Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #14000 üzenetére
Illetve, hülyeség lenne két talajt keverni? Mondjuk a Manadot ami jó árban van az ADA Amazoniával, 5 liter manado, és mellé 3 Amazonia, a fekete talaj lenne felül. Vagy hülyeség?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
farkas26
tag
válasz freelanced #13917 üzenetére
Megnéztem,és nem megy a világítás 1fénycsővel 2x24wnál.
"A jövő sem a régi"
-
freelanced
addikt
válasz farkas26 #14002 üzenetére
Üdv!
Köszi szépen! Az a vicc, hogy van akinek működik, legalábbis azt írta akvakertészen, tehát teljesen érthetetlen, hogy akkor hogy is van. Olyan mint a villogás
Elvileg megoldható, azt mondták ha "kicsavarom a csavart és lehúzom a sarut akkor működik az egy cső is" ezt te hogy értelmeznéd? Még nem láttam ilyet közelről, és nem igazán értem, hogy a fénycsőből kell kivenni a sarut vagy az armatúrából, de te biztos láttad belülről, hátha te érted.
[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
válasz freelanced #14003 üzenetére
Hát én addig nem szedtem szét,csak kihúztam az egyik csövet,és úgy a másik nem világít,bár nem tudom milyen saruról írt mer páramentes foglalat van és abból kell kihúzni,meg nem szeretek olyat buherálni ami jól működik.
"A jövő sem a régi"
-
freelanced
addikt
válasz farkas26 #14004 üzenetére
Üdv!
Mindegy, nem is várom, és köszi hogy megnézted.Amúgy én sem, és nem derült ki az válaszából, hogy melyikre gondol. Lehet, hogy a fénycsőben van saru, bár nem tudom, hogy azt szét lehet-e szedni.
Nincs valakinek Iwagumihoz való köve? Felesleges? Főleg hegyesebb formájú?
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz freelanced #14000 üzenetére
Szerintem simán használható több talaj is. Nálam már 4 éve van kb és még semmi iszaposodás nem volt.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
freelanced
addikt
A Fluval (6) 206-ról tudtok valamit? Ez is hasonló árban mozogna szűrőanyaggal mint az Eheim 2213 és elvileg nagyobb teljesítményű.
-
bull84ghia
őstag
Ilyen talajt használ valaki? Itt helyben akartam aljzatot venni de csak kavicsot tudnak hozni
Mindenképpen rendelnem kell netről de akkor már valami jót szeretnék.
A fentiről jókat olvastam.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14007 üzenetére
Nagyon kevés biológiai szűrőanyag fér bele,én azért nem vettem meg.
2 ezer forint pluszt szerintem megér a Atman CF-800,mindenben jobb,vízmozgatásban,tartály méretben garanciában. -
SSJmeszes
senior tag
válasz bull84ghia #14008 üzenetére
Igen, én használok.
És jó kis talaj.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
ivana
Ármester
Az egyik aranyhalam furcsa dolgokat produkál, jóval kisebb mint a többi és ilyen a pikkelye, nincs valami öteletetek mivel lehetne kezelni?
A többinek semmi baja azok szépek.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz bull84ghia #14011 üzenetére
Üdv! Én is olyat akarok most venni, kár, hogy nincs nagyobb kiszerelés, tudnánk felezni. Silent és az Eheim 2213 helyett is inkább Atmant mondanál?
Nem is muszáj neki táptalaj, bár az csak jó ha van, de már alapból van benne (persze nem annyi mint a többiben)[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14013 üzenetére
Én hamarabb vennék Atmant.
Bár nekem se Atman se Eheim nem volt még jelenleg Fluval van,de mindkét szűrőről olvastam jót és rosszat.Olyannal nem beszéltél akinek Eheim 2213 van? Kíváncsi lennék,hogy a tisztítás után egy hónappal mennyi vizet mozgat.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14014 üzenetére
Mondjuk túl sok rosszat én se olvastam róla. Van más külső 20 körül? Nem hinném. Amúgy milyen szűrőanyagot vegyek az Atmanba szerinted? Az elrendezés jobb mint az Eihemnél és 4 év gari...
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Nálam ~10cm vastag, ez alatt ADA Power Sand Special M talaj van.
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14015 üzenetére
Nálam úgy van, /íizfolyás irányába/ / olcsó kerámiagyűrű a legalsó kosárba,utána normál szivacs a következő helyre majd 2 liter siporax.
Perlon vattát nem rakok csak foglalja a helyet,és nagyon gyorsan lepiszkolódik és nagyon megfogja a vízátfolyást.
Kimért siporax 2-3 ezer körül van literje.Egy időben Matrix Trop-ot akartam venni de ez is folytja a szűrőt. Dicsérték ezt az anyagot is nagyon és nem is drága.
[link]20 k köröl van a.: Aqua Nova NCF- 800
Atman CF- 800
Eheim Classic 350
Eheim Ecco Pro 130
Hydor Ext. Professional 150
Hydor Prime 20
Resun EF- 800
SunSun HW-302
TetraTec EX 700Ennyi jutott az eszembe!
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14017 üzenetére
Üdv!
Köszi ezeket néztem a Tetra jo lenne de az meg már 26 korul van.A tobbi közül meg akkor inkabb az Atman a szimpatikus. Kérdés hogy az Eheim 440l/h teljesítményéhez kepest milyen az Atman teljesítménye. Van aki azt írta hogy 40 százalékkal gyengébb.
Tuti senkinek nincs eladó szikla? Seiryu, Manten, Dragon kő? A sok kicsi összejön.
Ja es ha valaki innen Pesti es tudna adni növényeket az nagyon jo lenne, azok eleg drágák. Iwugami aki a kéne tehát HC, Az a Tenellus, nem emlékszem most a pontos nevére es telefonról vagyok, pervula, egyeb alacsony növény. Ha kell fizetek is értük de biztos olcsobb lesz mint a bolti. Nagyon hálás lennek ha valaki tudna adni.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
4cm kicsit kevés, bár növény függő is.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14019 üzenetére
22 ezer a Tetra EX 700.
[link] -
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14022 üzenetére
Ezt jo tudni Köszi, bar valahogy az Atman szimpatikusabb meg a Tetra Elvileg hamar eltomodik, valamelyik csoresz es nehez kitakaritani. Én csak olyan hibat Hallottam az Atmanrol hogy 2-3 év után elkezd zorogni. De Elvileg az alkatrész olcso es meg lehet javítani hogy megint csöndes legyen.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14023 üzenetére
4 év a garancia.
Ha csörög akkor vissza kell küldeni,mivel az rendellenes működés. Vagy nem? -
SSJmeszes
senior tag
-
mdk01
addikt
válasz bull84ghia #14028 üzenetére
Mi a baj a mostanival és milyen ajzat?
-
_seth_
veterán
Az akváriumom üvege belül vízköves, a frontüveg felső 10-15 centije, mivel lehet eltüntetni? Vízcserekor ecetet tartalmazó sprayvel törölgettem bár nem nagyon volt ideje hatni mivel vigyáztam, hogy ne cseppenjen a vízbe belőle de így nem lehetett áztatni a felületet és nem is változott számottevően. Ötlet?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
freelanced
addikt
Üdv!
A következő növényeket keresem:
-Hemianthus callitrichoides "Cuba"
-Micranthemum Monte Carlo
-Eleocharis parvula (esetleg mini)
-Echinodorus tenellus
-Eleocharis vivipara
-Eleocharis acicularis
-Vallisneria nanaNagyon megköszönném, természetesen nem muszáj ingyen, de ez egy vagyon lenne boltban.
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14033 üzenetére
Budapest?
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14035 üzenetére
Akvaristán meg akvakertészen vagy egy csomó. Akvraistán, pl. Ganesha-t keresd ő árul szép igényes növényeket.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14037 üzenetére
A 20k-s eredeti kerethez képest hogy néz ki a költségvetés?
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14038 üzenetére
Ááááá...olyat nem szabad.
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14037 üzenetére
kb. 6-7fajta növény, egyenként 3-4 tő és ha odafigyelsz nem halnak ki.
-
Silentfrog
Topikgazda
Tudnék 6-os üveget egy baromi nagy táblát szinte ingyen, Kirakat üveg volt
Szerintetek mekkora az az akvárium ami ebből lehetne készíteni,merevítéssel 40 centi magassággal? -
mdk01
addikt
-
jegenye77
addikt
válasz freelanced #14033 üzenetére
Hemianthus callitrichoides "Cuba" val kapcsolatban olvastad a problémákat?
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
myk74
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #14043 üzenetére
ááá szerintem kizárt dolog, hogy 6 os üvegből meg lehessen csinálni..
min. 10 es kell hozzá szerintem.. bár nem vagyok üveges.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
ivana
Ármester
válasz Silentfrog #14049 üzenetére
Ha nem ragasztott lapokkal dolgozol akkor szerintem bőven elég lesz a 6-os. De már nem nagyon emlékszem, hogy mit ír a Horn féle Akvarisztika könyv abban szerintem van ilyen üveg méretezés, és nagyobb akváriumokhoz már fém merevítést ajánl, ha meg tudod szerezni valahonnan, azt a könyvet tudom ajánlani, nekem sajnos nincs meg (én is a könyvtárból vettem ki egyszer).
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest