Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Silentfrog #13271 üzenetére

    Király! Én meg megvettem a 400l-hez egy akvarista társtól a bontatlan dobozos, vadonat új Atman Powerhead 2000l/h belső szűrőt (ami 1000l-hez is kiváló lenne és tengeribe is jó, mert kerámiatengelyes) 5.000 Ft-ért (boltban 6e volt akkor).
    3 éve hibátlanul és bazierősen teszi a dolgát úgy, hogy egyszer már homokkal is telement véletlen baleset miatt, működés közben! Kitakarítottam és az óta is úgy megy, mint az álom! Aki az Atmant szidja, az nem tudja, mit beszél! (Ebben a topic-ban is sűrűn előferdült régebben sajnos. Van egy kisebb teljesítményű Atman pumpám is, az is sziklaszilárd.)

    700 Ft-ért vettem rá jó nagy méretű szivacsot a Terrarisztika börzén... és a továbbiakban semmilyen más egyéb kiadásom nincs a szűrésre és boldog vagyok..., és a hajam még mindig csodálatos! :D

    A vizem kristálytiszta és valószínűleg nem csak ránézésre, mert a halaim csodásan érzik magukat, élénkek, esznek mint az állat, párzanak mint az állat, az a kis növényem, ami van, nő mint az állat (v. mint a növény)... Belekerült 5.700 Ft-omba és egy fillért sem kell tovább ráköltenem és biológiai szűrés. :)

    Csak zárójelben, mert ide tartozik végül is:
    (A ledcsíkomat tudjátok mennyibe került, a fogyasztása kőkemény 20W, ennyivel világítok egy 400lityis akit. A költsége az egésznek minimális, nem vettem fűtést, meg méregdrága csöveket meg egyéb szirszarokat, nem dőltem be reklámoknak és mások okoskodásának, hanem saját kútfőből megoldottam. Így is lehet, kedves újak, akik most kezditek és esetleg olvassátok! A választás rajtatok áll, hogy melyik utat járjátok!)

    A külső szűrő bármennyibe is kerül, totálisan felesleges macera és tökéletes pénzkidobás a nagy büdi semmire. Ez a véleményem. Akik pedig anno el akarták mindenkivel hitetni, hogy márpedig 250l felett kötelező a külső szűrő, szerencsére már jóideje elhallgattak, mert jó sokan rácáfoltunk erre a marhaságra. A net meg tele van szépen 1000l és afeletti akikkal, amikben vidáman elvannak a belső szűrők egy szál szivaccsal és csodásak ezek az akik! :D

Új hozzászólás Aktív témák