Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz
Bobby G. #9641 üzenetére
Mailt. winen én is a tb-öt használtam, de a gmail miatt nem kapok spamet. Egy bajom van a maillel, hogy a kontaktokat, azaz az új mailcímeket mindenáron hozzá akarja adni az adress bookhoz, ami meg annyira nem jó, mert az meg a telómmal van syncelve, ott meg nincs szükségem ezer mailcímre..
-
-
Tikichan
csendes tag
válasz
Bobby G. #9606 üzenetére
Méretezdát, vagy másoldát az appot a másik particióra. Nem tudok róla, hogy belehetne állítani hova töltse appstore. ( mondjuk nem tudom, nekem max 10 appom van appstorebol, az meg nem foglal olyan nagy helyet, de ha te mindent megveszel akkor irigyellek
)
Próbáldmeg az egéssz aplications mappát átrakni a másik particióra, hátha felfogja a célzást.TheMarci
Felesleges kérdés, gondolom az appstoreosra utalt, mert amit telepíteni kell azt telepítéskor kitudja választani, hogy hova is tegye. Azért csak nem akkora láma, hogy azt ne lássa
A többi sima appot meg akár asztalra is teheti, tök m1, hogy honann futtatja, így csak az apple storeos appok maradtak.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
-
Ear001
addikt
válasz
Bobby G. #9271 üzenetére
Itt úgy tűnik van magyarul is Open Office, és nekem a Chrome is magyar nyelvű minden bűvészkedés nélkül, gondolom megnézi a területi beállításokat.
-
rii
nagyúr
válasz
Bobby G. #9258 üzenetére
amit én sokat használok, immár 4 éve ...
finder-ben: alma-shift-A - programok
finder-ben: alma-shift-U - UTILITIES (console, terminal, disk utility, system preferences)
System preferences-t érdemes végignézni - desktop - screen saver ....finder file-részén: jobb gomb - SHOW View Options
finder SIDEBAR-részén jobb klikk - SIDEBAR Preferences - (személyre lehet szabni, mappák shortcut-jait ki lehet tenni ...)
Finder - ALMA - , Finder Preferenceshttp://www.pure-mac.com/ témák szerint tudsz keresni programokat (net, multimedia, system)
NTFS particiók kezeléséhez szükséges csomagok:
MuCommander - amennyiben commnander függő vagy (pc-s betegség, nincs rá gyógyszer)
van még sok commander is persze ... de egy se tudja megközelíteni a norton commander-t, dos navigator, total commandert ...létezik pathfinder is.
DASHBOARD - DASH IT WIDGET – a dashboard-ról tudsz felhozni a normál desktopodra Widget alkalmazásokat
FTP: rBowser, filezilla, transmit
mindez persze a teljesség igénye nélkül
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Bobby G. #9258 üzenetére
van virtuális bilentyűzet ami mindig mutatja mi micsoda, és változik, ha alma jelet, fn-t stb lenyomsz. én úgy voltam vele, hogy autodidakta módon megismertem, kattingatam, beálíltást néztem, elég hamar kitanulható szerintem.
illetve az XMS Akadémián szokott lenni ingyenes Mac-ismertető óra.
-
Ear001
addikt
válasz
Bobby G. #9150 üzenetére
Egy MacMini újonan számlával 183 000 forint, a visszaigényelt áfából meg tudsz mellé venni egy monitort is, ez ésszerűbb döntés, de ki vesz Apple cuccot csak az eszére hallgatva?
Én mindenképpen kipróbálnám a helyedben azt a Mac-et, olyan képekkel, anyagokkal, amivel dolgozni szoktál. Nem egy perc alatt, hanem kérnék mondjuk 20 percet a tesztelésre. Ha kellően könnyednek, folyékonynak érzed vele a munkát, nem nehezebbnek, mint a munkahelyi gépeden, akkor megvenném. Tudom, hogy azonos alkatrészekből épül fel egy Mac és egy PC is, de akkor sem lehet kilóra összemérni a hardverüket, az oprendszer és az optimalizáció egészen más használati élményt nyújt.
-
Ear001
addikt
válasz
Bobby G. #9139 üzenetére
Egyszerűen csak koros. Sebességben egy új MacMini alighanem megverné, ha OS X-et akarsz használni, és mindkettőn óriásit dobna egy SSD beszerelése.
Egy profi képszerkesztőnek, pláne ha nagy fájlokkal dolgozik, akkor minden processzor és memória kevés, de nem egy szerkesztőséget ismerek, ahol az általad kinézett gépek kortársai előtt ülnek grafikusok és dolgoznak olyan gépekkel.
-
xedos
addikt
válasz
Bobby G. #9132 üzenetére
Mennyit tudsz max. rászánni?
Érdemes fiatalabb gépet venni - ugyanakkor ha a kijelzője rendben van, akkor megveheted.
Arra figyelj, hogy az alu iMac-ek közül, csak a 24"-osban van IPS kijelző!Amúgy 250 körül kifogható cori i3-as 21.5"-os iMac is - ehhez szerencse kell...
-
marciart11
aktív tag
válasz
Bobby G. #9132 üzenetére
EZ még az első alu Mac ek közül van. A kijelző szeret foltosodni, illetve pixel hibásodni.
Mindenféleképpen tegyél ki rá fehér illetve szürke képet, hogy lásd milyen a kijelző.
Hardvert tekintve nagyon stabil/megbízható, de ne feled ez még az első szériás alu mac. Nekem is ilyenem volt úgy mondom ezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből
- HP Z640 - 2680V3 12 mag, 24 szál max 3,3GHz, V4 ready, 32GB DDR4 RAM, 925W táp, számla, 6 hó gar
- HP ProDesk 600 G2 SFF i3-6100 + 8GB RAM + 128 GB SSD + Radeon R5 430
- Asus P5B Q8200 8GB RAM GT710 2GB 128GB SSD 500GB HDD
- Kingston FURY 4x 16GB KIT DDR5 6400MHz CL32 Renegade RGB(64GB)
- ACER Gateway DT55 AMD Athlon II X2 260 3.2Ghz 7GB DDR3 1333Mhz 750GB HDD 120GB SSD EN8500GT
- Fujitsu Esprimo P7936 8GB 1333Mhz RAM 128GB SSD 500GB HDD E8400 3GHz GT 610 2GB GDDR3