Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
"Úgy érzem divat fikázni az Elementort..."
Lehet, de nekem nem ez a szándékom ..., de valami alapja csak-csak lehetett ..., link
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Met
nagyúr
válasz david199801 #8397 üzenetére
Úgy érzem divat fikázni az Elementort...
Akkor szokott gond lenni ha frissül, viszont a pluginek hozzá nem. Olyankor várni kell (a biztonság kedvéért) hogy a plugin is kövesse az Elementor verzióját.
Sebesség tekintetében annyit tudok, hogy.
Összeraktam az Elementorban készült oldalam Gutenberg-el, nem igazán volt nagy előre lépés sebesség terén. De lehet más tartalmaknál jönne ki különbség.
Cserébe idegesítő volt vele dolgozni az Elementorhoz szokott fejemmel"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
CharlieDrop
veterán
válasz david199801 #8397 üzenetére
Jó pár éve használom, nem volt vele bajom. Csak egyszer. Összeakadt a swift performance-szal és a YT videók állóképek voltak csak
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
david199801
tag
válasz CharlieDrop #8395 üzenetére
Igen, nem rossz, még a mobilon tudok simítani és az is 90 feletti lehet. Viszont elég sok helyen mondják hogy az elementor nem megbízható, nektek erről vannak véleményeitek?
-
sz.j
nagyúr
válasz CharlieDrop #8395 üzenetére
Senki sem írta/mondta, hogy a 90 feletti érték rossz lenne, de mivel eredetileg az volt a kérdés, hogy
"Milyen page buildert ajánlanátok ami stabil, gyors és biztos hogy támogatott lesz jó pár évig?"
Ezért bátorkodtam a tapasztalatomat leírni, valamint a kérdésre a Gutenberg blokkszerkesztőt ajánlani.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz david199801 #8388 üzenetére
Szia!
Én a Neve sablont használom, és amikor az Elementor-al próbálkoztam a meglévő oldalainkat modernizálni sajnos nagyon gyenge eredményeket kaptunk az oldalak betöltési sebességére.
Ezeken az eredményeken a Swift Performance ugyan javított, de közel sem akkorát hogy megtartsuk ezeket az oldalakat.Visszatértem a "hagyományos" manuális oldalkészítéshez, amit egy-két helyen a Gutenberg blokkszerkesztő használatával egészítettem ki és a cache plugin továbbra is a Swift Performance maradt.
Jelenleg is ezt a kombót használjuk és a Google PSI mobilra ezt, míg asztalira ezt a betöltési sebesség értéket adja.Ismerkedés képen csináltam un próbaoldalakat tisztán Gutenberg blokkszerkesztővel, amik ugyan valamivel "rosszabb" eredményt kaptak, de messze többet mint az Elementorral készített oldalakra kaptunk.
Szerintem érdemes a blokkszerkesztővel is próbálkozni.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
CharlieDrop
veterán
-
david199801
tag
válasz CharlieDrop #8391 üzenetére
Elementor annyiból jó így pár oldal után hogy egyszerű.
Viszont ha más page builderrel gyorsítani lehet akkor azzal kreálnám újra. Csak annyi a lényeg hogy ne járjon úgy mint a másik weboldalunk aminél elszállt az md page builder mert nem fejlesztették. Szóval valami tartós kellene és remélem az elementor nem jut erre a sorsra
-
CharlieDrop
veterán
válasz david199801 #8390 üzenetére
Nézz rá pagespeeddel is a Googletől. Elsőre nem olyan gáz értékek. Nem csak elementor függő a sebesség.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
david199801
tag
válasz CharlieDrop #8389 üzenetére
Gtmetrix-el
-
CharlieDrop
veterán
-
david199801
tag
Sziasztok,
Egy oldal újra alkotásán dolgozok..
Jelenleg egy 76% performance, 63% structure 6sec-es oldalból, elementor+generatepress-el 91% performance 88% structure 1,9sec-es verziót. (erre még jönne egy normális cache plugin mert most csak egy w3 lite van fenn)
Viszon most olvasva sokan írtátok hogy az elementor se a legjobb ( frissítés utáni bugok, optimalizálatlanság.
Milyen page buildert ajánlanátok ami stabil, gyors és biztos hogy támogatott lesz jó pár évig? Természetesen fizetősre gondolok.
A válaszokat előre is köszönöm -
-
sz.j
nagyúr
A style css-ben nem található a kód, mert kb. 20-25 sorból áll és abban nincs. Viszont a custom css-be beírva és a bordert 1px-re átírva sokkal elviselhetőbb lett az egész.
Most már csak a színét kellene kicsit halványítani és többé-kevésbé jó is lenne....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Első körben a style css-el próbálkoznék, ezzel kapcsolatban lenn is kérdésem ...
1. A "font-size: .9em;" betűméret mire vonatkozik, mert az oldalon 13 px van beállítva és úgy néz ki, hogy az is jelenik meg?
2. A "border" színét halványszürkére állítanám, ezt hol tudom megváltoztatni? (A border-bottom-t 1px-re fogom állítani)Esetleg a custom css-be ezt nem lehet megváltoztatni?
-
Erre való a style.css ami nálad most ilyen:
td {
font-size: .9em;
border-bottom:2px solid var(--nv-text-color)
}Ha ragaszkodsz a bővítményhez, akkor pl. megnézhetnéd ezt az árlsita csinosítót.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Tudnátok egy normális kinézetű táblázat bővítményt (klasszikus) ajánlani, mert amit a wordpress készít az nem tetszik.
Főleg az nem, hogy túl vastag és "rikító" a sorokat elválasztó vonal ....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
beteg
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Az épülgető weboldalamon Classima téma van, Classified Listing hirdetés kezelő pluginnel. Ingyenes,
közösségi hangszerapróhirdetési portál lenne.A sablon sajátossága, hogy külön kezeli a regisztrációt és külön a hirdetői profilt. Ha valaki regisztrál, attól még tud hirdetni, de nem jelenik meg a hirdetők között a neve, így nem lehet őt értékelni, nem lehet megnézni, milyen más hirdetései vannak.
Ahhoz, hogy legyen a usernek hirdetői profilja, ki kell töltenie a hirdetői profil adatlapon legalább két mezőt. profil url, profil név.
Mivel ez nem triviális, az új userek nem értik, hogy ezt miért kell. Szeretném valahogy megoldani, automatizálni.
Az egyik ötletem az, hogy a regisztrációs űrlapra átköltöztetem a két profilmezőt. Ez odáig sikerült, hogy áttettem a „profil.php”-ből azokat a sorokat a „registration.php”-ba, amikről úgy gondoltam, hogy kell a működéséhez. Meg is jelennek a beviteli mezők szépen a regisztrációnál, szól is, hogy kötelező mező, de az adatbázisba már nem írja be.
Lehet, hogy ez eleve rossz ötlet, mert ahhoz, hogy legyen profilneve egy usernek, előbb regisztrálnia kell? Vagy ha a regnél előbb a user reg fut le, utána a profiltörténet, akkor az működhet?
A másik ötletem az, hogy új regisztrációnál valami plugin, ha létezik ilyen, átmásolná a user nevet az adatbázisban a profilnévnek is. Ez is hülyeség?
A harmadik ötletem, hogy a regisztráció két lépcsős lenne. Azt tudom állítani, hogy hova dobjon a regisztráció. A profil beállításra irányítanám. De nem tudom, hogy kell oldalt, vagy short code-ot létrehozni a kicsontozott „profil.php”-ből. (Van más is ebben, amik maradnának is az eredeti helyükön, pl. profil kép feltöltése. Ha minden mást kitörlök, csak a két kötelező beviteli mező marad benne, akkor is működik, csak nem tudom, hogy ezzel a „maradék”, működő kóddal hogyan tudok új oldalt létrehozni. )
Hogy oldanátok meg nagyobb tapasztalattal, mint nekem van?
Előre is hálás köszi, ha van, aki mindezt végig olvasta és még tanácsot is tud ani!!!
Csak futni kell!
-
G.F.
aktív tag
Archiv category menüpont 'https://valami.hu/category/valami' linket ad, de nekem 'https://valami.hu/valami' lenne jó. Ezt hogyan lehetne kivitelezni?
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
IvánGábor
csendes tag
Most már nem látom a Szerkesztés gombot a hozzászólásomon, nem tudom frissíteni. Baj, ha külön-külön válaszolok?
A táblázat helyett próbálkoztam a Formidable Forms űrlappal is, egészen jól nézett ki, csak éppen azt nem tudtam beállítani, hogy a beírt szavak megjelenjenek a honlapon.
Beállítások a következők voltak:
100%-ra állítottam a mezőt, mellé húztam még egyet,
a margint 0-ra állítottam,
megjelöltem mindkettőt és alatta 4-5-ször belillesztettem, ezzel táblázat-szerű lett az egész,
a bal legfelső label-jének megadtam, hogy "Fordítást kérek", a jobb legfelsőnek meg "Fordítás"
a többinek nem adtam meg labelt, ettől teljesen úgy néz ki, ahogy akarom, mintha a legfelső label az egész oszlopra vonatkozna.
Így küllemre tökéletes lett, csak éppen azt nem tudom beállítani, hogy a beírt szó meg is maradjon a szövegmezőben. Eltűnik és átjön nekem üzenetként.
Erre tudsz valami megoldást?Iván
-
válasz IvánGábor #8372 üzenetére
Nem, vagy egy teszt portálom, ahol kísérletezek, ott készítettem, szerkesztettem át 1-2 hozzászólást.
Nem kell külön válaszolni, megteheted, hogy az első hozzászólást folyamatosan frissíted, amolyan összefoglaló gyanánt.[ Szerkesztve ]
-
IvánGábor
csendes tag
Persze, válaszolgathatok külön-külön is, de szerintem elegáns lenne, ha létezne ilyen bővítmény. Azért szeretnék táblázatot, mert abból kialakulhat egy szójegyzék az adott cikkhez. Ha valaki egy szóra rákérdez, az nem csak neki, egy személyes válaszban lehet érdekes, hanem másoknak is, aki ugyanazon a szinten van. Ezért szeretnék inkább egy gyűjteményt. Persze erre azt mondhatod, hogy ha néhány kérdés és válasz összegyűlt, akkor abból csinálhatok egy új bejegyzést.De örülnék, ha ez menne automatikusan.
Nagyon sok bővítmény létezik, ami ennél feleslegesebb és olyan problémákat old meg, ami nincs is. Ennél bonyolultabb megoldások is vannak a wp-ben.
És úgy képzeltem, hogy az is védhető lehet captschával vagy akárhogy.(A Teszt című bejegyzésről fogalmam sincs. Az is az enyém volt? Nem emlékszem rá.)
Iván
-
zeorsdfd
senior tag
Van "tárhely szolgáltató választás" topic. https://prohardver.hu/tema/tarhely_szolgaltato_valasztas/friss.html
Ha jó az oldal kódja akkor kb mindenhonnan gyors lesz, nincs ma már nagy jelentősége a földrajzi elhelyezkedésnek. Ha nincs optimalizálva az oldal, akkor a "leggyorsabb" szolgáltatónál is lassú lesz.
A hostinger 5-10 éve nagyon gáz volt(sávszélességlimites és megbízhatatlan). Lehet ez már megváltozott. A nagy magyar szolgáltatók általában rendben vannak.
-
válasz IvánGábor #8369 üzenetére
Miért kell ehhez táblázat?
Nem egyszerűbb válaszban beírni a szó jelentését? De akár módosíthatod is a hozzászólást:
Amiben alapból jól elkülöníthető a kérdés, és a válasz. Plusz ha bárki szerkesztheti ezt a táblázatot, hamar megtelik reklám robotok üzeneteivel, és akár törölhet is belőle egy gyökér. Talán jobb lenne egy kérdezz felelek oldal pl. [link][ Szerkesztve ]
-
IvánGábor
csendes tag
Van olyan bővítmény, amelyik lehetővé teszi a látogatóknak, hogy a Hozzászólásokban egy kész táblázatba beleírjanak és a bejegyzés publikus legyen? Nem találok ilyen bővítményt.
A Hozzászólásokban szeretnék egy kétoszlopos táblázatot csinálni, amelyiknek az egyik oszlopába bárki beírhat 1-2 szót, én pedig a másik oszlopban megadom a szó jelentését. Ez egy magyarul tanulóknak készülő honlapba kellene, ahol a látogatók megadják, melyik szót vagy kifejezést nem értik, én meg megadom ezek fordítását, magyarázatát.[ Szerkesztve ]
Iván
-
WiZARD
addikt
Köszi, akkor belevágok.
Hostingra kit ajánlotok?
Fontos, hogy nemzetközi a célközönség, így jó lenne ha "mindenhonnan" gyors lenne. De ne amerikai cég legyen.
Ami kettőt elsőre találtam:
Siteground/HostingerMondjuk az első google találat nem túl bíztató...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Jelenleg shopify alatt üzemeltetek egy webshopot, de más platformot kell keresnem, így felmerült a woocommerce.
Nulla aktív programozói ismeretem vagy tudásom van, de bátor vagyok és nem áll távol tőlem (meg valaha tanultam is, szigorlatoztam is).
Mennyire clickandplay 0ról összerakni és elindítani egy woocommerce áruházat? (simplepay, paypal, billingo integráció biztos kell, aztán még ki tudja mi jön szembe)[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
sanyixXx
senior tag
Szia,
arra gondoltatok, hogy az általános igények alapján inkább keressetek egy maréknyi témát, ami kiszolgálja ezeket az igényeket és optimalizáljátok, esetleg átszínezitek őket, ha kell? Fenntarthatóság szempontjából lehet jobb, mert nem feltétlenül rátok marad a frissítések követése.
Felhasználó vagyok, nem fejlesztő, de szerintem általában jobb, ha maintenance munkát más kell elvégezzeRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Contact Form 7-el szeretném hogy az űrlapon valaki megadja a nevét, e-mail címét és bejelöli hogy egy adott napon egy eseményen ott lesz igen/nem válasszal.
Meg tudom oldani hogy ezt egy adatbázisba rögzíti, melyet ki tudok exportáli excel-be?20 éve a Prohardveren
-
FeniX-
senior tag
Azért is lenne fontos, mert az ügyfeleknek amikor felkínáljuk a (pl. themeforest-en található) témák közül a választást, sosem tudják, hogy mit akarnak. Kiválaszt találomra valami tök bonyolult témát, amit megvetet, aztán sem használni nem lehet és a beleépített funkciók felét ki kell dobni, valamint amikor módosítani kell, akkor sok idő átlátni egy teljesen új témánál, hogy hogy van felépítve.
Gondoltuk, csinálunk magunknak egy 'portfóliót', amiből lehet választani és azt akkor ismerjük, tudjuk kezelni.
Az ügyfél mindig azt képzeli, hogy ez drag & drop alapon megy. "Hát, áthúzod a baloldalra, nem?! (pl. egy szövegdoboz részt, stb.)" ..
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
valamelyikőtök csinált már komplett témát a kedvenc wp-nkhez?
Sajnos esztétikai, művészi vénával egyáltalán nem rendelkezem.
Kicsit elakadtam, hogy miként kellene megvalósítani a dolgot.
Lessek el valami meglévő témáról felépítést, szerkezetet? -
válasz #54597376 #8347 üzenetére
Ha WP-n belül kell a megoldás, akkor pl. Frontend File Manager and Sharing
zeorsdfd
Az ftp-t régóta nem támogatják a böngészők. pl. [link][ Szerkesztve ]
-
zeorsdfd
senior tag
válasz #54597376 #8347 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy bejelentkezéshez van kötve, akár böngészőn keresztül is bemehet az ftp könyvtárba és akkor mondhatod nekik hogy ez egy weboldal. A Google Driveot is hívhatod weboldalnak.
No, de hogy kicsit ontopic legyek: Advanced Access Manager – WordPress plugin | WordPress.org -
törölt tag
Üdv! Adott egy weboldal, amin letölthetővé kellene tenni néhány (sok) dokumentumot. Két felhasználó lenne akik hozzáférést kapnának. Lenne X és Y mappa, egyikhez az egyik user kellene hogy hozzáférjen, a másikhoz a másik. De nem lenne szabad, hogy egymás dokumentumait is elérjék. Hogyan lehetne ezt legegyszerűbben, esetleg milyen plugin segítségével kellene ezt megoldani?
-
FeniX-
senior tag
Szia, még nem láttam ilyet, hogy a wordfence blokkolná a keresőbotot.
Kérdés: csinált már valamelyikőtök olyat, hogy hagyományos wp-export által készített xml-be hozzáadott új mezőket, hogy a következő import-nál legyenek spéci új mezők?
Mármint: az importálni kívánt oldalra vettem fel két új taxonomy-t, viszont az importálandó adatokat akartam kiegészteni, hogy ne kelljen pl. 500 bejegyzést utólag felcimkézni. -
A Wordfence elkezdte blokkolni az MS keresőjét?
Activity Detail
Boydton, Virginia, United States
was blocked for UA/Hostname/Referrer/IP Range not allowed at ...
2023. 01. 20. 13:26:20 (15 minutes ago)
IP: 40.77.167.79
Hostname: msnbot-40-77-167-79.search.msn.com
Human/Bot: Bot
Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm) Chrome/103.0.5060.134 Safari/537.36Hogyan tudom kideríteni, hogy melyik szabály miatt dobja el? Pl. 40.-el kezdődő IP cím blokkoloást nem találtam. Hol lehet még rákeresni?
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, nem tudom, valakinek van-e a következőben tapasztalata:
Szeretnék egy (localhost-os) oldalon tárolni bejegyzéseket, amelyeket számos másik oldalról exportáltam. Amolyan házi tárhelyként.
Esetleg van konyhakészen ilyen plugin, ami képes erre?
(Plusz mezőkre is szükségem lesz, de azt asszem' meg tudom oldani) -
maci25
aktív tag
Sziasztok.
Videót szeretnék kirakni pár cikkbe és ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Jó az ami alapból benne van a Wp vagy ajánlott valami más?
Próbáltam berakni videót a cikkbe de a google azt mondja nem elég szembetűnő.
Próbáltam berakni a cikkbe ezzel a bővítménnyel videót :Video Gallery – YouTube Gallery , de ebben az esetben meg sem találja a google ha a cikket kérem, hogy indexelje.
Mit rontok el? -
sanyixXx
senior tag
Sziasztok!
Még a kezdetekben telepítettem az Akismet plugint a blogomra. Később felkerült a Jetpack és látom, hogy az Akismet API kulcsom használja is szépen. Törölhetem a különálló Akismet plugint, mert úgyis fut a Jetpack alól vagy kellenek mindketten a normál működéshez? Köszi!Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
zeorsdfd
senior tag
-
gboszi
senior tag
Létezik olyan oldal (anno mintha láttam volna) ahol létező oldalakra lehet keresni templatek alapján? Tehát beírom hogy pl. Kisállatgyógyászat template és kidob valos oldalakat?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
sz.j
nagyúr
válasz CharlieDrop #8331 üzenetére
Úgy érzem, hogy többnyire "tisztában" vagyok vele .., az eredetileg a Bejegyzések között lévő oldal tartalma részben át lett írva, valamint lényeges tartalommal is bővült, ezért is kerülne át az Oldalak közé.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Nem tartozik szorosan a topik témájához, de mivel nem találtam relevánsabbat ezért itt kérdezem meg ...
Szerintetek ha a hosszú idő óta a "Bejegyzések" között lévő oldalamat átrakom az "Oldalak" közé az eredeti URL-jével, akkor az rontani fog az oldal/kulcsszó Google helyezésén (jelenleg az első helyre sorolja a Google)?
Természetesen az áthozott oldalt a Bejegyzések közül törölném ....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
.mf
veterán
válasz CharlieDrop #8323 üzenetére
CharlieDrop + FeniX- + sz.j + BarnaB@hu
Köszi a válaszokat!
FeniX: igen, ez lepett meg, hogy tényleg ennyire kötött a wp.com, pedig még a wp.com tutorialjai is emlegetnek szín, font és egyéb módosítgatásokat...
Átolvastam már több oldalt (wpbeginner, colorlib, wp.com), megnéztem már 4-5 órányi youtube tutorialt, találtam is köztük olyat, ami eléggé olyasmit hoz ki, mint amit én is szeretnék. Nincsenek bonyolult dolgok tervben, bár ahogy még kristályosodik ki, lehet kiderül, hogy mégis... egyelőre ilyesmire gondoltam:
- home: headerben logo, oldalnév, navigáció; felül egy kép, kis szöveg; alatta portfólió-szerű kis tile galéria, ami képtípus alapján szűrhető; majd pár blog-bejegyzés; footerben meg kontakt, social media linkek, navigáció. Ebből a típus alapján szűrhető tile galéria a legbonyolultabb, de ezt az ötletet is egy ingyenes téma alapú tutorialból merítettem, és ott már eleve benne volt az ingyenes témában.
- portfólió: előző oldalról a tile galéria, csak több képpel. Lehet, hogy a home-on lévő mini-portfólió mellett már felesleges; vagy pedig a galériákkal vonható össze.
- galériák: képtípusok (pl. asztró, tájkép, stb), azon belül sorozatok albumokba rendezve
- blog
- rólam
- kontaktsz.j: ha már szóba került az oldal, úgy látom, hogy ott csak 4k HUF a .com domain, míg amennyire rákeresve láttam, a rendszeresen előkerülő nagyobb játékosok (godaddy, hostgator, bluehost, stb) 7-15 USD/első év, 14-20 USD/megújítás díjjal dolgoznak. Ez tényleg csak ennyi, vagy van valami rejtett költség?
Ebből adódik is a kérdés:
Hol érdemes .com domaint regisztrálni?BarnaB@hu: köszi, hasznosnak tűnik az oldalad, ugyan néztem már sok oldalt és tutorialt, de majd átnézem azt is
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
sz.j
nagyúr
Esetleg a gyakorlás idejére egy ingyenes tárhely?
-
FeniX-
senior tag
Szia, szerintem is erősen limitálva vagy a wp.com-on. Ahogy javasolták is, egy xampp-ot, vagy wamp-ot telepíts a gépedre, szedj le egy wordpress installt és kezdj el localhost-ban bóklászni.
Normális alap témát ilyen 40-50$-tól lehet már vásárolni, de nagyon sok az ingyenes, s simán lehet, hogy azok között is találsz megfelelőt. (Én a themeforest-en szoktam nézelődni)
Alaposan meg kell nézni, mert sok esetben a pénzedért egy olyat kapsz, ami túl sok felesleges feature-t támogat, amiből Te a töredékét sem használod ki, más dolgokat meg körülményes átállítani benne.
Ami nagy előny, hogy Te magad leszel saját magad ügyfele, így nincs fejfájás.
@sz.j.: no problémó.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Most ismerkedek (újra) a weblap-készítéssel (gimiben és egyetemen már tanítottak ilyet, de azóta sokat változott a világ). Egy fotós portfóliót és blogot szeretnék összerakni, nézegetem az opciókat, nekifutottam a WP-nek, de létezik pár más céleszköz platform is (wix, squarespace, meg még pár). "Ha mégsem jönne be / mást választanék" elven még nem vettem domaint, tárhelyet, csak az ingyenes WP.com oldalon sandbox módban játszok vele - azon elgondolás mentén, ha sikerül valami olyat kihozni, ami már nem néz ki full ergyán, akkor úgy olvastam ki lehet exportálni, és jöhet a domain+tárhely+full WP oldal, ott beimportálom és onnan dolgozok rajta tovább; ha meg mégsem tetszik a WP vagy túl sok munkának ítélem a többihez képest, akkor nem vesztek sokat.
Namármost: valami bugba futottam bele, vagy tényleg annyira
sóherfapad a WP.com, hogy egy ingyenes theme-ben (Appleton), ahol az info alatt a fícsörök között elsőként ki is emeli a custom colorst, de amikor csak egy annyit próbálok rajta változtatni a block editorban styles / colors alatt, hogy háttérnek másik theme colort választok, erre már egyből azt írja, hogy "Your changes include customized styles that will only be visible once you upgrade to a Premium plan"? Appearance - Customize az Editorra mutat, CSS szintén premium-only. Oké, tudom, self-hosted WP.org-nál már szabad kezem lesz, de ez most tényleg ennyire kötött, hogy még egy színt se változtathatok meg rajta ingyen?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
sz.j
nagyúr
FeniX fórumtárs azt kérte, hogy
"... ha a képekre rákattintasz, kiírja, hogy hol van használva"
és én ezt tettem és a kép adatain kívül sehol semmit sem írt ki ...., de ott is megfogom nézni ahol írtad.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Nem a kép részletes tulajdonságainál, hanem csak simán ha rákattintasz a médiatárra. A "Feltöltve" oszlopban ott a bejegyzéshez tartozó link (alatta a "leválasztás" opció, ill. ha a kép nincs belinkelve egyetlen post-hoz sem, akkor a "csatolás" opciót ajánlja fel.
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Az aláírásomban lévőről van szó.
Site kit-et használva a mobil betöltésére minimálisan kevesebbet ad, az asztali nem változott. Ezeket kapom: mobil, asztaliMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
G.F.
aktív tag
Le kéne törölni a tárhelyről a nem használt képeket. Erre van valami módszer, vagy trükk, azon kívül, hogy egyenként átnézzek 200 bejegyzést?
-gf-
-
FeniX-
senior tag
Szia, ez milyen oldal pontosan? Nekem is van pár blog-jellegű vegyes cikkekkel telerakott oldalam, amin fut a Google analytics + optinmonster plugin, de kikapcsolva és ctrl+F5 -el befrissítve, ugyanannyi idő alatt tölt be a tartalom. (~3 mp, ami alapból lassú, de nélküle is)
-
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
Kipróbáltam a Site kit és MonsterInsights plugint és mindkettővel jól működik a GA4.
Ezeknél a bővítményeknél egy hátrányos tulajdonságot tapasztaltam , nevezetesen azt, hogy nagyon lelassítják az oldalbetöltődést.Várom, hogy a Swift Performance pluginját minél előbb GA4 alkalmassá frissítsék akkor szerintem újra nem lesz gong a betöltődés sebességével.
@ FeniX-
Köszi az infót, lehet, hogy később kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
FeniX-
senior tag
Hali, legrosszabb esetben - ha csak 1 db kódot kell beírnod - én a sablon header.php -jében szoktam belehegeszteni ezeket a dolgokat. De val.-szeg lehet a functions.php-be is, valamilyen megfelelő hook segítségével. Ha pedig külön oldalakra kell és nem akarsz még egy terjedelmes plugint használni, akkor lehet shortcode-val.
-
sz.j
nagyúr
válasz BarnaB@hu #8304 üzenetére
És Met
Először is köszi az infókat
Mindkét javasolatot megfogom nézni (Site kit és MonsterInsights) aztán majd elválik ....
Abban igaza van Barnának (én is arra használom), hogy oldalbetöltés gyorsítására való az SP, de ha pluszba van neki további szolgáltatása ami épp jó volt a GA3-hoz.Remélem Met fórumtársnak előbb vagy utóbb igaza lesz és az SP-be is be fog kerülni a GA4 lehetősége ....
-
BarnaB@hu
csendes újonc
SP gyorsításra való első körben.
SEOPress vagy RankMath aminek a SEO a feladat egy opció ha ezeket használod, vagy, ha a sablonod engedi akkor el lehet helyezni a kapott kódot egy hook segítségével VAGY Google saját Site kit pluginje mindent is beköt nekedWPSuli.hu ha WordPress weblapot akarsz építeni jó alapokkal olyantól aki tudja és nem csak oktatja ;) <br> BarnaB.hu - minden ami Okosotthon, tech, fotózás, vállalkozás
-
sz.j
nagyúr
válasz CharlieDrop #8302 üzenetére
Köszi az infót, még ha azt a magad módján adtad is elő , de mivel én nem értek hozzá azért kérdeztem, így legalább már tudom ...
-
sz.j
nagyúr
Az ismertető szerint arra is van mód, hogy a Google-címkét (~ Analitics kódot) manuálisan írjuk be az oldal kódjába a <head> után, de ilyenkor minden egyes oldal kódjába be kellene írni ...
Wordpress esetében ez hogy van, mert ha jól tudom ott minden oldalhoz csak egy kód van a style.css? Elég lenne csak egyszer beírni a Google-címkét (Analitics kódot)?
Új hozzászólás Aktív témák
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest