-
GAMEPOD.hu
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adatfalo
senior tag
A php 7-es verziótól megszűnt a mysql_query() és minden egyéb mysql_ függvény, azóta mysqli-t használ.
Én FTP-n keresztül átnevezném a jelenlegi public_html mappát public_html_old-ra és létrehoznék egy új public_html mappát, amibe egy friss wp-t töltesz fel. A régi oldal wp-conent tartalmát átmásolod. A plugineket meg a sablont egyenként bekapcsolod (átnevezved majd vissza). Amelyiknél elhasal, ott megkeresném a legújabb verzióját és feltölteném azt. Sok debuggolás, sok játszadozás, de szerintem meg lehet oldani így is, vagy - ahogy írtad - lokális környezetben lehúzod és onnan felfrissíted a dolgokat majd mehet vissza.www.adatfalodesign.hu
-
[Gtmetrix] Átrakták egy új szerverre reklamáció után. Így már egész elfogadható. Érdekes, mert május körül szintén "B"-s eredményt adott a Gtmetrix, mostanában lassult be iszonyatos módon.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
[GTmetrix]
Ez a kiszolgáló hibája nem? Első 3 másodperc, utána tölti be a css-t, 47 kb cakk-pakk, miért kell ara is 2 másodperc? Meg 30kb jquery megint 2 mp.
Ezek olyan minimális méretek, hogy század másodperek alatt le kéne tölteni őket.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
CharlieDrop
veterán
Szedd le localhostra, frissítsd fel ott és told vissza.
Amúgy lehet ekkora ugrást nem tudsz megoldani valami turkálás nélkül. Szóval az is lehet úgy fog menni, hogy kiszeded a lényeget és rátolod egy friss WP-re. Jó meló lesz.[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
adatfalo
senior tag
Szerintem egyszerűbb lett volna cpanel-en keresztül belépni a phpmyadmin-ba és a wp_users táblában kikeresni a megfelelő felhasználót és módosítani annak email címét/nevét, hogy kérhessetek jelszó emlékeztetőt. Illetve van lehetőség arra is, hogy a functions.php -ba beírva egy rövid kódot generáljon egy új admint.
www.adatfalodesign.hu
-
Met
nagyúr
Ez webshop esetén szerintem azért nem nyerő mert a backup után keletkezett esetleges rendelések elvesznek.
cPanelen bemész a filekezelőben és a plugins könyvtárban átnevezed annak a pluginnak a könyvtárát amivel elállította a belépési lehetőséget.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
inf3rno
nagyúr
Köszi!
Gondoltam, hogy valamennyire az adó is közbeszól ennél. Mellékállásban átalányadóval ugye nincs TB, SZOCHÓ, illetve az SZJA is jó sokáig adómentes, aztán lehet olcsóbban is csinálni, nekem meg a pénz felét elviszik ezek a fantasztikus adónemek. Szóval ha innen nézzük, akkor ez olyan, mintha főállásból 160-ért csinálnád. Nagyjából így jól be is van árazva.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
miqlas
őstag
... qrwa kötõjel!
„Ha minden faszán érkezik a megrendelõtõl, akkor 24 nap alatt készen is van az oldal.”
*2-4 nap!
#9087: A WP / Elementorral vagy egy HTML oldallal a magam munkáját egyszerûsítem. Más megoldással, egyedi programozással ez messze drágább lenne. Amúgy HTML oldalakat már nem vagyok hajlandó készíteni. Sokkal idõigényesebb (nekem) ezekben a tartalom csere / a biztonság fenntartása, SEO-zás, stb ...[ Szerkesztve ]
42
-
Flowtation
őstag
Köszi a választ. Azt még meg tudod mondani, hogy elementor nélkül is ennyi? Vagy ez lényegtelen? Én bevallom őszintén nem használok elementort, bár úgy érzem jó lenne elsajátítani. Nem kifogás, de nekem megrendelésem sincs olyan sok.
szerk, a többiektől is kérdezem: mikortol "válik" egy oldal karbantartóssá? Én most összerakok egy alapot, a tulaj kap szerzői fiókot, a blogot intézi, mást nem nagyon kell, max frissítéskor, ez minek számít?
Vagy adok neki admint, aztán lerendezzük, de ha gond van akkor külön fizet?[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
miqlas
őstag
A megoldás az lett, hogy volt egy belépésifelület, egy kb. admin / admin szerû felhasználónév / jelszó párossal, ha ezen átjutottam, akkor elõjött a standard login felület.
Amúgy most újra megrekedt a projekt, mert 2019-ben volt utoljára frissítve az egész és a php is elavult. Most a C-panel hozzáférésre várok!42
-
hkari
őstag
Nekem a nethely a befutó a sebessége miatt, de nem rég volt dolgom a profitarhely-el. Valós 0-24-es ügyfélszolgálatuk miatt meggyőztek. Sebességben picit elmarad a nethelytől, de pl van cpanel-ről telepíthető AccelerateWP bővítményük, ami sokszor jó. Ez egy WP rocket alapvetően. + van viszonteladói tárhely, és adnak vissza ha viszed az ügyfeleket. Ezt hiányoltam a nethelynél, mert oda vittem már legalább 50 ügyfelet.
-
kevesbence
csendes tag
Eddig ezeket a parancsokat futtattam. Még nem tökéletes, de alakul.
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, '.jpg', '.webp') WHERE `meta_value` LIKE '%.jpg%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, '.jpeg', '.webp') WHERE `meta_value` LIKE '%.jpeg%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, '.png', '.webp') WHERE `meta_value` LIKE '%.png%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, 'image/jpeg', 'image/webp') WHERE `meta_value` LIKE '%image/jpeg%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, 'image/png', 'image/webp') WHERE `meta_value` LIKE '%image/png%';
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, '.jpg', '.webp') WHERE `guid` LIKE '%.jpg%';
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, '.jpeg', '.webp') WHERE `guid` LIKE '%.jpeg%';
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, '.png', '.webp') WHERE `guid` LIKE '%.png%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, '.jpg', '.webp') WHERE `post_content` LIKE '%.jpg%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, '.jpeg', '.webp') WHERE `post_content` LIKE '%.jpeg%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, '.png', '.webp') WHERE `post_content` LIKE '%.png%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_mime_type` = REPLACE(`post_mime_type`, 'image/jpeg', 'image/webp') WHERE `post_mime_type` = 'image/jpeg';
UPDATE `wp_posts` SET `post_mime_type` = REPLACE(`post_mime_type`, 'image/png', 'image/webp') WHERE `post_mime_type` = 'image/png';
-
kevesbence
csendes tag
Persze, fejlesztői környezeten csinálom.
Ezeket futtattam:
mysqldump -u user -p backup > backup.sql
sed -i 's/\.jpg/.webp/g' backup.sql
sed -i 's/\.jpeg/.webp/g' backup.sql
sed -i 's/\.png/.webp/g' backup.sql
sed -i 's/image\/jpg/image\/webp/g' backup.sql
sed -i 's/image\/jpeg/image\/webp/g' backup.sql
sed -i 's/image\/png/image\/webp/g' backup.sql
Megy a visszatöltés, kíváncsi vagyok rá.
[ Szerkesztve ]
-
kevesbence
csendes tag
Ez megvan, és láttam, csak igazából nem ezt keresem.
nekem most plugin nélkül is így működik. A Digital Ocean leírása alapján beállítottam, hogy új feltöltésnél generálja le automatikusan a webp tartalmakat. Leírás erről: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-create-and-serve-webp-images-to-speed-up-your-website
A plugin is ezt teszi, és nekem is rewrite szabály van ráírva, hogy a jpg kiterjesztéseket cserélje le webp-re. A plugin pont ezt csinálja.De ez 7-8 év után marhára nem költséghatékony, hogy tároljam külön a webp és jpg állományokat is. A Safari korábban gondot jelentett, mert nem támogatta a webp képeket, de már évek óta ott is működik. Most szeretném meghúzni azt, hogy csak webp legyen, de ehhez a megjelent tartalmakban le kéne cserélném a képeket (borítókép, beszúrt képek, stb). Erre keresek olyan megoldást, ami nemcsak legyártja nekem, de az adatbázisban cseréli az új kiterjesztésre a képeket is.
Nagyon durva megoldás lenne, ha a MySQL dump fájlban a jpg és png kiterjesztéseket egyszerűen webp-re cserélném? Szerintetek ez működne?
-
kevesbence
csendes tag
Ezt már láttam, de nem ezt keresem. Ez valóban átkonvertálja az összes fájlt, de nem fogja lecserélni a már megjelent tartalmakban a jpg és png fájlokat webp-re.
Valami ilyet keresnék, csak ez az opció nincs benne most: https://github.com/WordPress/performance/issues/232
[ Szerkesztve ]
-
nevemfel
senior tag
-
nevemfel
senior tag
Nem értek sem a Wordpresshez, sem az Elementorhoz, de a document.write - document.writeln használata erősen ellenjavallt, mert ha az oldal töltése közben fut le a script, akkor a write - writeln hozzáadja az oldalhoz a tartalmat, de ha valami oknál fogva a script az oldal betöltése után fut, akkor az egész dokumentumot felülírja.
Érdemes helyette az innerHTML, innerText, textContent stb. metódusokat használni.
Rally against apathy draws small crowd
-
adatfalo
senior tag
Esetleg próbáld meg így egy Text Editor-ban:
<p>
<strong>Ausgeschrieben seit:</strong>
<span id="current-date"></span>
</p>
<script>
var date = new Date();
var formattedDate = "01." + (((date.getMonth() + 1) < 10) ? ("0" + (date.getMonth() + 1)) : (date.getMonth() + 1)) + "." + date.getFullYear();
document.getElementById("current-date").textContent = formattedDate;
</script>www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Találtam egy ilyet: link
Esetleg ha csinálsz belőle egy shortcode-ot és a functions.php -ba írod be?function current_date_shortcode() {
$date = new DateTime();
$formatted_date = $date->format('d.m.Y');
return $formatted_date;
}
add_shortcode('current_date', 'current_date_shortcode');
A shortcode pedig a: [current_date]www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Próbáld meg így:
<script>
(function() {
var date = new Date();
document.writeln("01." + (((date.getMonth() + 1) < 10) ? ("0" + (date.getMonth() + 1)) : (date.getMonth() + 1)) + "." + date.getFullYear());
}
)();
</script>
OFF: Ja és látod azért is jó, hogy leírtad, mert ennek tényleg nincs köze az elementorhoz, loop-ba futott a scripted, bármely builder esetén ez történt volna.[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
miqlas
őstag
Ezt jól „ellinkeltem”
Real Media Library: Media Library Folder & File ManagerCharlieDrop: csak egy egyszerû fotógyûjteményt, esetleg portfoliót szeretne csinálni. Persze erre is praktikusabb egy CMS rendszer, mint az alap HTML.
[ Szerkesztve ]
42
-
lanszelot
addikt
Nem azért jöttem.
A páromnak kell egy honlap.
Nem tud html css -t, így WordPress -re gondoltam, hogy telefonon de jó lesz neki.
De kérdezett.
Alap dolgokat nem találtunk.
Mivel 15 éve jomláztam, és nagyon keveset WordPress -eztem, így megnéztem pár tutorial-t , de semmi se volt ott ahol .
Ekkor itt kérdeztem, senki se valaszolt.
Majd mást kérdeztem, és a válaszokból az jött le, hogy lett egy nagy kérdésem. Pont ezért írtam a végére, hogy tényleg érdekelne.
De félre értettél.Aki nem tud html css-t annak tuti nem jó a WordPress. Aki meg tud annak minek?
-
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Borzasztó bonyolult ez a WordPress. Túl van bonyolítva.
Html + css + js sokkal egyszerűbb.
Azt hittem egyszerű blog-okhoz ezzel gyorsabb lesz, és telefonról is tudom szerkeszteni/újat írni. Nem kell dokumentumba leírni a gondolataim ha nem vagyok gép előtt.
Media-t nem lehet rendezni, képeket nem lehet szöveghez igazítani... Mindenhez plugin kell.
Több mint 5 éve sokkal jobb volt. Nagyon elrontották.
Rengeteg dolgot kivettek, túl bonyolítottak. -
kevesbence
csendes tag
Igen, én is valami hasonlót csináltam.
Ez most működik, beszúrja az értéket.BEGIN
IF NEW.post_parent <> 0 AND NEW.post_type = 'revision' AND NEW.post_status = 'inherit' THEN
INSERT INTO `wp_postmeta` (`meta_id`, `post_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, NEW.post_parent, 'single_post_subtitle2', NEW.post_excerpt);
END IF;
END
Ez a fenti kód működik (azt még nem csináltam meg, hogy bejegyzés frissítésénél ne új értéket szúrjon be a wp_postmeta táblába, hanem a meglévőt frissítse le), viszont a plugin ezt a meta_keyt használja:single_post_subtitle
Tök érdekes, hogy a
single_post_subtitle2
névvel lefut az insert, viszont hasingle_post_subtitle
névre állítom a key-t, akkor nem. Olyan, mintha publikálásnál a plugin ezt a nevet lockolná, és nem engedi ezért beszúrni nekem. Tök érdekes, és baromi jó lenne, ha lenne debug móde a triggernél, hogy futtásnál lássam, mit dob.Erre van ötletetek, hogy miért nem működhet a
single_post_subtitle
key-value párosra? -
kevesbence
csendes tag
Nem, itt más a hiba. Az új bejegyzésnél a WP egyszerre három rekordot is beszúr a wp_postmate táblába, és az első értéknél még nincs kivonat töltve, és nem a végleges ID-t kapja a post. Ezért tűnik úgy, hogy nem fut le a trigger, mert üres elemet tölt fel.
Rányomok, hogy Add new post:
ID: 91454 post_title: Auto Draft post_excerpt: post_status: auto-draft ping_status: open post_type: postMajd mikor publikálom:
ID: 91455 post_title: t2 post_excerpt: t2fdsfs post_status: inherit ping_status: closed post_type: revision -
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
Feltettem a Google Site Kit et azzal végignyomtam. Valami 18 órát írt, h annyi is lehet.
Eddig annyi változott, h Webhelynél megjelent az oldal neve, de a Enable the Index Status tab még mindig inaktív.
Már jó az irány? Keresési konzol előtt a pötty még mostsem zöld mint nálad.
-
atee_13
őstag
Feltettem Rank Math-et és az Általános beállítások->Analitika->Keresési konzol résznél a Webhely üres és a Enable the Index Status tab inaktív, nem lehet bekapcsolni sem. Leírásában nem találtam, hogy ilyenkor mi van.
Ez lehet a gondom, hogy nincs látogató? Mit lehet ezzel kezdeni?
-
csendes tag
Köszi a választ
Magyar Hostingnál egy ügyfelemnek van Cpanel tárhely előfizetése.
Ott én csak a kiszolgáló és biztonségi részt viszem meg a DNS-eket.
Mögötte a tartalmat nem én tekergetem.
De vannak gondok.
A költözéssel rendszeres a gond.
Nem tudnám senkinek ajánlani.
Itt 3db drupal fut kb 15db mail címmel.
Nekik az elin.hu lenne a legjobb. -
adatfalo
senior tag
Migrálásnál más ID-hoz rendelte hozzá a tartalmakat?
Ha még nem történt sok változtatás a hiba óta én újból migrálnám úgy, hogy előtte kijavítom az adatbázis ID elcsúszását. Ha viszont random a jelenség, akkor marad az egyenkénti visszaállítás.
Még egy ilyen fizetős megoldást találtam, amivel újra lehet generáltatni a permalinkeket:
Permalink Manager Pro[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Megnéztem a https://developers.facebook.com/tools/debug/ debuggerbe és ugyan azokat dobja ki, lehet, hogy a Lorem ipsum szöveg a termék kivonatában található, a képet pedig a sablon állította be. Vannak pluginek amivel lehet erőltetni, hogy a megfelelő képeket és tartalmat töltse be. Open Graph Facebook kulcsszavakkal keress rá.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autós topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tőzsde és gazdaság
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest