Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveL
aktív tag
válasz mefistofeles #16888 üzenetére
Már kétszer megcsináltam. Kipróbáltam még a bootrec.exe /rebuildbcd-t is, az sem segített. Azt írta: Talált Windows (0).
Most lementettem a fontos adatokat, megpróbálok egy Win 10 rátelepítést.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Itt van olya lehetoseg mint a 7 nel jo beallitani rendszer, gondolok arra, ki kapcsolni ezt, bekapcsolni azt.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
addikt
válasz Colos1 #16893 üzenetére
Köszi, de közben a neten rákeresve találtam egy másik megoldást, ami ugyan a win 8-hoz készült, kipróbáltam itt, és ezzel se kell már a jelszót megadni. Ezt az opciót, a futtatás ablakba beírt "netplwiz" paranccsal lehetett előhívni. Kérdésem, hogy az általad leírt módszer a tuti, vagy amit én mókoltam? Amennyiben a win 10-re írt módszer a biztosabb, akkor inkább azt lépem meg.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
addikt
Üdv!
Egy napja ismerkedek a win 10-el, de most valamit sikerül elállítanom, mert a gép újraindításkor kéri a Microsoft fiókom jelszavát. Na ezt kellene valahogy visszaállítani, hogy indításkor simán bejussak, úgy ahogy eddig, jelszó nélkül."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
lck
senior tag
válasz Colos1 #16849 üzenetére
Nem jár semmivel a partíciótörlés !
Kezdem úgy hogy van jogtiszta 8-am a gépre, ezért talán nem annyira warez amit írok.
Szóval nem akartam hogy a 8 aktiválásával valami gond legyen később, ha esetleg vissza akarok állni 10-ről.
Ezért fogtam, feltettem egy 7-et. Szépen beaktiváltam a "D=" -os loaderrel. Aztán rá a 10-et, amit szintén aktivált is kapásból.
És vettem egy új SSD-t, bele a gépbe, tiszta telepítés, és voalá aktívát 10 lett az eredmény automatikusan. Telepítő kulcsot nem adtam meg sehol.
Nincs semmiféle "partíciót meg kell tartani" téma. Alaplaphoz köti az aktiválást. Ha MS support azt mondta rosszul mondta, vagy félreértette a dolgot. -
törölt tag
(#16861) ??? valaki,esetleg???
-
Colos1
őstag
válasz SaGa59 #16884 üzenetére
Én is frissítés után tettem fel.
De már mindegy, lesz@rom.
(#16879) Lethys: A kémkedésről van egy jó cikk az összefoglalóban, azt érdemes elolvasni. Én is úgy gondolom, ahogy a cikkíró.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
SteveL
aktív tag
válasz mefistofeles #16880 üzenetére
Pendrive-ra telepítettem a Linux Mint-et, de a Grub2 véletlenül nem a pendrive-ra került, hanem a Windows 10-et tartalmazó merevlemezre. A bootrec-es megoldást próbáltam (itt kaptam a tippet), nem jött be sajnos, ugyanúgy a a grub indul a merevlemezről, pendrive nélkül pedig (nyilván) nem indul el semmi.
-
wolfman
veterán
Van még rajtam kívül akinek rendszergazdai szarságai vannak a windowsal?? Nekem a C meghajtón lévő dolgokkal kapcsolatban folyton ugat, hogy rendszergazdai jogok kellenek. Ezt hogy lehet megadni neki, hogy ne pofázzon már???? Se másolni nem tudok se törölni!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
-
Dtomka
veterán
válasz Lethys #16879 üzenetére
Lehet, hogy igen, de lehet tenni ellene:
How to disable data logging in W10 -
Joshuua
csendes tag
válasz Colos1 #16873 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Csak olvasni szoktam a fórumokat, de most mégis regisztráltam (bár ahogy látom elkéstem ).
Megerősítem lehet akár HDD/SSD-t is cserélni és úgy is aktivált kell hogy maradjon a Win10. Legalább is én feltettem egy szűz SSD-re a frissítés után (ami szintén SSD-n történt) és azonnal aktivált lett. Sőt jelenleg még a frissítettet használom. Csak hát a kíváncsiság és amúgy is akartam egy új SSD-t...
-
mefistofeles
addikt
válasz SteveL #16862 üzenetére
Léci pontosan írjátok le a problémátokat.
Attól, hogy felraksz egy pendrivera egy Linux disztrót nem fog elromlani a win indítása.
Gondolom dual boot rendszert csináltál és utána törölted a Linuxot.
Nem tudom 100%-osan, hogy 10-es Windowsnál is tökéletes lesz e de kell egy win10 telepítő amiről bebootolsz mint ha telepíteni akarnád.Nyomsz egy shift + F10-et aztán a parancssorba beírod:
bootrec/FixBoot
bootrec/FixMBR
exit
újraindításkor elméletben már minden ok és indul a windows.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Lethys
újonc
Valóban lopja az adatokat a gépemről a microsoft a win10-en keresztül? A személyes dolgaimat is ellopja? Mi igaz ebből? Mihez férnek hozzá? Ha igaz, akkor visszateszem a win7-et...
-
Colos1
őstag
válasz rétisün #16876 üzenetére
Nem, sőt, egy hónapig vissza tudsz állni, van egy erre való funkció valahol a gépházban. Az elvileg visszaállítja a frissítés előtti állapotot, ha nem törlöd a windows.old és a windows bt mappát.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
generic
senior tag
Napi használatra mennyira jó már a rendszer? Chrome böngészó megy rendesen? Mert honlapon nem írjá, hogy van win10 support.
-
rétisün
veterán
üdv,
visszaolvastam pár oldalt, becsszó
persze lehet, hogy átsiklottam a felette, szóval kérdés a következő: frissítem a win7-emet 10-esre. ha nem tetszik, és visszateszem a korábbi 7-es rendszert, akkor az legális marad, nem veszik el az arra érvényes 'licencem' (nem jut eszembe hirtelen jobb kifejezés ) a 10-esre történt frissítés miatt?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Voice24
őstag
Hali!
Befrissítettem a win7-et win10-re, és igazából gördülékenyen fut, komolyabb gondom nincs vele.
Ami furcsa, és nem tudom, hol lehet a bibi, az a képernyővédő (vagy ahogy most írják, képernyőkímélő). Hiába állítom be, hogy 15 perc múlva lépjen működésbe, a következő bekapcsoláskor már nem emlékszik rá, és egyrészt 1 percen van ismét a várakozás, másrészt egyáltalán be sem kapcsol a képernyőkímélő.
A másik gondom az lehet, hogy a Mozillának a gondja (de lehet, hogy nem): annyi van, hogy egy bizonyos oldalra (zaol.hu) kattintva jó pár másodpercre befagy a böngésző (ki is írja fent, hogy nem válaszol), majd betölti az oldalt rendesen. Eddig, a win7-tel soha nem csinált ilyet. Ez mitől lehet, a böngésző vagy a win10 lehet a ludas? Ez amúgy egy sima megyei hírportál, semmi extra nincsen rajta. -
Gabo982
újonc
Üdv! Windows 7 pro -t szeretném frissíteni win 10 re.Eddig nem is lenne gond szépen letölt mindent és elkezdi a telepítést ,viszont 32%-nál (szolgáltatások és illesztők 6%) sokáig dolgozik és újraindítja a gépet és visszaállítja a Win 7 et.Már próbálkoztam mindennel vírusírtó program törlés,Usb eszközöket lehúztam amikor a telepítés elkezdődöt az egeret is csak addig hagytam míg ok-ni kellet. Ez a hiba kód nálam 0xC1900101-0x30018 . [img]A telepítés a(z) First_ Boot fázisban meghiusúlt a hiba egy SYSPREP müvelet közben történt. Remélem van rá megoldás,köszönöm előre is a választ.
-
Colos1
őstag
Ja, most elkezdtem újratelepíteni a Win7-et, de közben csilingelt a teló, hogy mehjött a fizu
Úgyhogy most az a mondat jön, amellyel minden munka befejezettnek van tekintve, és minden probléma meg van oldva: "Ott bassza meg a qrva anyját"
De... Ha... Gond lesz a most vásárolt kulccsal, és személyesen fogom megkeresni az MS ügyfélszolgálatát...
Legalább másnap megismerhettek engem a TV -ből. Ja, nem, az arcukat ki szokták homályosítani
-
zolee0307
őstag
Másnál előfordult, hogy nincs net a win 10 alatt? Nem mennek az appok, nem megy a win update, az azzal kapcsolatos dolgok, böngészők sem mennek, pedig jó a netem. Újra indítás után megy minden rendesen, kivéve Win updatetel kapcsolatos dolgok nem, és ezzel a systemservicehost hibával van tele az eseménynapló, hogy nem tud írni a lemezre vagy vmi ilyesmi.
Még egy telepítőt sem tudok megcsinálni ezzel a média creation tool-al.
Most telepítem megint újra, mert eddig 2 telepítésnél előjött ez a hiba.
Vki tud segíteni?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
TriX2010
tag
Feldobtam a 10-et, minden szép és jó egyetlen kivétellel.... Bekapcsolás után ugye megjelenik az új ronda win logó, forog egyet a folyamatjelző, majd ezek eltűnnek és 2-3 percig bámulom a feketeséget mielőtt elém tárulna a bejelentkezési felület...
Ez mi a fenétől lehet? Más is tapasztalt ilyet?
(HP DV7 - i7, SSD stb...)\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
Anfänger
őstag
válasz phanfantom #16863 üzenetére
Szívesen.
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
zoltan6
őstag
válasz janos666 #16867 üzenetére
én is azt vettem észre hogy a laptoposoknak szívás a win 10-re való áttérés.valószínüleg a trehány drivertámogatásuk miatt.a Sony szerint egyelőre inkább ne frissítsünk Windows 10-re,úgy rémlik mintha a samsung is adott volna ki hasonló nyilatkozatot.
-
törölt tag
válasz SaGa59 #16864 üzenetére
Mint írtam, én nemrég töröltem a partíciókat friss telepítés előtt, és semmi gond nem volt. Más írta, hogy új SSD-re rakta így fel, ott sem volt semmi. Az MS blogposztokban írta, hogy a lényeg az alaplap. Nagyon furcsának találnám, ha valakinél néznék, másnál meg nem.
janos666: A Win10-nél már a HR-hez nincs használva a recovery partíció, így az összes bloatware ment a levesbe. De ilyen amúgy sem volt, a szemetelt rendszer attól még ugyanaz, csak a gyártó "egyedivé" tette.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz #58000384 #16858 üzenetére
Laptopoknál vagy hasonló komplett "brand" PC-knél, a gyártó által mellékelt, bloatware csomaggal fűszerezett, előtelepített Windows-nál el tudnám képzelni, hogy ez is bele volt fonva a license feltételekbe, hogy ne "barmold szét" a gyártótól érkezett rejtett/rendszer/recovery partíciókat és telepíts fel bloatware nélküli, nyers MS kiadást abból a Windows-ból, illetve ne cseréld ki önkényesen a HDD-t se, hanem újratelepítéshez is a gyártól által mellékelt recovery partícióról, vagy a gyártótól érkező egyedi recovery DVD-ről telepítsd újra az egyedileg összeállított telepítőcsomagot (mindenféle extra szoftverrel és egyedi driver csomaggal), mert vagy a gyártó ragaszkodik ehhez, vagy akár az MS sem vállal támogatást, ha nem ezt a driver-csomagot használod, hanem magadnak próbálsz beszerezni driver-eket WU-ról és/vagy az egyes alkatrészek gyártójától.
De nem tudom, hogy tényleg volt-e ilyen, csak el tudnám képzelni...
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Apaxp
senior tag
Sziasztok.
Acer aspire 5730Z laptopom van amiről tudni kell hogy gyárilag a winxp driverek az utolsó kiadások hozzá. Win7 ultimate 64bites rendszer futott rajta mondhatni tökéletesen. A hét végén frissítettem és win10 pro-ra frissült. A kezdeti ismerkedés keserves volt. Semmi sem akart úgy működni mint előtte. Ezután elindítottam rajta a windows updatet és leszedett néhány frissítést. Innentől lényegesen jobb lett de nem az igazi. A következő lépcsőben az auslogics driver updater került elindításra. Ez lecserélte a win10 által jónak gondolt drivereket és megtáltosodott a gépem. Tegnap este jelzett a windows update hogy új frissítés van és indítsam újra a gépet. Az eredmény totál siker. A win7 szűz telepítéssel sem produkált ilyen sebességet mint most a win10. Ráadásul ez nem is tiszta telepítés.
Most happy van.Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
SteveL
aktív tag
Üdv! Hogyan tudnám a Win 10 bootját helyreállítani? Felraktam egy pendrive-ra egy linux disztrót, és a rendszerbetöltője felülírta a merevlemezen a Windows rendszerindítóját. A telepítő DVD és a Win 10 helyreállító nem tudta megoldani a dolgot. Köszi a válaszokat előre is.
-
-
tamass.szabo
tag
Most meg az a bug jött elő, hogy hiába kattintok a keresőmezőre a tálcán, nem hozza elő, csak vagy 100 kattintásra
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kernel #16840 üzenetére
A KMS-szerver arra való, hogy mennyiségi licencű rendszereket helyi hálózaton aktiváljanak 180 napra. Attól, hogy az MS szerverei is aktiválást végeznek, még nem lesznek KMS-szerverek.
SaGa59: Azt hol írják, hogy az UUID is benne van a hardware ID-ben? A partíciónak mi köze a hardverhez?
-
Anfänger
őstag
válasz phanfantom #16842 üzenetére
innen leszedhetö.
-
Tiger.
nagyúr
Drakensang online eleg rosszul fut.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Jocy
aktív tag
Az meg a másik, hogy arról volt szó, alaplap kivételével cserélhetsz alkatrészt.
Vinyót, videokarit, ramot stb...daczkó: én is így tudom, ezért fura, hogy egy partició törlés után nem aktiválódik.
Lehet az van, hogy tényleg nem frissített először, hanem tisztán telepített, ez így érthető is akkor.[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
Arról volt szó, hogy ha egyszer frissítesz, akkor utána bármennyiszer újratelepíthetsz azon a gépen.
A kolléga úr nem frissített és utána rakta újra, hanem helyből "újrarakta". Az nem ugyanaz. A frissítéskor rögzíti a MS a rendszerében a HW ID-t, amihez hozzárendel egy W10-et. A későbbiekben ez alapján fogadja el az újratelepített példányt.
Az olvtárs hibázott, nem az MS.
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
cofon
csendes tag
sziasztok!
egy nagy problémám van ha tudtok segítsetek!!
surface pro 3-mam van frissítettem a win 10re. ok. de a win 8.1nél ha alvóba küldtem és újra felélesztettem nem kért jelszót, mert ki kapcsoltam a jelszó kérés felébresztéskor -t. itt hiába kapcsolom ki és még a másik beállítási lehetőségnél-- "ne kérjen jelszót bejelentkezéskor". itt a sohát választottam. újra raktam az egész rendszert, de most is kéri a jelszót!!!! minden gomb nyomáskor. mit kéne csinálnom, hogy , mint a win 8.1-nél nem kérte itt se kérje!! isten bizony megőrülök!! meg állandóan szarakodik , hogy elavult az email fiókom frissítsem!! ez egy őrület!! segítség!!! -
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy windows 7 home (eredeti) verziót használok, amit Keriver Image-el szoktam lementeni. (0 partício 100mb-os és 1-es partíció a C). Ha felfrissíteném windows 10-re, és nem jönne be a windows 10, akkor utána a windows 7 mentésemet vissza tudnám tenni és működő képes lenne? Előre is köszönöm a segítséget.
-
ignisz
senior tag
Nem nagy gond, de megkérdezem. A játékokat teljesen kihagyták vagy csak jól eldugták.
-
Colos1
őstag
válasz SaGa59 #16843 üzenetére
"Nem az MS hibázott. Szerintem."
Arról volt szó, hogy ha egyszer frissítesz, akkor utána bármennyiszer újratelepíthetsz azon a gépen.
De, hibáztak, mert ezt ki kellett volna emelni, hogy a partíciótörlés ezzel jár.
-
whYz
őstag
Sziasztok
Yoga 3 11-rol van szo megint.
Az miert van, hogy neha mukodik es neha nem mukodik a continuum? Egyszer mukodik, valt tablet modba majd vissza es restart utan semmi. Billentyuzetet meg touch padot blokkolja/engedelyezi, tehat erzekelok mukodnek.
-
SaGa59
őstag
válasz tamass.szabo #16795 üzenetére
angol 8.1-ről frissítettem, így alapból angolul rakta fel, de töltöttem le hozzá a Microsoft honlapjáról magyar nyelvi csomagot. De néhány felirat még angol maradt, pl. "Restarting", Welcome, a login screenen a jelszóbeírás alatti szöveg.
A magyar MUI letöltése kevés, be is kell állítani, hogy minden magyarul legyen. Ez eddig is így volt. Userenként, meg a rendszernél is. A Terület beállításoknál van az Üdvözlőképernyő és új felhasználói fiókok beállításnál.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Jocy
aktív tag
válasz SaGa59 #16843 üzenetére
Ez még mindig felveti azt a kérdést, hogy mi van, ha meghal a vinyód, és cserélsz.
Eddig úgy volt, hogy csak alaplapot nem szabad, a többi mehet.
Nekem is volt komplett gépcserém mindenestül 8.1 retail alatt, és minden gond nélkül magától beaktiválta magát, telefonálnom sem kellett.16847: Ez jó nagy szívás lesz, ha valóban így gondolják.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mikeee86 #16841 üzenetére
na,erre énis kíváncsi vagyok. pl. adatott egy win 7 home premium 64 bites rendszerű gép,amire lejön win 10 home 64 bit. és engem is az érdekelne,hogy ha ugyanazt a rendszert felteszem, csak 32 bitesbe, az jólesz neki? aktiválódni fog,vagy sem? előre is köszönjük mindenki segítő, és felvilágosító válaszát.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz Colos1 #16793 üzenetére
Szerintem akkor nem a formázás, hanem a partíció törlés volt a probléma. Formázáskor maradhatnak rejtett adatok a HDD -n... Partícionáláskor veszik el minden.
A partícióknak van egy UID-je, amit szintén belekalkulál abba a kódsorba, amire aktiválta a windowst. Amikor formázod, ez nem vész el, de ha törlöd, igen. Nekem pl a W8.1 a komplett gépcserét átvészelte újraaktiválás nélkül (áttettem a régi hdd-t az új gépbe), majd amikor a hdd-ről áttoltam SSD-re és még a második diszket is újra cseréltem, akkor kellett telefonon át újra aktiválnom.
Megj: ha egyszer arról van szó, hogy a korábbi rendszerről W10-re update van ingyen, az nekem se férne bele, hogy teljes újratelepítés. Az nem frissítés, semmilyen nyelven. Nem az MS hibázott. Szerintem.
-
phanfantom
senior tag
válasz Anfänger #16839 üzenetére
Tegnap megpróbáltam feltenni, mert jelezte, hogy megérkezett a frissítés.
De 0cx000000f hibát dob és nem megy fel. (elindult a telepítés, majd azt vettem észre, hogy ki van kapcsolva a notim, miután bekapcsoltam ez fogadott)
Muszáj voltam újra felrakni a win7-et, mert semmit nem lehet ezzel kezdeni. Most viszont nem kínálja fel a frissítés lehetőségét. Hogyan lehetne újra próbálkozni? -
Mikeee86
tag
Szevasztok!
Olyan kérdés merült fel benne,hogy,ha én egy x86-os win-7 pro-ról frissítettem win 10 x86 pro-ra és szeretném felrakni a x64 win10 pro-t akkor az működhet,vagy csak a x86-ost használhatom?
Köszi!Üdv! Mikeee
-
Kernel
nagyúr
válasz #58000384 #16829 üzenetére
...regisztrálva lesz a szervereken.
Milyen szervereken? KMS-szerveren (Key Management Service).
Azért a KMS-t ne keverjük ide, az teljesen más aktiválási forma.
Érted amúgy, hogy miről beszélsz?
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Anfänger
őstag
válasz Воланд #16761 üzenetére
A videórögzítés müködik,köszi,de lenne egy kis gond,a hangot nem nem rögzíti.
Van erre valami megoldás ha xonar dx hangkarim van?
Sajna ehhez a hangkarihoz egyelöre nincs win10-es meghajtó ,de a hangom ugyanúgy müködik mindenhol mint eddig a win8.1 ben. Szóval csak a játékhangokat nem rögzíti amikor videót rögzítek.[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz Colos1 #16831 üzenetére
lifetime lesz, ja, vagy 5 évre örök élet.
Nem tudom elhinni, hogy az MS komolyan gondolja, hogy nem lesz Windows 2018, mert ezzel az egy új termék körüli marketing rizsát se tudná tolni.
A másik, hogy milyen lesz már majd az 2019-ben, hogy "Telepítse a legjobb, 2015-től növekvő - jelenleg 19.9GB patch-nél tartó, de SP1 nem lesz, ne is várja - Windows 10-et!" ?!"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Colos1
őstag
Az tart vissza a megvételtől, hogy felmerült bennem, lehet direkt csinálták hogy beszopassák az embereket, és meg kelljen venni.
Csak most hogy baszok jobban ki velük, ha megcsinálom azt, hogy újrateszem a win7-et, arra frissítem a win10 -et, majd - mivel nem bízom a nem tiszta rendszerekben - újratelepítem tisztán a win10 -et formázás/particionálás nélkül.
Vagy úgy, hogy megveszem, hogy engem nem szívattok meg, hogy még 3x telepítsek windowst
Amúgy ha jól vettem ki, már nem lesz több Windows. Tehát ha veszek egy dobozost, az akkor ezek szerint örök élet?
(#16829) karak_22: Akkor mi lehet nálam a gond? Rohadtul nincs kedvem telepítgetni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kernel #16813 üzenetére
Azért a KMS-t ne keverjük ide, az teljesen más aktiválási forma. De amúgy tényleg ez a helyzet.
Be lehetne írni az összefoglalóba a tiszta telepítés menetét.Legális Win7 SP1/Win8.1 frissítése 10-re --> a hardware ID regisztrálva lesz a szervereken. Innentől nem kell telepítőkód, se semmi. Nem lehet 8.1 Pro-t 10 Home-ra cserélni, csak azonosra. A vinyót itt el is lehet tenni a fiókba, vagy elajándékozni, a lényeg, hogy az alaplap maradjon ugyanaz, ami alapján aktiválható a rendszer bármennyiszer.
Jocy: Már volt olyan, akinek valamiért nem aktiválódott a rendszere, a magyar support meg akkor is hülyeséget mondott. Ettől még az aktiválás menete ugyanaz, mint eddig.
-
MrCsiT
addikt
válasz doctorur #16732 üzenetére
Egyetlen egy "user error"-t követtél el: a "Telepíti a Windows 10-et?" kérdésre - hibásan - "Igen" -t nyomtál!
Mindenesetre, szerintem az MS részéről ez a 16.000.000 felhasználós béta teszter játék az év húzása!
Dtomka: írtam korábban, hogy szerintem, a W10 jobban meghajtja a hardvert, ezáltal jobban is melegszik majd - de ez érzésre nem járt nálam együtt teljesítmény növekedéssel, ami - bár rá lehet fogni az ennyire-annyira nem kiforrott W10 nV driverekre - szerintem inkább a kiforratlan OS hibája.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek, a játékok hogyan teljesítenek win 10 alatt?
Az alábbi videóban a win 7 hez képest jobb, de a win 8 hoz képes is?
GTA 5 PC : Windows 10 Gaming Performance vs Windows 7 Benchmark | i7 4790k GTX 980Érdekes win 7 nél a mem1 & mem2 adatok.
Engem leginkább a BF4 miatt érdekelne most, és az alábbi videóban jobban teljesít:
Battlefield 4 Windows 10 vs Windows 8.1 -
Jocy
aktív tag
válasz Kernel #16813 üzenetére
Ez is érdekes, mert ha formázás előtt a meglévő partíciókat is tölröd, akkor mi is van?
Semmi, mert ez ugyanaz, mintha merevlemezt cserélnél, azon sem lesz partíció, az az első telepítéskor lesz létrehozva. Alaplap kivételével pedig cserélhetsz mást, legalábbis eddig ez volt kommunikálva. Szép lenne, ha egy hdd/ssd cserekor már nem működne az újra aktiválás. És Ő még csak nem is cserélt semmit, ezért nem értem. A Hardware ID biztosan nem változik meg ilyenkor.[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Nektek megy a MediaPlayer Classic (x64)? Nekem lefagy, nem játssza az mkv fájlokat, csak tölt a végtelenségig.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
OEM Win7-ről frissítettem 10-re, csak aztán csinálni akartam egy tiszta telepítést, addig jól ment, hogy felmásolta a fájlokat, aztán kérte a serialt, itt azt választottam, hogy majd később, ezután csatlakozot WiFi-re, újraindult, megint kérte a serialt, megint későbre nyomta, és azóta "just a moment" és forognak a pontok körbe.
Ilyenkor mi az ábra, mi nem tetszik neki? Azt már sikerült kideríteni, hogy ha nem az első slotban volt az SSD, akkor nem volt hajlandó rá települni, de ezen múr túlvagyok, elvileg le is zajlott a telepítés, nem értem a gondot. Vagy talán nem tudja elérni a MS szervert, és azért áll?
-
törölt tag
válasz Baggio04 #16814 üzenetére
Helló . Igen. Mégpedig innen az MS oldaláról leszeded a rendszerednek megfeleől Windows media creation tool-t aminek a segitségével rá is tudsz frissiteni a jelenlegi rendszeredre, és amivel ugyszint letudod tölteni a telepitőmédiát előtte kiválasztva a nyelvet, op rendszert, és hogy hány bitesbe akarod. utana ha ezek megvannak, letöltőd, arra az opcióra klikkelve, hogy ISO ..............blablabla, letöltése további számítőgépek telepitéséhez.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A Microsoft oldaláról letölthető iso-ba bekerülnek a frissítések ? Kicsit hülyén fogalmaztam , szóval ha fél év múlva letöltöm akkor abban benne lesznek az addigi frissítések?
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Elérhető lett nekem is a frissítés, napokban le is frissítem majd az oprendszert. Kérdésem a következő lenne: miután frissült - aktiválódott - a rendszer, hogy tudok tiszta telepítést végezni? Valahol megtalálható lesz a win10 iso telepítője? Vagy hogy megy ez? (utána rufussal usb-re tenném és mehet a menet)
Köszönöm a válaszokat!
ÜdvBaggio
-
Kernel
nagyúr
válasz #58000384 #16798 üzenetére
én is telepítettem frissen, a partíciók törlésével, és semmi gond nem volt az aktiválással.
Csak itt már keverednek a dolgok, nem lehet követni, hogy ki, miről beszél.
Az ingyen legalizált insider Windowsra vonatkozik, hogy annál a MS nem támogatja a tiszta telepítést.
Akinek már megvolt a Windows legálisan, és ráfrissített, az később választhat tiszta telepítést is, ami automatikusan aktiválódik. Az aktiváláshoz szükséges adatok a MS KMS szerverén vannak tárolva, nem a számítógépen.
A számítógép hardveres információiból képezett azonosítót nem befolyásolja a merevlemez cseréje, formázása, particionálása.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Jocy
aktív tag
válasz mefistofeles #16792 üzenetére
Ez érdekes helyzet, mert mi van akkor, ha meghal a vinyó vagy az ssd a gépben, veszel egy újat bele, az ugye üres lesz, akkor elvileg nem tudod aktiválni újra?Én nem hiszem, hogy a partíció törlése kavart be. Arról volt szó, hogy alaplap cserénél lehetnek gondok, egyéb alkatrész esetén nem. Vinyó halálnál meg nem tudsz mást tenni, csak a nulláról telepítés jöhet szóba. Jó lenne, ha ezt tisztázná valaki.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
W10: Tablet mode is a total failure: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
B@bL3ve5
senior tag
sziasztok
két ordas problémám lenne a windows 10-el. hátha más is találkozott már ezekkel:
1. Edgébe a YouTube videó akad, de csak akkor mikor az egér mozog
2. beépített zenelejátszónál a listázott zenéket átugorja, nem játssza le őket s egy felkiáltójelet rak eléjük
3. (alaplapi hangkártya) Edgébe "5.1"-en szól a zene, többi böngészőbe csak stereo -
törölt tag
válasz Colos1 #16799 üzenetére
Az csak mellébeszélés. Volt olyan, aki HDD-ről SSD-re váltott, és ott is jó volt.
Szerintem telepítsd fel a régi rendszert, aztán frissíts a 10-re, majd csinálj egy HR-t, ugyanott vagy, és az aktivált állapot is megmarad. Vagy próbáld újra frissen telepíteni utána.
CskSimánGabi: Ott marad, csak nem hozzáférhető módon (erre vannak külön adatmentő programok). Hogy eltűnjön, felül kell írni. De nincs az aktiváláshoz köze.
A törlésnek akkor van értelme, ha át akarod rendezni, vagy akármi.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz Dr. Akula #16742 üzenetére
Ez nálam is leveri néha a biztosítékot! Egyértelműen driver hiba, sőt nálam még egértől is függ, mert az MX620 még csak csak, és ritkásan hagy ki (azt is legfőképp görgetésnél,) de az M705 olyan szinten darabos, hogy muszáj volt áttérnem a 620-ra.
Egyébként szvsz az összes probléma amiről itt olvastam az elmúlt pár hét alatt, mind a driverek kiforratlansága miatt van. A leginkább röhejes ebben, hogy a gyári W10 kompatibilisnek mondott driverek néha rosszabbak, mint amit a Windows feltesz telepítéskor és ezt én is tapasztaltam az Asus Z97-C alaplapomnál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
- Warhammer PC játék
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest