-
GAMEPOD.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
-
arty
veterán
apró siker: ps1 spindle csere - ezer forintos ali-s alkatrészre
amire a lemezt ráteszem, az tört el.... nos, nem csodálom, amikor szedtem volna le (késsel feszegettem le), szilánkokra tört, annyira rideggé vált az évtizedek alatt.
az újat rányomtam, kicsit koppanástól feljebb feszítettem (vajon mennyire lesz ez stabil) és működik ismét a ps1 az olvasó nem túl acélos, de megy.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Én most PSVitán retrózok.
Nézelődtem,olvastam sokat a témában,először ilyen 15-20K-s X6 meg társait néztem,aztán jöttek a drágábbak,és láttam valahol hogy Vitán is kivitelezhető a dolog.Nem is kellett több,nekem több mint megfelelő,így újra tudom játszani a számomra jó vita címeket is,meg sokkal régebbi játékok is vajsimán futnak./ persze itt is előfordul 1-2 baki pl.N64 játékoknál van ami nem jól fut,de a Mario64 szerencsére tökéletes /[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz FoxiestFox #8691 üzenetére
Én a handheld piac felé kacsintgatok, mert jó lenne zsebre vágni a retro -t. Amire persze jó lenne egy Steam Deck is (többek között), de a kompakt méret jobban érdekel. Pl. Anbernic vagy Miyoo.
Egyébként én is CRT -t használok. Sony Trinitron PVM -et.
Csak két héten belül érkezik az újabb trónörökös, így most kicsit parkolópályán van a gaming. Főleg, hogy becsípödött a derekam is, és jelenleg se ülni, se feküdni nem tudok normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz FoxiestFox #8691 üzenetére
Kicsi footprint elvárással a kis monitorhoz egy ps1 slim illene alig nagyobb, mint a lemez.... (amúgy jah, a crt helyigényes, de szerintem ne vegyél kicsi tévét, "kis" kijelzőből van már neked elég, ahogy olvasom ). Ha van eladó, az ráadásul egész olcsó szokott lenni, a slimet kevesen szeretik.
Bonyolultan/drágán meg tudom oldani a gépeim 31khz crt monitoron: ossc + hdmi2vga átalakító, csak nem esik jól elpazarolni ilyesmire az ossc-t... Lehet a redditezők beáldozzák (vagy retrotunk 2x-eznek? de az is drága! ), pláne ha a FŐ megjelenítőjük a crt monitor (nekem az csak EGY mellékvágány, vagy a 34"-es tévém vagy az oledtv a megjelenítőm, de utóbbi is inkább csak érdekességképpen/vagy ha "lanpartizunk" méret a lényeg, szerintem.)
szerintem ne emuzz gyere, merülj el "velünk" nyakig a retró-mocsárba
a pécé -> 15khz tévé egyébként szerintem pokoli macerás setup, nekem csak kudarcélményeim vannak... (van egy rosszminőségű átalakítóm és van egy fekete fehérben egész jó képet adó átalakítóm.... a speckó, 15khz-re forceolt, bioshekkelt videokártya utat viszont tényleg nem akarom bejárni, az tényleg minden szabadidőt felemésztene (OS, driverek, talán a tévé-hardvert is kockáztatom vele, stb))"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
félisten
Áh, én csak pécén retróztam ezidáig, most nézelődöm csak PS ügyben, de elég döglött a piac, alig pár darab van aprón. Majd kijárok börzékre és piacolni, hátha tudok venni egy okosítottat olcsón.
PC retróra egy PIII-am van, néhány late DOS játéktól a 3D gyorsított éra elejétől 2001-ig kb fedek vele mindent (ehhez egy iiyama Vision Master Pro 454-em van), illetve a modern PC-n is csövest használok újabb játékokhoz is, az egy Eizo T966. Szóval CRT-ben nem nagyon van feljebb már, lejjebb viszont igen, és ezt akarom most megismerni kicsit, mert sokkal rosszabbra számítottam ettől a kis alsópolcos broadcast monyótól, a kövi lépcső valószínű egy jobb, de még mindig nem túl nagy CRT TV lesz, több bemenettel. Azt viszont most nem tudnám hová tenni, költözésig jégen van az ötlet.
Azt amúgy én is látom Redditen és Discord csopikban, hogy sokan használnak felső kat PC CRT-ket régi konzolokhoz valahogyan, és elégedettek vele, úgyhogy tuti van ebben is potenciál.
Lehet nekem is ebbe az irányba kellene inkább indulnom, mert van egy tartalék Compaq P920-am, az is egy Diamondtron csöves közép-felsőkat PC moncsi, ráadásul szürke és nincs is meg a talpa, szóval TV állványra tök jól mutatna alatta pár konzollalEsetleg alternatíva lehet egyszerűen emulátorozni és annak a képét konfigolni ki valahogy a csövesre, de nekem most tényleg inkább az a cél hogy megtapasztaljam a low end konzolos élményt egy PS1-gyel és a kis Ikegamival mindezt alacsony footprinttel a lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz FoxiestFox #8687 üzenetére
hjaa, alkalmi vételként tökoké a kis monitor
pc monitoron is ment a retro? hogyan oldottad meg a 15khz rgb-t a felteszem 31khz monitorba? (nekem erre egyelőre nincs megoldásom, a dreamcastet és a hdmi-seket rá tudom kötni a crt monitoromra, de a régieket nem....)
én xbox series x-et kötöttem rá pár hete a CRT tévémre, ilyen gagyi hdmi2kompozit átalakítóval.... bevallom rosszabbra számítottam, de persze csak olyan tartalommal oké a képarány, ahol lehet horizontálisan nyujtani a képet, hogy kompenzáljuk a vertikálisan megnyujtottat a 4:3 kijelzőre - azaz retró cuccoknál, de ott se mindegyiknél... azokat viszont más forrásból is meg lehet oldani, a kompozittól sokkal jobb minőségben is......)
crt-s sorozatra, filmre nekem a ps3 vált be, annak még volt analóg kimenete (RGB/480i) és jobb, mint ezek az olcsó kompozit átalakítók... persze, ha UHD bluray a cél a crt-n, arra a ps3 már nem jó
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
addikt
Igen, azért van pár játék, aminél bedobták a performance -ot, de volt pár olyan is, ahol bosszantott az alacsony fps... Meg nem mindegyiknél került be kezdéskor. Meg aztán sok játéknál kompromisszumos a performance.
Pl. Plague Tale Requiem -nél hiába jobb 120Hz -cel 40 fps, azért oda nagyon kellett volna már az elején a 60. Vagy ott van például a Starfield is.
Viszont egyre több játéknál látom, hogy magasabb fps -nél már rendesen hozzányúlnak a grafikához, felbontáshoz, és nem mindig szép... Aminél nem mindig tudnám a konzol hardverét okolni. Sokszor szimpla igénytelenség.
Egyébként a PC -ben igazad van. Ez ilyen, és szerintem soha nem fog megváltozni. Drága buli és azért van vele szívás is. Még nem biztos, hogy átmegyek.
Szerk.:
Igen, erre gondoltam. Nekem OLED -en zavaró az alacsony fps. Viszont annyi előnye van, hogy nem választanék mást játékra. Inkább nem játszom olyannal, ami nagyon zavar. Így is van választék bőven.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem hiszem hogy jobb lenne, bár nem értek a tévékhez, high-end pc crt-ket használtam csak ezidáig.
Ezt csak megláttam, olcsó volt és cuki, na mondom akkor lesz egy ilyen is.
Kocka alakú, füles, könnyű pakolászni, retro konzolok mehetnek rá, de azóta vettem hdmi átalakítót és nézem rajta munka közben a Miami Vice-t, tökéletes. -
arty
veterán
válasz FoxiestFox #8681 üzenetére
de ez miért jobb, mint egy konzumer tévé? kicsi, képminőségben alig-alig több sor (ha több egyáltalán), pici, kompozit jel CSAK - és ez utóbbi itt PAL országban egy vicc scart/rgb vagy halál!
-
arty
veterán
a dvd felvevőbe hogyan kerül jel? kompoziton? (az nem lehet szép...)
illetve a scart out-on nem késleltetéssel jelenik meg a kép? (mérted is esetleg?)#8680 ρσгτσ
az alacsony fps az minden kijelzőn szar szerintem (de oké, tudom h van aki az oled 0 ghostingja miatt ott extrémen szenved és arra célzol )unod? dehát ma majd minden játékban van performance kapcsoló és szerintem nem vállalhatatlan a képminőség se... persze játéka válogatja. tegnap ment végig a codww2, 2017-es játék, játék közben 60fps és egy csoda, ahogy kinéz persze a sok retró miatt nekem minden ami 60fps és szép, az ÁLLEJTŐS nekem a pécé kezd NAGYON elmúlni, drága, szívás sokszor a portok minősége, macera a windows..... blöe.
-
addikt
válasz FoxiestFox #8683 üzenetére
Az frankó, és úgy látom az audio RCA, így oda átalakító sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
addikt
válasz FoxiestFox #8681 üzenetére
Gondolom ahol a videó jelét tudja fogadni, oda kell egy BNC-RCA átalakító. Nem nagyon lapoztam bele, de miután videó monitor, így valószínű nincs rajta hangszóró(?). Tehát csak továbbítani tudja az audio jelet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Egy PS1 működne kompoziton egy ilyen broadcast monitorral? -
addikt
Mondjuk ez érzékenység kérdése is, de magából a technológiából fakadóan nem túl jó az alacsony fps OLED -en. Én erre gondoltam. PS1/PS2 időben meg volt ilyen dögivel.
Mondjuk én is 2 OLED -et használok játékra (nem retrora). Plusz például Nintendo Switch -be is akkor szálltam be, amikor lett végre OLED. De szerintem élményromboló. Függetlenül attól, hogy mást nem is vennék játékra, mint OLED -et.
Én ezért gondolkozom azon, hogy inkább átmegyek PC -re, mert unom új generációs konzoloknál is ezt a 30fps bohóckodást. Vagy marad a low grafika. Legalábbis a legtöbb esetben. Csak PC -n meg nem mindegy a szubpixel struktúra... WOLED még elmegy, de QD OLED oda nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
ColinMcrae amugy nem jó példa, mert az PONT tud szélesvásznu képet, az átlag ps1 játék viszont 4:3, oldalt fekete csikokkal... tehát kicsit rosszabb élmény szélesképű tévén.... (van pár ami tud amugy widescreen-t, ilyen még az Psygnosis F1 ('95), VRally, stb, de nem túl sok PS1-en... ps2-n már sokkal több, ps3-on pedig talán "minden")
-
arty
veterán
"érdemes" ? ez szerintem mindenkinek mást jelent
szerintem mindegyik PS-t érdemes OLED-en használni, mert az feltehetően ígyis ott van a faladon, jó nagy képű, míg a CRT tévé általában extraként figyel a lakásban, sok helyet foglal, retrótól más célra korlátozottan alkalmas, stb.
de ahogy porto irta: a jó scaler nagyon fontos hozzá, ha nem gyárilag hdmi kimenetes PS konzolt kötnél rá! és scalerként nem a sima rgb/komponens-ről hdmi-re alakító filléres átalakítókra gondolok/gondolunk*, hanem az említett ossc/retrotink párosra (én a gbsc -t nem ajánlom, mert ha nem magadnak építed, van esély a kínai bóvlira, egyszerűen általában nem tudni, mit is veszel igazából...).
a retrotink mindig is pokoli drága volt (és persze a legjobb is!), de mára az ossc is elég "elérhetetlen" kategóriába került... szóval ezeket akkor tudod magadnak megindokolni, ha TÉNYLEG sokat retrózol vagy nagyon szereted vagy számodra nem gond a hobbira ennyit elkölteni (aliexpressen a bitfunx féle ossc v1.7 55ezer ft szállítással, áfával, a retrotinkek meg 150-180ezertől indulnak, a 4k az szerintem itthonra 400ezer alatt nem lenne meg )
*félreértés ne essen, egy 5-10ezer forintos "component to HDMI" átalakító is megteszi a komponens AV kábeles PS2 mellé (PS1 konzolhoz NEM JÓ, ahoz mindenképpen kompozit/RGB átalakító szükséges!), kapsz képet az oleden, DE:
- a 480i ps2 játékok viszonylag nagyobb input laggal kerülnek a képre
- a tévéd deinterlacere esélyesen szar képet ad (homály)
- a ps2-n a ps1 játékok 240p képe vagy jól kerül megjelenítésre vagy 480i-ként kezeli a tévéd/átalakítod és megintcsak viszonylag szar képet kapsz eredményül**csak tényleg extraként: kompozit a sárga-piros-fehér csati, komponens a piros-kék-zöld + piros/fehér csati !
***PS2 konzol, olcsó kínai komponens kábel, OSSC, 5X integer scaling (kép alja és teteje vágva!), az alul-felül egyébként is fekete csíkos PAL Colin McRae Rally benagyítva teljes képernyőre a 83" oleden:
nem tudom mennyire jön át, hogy mit is várhatsz oleden, remélem eléggé[ Szerkesztve ]
-
addikt
PS4/PS5, de ha ezeknél korábbi modell a terv, akkor minimum PS3. Igen.
Szerk.:
Vagy ha a retro élmény a fontos és kacsintanál a PS1/PS2 felé, akkor két lehetőséged is van.Vagy beszerzel egy régebbi TV -t (ha van helyed), amit manapság már dobálnak utánad. Pl. normálisabb CRT. Vagy veszel egy normálisabb, drágább átalakítót, mint például az OSSC, RetroTINK.
De OLED nem kifejezetten jó az alacsony fps -re, meg az alacsonyabb felbontásra sem.
[ Szerkesztve ]
-
Shaza
senior tag
Hello!
Melyik PS-t érdemes már modern 4k oled tv-n használni?
PS3?[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
Tegnap szulinapi buli volt a kis-nagy fiamnak. (14 eves)
Osszeraktam ket ps2 haloba egy routerrel.
Ket scartos crt tv, componens magdzaggal.Toca3
Outrun
Jakx14 gyerkoc jott tobb mint a fele jatszott vele.
Nagy buli volt. Az egyik gyerkocnek kifejezetten tetszett a retro konfig.http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van Logitech formula force Ex kormánya PS2-höz. Újra előszedné gyerkőcöknek a PS2-vel együtt. Viszont a kormány hálózati adapterét elhagyta. Multi adapterrel tudná pótolni, viszont nem tudja, hogy milyen lenne jó rá. (24 V, 750mA talán vagy 1 Amperos?)
Valaki, akinek van ilyen kormánya, meg tudná nézni, hogy milyen való hozzá?/(^_^)____7=--- - - >|
-
taki01
őstag
Az idei év első szerzeményei. Tavaly sikerült befejezni a ház felújítást, így ismét lett keret a gyűteményem gyarpításához.
[ Szerkesztve ]
-
-
arty
veterán
válasz perge666 #8665 üzenetére
miért, te 2600-on nőttél fel?
én c64-en nőttem fel, tehát a nes/famicom sok tekintetben hasonló/picit jobb/néha picit rosszabb grafika/játékmenet nekem.... pécére a ps1 érában váltottam, de azt az ELVBEN jobb grafot mégis évekig nem bírtam elviselni (nem jött a retro érzés...). aztán megszoktam és mára a remegős, általam amugy anno sosem látott poligon grafot is imádom.....
viszont a 2600as játékokkal egyelőre nem
tréningezempallérozom az elmém és talán soha nem is fogom"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Ez is olyan hogy ki min nő fel.
Kiadták a Resident Evil 2-3 felújított változatait tavaly vagy azelőtt,én kötöttem az ebet a karóhoz hogy az eredeti az igazi,ezek meg semmit nem érnek.
Othon voltam szabadságon,végig rossz idő volt,sok kedvem se volt,megláttam PSStoreba leakciózva a felújított részeket na mondom kipróbálom a 2.részt.
Annyira beszippantott hogy tegnap a végére is értem,lehet estére elkezdem a 3.részt is. -
arty
veterán
válasz perge666 #8663 üzenetére
atari idején nekem nem volt semmim, ill később c64.... szóval nekem a famicom/nes grafika még emészthető (bár idő kellett hozzá ), az atari2600 ellenben nemigazán...
-
-
arty
veterán
válasz perge666 #8661 üzenetére
egész ebayen 2db eladó Gaplus van Famicom-ra, 27k + áfa az ár
Ahogy nézem youtuben, tényleg frankó, de mivel a Galaga'88 már megvan pc engine-re és látszólag az azért szebb, játékmenetben pedig szinte ua..... hát, lemondok a famicomosrólAmugy szerintem 95 körül ps1-re nem lehetett ez ANNYIRA rossz, mármint a Galaxian 3.... egy 50-55 centis CRT-n lehet h amugy nem rossz annyira. 2023-ból nehéz ezt megítélni Mivel nem heroináron megy ebayen, valszeg fogyott anno, TEHÁT a népítélet szerint vállalható kiadás lehetett......
-
-
arty
veterán
válasz perge666 #8659 üzenetére
Ah, közben most kiderítettem, hogy ez is egy igazi japós elb*szás a címeket illetően:
- Galaxian (első rész)
- Galaga (második rész)
- Gaplus (harmadik rész?)
- Galaga '88 (ez most akkor hanyadik rész?! )
- Galaxian 3 - de ez nem lehet ugye a harmadik, ha meg mégis, akkor a mellé pakolt extra rész az az ÖTÖDIK rész PS1-en, de ha meg ez az 5. rész ahogy logikus lenne, akkor az extra DLC itt a 7. rész ... szal érdekes a cím... (a negyedik vagyis a 6. rész csak játéktermi volt....)No, akkor tehát ez a gyűjteményem sem lehet SOHA teljes kösz Namco....
[ Szerkesztve ]
-
-
arty
veterán
válasz perge666 #8654 üzenetére
Nem, ez a Galaxian3 leginkább egy pici mellényúlás. Relikviának jó, de valós használati értéke.... nos, az a hétvégén félóra alatt "elhasználódott" Értsd: kb 2 x 8 perc a játék + a folytatása(!), a lövölde mögötti FMV nagytévén pokoli randa és persze megnyernem végül nem sikerült (nyilván azért mert béna is vagyok és a 10fps sem segít), lehetne még próbálkozni, DE......... ilyen frameráta mellett max akkor kapnám elő ujra, ha lennénk rá négyen (igen, 4-en lehet játszani, ill még érdekesség, hogy van widescreen mód is)
Galaxian-t famicomon nagyon szeretem (ahogyan a Galaga-kat is), ezeket is megvettem anno, igazából ezek indukálták, hogy lecsapjak a duplapakkra (elég lett volna a Starblade vagy.... még az se de nem volt idő mérlegelésre)
#8657 Czeky
lehet h több japán cím jött európába, mint az usa-ba, de csomó nem jött és/vagy olyan rosszul fogyhatott, hogy elérhetetlen áron megyAh, a manuál, logikus így már a méret! Nekem is van japán játékom, ami vastag tokos... pl az NFS1 Nissanos változata Szerencsére kevés van. Ami nagyobb baj, hogy nem minden japán PS1 játék oldalán van angolul is ott a cím, ellentétben a szintén cd tokos saturn játékokkal, ahol ez kb 95%-ban igaz (tehát egyik oldal japán, másik oldal angol) és az én európai szemem így nem tudja, hogy miért nyúl a polcra Namost ezeket szétpattintani és betenni agy cetlit.... brutális a törésveszély
A CD tok azért jobb szerintem, mert könnyen pótolható és kevesebb helyet is foglal. És precizebben is záródik, szerintem ez a pal koncepció nem jó. Persze jobb, mint az ultragáz papírtokos pal-saturn pokol
Nincs sajnos egerem, pedig a Q2 miatt is kéne
De ilyen fps mellett szerintem a Starblade is neccess ps1-en......
Van belőle jobb otthoni változat, csak nehezen előhozható:
Tekken 5 PS2 - végig kell verni a beat em up kampányt
Wii - japán régióvédett digit változat, wad filal kellENE szevnedni, nekem nem jött össze anno, ahogy a tekken se....Kár, hogy guncont nem támogatja a Starblade, még a ps1-es joystickem ki fogom próbálni, elvégre a játéktermi is azzal ment
---
youtube video alól kis érdekesség Galaxianról:
"Galaxian 3 (PS version released in English only in PAL territories) was a 1990 "attraction" that was turned into a standard game running on some seriously beefy hardware. Running multiple System 21 boards and laserdisc drives, it was a technological achievement. The biggest draw was the display: the entire game ran as an FMV movie with real-time rendered polygon-based enemies superimposed over top of it. The display was actually 2 monitors wide, and ran two separate video feeds synced together to create the effect. This version for the PS1 retains this feature with a "wide-mode" to keep things as close as possible by lining up the video feeds recorded from the two Laserdisc feeds. It works out pretty well (especially in the PAL version, which saw some upgrades from the 1995 Japanese release)."Szal ez is egy PAL exklizív Natessék... (ráadásul javított, most aztán irigykedhetek, h a szarabbat vettem, ami japó kiadások esetén pedig viszonylag ritka ). Nehéz elképzelni, hogy a 2 laserdisc ennél rosszabb képpel mehetett, én ebben nem hiszek. A widescreen mód mindenesetre jó és kell is - tök fura látni h a kép közepén hogyan ér össze az árkád két külön videoforrása, sejtettem, hogy ezt látom, de csak most olvastam utána a tech részleteknek.
[ Szerkesztve ]
-
Czeky
Arcképgyáros
"meg persze rohadt sok cím nem jött ki PAL régióban vagy drága vagy a kretén tok miatt fossátört/karcodosodott.... nemértem miért nem volt jó ide is a sima cd tok."
Megkockáztatom, hogy Európában több Japán cím jelent meg, mint Amerikában, nameg ott vannak a PAL exklúzív címek is, amelyek világszerte nem is láttak napvilágot.
A PAL tokra sok magyarázat van hogy miért olyan amilyen, a legnépszerűbb ezek közül a kézikönyvek vastagsága, mivel nem mindenki beszéli az angol nyelvet európa szerte (pláne anno a 90-es években), ezért a kézikönyvekben nem csak angol, hanem más egyéb nyelvek is előfordulnak, mivel a lefordítások megvastagítják a manualt, ezért egy mezei cd-s tokba nem, vagy nagyon macerásan férne bele (tapasztalat). Külön öröm, hogy 1-2 játék még magyar leírást is kapott hajdanán, amely a PS2 korszakban még jobban kiforrta magát.
Egyébként ilyen tokokat még japánban is használtak, lásd Gran Turismo 1 JP kiadása. Apró különbségeket leszámítva szinte ugyanaz a vastagságú tok, mint a PAL tokok, és van hozzá 2 meglehetősen vaskos manual, az egyik a komplexebb vezetési technikákat írja le, a másik meg az átlagos kézikönyv a játékhoz.Nálam fordítva van az eset, több zenei cd-s tokot láttam széttörve az évek alatt mint PAL PS1 tokot. Az meg hogy karcolódnak az a plexinek az átka, a sima cd tok is karcosodik.
A Starblade-hez még annyit hozzáfűznék, hogy ha rendelkezel Playstation egérrel akkor próbáld ki azzal, sokkal jobb élmény mint kontrollerrel.
[ Szerkesztve ]
So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse.
-
" hjaigen, a japó csomagok fele annyi idő alatt érnek ide, mint az EU-sok és árban is egy jó 30%-al olcsóbban..... "
Igen ezeket már írta valaki,lehet pont te.
Lehet már csak a gyüjtemény gyarapítása miatt is,de be fogok szerezni egy ilyen japán borítós játékot.
Ez a Galaxian 1:1-be Nintendo kopi??
Néztem róla videót,annak idején / 90-es évek elején / sokat játszottam ezzel " piaci " nintendón.[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
-
arty
veterán
válasz perge666 #8651 üzenetére
természetesen azok jobb állapotuak általában (ezek most nem ANNYIRA), 60fps, vágatlan, meg persze van azér' itt-ott japófelirat/nyelv bennük, játéka válogatja mennyire problémás
meg persze rohadt sok cím nem jött ki PAL régióban vagy drága vagy a kretén tok miatt fossátört/karcodosodott.... nemértem miért nem volt jó ide is a sima cd tok hjaigen, a japó csomagok fele annyi idő alatt érnek ide, mint az EU-sok és árban is egy jó 30%-al olcsóbban..... (az áfa és esetleg vám az persze meh)
[ Szerkesztve ]
-
-
arty
veterán
jött a postás
nagyon kíváncsi vagyok mindkettőre! nem volt rendesen időm utánuk járni vásárlás előtt, de a railshootereket bírom!
-
carl18
addikt
válasz sz.balazs.95 #8615 üzenetére
Meglehet csinálni csak figyelj mit honnan szedtél ki.
Én is vásároltam egy használt PS2-őt,aminél az eladó írta nem működik.Teljesen szét szedtem, takarítás után össze szereltem az olvasót is sikerült megcsinálni és lett egy jó Playstation 2-es konzol. De a szalagkábelekkel vigyáz, mert bizonyos helyzetbe nagyon feszül és könnyen szakadhat.
Szét szerelés közbe csinálj néhány képet, hogy tud mit honnan huztál le.Aztán ha van tartalék alkatrész, a csere lehetséges házilag.
Youtubon biztos van pár tutiroal.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Shaza
senior tag
Köszi!
-
addikt
Wikipedia és néhány oldal némileg tud segíteni, de mindegyik hiányos. Kivétel nélkül. PS3/Xbox 360 időktől kezdve könnyű dolga van az embernek, arra azért jó a Wikipedia és néhány más gyűjtőoldal is.
Korábbi generációknál teljes káosz van. Főleg PS1/PS2 -nél. De igazából ez azért sem meglepő, mert iszonyat mennyiségű játék jött ki exkluzív vagy konzol exkluzívként. Jelentős részük hulladék, és még saját oldala, leírása sincs a neten.
Még ha találsz is teljes játéklistát (ami van), abból általában nem derül ki, hogy melyik volt exkluzív. Egyenként kell végignézni milliónyi játékot. Már amiről találsz infót, mert nem mindegyikről fogsz.
[ Szerkesztve ]
-
Shaza
senior tag
Van valahol megbízható és pontos lista arról ,hogy milyen exlusive játékok jelentek meg ps-re és x-boxra?
Köszi! -
-
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Muszáj kiírnom magamból mert megőrülök. Rátaláltam a The Getawayre, meg is oldottam az emulációt (remélem nem tiltott téma), de azt a rohadt, ez a játék sokszor iszonyat frusztráló! Nem a nehézség, mert tudok bárhol és bármikor menteni szerencsére, az sokat könnyít, de navigálni...
Egyik küldetéstől eljutni a másikig rettenetes! Folyamatosan üldöznek a zsaruk vagy valami banda, az egyetlen segítség pedig az autó indexe. Többször is úgy jártam hogy a célom környékén vitt körbe-körbe egy háztömb körül, mert nem vettem egyszerűen észre hova kéne mennem. Az autók meg ilyen két-három nagyobb ütközés után kifekszenek. Eddig tartottam magam, de szerintem be fogom kapcsolni a csalásokat mert nincs pénzem annyi Xanaxra amennyit ez a játék megkövetel...
Teljesen feláldozták a játszhatóságot a filmszerűség oltárán sajnos, bár a menüben így is lehetne egy térkép hogy segítsen. Amúgy a lövöldözés tökre tetszik benne, meg ez a londoni alvilágos téma is menő. Jó lenne egy remake belőle modern játékmechanikákkal, de nem hiszem hogy most fog előkerülni. Pedig ha jól megcsinálják szerintem nagyot lehetne szakítani egy Sony exkluzív brit GTA-val.
-
arty
veterán
válasz Guitar14 #8638 üzenetére
jónagy szívás, hogy ennyiféle revizio volt
--
Megint brutál elcsuszott a Strictly Limited Games, ezúttal a RayZ kollekcióval (Raystorm széria 3 játéka, régi és uj verzioban, ps4re), így bár nem terveztem, de egy olcsó példányt lecsaptam végül "retróba" is
Nem egy szépséges shmup, a 2D-s elődjét jobban szeretem (Layer Section), de ez is "kell" azért, jó mechanika az alapfegyver + a kijeltölt célokra extra célkövetős rakéta (stb).
gameplay: [link]
Ez a japó kiadás is "full angol", bátran vehető."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Guitar14
senior tag
Közbe utánaolvastam jobban. 4 típus van, leírom őket hátha kell másnak is:
írok pár kulcsszót későbbi topikban keresés egyszerűsítésére: Dualshock 2 reviziók Dualshock 2 verziók Dualshock 2 típusok
korai A típus (A = Alps, mint az Analogok márkája a mai napig):
késői A típus:
H típus (H = Hoshiden):
M típus (M = Mitsumi):
Amiket megtudtam:
Elvileg mindegyiknek vannak revízióik (főleg az A-nak) de ezek csak apróbb különbségek, főképp a vezérlőchip más.
H típus a leggyatrább, mivel ott hal meg a fólia (ilyenkor csomó gomb nem megy vagy össze vissza nyomkod) ráadásul a csatlakozóból a szalagkábelt nem lehet kihúzni. (ezt javítottam a silver-be, kompletten csatlakozóstul cseréltem fóliát forrasztással)
A típusok kb örökösek, csak az analog döglik meg idővel a kopástól, bizonyos A típusokon (korai) kihúzható a fólia szalagkábele, későbbieken már nincs csatlakozó, rá van forrasztva az alaplapra)
M típus elég ritka.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Esetleg tudjátok, hogy a "H" típusú Dualshock 2 kontroller burkolatába bele lehet építeni egy "A" típusú Dualshock 2 kontroller belsejét?
Silver gép kontrollerét megcsináltam, hibátlan, viszont számomra sokkal jobban tetszik az "A" kontroller érzetre, kijjebb állnak a gombok, kevésbé érződik "szivacsosnak" és a digitális gombokat könnyebb nyomni egyszerre (pl. jobbra fel). Van otthon makulátlan fekete "A" kontrollerem de nem mutat szepen az ezüsttel.
Ugyanitt csere érdekel Silver DS2 H->A-ra.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Adam0717
csendes tag
Igazából első szériás SCPH-30004-es gépekre van ez kitalálva, azért takar el 2 csíkot a beömlőből, azoknak egy picit feljebb van, de nem fogja zavarni szerintem
Köszi szépen, a kék géphez még keresem a passzoló kontrollert/memóriakártyát, de nekem is az egyik kedvencem.My in-use PlayStation® consoles (40 in total): PlayStation® SCPH-1002: FreePSXBoot | PlayStation®2 SCPH-39004: FMCB 1.8 - OPL + ESR - 250 GB IDE HDD, SCPH-75004 Silver: Matrix Infinity FW 1.93 | PlayStation®3 CECHH04#1: OFW, CECHH04#2: CFW 4.90 Evilnat | PlayStation®Portable PSP-1004: CFW
-
arty
veterán
válasz Adam0717 #8630 üzenetére
naigen, borzalmasan billegnek ezek a gépek enélkül, én abszolut pro-fekvősállványos vagyok bár még nem vettem (amugy nem takar el egy légbeömlót se?)
amugy az a kékes gép baromi jól néz ki........
-
Adam0717
csendes tag
válasz Faterkam #8631 üzenetére
Mert még olyan nem volt
My in-use PlayStation® consoles (40 in total): PlayStation® SCPH-1002: FreePSXBoot | PlayStation®2 SCPH-39004: FMCB 1.8 - OPL + ESR - 250 GB IDE HDD, SCPH-75004 Silver: Matrix Infinity FW 1.93 | PlayStation®3 CECHH04#1: OFW, CECHH04#2: CFW 4.90 Evilnat | PlayStation®Portable PSP-1004: CFW
-
Adam0717
csendes tag
válasz Adam0717 #8057 üzenetére
Megérkezett az egyik legmegosztóbb PS2 tartozék, a vízszintes állvány. Fel is próbáltam ma a konzolokra.
Nekem az ezüst jön be a legjobban, de kinek mi, sikerült nemrég egy ezüst távirányítót is szereznem kemény 3 €- ért, mivel nem működött, de csak le kellett csiszolni a savat az elemek érintkezőiről, és mostmár tökéletes.
My in-use PlayStation® consoles (40 in total): PlayStation® SCPH-1002: FreePSXBoot | PlayStation®2 SCPH-39004: FMCB 1.8 - OPL + ESR - 250 GB IDE HDD, SCPH-75004 Silver: Matrix Infinity FW 1.93 | PlayStation®3 CECHH04#1: OFW, CECHH04#2: CFW 4.90 Evilnat | PlayStation®Portable PSP-1004: CFW
-
Guitar14
senior tag
válasz Vadernagyúr #8628 üzenetére
Most csináltam ilyenen szalagkábelcserét a múlt héten. Ez egy H típusú kontroller, a szalagkábel ami a gombokhoz van, az rá van véglegesen forrasztva és nem kihúzható. Itt nem tudsz semmit tenni.
Le kell forrasztani a fekete csatlakozót ami a fogja a gombokhoz vezető szalagkábelt majd venni egy új szalagkábelt és egy ilyn csatlakozót azt pedig visszaforrasztani.
Sajnos idővel elválnak a rétegek a szomásérzékeny gomboknál és az javíthatatlan.
Így néz ki a javítási procedúra: [link]Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
-
Picit próbálom én is háttérbe szorítani ezt a hobbit,de nem megy,mindig megakad valamin a szemem.
Sokszor látok 1-2 játékot ami kellene nagyon de drágán adják,ilyenkor van hogy néha rárepülök.De elég sokszor van olyan hogy pakkba felraknak olyan cuccokat amiből csak 2-3db érdekel,de nekem már csak amiatt megéri megvenni az egészet,legalábbis én így látom.
Régebben több dolgot adtam el,mostanra meg inkább tartogatom,gyűjtögetem.......
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz perge666 #8622 üzenetére
Majd ha lesz valami nekem való, akkor szólj a hirdetés előtt.
Bár most egy darabig leálltam a gyűjtögetéssel, mert sok egyéb másra megy el a koncentráció. Jelenleg annyira nem is foglalkoztat a konzolos téma.
Legközelebb majd december elején kerül újra előtérbe. A Figura és Játékfeszten.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
Jött egy pici pakk, volt benne 1-1 ps1 és ps2 is:
SF csak viccből, az EX2+ ugye egy undorító mellékvágánya a sorozatnak
Namco50-en pedig ps1 címek vannak:
Ridge Racer
Tekken
Klonoa
Ace Combat 2
Mr Driller
és mellé egy szép, színes, vastag kézikönyv[ Szerkesztve ]
-
Nem reklám mert még meghirdetni is lusta vagyok,meg szaladgálni vele 1-2 darabonként az autómatához………..Szóval had gyűljön még.
Jártam már úgyis hogy jónak hirdettek valamit,olcsó volt és 1-2 hét alatt megadta magát. ( ilyen volt a Fat PS3-am amivel nem játszottam 3-4 óra hosszánál többet,azóta a polcon díszeleg )
-
arty
veterán
válasz perge666 #8620 üzenetére
Miket FOGSZ majd eladni? (ez ugye nem reklám, hiszen nem konkrétan hirdeted őket )
Irigylem a szerencséd, ilyen könnyű javításról álmodik mindenki
(én egy teszteletlen hddvd olvasót vettem a napokban az x360hoz és .... MŰKÖDIK pedig ugye teszteletlen az sokszor "szar, de drágábban akarom eladni" kategória...)[ Szerkesztve ]
-
Sikerült hozzájutnom egy szuper kis PS2 pakkhoz,11db játékból 5db érdekelt és emiatt vettem meg. Kaptam vezetékeket,2db kontrollert,és 1 Fat gépet ami nagy meglepetésemre full gyári,bontatlan volt,matrica is sértetlen.
A gép bekapcsolt állapotban nem hangos,viszont sajnos nem olvasta a lemezeket így meg kellett bontanom.
A belseje elég poros volt,az olvasót tiszta alkoholos vattával megtakarítva eléggé összeszedte ott is a finom port. Összeszerelve egyből olvassa a lemezeket elsőre,csak azt sajnálom hogy szét kellett szednem de legalább szuper lett.
Mostmár tényleg nagyon érik bennem a felesleges játékok meghirdetése,biztos van vagy 30-40db PS1-2 játékom ami csak úgy jött pakkba. -
-
addikt
Bár a PS1/PS2 topik nem lett említve, és már amúgy is szabadabb topiknak számít a többihez képest, de ez egy új irány. Így már bizonyos keretek között teljesen engedélyezett a moddolásról beszélni. Minden bizonnyal itt is.
PS4 topikból:
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
válasz sz.balazs.95 #8615 üzenetére
Ezekről a "nyelvekről" beszélsz?
Ha igen akkor így valóban nehéz lesz visszadugni.
Talán kis wd4-en, de tényleg csak kicsit spriccelj a kábelre és a csatlakozóba hátha könnyebben becsusszan. Ha nem akkor sajnos kell venned ilyen kábelt, vagy ha pl. bekapcsológombbal együtt van akkor úgy.Tálca előlapjára pedig szerintem pillanatragasztón vagy ragasztópisztolyon kívüli megoldást nem nagyon tudok. Utóbbi abban jobb, hogy ha le kell szedni a jövőben valamiért akkor könnyebben levágható róla.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok!
Van egy PS2 fat-em (SCPH-39004) aminek az összerakásához kéne némi segítség. Az olvasófejet kellett kicserélnem, amivel nem is lenne gond, de a szalagkábelekkel rendesen meggyűlt a bajom. Ilyen kis műanyag nyelv van ezeken a kábeleken, ami az előlapi gombok kábeléről hiányzik, ezért össze-vissza gyűrődik, ha a helyére próbálom rakni. Mit tudnék ezzel kezdeni? A másik meg, hogy a tálca előlapját két oldalon egy-egy kis köröm tartja a helyén, amiből az egyik letört, ezért nem marad stabilan a helyén, azzal sem tudom, mit kezdjek.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
addikt
válasz homerhamm #8613 üzenetére
PS1/PS2 (+Classic) korszakban rengeteg volt. Aztán PS3/X360 időben indult meg lefelé mennyiség. Ami egyébként nem baj, mert az előtte lévő generációkban rengeteg hulladék volt. Szóval kicsit tisztult a piac.
Én ezért nem sajnálom annyira. Ugyanakkor régebben akartak is valamit csinálni a fejlesztők, ami persze sokszor nem jött össze, de legalább volt választék.
Mostani generációra nem sok minden maradt, még kevesebb az exkluzív. Nintendo maradt a Mario Kart vonalon, a 2 asztalinál meg FH/FM és GT. Utóbbi oldalnál meg ott maradt az út szélén a Driveclub, amiért szerintem nagy kár.
Viszont az új WRC valószínű jó lesz. A Motorfest is azért nagyot ugrott önmagához képest. Meg egyszer talán megérkezik az új TDU is.
Aztán voltak kisebb, szerintem nem rosszul sikerült próbálkozások, mint például a Gravel. De szerintem a Grid Legends sem sikerült rosszul, ha valaki kicsit lazábban szereti értelmezni az autózást.
Az tény, hogy a régebbi konzolokon nagyobb volt a választék és tényleg egy aranybánya, ha valaki szeret autózni. Mai szemmel nézve a grafikát kell elnézni nekik, de hát erről szól a retro.
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
Igen, a 39xxx-es emeli elég durván a fordulatszámot ha HDD használatba kerül, ez zavart engem is.
50xxx-es HDD használata közben halkabb mint a 39xxx-es HDD nélkül.ρσгτσ:
Igen, ezzel együtt kell élni, festett műanyag sajnos. Ezen is az alja ahol az asztalt érte/sokat mozgott a kéz ott már fehéredik. Újrafújáson még nem gondolkozom mivel nem ér sokat a gép, de majd még lesz talán az is.[ Szerkesztve ]
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Jött egy ezüstös darab a fekete mellé.
Liciten nyertem elég kellemes áron. Működése makulátlan, esztétikailag nem a legszebb, kontroller javításra szorul de örülök neki. Feketém SCPH-39xxx-es de ez az ezüst már SCPH-50xxx-es. Fekete már visít bekapcsolásra (néha zavaró is játéknál), de azt hittem minden fat ilyen, az ezüst meg bekapcsolásra mintha be se kapcsolna olyan halk, és csak utána olvastam, hogy ezek az 50xxx-ek más ventillátorral meg hűtési renddel vannak szerelve ami sokkal halkabb.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Sok PS3 kontrollert javítottam már úgy, hogy kétoldalú ragasztóval ráragasztottam egy vastagabb szivacsot a fólia hátuljára , pont ahol nyomnia kell (természetesen előtte megpucoltam az érintkezőfelületet) és utána elég tartós lesz mert nagyobb nyomás van, nehezebben jut be a kosz és jobb a kontakt.
-
arty
veterán
válasz Vadernagyúr #8603 üzenetére
akkor láttad azt a fólia-nyákot.... az normális esetben egy leszorítós dugaljba menne, de a sony az évezredfordulón ezt így is okénak gondolta, hogy elég odanyomni az érintkezőket egy párnácskával a nyákra bírta is egész sok évet amúgy....
itt a topikban már mindenkinek előjött ez a hiba szerintem (vagy csak most fog nemsokára ), sajnos nem minden esetben orvosolható, de sokszor igen!
[ Szerkesztve ]
-
-
arty
veterán
válasz Vadernagyúr #8600 üzenetére
klasszik tipp: DS2 szétkap, áttakarit, nyák-fólia MÖGÉ valami szivacs betesz, hogy jobban az értintekzőkre nyomódjon összerakás után (ha szétszeded, majd megérted )
-
Faterkam
addikt
válasz Vadernagyúr #8600 üzenetére
érdemes megtakarítani a fóliát alkohollal, hátha!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók