Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
válasz
varsam #29455 üzenetére
Bocsánat, nem index...
Az írás itt olvasható
Mojave alatt nincs Bootcamp iMac-re? -
moleculez
veterán
válasz
varsam #28542 üzenetére
Igen, ez igaz, egy külső HDD nem nagy ügy, valszeg SSD lesz. Most csak web dev, kis PS, Illu, de ha úgy alakul hogy kell a kraft, legyen. Most még Win-n vagyok, de az iphone, meg az iPad Pro meggyőzött, tudnak ott valamit. (Várom kihaljon alólam a mostani gép. Év vége felé fog, de az asszony még nem tudja
)
-
varsam
őstag
válasz
varsam #28448 üzenetére
100%-nál megdöglött, elszállt valami "hiba van" üzenettel. Mindezt úgy, hogy kb 2 órán át töltötte le a win telepítőt.
Akkor jött a Rufus nevű program, amivel lehet ISO-ból is bootolható pendrive-ot csinálni, ezt szépen meg is csinálta. GPT, FAT32.
Viszont a Bootcamp továbbra sem hajlandó felismerni, most is azt írja hogy "A telepítő lemez nem található"
Nem akarom feladni...
Még egy ötletem van, hogy egy külső vinyóra előre telepítem a Win-t majd arról bootolok... de előbb jó lenne simán Bootcamppel.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz
varsam #28443 üzenetére
Aki hamarabb kérdez mint keres...
It needs to disable System Integrity Protection
so reboot to recovery mode and use Terminal entercsrutil disable
Így már sikerült, de továbbra sem akarja felismerni az USB drive-ot
Most viszont meg vagyok lőve, hogy mit tegyek. Valahogy kéne egy FAT32-es telepítő, talán azzal menne.
-
Ragnar95
félisten
-
-
varsam
őstag
Én is előbb kérdezek, mint keresek:
"If you get the following message:“Restore Failure – Could not find any scan information. The source image needs to be scanned for restore.”
All you need to do is verify the disk image by clicking on it, then select “Images” in the menubar and then going to “Scan for Restore”
Do this in Disk Utility and it will verify that the image is capable of being a Restore image. This is just a simple preventative measure so that you don’t restore a drive with an image that isn’t intended to be used as a restore option (like an installer in this case)"
Ha hazaérek ki is próbálom. -
Black Dragon
addikt
Köszönöm, meg is van, bár egy kis segítség kellett neki.
Még 1 kérdésem lenne, hogy egy pendriveot leformáztam a Time Machine-nak, vagyis kijelöltem, hogy arra rakjá rá a dolgokat a Time Machine, és magának megcsinálta. Azt hittem, hogy le fogom menteni a dolgaimat arra, de végül nem kellett, és most vissza szeretném csinálni a dolgot, de nem tudom hogyan. Nem találtam a mac alatt olyat, hogy formázás, vagy valami hasonlot, és így meg nem ismeri fel a windowst a pendriveot.
Valakinek valami ötlete van, nagyon hálás lennék egy kis segítségért.
-
Zefír
őstag
Szóval Hogyha valakinek olyan telefonja van ami csak java appokat támogat, annak a Harald nevű app kell,
Telepítés magától adódó, mondjuk nekem Bluetoothon nem ment át a file, szóval telóra rámásoltam, és feltettem.Lehet vele a számot váltani, hangerőt állítani és az "equalizert" illetve kiírja az éppen játszott szám címét, előadóját, és az album címét.
Hogyha elindítod a telefonodon a programot automatikusan felcsatlakozik a gépedre, viszont ez nem wifin keresztül megy mint a remote app hanem bluetoothon, ( van olyan lehetőség, hogy ha kivül esik a telefon a bluetooth hatókörén akkor leáll a zene, mondjuk ennek nem tudom mi értelme. )Nagyából ennyi ez a kis alkalmazás, jah persze gépre is felkel rakni.
Szerk: És az nem elhanyagolható dolog, hogy csak iTuneshez jó.
Kérdés?[ Szerkesztve ]
-
-
csuki00
tag
Nem, teljesen más a kettő. A plex egy tènyleg kiválló házimozi app.
A splash pro egy más kategória. Feljavítja a filmeket felkonvertálja 1080p re a filmeket motion effekteket lehet beállítani rajta és van rajta light boost. Fantasztikus mit hoz ki az amúgy is igen szép full hd-s filmekből. Kicsit mesterkélt lessz a kép de nekem nagyon tetszik. Windowsra van csak ha jól tudom, de ezért nem szeretnék átlépni ha filmet nézek. -
Kommy
veterán
Biztos vagy ebben, hogy csaak wi-fi-t használ? Mert én úgy tudom, hoyg az airport utility az igazábóla bonjour service-t használja az airport ezsközök felkutatására és kommunikációra. Megerőstve azt, hogy miért kérem, mivel Windows alatt látja az Airport utility a kábelen csatlakoztatott airport eszközt. (hardveresen kikapcsolt wi-fi mellett)
-
<NewL>
addikt
na
Ezért szeretem az almáskertem
Az iPhone-om nem volt kikapcsolva legalább 5 hónapja, de még restart sem volt ,)A Mac-el úgy vagyok, 1-2 hetente szoktam max kikapcsolni vagy nyomni egy restartot, vagy ha jön softwerupdate. Csak gondoltam megkérdezem ti, hogy csináljátok. De akkor én sem fogom.
Van pár mixem. Van tracklist. Van Cue file. iTunes-el feltudom darabolni? Vagy mivel?
De, majd ha esetleg azon kapod magad, hogy lassul a rendszer, de nem fog - azon kaptam magam
Vagy már megszoktam
és azért érzem lassunak...
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Lehet, hogy hülyeség amit mondok, de ha snow leo van, akkor nagyon nagy gubanc esetén a gyári dvd-vel az fel, aztán újra letölt maximum a lion, ha nem maradt esetleg meg. ha meg azzal jön eleve a gép, akkor valamilyen adathordozón csak mellékelik a géphez... mert ugye az volt, hogy külön megvenni, csak az appstoreból lehet, de a gyárilag lionos gépek mellé mehet szvsz a dvd. ha jól érettem, akkor az appstoreos mókának az az értelme, hogy apple id-hez köti a telepítést. ezért nem lehet natúr dobozosat venni. de ha jól tudom, akkor a macek mellé adott telepítő sem mezei telepítő, hanem (elvileg) csak az adott gépre hajlandó feltenni az oprendszert. Aki León van az szop elvileg, mert az eleve hogy fogja megvenni? snow leora upgrade, és utána Leóra? nem elegáns. Aztán lehet, hogy most hülyeséget mondtam... akkor sorry.
[ Szerkesztve ]
-
gergod
tag
Hobbi jatekra... igazabol legfokebb az OSX tetszik es nem cserelnem re, csak a mac mini-m gyenge ahhoz hogy neha jatekot futassak. Meg neha video-t konvertalok hogy ipad-en nezhessem es lassunak talalom.
Imac nem kell, mert mar van egy 24" monitorom ami alig par eves es nagyon jo.
Gondolkodtam meg az EFIX megoldason, hogy csinalni egy hackintosht, de nem sok jot olvastam rola...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
A Spaces-t eddig nem hasznaltam, de tegnap megneztem rola egy-ket videot a youtubeon, es valoban hasznos tud lenni, hogy nem kell allandoan az ablakokat atmeretezgetni.
A mult heten vettem egy Logitech M705- os egeret, mert ugy ereztem, hogy egerrel gyorsaabban, pontosabban navigalok, mint magic trackpaden. Viszont olyan erzesem van mitha az eger mozgatasanak intenzitasara automatikusan valtoztatna a sebesseget, ami nagyon zavaro, es nem taltam kikapcsolasi lehetoseget a Logitech szoftvereben. (Win alatt nem tapasztaltam ezt)(es ha be van dugva az eger vevoje akkor nem ismeri fel a Maces billentyuzet tipusat)
Masik ujonnan felvetodott problemam, hogy alatatasbol magatol elindul a gep. Eloszor az uj egerre tippeltem. De ha kihuztam, akkor is bekapcsolt idonkent.
-
StLui
veterán
Köszönöm!!
Idáig eljutottunk a kézikönyvéből, csak a méret lenne a kérdés gyakorlati tapasztalat alapján, és, hogy akármilyen Kingston vagy kingmax jó e bele, mert valahol olvastam kifejezettne apple-nek szánt ramról, de lehet ez csak vakítás.
Nem az enyém a gép, lányom használja, egyetemi dolgaihoz, és filmet néz rajta, az semmi extra, a sim3 lenne az első és egyetlen játék rajta így pár év után, és ennek kellett minimum 2GB, de azért gondolom egyéb dolgoknak is könnyebség lenne.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Mac OS alól töröltem, Win particióról. Paragon NTFS for MAC-et használok erre a célra.
vmware-rel sikerül bebootolni, viszont csak a szürke almás képernyőig jut, ott szépen megy körbe-körbe az a hülye jel, de nem lép tovább. Verbose módba nem sikerült belépni, h megnézzem hol akad el.
Keep on trying...[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Vegulis nem mast, csak van benne egy ellenerzo resz, amivel kizarjak, hogy mas tipusra telepitsd fel. (Azt hiszem azonban, ha a HDD-t atpakolod egy masik gepbe, akkor futni fog azon is. Vagy target disk modban egy Macbookhoz kotott iMac-re is felhuzhato a Macbook-os OS.))
-
Kommy
veterán
Megmondod, hogy miért kéne a másik topikba mennem, nem amiatt van a hiba , hogy PC-n futtatom a Mac-et.
Tudom, hogy van topikja, de még egyszer mondom, hogy nem a PC-n való futatástól van a hiba. Meg ahogy olvasgattam mostanában az a topikot inkább nem minősíték embereket. -
ZolikaE46
senior tag
Teljesen jó! Nem kell vele szívni, nem kell bekapcsolni megy folyamatosan és automatikusan felismeri ha nagyobb fájlt akarok rá rakni a Winchire. Szal semmit nem kell vele szopni. Egyetlen egy hátránya van hogy neten keresni kell hozzá serial-t. A TM mi egyb. és a Procit nem tudom mennyire foglalja le. Ezeket nem tudom hol kell megnézni.
Nyugdíjas: Az mi?
NA majd este lefordítjuk, mert nekem nem az erősségem az angol.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm válaszod, direkt a végét néztem meg és ha jól látom az ára 1m?!
Egy autó ára? Azért az kicsit erős..
Talán ennél azért már "olcsóbb" az imac bár ott is egyes modellek döngetik az 500ezres tételeket..hát nem tudom.Értem én hogy jó de ennyire talán az árakkal nem kellene elszállni.
Szerény véleményem szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Hobby rádiós topik
- BestBuy topik
- Akciókamerák
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD