-
GAMEPOD.hu
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
-
Antonius1978
addikt
Nos jo : eloszor a sajat rangsorom irom, azaz azt, hogy en melyikkel mennyire szeretek jatszani.
1. IS - nagyjabol egy lassabb kozepes tankkent jatszom vele (pl McRay is igy hasznalta annak idejen amikor szakaszoztunk).
Elonyok : viszonylag jo sebessegu, ha valamerre baj van, akkor talan meg idoben oda tudsz erni, nagyot sebez a lovege, es elegge gyorsan is tud iranyba fordulni, neha tud pattintani magarol lovest, leginkabb a toronynal tapasztaltam ezt - persze szembol - , de az alja is le tud neha pattintani.
Hatrany : a 175-os atlag atutesu loveg neha furcsan viselkedik, van hogy kepes egy szaros KV1S-rol is pattani (tobbszor megjartam), egyszoval neha nem eleg ennyi atutes, az IS-t is fel lehet gyujtani, mondjuk nem olyan konnyen, de lehet, aztan nagyritkan ammo rack-ot is lehet loni (ilyen esettel par napja talalkoztam, es nagyon meg is lepodtem, mert nem volt jellemzo ra), a parancsnoki kupola eleg nagy, nem nehez eltalalni, es a vezeto kukucskalojan is be lehet loni.Az egyik legfontosabb hatranya meg az, hogy eleg rovidlato a tank, szoval olyan helyekre ahonnan messzirol fel tudnak deriteni nem erdemes menni, mert a TD-k vagy mas messzebb lato tank tavolrol ki tud loni mielott meglatnad - ezt olyan esetre mondom, amikor tamadsz vele, de nincs elotted kozepes tank vagy felderito, aki kiszurja neked az ellent.2. Tigris (sima) : annak ellenere, hogy a tank nem olyan mint amilyen volt tenylegesen, en megis szeretem - McRay mester irt egy nagyon frappans cikket magyarul es masik forumon angolul is rola.
Elonyok : nekem valahogy ugy tunik, hogy ez a tank gyorsul es eri el leghamarabb a vegsebesseget (igaz a legenysegnek Talajnyomas/Off Road kepzettsege van), neha - akar tobbszor is McRay szerint - le tud pattintani loveseket, erdekes, hogy amikor en ulok benne, akkor nagyon ritkan, ha mas ellen jatszom akkor tobbszor (bizonyara ok valahogy jobban beszogelik a tankot mint en, McRayt meg is keresem a
kerdesemmel, hogy hogyan sikerult neki annyi lepattanot elernie, azaz kb hany fokban szogellte be a tankot).A masik elony a pontos es viszonylag gyorsan tolto agyu, jo atutesi kepessegel (200mm).A tank meg fordulekonyabb mint az IS, azaz hamarabb tudsz az ellenfel fele fordulni/forditani a tank teljes testet. 1450 eletpontja van, eleg sok lovest ki tudsz vele birni.
Hatranyok : a jatekban gyenge a pancelzat, siman lehet loni a kupolat, a geppuskabolcsot, a vezeto kukucskalojat.Ha jol emlekszem, akkor a lovegpajzson keresztul ki lehet loni a parancsnokot is.A tank jobb vagy talan bal ? (mar nem emlekszem pontosan) oldalat szembol meglove ammo rack serulest is tudsz okozni.Regebb amikor a Kv13-al letamadtam egy Tigrist, akkor a rovid 122es agyuval (HE loszerrel) belottem a vezeto kukucskalojan, es felrobbant...lehet nem volt 100% eleten, de akkor is erdekes volt...A nagy atutesu agyu keveset sebez kb 200-250 kozott ha jol emlekszem.3. Tiger P : ez a tank kb atlag 27-el tud menni, azaz lassabb a sima Tigrisnel, lejtore menet viszont nagyobb a vegsebessege.
Elonyok : az orra 200mm, szoval ott nem konnyen lovod at akarmivel, ugyancsak jo agyu (200mm atutes).1450 eletero, eleg sokat kibirsz vele.
Hatrany : kozepesnel lassaban tud iranyba fordulni, egyszoval lomha, csak a tapasztalatlan jatekosok nem tudjak hogy hol kell loni...kupola, lovegpajzs es szembol a ket oldalan a kb 45 fokos szogben beallitott sarkitast kell loni.Neha ki is lehet gyujtani, asszem tobbszor mint a sima Tigrist.4. T29 : ezt a tankot nemreg vettem, mar kivancsi voltam ra, mivel nagyon dicsertek.Ha jo emlekszem mar a 69ik csataban megszereztem vele a Tank Asz plecsnit (persze, jo volt a szakasztarsam, es bena az ellenfel, mivel 3an voltak, es nem egyszerre tamadtak rank kettonkre a csata vegen.Neki kb 30% elet, nekem meg kb 10%), az IS-el ez kb a 600ik csata fele sikerult csak
Elonyok : a torony es az, hogy a loveget ugy le tudod ereszteni, hogy 1 meterre losz magad ele a foldon.A torony nem loheto at szinte semmivel - kivetel a kupola, de az nem olyan nagy, es neha lepattan rola a loves.Ez a tank dimbes-dombos palyakon hasznalhato a legjobban, vagy pl romvarosban, ahol a tormelek ala al tudod rejteni a testet.A testet kb 10 fokba beforgatva lepattanokat is eredmenyezhet, de nem tul
gyakori.
Hatranyok : a tank eleg lassu (igaz nekem meg alap motor van, mert nem tudtam megvenni a legjobb motrot), kb olyan lomhan fordul mint a Tiger P (lehet a legjobb motorral ez valtozik), a lovege nem a legpontosabb, mindenesetre jobb mint a ruszkik 122mm-es lovege.
A par kiveteles esettol eltekintve, az orra konnyen atloheto (100-102mm ha jol emlekszem).A KV1S utan szerintem ezt a tankot a legkonnyebb kigyujtani/felgyujtani, ha hozzafersz az oldalahoz.5. KV3 : nos, annak ellenere, hogy ezt a tankot kb 100bol 90en dicserik, nekem nem tetszik.Allatira lomha - meg a Tiger P-nel is lassabban fordul.Nagyon lassan gyorsul.
Elony : nos, ez regebb, de akar most is, arrol szol, hogy sok lovest le tud pattintani magarol, tobbet mint az atlag.Erdekes, mert nalam ez nem igy nyilvanult meg, persze pattant, de nem annyit, mint amennyit en pattantam masokrol.Persze, lehet hogy ok jobban szogeltek be a tankot.
Hatrany : mint irtam, nagyon lassu, lomha, es a lovege ugyan nagyot ut, de mint irtam az IS-nel neha nem eleg, vagy hajlamos lepattanni.
Lassan fordul, es a tornya is lassan fordul (kb mint a Tiger P-é).Tehat ha valaki az oldaladba tudott kerulni...nos, akkor megnezheted magad, mert ezt a tankot is fel lehet gyujtani, igaz nem olyan gyakran mint a T29-et, de lehet.Elofordulhat, hogy akar oldalbol is kepes nehany lovest pattintani.En ezert altalaban a kupolat es a lovegpajzsot lovom, ott altalaban mindig at lehet loni.Ha neadjisten ellotek a soforod,
es nincs gyogycsomag nalad, akkor kb olyan mint egy 1000 esztendos teknosbekaA hasznossagi sorrend viszont igy alakul nalam :
1. IS - brutal sebzesu loveg, kozepesen gyors (pl 7es csataban egy eroszakosan jatszo 3as IS szakasz nagyon tud tarolni)
2. T29 - hatalmas elony a torony, de ha nem olyan a palya ahol ki tudod kihasznalni, akkor a gyenge homlok es oldalpancel miatt nem ersz vele semmit - kb olyan lesz mint egy nagyobbat sebzo Tigris.
3. Tiger P - neha kellemes amikor pattannak rolad a lovesek, es a pontos es jo atutesu agyuval csak tudsz sebezni, mielott kinyirnak.
4. Tigris - gyenge pancel, jo agyu, ha nem mesz a surujebe a pancel gyengesege miatt, akkor messzirol lehet csipkedni az ellent.
5. KV3 - brutal loveg (ezt ugy ertsd hogy a sebzese, mert nem azonos az atutessel), de lomha, lassu, rosszul fordulo tank.Ha mar ennyi mindent leirtam, akkor irok kis statisztikat is, persze nem tul reszletest.
1. IS - 601 csata, 620 kilott tank, atlagsebzes csatankent 1109, 56% nyeresi arany
2. Tigris - 490 csata, 410 kilott tank, atlagsebzes csatankent 1012, 51% nyeresi arany
3. KV3 - 222 csata, 225 kilott tank, atlagsebzes csatankent 1053, nyeresi arany 54%
4. Tiger P - 176 csata, 230 kilott tank, 1308 atlagsebzes, 64% nyeresi arany
5. T29 - 48 csata (rosszul emlekeztem,nem a 69ik csatanal volt az Tank Asz eszerint), 60 kilott tank, atlagsebzes 1143, 67% nyeresi arany.Mindegyik tankkal kb 70-75% kozotti pontossaggal lovok.Tudom, hogy egyesek jobban lonek, de van loveg pontatlansag, es olyan helyzet is, amikor nincs idod orakig celozgatni, vagy te, vagy az ellen alapon, nyakonontve dimbes dombos helyekkel is pl ahol eloremesz, visszahuzodsz, ugyanezt teszi az ellen is, igy sok loves megy pocsekba.Bele lehet ugyebar meg szamolni az alap felszerelest, mert semmit sem fejlesztettem ezeken szabad TP-ert.Utolag kellene ellenorizzem, hogy valamennyicsket nott/nol-e az atlagsebzesem.
Meg egy jopofa dolog : a multkor neztem, hogy az eff pontszamom 1120, pont annyi mint a kedvenc tankom (Kv13) elete
Aktív témák
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia