 hete járok ki folyamatosan, keresem a megfelelő helyeket, ahol szeretnek a gyurgyalagok időzni, leszállni stb. eddig nem jártam sikerrel.Helyettük néhány tövisszúró gébicset sikerült a beszállókra csalnom. Sajnos a hátteret nem tudom homogénebé tenni, mivel ez egy kis rét, körbe erdővel amik viszonylag közel vannak.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
m3ss
veterán
válasz randras_83 #47776 üzenetére
szemuveges portrenal erdemes feljebb tenni a softboxot, vagy ne tukrozodjon a szemuvegben..
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
rekid
addikt
Nálam is az ff a nyerő. A másodiknál a szemüvegkeret pont bevág az irisbe és összeolvad vele főleg a jobbnál.
Vagy árnyék vagy bőrhiba a baloldalon középen kijön mert hát férfiember szeme odaugrik hamar.Gyáva népnek nincs hazája!
-
szecsgeri
tag
Legközelebb körbe tekerem majd a polárt! Egyébként köszönöm!
-
Muerte68
addikt
Nekem mindkettő tetszik-de a FF nagyon jó
-
gorgo
őstag
válasz szecsgeri #47769 üzenetére
Szerintem ezek a képek nem rosszak, tény, hogy a zöld aura ott van, ha alaposan nézi az ember, lehet zavaró is. Ami viszont a CPL-t illeti, nos tényleg idétlen így. Vagy ne használj nagylátóval polárt, mert ez lesz belőle, vagy készítsd el normál obival polárral mondjuk 4-5 képből összerakva, és akkor viszont fasza lesz. Munkásabb, de az eredmény is jobb!
Az, hogy az árnyas fákon nem lehet megszámolni a leveleket, nos, akinek ez az igénye, az nem normális. Sztem ez így jól van. Legalább tutira nem esel a ló túloldalára egy elbaltázott hdr-szerűséggel."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
g.killer
aktív tag
válasz jjeahh #47771 üzenetére
Fandango: A színes verzió kérése tőled szinte sértés! Az egész kék, az UV miatt nekem úgy nem adja.. A témát meg oda klónozom ahova akarom, de így eredetiben érzem benne az igazi komponálást....
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
szecsgeri
tag
válasz papaya #47768 üzenetére
Egyébként nem mesterséges vignetta, legalább is alul nem.
A kép direkt olyan amilyen, nem hiszem, hogy minden képnek muszáj tökéletesen exponáltnak lennie (mindenhol). Ha egy jól ismert fotós csinál ilyet, mindenki a falat kaparja, hogy mekkora király.
Az első képen nem két nap ment le, egyszerűen így polarizált a szűrő. Ja, és nem szűrő teszt volt...Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
papaya
senior tag
válasz szecsgeri #47761 üzenetére
Fattyu mostanság nagyon lágyszívű lett kritika terén, pedig szerintem ezek a képek nagyon felejtősek. Egyrészt a színesen nem értem (na jó gondolom) miért van két oldalt világos (két nap is lement?) középen V alakban kék ég, bár ott is a felhőn csücsül valami szürke plecsni. A fák feketéi teljesen bebuktak, több helyen is zöld aurásodás van felettük, a képszélek elmosódottak, a kép is eléggé digitális érzetű.
A második képen tényleg ordít az a brutál vignettálás de, hogy őszinte legyek anélkül sem hinném, hogy túl sokat váltana ki bárkiből is. Sajnos a tükörkép homogenitását megtörik a vízen látható foltok.
Kicsit úgy érzem itt a szűrő tesztelése volt a cél, nem egy falra való kép elkészítése. -
szecsgeri
tag
válasz fattyu #47762 üzenetére
Azt már délutánra hagyom akkor.
Egyébként örülök, hogy tetszik, kicsit féltem a középen lévő horizonttól, lőttem harmadolósat is, de ennél a tükröződésesnél nem néz ki jól. (szertintem)szerk.: CPL-t is használtam.
[ Szerkesztve ]
-
szecsgeri
tag
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz shirogin21 #47756 üzenetére
"Jó" ez, de kicsit alexpós, a szemen mintha bemozdulás lenne.
Próbálj kicsit érdekesebb felvételiszöget keresni, engem ezért már megszóltak itt, hogy jó-jó, na de ez még egy "csak" szita. Így néz ki, "le van fotózva". Kicsit "túristás", vagy hogy is mondjam, és az benne a poén, hogy egyébként ez is eredmény, mert annyira nem egyszerű.
A húslegyes fotódnál jó a fókusz, de a háttér nagyon kusza, oda kell figyelni tudatosan arra is!
Itt is: előtér, téma, háttér, expó, ezek fontosak.
De remélem, a Többiek írnak még hozzá.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
shirogin21
csendes tag
Köszönöm az észrevételeket.
Ebből merítvén volt bátorságom készíteni újabb képeket.
Itt az egyik:
[link](#47736) Fandango: Köszi az észrevételt.
(#47737) topikk: Számomra úgy életlen ahogyan elképzeltem és nem úgy sikerült a kép készítés..
(#47740) marcitp: Köszönöm az észrevételt. Színekkel vannak fennakadásaim nem mintha színvak lennék csak én azt gondoltam, hogy majd azzal a színvilággal hozzárakok valamit a képhez és azt teljesen elfelejtettem és nem is figyeltem arra, hogy csak annyira érdemes belejavítani, hogy érzékeltessem azt, hogy az emberi testen keresztül hogyan érzékeljük azt amit a valóságnak feldolgozunk.
(#47748) jjeahh: Köszönöm, ha elmegy. -
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy egy kis segítséget kérjek. Most vettem használtan egy canon 50mm f1.4 obit és egyes képeken a csatolt képen is látható fodrozódást látom (fej magasságban, oldal irányokban). Egyelőre még nem ismerem túlságosan az obit, előtte még évekkel ezelőtt f1.8-ast használtam, de annál pl nem emlékszek ilyenre hatásra.
Első nekifutásra teljesen egyenletes elmosódásra számítottam ,de ezek nekem eléggé szembetűnőek és csak kérdés részemről, hogy ez így teljesen rendben is van ennél az obinál?
Elnézést, ha nem teljesen témába vágó!
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Lőttem egy-két képet, ha van kedvetek értékeljétek.A gép egy Nikon Coolpix L310.
[ Szerkesztve ]
V6
-
jjeahh
nagyúr
válasz fattyu #47747 üzenetére
Ennyi "szerintem"-et, "nekem"-et te nem szoktál egy hsz-be összeírni és olyant sem olvastam tőled még, hogy "csak egy vélemény", hol az acélkemény odavágós kritika?
Amúgy viccet félretéve szerintem a focus stacking jó dolog, mert kiküszöbölöd vele a jelenlegi technika egyik korlátját. És amúgyis nem mindegy mit csinál az ember a képpel addig amíg a külső szemlélő számára természetes marad? Simán csak nem szabad eltúlozni ezt sem, ahogy pl. a hdr-t sem, sajnos a digitális fotózással amióta bejött a digitális utómunka és különböző ps trükkök, azóta rengetegen túltolják a dolgokat, kb. az megy mint zene fronton, ott is ahogy bejött az elektromos zene a köztudatba, hirtelen elszaporodtak a túltolt ízléstelen sz*r zenék, holott azt is lehet(ne) jól csinálni.
marcitp: Nekem ez tetszik, jó kép , max az életlen részekre tolnék egy kis szelektív zajszűrést, de így is rendben van.
AXisBOLD: Ugyanezek jobb fényben lehet, hogy tetszenének, de így max turistafotók, szal látszik, hogy tudatosan próbálsz komponálni, de a jó fények hiányoznak.
shirogin21: Első elmegy, Fandango-val és topikk-al egyetértek. G6 nem tud fókuszsorozatot, de manuálfókusszal megoldható.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fattyu
veterán
válasz topikk #47742 üzenetére
Képe válogatja.
szerintem jobb nem lesz tőle. Természetellenes igen. Nekem. A focus stacking pedig már erősen a kemény belenyulás egy képbe. az már nem egy fotó. inkább technikai machinálás.
Nekem ( mivel én makróztam elég sokat ) sokkal többet ér és jelent egy valódi fotó mint egy szanaszét focus stackelt szitakötő ahol nagyon nagyon elgondolkodok azon ahogy vajon a gombostű is benne van-e a képben valahol?
ez is csak egy vélemény.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #47744 üzenetére
Nekem - amire hegyezted - a storm rész kicsit kevés. Önmagában Milky way-nek szintén. Kevés a kontraszt,
egyébként jó kép, de amivel torzo is kapta a kritikát, és volt a balhé:
tudsz jobbat.
Én inkább a fenitek miatt hozzá sem szólnék, nehogy balhé legyen.[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz r.levente75 #47741 üzenetére
Köszönöm...!
A rendezői bal szem kicsit életlenebb, mint a a jobb, elszúrtam.... ez egy ilyen dokus képnél már-már bukta. van jobb fókusszal is, de ott meg a lábak nem álltak teljesen jól, hasonló volt, de mégsem.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
válasz g.killer #47734 üzenetére
Biztos unalmas, meg ez nagy dolog kicsinyítve és nem kicsi nagyítva de azért, jól esne egy kis kritika!
-
marcitp
őstag
válasz topikk #47742 üzenetére
Nem rossz dolog a stack, de sztem az rendszerint nagyobb leképezésnél, és ha megfigyeled, nincs is témában/háttérben a téma a stack-es fotóknál, (meggyőződésem, nagyobb tárgytávnál és crop-al egy normál képen kiadja az élesség az egész síkon), nem igazán lényeg a háttér. Inkább a minél pontosabb, élesebb leképezés.
Sokan döglött rovaron, pl el is ítélem kicsit. Nem tartom kihívásnak egy dögöt fotózni, egy kiragadott környezetből, makrósínen, lövök rá 100 képet, majd a zerena összerakja. Tárgyfotó! :Az az igazi dokumentartista makrózás, na ahhoz szem nem sok kell, meg cserkélni, meg hajnalban, meg a fények, meg a rekesz, meg jajnemozduljon be, meg a pót plusz fények (hogy/mivel derítesk, ne is ijedjen meg a nagy laptól) meg a többi. Meg az obi milyen rekeszen/távon milyen bokeh-t rajzol...kiadja-e. Ott a dög, beállítom, a gép meg öszerakja, csak idő kell hozzá. Biosz könyvbe jó, meg érdekes valóban, hogy is néz ki.
Egy, az eredeti fotókon linkelt képekhez sztem nem kell stack, mert nem az a lényeg, inkább több tudatosság, és a közhelyek kizárása. Gyakorlásnak jó, az erények megvoltak,
Nem támadás, csak vélemény, meg erősen: szerintem..
Aki élő rovaron, környezetében, állvány nélkül értékelhető nagy leképezésű stack-et nyom: le a kalappal.
De a linkelt képek a kezdőkben vannak, és nagyobb tárgytávval megoldható lett volna a full éles téma, De nem biztos, hogy kell.[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz fattyu #47739 üzenetére
Ez jó kérdés, szerintem semmi gond nincs azzal, ha nem éles az egész, nem tájkép.
az eredeti hsz-hez:
Ezeknél a képeknél inkább a színek, színhőmérséklet, a nézőpont (a szitás a legjobb sztem, de az meg hideg nagyon), meg nem elég érdekes a téma.
Meg ne legyen harsányabb a háttér, mint a "főszereplő". Túlszaturáltak a képek egy kicsit nekem.
Egyébként a fókusz a helyén van a képeken.
Bár a szitán inkább a lábon van. Az utolsó képen nem szép a fűszál (egy ilyen típusú makrót erősen elront szerintem), nem jó a vágás (bár ez egyéni, (képarány) biztos úgy csináltam volna, hogy fűszál jobb alsó sarokból, és a téma a fűszálon csücsül baloldalon, akkor a fűszál szépen rávezetné a szemet, és lehetne egy tükrözést is esetleg balról jobbra vezessen a szemnek..., és nagyon hangsúlyos a háttér.
Kicsit lehetne több részlet a rovarokon.
Szóval szerintem a legnehezebb rész az "megvolt" : a fókusz.
Komponálás, színek, háttér, felvételiszög, ezek annyira nem jók. (de a neheze szerintem megvolt.)
Lehet, rosszul látom, de vélemény.ez sem éles mindenhol, de leválik a témáról.
Kicsit dokumentarista ez is, de idő hiján erre futja:[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
válasz shirogin21 #47735 üzenetére
Az összes képre igaz, hogy a rovar egy része nincs fókuszban. Ha rövid ideig mozdulatlan a pók, próbáld meg a "focus bracketing"-et. Nem tudom, hogy a Pana G6 tudja-e, az én gépem (Oly E-m10 ii) bizonyos obikkal végiglövi a fókuszsorozatot. Beálítható, hogy hány kép legyen és a léptetés mértéke.
-
Fandango
veterán
válasz shirogin21 #47735 üzenetére
Pókosnál sok a zöld szaturáció.
Szitakötösnél melegebb WB kellene.Munkahelyi monitoron nézem, szóval lehet, hogy tévedek.
-
shirogin21
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket ezekről a képekről. Szerintetek mit lenne érdemes módosítani, figyelmbe venni ilyen képek készítése esetén. A harmadik kép kicsit életlen számomra és van aki úgy gondolta, hogy sok a zöld szín és a túl zöld szín a pókos képek esetében. Mit tanácsoltok ? -
g.killer
aktív tag
Bedobok egy kockát gyorsan, többre nem lesz időm a héten ezt sikerült megdolgozni kicsit, a képen egy számomra érdekes természeti jelenségek kavalkádja figyelhető meg, alul viharfelhők vonulnak villámok fényével míg felettük látszódik a tejút.
Lehet klisés, de ez az első képem az új obival, én élveztem..
-
Tomdriver
őstag
Minden évben 2-3 zsák szotyit etetek meg a madarakkal télidőben, szórnak ki belőle bőven ami aztán az etetők körül felburjánzik.
Persze nem olyan előrelátók mint pl. a mókusok, hogy a következő télre meghagynák, még alig bújik ki a mag de már szinte éretlenül kicsipegetik - ezt örökítettem meg.https://www.flickr.com/photos/147869615@N03/35274814624/in/album-72157679658654806/
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Muerte68
addikt
Hoztam egy régebbi képet véleményezésre
[link]Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
-
Matska
senior tag
válasz Fotonhámozó #47722 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket mindenkinek. Az igaz, hogy a másodikat úgy sikerült vágni mint a hentes. A színekkel mi a gond? Hosszas próbálgatás után ez tűnt a leg élethűbbnek.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
fattyu
veterán
-
Muerte68
addikt
-
g.killer
aktív tag
válasz Csari93 #47713 üzenetére
Jön még, van is még bőven.. De azt már csak otthonról mert így is megsül a laptop ilyen melegben..
m3ss: Köszönöm, nem is szántam másnak igazi turista, ott voltam maradtam volna estig de nem lehet akadt egy kis szín az "unalmas" tájban.. egynek jó.
És vége az unalmas nézőpontnak, végre levehetem az ötven-est..
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz g.killer #47710 üzenetére
minimal fincsi. nekem a masodikkal sincs bajom. igazi turistakep, jo kompo, de ugye nem egy 1x tajkep.
(#47702) topikk szuk rekeszes kepen van ertelme maszkolni? az nem pont arra jo, hogy mondjuk mosott hatteres kepnel csak a temat elesited, a hatteret nem?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
-
g.killer
aktív tag
Elkezdtem kidolgozni az Osztrák képeimet..
Az elsők:Egy álmos hajnali tehén:
Szarok a fények, de azért remélem nem, instant törlős!
Hegyvidéki minimál:
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz bandhajon@ #47706 üzenetére
Csak így a téma nagyon a szélen van a bal oldal meg fölöslegesen üresen van ott+kicsi a mélységélesség a madár jó része életlen
-
topikk
senior tag
válasz bandhajon@ #47703 üzenetére
- link hiányzik
- izgága a háttér (drótkerítés?)
- a szárny vége már nem éles és nagyon üres a kép bal oldala -
Muerte68
addikt
válasz bandhajon@ #47703 üzenetére
Nem volna rossz csak nagyon a sarokba került a madár
-
bandhajon@
aktív tag
-
topikk
senior tag
Igen , ez egy nagyon jo obi, de élesítve is van. LR-ban 40-50 -ig szoktam élesíteni (maszkolással), nem tudom ez mennyire számít erősnek.
És akkor egy kérdés is: ennél a képnél a jobboldali fenyők nagyon dőlnek, gondolom a nagylátószög torzítása miatt. Ez kompozíciós hiba vagy ez van, így működik ez a fókusztávolság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest