Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #35396 üzenetére
Köszönöm a választ.
bringasisti
No igen, ebben is lehet valami, bár gondolom akit komolyan érdekel a hobbi nem fogja emiatt abbahagyni, mert sok esetben a tévé és a számítógép többet fogyaszt simán mint ez.___________________________________________________________________________________________
Lényegében ezekről lenne szó egyelőre, aztán az apróságokkal nem tudom mi lesz még, no meg azokat viszonylag könnyebb eladni, beárazni.Twinstar Light II 600S Metal Stand LED lámpa - 50.000
Eheim Professionel 4+ 350 2273 - 40.000
Szerintetek ezek az árak reálisak nagyjából? Elég jó állapotúak és nem is igazán öregek, a dobozuk is meg van meg minden. Így érzésre ennél nem nagyon terveztem lentebb menni, főleg a szűrő terén, de aztán lehet, hogy ennél olcsóbban mennek. Igazából inkább eladnám mint évekig árulnám, szóval reálisan szeretném belőni az árat, viszont jelentkező nem nagyon van rá, amit furcsállok kicsit, szóval ezért is akartam rákérdezni.
Köszönöm a véleményeteket
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz Mikolino #35393 üzenetére
Üdv,
Megbontottam az akváriumom és eladnék néhány dolgot belőle, ellenben nem nagyon viszik.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire van ennek a topiknak a szabályzata ellen ha rákérdek itt, hogy mennyire tartjátok reálisnak egy-egy termék árát.
Annyira nem találtam piaci példát az árazás szempontjából, és nem nagyon viszik, de pontom pénzért sem akarnám eladni őket. Netán ha itt nem is van ahol szerintetek tudnak segíteni a megfelelő árkategória megcélzását illetően?
Illetve ti hol szoktatok hirdetni? Ahol eddig fenn van nem nagyon megy.Köszönöm
-
freelanced
addikt
Külföldi rendelés szempontjából milyen lehetséges üzletek vannak a közelünkben ( Anglia, Németország stb.) ahonnan már rendeltetek és megbízható?
Illetve Chihiros lámpák közül miket érdemes nézegetni, melyik modellek ajánlottak?Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33458 üzenetére
Köszönöm!
Más gond elvileg nem merülhet fel nem? Szűrő űrtartalom, stb, gondolom túl sok nem tud lenni a bio szűrés stb ami miatt más probléma adódhatna.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33454 üzenetére
Köszönöm!
Akkor elvileg ilyen ki és befolyóval működhet a dolog? Ez is kérdéses, vagy szerinted ezzel biztosan nem lenne túl nagy az áramlat / szívóerő?Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
A nagy szűrők mint pl az Eheim Professional 4 600 szabályozható? Tehát jó lehet valahogy egy 64l-es akvához? Ebből van épp jó ajánlat használtban, nem mintha kéne ekkora de ha megoldható akkor inkább mint az új teljes áron.
-
freelanced
addikt
válasz Darksool #33425 üzenetére
"nem olyan nehéz ez"
Nehéznek nem nehéz, de míg nincs konkrétan előttem egy addig nehéz eldönteni, hogy mi járt a gyártó fejében a térfogat megjelölésekor.
Ki tudod fejteni részletesebben miért felejtsem el a szivacsot meg a vattát? Alul felül egy-egy azért jól jöhet, hiszen az azért megfogja a szennyeződéseket amiket összeszed az akváriumban (növények részei, ürülék esetleg étel stb.) míg a biológia rész a nitrogén körforgalomért felel. No, nyilván nem szándékom az én tapasztalatommal oktatni senkit, félre ne értsd, csak kíváncsi vagyok, hogy egy-egy szűrő réteg alul és felül a leírtak alapján miért nem javasolt ha több mint elég hely marad a biológiai szűrésnek.
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
Szűrés téren lenne egy két kérdésem.
Nem teljesen tudtam így látatlanban kiigazodni az Eheim weboldalán és az elérhető adatokon.A szűrés az én elgondolásom szerint úgy működne, hogy alul lenne egy durvább szivacs, középre kerülne a bio szűrőanyag majd felülre valami finomabb szivacs, rá esetleg Purigen ha szükséges.
No itt jön be a kérdés, hogy egy adott szűrőbe mennyi BIO szűrőanyag fér.
Az itt látható Filter Volume a tapasztalataitok alapján, hogyan értelmezendő? Ilyenkor beleszámolja a két szivacsot, tehát a bio szűrőanyagnak vélhetően kevesebb jut mint 3l a 2424 esetében, avagy ez a 3l teljes mértékben felhasználható bio szűrőanyagra és az alsó, felső vatta réteg ettől független?
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33410 üzenetére
Nos, elvileg úgy tűnik ez a helyes nyomáspróba dátuma:
Bár ettől a palack még nem lesz magyar, de legalább, már ha lehet hinni a szavuknak, a nyomáspróba rendben van. Gondolom beütötték oda ahol találtak helyet. Ha a tíz évente kötelező nyomáspróba elvét követem akkor 2003 - 2013 és 2023 tehát nem kizárt.
Azért rákérdeztem van-e magyar palackjuk...
-
freelanced
addikt
válasz bringasisti #33408 üzenetére
Köszönöm, így fogok eljárni csak reméltem, hogy meg tudják osztani az itteniek is a véleményüket.
Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy két kritérium van / lehet:
A, Honnan származik a palack ( elvileg ez nem itthonról). Külföldi palackokat az eddig olvasottak alapján nem nagyon cserélnek, a töltés is kérdéses.
B, Mikori a palack nyomáspróbája. Nem derült még ki, hogy minden helyre igaz-e, de például a Green Aqua nem tölt olyan palackot ami nem rendelkezik érvényes nyomáspróbával.
Nekem személy szerint nem nagyon van a közelemben hegesztéstecnikai üzlet vagy telep így kézenfekvőbb lenne ha olyan palackom lenne amit egy halas boltban is lehet töltetni, abból van a közelben. Természetesen könnyen lehet, hogy van akinek nem okoz gondot az ilyesmi mert járkál vidéken, Pesten autóval de én hátizsákban nem szívesen keresgélném, hogy hol töltik hol nem.
No de ennyi hozzászólást nem ér, nem szeretném teleszemetelni a topikot a kérdéssel, mindenesetre annyiból jó, hogy aki esetleg nem tudta hogy megy ez információhoz juthat és a jövőben megfontoltabban tud palackot választani ha el akarja kerülni a kellemetlenségeket.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz bringasisti #33406 üzenetére
Köszönöm a segítséget a kérdésben.
Na lehet hogy a nyakamon marad a palack, ilyenkor mit lehet / érdemes tenni?
Eladni sem tudnám jó szívvel a palackot még ha tud róla a vásárló akkor sem.. A green aqua és a többi halas hely nem cserélik ki a palackot és nem nagyon tudok más helyről a közelben.
Mi a véleményetek?
Amennyire kép alapján megállapítható a mágnesszelep és társai rendben vannak minőségre vajon?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #33404 üzenetére
Már csak azért is mert ahogy olvasgattam egyáltalán nem biztos, hogy kicserélik a palackot ha lejárt a nyomáspróba.
Gondolom akkor értelemszerűen 2003-as a palack és 10 év után kellett volna újra tesztelni, tehát 2013-ban ami rajta is szerepel. Nem szívesen "ülnék" egy palackon ami további 7 évig nem volt tesztelve, annyira azért nem volt olcsó, ráadásul a CO szett legnagyobb része árban a palack első alkalmas vásárlása, tehát ha ezt nem cserélik az már alapból a költségek háromnegyede...
No egyeztetek az eladóval, hogy mit tud ajánlani az ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Komolyan? Ez nem hangzik jól. Lehet, hogy akkor kicseréltetem, ne ezen a pár ezer forinton múljon a biztonság. Ha még egy két év lenne, de ez azért elég sok...
Gondolom akkor ezért volt olcsóbb ott cseréltetni
bringasisti
Még a vegyszerboltos ajánlás előtt született az iromány, utána láttam csak mint írtál. Tehát akkor lényegében összekeveri az ember 2 dl vízzel a kristályt amit küldtél aztán attól függően, hogy épp mennyi vizet cserélek ahhoz képest adagolom? Tehát egy 64 literes esetében, 50%-os csere esetén először feltöltöm az akváriumot a friss csapvízzel majd olyan 0,65 ml-t hozzákeverek a készített 2 dl törzsoldatból?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszaitokat!
[link]Eugene amit itt linkeltél (növények terén legalábbis) arra is érvényesül, hogy átlagos növényes?
Illetve ez az első napokra is igaz? Mert ugye heti egy vízcserénél lehet, hogy elenyésző de mondjuk az első pár hét mikor még napi / kétnapi stb a vízcsere ott sem borul fel az egész attól, hogy klóros víz kerül bele? No ne értsétek félre, én örülök ha elég egy csövet vennem és a csapból töltenem, nem vagyok a magam ellensége, de tudom hogy itt elég klóros / kemény a csapvíz (BP) sajnos a konyhai eszközökön is hamar meglátszik, mondjuk ez nem tudom, hogy egy akváriumban hogy hat, hiszen nem egy statikus rendszerről beszélnük mint egy vízforraló, tudom, hogy vannak élőlények melyek kimondottan a keményebb vizet kedvelik.
Ellenben az üveg eszközökkel nem tudom mi legyen, hogy érdemes ezeket tisztítani? Ti mivel szoktátok? Illetve az akril dolgokat, pl buborékszámláló, drop checker, porlasztó és visszafolyás-gátló kell-e takarítani ( hiszen ezekben víz kimondottan nem megy a porlasztót kivéve) vagy elég csak a külsejét áttörölni stb.
A porlasztót az előző tulaja domesztoszban áztatta például, nem tudom ez javasolt megoldás, bevált nektek? Illetve a porlasztó maga nem porózus, hogy beszívja az ilyesmit?
Még egy kérdés: A kérésemre volt olyan kedves az eladó és cseréltette a palackot egy töltöttre, ha minden igaz egy hegesztéstechnikai boltban cserélték neki. A kérdésem annyi, hogy ettől független például a greenaqua szintén cserélné ahogy bármelyik halas bolt is a környéken nem? Tehát lényegtelen, hogy honnan van a palack amíg rendes CO palack, igaz?
A palac így néz ki, "lejárati dátum" nincs rajta, alumíniumnak tűnik.
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
válasz bringasisti #33387 üzenetére
Nem úgy volt, hogy nem javasolt egyből klórosan tölteni az akváriumba a vizet? Vagy túl van lihegve a dolog?
-
freelanced
addikt
Köszönöm annak aki válaszolt!
Jelenleg a tapasztalataitok alapján hol érdemes használt termékeket nézni? A facebook csoportokért annyira nem vagyok oda de ha nincs jobb ott is kutakodom...Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
"De akkor már inkább [link] - mágnesszeleppel időzítve kapcsolható, csak egy rendes porlasztó kell hozzá meg időzítős konnektor és kész, a fél literes palack egy 30 literes akváriumot fél évig elvisz minimum."
Tudsz esetleg porlasztót ajánlani hozzá?
Remélem nem árasztom el a topikot túl általános kérdésekkel, megyek visszaolvasgatok közben meg böngészem a netet, videókat is azért
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek ismét. Meg tudod esetleg becsülni, hogy a fenti akváriumban mennyi kő van nagyjából kilóra? Csak hogy tudjam mivel kéne számolni egy 60x30x36-os akvárium esetén.
Úgy gondolod, hogy a Tropicás link amit küldtél megvalósítható? Ott minden felhasznált elem le van írva, vagy erre is érvényes, hogy túl nehéz?
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33350 üzenetére
Köszönöm!
Ebben az esetben mi az ami megvalósítható akkor? Tehát hol a határ? A sűrű, összefüggő gyep a problémás, de sok más nem gyep jellegű növénnyel például kivitelezhető lenne hasonló?
Igazából a lényeg az lenne, hogy valamilyen letisztult akvárium készüljön, mondjuk nem lenne rossz gyeppel, de annak nincs sok értelme, hogy belevág az ember első akváriumként aztán csak szenved vele, mert nagyon macerás, időigényes a folyamatos karbantartása.
Nyilván nem pont ilyeneket mint a képen csak azt nézem, hogy itt inkább a köveken van a hangsúly, így elkerülhető az összefüggő gyepréteg, mint szükséges látványelem.
Egyébként a növényeknél ti milyen mérce alapján vásároltok? Tehát egy-egy projekthez mennyi növényt vásároltok vagy van valami útmutató? Gondolom azért terjednek, tehát ha nem türelmetlen az ember nem kell feltétlenül az egészet beültetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
freelanced
addikt
Köszönöm!
Ezeknek a LED-es lámpáknak, hogy lehet belőni a teljesítményét egyébként?
Iwagumi esetén gondolom a fény kiemelten fontos, tehát lehet, hogy érdemes valami ilyesmiben gondolkodnom, vagy ezek simán túl vannak árazva, és ugyanazt tudja az általad linkelt is?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Köszönöm!
Rendben, a ledes még jobb csak itt nem találom a teljesítményt.
35-ért adta volna a 2424-et de már lecsúsztam róla, no sebaj.
Érdemes egyébként töltet nélkül venni és magam válogatni vagy általában jó az amivel érkezik?
Melyek azok a növények ami egy Iwagumi stílusú akváriumnál szóba jöhet?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33339 üzenetére
Ha ilyen használt szűrőt veszek és netán lenne hozzá töltet ezeket érdemes cserélni? Ki tudja milyen baktériumokat, algát miegyebet tartalmaz, vagy nincs ilyenre szükség?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33339 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Véleményed szerint egy használt 2-3 hónapos GA garanciás 2424 mennyit érthet reálisan?
Újonnan jelenleg 43.000 körül kapható.
Más:
Közben talán a kockánál elrendezés miatt célszerűbb a hagyományos formát választani, lámpát is könnyebb rá keresni, így egyelőre a 64 liter körüli a befutó (60x30x36). Nézegettem őket, nagyjából ha növényes akvárium lenne milyen világítást ajánlanátok felé típusban, teljesítményben?Mondjuk egy ilyen jó lehet? [link]
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Rendben, köszönöm!
Külső szűrő tekintetében itthon az Eheim mondható a legjobbnak egyébként?
Illetve abban tud valaki segíteni, hogy melyik Eheim modell miben különbözik? Pontosabban termékcsalád. Xperience, Classic stb.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Az tudja esetleg valaki hogy a Green Aqua milyen sűrűn hoz ADA talajokat? Jelenleg mind hiánycikk. Vagy ez most a COVID miatt van és nem is várható a jövőben?Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Amint géphez érek elolvasom, csak futólag, van esetleg olyan ami olcsóbb mint a GA? Nem feltétlenül kell nekem így első körben opti üveg, de a négyzet alak nem lenne rossz, de aztán lehet,hogy azt is elfeledem mire oda jutok.Eugene Roe
Szállít is esetleg? Az a baj olyan akvárium, bolt kéne ahol szállítanak.Milyen akváriumok, üzletek ajánlottak?
A többire hamarosan reagálok és köszönöm!
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ, neki is állok nézelődni.
Amit linkeltem CO-t feljebb arról mi a véleményed? Link / Link
Illetve ilyen jellegű akváriumot néztem bár ez nem olcsó de van tető meg alátét, de még nézek hátha van olcsóbban is, bár ez 60 liter .
Esetleg ilyet ez csak a fele kb: link
Ettől a SodaStreames dologtól sem zárkózom el, kérdés van-e itthon ilyesmihez adapter stb amivel megoldható.Na még nézelődök akváriumból biztos van olcsóbb is, bár nekem tetszenek ezek a kockák, persze, hogy praktikus-e, célszerű-e
-
freelanced
addikt
Köszönöm!
És akkor egy ilyen második - harmadik esetén, hogy nézne ki egy ilyen a szűrőt, talajt, CO rendszert illetően?
Nem sürgős a válasz tehát ha egyszer lesz időd és kedved egy rövid minta akvárium leírására azt megköszönöm, de úgy is olvasgatok, nézelődök közben, tehát előbb utóbb én is kitalálnom, de a tapasztalatod biztosan több mint az enyém, ezért is kérdeztem.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Tehát ez a Dennerle lényegében egy önálló akvárium volt, egyben, világítással mindennel?
Ha igen mennyire működött jól, vennél-e újra ilyesmit?Illetve kicsit más:
Csak kíváncsiságból a magam részére, ezek a növényes akváriumok mennyire megvalósíthatóak, mit ér egy ehhez hasonló CO2 rendszer? Most, hogy újra nézegetni kezdtem az egészet kedvet kaptam én is egy hasonlóhoz.
Tehát egy ilyesmi mennyire megvalósítható? Illetve milyen összeggel lehet egy ilyennél számolni?
Ezek elvileg 33 literes akváriumba készültek elvileg.
Ahogy látom egy két hal vagy garnéla még ebbe is belekerülhetne a főszerep pedig a növényeké. Például az első is nagyon tetszetős, egy két hal ahogy látom csapatban a hangsúly többi része meg a növényeken, köveken stb.
Kérdés, hogy mennyibe kerülhet egy ilyesmi, illetve, hogy mennyire valós egy ilyen, hiszen elég pici. A kevés állat jó is lehet, hiszen talán a szűrést nem terheli annyira, bár a növények szempontjából meg ki tudja. Illetve az is lehet, hogy ezek direkt versenyre készülnek, ideig óráig energiát beleölve működik de a mindennapokban nem használható, macerás.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a részletes választ, tele hasznos infókkal!
A rendelkezésre álló hely nem épp mondható soknak így talán valóban ideálisabb a 60 liter körüli így első körben.
Képet van kedved a tiedről berakni?
Sőt, inkább visszaolvasok kicsit, biztos küldtél már be.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Esetleg egy gyors minta ajánlást kérhetnék szűrő téren?
Tehát mondjuk mi az ami kiszolgálna egy 50-60 literest, illetve mi kellene a 100-112 liter körülihez?Ha nem fáradtság érdeklődhetnék, hogy ez a pihentetés, csapra kötés, medencézés, hogy néz ki kicsit bővebben? Vélhetően elég közel lenne a fürdőhöz, tehát olyan 3-4 méterre lenne a csap / kád stb.
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #33296 üzenetére
Ugye az is kérdéses, hogy mire teszem. Van esetleg valamilyen ajánlatotok ilyen téren?
Szerintetek ilyen 90-100 liter felé menni hülyeség első körben? Lényegesen bonyolultabb, drágább egy ilyen méretű fenntartása?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Eugene Roe #33295 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem feltétlenül ragaszkodom a kicsihez, csak kérdéses, hogy egy nagyobbat mire teszek, nem nagyon van bútor hozzá.Viszont ha már 50-60 literest vennénk oda lehet, hogy Betta helyett több másik is érkezhet, mert ugye a Betta nem feltétlenül van kőbe vésve.
-
freelanced
addikt
válasz bringasisti #33290 üzenetére
Nincs egyelőre konkrétum de a hiányos tudásom alapján nem javasoltam túl kicsit. Ha jól rémlik 30 liter+ a minimum de az akvárium stabilitása miatt lehet, hogy érdemes picit nagyobb.
Igazából a tapasztalataitokra bíznám magam, régebben foglalkoztam kicsit a témával végül elnapolódott a saját projektem.
A szűrő is attól függ mi az ajánlott, a szükséges. Árban gondolom a belső szűrő kedvezőbb, azok nem ajánlottak?
Nem ragaszkodik a bettához szerintem, csak az ami épp beugrott, de ha fér mellé valami másik hal vagy egészen máshogy népesítenéd be azt is szívesen meghallgatom.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Szükségem lenne egyik ismerősöm számára egy ajánlásra.Kisebb, kezdő akváriumot szeretne indítani, első körben bettára gondolt de ha van más ajánlás hal téren amiből nem feltétlenül kell sok, vagy ideálisabb azt is szívesen meghallgatjuk.
Milyen eszközökre lenne szükség? Árban egyelőre nincs megkötve, de nyilván a legkedvezőbb áron kihozható értelmes kis, kezdő akvárium lenne a megfelelő.
Mikre lenne szükség, miket ajánlanátok?
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
Üdv ! 100.000 körül lehetséges összerakni egy nővényes akváriumot CO2-vel? Leginkább az Iwagumi stílus izgat jelenleg. Mire lehet számítani?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Köszi a tanácsot, igazad van
Viszont én tudom mit akarok csak ha azzal hogy 54l helyett 72 litert veszek mehet a 48w és nem kell mókolnom akkor nekem megéri. Viszont ha ugyan úgy sok oda is a 48w akkor meg mindegy.
Az iwagumitól azért tértem el kicsit mert azt mondták hogy CO2 nélkül nincs gyep.De egyetértek, kezdek kicsit elveszni ezért is akarok kitartani a mostani elképzelés mellett, aztán majd lesz valami.
Már csak azt kell kitalálnom, hogy mivel töltsem fel az Atman CF-800-at, meghagyjak-e valamit a benne lévő anyagokból.
mdk01
Odyssea T5 2x24
Tudom hogy a Power Compact nem rossz, de valamiért szimpatikusabb a T5 és a 48 már egy komolyabb akváriumhoz is jó lehetne. Eredetileg ki akartam venni egy csövet de nem biztos hogy megy.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv! Igazából ez olyan 1500 Ft-al dobja meg az árat, amennyiben az Akvariumplus aksik nem túl gagyik.
De amúgy igazatok van.
De kiterjedésben nem sokkal nagyobb a 72l viszont megmenthet az algától.
Elvileg ekkoránál már csak 0,6 W/L nem 0,8 ez jó kell hogy legyen CO2 nélkül is.
-
freelanced
addikt
Üdv! Értem. Gondolom karbantartani még nem sokkal rosszabb attól, hogy 10 cm-el magasabb. Viszont akkor remélem, hogy itt már nem gond a 48W.
Végül szerintem Eheim 2213 helyett Atman CF-800-at veszek, 4 év gari, és a 72l-be már kevés lenne a 2213.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Iwagumi akváriumot létre lehet hozni CO2 nélkül? 2x24 T5 lenne, ADA Amazoniával, Easy Carboval, Eheim 2213-al esetleg táptalajjal. Mindenki mást mond, ma már olyat is mondtak, hogy a növények egyáltalán nem fejlődnének és tiszta alga lenne az egész, most akkor hogy van ez? Elvileg nem alkotna gyepet a parvula CO2 nélkül stb.
Kezdek tanácstalan lenni a sok tanácstól
Vagy ha nem iwagumi lenne akkor szimpla növényest érdemes egyáltalán így?
Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Amúgy az eddigi tapasztalatok szerint melyik Pesti cég árulja a legjobb kész akváriumokat?
-
freelanced
addikt
-
freelanced
addikt
válasz HTCX715 #14103 üzenetére
Üdv!
Hát ami gond lehet:
- Kevés fény
- CO2 hiánya
- Tápanyaghiány
- A talajjal is lehet gond szerintem
- OxigénhiányMost hirtelen ezek, de majd megerősítik a szakik, ne vedd készpénznek
Szerintem jó lenne kicsit több infó az akiról.
-
freelanced
addikt
Üdv!
A GA-s Eheim szűrőkre mennyi garancia van?
-
freelanced
addikt
válasz bull84ghia #14081 üzenetére
Törpesügér
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Értem. Amúgy hol érdemes csináltatni nem tudtok valami jó helyet? Vagy készen venni? Mert a Pesti üzletekben (Aquadepo, Akvariumplus) fekete ragasztást láttam, viszont a helyi állatkereskedésben átlátszóval ragasztják. Amúgy elkerülhető hogy az átlátszó csúnya legyen? Tehát takarítható? Vagy előbb-utóbb mindenképp az lesz?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Az átlátszó ragasztás miben hátrány a feketéhez képest? Gondolom hamarabb lesz "koszos" és nehezebb emiatt karbantartani?
-
freelanced
addikt
Üdv!
A következő növényeket keresem:
-Hemianthus callitrichoides "Cuba"
-Micranthemum Monte Carlo
-Eleocharis parvula (esetleg mini)
-Echinodorus tenellus
-Eleocharis vivipara
-Eleocharis acicularis
-Vallisneria nanaNagyon megköszönném, természetesen nem muszáj ingyen, de ez egy vagyon lenne boltban.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14022 üzenetére
Ezt jo tudni Köszi, bar valahogy az Atman szimpatikusabb meg a Tetra Elvileg hamar eltomodik, valamelyik csoresz es nehez kitakaritani. Én csak olyan hibat Hallottam az Atmanrol hogy 2-3 év után elkezd zorogni. De Elvileg az alkatrész olcso es meg lehet javítani hogy megint csöndes legyen.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14017 üzenetére
Üdv!
Köszi ezeket néztem a Tetra jo lenne de az meg már 26 korul van.A tobbi közül meg akkor inkabb az Atman a szimpatikus. Kérdés hogy az Eheim 440l/h teljesítményéhez kepest milyen az Atman teljesítménye. Van aki azt írta hogy 40 százalékkal gyengébb.
Tuti senkinek nincs eladó szikla? Seiryu, Manten, Dragon kő? A sok kicsi összejön.
Ja es ha valaki innen Pesti es tudna adni növényeket az nagyon jo lenne, azok eleg drágák. Iwugami aki a kéne tehát HC, Az a Tenellus, nem emlékszem most a pontos nevére es telefonról vagyok, pervula, egyeb alacsony növény. Ha kell fizetek is értük de biztos olcsobb lesz mint a bolti. Nagyon hálás lennek ha valaki tudna adni.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14014 üzenetére
Mondjuk túl sok rosszat én se olvastam róla. Van más külső 20 körül? Nem hinném. Amúgy milyen szűrőanyagot vegyek az Atmanba szerinted? Az elrendezés jobb mint az Eihemnél és 4 év gari...
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz bull84ghia #14011 üzenetére
Üdv! Én is olyat akarok most venni, kár, hogy nincs nagyobb kiszerelés, tudnánk felezni. Silent és az Eheim 2213 helyett is inkább Atmant mondanál?
Nem is muszáj neki táptalaj, bár az csak jó ha van, de már alapból van benne (persze nem annyi mint a többiben)[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
A Fluval (6) 206-ról tudtok valamit? Ez is hasonló árban mozogna szűrőanyaggal mint az Eheim 2213 és elvileg nagyobb teljesítményű.
-
freelanced
addikt
válasz farkas26 #14004 üzenetére
Üdv!
Mindegy, nem is várom, és köszi hogy megnézted.Amúgy én sem, és nem derült ki az válaszából, hogy melyikre gondol. Lehet, hogy a fénycsőben van saru, bár nem tudom, hogy azt szét lehet-e szedni.
Nincs valakinek Iwagumihoz való köve? Felesleges? Főleg hegyesebb formájú?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz farkas26 #14002 üzenetére
Üdv!
Köszi szépen! Az a vicc, hogy van akinek működik, legalábbis azt írta akvakertészen, tehát teljesen érthetetlen, hogy akkor hogy is van. Olyan mint a villogás
Elvileg megoldható, azt mondták ha "kicsavarom a csavart és lehúzom a sarut akkor működik az egy cső is" ezt te hogy értelmeznéd? Még nem láttam ilyet közelről, és nem igazán értem, hogy a fénycsőből kell kivenni a sarut vagy az armatúrából, de te biztos láttad belülről, hátha te érted.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #14000 üzenetére
Illetve, hülyeség lenne két talajt keverni? Mondjuk a Manadot ami jó árban van az ADA Amazoniával, 5 liter manado, és mellé 3 Amazonia, a fekete talaj lenne felül. Vagy hülyeség?
-
freelanced
addikt
válasz albert8 #13999 üzenetére
Ja ezt nem néztem. Na mindegy de máshonnan is be lehet szerezni elvileg.
Igen a Manado nem rossz, csak sokan írják, hogy egyrészt rikító, másrészt elég könnyű és nehéz növényeket ültetni bele. Nekem meg a HC szerintem felszállna Manadostól
Amúgy én is néztem jó cuccnak tűnik, de ebben az esetben lehet, hogy jobb a Bazalt.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy meddig van el egy ilyen talaj, 2 évig bírja? Vagy mikor kezd el iszaposodni? És az mit takar?
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #13997 üzenetére
Üdv! Találtam egy egész jó megoldást:[link]
Nem egy ADA de talán a Manadonál jobb valamivel, és olcsóbb is mint az ADA. Mi a véleményetek róla? Nem érdekel valakit ilyen? Nekem 16 liter sok és maradna vagy 6 liter.
-
freelanced
addikt
válasz SSJmeszes #13996 üzenetére
Legalábbis azt tervezek, de ha nem jön össze a végösszeg miatt akkor marad a sima bazalt aljzattal.
Nem tudom, hogy lesz-e táptalaj.
Nem gond hogy írtad, mert az Amazonia, a speciális kövek eléggé megdobnák a végösszeget, ha nem jön össze "sima" lesz.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz SSJmeszes #13994 üzenetére
Üdv! Köszi, még meglátom, akkor kicsit utánaolvasok, hogy ekkorába milyen halak mehetnek.
Valakinek van tapasztalata az ADA Aqua Soil Amazoniával? Elég drága de ha sokáig jó, meg az a baj Iwagumihoz olyan kéne (elvileg jobban mutat, és a HC illetve az egyéb gyengébb gyökérzetű növények se tépődnek fel olyan könnyen), mondjuk a simához jó a bazalt. Csak ne lenne ilyen drága...
Bár mivel agyag gondolom 1-2 évnél többet nem bír, meg visszaolvastam és ott is ennyit írtok. Igy meg nem éri meg.Neked volt nem SSJmeszes?
Kösz a tippet a hűségpontok miatt elég jó a greenaqua amúgy is
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Ne hidd, hogy nekem nem, de hát 54 literbe egy fél sügér se fér
Holnap összeszedek minden apróságot, kiszámolgatok mindent.
Ami hiányzik az a növény része, az is megnézem holnap még nem tudom milyen kell és mennyi.Amúgy mik jönnek szóba
Előtéri:
Közép:
Háttér:növényeknek? Megköszönném ha leírnátok azokat amiknek nem kell CO2, se más különleges feltétel, és szerintetek szép, megfelelő, ez sokat segít, gondolom ti fejből nyomjátok már. Aztán holnap még igy is utána kell majd néznem, de gyorsabban fog menni.
Köszi és szép estét, mára megyek!
Üdv!
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13989 üzenetére
Húú ez is marha jó. Mondjuk én valamiért a növényes vonal felé húzok inkább, de mondjuk itt nagyon a halak így ez a sziklás is szép. De szerintem rákokhoz meg Nano halakhoz csak ilyen sziklás nem lenne túl jó, olyan üres lenne. Itt inkább a halakra koncentrálsz, ott az állatok inkább csak kiegészítik és a monumentalitás érzetét keltik, legalábbis szerintem.
-
freelanced
addikt
Rendben, utánanézek.
Amúgy ebbe szerettem bele:
Amúgy is szeretem a bonsai-okat, de a kettő együtt
Bár kétlem, hogy ezt le lehetne utánozni ilyen jól de meg kell próbálnom, mondjuk túl hasonlót sem szeretnék, ez az egyetlen dolog amitől félek. Túl sok akváriumot nézek, félek, hogy valamelyik befolyásol és nem sikerül a saját agyamban levő képet visszaadni a természetről, hanem akaratlanul is más akváriumából merítek majd.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Esetleg tudsz mondani konkrétat? Az iwagumi köveknek kb 1500 kilója
De igazából nem muszáj nekem olyan, legalább spórolok, csak az a lényeg, hogy ne legyen mésztartalmú, meg lehetőleg ne nagyon oldjon semmit a vízbe.
-
freelanced
addikt
Hát igen, hála nektek, de mindig lesz mit tanulni, meg ugye jönnek a tapasztalatok
Hát igen egy picit kiestem az alap keretből, de megmondom őszintén nagyon nem tetszett a szettes megoldás. A lámpa alapból T8 és nem bővíthető, a szűrőt cserélni kellett volna, a melegítő és kitudja. Tehát kb az akvárium ért volna valamit és így is huszonikszezret kiadtam volna érte.
Mondjuk meg kell mondjam, az ADA Amazonia elég korrekt cuccnak tűnik, mind kinézetre, mind állagra, de ahogy mondod elsőre a bazalt megteszi, bár ha szerencsém van és benövi a HC akkor mindegy milyen szinű meg kinézetű az aljzat.
Kérdés, hogy összejön-e egy kicsit is az Iwagumi stílus, mivel a kövek sem olcsók, de megérik az árukat. De ha nem akkor majd valami egyedit alkotok, és tuti szerepelni fog benne egy vízalatti fa, ha sikerül, bár a végén lehet, hogy egy jót röhögünk a fa projekten annyira félresikerül majd
Akkor megnyugodtam, nem kell kidobnom a tegnap vásárolt méretes bohóchal díszt, ami kéken és zölden világít.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv! Köszönet, hogy ennyire segítőkészek vagytok. Igen ezek gondolkodtam én is az Aquadeponál elég olcsó és más megoldást nem találtam.
Ha jól tudom a T5 azért kicsit jobb mint a PC meg jobban is használhatom később, ezért elsősorban azt szeretném, de előbb meg kell tudnom, hogy biztosan működik-e egy fénycsővel különösebb kavarás nélkül, egyik akvarisztikai bolt se tudta megmondani akit eddig felhívtam.
Viszont ha nem, akkor marad az általatok linkelt Power Compact, inkább a 36 wattos, szerintem még mindig jobb mint a T8.
Aljzatból erősen gondolkodom a JBL Manadon, igy elsőre nem szeretnék ADA Amazonra költeni, a Manado egész jó árú (amúgy ez mennyire "laza" mondjuk egy Amazonhoz képest? Mert valaki írta, hogy kijön belőle a növény, nekem meg a HC, meg a többi alacsony növény amúgy sem túl mélyen kapaszkodik). Vagy marad a mezei bazaltzúzalék.
Kell majd még egy polifoam, bútor van elvileg. Hőmérő, háló, kövek, fa, esetleg Easy Life - Easy Carbo.
Kihagytam valamit?
Ja és köszi mindenkinek az eddigi segítséget, nagyjából végre csak összeáll a kép.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13972 üzenetére
Ez akár jó is lehet.
Valaki azt írta, hogy lehúzta a sarut vagy mi, ez mit jelent? Nem nagyon buheráltam még ilyet
Amúgy a nagy kutatás során ezt találtam: [link]
Nem akarok leszólni senkit, de azért a harmadik sor bal oldali kép
Meg az alatta lévő szöveg...Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13970 üzenetére
Üdv! Igen néztem köszönöm, csak az a baj, hogy T8-ból kicsit több kéne 15 wattnál és sehol se találok dupla t8-at, vagy egy csöves t5-t, ez miért van? Egyszerűen nincs a kettő között.
Vagy 48 watt vagy 15W. 30W körül miért nincs vajon?
Bár ha lenne itt valakinek Odyssea Dual Pro és meg tudná erősíteni, hogy megy egy csővel.Mert van aki azt írja, hogy megy van aki azt, hogy nem, és most nem tudom, hogy igen vagy nem, vagy át lehet-e alakítani, hogy menjen egy csővel. Mert később úgy is jól jönne a 48 watt T5 de most kezdésnek sok szerintem nem kockáztatok.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Van olyan T5 armatúra amiben csak egy cső megy? Lehetőleg 24 Watt körüli? Vagy 2xt8? Ledből van jó 15 körül? Nem valószínű ügye?
Ja és 60x30-as az aksi, viszont Resun megy egyéb lámpákból nem találtam ekkorát az interstoreba?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13960 üzenetére
Én is de fórumon is írták, bár az kérdéses, hogy tapasztalatból mondták-e, nem derült ki.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13958 üzenetére
Üdv!
Elvileg működnek, gyakorlatilag meg ki kell próbálni, az ára ha jól tudom nem vészes, és akiknek van jókat írtak róla. Ha jól tudom egy növényhez egy golyót kell dugni, persze ha sok kicsi van egy helyen oda se kell több szerintem. Legalábbis én ezt olvastam róla.
_seth_és farkas26 is használt elvileg ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Hello! Nincs valakinek véletlenül GreenAqua-hoz kupon?
-
freelanced
addikt
Üdv! Ha esetleg valakinek van fölösleges növény, nano hal, vagy garnéla megköszönném ha szólna. Vác, Dunakeszi, Budapest és környékén.
-
freelanced
addikt
Üdv! Amúgy ti hogy hozzátok fel a vízcseréknél a cserélni kívánt víz hőfokát az akváriuméval azonosra?
Illetve a táptalajt úgy kell, hogy egyik fajta megy a legaljára az akinak arra egy másik fajta réteg és utána még mehet rá valamennyi "díszkő" is?
Tehát mondjuk ott a JBL Manado ami elvileg "általános aljzat" míg mondjuk egy JBL Florapol vagy JBL AquaBasis Plus az "növény aljzat". De nem jött teljesen le a cikkekből, hogy hogy is van.
De ha jól értem az utóbbiból kevesebb kell illetve elég akár a célhelyre, míg a Manadoval érdemes az egész akit beteríteni és akkor nem kell kavics
Nem tiszta.Bár szinte 100% hogy kavics lesz.
-
freelanced
addikt
válasz _seth_ #13947 üzenetére
Jó mondjuk ezt nem néztem, ez igaz
Az "olcsóbbak" közül ezt néztem:
Atman 3335 - 1l Siporax, szivacs, lávakő, perlonvatta
Atman CF600 - 1l Siporax, szivacs, lávakő perlonvatta
Atman Cf800 - 1l Siporax, szivacs, lávakő, perlonvatta
Resun EF800 - 1l Siporax, szivacs, filtervatta
Tetra Tec EX700 - "-"Ezek is jónak tűnnek komolyan gondolkozok rajtuk.
Tehát szerinted nem nagyon éri meg ezekkel a lötyökkel kísérletezni?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Eheim 2032 Ecco Pro 130 külső - ez szerintetek is jobb a Eheim 2213 Classic-nál?
A Classichoz dupla csap van, az számít valamit? Mármint jobb?
Ez a Substrat pro jónak számít vagy a Siporax még mindig jobb nála?
Csak tudnám, hogy miért kisebb ezeknek annyival a szűrőanyag tartó mert mondjuk egy olcsóbb Atmanba vagy Tetrába is több fér. Persze értem, hogy márka meg minden de akkor is kicsit adhatnának nagyobbat.
Esetleg Resun EF800 van hasonló áron de akkor már inkább Eheim.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Na mindegy, szerintem az Easy Carbo napi szintű alkalmazása illetve egy ilyen eszköz használata mellett elég lesz a CO2 szint legalább ahhoz, hogy ne legyen tiszta alga az egész, és a növények is meginduljanak egy kicsit.
-
freelanced
addikt
válasz jegenye77 #13926 üzenetére
Üdv!
Mintha olvastam volna, hogy nem akar kivörösödni valamelyik növényed, ez elvileg jó lehet rá: [link]
Persze ez nem száz százalék annyira még nem vagyok otthon ezekben, és eléggé el is kérik az árát, csak egy tipp.
-
freelanced
addikt
Üdv! Ezt ismeri valaki? [link]
-
freelanced
addikt
válasz SSJmeszes #13925 üzenetére
Értem. Van ehhez hasonló növény ami gyepet alkot és nem muszáj CO2-vel "kezelni"?
Illetve az eddigi tapasztalataid szerint melyik moha vagy növény lenne a legalkalmasabb lombkorona szerűség létrehozására? Nem lesz egyszerű mert nem sok felület van amin nőhet, amin kapaszkodhat, és ha meg nagyon lóg le már nem olyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest