-
GAMEPOD.hu
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
miqlas
őstag
válasz kevesbence #8706 üzenetére
... én hülye vagyok a kódoláshoz, ezért amikor nekem kellett egy „hasonló” problémát megoldanom, akkor a ChatGPT-hez fordultam.
Az én problémámat hibátlanul oldotta meg.A te problémádat is feldobtam neki, ezt írta:
A MySQL triggerek esetében fontos figyelembe venni néhány dolgot, amik segíthetnek elhárítani az ilyen típusú problémákat. Az általad megadott trigger látszólag helyes, de vannak olyan okok, amelyek miatt nem fut meg minden alkalommal. Itt van néhány dolog, amit érdemes ellenőrizni:
1. Triggers engedélyezése: Bizonyos környezetekben a trigger-ek letilthatók. Győződj meg róla, hogy a MySQL beállításokban engedélyezve vannak a trigger-ek. Ellenőrizd a--trigger
vagy--skip-trigger
beállításokat, és győződj meg róla, hogy a trigger-ek engedélyezve vannak.
2. Frissítési események: A triggered általában egy meghatározott eseményre reagál, például az INSERT, UPDATE vagy DELETE műveletekre. A jelenlegi triggered csak azAFTER UPDATE
eseményre reagál. Győződj meg róla, hogy a szükséges események történnek meg. AzAFTER UPDATE
azt jelenti, hogy a bejegyzés módosítása után fut le, de ha a bejegyzés módosítása nem történik meg (például a státusz nem változik), akkor a trigger sem fut le.
3. Kivételek és hibák: Ellenőrizd a MySQL hibajegyzéket, hogy lássd, van-e valamilyen hiba vagy kivétel, ami miatt a trigger nem fut le. Használhatod aSHOW TRIGGERS
parancsot a trigger állapotának ellenőrzésére.
4. Adatbázis séma változások: Ha a WordPress vagy a táblák sémája változik, akkor a trigger működése is befolyásolhatja. Győződj meg róla, hogy a táblák és a triggerek összhangban vannak az aktuális WordPress verzióval és a használt bővítményekkel.
5. Hibakeresési naplózás: Hozz létre egy naplózást a trigger belsejében, hogy követhesd, mikor fut le, és milyen adatokkal. Így könnyebb lehet megtalálni a problémát.
6. Szintaktikai hibák: Bár a megadott trigger szintaktikailag helyesnek tűnik, azért is ellenőrizd, hogy nincsenek-e rejtett szintaktikai hibák vagy helytelen karakterek a kódban.Ezen lépések segíthetnek azonosítani és javítani a trigger nem futtatásának problémáit. Ha továbbra is gondok vannak, akkor további információra lehet szükség a konkrét környezetedről és az adatbázisod struktúrájáról ahhoz, hogy pontosabb segítséget nyújthassak.
[ Szerkesztve ]
42
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest