Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
az a kérdésem lenne, hátha tudtok benne segíteni, hogy sztem az utolsó frissítés óta (újratelepítve lett felrakva) olyan bugom van, hogy a notebook akkumulátor töltöttség jelzője a windowsnak bekapcsolás után mutatja rendesen hogy teljesen fel van töltve, majd random idő után 19%-ra leesik, mindig stabilan 19%ra, ha kihúzom a töltőt, majd visszadugom, ismét visszaáll a teljesen feltöltve jelzésre.
Sztetek ez a jelenség mitől lehet? nem egy működést befolyásoló probléma, csak kíváncsi lennék már h ezt más is tapasztalta már esetleg, vagy nálam kavarodott össze vmi?!Válaszaitok előre is köszönöm
-
Orgi
addikt
válasz Doky586 #82496 üzenetére
De miért? Úgy olvasom most már ingyenes az átváltása rendes Windowsra, bár még nincs előttem a gép...
vagy félreértem ezt?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz janos4646 #82494 üzenetére
Igen, van akit ez zavar: akár azért mert így a csendes gépe már nem csendes vagy a HDD-t sajnálja a folyton ki be kapcsolás miatt, nálam is ezt csinálja pedig csak adat van rajta. A vezérlőpult - energiagazdálkodási lehetőségek - séma beállításainak módosítása - speciális energiaellátási beállítások módosítása - merevlemez kikapcsolása - és itt tudod módosítani az időt amennyi tétlenség után - megint kikapcsoljon - ha lefelé viszed a számlálót akkor a nulla után a SOHA következik.
Szerintem vagy vedd SOHA-ra ha nem zavar hogy zúg a házad - vagy vedd valamilyen alacsony percre mondjuk 5-10 perc tétlenség után kapcsoljon ki újra. Nálam 10 perc van beállítva.
Orgi
Mivel ez egy laptop amiben ritkán cserél alaplapot az ember egy OEM licencel is jól jársz, boltban kb. 15 ezer forint, ha jól tudom de van aki jobban tudja vagy tud olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
apám kis laptopján Windows S fut, ez az a verzió, ami nem enged telepítgetni csak store-ból. Szeretnék a kérésére rendes Wint csinálni belőle, úgy láttam ez nem bonyolult és most már ingyenes is. Van vmi hátulütője a dolognak, vagy vmi, amire figyelni kell? Előre is köszi!
-
janos4646
csendes tag
Üdv!
Windows 10 Pro 64 bites rendszer fut a pc-m samsung ssd-jén, viszont időnként hallom, hogy a mellette lévő WD hdd kikapcsol, illetve visszakapcsol. Ez probléma? Vagy ez normális dolog, csak automatikusan teszi a dolgát?[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #82492 üzenetére
Köszönöm, majd jelentkezem, ha gond lenne
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #82491 üzenetére
Akkor ebben az esetben sysprep kilöve,lehet elindul az uj hardveren jiba nélkül ,lehet csak safe modban de az is lehet ,hogy csak offline állapotában törölhetöek a régi driverek.
Retail windows esetén annyiszor aktiválod amennyiszer akarod.Ezt igy nem tudom látatlanban ,hogy mi mókol bele az ntfs jogokba de max visszaveszed töle.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #82490 üzenetére
Régi hardverek már úton vannak az új tulaja felé, én új hardvereim meg majd érkeznek, csak azért kérdeztem rá, hogy tisztán lássak.
Win10 esetén néha tapasztalok olyat, hogy lementett adatok kimentem külső HDD-re és másik gép/rendszer nem fér hozzá (Biztonság/felhasználók - itt jogot kell adnom és már minden OK) - Ez mitől van? (attól tartok, hogy új gépbe új rendszerrel (újra húznám) a 2x3TB HDD-n lévő sok adathoz nem férek majd hozzá (könnyedén) vagy ne aggódjak ez miatt?MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolee001
őstag
válasz MaxxDamage #82486 üzenetére
A hivatalos megoldás a sysprep
Még a "régi hardveren" lefuttatod és rakhatod az ssd-t a másik gépbe,ott hardvereket felismeri avagy te telepited majd aktiválod a windowst. -
mckay
aktív tag
válasz Doky586 #82475 üzenetére
Kiderült, hogy a merevlemeznek nincsen baja, más miatt lehetett lassú a Windows.
Legalábbis tesztek nem mutatnak semmit, ma több progival is benchmarkoltam.
