Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
DroneZ^ #23185 üzenetére
Azt csekkoltad már, hogy maga a merevlemez amire telepítenéd, az rendben van?
PRAM reset volt?[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz
DroneZ^ #23174 üzenetére
Próbáld meg ezzel a programmal akkor: http://diskmakerx.comTárgytalan 10.6-on ez sem megy
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
DroneZ^ #23168 üzenetére
Mavericks, a 4GB RAM-os 2008-as iMacnél nekem a Mavericks bánt a legjobban a RAM-mal és úgy összességében az erőforrásokkal is a Lion-ML-Mavericks-Yosemite négyes közül. SL-t azon a gépen nem próbáltam, így nem tudom, ahhoz képest hogy muzsikál a Mavericks, de nagyon sok programnak kell már minimum Lion, így a SL több kompromisszummal járna, mint előnnyel.
-
Alex91
félisten
válasz
DroneZ^ #23170 üzenetére
Az en 2007-es iMac-emen Yosemite fut nalam is, de majd megy ra az El Capitan elobb-utobb...
Igen, a szoftver tamogatas miatt lenyeges, hogy melyik van rajta, mondjuk nekem meg mostanaban pont egy regebbi program miatt kellett a regi, azt hiszem SnowLeopard rendszerrol bootolni...
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
DroneZ^ #10092 üzenetére
Érdekes.
Activity Monitorra nézzél rá, h terheli-e valami a gépet ill. valami cpu monitorral nézzed meg, hogy mekkora frekin ketyeg a proci(lehet elcsesz valamit a rendszer és tökre leszabályozza)
illetve, ha csak a netet érinti a dolog, akkor lehet, h megpróbálhatnál utána nézni vmi. másik drivernek, ha van alternatíva.Sose találkoztam ilyen jelenséggel korábban.
esetleg megpróbálhatnál restartolni és adni neki egy -f kapcsolót, hogy kipucolódjon a cache.
meg lefuttathatnál 1 kis rendszer pucolást pl. az onyx nevű progival. azt hiszem free. -
xedos
addikt
válasz
DroneZ^ #9215 üzenetére
Gondolkozz!
Nem formázni kell a particiót, hanem törölni!
Mindjárt dobok be képet...
[link]A lényeg bal oldalt ne a particiódra, hanem feljebb a winyóra kattints - ekkor megjelanik a partititon gomb (jobbra)
itt állítsd be 1-re... majd adj neki nevet stb...[ Szerkesztve ]
-
marciart11
aktív tag
válasz
DroneZ^ #9211 üzenetére
szia!
UBCD ( http://www.ultimatebootcd.com/download.html) en van egy olyan program hogy killdisk az töröl mindent a lemezről, utána tudod a Snow leo telepítő-vel megformázni a lemezt, és akkor föl kell hogy menjen, amúgy milyen mini-ről van szó?
A win telepítő sokszor szemetet hagy a lemezen! -
-
tDr1v3r
veterán
válasz
DroneZ^ #8352 üzenetére
Én kétlem hogy enne bármit is, nálam hasonló felállás megy folyton háttérben (Transmission, Safari, pár Finder ablak, iTunes, Skype, Adium), igazából egyszer se volt sebességi problémám... pedig egy szar kis x3100-C2D-2G DDR2 MacBookot használok, bezárni meg ritkán szokok, rabol az amúgyis sok gépezési időmből.
-
csuki00
tag
válasz
DroneZ^ #7596 üzenetére
Jaj nem kell itt semmit újra telepíteni meg letörölni ( clicktoflash kötelező minden ilyen gépen ) a GMA chip nem bír el többet! Elég gyalázat módon működik egy full hd felbontású külső monitorral.
Ha így akarod használni felejtős sajnos. Vagy kapcsolj ki minden mást csak a photoshop menjen.
Nekem is van egy régi fehér macbookom én is használtam így egy két hetet photoshoppolásra és nyögvenyelős. Nekem két és fél giga ram van benne.
Nem a ram hibája nem az os hibája. Csak a videochip nem bírja!
Sajnos
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz
DroneZ^ #7594 üzenetére
Photoshop igen komolyan tudja zabálni a ramot. Mozillára tegyél fel adblockot, azzal sok flashtől tudod megkímélni magad és géped. Torrent meg lehúzza a vinyót, ezért lassulnak a progik.
Én nemrég váltottam 250GB 5400rpm-es vinyóról egy 500GB-os kéttányéros 7200rpm-esre (WD Scorpio Black) és nagyon sokat számít. Eddig amikor ment a torrent (30-50 torrenttel) akkor netezést pl nagyon megfogta, mindig ki kellett lőnöm a klienst, és akkor oké volt. De az SSD mégjobb (csak arra nincs lóvém).
Az, hogy milyen felbontáson használod, nem sokat számít sztem, ilyen asztali alkalmazásoknál, az csak 3D-be számít.háhh, őstag lettem
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz
DroneZ^ #6751 üzenetére
uhh az komoly, hát igen, mac..
Most már én is ellene vagyok az optikai meghajtónak, számomra is felesleges. Ennyiért megveheted a 320-as külső vinyót, amit rii linkelt, plusz még 13-ért kapsz egy külső írót (akár fehérbe is: [link] [link]) ha kell. Persze ez nem lesz benne a gépbe, plusz kábel stb.. te döntöd el. -
<NewL>
addikt
válasz
DroneZ^ #6736 üzenetére
akkor csereld
volt mar nektek olyan, hogy az emailertesitesek a gyari mail app-al? ejfelkor valaszoltam mar a privatokra, es csak most reggel jelent meg a mailben az ertesites.
esetleg azzal lehet gond, hogy freemail-rol van atiranyitva gmailre? (eddig egyebkent nem volt gond vele) -
<NewL>
addikt
válasz
DroneZ^ #6732 üzenetére
csak ezen a fórumon kérdeztél utána?
a beszéljükmac fórumán azért az itteni 5 usertől több véleményt, tapasztalatot, tanácsot kaphatsz.
ott vannak magánszemélyek akik szerintem csinálnak ilyeneket (régebben láttam iPod-hoz, de inkább magam csináltam meg:d)egyébként http://www.i-doki.com/
érdemes egy mailt dobni neki. az appleblogon elég pozitív tapasztalatokat olvastam róla.amúgy mire jutottál? hibás a superdrive? én tuti nem cserélném már ki:d egy ssd a helyére és heloszia
-
<NewL>
addikt
válasz
DroneZ^ #6611 üzenetére
hogy lehet 1 egységen használni ezeket a laposokat?
semmit nemlátok olyankor belőle, illetve látok, de nem használnám így. de mit csinálsz ilyenkor rajta 5 órán, netezel wifin vagy szövegszerkesztessz?
remélem nem csináltam semmi kárt, legalacsonyabb fordulaton szivattam ki, eddig semmi probléma. de akkor legközelebb lehet fülpálcikázok
volt már olyan cuccod ami ennyi ideig volt az adatlapodon mint az iPad?
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz
DroneZ^ #6264 üzenetére
Apimac Timer
ebből a PRO tudja a shut sown-tha majd én is keresek majd ilyen prog-ot, itt néezk szét:
lehet persze kombinálni a freeware-rel is
-
Kommy
veterán
válasz
DroneZ^ #6253 üzenetére
Na várjál az hogy kiszedted a pipát annyit csinált, hogyha most hozzáadsz az iTunes-hoz számot akkor nem másolja be saját magának(tehát nem lesz meg kétszer). Én a helyedben újra hozzáadnám a számaimat, igaz akkor újra meg kell őket írni, de legalább az eredeti helyen lenne most már megírva.
-
Kommy
veterán
válasz
DroneZ^ #6248 üzenetére
Nekem amit átírok azt beleírj a a fájlokba. Állítsd át , hogy ne másolja át magának a számokat. Most nem mac-en vagyok de az útvonal nagyjából megegyezik ahol át kell állítani.
Perefences.../Advenced/ és itt vedd ki a pipát a "Copy files to iTunes Media Folder when adding to library" elől. -
Stoto
tag
válasz
DroneZ^ #5539 üzenetére
Nekem is szinte teljesen meghalt a gép ha vmwareban bármilyen rendszert indítottam. Ha virtualizálni akarsz akkor mindenképpen kell az a 4 giga ram. Nekem azóta nagyon szépen megy virtualizálva is a gép.
1 dolog van ami ki tud készíteni, amikor a virtuális xpben el kezd darálni a nod32, na az annyira lefoglalja a winyót, hogy az OSX is belassul tőle. Úgyhogy meg is szabadultam a nod32től...
Tud valaki olyan vírusirtót javasolni virtuális xpre, ami figyeli a memóriába bekerülő progikat, de a winyón csak akkor kotor amikor én akarom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből
- HP Z640 - 2680V3 12 mag, 24 szál max 3,3GHz, V4 ready, 32GB DDR4 RAM, 925W táp, számla, 6 hó gar
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3080 10Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3070 Ti 8Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)
- Eladó pcstyle mod retro gép i5,gtx660ti,16gbram,650w,cm690 corsair vízhűtés, wd 500gb
- Apple MacBook Pro 16" - i7, 512gb SSD, 32gb RAM (2019-es modell)
- Raspberry PI 3 Model B+ & Quattro Case with VESA Mount
- Apple MacBook Pro 16" - i7, 512gb SSD, 32gb RAM (2019-es modell)
- Eladó MSI Adora20 2BT AIO (minden egyben) számítógép