Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
[link] , egy kis olvasni valo...
Az ssd sebessege nagyban befolyasolja, hogy mennyire melegszik. Lassabb hazakba eleg a passziv hutes, a gyorsabb hazakba meg bazi nagy passziv es/vagy aktiv hutest hasznalnak. Es azt hiszem, hogy az ssd is visszavesz a speedbol, ha tulmelegszik.
Ha sima M4-es Mini van, akkor max. Thunderbolt4 johet szoba. De a linkemen latszik, hogy az USB 4.0-as haz eleg lesz. Jelenleg a legyorsabb kulso ssd hazak. a Thunderbolt5 csatolosokon kivul.
Amit meg erdemes tudni, hogy a Sata SSD-k ugy 500 MB/s-ot tudnak, 10 Gbps-hazakban az NVME SSD-k 1000 MB/s-ot, a Mac 20 Gbps-os hazakat nem kezel, igy ezek a 2000 MB/s helyett csak 1000 MB/s-ot tudnak, ilyenert nem erdemes tobbet fizetni. A 40 Gbps-os hazak eseten jelenleg ugy 3000 MB/s erheto el. Ezen hazak ugy 30-50k kozott kaphatok, es kell belejuk egy megfelelo NVME ssd is. Vagy van meg pl. az Adata SE920 gyarilag szerelt kulso SSD, kapcsolhat aktiv hutessel...
-
Alex91
félisten
A gond nem ezekkel lesz, hanem pl a Messages appal. Nekem, ebben, benne van 10+ ev chat historyja, vegtelen sok atkuldott kep/video, es egyeb allomannyal. Hiaba van "Messages in Cloud" funkcio, ennek a tartalmat mindenaron offline akarja tartani a macOS es az iOS is, ez az a dolog, ami miatt nem tudok iOS eszkoz eseten, 256 giga ala menni, a 64-es keszulekeim iCloud login utan, nem hasznalhatoak. Ugyonez vonatkozik a kulso appokra is, pl ha egy iCloud szinkronizaciot hasznalo penzugyi nyilvantartoba 20+ eve benne van minden koltseged, blokkok lefotozva, akkor ennek az adatbazisa is 100 giga fole hizik, amit kotelezoen lokalban fog tartani az alkalmazas Macen es iOS eszkozon is.
Erre csak ezt tudom válaszolni...
-
Alex91
félisten
válasz
Sidorovich #43449 üzenetére
[link] , en ezt tettem fel, akkor imho mukodni fog a billrol vezerles…
-
Alex91
félisten
Hat, eleg ellentmondásos
.
A 4K-s monitor 1920x1080-ra allitva pixelhelyes lesz, csak eppen 27 inchen kicsit nagyok lesznek az ikonok, betuk. (Ez a felbontas ugy 20” lenne jo.) 2560x1440-re allitva pedig nem lesz pixel helyes, de kvazi megfelelo meretuek lesznek a szovegek. Ugye 32”-en pedig 6k kellene a megfelelo pixel suruseghez…
-
Alex91
félisten
válasz
lockdown90 #43363 üzenetére
[link] , ez olcsobb, es tan van amiben jobb is, mint a masik…
-
Alex91
félisten
Miért ne menne az Apple Pay, meg az AI?
Az Apple nem irja, hogy nem menne. Forumokon viszont en ezt vettem ki. Szerintem valami biztonsagi ok lehet. Pl. jelszo nelkuli indulasnal is letiltja az Apple Pay-t .A tarhelyre ezen kivul a Home konyvtar kulsore helyezese, vagy az alkalmazasok kulsore tevese opciot hoztak meg fel.
IMHO tobb felhasznalos hasznalatnal is kellhet a nagyobb tarhely. Amugy en is horrornak tartom a bovitos arakat. 100k-bol usb 4-en 2 TB tarhelyet veszek hozza. Ha meg lassabb is eleg, akkor akar 4 TB is kijon ennyi penzbol…
-
Alex91
félisten
Ha valaki usb 4 nvme ssd hazat keres: [link]
-
Alex91
félisten
válasz
Alex91 #43274 üzenetére
Na, kabelen radugja az ember az iPhone-t, akkor latja a rendszer webkamerakent. Utana ke lehet huzni a kabelrol, megy vezetek nelkul is, ha levalasztod, akkor sajna a kovetkezo hasznalathoz megint vezeteken kell eloszor radugni. A gond valoban az, hogy nincs beepitett, vagy vezetekes kamera radugva. (Apple TV-n pl. siman mukodik vezetek nelkul…)
-
Alex91
félisten
válasz
titi12 #43206 üzenetére
A rendszer logikajabol adodoan azert jobb, ha egy nagy meghajtot hasznal az ember…
Ahogy neztem a kovetkezo lehetosegek vannak a kulso drive rendszer maghajtokent valo hasznalatanak:Egesz rendszer megy kulsore. Apple is leirja, hogy hogyan, tehat jarhato ut. Ami tan nem mukodik igy az az Apple Pay es tan az Apple sajat mesterseges intelligenciaja.
Csak a home mappa athelyezese. Ennek nem tudom, hogy van-e valami hatranya, vagy mi a hatranya…
Appok kulsore telepitese. Az App Store-ban beallithato, hogy az 1 GB-nal nagyobb meretu alkalmazasokat tegye a kulsore. Mondjuk nem neztem, hogy egyebkent egyesevel valahogy megadhato-e, hogy kulsore tegye a kisebb meretueket is.
-
Alex91
félisten
[link] , Mini M4 Power Button fix
!
-
Alex91
félisten
válasz
lockdown90 #42793 üzenetére
-
Alex91
félisten
A bekapcsolo gomb meg hagyjan… De ha mar ennyire nem akarjak, hogy kapcsolgassa az ember, akkor legalbb pulzalna aludva az a franya LED…
(Az iPhone-t, iPad-et se kapcsolgatom…)
-
Alex91
félisten
válasz
lockdown90 #42695 üzenetére
Az Apple-tol…
-
Alex91
félisten
En meg szeretnek TimeMachine mentest kezzel torolni. Nem tudom, mert Locked file-ok vannak a mentesben. Es nem tudom feloldani, mert a Get Infoban nem lehet kikattintani. Terminalba se sikerult, bar lehet, hogy sudo kell neki…
Komolyan, mi a faxert kell Google-t turnom minden xarert…?
-
Alex91
félisten
válasz
galaktikus #42517 üzenetére
-
-
Alex91
félisten
válasz
Sidorovich #42482 üzenetére
Most vettem egy ilyet: [link] LG UltraFine 27UP85NP-W
Felepites: az allvany fembol van, a tobbi muanyag. Bazi nagy kulso tap. A kijelzo relative vekony. Doles, magassag, pivot allithato. Talp annyira nem tetszik, de majd megszokom
.
Kepminoseg: egy iMac 21,5 4k 2017-hez viszonyitom. Fenyerosseget leveve kb. hozza az iMac szintjet. HDR-t automatikusan benyomta ahogy osszekotottem usb-c-n, en meg kikapcsoltam egybol a HDR-t
. Betekintesi szogei kisse gyengebbek, mint az iMac kijelzojenek. Nekem meg fog felelni, 2650x1440-re allitva a felbontast az en szememnek megfelelo a kep. 60 Hz-et tud, tehat nem gamer monitor
.
Hang: gondoltam, hogy nem lesz nagy szam, de az iMac hangszoroi hi-fi minoseguek ehhez kepest
. Szoval nagy elmenyre nem erdemes szamitani tole, de legalabb szol…
Az USB hubot meg nem probaltam, de van rajta ket usb 3.0 is.
Szoval ennyi penzert ezt kapni, de ha mar 200k folott koltenek monitorra, akkor inkabb egy iMac-et vennek…
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz
kivlov #42471 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire draga a tobbihez kepest… Szerintem annyira nem veszes az ara, plane, ha az Apple ssd arazasat nezzuk. (100k-bol mar majdnem megkapja az ember a 2 TB-osat is.)
Szamomra inkabb az a kerdes, hogy a rendszer futtatasa eseten kell-e a joval nagyobb max. sebesseg -
Alex91
félisten
Minihez melyik monitor lenne ajánlott?
Dell S2722QC Monitor
vagy
LG UltraFine 27UP85NP-W Monitor
Esetleg valami más?
Gondolom 4k alá nem érdemes menniUsb-C, hangszóró, usb-hub kellene. Max.150k HUF. Általános felhasználás, játék nem igazán lenne rajta.
(A Milyen monitort vegyek? topicban csak Gamer monitorokat ajánlanak...)
-
Alex91
félisten
Ez az uj Mini M4 egyre szimpatikusabb… Nekem a 16 GB RAM eleg is lenne, de a 256 GB SSD mar szukos. De rajottem, hogy kell venni egy kulso SSD-t… 100k korul mar kijon egy 2 TB-os Adata SE920 USB4-es SSD, amivel mar sebesseg is van! Es nem +256 GB-ert fizet az ember 100k-t…
-
Alex91
félisten
M4-es iMac megjelent, 16 GB RAM alapban…
-
Alex91
félisten
válasz
Roland861010 #41101 üzenetére
Most a legjobb ajanlat a learazott M1-es iMac…
-
Alex91
félisten
válasz
Roland861010 #41066 üzenetére
Akkor mar inkab 8 GB-al az M1… Jobban jarsz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Vírus a gépben!
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sonarr és Radarr
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD
- ÚJ! ASUS AM5 Gamer PC - B650M-K - AMD Ryzen 7 7700X - RTX 4060 Ti - 2TB SSD - TUF Gaming GT501