Sebaj, már nem fogom elárulni a tulajnak, hogy feleslegesen költettem el vele 12 rugót.
:-)
No meg ha szektor gyengeség lett volna, három klónozásból egyszer azért csak szól volna egy progi, hogy elakad vagy ilyesmi. De nem akadt, nem jelzett.És hát ne olvassuk félre: ha másik programot használtam, akkor nem lett az eszközkezelőben semmi felkiáltójeles.
Míg az Acronis progival rakás találat van guglival, hogy klónozás után egy-két illesztőprogi 32 error code.Nem muszáj tanulságként elfogadni, de ha valakinek jól jön az infó, akkor mégsem hiába vetettem képernyőre.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #82487 üzenetére
Egy próbát mindenképp megér (amúgy én is az új rendszer híve vagyok, de a közel 1 év alatt, mióta a rendszer fent volt, jól tele volt rakva programokkal és egyéb dolgokkal az 525-ös M.2 SSD)
Az automatikus mentés be van állítva (Vasárnapra) és az egyik HDD-n van, de már nem tudom melyik volt a D és az E meghajtó (3TB-osok) majd kitapasztalom a megfelelő sorrendet..(bár meghajtó betűjelet is lehet állítani és akár úgy is jó lehet)MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #82486 üzenetére
RETAIL tehát nem gond ha cserélődik a hardver, bevésed a kódot és kész. Ennyi minden cserénél lehet jobb lenne egy tiszta telepítés de ha nem akarod újratenni akkor lehet fog menni azzal is, de előtte egy rendszerkép mentést lehet csinálhatnál.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Win10 Pro x64 HUN rendszerem van (Retail verzió)
Miként kezeli, ha lap+CPU+RAM csere történik? Kell újra install majd, vagy elég csak a driverek cseréje?
M.2 SSD-n (525GB) van a rendszer és van még 2x3TB Toshiba P300 (mind 3/4-ig tele cuccokkal)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
svgyula
addikt
válasz szivacs30 #82482 üzenetére
Szia! Amit leírtál az alapján szinte biztosan hibás a billentyű! Azért nem megy tovább a boot képernyő sem mert leütött billentyűt észlel! Cseréld ki és ha lehet egy másik USB portba dugd be! De ez mellett még az egér is csinál csodákat! Ezek tesztje nagyon egyszerű lehúzod és elindítod a gépet. Ha hiba nélkül elindul "bingó" megvan a hiba-örül
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
1709-es W10 fut a gépen. Egy USB-s hangeszközt csatlakoztatok, szépen megjelenik, működik is a lejátszás. Viszont a felvétel nem akar összejönni. A rögzítőeszközök ablakban látszik, hogy látja, jelet is kap,
viszont se az audacity, se a wavosaur nem érzékeli, hogy ténylegesen jön be hang.Hol/mit kell átkapcsolni, hogy a hangszerkesztő is lássa a bejövő jelet? A legdurvább az, hogy az audacity-ben tologatva a bejövő jel szintjét állító csúszkát, az valóban működteti a szintszabályzást, a fenti kivezerlés jelzőn látszik is a szint változás.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kékes525
félisten
válasz szivacs30 #82478 üzenetére
Eltudod érni a rendszert? Ha igen, akkor elsőnek futtass le néhány vírusirtót. [link] Itt a "Kiegészítő termékek futtatása"-nál találod a (Malwarebytes AntiMalware,HitmanPro, Dr.Web Cure It,Emsisoft Emergency Kit,AdwCleaner)
A böngésző problémára az AdwCleaner a legjobb.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
suits
tag
üdv!
Ha jól emlékszem onedrive-hoz van vmi program ami a háttérben fut és szinkrozinálja a megadott mappákat.Ezt hol lehet elinditani mert start menübe csak a onedrive mappa jön be ha elkezdem begépelni...Home verzió
-
GAbre
veterán
Üdv!
Nem figyeltem mikortól,de ma azt vettem észre,hogy teszt mód vízjel fut.
Nem nagyon találtam megoldást neten.
Ez most mit jelent?
A kulcsom tökéletesen működik aktivált,és nem is töltött le mostanság frissítést,pláne nagyobbat nem.Avatar
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
No visszamentem, és reménykedtem, hogy a cserélni kívánt vinyó kibír még egy klónozást.
Visszatettem, kikapcsoltam a gyorsindítást, leállítottam, aztán:
- Acronis pendrive-val klónoztam megint
Eredmény: ugyanaz.
Minden okés, hasít a Windows, de audio nincs. Error 32.
Szóval ez nem segített.Ekkor letöltöttem egy Macrium szoftvert, csináltam vele bootpendrive-ot.
És láss csodát:
- Macrium Reflect pendrive-val klónoztam
Eredmény: már van hang is az átmentett rendszeren!
Semmi felkiáltójeles sincs az eszközkezelőben.
Bang.Fogalmam sincs mi lehet a köze az alkalmazott szoftvernek egy ilyen dologhoz. Azt gondolnám, hogy egy ilyen klónozáskor fájl szinten másol, illetve a partíciókat teszi okosan bootolhatóvá. Oszt ennyi.
Azért köszi a tippet még akkor is, ha nem jött be.
Üdv,
mckay
-
Kékes525
félisten
válasz szivacs30 #82472 üzenetére
1. Pendriveról indítva vírusteszt. Kaspersky Rescue Disk 2018 Ha nem vírus, akkor:
2. Teljes hardver teszt külső operációs rendszer alól.
3. Ha ez is jó, akkor Windows újratelepítés.
Persze, lehet, hogy másnak van jobb ötlete. Amúgy a billentyűzet biztosan rendben? Más gépen jól müködik?
[ Szerkesztve ]
-
szivacs30
csendes tag
Hello
Igazából lehet rossz topic-ban írom most le a problémámat,de ez az egész olyan rejtélyes számomra hogy
nem is tudom igazából hogy hova kéne leírnom....Kezdődik az egész azzal,hogy amikor újraindítom a gépet akkor csak a boot-olás képernyőjéig jutok el és csak reset gombbal jutok tovább.
Utána a jelszómegadásnál lenyomok egy gombot és rendszer mintha rögtön nyomna magától egy entert és kiirja hogy a jelszó érvénytelen.Végül sikerül eljutnom odáig hogy bebootol teljesen a gép és minden rendben van látszólag....Igen látszólag mert a középső nagy enter gomb nem reagál a lenyomásra csak a kicsi a job alsó sarokban.Felmegyek a keyboardtester oldalra ahol ha lenyomom a kis entert akkor úgy érzékeli a dolgot mintha lenyomnám egyszerre a kics meg a nagy enter gombot.Kiidegel az egész jelenség leállítom a gépet és leállás közben a rendszer felpergeti a gpu ventillátorát ami tök új dolog számomra...Szóval mi a franc van a géppel?? -
-
pc360
addikt
Erre hasznos lehet akkor az Office újratelepítése egyedileg kiválasztott komponensekkel, amiben már nincs ott a OneNote. Nem ismerem, de gondolom nyugalmi állapotban akar szinkronizálni, vagy ilyesmi, és ebben botlik meg.
• A közös Office-szolgáltatásokból nem kell:
- grafikus szűrőkön belül: PICT (néha gondot okoz) és egyéb nem használt kiterjesztések
- letöltésvezérlő
- üzleti kapcsolatszolgáltatások
- Nemzetközi támogatáson belül: Japán betűkészlet• Teljesen kikapcsolható progik (feltételezem, csak az Excel és a Word kell):
- Access
- OneDrive
- OneNote
- Outlook
- Powerpoint
- Publisher
- Skype vállalati verzió• Az Office-eszközökből tiltható:
- Műveleti modulok
- Office telemetria
- Optikai karakterfelismerés
- Támogatás SharePoint Foundation szolgáltatáshozEzen kívül minden almenüből leszedhető a .NET programozástámogatás pipa.
Sub-ZeRo: Én is ezen a véleményen vagyok.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
RazoR
veterán
-
pc360
addikt
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #82462 üzenetére
Te mivel támasztottad alá állításod igazát? Még annyival sem, mint én.
Mi az állításod, meg tudod fogalmazni? Most már kíváncsi lennék rá*, ha már ennyit készültünk rá. Pár beállítás hasznos lehet pár embernek... Ennyit tudunk a témáról. De ezen mi az új információ? Vagy milyen véleménnyel ellentétes?
És hagyjuk itt, hogy mi célból és hogyan fejlesztette az MS az oprendszerét, mert ez semmiben sem kötődik ide. Az Windows 10 az értelmezési tartomány, amin belül a feltételezett "vita" folyik, semmi szükség a fő halmaz hátteréről írkálni.
* Amúgy nem, mert semmit se nyom a latba, de mindegy, valahogy véget szeretnék végre vetni ennek a nyomorúságos, példák nélküli filozofálgatásnak.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #82462 üzenetére
De mit zavar ez téged, vagy miért érzed úgy, hogy meg kell változtatnod a közvélekedést? Ráadásul a stabilitást tekintve nincs is igazad. Engem az zavar, hogy megint nyomod ezt a tweak témát ki tudja milyen indíttatásból. És még mindig nincsenek konkrét példák, csak a nagy általános semmibe beszélés. Mindegy, nem akarlak itt megint sorozni, csak már unalmas.
Te azt gondolod, hogy a Windows minden hardverre, szoftverre és felhasználói környezetre optimális és ezért nem kell állítgatni és tiltani semmit, én viszont ezt nem hiszem, mert lehetetlen olyan operációs rendszert fejleszteni, aminél ez igaz lenne.
Nesze semmi, fogd meg jól! Példákkal, konkrét problémákkal foglalkozzunk, ne azzal, hogy más mit gondol feltételezhetően! Azt állítgatsz továbbra is, amit akarsz, és mindenki megteszi magának, ez eddig sem volt kérdés. A célod sem értem, hogy minek magyarázod ezt itt nekünk.
Csak azt kellene belátni, hogy milyen sok variációja van a legkülönbözőbb hardver, szoftver és felhasználói szokásoknak amire alaposan leteszteli lehetetlen egy operációs rendszert. Ezért.
Mit kell ezen belátni? Ezért. Ezért mi? Mit akarsz ezzel az egésszel mondani? Ez nem vitakultúra, hogy elkezdesz általánosságokat és közhelyeket sorjázni valami ismeretlen közlésnek az alátámasztásaképp.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Semmi köze a rendszer stabilitásának az automatikusan indított programok mennyiségéhez "
Nagy valószínűséggel igazad van.
"Inkább a konkrét problémákra fókuszálhatnánk a topikban az értelmetlen filozofálgatás helyett."
Nem filozofálgatnék, ha nem lenne az a téves elképzelés elterjedve, vagy inkább félreértve itt a topiklakók egy részében, hogy a Windows alapesetben úgy jó, ahogy gyárilag elkészítették és a lehető legkevesebbet kell állítgatni, módosítani rajta. Amúgy, ha zavar, nem kell elolvasni és a válaszolgatással növelni az off-ot.
"Nem tévednek."
Te azt gondolod, hogy a Windows minden hardverre, szoftverre és felhasználói környezetre optimális és ezért nem kell állítgatni és tiltani semmit, én viszont ezt nem hiszem, mert lehetetlen olyan operációs rendszert fejleszteni, aminél ez igaz lenne.
Csak azt kellene belátni, hogy milyen sok variációja van a legkülönbözőbb hardver, szoftver és felhasználói szokásoknak amire alaposan leteszteli lehetetlen egy operációs rendszert. Ezért.Te mivel támasztottad alá állításod igazát? Még annyival sem, mint én.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #82459 üzenetére
Semmi köze a rendszer stabilitásának az automatikusan indított programok mennyiségéhez addig, amíg a hardver ki tudja szolgálni az igényeket. Nálam pl. 1 védelmi szoftver, 4 kliens, 6 segédprogram, és még 3-4 shell beépülő indul úgy, hogy már a desktop megjelenése után egyből indítom a böngészőt, a zenelejátszót, és még ezt-azt. Erre való az SSD. A programok minősége a lényeg.
Amúgy pedig, nagyon tévednek itt a topikban azok, akik azt gondolják, hogy a Windowsnak az a legjobb, ha a lehető legkevesebbet állítgatunk rajta és ha lehetőleg nem tiltunk le semmit.
Nem tévednek. Csak van pár konkrét dolog, ami biztonsági szempontból megnyugtathat (telemetriák), vagy plusz kényelmet garantálhatnak, ezért lehet értelme pár állításnak. De ez már megint túlságosan általános, konkrétumok nélkül. Inkább a konkrét problémákra fókuszálhatnánk a topikban a zsebfilozofálgatás helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #82454 üzenetére
"Te tiltottál le szolgáltatásokat a windows 10-ben? Lehet ezért volt az elején az a sok instant kékhalálod."
Nem. A kékhalál oka úgy tűnik megoldódott. Sok volt az automatikusan induló programok mennyisége (most 9 a feladatkezelőben). Kiszedtem 4-et, ami a feladatkezelő szerint az indításra magas hatással volt. Azóta nincs probléma.
Amúgy pedig, nagyon tévednek itt a topikban azok, akik azt gondolják, hogy a Windowsnak az a legjobb, ha a lehető legkevesebbet állítgatunk rajta és ha lehetőleg nem tiltunk le semmit. Természetesen nem az "agyatlan", mindent bele letiltásokról beszélek!
A Windowst nem egy hardverre, nem egy felhasználói szokásra és nem egy adott programkörnyezetre fejlesztették ki. Ezért a szolgáltatások és az automatikusan induló programok egy része teljesen feleslegesen terheli a gépet, sőt sokszor az adott hardver, szoftver és felhasználói környezet mellett problémákat okozhatnak. Ezért, mint ahogy a BIOS-osban is, a nem használtakat odafigyeléssel (!), a szolgáltatásoknál a függőségek figyelembevételével, ajánlatos letiltani.
"SŐT nekem egy apró problémát is megoldott, a gyors indítás hiánya."
Van akinél annak bekapcsolás oldja meg a problémákat. Például a kékhalál esetében: Kék képernyős hibák elhárítása
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Mitől lehet, hogy random újraindul a gép de csak idle? 1 hetes a win, minden update fent! Gépem az adatlapomon.
Illetve ennek valahol a windows-ban lehet nyoma?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #82451 üzenetére
A gépem boot ideje 4,5mp ha most ez 3 vagy 6 lenne azt is elviselem. A gyors indításnak semmi hasznát nem vettem ugyan olyan gyorsan bootol be a gépem mint nélküle - leállítás után -
SŐT nekem egy apró problémát is megoldott, a gyors indítás hiánya.Te tiltottál le szolgáltatásokat a windows 10-ben? Lehet ezért volt az elején az a sok instant kékhalálod.
-
törölt tag
Figyelek .
-
Cs1csó
félisten
válasz #97093120 #82448 üzenetére
+1 Geth, amiket írtá gyakorlatilag amúgy sem futnak, kicsit olyan mint a tévé amit ha ki is kapcsolsz de távirányítóval bekapcsolható. Ha kelleni fog akkor bekapcsol ennyi, ezek letiltása sokszor anomáliát okozhat más szolgáltatásoknál vagy eszközökben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Milyen " haszontalan ' szolgáltatások tílthatóak le a 64 bites verzíóban , ha :
egyetlen asztali számítógéppel rendelkezem
wi-fi hálózat van
nyomtató , szkenner , infra, blotooth nincs
defender , windows update bekapcsolva -
nesh_019
senior tag
Sziasztok, A GTX 1060 6GB [GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB GDDR5 192bit PCIe (GV-N1060G1 GAMING-6GD) ]
Miért nem támogatja a Miracastot? Legfrissebb Windows 10 van feltelepítve.
Tud valaki megoldást?
Esetleg alternativ megoldást? Mert szeretném az LG okosTV-n screen sharelni.Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Cr00py
senior tag
válasz Norbi887 #82438 üzenetére
Fél perc volt megkeresni. Parancsolj.
Ilyen, vagy hasonló esetekben elég, ha a hibakódot beírod a Google-be, és számtalan találatot kapsz a kiküszöbölésére, illetve magára a hiba okára.
-
Cr00py
senior tag
válasz savior #82439 üzenetére
Ezek gyári alkalmazások, amik a rendszer részei. Clean install után letöltögeti, ha az kész, akkor letörölgeted amik nem kellenek, avagy csinálsz egy saját integrált win-t magadnak, amikben csak az van, amit szeretnél, de ezutóbbi időigényesebb. Kb 10 perc letakarítani azt a pár uwp appot, amire nincs szükséged. Esetleg letöltés közben kinyomod.
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Másnál is ilyen a legújabb összesitő frissítés telepítése? Valamiért állandóan hibát ír ki, még csak pár napos a rendszer, teljesen új még.[ Szerkesztve ]
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Cs1csó
félisten
válasz savior #82436 üzenetére
Ezt hogy érted? Telepítés után nem kezdje el leszedni az UWP-s alkalmazásokat. Vagy a frissítésekről beszélsz? Elvileg megbuherált telepítővel elejét lehet venni hogy letöltse és telepítse az UWP-s appokat, én nem szoktam ezzel foglalkozni telepítem a windowst majd hagyom hogy lefrissítse magát - updatet is lefuttatom - ezután restart mehetnek fel a programok majd a végén CCleanerrel törlöm az UWP-s appokat és ezután nem is fogja feltenni újra.
-
savior
őstag
Azt belehet valahogy állítani, hogy a Windows ne töltsön le mindenféle programot?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
laszlohu
addikt
-
Cr00py
senior tag
válasz w.miki #82432 üzenetére
OEM rendszereknél nem szükséges kódot megadni, mivel amint netet kap a hardverazonosító alapján aktiválja magát + ha belépsz Ms fiókba, akkor az alapján.
Asztali gépek esetében is érvényes a fenti verzió, viszont komolyabb hardver változások esetén ( alaplap ) gond lehet. - CPU / RAM / VGA csere esetén nincs probléma.
Bár, javítsatok ki ha tévednék.
-
w.miki
veterán
"újonnan vásárolt laptopomon lenne gyárilag, akkor nem is nézném mi hogyan áll, egyből gyalulnám és menne a friss telepítés." Ilyenkor az aktiválást hogyan csinálod?
De mindegy, mert akkor is egy csomó mindent még be kell állítani, drivereket telepíteni, és az még egy csomó idő megint. Aztán megint lehet a W10-et tesztre szabni.
Inkább lenne valami app, ami ezt megcsinálná...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Cr00py
senior tag
válasz Pityu. #82430 üzenetére
A funkciófrissítés az minden esetben főverziót jelent. Tehát RS3 - RS4 - RS5..etc.
Mivel a 1803-t szeretnéd hanyagolni, így gondolom a 1709-s verzión vagy , azaz RS3.
Igen, itt csak a funkciófrissítést ( jelen esetben ez a legfrissebb RS4- 1803 ) kell halasztani az elérhető maximum 365 napig - avagy ameddig szeretnéd, tetszőlegesen variálható.
Ebben az esetben a WU ( Windows update ) nem fogja megjeleníteni, csak a jelenlegi build ( 1709 - RS3 ) havi frissítéseit.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
-
Cr00py
senior tag
válasz Pityu. #82426 üzenetére
Gépház -> Frissítés és Biztonság -> Speciális Beállítások. Itt a funkciófrissítés alatt állítsd be a maximum 365 napot.
Ha nem törlöd a telepítőt ( ha már letöltötte ) akkor elképzelhető, hogy a háttérben valahogy fel fogja erőszakolni, bár ez nem 100%, nem tudom.
nekem az automatikus frissítés mint olyan le van tiltva, így nem is tölti le a háttérben az engedélyem nélkül, főleg így, hogy el van halasztva a funkciófrissítés. Így, ebben a formában csak a 1709-hez kapom meg a havi CU-kat, a 1803-s verziót nem is jelzi az elhalasztás miatt.
-
SP4C3
veterán
válasz Cs1csó #82427 üzenetére
Így van! Íratlan szabály.
(#82426) Pityu. - Megkaptad a választ, halaszd el 365 napot, a beállításokban el van rejtve valahol.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Cs1csó
félisten
CSAK tiszta telepítés, mindent gyalulni, minden partíciót törölni majd egyéni preferencia alapján létrehozni az újakat és mehet a telepítés. Amit a gyártók rátesznek, beállítanak dolgokat azt hanyagolni kell, és azokon a takarítás sem segít ha új gép akkor amúgy sincs rajt semmi tehát egyszerűbb a tiszta telepítés mint törölgetni ezt azt stb.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Most ezt nem értem pontosan
#Cr00py
Nem akarom törölni de tudom,hogy kellene a letöltött telepítőt,egyszer már így bekevert az előző rendszernek még egyszer nem kérek belőle,halasztgatom én csak most napokat tudok nyerni,azért nem akarom még fel rakni mert több rosszat hallok mint jót a frissítés felől.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
SP4C3
veterán
válasz w.miki #82423 üzenetére
1.) McAffe-tól minnél messzebb, ha az én újonnan vásárolt laptopomon lenne gyárilag, akkor nem is nézném mi hogyan áll, egyből gyalulnám és menne a friss telepítés. Elméletileg control panel/add or remove programs és itt le tudod gyalulni.
2.) Jó kérdés, CCleaner/uninstall esetleg.
3.) Szép is lenne, böngéssz át minden beálítást vagy sok sok sokminden ami indorító beállításon van gyárilag.
4.) SumatraPDF jó választás, tiszta. Esetleg ha dobsz fel chrome-ot, az is tud PDF-et olvasni és így egy software-rel kevesebb kell. (adobe-ot ne)
5.) ISO-t tud olvasni, de szerkeszteni már buta, cserébe ott a cortana.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Cr00py
senior tag
válasz w.miki #82423 üzenetére
Üdv.
1. McAfee virusirtot szeretnénk leszedni. Mivel érdemes eltávolítani? Érdemes feltenni helyette virusirtót, vagy jó a beépített defender? -
Ez segíthet.
2. Office 365 is van rajta, azt mi tudja maradéktalanul leszedni?
3. Kell még mást állítani, vagy ezután megvagyunk?
Itt mire gondolsz pontosan?
4. PDF olvasót tennénk még rá, itt a SumatraPDF-re gondoltam, szerintem az elég.
Ez egyéni preferencia kérdése, valaki az Adobe termékeit kedveli, valaki mást. Ha azt már megszokta, akkor biztosan jó lesz.
4+1 : ISO file-okat automatikusan felismer a W10? Vagy ahhoz is kell egy segédprogram?
Igen, ismeri. Csak dupla klikk rá, régóta nem kell már " Daemon tools " és hasonlók.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
DELL Inspiron 5378 notit vett egy ismerősöm, most szeretnénk beállítani, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
1. McAfee virusirtot szeretnénk leszedni. Mivel érdemes eltávolítani? Érdemes feltenni helyette virusirtót, vagy jó a beépített defender?
2. Office 365 is van rajta, azt mi tudja maradéktalanul leszedni?
3. Kell még mást állítani, vagy ezután megvagyunk?
4. PDF olvasót tennénk még rá, itt a SumatraPDF-re gondoltam, szerintem az elég.
ISO file-okat automatikusan felismer a W10? Vagy ahhoz is kell egy segédprogram?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Cs1csó
félisten
válasz samphone #82419 üzenetére
A legjobb egy TISZTA Windows újratelepítés lenne. Persze futhatod a köröket napokig keresgélheted mi lassít stb.
HA újratelepíted akkor ne variálj a driverekkel manuálisan, legyen a gép neten telepítés közben ami kell neki azt leszedi a netről. HA tiszta telepítés után és a windows által felrakott driver-ekkel sem megy akkor is inkább az Iobit driver booster Free-t futtasd és frissítsd amit felajánlj.+1 Met
De egy kérdésem még lenne. AZ nem tudod véletlenül hogy ez a frissítés build upgrade volt vagy csak sima frissítés. Tehát már a 1803-as build volt fent, vagy még csak a 1709? Ha csak frissítés akkor annak eltávolítása is segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Egy ismi gépének problémájában kérnék segítséget:
A dokumentumokban, asztalon és ezek almappáiban nem tudok fájlt, mappát létrehozni, belemásolni és belementeni se. Fenntebbi szinteken megy.
Azt írja mindig, hogy a fájl vagy az elérési út nem található.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
Köszi!üdv, adika4444
-
samphone
tag
Sziasztok!
Jún 16-án frissült a windows 10-em, és azóta nagyon lassú lett a gépem.
Minden programot nagyon nagy késéssel hoz be, böngészni a neten nem lehet, mert lassan hozza be az oldalakat ( percek ), még a töltő karika animáció is szaggatva forog.
Ha írok, késnek a karakterek.Nagyon rossz lett. Ha hálózati áramforrásról üzemeltetem a gépet, akkor jobb sokkal a helyzet, de akkumulátorról, nagyon lassú.
Mit lehet ilyenkor tenni? A belső processzoros illesztőprogram nincs még frissítve, de nem hiszem h az lenne a probléma. Csak így eléggé lassú a gép, mintha már 15 éves lenne kb, pedig 1,5 éves csak.
-
mckay
aktív tag
válasz Doky586 #82413 üzenetére
:-)
Van rajta olyan program, amit nem tudok reprodukálni. Egyedi fejlesztésű, a fejlesztő nincs itthon.
Amúgy nem olyan egyszerű klónozni, gyakorlatilag éjjel vagy vasárnap lehetne. De legfőképpen az a baj, hogy már használták két napot: most keresgéljem ki, milyen doksit hova mentettek?Jobb lenne ezt a driver gondot megoldani, biztos van megoldás, hogy egy nyüves hangkártya működjön.
Ha nem jut eszembe semmi, délután veszek egyet és elviszem hozzájuk.
Remélem az működni fog, nem mondja majd, hogy error code 32... -
-
Pityu.
nagyúr
Milyen cseles a 1803 mas frissítés még nem raktam fel hanem halasztom folyton de mindig 2 nappal előtte már szól,hogy felrakom e ezt mondjuk nem értem most is beállítottam,hogy majd csütörtökön jelezzen de már most pofátlankodik.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
vaakuum
addikt
válasz zsolt1225 #82407 üzenetére
Ninjára bőven jó, csak mozgassa a levegőt. Érzésre 2 foknál nemigen számít többet.
Másrészt a windows alóli cpu freki és hűtőventi állítgató programot én a helyedben törölném és soha nem is raknám fel többet. Simán össze tud akadni a biosos beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
zolee001
őstag
válasz #73959936 #82403 üzenetére
futtatás-secpol.msc-bal oldali fa szerkezetben a "network list manager" majd jobb oldalon megjelenik a hélozatod neve,rákatt és tudod modositani.a nevet,helyet ikont
másik modszer: power shell Get-NetConnectionProfile
megnézed a hálozatod indexét
Set-NetConnectionProfile –InterfaceIndex 1 –NetworkCategory PrivateAz egyes helyére a hálokártyád indexét irod
Természetesen emelt szintü power shellel -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Leklónoztam egy másik SSD-re a rendszert, minden frankó, kivéve:
- Processzor: A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32)
- HD audio: A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32)
Jesszusom, ez hogy lehet?Mondjuk nem Ghost-ot használtam, hanem Acronis-t. De hát a klónozás attól még klónozás, nem?
De végülis mindegy miért történt, hanem hogy lehet elhárítani? Egy órán keresztül próbálkoztam:
- eszköz letilt, újraindít
- eszköz eltáv, alaplap honlapjáról egy audio driver feltesz, újraindít
- illesztőprogram frissítése, megmutat mappából, de már telepítette a legjobbat
- illesztőprogram frissítése, kiválaszt listából, de már telepítette a legjobbat
- registry-ben kerestem upper value-t, nincs
Őrület, semmi sem segít, nincsen hang.
Processzor már nem felkiáltójeles, de hang továbbra sincs.Pedig megvan még a régi SSD, be is bootol még, és ott "AMD hd hang" néven szerepel, és nyilván működik.
Természetesen rágugliztam, egy csomó találat van arra, hogy klónozás után nincs audio, de megoldás egyiknél sincs.
Ti láttatok már ilyent?
-
vaakuum
addikt
válasz zsolt1225 #82394 üzenetére
A rajta lévő vezetékeknél akár még kontakthiba is lehet, de a poti is nyilván egy hibaforrás.
Esetleg még azt lenne érdemes megnézni, hogy 3-tűs csatira dugva a ninja ventijét mit csinál, mert ha ott működik, akkor sima csere házhűtő-procihűtő között, és nem kell rá költeni.
Más ötletem így látatlanban nincs"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
-
törölt tag
1709-es windows 10 pro 64 bit
Légyszi valaki. Wifi kapcsolat alapértelmezés szerint, ha jól tudom a nyilvános. Fenti verzióban hogyan lehet átállítani magánhálózatra ?
Sokat keresgettem ebben a témában, ezért kérem csak az válaszoljon aki erre a verzióra tudja hogyan kell/lehet átállítani....
(Ez nem működik...)
-
laszlohu
addikt
Üdv
Mostanában az egyik gépem, amin legális 1803 -as verziós win 10 van, és
up to date jelenleg ( elkezdtem manuálisan feltenni a javítócsomagokat )
kb naponta 2 órát van bekapcsolva, nem frissíti magát automatikusan,
azt írja állandóan, hogy"letöltés függőben"
megoldás?
Köszönet
-
zolee001
őstag
válasz Ra's al Ghul #82397 üzenetére
Emelt szinten lekérdezed ezzel ha ez a feltett kérdésed
dism /get-wiminfo /wimfile:”x:\sources\install.wim"az x helyére a wim file elérési utja
Megmondja milyeb verzio, home,pro,edu stb
valamint milyen csatorna,oem,retail,vl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest