-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz Lacielvtárs #49401 üzenetére
quest 2 ?
ne kösd rá a nagy gépre, toljad wifin vezeték nélkül -
FingR86
őstag
én elég ritkán használom a szemcsit és még talán vmi 43-as verzión vagyok, nézzek meg valamit ? Mit kell néznem ? Hogy dobálja e a frameket ?
-
FingR86
őstag
válasz fatal` #49041 üzenetére
most jó áron látom az asus ax53u routert, ha valakit érdekel esetleg vr-hoz (17.999Ft)
-
FingR86
őstag
válasz s7evcsenko #49117 üzenetére
oculus debug tool
performance hud -
FingR86
őstag
válasz banlakiek #48878 üzenetére
nálam az elejétől fogva airlink-en megy a szett és egyszer nálam is eljátszotta azt, hogy semmilyen módon nem akart csatlakozni. Töröltem az eszközök közül a szemcsit. Pc és szemcsit is restartoltam azután újra hozzá adtam az eszközt és utána ismét ment hibátlanul.
Nálam soha nem kelett a tűzfallal és egyéb hálózati dolgokkal szórakozni. Egyébként van az oculus-on belül is egy restart. Érdemes arra is rápróbálni. [link][ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz CsakBazsi13 #48860 üzenetére
egyedi eset lehet, vagy olvastál már hasonlót a neten róla?
-
FingR86
őstag
válasz gulasoft #48614 üzenetére
persze, hogy nem mindegy.
de hiába van hardveres fölényben, ha szoftveresen alul marad nem fogod akkor sem megvenni, csak mert olcsóbb. Vagy rosszul gondolom ?persze tök jó lenne kipróbálni, és úgy alkotni véleményt.
szívesen rácuppannék én is mert a képe meg tényleg zsír a piconak[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
elég jól pontokba van szedve tyriel videójában a pico vs quest.
hardveresen tényleg szuper a pico, de sokat számít a szoftveres rész is és ott azért össze szedi magát a quest. Még a PCVR résznél is a quest kapja a pontot.[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz LazaCCC #48499 üzenetére
nekem fel van téve egy netspeedmonitor alkalmazás a gépre, ami folyamatosan mutatja az óra mellett a fel/letöltési sebességet. Ha a VR megy, akkor annak mutatja az aktuális sebességét, mert ugye az hálózati forgalmat generál a gép felől és úgy mutatja mint feltöltési sebesség. De ugyanezt mutatja a feladatkezelő is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
10 évig mit reszeltek? A VR modot ?
Half-Life 2: VR was originally greenlit on Steam back in 2017. It has since gone through its own kind of development hell and was all but abandoned. In July 2021, a new influx of team members has revitalized the project, and as of September 2022 it has been released to the public.
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
nem teljesen ide tartozik, de aki tolja a HL2 VR-t és kicsi grafikai pimp kellene hozzá, az csekkolja ezt: [link] letöltő link a leírásban.
-
FingR86
őstag
és tud majd ez a kütyü olyan jelerősséget, mint mondjuk a komolyabb routerek valódi antennákkal ? Ezzel tényleg csak azonos helyiségben, jó rálátással fogja használni az ember, vagy rosszul gondolom ?
-
FingR86
őstag
ma én is majdnem elcsábultam itt apron egy 3080ti-ra.
de szerencsére egy kupec volt az eladó és össze vissza ment a többet kínáló vevők felé. pedig jó áron lett volna 280 -
FingR86
őstag
meg kell várni a 4xxx szériát és ott már 16GB+ lesz a 4070 feletti kártyákon.
az lesz igazán időtálló
3xxx széria 4k flat-re elég, de nem VR-ra való még igazán.[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz kerti008 #47520 üzenetére
hát ki kellene előbb próbálni vmi másik játékot is VR-ban, hátha okosabbak leszünk.
link és airlink-el is.
próbálj rá egy propagation-ra, ingyenes steam-en[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
volt már?
Alyx Levitation mod -
FingR86
őstag
válasz kiskuplung #47187 üzenetére
köszi a tippeket.
ránézek ezekre -
FingR86
őstag
valakinek nem sikerült még sunyiba hozzájutni a half life 2 VR mod-hoz ?
vége lett az alyx-nek és vmi hasonló jót keresnék helyette. -
FingR86
őstag
tudja valaki, hogy unity-s alkalmazásoknak hol lehet állítani config fájlban a gamma értéket ?
alkalmazáson belül semmi beállítási lehetőséget nem látok.olyasmi megoldás érdekelne, mint unreal engine-nél például vader immortal vagy phantom covert ops-nál. [link]
Ez a módszer nagyon sokat dobott a két említett játék játszhatóságán és nálam szükség lenne ehhez is: Cmoar Movie Theatre Desktop. Csak az említett app fájljai között azt látom, hogy unity engine-el készült: UnityEngine.UI.dll[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
én kb egy hete használom, már tök jól megszoktam minden játékot, nincs hányinger meg semmi. De pár napja felraktam a phantom covert ops-ot, de amikor élesen kell fordulni a csónakkal, olyan hányinger jön rám majd lefordulok a székről
-
FingR86
őstag
válasz fatal` #47098 üzenetére
még csak beta csoportos erőszakolgatások mennek
-
FingR86
őstag
válasz Scarletiel #47078 üzenetére
nekem egy mókolt xiaomi ax3600 routerrel van "összekötve".
semmi nincs az 5Ghz-en csak a szemüveg.
a wifi kapcsolatnál 1200mbps-ot mutat.
az oculus 200 dynamic nálam is gond nélkül megy.
de egyszer próbáltam a debugban az 500-at és szintén össze-vissza ugrált, akadt[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz Scarletiel #47070 üzenetére
[link] itt a Meta 2023-as Connect eseményére jósolják a megjelenést.
2022 Q2-re pedig a Project Cambria-t
[link] itt pedig egy 2023 október van említve.az uOLED jól hangzik
[ Szerkesztve ]
-
-
FingR86
őstag
válasz Dyingsoul #47054 üzenetére
nekem is van rajta ilyen gomb, de ha telót dugok rá bármikor felébred.
azért majd teszek egy próbát úgy is, hogy először felébresztem és utána dugom be tölteni.
mert eddig mindig fordítva csináltam. Bedugtam és amikor láttam h nem kezdte el tölteni, utána nyomkodtam a gombot. Sikertelenül.[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
végül egy ilyenre esett a választásom. Tud 5V/2.1A és 5V/3A és 5V/4.5A-t is, attól függően melyik USB van használva. És akkor nem is lesz akkora bumszli mint egy 30 ezres, de jobban is bírja mint egy 10-es. [link] 24€ lett a vége.
-
FingR86
őstag
válasz Scarletiel #47050 üzenetére
pont ez érdekelne, hogy más is találkozott már esetleg hasonló jelenséggel ? Mert akkor simán benne lehet a pakliban.
-
FingR86
őstag
válasz whiterat #47048 üzenetére
nálam még van egy furcsa dolog.
hiába dugom be a powerbankot egy bizonyos töltöttségi szint felett.
nem tölti. Csak világít a led narancs színnel, de ugyanúgy merül a szemcsi és az akksi állapotjelzőjén sem jelenik meg a kis villám jel. Ha pedig mondjuk olyan 40% körül van a szemcsi akksija és akkor dugom rá bankot, akkor meg tölti. Nem is merül, narancs színű a led és a kis villám jel is ott van az akksi állapotjelzőjén. Ez másnál is ilyen ? Külföldi fórumokon olvasgattam már és mintha olvastam volna ilyet, hogy valaki másnak is csak bizonyos szint felett nem tölt. Lehet csak a powerbankom ilyen fura[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
powerbank-el használom a Q2-t. Van egy régebbi samsung 10.000mAh, ami a szabvány 5V/2A és ez pont arra elég hogy szinten tartja játék közben és nem melegszik a szemcsi. Gondolkozok egy másik bank beszerzésén is ami addig lesz használatban míg a másik tölt.
Kinéztem egy 30.000mAh Baseust (20W PD QC3). Ez 5V-on 3A-el tölt. Gondolom ez már tölteni is fogja tudni, nem csak szinten tartani. Okozhat ez esetleg már melegedést, vagy bátran megvehetem véleményetek szerint ? [link] -
FingR86
őstag
a mai nappal beléptem én is a VR felhasználók táborába egy Quest 2-vel.
Pár perc szabadidőmben kb a menüig jutottam el, meg kijelöltem a játékteret.
És már ez is mekkora élményt adott
De az első dolog ami eszembe jutott pár perc használat után: vajon lehet erre tákolni valami pofa hűtő ventilátortali gyorsan dobott is egy ilyet: BOBOVR F2 Active Air Circulation Facial Interface
használ valaki ilyet, vagy ehhez hasonló megoldást ?
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz barcalaci84 #34416 üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz Kami11 #34413 üzenetére
az olasz linknél nem látom azt amit a franciánál, hogy január 31-ig vissza lehet küldeni akkor ezt azért, mert az is UK-ból jön ? de akkor az úgy neccesebb gari ügyintézés nemde ?
#34414barcalaci84: tegnap is azt írták, hogy csak november 10-én lesz készleten ? mert most azt
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
olyan rásegítésre gondoltam, hogy esetleg egy lassabb PC-n használva valahogy bekapcsolódik/besegít e a számítási feladatokba. Vagy ha pc-ről van használva, akkor a szemüveg hardvere úgymond nem dolgozik semmit, csak hogy küldi a jelet a kijelzők felé?
de akkor itt kb az a válasz a kérdésemre, hogy azt a rengeteg jelet dolgozza fel, ami az 1 kábelen érkezik ?
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
üdv mindenkinek!
mostanában egyre többször nézelődök be a hardverapró VR részlegébe és azon kaptam magam, hogy titkon elkezdett érdekelni a téma. Adott ez a masinám.
3700x - 16gb 3600mhz - 2070 super gaming oc - xiaomi aiot router ac2350
nézegettem több videót is yt, hogy vajon mire is lenne nekem szükségem.
rift s vagy quest 2. Ezt a videót alaposan végig nézve, nekem a színeket leszámítva a quest 2 képe jobban tetszik. [link]akkor ez azt jelenti, hogy kb el is döntöttem magamban hogy mire van szükségem ?
gondolok itt arra, hogy vezeték nélküliség is megoldható a rift s-el szemben. Nekem a képe is jobban tetszik.olyat szeretnék kérdezni, hogy a quest hardvere semmilyen rásegítő funkcióval nem bír, hogy ha PC-s játékkal játszik az ember ?
rendeléshez még mindig az amazon.fr-es 350 eurós ajánlott ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- HP ProDesk 400 G4 DM
- Egyedi Gamer PC eladó! Ryzen 5 3600/GTX 1080/16GB RAM 3200MHZ/MSI B450/256GB SSD+500GB HDD
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest