Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Két gép (win10 pro) között másolnék fájlokat wifin, simán megosztottam a mappákat a hálózaton, viszont valami nem kerek. 20MB/s sebességgel megy csak, akármelyik gépről próbálok a másikra másolni. AC wifire kapcsolódik mindkettő, egyelőre kábellel nem tudom megoldani a kapcsolatot. Bár a másolás majd HDD-n menne, de kipróbáltam a rendszernek használt SSD-kkel is és így is lassú. Lehet valami Windows beállítás nem jó?
-
HARDVERAPRÓD
válasz #46824192 #140996 üzenetére
Értem, a vigyori fej azért volt, hogy ne letermtésnek vedd.
És a kérdésekkel próbáltam segíteni, (nyilván láttam a képet amit kiraktál, de ennek ellenére nem ment nálad), ezért kérdeztem rá, de végül a rendszer megkegyelmezett rajtad és nálad is működik. Ide azért tehetek vagy ez is tiszteletlenség jele lenne?
Tudod hány ilyen hsz jön, hogy pedig ezt meh ezt követtem és mégis kimaradt vmi. Velem is előfordult már. De elnézést hogy próbáltam segíteni. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy ASIX AX88179 USB 3.0 hub, amin az USB portok mellett akad egy Ethernet port is.
Előző gépeimmel pöpecül ment.
Lenovo P53 viszont, Windows 10 Pro 21H2 rendszerrel, minden frissen tartva rajta, kékhalált ad bedugva a kütyüt. (Ax88179.sys Bluescreen (BSOD) Errors)Csökkentett móddal nincs hiba, ott megy gond nélkül.
Driver downgrade és update is volt már.Mi lehet a megoldás nyitja vajon, hogy használhassam?
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #140990 üzenetére
Rendben, vettem , vége...
Viszont nem tudok elmenni mellette , hogy amikor erre
[link]
ez a vlálaszod
[link]akkor pár órával később Te tolod nekem a vigyori fejet.
Megtiszteltelek azzal , hogy én nem nevetek , bármennyire is okod adtál.
[link]
Ha Neked belefér , akkor legközelebb Te is tartsd magad ehhez.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #140994 üzenetére
Oké
-
King Unique
titán
válasz #46824192 #140993 üzenetére
Oké, csak ugye abban a hozzászólásban eleve Windows és nem pedig Office licencekről volt szó a Tisztaszoftver Program keretében, ezért az utóbbi említése irreleváns az előbbi témában, a "lehet azóta változott" is értelemszerűen a Windows licencekre vonatkozott, az meg eleve nem újdonság hogy ingyen kaphat O365-öt a diák, már több mint 7 éve így van hazai szinten.
Egyébként szvsz a Microsoft weboldalán lévő tájékoztatás kellően informatív, az O365 meg azért nem érhető el a korábbi linken, mert tavaly december 1-től megváltozott a regisztráció, amiről adott ki tájékoztatást az OH.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #140992 üzenetére
Én kérek elnézést.
Szándékosan offba raktam,tehát nem a kérdésre válaszoltam. Ugyanakkor a korábbi hsz-ben Te említed ,hogy lehet azóta változott. Nos igen , változott.Viszont a linkelt ms leírás így nem egyértelmű. Az ms oldalán abszolút nem jártam. Sőt fogalmam nincs mi az iskola mail címe. Illetve az ms oldalán található link sem él.
De aki akarja majd megoldja...Más téma.
Ha esetleg erre van valami tuti beszámolód azt szívesen olvasnám (és talán más is)
[link]@MostaPista
Igen ,van sikerélményem és ezt leírtam.
Vannak akik a nagy dolgok miatt is megsavanyodnak, én ezeknek az apróságoknak is tudok örülni!
Nem vagyunk egyformák...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #46824192 #140989 üzenetére
Ezt nemrég már írta más is és amúgy eleve nem újdonság az oktatásban diákoknak akár otthoni használatra is az ingyenes Office 365, de utána világosan le lett írva újra, hogy mire vonatkozott a kérdés eredetileg, szóval a továbbiakban Windows 10 és annál is Enterprise kiadás témában várjuk az ilyen jellegű beszámolókat, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #140859 üzenetére
Sikerült nekem is az office licenc. (Mármint a kislányomnak)
Kréta azonosítóval lehetett igényelni.
Mindent itthon csináltam, az iskola segítsége nélkül.
Office 365 A3 lett belőle. Benne van ami kell, viszont drive tárhely nem jár hozzá.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
seger
addikt
válasz King Unique #140946 üzenetére
Nem találok biosba ilyen opciót, hogy ne kelljen irst drivert betallózni
-
koko52
nagyúr
válasz koko52 #140976 üzenetére
Megoldódott, a számítógépet áramtalanítottam 1 percre.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Üdv!
" a hálózat nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval" hibával nincs netem.
Volt áramtalanítás, hálózati adapter alaphelyzetbe állítás, másik kábel, frissítés, újraindítás. Másik 3 gép is erről megy hibátlanul. Ötlet?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bounti
aktív tag
válasz King Unique #140974 üzenetére
Pontosan így volt, ahogy leírtad: nincs UEFI Key, nem volt Pro kulcs, nem volt ei.cfg első alkalommal, és MCT-s ISO lett kiírva. Pont ezért nem értettem én sem, hogy mi történt... Azért még egyszer köszi a segítséget!
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
King Unique
titán
válasz Bounti #140972 üzenetére
Az előző válaszban leírtak után, ha nincsen UEFI OEM Key és a telepítésnél nem lett beírva Pro termékkulcs, meg első alkalommal az
Ei.cfg
sem lett hozzáadva, valamint MCT-vel letöltött microsoftos ISO és nem 3rd party tákolt, akkor azt továbbra is nehezen hiszem, hogy Pro kiadás települt alapértelmezetten és nem jelent meg a kiadásválasztó menü, de mindegy, már megoldódott. -
flatline#2
tag
Sziasztok,
Szeretnék némi segítséget kérni. Gondoltam kipróbálom az Xbox Pc Game Pass-t. Felraktam az appot, előfizettem, majd letöltöttem a Desperados III játékot. Elindítottam, minden ok fut játszok stb. Majd tartottam egy ki szünetet bezártam és mikor el akartam indítani megint, akkor kaptam, hogy "Ez az alkalmazás nem nyitható meg" nézzem meg a storeban.
Gugliztam, hogy mi baja lehet, de írtam vagy 10 féle dolgot, először maradtam annál, hogy újra telepítettem a játékot. Utána megint elindult, de megint csak egyszer és másodszor megint jött az "Ez az alkalmazás nem nyitható meg" üzenet.
Elkezdtem utána nézni, azóta állítottam UAC-ot, registriben FilterAdministratorToken-t, reseteltem a windows storet, próbáltam helyi fiókba bejelentkezni stb, SFC-t futtattam, de eddig semmi nem oldotta meg ezt a helyzetet.
Esetleg van valami ötletetek, hogy mivel oldhatnám ezt meg?
Ultragáz, hogy veszek valamit és nem tudom használni, mert a win úgy dönt, hogy neki ez nem megy, de abban persze nem segít, hogy miért, csak ennyit ír....Előre is köszi.
-
Bounti
aktív tag
válasz Top cat #140967 üzenetére
Természetesen először nem nyúltam hozzá. Akkor kezdtem el piszkálni, amikor rájöttem, hogy nem tudom beaktiválni (hiszen HOME-t vettek a géphez).
#140964King Unique: Köszönöm, mint ugye kiderült, elkövettem egy meglehetősen banális hibát azzal, hogy a WordPadban nem raktam dupla macskakörömbe a file nevét ("ei.cfg") a kiterjesztéssel. Viszont előtte tényleg nem dobta fel a verzió választás lehetőségét, és nincs a géphez Windows, tehát nem lehet az UEFI-ben beégetve a Key, az akaratlanul felrakott Pro-t sem aktiválta be...
Sebaj, a lényeg, hogy megoldódott, köszönöm a segítő szándékot mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
King Unique
titán
válasz RaZroX #140969 üzenetére
• Ha Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade történt gépház Windows Update menüben / manuális upgrade módszerrel és megvan még a C-n a Windows.old mappa, akkor pár kattintással vissza lehet állni Windows 10-re.
• Ha már törlődött a Windows.old mappa és nem készült rendszermentés a Windows 10-ről a Windows 11-re frissítés előtt, akkor nyilván nem lehet visszaállni a korábbi állapotra és ez esetben marad a Windows 10 clean install a 0-ról...
• Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor viszont opció a gyári alapállapotra történő visszaállítás, lásd alaphelyzetbe állításnál a restore factory settings opciót, vagy a már linkelt gyártóspecifikus megoldást.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz RaZroX #140969 üzenetére
Ha legyalultad a recovery particiót akkor nem.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Lenovo Legion 5 gépen frissítettem Windows 11-re, de nem vagyok vele megelégedve. Sok a probléma. Van rá mód, hogy clean installal vissza tegyem a 10-et úgy, hogy a gyárilag előretelepített szoftverek is feltelepüljenek?
Ha igen, miként tudom megcsinálni?Köszönöm!
ui: Ez az első gépem amin előretelepített os van.
This is the way
-
King Unique
titán
válasz st3v3np3t3r #140948 üzenetére
• AHCI mód engedélyezése IDE módban telepített rendszeren legegyszerűbben
• SOLUTION: Switch Windows 10 from RAID/IDE to AHCI operationHa Intel-alapú PC, akkor ott működni szokott a linkelt útmutatókban lévő módszer a biztonságos rendszerindítással.
Ha AMD-alapú, akkor annál már nem feltétlen, utóbbinál szükség lehet az alábbi leírásban lévő registry bejegyzés módosítására.
-
King Unique
titán
válasz Bounti #140958 üzenetére
Ez az "autómatikusan a Pro-t rakja fel" akkor reális, ha az adott laptop gyárilag Windows 10 Pro kiadással előtelepített, ahhoz van BIOS/UEFI OEM Key, akkor nem jelenik az aktiválás és kiadásválasztó ablak a telepítésnél, hanem automatikusan az OEM licenchez tartozó kiadás (Pro) települ. Ahol még ilyenkor is megoldható másik kiadás telepítése, lásd az EI.cfg and PID.txt módszert.
Ha nincsen az előbbi, azaz nincsen BIOS/UEFI OEM Key Pro kiadáshoz, akkor viszont nem éppen reális, hogy esetedben alapértelmezetten a Pro kiadás települ és nem lehet kiválasztani a Home kiadást... Persze ha már a telepítés aktiválás lépésénél a "Nincs termékkulcsom" opció helyett megadod fixen a Pro kiadás termékkulcsát, akkor utána nem meglepő ha automatikusan az kerül kiválasztásra és telepítésre, vagy ha az utólag leírtak alapján az előbb linkelt EI.cfg and PID.txt módszernél - ami BIOS/UEFI OEM Key esetén szükséges az előtelepítettől eltérő kiadás kiválasztásához, egyéb esetben felesleges - Pro kiadást állítasz be vagy nem megfelelően alkalmazod, ami nyilván szimpla user error.[ Szerkesztve ]
-
-
Bounti
aktív tag
válasz Top cat #140959 üzenetére
Nem, abszolút hivatalos MCT-vel készült az ISO, a Home-hoz van kód. Viszont nem dobja fel a verzió választót. A saját gépemen csináltam az usb-t, de egy másik gépen telepíteném...
-
Bounti
aktív tag
Sziasztok! Van egy Asus laptop amire Home-t szeretnék telepíteni, viszont a telepíteskor nem dobja fel, hogy milyen kiadást akarok, hanem autómatikusan a Pro-t rakja fel. (Nem, a géphez nem járt alapból Pro windows.)
Van erre valami egyszerű megoldás?
Köszi előre is.
-
Doky586
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #140948 üzenetére
Egy registry kulcsot kell csak módosítani az átállítás előtt. Keress rá a neten, de ezt már 10 éve meg kellett volna tenned.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz seger #140954 üzenetére
Magyarul ameddig nem települ a vga. Akkor szerintem. Szedd le a gyártó oldaláról (Lenovo) a drivereket másik gépen. Ezt tedd offline-ba, de előtte távolítsd el a vga-t az eszközkezelőben, pipa a drivert is lehetőségre. Indítsd újra, majd offline tedd fel a chipset, majd a vga-t, nézd meg mit reagál így
-
HARDVERAPRÓD
-
Sziasztok! Technikai kérdés: Windows 10es laptop. Biosban jelenleg a Sata mód Compatible(gyárilag), ha ezt ACHI-ra átállítom akkor utána kell valamit lefuttatni hogy Win10 elinduljon? Újratelepítés nem opció sajnos! Sajnos ilyet még nem csináltam ilyen módon.
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
King Unique
titán
Lásd egy másik válaszban leírtakat, hogyan oldható meg hardvermódosítás után az újraaktiválás, + ha megvan ez eredeti (nem az általános) termékkulcs, akkor az aktiválásnál azt megadva más esetét, ennyi. + Ha esetedben is nemrég a társtopikban említett hibakód van, akkor ott másnál egy újraindítás megoldotta a problémát.
-
King Unique
titán
válasz seger #140941 üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, hogy mit lehetne BIOS/UEFI szinten kikapcsolni és akkor nem kell az IRST miatt driver betallózásával vesződni.
A Macrium Reflect pendrive-ról (is) bootolható WinPE / WinRE változatánál is megoldható az NVMe driver integrálása, sőt automatikusan hozzá is adja a program a létrehozásnál (példa), csak értelemszerűen még korábban kellett volna megfelelően megcsinálni, meg amikor az NVMe SSD is csatlakoztatva van.[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
Sziasztok! Windows 10 újraaktiválással lenne egy kis gondom.
Egy régi asztali gépről vinnék tovább egy retail kulcsos digitális licenct egy laptopra. A régi gépet leválasztottam róla. Viszont az új gépen hiába jelentkezek be a MS fiókkal, nem aktiválja. A hardverváltozásos aktiválási hibaelhárítás nem működik, mert a "A Microsoft-fiókjához kapcsolt további eszközök" résznél nem jelenik meg semmi.
Ahogy itt olvasok lehet, hogy elcsesztem, elmaradtam egy lépéssel és a digitális licenc nem volt az MS fiókomhoz kötve mielőtt deaktiváltam volna a régi gépen a vindowst. Viszont, ha az MS oldalán belépek a fiókomba, ott látszik a régi meg az új gép is. Vagy ez nem azt jelenti, csak a használt eszközök látszanak?
Ez esetben mi van akkor ha a digitális licenc nem volt az MS fiókhoz kötve? Akkor azt elvesztettem azzal, hogy deaktiváltam a régi gépen?Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
seger
addikt
Sziasztok. Adott egy lenovo thinkbook 15 g2 itl laptop. Összeomlott, nehezen sikerült feltámasztani, de megint megcsuklott. Win10 pro el sem indul. Van egy korábbi macrium mentésem, amit win alatt csináltam. De macrium 7, 8 bootolva nem látja az nvme meghajtót, így nem tudom visszaállítani.
Valószínű driver gond, mert win 10 telepítő sem látja, csak ha a drivert betöltöm.
Macrium alatt hogyan lehetne ezt megoldani?
Laptop bontás nem játszik, mert garis még.
Ez a jelenség[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz jencsikdani #140936 üzenetére
Szia,
procik haláloznak el a legritkábban. Az én tapasztalataim szerint a sorrend:
1) Rossz érintkezés/hibás kábel
2) Táp
3) Memória
4) Videokártya
5) Alaplap
Proci csak ezek után jön.
Tesztelésnél műszerek nélkül érdemes egy hasonló klón gépbe átpakolni az egyes részegységeket és így kiszűrni a hibás elemeket. -
Csupingo
veterán
A memóriákat is ki lehet venni, visszatenni. Esetleg a vga-t a másik foglalatba is kipróbálni. Az is lehet, hogy most halt meg teljesen a videokártya, a tápegység, vagy az alaplap. Bios resetnél akár az alaplapi elemet is kiveheted 2 percre, aztán vissza.
A procik azért nem szoktak gyakran tönkremenni. Előbb a memóriákat nézd meg, aztán érdemes lenne másik tápegységgel is próbálkozni. Olyan windowsoknál, ahol már van gyorsindítás, ott érdemes a hardver cserék előtt kikapcsolni, ha van rá lehetőség.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
HARDVERAPRÓD
Ram?
-
jencsikdani
tag
Sziasztok nemrégiben volt egy hozzászólásom a Fórumban:
kaptam erre egy olyan tippet hogy próbáljam ki más gépbe a videókártyát kizárásos alapként.
a másik gépbe a videókártya tökéletes működött. Vissza került a gépembe és onnantól kezdve minden led a gépemen világít , a ventilátorok is felpörögnek ,(Kivétel a videkártya RGB világitása és ventilátorja, gépház bekapcsoló gombja se világit , de a mellette lévő USB portok világítanak.)de a gép nem bootol be , a CPU vissza jelző led pirosan világit , ami CPU hibát jelez. lehetséges hogy meghalt a procceszorom akkor? Biost reseteltem a JBAT pinekkel mivel ezt a tippet is kaptam másik csoportba , de semmi. itt tudtok rá mondani valamit esetleg mit próbáljak még meg vagy fogadjam el hogy meghalt a proccesszor?[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
Záróképernyőn nem megjelenő időjárás adatokkal lehet valamit kezdeni? Látom más is szívott vele, de megoldást nem láttam. Teljesen friss telepítés.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
RoyBatty
aktív tag
válasz zsoltzsolt #140932 üzenetére
A kikapcsoló gomb hosszú (>3mp) megnyomása is segíthet.
-
Zoz
őstag
válasz zsoltzsolt #140925 üzenetére
Milyen Lenovo? Véletlen nincs egy eldugott reset gomb valahol az alján? Picike luk, amibe tűvel benyúlva kell megnyomni a resetet.
Nemrég találkoztam egy ilyen Lenovo-val, youtube-ról lett meg a megoldás
-
King Unique
titán
A frissítést nem ildomos megszakítani, direkt írja is szövegesen a Windows... Utána az újbóli bekapcsolásnál vagy folytatja a telepítést, vagy visszavonja a változásokat és visszaáll a korábbi állapotra, vagy be sem bootol és annyi. + Szükség esetén adott a lehetőség a telepítőt pendrive-ról bootolni és azzal megpróbálni a WinRE menüben a javítást, visszaállítást, stb. Ellenben az, hogy a laptop be sem kapcsol, már hardverspecifikus és nem Windows specifikus probléma.
Ha "win11", akkor amúgy miért nem a Windows 11 topikban érdeklődtél? + Hardverspecifikus (laptop) probléma esetén adott a notebookok témakategória.
[ Szerkesztve ]
-
MostaPista
tag
válasz zsoltzsolt #140927 üzenetére
A hibajelenseg nem sw-es, hanem hw-es hibara utal elso korben.
A konnektor es a laptop kozott ott a tolto, kis trafo elektronikaval, meg a kabel, es eleg gyakran a laptopnal a csatlakozokabel szokott megszakadni, neha a toltoben levo bizti is elszallhat, de az is lehet, hogy a konnektorral van problema.
Ha bekapcsolas nelkul tolti az akkut, akkor a fenti hibak kilove, akkor lehet a bekapcsologomb is a hunyo.
-
Cs1csó
félisten
válasz zsoltzsolt #140927 üzenetére
Kezdésnek, húzza ki a konnektorból a gépet, húzzon le róla mindent és vegye ki az akkut aztán mehet minden vissza és bekapcs hátha megjavul.
-
zsoltzsolt
addikt
-
MostaPista
tag
a gép áram alatt van
Ezt honnan tudja, ha a bekapcsolo gomb nem vilagit?
-
zsoltzsolt
addikt
Egy ismerős kért segítséget, de nem tudom rá a választ. Frissített a gépe, win11, de közben kikapcsolta a gépet, és azóta nem tudja bekapcsolni. A bekapcsoló gomb se villan fel, a gép áram alatt van. Mi lehet a gond? Ez egy Lenovo gép, 1-2 éves,
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz tordaitibi #140922 üzenetére
Köszi! Akkor valószínüleg az lesz a gond, hogy Open-Shell-Menu-t használok, illetve a régi tálca megjelenítést. Kiterjesztett asztalokon nincs lehetőség Eszköztár-Új eszköztár hozzáadására. Ezért ott csak ez látszódik.
-
nagyúr
-
tordaitibi
veterán
Kérdezném,
mi az a Modem Setup Host, meg a Dism Service?
Ezek ketten 44 perce húzzák a procit 80-100%-on és nyoma sincs hogy abba akarnák hagyni. A Modem Setup host emellett 5Mb/sec sebességgel gyilkolja az ssd-t is folyamatosan.
Mik ezek, mit csinálnak órákig? -
andaman
tag
válasz svgyula #140912 üzenetére
Ja!... A hardverhiba megoldva sk. lépj túl rajta.
A kritikus hibaüzenetre a megoldás ott volt a jó minőségű üveggömbben.
A két probléma között nem volt összefüggés, most már tudjuk, ezzel is okosabbak vagyunk...
Ui: Egy fórumon jellemzően több km távolságból érkeznek a klf. tanácsok, tudtommal errefelé nincs kiszállásos tanácsadás...The man is a snowflake on the river.
-
pinnacle
nagyúr
-
Spec
őstag
válasz King Unique #140786 üzenetére
Köszi a Választ!
HD Sentinellel megnéztem a meghajtót, és semmit nem talált. 100/100 kiváló állapotot ír. Rövid öntesztet is futtattam, az is lefutott hiba nélkül. Amúgy egy pár hónapos HDD-ról van szó, szóval fura lenne ha hibás lenne.
A CHKDSK-et is lefuttattam, és az megtalálta a fileokat a cél meghajtón "unindexed orphan files"-ként, és helyre is állította őket. Így már elérhetőek, és nincs file sérülés sem. Mi okozhatta ezt? továbbra is misztikus az eset..."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
King Unique
titán
válasz Dudee #140915 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, hogyan oldható meg hardvermódosítás után az újraaktiválás.
"Vagy simán keressem elő a win7-es kulcsot, és "change product key"?"
Vagy igen, lásd más esetét.
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
a napokban alaplapot és procit frissítettem a gépben, gyanítottam hogy nem lesz teljesen zökkenőmentes a dolog.
Anno a Win7-et vettem meg dobozosan (azóta is megvan), és onnan jöttek 8-ra és 10-re, ezek mind valami ingyenes upgrade keretében.
Bootolt rendesen win 10, de amikor ránéztem az Activation-re, akkor azért már beszólt:Ilyenkor mit kellene csinálni?
Ráklikkeltem troubleshootra, és ott volt is olyan opció, hogy "I changed hardware on this device recently", de ott meg be kéne loggolni microsoft accountba, de szerintem nekem sosem volt olyan...
Vagy simán keressem elő a win7-es kulcsot, és "change product key"?
köszi![ Szerkesztve ]
-
jencsikdani
tag
válasz svgyula #140890 üzenetére
Csak a ramok voltak húzva egy rövid ideig , de az se teljesen húzva mert még birná csak a proccesszor nem engedi. videókártya nem volt húzva, ez a jelenség csak akkor jön elő amikor bekapcsoljuk , akkor is néha. játékoknál 1x sem dobta még be.
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
svgyula
addikt
válasz andaman #140910 üzenetére
Ja! Ebben hol is szerepel a hardverhiba amit írtál? Egy rossz hardver(szinte bármelyik lehet) okoz hibát de most komolyan azt várod el, hogy ezen xkm távolságból valaki megmondja a tuttit?
Azt sem lehet tudni(nem érdekel) hány db CD/DVD van a gépedben és milyen egyéb zárlatra hasonló hibát produkáló hardver van még rákapcsolva! Szóval........
és BUÉK mindenkinek!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
MostaPista
tag
válasz st3v3np3t3r #140909 üzenetére
Egy ev kellett hozza, hogy belasd a tevedest?
BUEK!
[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
válasz svgyula #140867 üzenetére
Egy jó minőségű üveggömb: [link]
A gyors indítás engedélyezve volt (ajánlott)
A kritikus üzenetek: "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása." megszűntek a gyors indítás letiltása után.The man is a snowflake on the river.
-
-
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #140899 üzenetére
Ehhez minnyi drive tárhelyet adnak?
-
Tiger.
nagyúr
válasz King Unique #140904 üzenetére
Valószínűleg az ssd tweaker csinált valamit, rá raktam újra a rendszert, igy már jó.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Személyes licencek igénylése a KIFÜ szolgáltatás kezelési oldalán
Itt mos nem Office, hanem Windows licencekről volt szó a Tisztaszoftver Program keretében.
"A bejelentkezést követően kérjük, válassza ki, hogy Windows vagy Office licencet szeretne igényelni, majd kattintson a megfelelő gombra. (Windows licence igénylésére csak intézményi alkalmazottak jogosultak.)"
"Miután kiválasztotta az önnek megfelelő verziót, kérjük, nyomja meg a „Letöltés” gombot, a Windows telepítő letöltéséhez. Telepítéskor az oldalon található kulccsal aktíválható a letöltött Windows. (A Windows frissítés előfeltétele, hogy az adott eszközön jogtiszta Windows operációs rendszer legyen.)"
[ Szerkesztve ]
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Először is boldog új évet jó előre mindenkinek!
Másodszor: van egy számomra bosszantó dolog a Win10-emben: ha a gyors elérésből nyitok meg egy mappát, akkor az elérési útnál nem írja ki a partíció nevét, csak a betűjelét. Elég idétlenül néz ki. Ha a Sajátgéptől lépegetek el a mappáig, akkor kiírja a nevet is. Nem tudom, mire vélni. Szeretném megoldani, de nem tudom, hogyan.
[kép][ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Ez Office, Tomi_78 pedig "Windows 10 Enterprise" ról beszélt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest