-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
WD40
aktív tag
Sziasztok!
Hálózati problémám van, és nincs ötletem, mitől lehet.
Van 2 gép, XP mindkettőn, routerrel megosztva rajtuk a net. Megy is, működik (még a hálózati nyomtatás is megy routeren lévő USB-ről), DE! Az egyik gépen, miután bejön az asztal, ikokok, stb, még 3 percet kell várni, mire lesz net. A másikon rögtön, ahogy bejött a win.
Roppant idegesítő, hogy mikor sietnék, várni kell a nyüves netet, 3 perc múlva villannak az ikonok, előjön a helyi kapcsolat ikon a taskbaron, és csak innentől működik. De ha ez nem lenne elég, a villanásig semmit (!) nem hajlandó csinálni a gép (se mappát, se progit, se semmit nem nyit meg).
Segítsetek kérlek, mert kidobom az ablakon(Digi net, PPPoE beállítva routerben folyamatosra)
[ Szerkesztve ]
Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
WD40
aktív tag
válasz user12 #30315 üzenetére
Most újratettem tisztán az XP-t, driver felment, hang van, csak a felbontást kéne még megoldani. VGA driver fent van már. Nem lehet valahogy saját felbontást beállítani, átírni egy .inf fájlt, vagy valami? Egyáltalán valami 16:9-es felbontást beleírni?
-
WD40
aktív tag
válasz user12 #30312 üzenetére
XP-n csak az inf fájl telepítése után ismeri fel a monitort, Win7-en sehogy. Generic monitor, ennyi. De mindegy, mert semmin nem változtat.
Eszközkezelőnél a hangkártyánál ki is írja, hogy nem működik megflelelően, de telepíteni sem lehet, frissíteni nem enged, hiába kattintok az Illesztőprogram frissítésére, semmit nem csinál.
Valószínűleg visszarakom a 40-es winyót, azon ugyanez az XP van, ugyaerre a konfigra, és érdekes módon van hangja, és 1440*900-ban megy a monitor. Rohadt életbe.Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
WD40
aktív tag
Feltettem a Windows 7-et, és ugyanez! Nincs szélesvásznú felbontás, nem lehet beállítani, csak 4:3-at a *** életbe!
Mi történt? A winyón kívül semmi nem lett cserélve a gépben.Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
WD40
aktív tag
Szép jó reggelt ( ) mindenkinek!
Volt ez a gép:
Asus P5E-VM SE lap
Integrált VGA van használatban (Intel G35)
E5200 proci
2Gb Geil Value memória
40Gb IDE winyó
Acer monitor 1440*900 natívban, (D-sub van csak rajta)és annyi változott, hogy a 40-es winyó ki lett cserélve egy szintén IDE-s 160-as Seagate-re, ajándék gyanánt.
Minden szép és jó volt, felment rá az XP prof (32 bites), ugyanaz a lemez (eredeti), minden ugyanúgy, csak a winyó nagyobb.
Ott kezdődött a gond, hogy a francnak sem lehetett 1440*900-as felbontást beállítani. Driver természetesen fent, monitor inf fájlja is fent. Szélesvásznú felbontás nem létezik. 1280*1024 után rögtön 1600*1200 jön. Üzemmódoknál sincs 1440-nel kezdődő felbontás.
Eddig ugyanez a monitor ugyanezzel az XP-vel, driverrel és géppel ment normálisan. Újabb/régebbi driver nem oldotta meg a problémát, SP3 sem.A második, nagyobb probléma, hogy hang sincs. Az a Realtek driver, amivel másfél órája gond nélkül működött, most nem telepíthető, semmitmondó hibaüzenetekkel, 0-ás hibakóddal.
Szintén próba másik driverrel, de semmi. Eszközkezelőben sárga felkiáltójeles ikon, ha rákattintok az Illesztőprogram frissítésére, nem történik semmi!
Néhány próbálgatás, restart, stb.. semmi változás. Se felbontás, se hang, boldog karácsonyt...
Winfos újrahúz, hátha talál valami drivert így magában a hangkártyához, és hát mondanom sem kell, ugyanaz történt, mint amit leírtam fent.Röpke 5 óra múlva én feladtam, most kérnék segítséget, hogy mi lehet a probléma, ha csak egy retkes winyó lett cserélve a gépben?
[ Szerkesztve ]
-
WD40
aktív tag
válasz Csontikka #17603 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek, most újratettem, egyelőre jó, csak az sp3-at teszem fel, nem engedem a sok automatikus frissítést telepíteni. Eddig 2 alkalommal azt mindig megcsináltam, hátha most jó lesz. Majd írok hogy mi a helyzet.
-
WD40
aktív tag
válasz leyo76 #17599 üzenetére
Nem gyorsformáztam ha erre gondolsz, hanem "normál" 1 óráig tartó formázással. Mindennap használatos progikat tettem fel, pl. Comodo tűzfal, AVG, Daemon tools, Office, Everest, Firefox... Sokminden amit a másik gépen is használok, és ott nincs gond. Jah XP home, mint a másikon. Drivereket nem nagyon, talált a winfos egy csomót. Catalystet sem tettem fel, mert folyton lefagyott (próbáltam a konfigot MX440-es is, ugyanez, ott a detonator halt meg), maradt az amit a win talált, úgysem játszom rajta. Win frissítette magát, Media Player 11...
Mod.: most például ha rányomok a kikapcsolásra, vagy a kijelentkezésre, semmi nem történik. Sp2 van. A 3-at lehet hogy megpróbálom, bár előzőleg az volt rajta...
[ Szerkesztve ]
-
WD40
aktív tag
Heló mindenki.
Ma telepítettem reggel egy xp-t, és estére meghülyült. 2 felhasználó van, bármelyikhez belépek, a következő történik: alap windows téma jön be, majd kiírja, hogy az explorer.exe hibát észlelt, ezért leáll. Leáll valóban, de rögtön utána újraindul, és kezdi megint, hibát észlelt.... Ezt az örökkévalóságig csinálja. Újraindítottam, most jó lett. Van amikor csak úgy lefagy a semmitől. Reset segít rajta. Én meg kitépem a hajamat. Driver telepítés közben lefagy, program telepítés közben sokszor lefagy, egyébként 1,8-as celeron, Asus P4SX, 512Mb ram, 9200SE vga.
Lehet ezen segíteni? Frissített AVG 8-at kétszer lefuttattam full system scanben. Nem talált semmit.Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
WD40
aktív tag
Heló!
Azt a Drwatson logfile növekedést már egyszer én is áltéltem, az lett a vége, hogy újra kellett tenni a rendszert. Addig is még nem jön jobb válasz, próbáld ezt tötölni:HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug
-
WD40
aktív tag
Heló mindenki,
mivel a probléma most már harmadszorra fordul elő és nem tudom rá a megoldást, beírom:Adva vagyon a gépem (lásd: cuccok). XP Prof., Catalyst 7.12, egyszer csak minta lefagyna, de nem, mert az egeret tudom vonszolni. De hiába kattintok, semmi, még a tálcán a tűzfal animált ikonja is megfagy. Akkor jött egy reset, és az alaplap logó után megáll, villog a kurzor. Namost mi a jó fene van. Újra reset, megnézem a bios konfigot, minden tökély.
Végül bios reset, aztán megint beállítom úgy, ahogy addig is működött, és lássatok csodát, tényleg működik.
De mi lehet akkor a baj? Nem felejtette el a bios beállításokat, kifogástalanul működik egy hónapig aztán eljátssza ezt már harmadszor. De van, hogy bekapcsolás után rögtön megáll a kurzornál.
Ötleteket várok, amelyeket nagyon megköszönnékAz analog világ utolsó (?) harcosa.
-
WD40
aktív tag
válasz volvoguy #8543 üzenetére
Ühümm, megvolt a tisztítás, memófoglalat és minden egyéb kiporolása, nagytakarítás benne, és semmi. De most lett újratelepítve, most akkor megint? Szerintem is valami hardveres hiba, uh akárhányszor újratelepíthetem... Talán a VIA chipset?
-
WD40
aktív tag
Heló mindenki!
Miért van az, hogy a frissen telepített xp-t nem tudom használni, mert 4-5 percenként beáll a kékhalál? Úgy kellett kapkodni, hogy még 4 percen belül fel tudjam telepíteni a VGA drivert meg a többit, de ugyanaz a jelenség. Jó, néha van mikor 10percig is működik.
A gép:
ECS KT266-os lap,
Athlon XP 2100 proci,
FX 5200 vga,
EC 300W táp ,
256Mb Samsung RAM,
Maxtor 120Gb winyó.Aztán mikor újraindítom kékhalálnál, boot után még kétszer újra kell indítani, és harmadszorra újra használható a winfos kb. 4 percig. Szerintem nem memóriahiba, legalábbis Memtest-el nem kimutatható . Másik VGA kártyával ugyanez a hiba (9200SE). Másik alaplappal nem sikerült kipróbálni, mert összeraktam és nem működött a PS/2-es bill.csatlakozó, nemtom miért, régebben jó volt. (USB billentyűzet épp nem volt a közelben . Szóval még a winyót sem tudom leformázni, mert már mikor beteszem az xp cd-t, megáll miközben tölti befelé az eszközillesztőket. Nincs ötletem. Van valakinek?
Szerk.: Jah, és néhány hónapja kezdte, addig ment minden jól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Napelem
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Pentax DSLR topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Spórolós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest