Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz BioNiCMaN #3441 üzenetére
Egy kép jöhetne róla
Neki kellene állnom újrarakni az aksit, de semmi időm
Pedig imádtam amíg megvolt, és nem lett minden tiszta alga.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
frame>24
addikt
válasz BioNiCMaN #3390 üzenetére
Pedig már épp örültem, hogy megfontoltad eme halacska beszerzését.
A hal viselkedése légszomjra utal, talán kopoltyúférgesség?
Csak tipp, nagyon sokat felejtettem betegségekből akvarizálós korszakomból...szerk.: állítólag a hasvízkór is okoz borzolt pikkelyeket + légszomjat..
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #3357 üzenetére
Mondjátok, hogy babonás vagyok, de a 13 neon mellé vettem még nyolcat.
Illetve, most már van egy Corydoras Nanus-om is ( sajna ez az egy volt a boltban ).
A marha Betta nem kicsit hajtja a sügéreket... Elbújuk a növények közé, vagy a kis "barlangba" megvárja ameddig odamegy valamelyik Ramirezi, és akkor előront, mint egy hülye kifeszített a kopoltyúfedőkkel(?).
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
rien
senior tag
válasz BioNiCMaN #3353 üzenetére
De az is kérdés, hogy mi lehet? Meg az, hogy hogy került bele az akváriumba?
Élőkajával nem etetek (csak fagyasztottal és szárítottal) durván két éve lett indítva az akvárium. Hosszú idők óta nem került bele semmi új (illetve egy növény ilyen fűféle, de gyökere se volt, átmostam mielőtt beraktam).
Világos az aljzat én még soha nem láttam tekergőzni rajta ilyen állatot, gondolom az aljaztban él, és ahogy kihúztam pár növényt, ő is kikerült.
Rákerestem a piócára hát itt erre hasonlított, de mindenhol vékony volt, mint ennek a farka.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
RedWing
aktív tag
válasz BioNiCMaN #3323 üzenetére
Sorry, akkor félreértettelek! Azt hittem az a probléma, hogy beszívja...
Egyébként így már nem biztos, hogy stressz miatt hullanak. Ennyire azért nem szabadna... Nekem a 25 neonból (15 vörös+10 fekete) csak 1 példány pusztult el a telepítés után...
Vízminőséget nézted (mérted)?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
RedWing
aktív tag
válasz BioNiCMaN #3316 üzenetére
Akkor valami nem tetszik nekik... Nem szabadna így kinézniük (legalábbis telepítés után 2-3 nappal tuti nem).
Másik problem: esetleg ha harisnyát (vagy valami hasonlót) húznál rá?
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
rien
senior tag
válasz BioNiCMaN #3310 üzenetére
Szegénykék Sajnálom. Reméljük a többiek masszívabbak.
Ha jól néztem vissza a topikból 6 napja töltötted fel az akit, lehet kellett volna még várni?
Aki ott alul úszik neki sincs valami nagy színe, nagyon hóka....de lehet a kép csal.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
törölt tag
válasz BioNiCMaN #3291 üzenetére
"akosf! Mi volt az előző négy alkalommal?"
Nem fordítottam mindig elégendő időt az akváriumok gondozására, így mindig az lett a vége hogy "összeomlott" az élővilág. Pedig volt 300 literes akváriumom is, hatalmas diszkoszhalakkal. Elég szar érzés mikor látod ezeket a csodás halakat kifakulva félig-meddig lapjára dőlve az akvárium alján szenvedni... szóval nagy felelőség.
-
törölt tag
válasz BioNiCMaN #3288 üzenetére
Még a végén újra kedvet kapok hogy akváriumom legyen... Csak ötödszörre már tartok tőle hogy megint balul üt ki valami.
Az akvárium hátsó falát miből csináltad? Az ott habkő vagy műanyag? Jól néz ki így fehéren, jóval nagyobbnak hat mint ha valami sötét anyag lenne ott. Egyébként milyen halakat szánsz bele? Gondolom valami méretesebb jószágot...
-
rarri
senior tag
válasz BioNiCMaN #3246 üzenetére
Nekem egy középáras szűrő, levegőztető készülékem van, két éve volt 5140-ft./ valami drága szűrőnek a kínai változata / Abban van aktív szén, ami elméletileg nagyon jó hatással van a vízre, és a halakra. Két éve jól működik, a szént sem vettem ki belőle, pedig azt mondták, hogy egy idő után ki kell venni. A szűrő tetején van egy vízesésre beállítható rész is, ami nagyban növeli az esztétikai élményt az akvárium nézegetésénél.
Ezt a szűrőt kétkedve vettem meg, mert kínai, de az elárusítók mondták, hogy nyugodtan vegyem meg, mert jó. És tényleg, mostmár több mint 2 éve kiválóan működik. / Magic-Jet Filter a neve, és nekem a 700-as változat van meg, mert 150 literes az akváriumom. /Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #3242 üzenetére
Na, akkor néhány darab belső szűrő:
TetraTec IN 800 plus (bár ez egy kicsit drágább )
Kell nekem bio szűrés egyébként?
Észrevétel, indítvány?
-
sasa311
veterán
válasz BioNiCMaN #3238 üzenetére
Én ilyen sz@rt (má' bocs) sose vennék.
Ajánlom a Hydor crystal (DUO) sorozatú szűrőket. Alig drágább (max pár száz forintal), viszont az minőségi darab, menni fog 4-5 évig megállás és karbantartás nélkül.
Az ilyen kínai bóvli meg fél év után lejár, gari ide vagy oda.De mostanság vannak ilyen külső, akváriumra akasztós kis szűrők 5.000 forint magasságába. Abból is van pici hydor motoros, az is meglepően jó és viszonylag még csendes is.
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #3231 üzenetére
Megvan Aqua Szut JUNIOR BIO N500, valami lengyel csoda állítólag, 2 év garanciával, ~5.5k-ért ( itt nyugaton inkább 7.5k, de a szolnokon 5.5k... )
Akvárium méret: 100-200 liter
Teljesítmény: 500 l/h
Energia fogyasztás: 5 W
Szűrő közeg: dupla szivacs+bio kerámia
Garancia: 24 hónapValaki használ ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #3222 üzenetére
"...még meg kell vennem a foglalatokat, amire majd holnap kerül sor..."
Meg is történt, darabja 3.800.- Ft + madzag ( 8m ( 2x4 ), hogy tutira mindig elég hosszú legyen ) + dugó... = ~9k
Reményeim szerint majd holnap láthatjátok egyben az egészet.
Valakinek van égergyökere az akváriumban? Hogyan kell ezt elképzelni?
[ Szerkesztve ]
-
RedWing
aktív tag
válasz BioNiCMaN #3226 üzenetére
Nekem egy Eheim PickUp 2012-es belsőszűrő van br. 100 L-ben. Teljesen megvagyok elégedve vele mind teljesítmény, mind zaj tekintetében.
Aljzat tekintetében egyetértek T. Fórumtársal! Apró szemű gyöngykavics (d=1-2 mm), de a legjobb a kvarchomok.
Bármit is veszel ŐKET bátran ajánlom!!! Nem csak az eladás fontos nekik! Mindenben nagyon szívesen segítenek! Tényleg nagyon korrekt üzlet!
Viszont a honlapjuk nem mindig frissül kellő gyorsasággal. Mindenképpen telefonon ajánlatos egyeztetni előtte, biztos ami biztos alapon.
Még sosem csalódtam bennük, pedig már ~ 1 éve csak hozzájuk járok (na jó, 90%-ban )Szerk.:
Fűtőből nem muszáj nagyon márkásat venni... Nekem egy 100W-os AquaEL van, ami mint utólag kiderült, még picit sok is... Elég lett volna egy 50W-os. Ha nincs jelentős hőmérséklet ingadozás a szobában és olyan húszon egynéhány fok van nem szükséges 50W-nál nagyobb, szerintem! Persze javítsatok ki nyugodtan ha tévedek, ez csak saját tapasztalat!
[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
hoby36
senior tag
válasz BioNiCMaN #3224 üzenetére
Szűrő,ha van rá annyi akkor külső.Fűttő autómata 100-150w.Aljzat szerintem apró kacics vagy kvarchomok.
Nekem a szűrő 1 JBL külső a 160-asba.Nagyon jó cucc.Bár januárban vettem csak.125-ben Eheim belső.Az meg teljesen hangtalan,ha számít neked.
[ Szerkesztve ]
A logikában semmi sem véletlen!
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #3207 üzenetére
"Holnap megcsinálom a világítás dobozát, amibe kettő darab neoncső fogalaltot szeretnék, előre láthatóan előre egy Blue Sky Royal, hátra pedig egy Plant Color fénycső kerül."
Ugyan nincs még nincs kész a világítás, mert még meg kell vennem a foglalatokat, amire majd holnap kerül sor, de nem bírtam magammal és a végleges helyére tettem az akváriumot. levágtam méretre a hungarocellt, az alul látható takaró "készülék" 3 cm-t takar az akvárium aljából, kb. ennyi kavicsot tervezek bele, a tetejéből a világítás 4 cm-t takar, kb. idáig lesz vízzel feltöltve.
A világítást háromszor kell pácolnom ( szőke dió páccal ), az alsó takarót pedig még kétszer, aztán mind a kettőt lakkozom. Pácolások előtt finom csiszolópapírral átcsiszolom. Azt viszontmég nem tudom, hogy milyen fényvisszaverő technikát alkalmazzak a csövek felett.
Hátul szépen kivágtam a világítás, a fűtő, illetve a szűrő madzagjának a helyét. Miután bármikor változhat, a fűtő és a szűrő elhelyezése, így univerzális megoldásként mindkét oldalon megszakítottam az anyag folytonosságát.
[ Szerkesztve ]
-
frame>24
addikt
válasz BioNiCMaN #3218 üzenetére
(lejárt a szerk idő), 'szal ilyen pontyféle ez az "algaevő csíkhal"
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
frame>24
addikt
válasz BioNiCMaN #3207 üzenetére
Oké, csak meglepődtem, miért pont a pillangó tarkasügeret hagyod ki az Apistogramma-k közül, mint lehetőséghet? (az egyik legszebb) (A. ramirezi) (oh, most látom, a rendszertanászok megen átnevezték )
Ilyen mélységű (40cm) akváriumnál én már kihasználnám a teret: hátulra jópár sűrűn ültetett Vallisneria csokrot tennék, vagy hasonló szálasokat, ezek takarhatják az egész hátfalat (pl. Myriophyllum, ha már sok a sügér ), és középre (előrébb) az Aponogeton szerűeket, vagy a kisebb méretű vízikelyheket.Amúgy csak tipp, na.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #3196 üzenetére
Miután tanácstalan vagyok, mint egy kisközség, kikértem a "halacskásbácsi" véleményét, aki konkrétan sügér mániás, szal nem biztos, hogy elfogulatlan...
Szóval, miután kifejtettem neki, hogy sok növényt, és fadarabot szeretnék látni az akváriumban és nem elég nekem 10-12 hal, azt ajánlotta, hogy olvassak utána a Apistogrammaknak.
Most már tisztán látom az én kis 80x40x42-es akváriumomat.
Ma megcsináltam hozzá a kavics és a hungarocell eltakarására szolgáló kézkészüléket:
Holnap megcsinálom a világítás dobozát, amibe kettő darab neoncső fogalaltot szeretnék, előre láthatóan előre egy Blue Sky Royal, hátra pedig egy Plant Color fénycső kerül.
Hal ügyileg az alábbiakra gondoltam:
Törpesügerek:
Apistogramma agassizii - Gyöngyházfényű törpesügér
Apistogramma borelli - Sárga törpesügér
Apistogramma cacatuoides - Kakadu törpesügér
Apistogramma trifasciata - Háromsávos törpesügérHarcsák:
Corydoras trilineatus - Háromsávos páncélosharcsa
Synodontis nigriventris - Hátonúszó kongóharcsa
Ancistrus temminckii - Algaevő harcsaA fentieken kívül még lesz egy 20 fős Paracheirodon innesi - Neonhal raj, mert asszonnynak az tetszik, illetve lesz néhány darab Pterophyllum scalare - Vitorláshal, a klasszikus változatból.
Növényből Aponogeton crispus - Fodros vízikalász és Cryptocoryne becketii - Beckett vízikelyhe lesz, ezek régen is jól bírták nálam.
Kedden, vagy csütörtökön elviszem, megcsináltatni a hátteret, annak úgyis kell egy hét száradás, én meg addig úgysem vagyok itthon, aztán szépen lassan beindulok utána.
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
válasz BioNiCMaN #1330 üzenetére
Vitorlást nagyon szeretnék de azt olvastam, hogyha tőle kisebb halakkal van együtt telepítve megtámadhajtja őket és inkább lemondtam róla, mert én csak tőle jóval kisebb halacskákat szeretnék.
Írtam is korábban ide, hogy milyen halakat szeretnék együtt köztük a vitorlással és senki nem mondta, hogy baj lenne belőle szal lehet nem kell olyan komolyan venni ami a könyvben van, vagy nem jó a könyv.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz BioNiCMaN #1328 üzenetére
gyönyörködsz, hogy hogyan párolog a víz
Remélem igazad lesz és rendben lesz minden.
Vegyes akváriumot szeretnék és egyenlőre úgy gondolom, hogy lenne egy-egy kiscsapat neonhal, ékfoltos guppi, pink dánió, egy-két algaevő. Bár mindenegyes díszhalasnál tett látogatás után máshogy gondolom----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
kp78
addikt
válasz BioNiCMaN #1320 üzenetére
Aztán hívj meg pár állatvédő aktivistát vendégségbe, és figyeld az arcukat
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kutya topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest