Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri27
kezdő
válasz tordaitibi #89151 üzenetére
Mióta ezt kikapcsoltam, nem volt kék halál, igaz még csak egy napja használom így, de remélem ez lesz a megoldás. Most még tesztelem aztán pár nap múlva leírom a tapasztalatokat.
De ha valóban ez lesz a megoldás a 6 hónapnyi kálváriámra akkor nagyon hálás leszek mert tegnap előtt már a hibajelentőt akartam kitölteni a pcx-nek. -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #89195 üzenetére
Normál esetben MBR séma szerinti szokott lenni a pendrive, de amúgy könnyen lecsekkoltható Windowson (is). Ha netán GPT, akkor a Macrium nem engedi elkészíteni (build) arra a pendrive-ra a WinPE környezetet, ami megint egyértelmű. De ilyenkor sincs különösebb gond, mert csak újra kell particionálni a pendrive-ot MBR séma szerint, aztán utána már engedni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Ati007
őstag
Az lenne a kérdésem hogy van 2 laptopom , az egyik egy új acer spin5 ami telepített win10 home oem-vel jött és egy másik ami sajnos haldoklik és a javítása többe kerülne mint amennyit rászánnék , ezen win10 pro retail van . Mind2 digitális licenc ami a fiókomhoz van rendelve. Van lehetőség hogy a win prot telepítsem az új acer-ra és az hivatalos maradjon?
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #89193 üzenetére
Ezzel az MBR-el sosem foglalkoztam.
Alapból nem ilyen a pendrive, ha veszek egy újat?
Ha csak számítógépben használom, akkor nem változik meg, jól gondolom?
Hol látom, hogy MBR-e? -
King Unique
titán
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #89189 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés jutott eszembe, ahogy olvasgattam:
FAT32-re formázzam a pendrive-t? -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
az a kérdésem, hogy Esetleg az eredeti win 10 home, tud-e olyat, hogy ha felhuzom az egeret valamelyik képernyö sarokba akkor kikapcsol a monitor vagy elindul a képernyö kimélő? (ugy mint konkrétan a Mac-nél..?)
vagyesetleg kell rá egy segédprogram? és ha igen akkor mi/ melyik lenne az?előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #89185 üzenetére
• Amit innen töltesz le a "Home use" opcióra kattintva, az az eszköz (ReflectDLHF.exe) a free verziót tölti is, ami egyértelműen látszik is benne.
• A program WinPE változata kb. 2-300 MB, tehát bőven elég hozzá nemhogy egy 8 GB-os, de még egy 1-2 GB-os pendrive is.
• Nyilván USB 2.0-s és USB 3.0-s pendrive egyaránt jó hozzá. Ha eleve újabb WinPE verzió van kiválasztva a létrehozásnál, akkor meg pláne OK az USB 3.0 támogatása.
• Ott van előttük, hogy opcionálisak azok az összetevők. Vagyis akkor célszerű bejelölni őket, ha használod célirányosan. Amúgy meg ott vannak a világos leírások a szoftver weboldalán mind a BitLocker, mind az ISCSI esetében. De ha bejelölöd mindet, nyilván akkor sem dől össze a világ...
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
-
GEPESZ66
veterán
Elkezdtem ismerkedni a Macrium Reflect-el, először a Rescue Media létrohozásával.
A következő kérdés merült fel egy videót megnézve.
Ha a honlapról a Free Edition Home use-t töltöm le, akkor ez ugye nem 30 napos próbaverzió?
8GB-os pendrive gondolom elég neki?
USB2 is jó hozzá?
A következő ablakban ezek mellé tegyek-e pipát?
ICSI Bitlocker Automatically.... -
Oldman2
veterán
válasz King Unique #89180 üzenetére
Köszi, most megtaláltam.
Ami megzavart, hogy a Frissítés gomb nem alapból jelenik meg, hanem kattintani kell előtte a "Címsorra".
-
fuze
őstag
Vettem egy pendriveot (Adata UV130 16GB). Felszaladt rá az ltsc rufussal. Bootoláskor először látta a bios a pendriveot (elülcső USB 3 csatiban 2.0-ás pendrive) és el is indult a telepítő. Viszont előjött egy ilyen hülyeség: "Select the driver to install" Nem tudtam tovább menni, neten azt olvastam át kell dugni másik USB-re, vagy USB 2-re. Nem működött illetve az USB2-es csatin nem látni biosból! Megformáztam többször is, egyszer gyorsformázás nélkül és nem hozott eredményt. Újraindításkor gyakran azt is kiírta a win, hogy valami gáz van a pendrive-al nem tudja csatlakoztatni. Hibás lenne? Most vettem.
Ellenben egy másik USB3-mas és 2-es pendrive hibátlanul működik minden csatlakozón.
adms.hu | UI Designer
-
TRob1
veterán
válasz csabi0805 #89181 üzenetére
És mi a régi? A billentyűzet meg a ház? Vagyis új gépet vettél. Tudod... Új Gép, Új szokások... és Új Win Reg!
Guglizz rá a hibakódra, és/vagy hívd fel MS ügyfélszolgálatot, fognak segíteni.ui: De ha beírod a hibakódot, mi is szívesen ráguglizunk hogy megtudjuk, mi is a hiba!
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Kicseréltem a gépemben az alaplapot,procit,memóriàt.Előtte megnéztem,és az volt kiírva,hogy a fiókommal össze van kapcsolva a Windows.
Az mitől van hogy ha rámegyek arra a lehetőségre, hogy hardvereket cseréltem a gépemen,és azt írja ki hogy nem tudják aktiválni a Windowst és egy hibakódot ír ki. -
Oldman2
veterán
válasz King Unique #89176 üzenetére
Hello, köszi.
Természetesen megnéztem az adott oldalt, de számomra abból semmi konkrétum nem derült ki.
A Defender menüit már átbújtam, eddig nyomát sem találtam benne manuális frissítésnek.
-
mrzed
senior tag
válasz King Unique #89176 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Összekapcsoltam a gépet a ms fiókommal, már látszik is az eszközeim között. A termékkulcsot nem biztos, hogy elő tudtam volna túrni egy újratelepítéshez. -
-
King Unique
titán
válasz Oldman2 #89154 üzenetére
Azt a screenshotot megnézted jobban? A minden frissítést szüneteltető beállítás a 35 napos opció, ellenben lehet külön csak az összesítő és külön a funkciófrissítéseket halasztani. Az utóbbiak lényege pedig pont az, hogy csak azokat szünetelteti, ellenben a többit nem. De talán az előbbinél is a Defender kivétel, vagy manuálisan a saját kezelőfelületén megoldható a frissítése.
(#89171) Daniel84:
Dettó... A 1809 = funkciófrissítés, aminél a max. 365 napos késleltetést + az üzleti csatornát (féléves nem célzott) célszerű beállítani, nem a 35 napos teljes szüneteltetést. Amúgy meg pont nemrég volt róla szó, hogy 2. körben még ki sem adták, illetve ha kiadják, eleve a javított verziót fogják.(#89175) mrzed:
Ha Retail verziód van, akkor annál elvileg gond nélkül átvihető akár másik gépre is a licenc, nincsen a hardverhez kötve, mint az OEM. Bár a 10-esnél volt arról szó, hogy elvileg már hardverhez kötött. Amúgy meg a Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után leírás is szóba jöhet, vagyis a licencet még előtte összekapcsolni a Microsoft-fiókkal és úgy használni a rendszert a hardvermódosítás után. Vagy másik opció szükség esetén esetleg a telefonos újraaktiválás.(#89153) IvI88:
Azért nem működik, mert valószínűleg rosszul csinálod... Nemrég másnak már el volt magyarázva, hogyan kellene megoldani.[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Használok egy Win10 Pro retail verziót helyi, offline fiókkal. Szeretnék lap+proci+ram-ot cserélni. Hogy tudom megoldani, hogy a licenc megmaradjon?
-
törölt tag
Késleltetni akarom a 1809 frissítést, a beállításokban ez max. 35 nap.ki lehet tolni esetleg tovább is?ha kijön az update először meg akarok bizonyosodni róla hogy tényleg stabil a végleges verzió.esetleg olyat lehet hogy ha lejár a 35 nap utána beállítani újból?
-
KisTücsök
addikt
Erre valaki?
-
svgyula
addikt
Szia! Ez amit írsz azért van mert egy másik rendszernek érzékeli a win és nem volt meg a használatbavétel. Vagy nem olyan telepítőt használtál. A meghajtó jobb
klikk-tulajdonságok-biztonság-speciális-"módosítás" itt beírod "
mindenki"-név ellenőrzése-ok-vissza az előző oldalra-módosítás-alul gyermekobjektumo....pipa
ezután ok. utána vissza az első oldalra- "szerkesztés"-itt minden pipát bekapcsolni-OK!
Ha nem fogadja el így sem akkor könyvtáranként kell sajna megcsinálni.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Dragon27
senior tag
Aktiváltam a Win10 pro-t: A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták.
Hogyan lehet megnézni, hogy ez dobozos vagy OEM verziós? Ha minden igaz így a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel hardver csere után is újraaktiválható.A gép bekapcsolásakor Microsoft-fiók jelszavat bekel írni ezt kilehet kerülni?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igazából semmi fontos nincs az SSD-ken, csak kényelmi szempontból jobb, ha nem kell újratelepíteni. Régebben ajánlották, hogy a Windowst érdemes pár évenként újratelepíteni, ez érvényes a Win10-re is? Ha újratelepítem elég a "Gép alaphelyzetbe állítása", vagy tiszta telepítés kell?
-
makoss
veterán
válasz Cs1csó #89160 üzenetére
Mi nincsen?
Itt az a probléma, hogy most is 24 Gigát nem törölt ki a lomtár, a ccleanernek kellett.
Régebben ürített rendesen, most nem tudom mi a gond[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
steele80
senior tag
válasz tordaitibi #89151 üzenetére
Végül is teljesen logikus és a praxisomban még W8.1 alatt tényleg volt egy ilyen hiba, azt viszont az MSI Afterburner okozta mert a windows-zal együtt indult és összeakadt a a kártya driverével.
-
HookR
addikt
válasz Cs1csó #89158 üzenetére
"Gépház - Adatvédelem - Háttérben futó alkalmazások legyen engedélyezve"
Engedélyezve van."és azon belül a gépház és a Windows biztonság - ez a kettő mindenképp -"
Ezeket nem látom a listában. Hogyan tudom hozzáadni? Vagy hol kellene látnom őket?"Gépház - Rendszer - Értesítések és műveletek - Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése"
Ez is engedélyezve van."és itt gépház - legyen engedélyezve"
Itt sem látok semmi gépházra utalót.
Az "Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése" alatt olyan van, hogy "Értesítések megjelenítésére jogosult küldők", azon belül pedig "Egyetlen küldőtől sem érkezett értesítés"Mindeközben az Action center ikonján rendületlenül ott díszeleg az 1-es szám.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy a lomtárból közvetlen miért nem lehet takarítani?
A ccleanerrel kellet töröljem ezt: [link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Cs1csó
félisten
Beállítási gond is lehet:
- Gépház - Adatvédelem - Háttérben futó alkalmazások legyen engedélyezve és azon belül a gépház és a Windows biztonság - ez a kettő mindenképp -
- Gépház - Rendszer - Értesítések és műveletek - Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése és itt gépház - legyen engedélyezve.A gépház nem jogosult üzenetek megjelenítésére és ez zavar be.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz zolee001 #88284 üzenetére
Épp kérdezni akartam, hogy más is tapasztalta-e, hogy bár az Action center ikonja a jobb alsó sarokban napok óta 1 új értesítést jelez, megnyitva azt csak üresség és "Nincs új értesítés" felirat fogad.
De akkor az idézetből olybá tűnik ez nem bug, hanem 'feature'..."The Action Center is reportedly broken for some users in Windows 10 October 2018 Update. According to reports, the Action Center doesn’t show notifications in Windows 10 after installing the October 2018 Update (version 1809)."
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Oldman2
veterán
válasz King Unique #89150 üzenetére
Ha minden frissítést "halasztok", hogyan tudom a Defender-t ennek ellenére rendszeresen frissíteni?
Azt olvastam ezen a Fórumon is, hogy a Defender Win10 alatt meglepően jól teljesít...
-
IvI88
tag
Sziasztok!
Tegnap feltelepítettem a win10-et az SDD-re (C). A másik meghajtón HDD (D) vannak az adataim. Olyan problémám van, hogy a D-n lévő mappák közül az egyiket nem engedi megnyitni azt ír, hogy "nincs hozzá jogoultsága". Próbáltam már azt, hogy jobb klikk a mappán és ott teljes jogosultságot adok neki, de nem változik semmi. TotalCommandert használok, lehet az a ludas?üdv: Tomi
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Bocsánat hogy ilyet írok. Lenne egy olyan problémám, (a bf 1, 3,4 , jó )BFV nem ment el semmi beállítást amit állítok mar a Beta is ilyen volt, a topikjában írtak lehet az a baj,hogy a win10 felhasználói nevemben van ékezet, ezt kellene megoldani ugy hogy ha lehet minden programom induljon is el. ( eredeti,2016 ban véve ) .
A másik pedig az ha netán friss OP kerül fel akkor Már ne legyen ilyen herce hurca az ékezet miatt, lehet olyat, hogy a felhasználói név más legyen és a Win10-m is jó legyen.( ugye az ékezetes felhasználói nevemhez van regisztrálva a Win10-m, remélem nem írtam hülyeséget ezzel )
Üdv: Kornél.
telóról voltam, hála az égnek ledolgozós szombat.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz Geri27 #89143 üzenetére
Keress ra a fast startup mukodesere, roviden kb. hogy itt hiaba allitod le, ez nem szabalyos leallas hanem sok mindent csak elment es innen ter vissza. A te gondod hogy a videodrivert keptelen ebbel a modbol normalisan visszatolteni. Mivel a szabalyos leallas es indulas csakis kizarolag az "ujrainditas" modban zajlik le (ez amugy nyelvtanilag es logikailag is egy vicc), ezert rebootnal mindlg jo lesz, kikapcsolasnal meg random jo vagy nem.
Nem videokartya hiba, hanem a driver es az oprendszer valamilyen osszeakadasa.
A fast startup nem keverendo a hibernalassal, keszenleti allapottal vagy hibrid alvassal. Ezeknel a teljes ram tartalom mentesre kerul, vagy bennt marad a ramba vagy mindketto.
Ssd eseten a fast startup nyeresege nehany sec, ilyen hiba eseten kikapcsolasakor nem szamottevo a veszteseg, cserebe szabvanyos inditast kapsz. -
King Unique
titán
A lemezkezelőről nem mutattál screenshotot és nem ismert, hogy milyen partíciók vannak a most "lemezen" (SSD), milyen azok elrendezése. Ami azért fontos, mert a másik válaszban is említett kötet kiterjesztése opció csak akkor fog működni, ha a C után van közvetlenül a nem lefoglalt (szabad) terület. De ha a 2 közé van ékelődve pl. egy helyreállítási partíció, akkor már nem és ez esetben külső programra lesz szükség (példa).
(#89148) Ra's al Ghul:
A 1809-es verzió jelenleg még nem elérhető 2. körben, a Windows Update sem ajánlja fel funkciófrissítésként. Vagyis ha most telepíted a 1803-at, akkor nyilván még nem fog frissülni arra. Az meg a másik, hogy a(z) (egyeseknél) problémás buildet (17763.1) már amúgy sem fogja felajánlani, mert ha aktuális lesz, akkor eleve a javított változat (17763.107/132?) kerül majd letöltésre és telepítésre. Amúgy meg létezik az egyes frissítéseknél halasztási lehetőség is, ami a Pro kiadástól kezdődően könnyen beállítható a gépházban...[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Ra's al Ghul #89148 üzenetére
Nem fogja letölteni a hibás 1809-et.
ui: 1809 előtt is épp elég rendszer "romlott már el" 1-1 frissítéstől/után
Persze ha mindenről van mentés ill. nem alapértelmezett win mappákban tárolod a dolgokat, akkor még a 1809-től sem romlik el. Legtöbb esetben meg még akkor sem, ha ott
(Én pl. már több különböző gépre frissítettem 1809-re, és sehol semmi oltári probléma, minden adat a helyén, ahol volt előtte is.)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy a MS még nem nagyon adott infót arról, hogy mikorra lesz meg a 1809 frissítés. A kérdésem az lenne, hogy a ha most Media Creation Toollal leszedek egy ISO-t majd abból telepítek akkor nem fogja letölteni az hibás 1809-et, vagy azt esetleg teljesen kiszedték most a frissítések közül és lehetetlen leszedni? Lenne pár gép, amit telepítenem kéne és nem szeretném, hogy egy esetleges autó frissítés miatt elromoljon a rendszer.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
TRob1
veterán
Vagy a Lemezkezelőben a Kötet kiterjesztésével, vagy egy Partícionáló progival (MiniTool Prtition Wizard Free, EaseUS Partition Master Free...stb)
¤ R'n'R ¤
-
Dr V
őstag
Sziasztok
Win 10et klónoztam hddrol ssdre. Sikerült, a rendszer működik róla. Mivel a rendrendszer kisebb, mint az ssd, így azon van nem használt terület. Hogyan tudnám hozzatenni az új rendszerhez a nem használt részt?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Cs1csó
félisten
A számítógép leállítása helyett alapvetően két mód van: HIBERNÁLÁS és az ALVÁS.
HIBERNÁLÁS:
Ekkor a memória tartalma kiíródik az elsődleges háttértárra majd a gép kikapcsol. Ilyenkor az sem gond ha az áramot is lekapcsoljuk. Hátránya hogy mivel a memória tartalmát ki kell írni a háttértárra ezért lassabban áll le és lassabban is ébred belőle, de biztonságos mert az sem baj ha hibernálás alatt elmegy az áram.ALVÁS - ALVÓ MÓD:
Ekkor a memória tartalma a memóriában marad ( mivel a memória egy "volatilis" adattár jelentése: a rajta lévő adatot addig őrzi meg ameddig feszültség - áram - alatt van) ezután áll le a gép.
Előnye hogy nagyon gyorsan leáll és gyorsan indul hátránya hogy ha elmegy az áram - alvó mód közben akkor a memória tartalma elszáll.HIBRID ALVÁS: ha jól tudom ez arról szól, hogy a leállításnál kiíródik a RAM tartalma az elsődleges háttértárba de a memória feszültség alatt IS marad tehát az elalvás kicsit lassabb mint a sima alvásnál de az ébredés már ugyanolyan gyors de ha véletlenül áram nélkül maradnak a RAM-ok akkor is fel tud ébredni csak lassabban mert a memóriát mint a hibernálásból való ébredésnél a háttértárból fogja kiolvasni.
Tehát amikor a Gyors indítás be van kapcsolva és a leállításra kattintasz igazából nem áll le a gép csak HIBRID ALVÁSBA megy (vagy sima alvásba ezt nem tudom pontosan de a hibrid alvás biztonságosabb és ha az elsődleges háttértár SSD akkor alig észrevehető a megnőtt leállítási idő de a sokkal biztonságosabb)
Időben szerintem nem nyer annyit az ember vele mint amennyi problémát esetleg okozhat, sajnos vannak
programok amik kevésbé kultiválják az alvást.Persze steele80-nek is igaza van, pl. én is régebben altattam néha gépet és soha sem volt belőle gond tehát valószínű hogy a kártyával van a gond ami egy olyan hiba lehet amire az alvó mód rásegíthet.
[ Szerkesztve ]
-
steele80
senior tag
Ne menjetek el megint rossz irányba. Az már tuti, hogy videokártya nélkül nincs ez a hiba. Videokártyával viszont igen. BSOD az esetek zömében hardver hiba. A videokártyát kellene egy másik gépbe kipróbálni ezzel végleg ki lehet szűrni, hogy az alaplap vagy videokártya a hibás. Esetleg egy másik videokártyát rakni a gépedbe. A PCI-e csinált már BSOD problémát.
-
Geri27
kezdő
válasz tordaitibi #89140 üzenetére
Valóban be volt kapcsolva, így kikapcsoltam, most újra indulva nem produkált kék halált, de tény, hogy általában hosszabb kikapcsolt állapot után jelentkezik ez a probléma. (ma kivétel volt)
Miből jött ez az ötlet? Ez okozhat kék halált? -
Geri27
kezdő
-
Geri27
kezdő
válasz Geri27 #88810 üzenetére
Egy héttel ezelőtt tesztelés céljából, kivettem a 1060as videokártyámat és csak az integrált használva újra raktam a bios-t és a windows 10et.
4 napig használtam csak az integráltat BSOD nélkül. Ezután megpróbáltam visszatenni a videókártyát. Beraktam, offline felraktam az eredeti drivereket és után BSOD nélkül ment három napig.
Ezután vettem egy új monitort.(egy 8 éves Fujitsut cseréltem le egy full hd-s Acerre)
Rádugtam, erre rögtön kék halált kaptam....
Azóta pedig kétszer is volt hosszú kikapcsolás után kék halálom... ki érti ezt? -
Döglött Róka
veterán
Ezt te nem hekkeled, a háttér policyból megy és a hátterek a Windows folder-ben vannak. Közhiedelemmel ellentétben nem olyan könnyű admin jogot szerezni Windows-on Ez természetesen a corporate gépekre igaz, amik bitlockerrel vannak védve.
Ha szereznél is admin jogot, kb 90 percig tudnád ezt élvezni mivel a következő gpupdate újra felülírja a beállítást. Következő loginnál meg felülüti a képeket ha replace-re van beállítva a file művelet.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
lovi27
addikt
Kijavították a hibát. Legalább is nálam újra aktivált lett és maradt Pto.
-
Lmh
őstag
válasz Cs1csó #89127 üzenetére
Jah, amúgy én is arra számítottam (reménykedtem inkább) hogy van itt vmi unatkozó hacker, aki szórakozásból viccet csinálna egy agymosó multiból
Nem veszem meg, nem kéne. Nem tetszik a profilja. Na de ne offoljunk ;-)Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
Sajna nem telepíthetek, ebből is volt már konfliktom. Mindegy...köszi azért. Valószínűleg úgysem kell már sokáig elviselnem őket
Doky: Szerintem neki is szánta, csak uccsó emberre nyomott válasz gombbal kezdte a hsz-t. :-) egyszerre nem lehet két emberre választ nyomni.
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
Sajnos, nincs permissionöm a local group editorhoz..természetesen...
Igen sajnos nagy cég, és most kemény agymosó üzemmódba váltott
Nem találom a képeket sajnos, azt valahonnan a központból az Oravecz Coelho meetingről töltik fel szerintem minden nap.
Mindegy, marad a trollkodás az egyéb céges fórumokon. Legalább szórakoztatom magam kicsitSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
Rendszergazdikkal szoktunk poénkodni, hogy tiszta 1984 ez a cég, meg agymosás, bullshit... de sajnos ők nem olyan lazák, mint én. A cég külföldi, mi csak franchise partner vagyunk, ráadásul az egyedüli.
Sajnos tavaly még individuum volt a gépünk, aztán valami skype frissítés vagy win10 frissités után beháloztak és direct access kötelékbe szorítottak a beleegyezésem nélkül.
Akkor reménytelen? Valahol sejtettem[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Óriási problémám van.
Egy cégnél dolgozom, ahol központilag állítgatják a hátteremet, ami iszonyat idegesítő.
Hiába állítom át, pár óránként megint valami idióta idézet virít ott.
Nagyon megköszönnék valami trükköt, amivel ki tudom ezt küszöbölni.írtam egy ticket-et a céges help deskre, hogy "jajj vmi nem stimmel folyton változik a hátterem, ez baromi idegesítő..." de persze azt a választ kaptam, h ez az uj policy és nem változtatható.
Ezért határoztam el, hogy csakazértis meg akarom oldani xDElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz scrtaft #89114 üzenetére
Erről a programról van szó: VirtualBox van hozzá itt fórum is a PH-n: [link]
Vagy akár csinálhatná dual boot-ban is Win 10 - Win 7
DE azt nem ajánlom, hogy csak egy program miatt még ha fontos is a fő gépét amit általánosan mindenre használ Windows 7-et tegyen. Egyéb módon is meg lehet oldani. A VM azért jobb mert nem kell a PC-t újraindítani és átbootolni Windows 7-re, ez úgy indul mint egy sima program.
Bocsi hogy félretájékoztattalak az aktiválás miatt (Köszi zolee001 ezt nem tudtam )
[ Szerkesztve ]
-
scrtaft
tag
válasz Cs1csó #89112 üzenetére
Igen elég bivaly ki is van akadva mert nem tudja használni. (plusz a háza nyeklik nyakli szegényem műanyag de erős a benne lévő hardvare.)
Ez a virtuális dolog, hogy működik. Akkor is kell telepíteni vagy tudsz esetleg egy linket adni ahol ennek utána tudok járni. (esetleg pár gondolatban leírnád? -
scrtaft
tag
válasz Cs1csó #89110 üzenetére
Szia.
Köszi az infókat. Kollégámnak van problémája neki próbálok segíteni. Valami extra szoftver a nevét nem tudom de valami CNC vezérléshez kell. A telepítő áll ki hibára. Rendszer integritás chek jelszóval....
Mondtam neki én is a kompatibilis módot megnézi majd.
A lényeg, hogy nincs downgrade ugyan azzal a kulccsal de a laptop támogatná még a w7-et mert 6-dik generációs CPU.
Még egyszer köszi. -
Cs1csó
félisten
válasz scrtaft #89107 üzenetére
Melyik ez a program? Esetleg a program telepítőjét - telepítőjén jobb klikkes menüben - futtasd kompatibilitási módban : windows korábbi verziója, vagy windows 7-re állítva.
Amit írsz arra nincs lehetőség ahhoz a géphez Windows 10 licenced van és nincs Windows 7-re jogosultságod, külön meg kell venni, bár nem tenném az egy 9 éves oprendszer és kb. egy bő év múlva vége a támogatásának.
Természetesen ha a fenti dolgok nem segítenek és ragaszkodsz ahhoz a programhoz akkor telepíted a Windows 7-et vagy felmegy a gépre vagy sem.gb4400
Tegnap volt valami aktivációs anomális az MS-nél - Windows 10 PRO-kat érintette - lehet ez kihatott az update-re is.
Próbáld meg: Gépház - Frissítések és biztonság - Hibaelhárítás - Windows Update-el kapcsolatos hibák megoldása.
Ha nem válik be akkor: Windows 10 update hibaelhárító letöltése töltsd le futtasdHa ez sem akkor egy pendrive-ra csinálj egy Windows 10 telepítőt a 1803-as buid-del, ha igaz még most is azt lehet letölteni MCT-vel az MS honlapjáról, és csinálj róla egy javítást.
-
divan
őstag
válasz MasterMark #89106 üzenetére
Ha net use-al szeretném törölni a megosztást, akkor azt mondja, hogy nem létezik. Ennek ellenére ugyanaz a hibaüzenet.
Vagy másra gondoltál net use alatt? -
törölt tag
Sziasztok!
Nálam van egy jelenség, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek. Ha a frissítésekre megyek, piros betűkkel kiírja a rendszer, hogy fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön. Ha rákattintok a Frissítések keresése gombra, keres egy ideig, majd nem hoz ki semmilyen frissítést, hanem ismét jön a piros felirat. Nem hoz ki semmit, annak ellenére, hogy jelzi, hogy frissíteni akarna. A rendszerrel egyébként minden oké. Egy jogtiszta Windows 10 Home, BIOS licenszes. Internet van, csak ez az egy nem akar működni. Tegnap még minden teljesen jól működött. Csak ma kezdte ezt el.
A rendszer: 1803 - 17134.376
[ Szerkesztve ]
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Adott egy Dell Inspirion 5559 i7 Laptop. (i7-6500u)
Alapból W10-el jött ki. A használni kívánt alkalmazás nem is települ fel. W7-el nincs gond az alkalmazással egy másik laptopon.
Lehetséges egy W10 downgrade? Egyáltalán a Laptop W7 képes? (Drivereket találtam elvileg hozzá W7 64bit.)
W7 ha települne akkor egy másik Seria számmal marad is W7 vagy mindenképp fel akar majd frissülni W10-re.
Vagy milyen megoldást javasoltok?
Előre is köszi a válaszokat. -
divan
őstag
válasz MasterMark #89104 üzenetére
Ez az, hogy így csináltam. De most megcsináltam még egyszer. Leválasztottam, újraindítottam. Ennek ellenére ez a hibaüzenet.
-
divan
őstag
válasz MasterMark #89101 üzenetére
Ezt próbáltam, erre jött ez a hibaüzenet, amit belinkeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Üzleti vita és megbeszélés
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest