Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
Sziasztok, az áruházból nem lehet semmit letölteni és nem keres frissítést sem. "próbálkozzon újra később hiba a rendszerünkben" üzenetet kapom csak. A kiinduló gond az volt, hogy minap észrevettem, hogy a számológép nem indul el. Töröltem és újra akartam az áruházból telepíteni és akkor szembesültem a hibával.
Tudna segíteni valaki, hogy mivel próbálkozzak? -
King Unique
titán
Rákeresel internetországban a hibakódokra és alkalmazod az ott javasolt megoldásokat.
• Fixed: Windows Update installation error 0x80073701
• How to Fix Windows 10 Update Error Code: 0x80073701?Másik lehetőség a javító újratelepítés in-place upgrade-del (nem, ez nem clean install teljesen a 0-ról), ami már többeknél megoldott ilyen és ehhez hasonló frissítési problémákat (példa).
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
-
félisten
válasz Weaver #132183 üzenetére
Én sem látok semmilyen "elváltozást" a képeid közt...
(Hófehér "minden", semmi "sárgás", az éjszakai fényre utaló jelet nem látok)Nézd meg a mentett képeidet egy másik gépen/kijelzőn, vagy akár másold/küld át tabletre/okostelóra. Ha ott semmi gond, akkor kb. az van, amit PROTRON is említ.
Esetleg nem kapcsoltál be valami színprofilt (a monitoron) véletlenül? Pl. nálam is, ha energstakarékos profilt állítok be, akkor a fehér már nem az az igazi fehér, mintha normál avagy épp film profil lenne (ez utóbbiban olyan vakító a fehér, hogy kiég a retinám tőle)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PROTRON
addikt
Én ezeken a fotókon nem látok annyira elütő sárgás színt.
Egyik ismerősömnél a monitor öregedett el, másiknál a VGA kábele nem érintkezett rendesen. Ezeket leellenőrizted? Tehát biztos hogy nem alkatrész hiba van?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
xrvman
őstag
Próbáltad már be és kikapcsolni az éjszakai fényt?
pl: Nálam olyan volt, hogy nem ment alvó módba a gép. Ekkkor a Qbittorrentben csak bekapcsoltam alkalmaztam, és utána kikapcsoltam, majd alkalmaztam és leokéztam mind a két pipát az "alvó üzemmód tiltása ha van le- / feltöltésben levő torrent" -nél. -
FatMonster
tag
Sziasztok, helyi fiók alól az email címet hogyan tudnám törölni? Az a gond, hogy a gyerek email címe került valahogy oda (lehet a Store-ból?), és a korlátozások (idő, alkalmazás) miatt nyivákol, hogy kérjek engedélyt erre-arra. Rendszergazda jogú a helyi fiók.
A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A Win10ben hol lehet beallitani hogy egy adott alkalmazas a neva rendszer nagyitasat hasznalja?
Ertem ezalatt hogy 125%ra van allitva a win de a skypeon szeretnem hogy 100% legyen.
Köszönöm
-
manu75
aktív tag
válasz King Unique #132180 üzenetére
-
manu75
aktív tag
-
manu75
aktív tag
Nem vagyok egy nagy guru, de gondolom erre rájöttél. Természetesen végignéztem mindent "magyarul" is, csak először bepróbálkoztam a windows frissítési segéddel ami először letöltött majd vagy 50 percen át telepített újraindult a gép és nem történt semmi. Ezt megcsináltam kétszer és még mindig a 1909-nél tartok. Nem szeretném elrontani, most elindítottam amit küldtél megy 10 perce és 1%-on áll.
-
Weaver
senior tag
válasz King Unique #132179 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #132174 üzenetére
Ha ezt egy fél évvel ezelőtt, vagy tavaly ilyenkor kérdezed meg, akkor még azt lehetett volna mondani, hogy nem feltétlen kell azonnal váltani és lehet maradni még 1909-es verzión. De amikor kb. 2 hónap van vissza az utóbbi támogatásából Home és Pro kiadásoknál, akkor szvsz nem kérdés, hogy egyre aktuálisabb a váltás egy újabb verzióra. Az meg, hogy most, vagy holnap, vagy 1 hét / hónap múlva váltasz, már a te dolgod.
-
King Unique
titán
válasz manu75 #132172 üzenetére
Ahhoz nem feltétlen kell perfekt angol nyelvtudás, hogy a linkelt ezen és ezen útmutatókat értelmezni lehessen, amikor végig screenshotokkal vannak illusztrálva a lépések, pont ez a lényeg. Meg mondjuk létezik Google Fordító is ha annyira magyar nyelv kell, amivel lefordítható kompletten az előbbi és utóbbi leírás is magyarra.
Ha elolvasod rendesen a linkelt útmutatókat, akkor láthatod, hogy a repair install és az upgrade ≠ clean install, az előbbieknél megtarthatók a személyes fájlok, telepített alkalmazások és beállítások.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
Weaver
senior tag
beléptem egy játékba, éppen csak kipróbáltam, hogy elindul-e, a játékban nem állítottam semmit, grafikai beállításokat sem. amikor kiléptem "ugrott" egyet a kép, és a megjelenés átváltott valami sárgás/fényes üzemmódba. életemben nem tapasztaltam még ilyet, és eléggé meg vagyok lőve, hogy állítsam vissza alapra? vagy hogy lehet ez egyáltalán?
[kép] [kép]nem tudom mennyire látszik a probléma a mellékelt képeken.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #132175 üzenetére
Csak az eszközt távolítsam el vagy a drivert is szedjem le? A billentyűzet BT-n keresztül működik.
-
félisten
válasz VinoRosso #132173 üzenetére
1. Eszközkezelőt indítsd el (WIN+X, majd Z)
2. Először a Billentyűzetet távolítsd el, majd az egeret
3. Egér lehúz, majd visszadug és gép restart.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #132165 üzenetére
Értem és köszönöm a választ!
Kerestem az ugyan ezen oldalt dél körül kb 1 órán át, de valahogy nem jól kerestem mert nem találtam rá.
Viszont itt kérdezném, hogy megéri-e a frissítés már most, vagy várjak még vele? Gondolom egy idő után magától is fel fogja rakni csakúgy mint az 1909 ment fel, mert azt is ajánlotta először, majd később magától felrakta.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
van egy furcsa problémám. A Windows GUI egyes elemein (pl tálca ikonok kontext menüje, start menü, kalkulátor gombjai) magától ugrál a kijelölés így:
Csak és kizárólag Windows-os GUI elemeken van ez, de azok közül se minden. Böngészőben notepadban nem. Lehúztam az összes beviteli eszközt és akkor is ilyen.
Mi a jó élet ez? -
manu75
aktív tag
válasz King Unique #132164 üzenetére
Emlékszem a videókártya driverrel volt valami probléma, mert nem indult el pl. mikor egy játékot indítottunk a szokásos geforce szöveg meg az experience sem indult el. Ezt sikerült orvosolnom a közelmúltban ez hibátlanul megy már, de ez 2021-ben volt valamikor azután, hogy a funkciófrissítés próbált volna telepíteni. Most megnéztem az eszközkezelőben nincs semmi utalás hibás driverre.
A másik módszer nekem sajnos túl bonyolultnak tűnik legfőképp az angol nyelv teljes hiánya miatt, nem tudom ez az újratelepítés során elvesznek a tárolt adatok vagy sem. Keresgélek a windows oldalán is de nem jutok előrébb.
-
qdak
addikt
válasz King Unique #132127 üzenetére
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Thunderbird-et szeretném Windows indítással együtt indítani. Bele is tettem az Indítópult-ba(shell:startup), de mégse indítja. Ötlet?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
King Unique
titán
válasz #41635072 #132167 üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, + lehet játszani a hozzáférési engedélyekkel felhasználói csoport szinten.
Ha rendszergazda a többi user is és szabadon megtehet akármit, akkor viszont nem teljesen világos a kérdés. Ez esetben lehet pl. titkosítani, ott a BItLocker stb., aztán kész. -
törölt tag
Sziasztok,
Jól látom, hogy kb esélytelen más Adminisztrátor jogosultságú felhasználók elől elrejteni a saját user mappám alatt lévő teljes libraryt?
Mi a legjobb/egyszerűbb megoldás a különböző felhasználók file-jainak elszeparálására egy fizikai gépen?
Oké, még a többi felhasználót berakhatom Standard usernek, de akkor elesnek olyan dolgoktól, melyeket egyesével beállítgatni egy rémálom, pl hogy ők is ugyan úgy tudjanak installálni alkalmazásokat, stb.
Van erre egy rendes leírás valahol?
-
King Unique
titán
válasz modflow #132145 üzenetére
Ez egy külső program (Defraggler) és az is SATA SSD-nél alapértelmezetten csak optimalizálást (TRIM) futtat, ahogyan a Windows 10 beépített meghajtóoptimalizálója is, elsődlegesen az utóbbit kellene nézni. Ha ott a meghajtó típusa SSD (szilárdtest-meghajtó), valamint optimalizálásnál TRIM-et futtat, akkor az úgy oké és nincs miről beszélni. Azzal meg nem kell foglalkozni, hogy a felületen adott esetben összevissza, szétszóródva vannak tárolva az adatok, ez SSD-knél és pl. SMR HDD-knél mondhatni normális.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #132143 üzenetére
A 1909-es verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál idén májusban végét ér, ezért reális a figyelmeztetés.
Ha újabb, tovább támogatott verzióra akarsz váltani, akkor igen, manuálisan kell kattintani a "Letöltés és telepítés" opcióra a jelenleg még csak választhatóként felajánlott 20H2 funkciófrissítésnél. -
King Unique
titán
válasz manu75 #132142 üzenetére
Alkalmazni az adott hibakódhoz tartozó megoldásokat, + szükség esetén javító újratelepítés
• FIX: 0xC1900101 driver errors in Windows 10
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place UpgradeA funkciófrissítés, az újabb Windows 10-verzióra váltás a Windows Update mellett megoldható egyéb módon is.
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Azaz, az indexes cikkben említik a kyocerát, és azt is írták, hogy nem érinti a hálózati nyomtatókat.
Nem véletlenül válaszoltam arra a hozzászólásra, amiben szintén linkelték az origo-s hírt.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz elder troll #132157 üzenetére
Esetleg nem ez okozza nálatok is?
Baj van a Windows 10 márciusi frissítésévelMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Cs1csó
félisten
válasz Jorus #132156 üzenetére
Már az elején utánanéztem, és tudtam, hogy ez nem "valós" hiba, de attól még nagyon zavart az még jobban hogy baxtak megcsinálni, reméltem, hogy 1-2 patch kedd és jön a javítás, na nem jött végül a következő build lett belőle.
Egyszerűen nem esett jól a "szememnek" hogy azt írja ki, hogy SOHA nem futott még le az optimalizáció legalábbis újraindítás után mindig elfelejtette.Lassan eljutok oda, hogy lehet hagyom a Windows-t:
- csak focis játékkal játszom - most PES korábban FIFA de még lehet visszamegyek rá - amit ugye lehet konzolon sőt ha online akarok játszani ott azt mondják nincsenek csalók
- iszonyatosak a hardverárak főleg a VGA ami ugye a legfontosabba a játék eseténTehát egy olcsóbb, Linux-os PC és egy konzol a tévé alá.
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok.
Problémám következő lenne.
Lezarom a wint a win+L gombbal.
Lekapcsol a monitor pár perce rá de egyből vissza is kapcsol. És ezt játszani folyamat nem marad a monitor Lekapcsolt állapotban.
Tudja valaki miért csinálja ezt?Egyedül az idő a barátom.
-
elder troll
őstag
válasz sandró60 #132059 üzenetére
Kolléganő reggel hívott, hogy kékhalálozik a gép. Később hozzátette, hogy akkor történik, ha rányom a nyomtatás ikonra. Kyocera nyomtatók vannak csak, abból az egyik nem hálózatosan lett bekötve.
Van erre megoldás jelenleg?
Több sql adatbázis is azon a gépen van, van mentés értelemszerűen, de attól még nagyon para.szerk.: közben az is kiderült, hogy a nem hálózati kyocerára küldte a nyomtatást, így megkértem rá, hogy azt kapcsolja ki, és a hálózati nagyobbik kyocerára küldje a dolgokat.
Ilyenkor vágnám agyhelyen az idióta nyomtató szervizest (függetlenül az ms bénázásától), aki a szerveren keresztül osztotta meg a nyomtatót, amikor 2cm-re van tőle a router, ráadásul csak úgy lehet szkennelni vele.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Cs1csó #132155 üzenetére
Jaja, ez lesz az, valami tavaly nyári hír volt, ha jól emlékszem, az rémlett, de akkor nem foglalkoztam vele, mert még Win7-en voltam.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Cs1csó
félisten
válasz Jorus #132148 üzenetére
Nem pontos az információd. Volt vagy 2-3 kiadással korábbi Windows 10 build amiben az optimalizáció rész ("meghajtó optimalizációja" ezt elkezded beírni a start menüben és ki is adja) nem futott le, sőt az SSD-t is töredezettség mentesíteni akarta a Windows minden rendszer indulás után de az eseménynaplóban látszott, hogy ez a kérés vissza lett utasítva oka: a meghajtó nem HDD hanem SSD, tehát a töredezettségmentesítés nem futott le és a TRIM parancs is működött tehát VALÓS gond nem volt belőle sajnos pont emiatt mivel ez inkább csak látszat probléma volt a Microsoft is sokáig nem is foglalkozott a javításával mivel alacsony prioritású hibának értékelte (jogosan) de végül a következő build-ben ha jól tudom már javítva lett)
Lényeg: a Windows nem defragmentálta az SSD-t, és a TRIM aktív maradt.
Az is fontos, hogy a HDD-t sem töredezettség mentesítette minden rendszer indulásnál hiszen kb. 3-5% alatti töredezettség esetén még nem foglalkozik vele, ekkora töredezettség bőven belefér, persze ha perfekcionista vagy akkor valami külső töredezettség mentesítőt rá lehet engedni én volt hogy foglalkoztam ezzel pl. PerfectDisk, DisKeeper stb. de SEMMI előnyt nem éreztem, úgyhogy leszoktam róla és azóta nem foglalkozom vele, hagyom a rendszerre.
-
modflow
veterán
Értem, akkor hagyom.
Köszi mindenkinek. -
félisten
válasz modflow #132150 üzenetére
A Windows 10 beépített töredezettségmentesítője max. azt írhatja ki róla, hogy "Optimalizálást igényel", olyat nem, hogy X%-a töredezett (merthogy töredezettség, mint HDD-k esetén, nem létezik SSD-n)
A cellákat lehet karbantartatni, ezt kizárólag W10 tudja, vagy olyan külső defrag alkalmazás, ami csak a W10-ben létező függvényeket hívja meg, mert ha nem ezt teszi, akkor felesleges írást generál.
SSD-n teljesen lényegtelen, hogy mennyire vannak "szétszorodva a cellák", az összes ugyanolyan sebességgel olvasható/írható, tök mindegy, hogy az fizikailag hol található (mert egy memóriaterület az egész, nem pedig fizikai szektorok, mint HDD-knél, ahol az is számít, hogy a lemez elején avagy végén vannak a szektorok)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
UnSkilleD
senior tag
válasz Alteran-IT #132140 üzenetére
ilyen nálam is volt ws2016, nem lehetett rá feltelpíteni sehogy az i219v-t, se inffel se exe driver teleptővel, sehogy
aztán i219lm-ként sikerült működésre bírni kitallózva és próbálgatva a driverstoreból, nem volt valami vicces...
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
nagyúr
válasz modflow #132150 üzenetére
Egy SSD nem lehet töredezett, ilyen struktúrában tárolja az adatokat.
HDD-knél azért van értelme a defragnak, hogy összerendezze az egy filehoz tartozó adatokat tartalmazó blokkokat egymás mellé, így a fejnek fizikailag kevesebbet kell mozognia két írás/olvasás között, de az SSD nem így működik, mindegy, melyik blokkban vannak az adatok, nincs eltérés az adatok elérési idejében, így nincs értelme az adatokat tartalmazó blokkokat egymás mellé rendezni, vagyis töredezettségmentesíteni.[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
modflow
veterán
Akkor ezek szerint a játékokat futtató ssd 93%-os töredezettsége is teljesen oké?
-
Beren
aktív tag
Mivel az SSD-k egészen más elven működnek, mint a HDD-k, ezért nincs szükségük töredezettségmentesítésre, sőt! Mivel az SSD-k esetén minden írási-törlési ciklus csökkenti valamelyest az élettartamot, és a töredezettségmentesítés az adatok átmozgatásával, azaz írással-törléssel jár, így jelentősen csökkentheti az SSD működési idejét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Sajnos a Windows default beállításon magától elvégzi hetente, pedig nem kellene, SSD-n nem értelmezhető a töredezettségmentesítés.
-
addikt
Tegnap leírtam egy problémámat [link] , amire nem találtam megoldást még úgyse, hogy az érintett programot is leszedtem, majd újratelepítettem. Ma reggel indítva a gépet, feldobta ezt a frissítést:
Az újraindítás után, volt probléma, nincs probléma, szóval a fene tudja, hogy mi volt a gond a háttérben, de most ezzel a frissítéssel úgy tűnik, hogy helyreállt a világ rendje."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az asztali gépem az aláírásomban, és a laptopom amin 1909-es Pro rendszer fut. Egy azon build számúak, és mindkettő kirakta a jelet, hogy: Az Ön Windows10-es verziójának támogatása hamarosan megszűnik. Ide kakkintva töltse le a Windows 10 újabb verzióját.
Na most ha rákattintok akkor feljön az update, és ott azt írja hogy naprakész a rendszer, de alatta ott a funkciófrissítés 20H2-re. Erre utalna a tálcán megjelenő kis jel?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
manu75
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a windows 10 funkciófrissítéshez. Jelenleg 1909-van és nem ajánlja fel a további frissítést. link1 Korábban már próbált 2004-re váltani de valamiért nem sikerült és a figyelmem elkerülte. link2 Olvasom a teendőket de nem tudom mit kellene tennem. Eset Int Sec van a gépemen nem tudom ez okozhat e gondot, 67gb szabad tárhelyem van azon a meghajtón amin a win 10 van.szerk: felcseréltem a képeket
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
A windows 10 frissítésnél a 2021 01 havi frissítés telepítés lefutása után újra akarja indíttatni a gépet,
míg a 2021 03 havi összesítő frissítésnél még Telepítés 60 % 70 stb. százalékon fut,
szerintem ilyenkor nem kéne újraindítást kérnie, miközben telepít, csak miután befejezte az összes telepítést.
windows névjegy : 19041.804 -es verzió -
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #132139 üzenetére
A probléma még vagy egy óra szenvedés után meg lett olva, ahogy az inf-be sorba vannak a hardverek, úgy választottam ki a sorrendnek megfelelő I218-LM-t a 2012R2-es telepítőcsomagból és azzal működik a WoL az 1-es kártyán, amin eredetileg is használtam volna (utána próbáltam ki csak a 2. kártyával, azzal valamiért nem megy, de mindegy is), szóval most már semmi gond.
A vicces viszont az, hogy automatán egyáltalán nem ette meg a drivert, pedig frissebb, ugyanis a Windows-os (ahol Microsoft a szállító) 12.15.22.6-os verziójú, míg amit telepítettem, az 12.17.8.7-es, szóval a frissebbet nem akarja telepíteni, amivel egyébként normálisan is működik, még mindig érdekes, de mindegy, legalább már működik. -
Alteran-IT
őstag
válasz zolee001 #132138 üzenetére
Láttam az Intel oldalán a drivereket, de mint ahogy a legelső ezzel kapcsolatos hozzászólásomban is írtam, a hagyományos módszerekkel nem lehet azt telepíteni, a setup-os verzió nem talál adaptert, ami vicces, ha meg manuálisan etetem meg vele azt az inf fájlt, ami az adott adapterhez tartozik, akkor teljesen más kártyákat hoz be a listába, ahonnan ki tudnám választani, melyiket telepítsem, de a listába nem szerepel egy olyan sem, mint ami az inf-ben van, sőt a I218 ami egyáltalán nincs benne, az kb 3x is szerepel benne úgy, hogy utána ott van zárójelbe, hogy (2), (3) stb.
Ezt máshogy nem tudom elmagyarázni, hogy megértsd mi a problémám.A szerver meg nagyon nem azért szerver, hogy állandóan menjen, sosem volt azért és sosem lesz. A szerver maga a hardver és a szoftver szinten is szerver, vagyis kiszolgálói feladatokat lát el, ezt el tudja látni folyamatosan és időszakosan is, az hogy a legtöbb szerver 0-24-ben megy, az nem azt jelenti, hogy a szervereknek folyamatosan menniük kell, sőt ez nettó hülyeség, csupán a világ tagoltsága, a nem egyforma időzónák és hasonlók miatt a szerverek többsége állandóan megy (ami kurva nagy pénzkidobás, környezetszennyezés és így tovább), de vannak olyan vállalatok, ahol simán több szervert, sőt a munkaállomásokat is simán WoL-al kapcsolják be amikor a munka megkezdődik és csoportos paranccsal ki amikor vége van, de ez környezet, vállalat, illetve szerver függő, de a lényeg az hogy hülyeség amit mondtál.
Ami a stílusomat illeti, azzal minden rendben, csupán az amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten elvet vallom, vagyis azt adom amit kapom. Nem értetted meg rendesen amit mondtam, fingod nem volt a környezetről, amit azért nem mondtam, mert nincs értelme ebből a szempontból, de mégis elég sértő dolgot feltételeztél rólam, egy olyan cégről, amiről szó sem volt, szóval igazából a te stílusod lett minősítve, nem az enyém, így a véleményed számomra nem releváns ezen a téren.
Na de visszatérve, ennek a házi szervernek elég napi 10-12 órát mennie, addig szolgálná ki a gépeket, meg egyéb okos eszközöket a hálózaton, X időben automatikusan leállna (Minek menjen, ha nem használjuk? Ugye ezt nevezik tudatosságnak, ami nem hogy az országban, sajnos a Földön sem sok van, akkor nem lenne globális felmelegedés, meg egy rakás hülye vezetői pozíciókban, na de mindegy.), az első felhasználó meg aki használná a rajta lévő szolgáltatásokat, az be tudná kapcsolni WoL-al akár telefonról is, na már csak az a bajom, hogy ez pl. a szervernél WS 2016 esetén az integrált adapterekkel nem működik a legújabb Windows-os beépített driverrel, amit a hagyományos módszerekkel lecserélni sem enged, mert nincs újabb, nincs adapter, stb. ha meg az eszközkezelőben manuálisan adom meg neki (Választás a számítógépen található illesztőprogram listából) és ott betallózom neki az inf fájlt, aminek jónak kellene lennie angol fórumok szerint is, akkor bejön minden, csak az a hálókártya nem, ami a listában van, szóval akárhogy is nézem, a hiba nem bennem van, nem egyszer csináltam már ilyet más hardverekkel több Windows-on is, de egyiknél sem fordult olyan elő, hogy nem hozza ki azt drivert listába, ami az inf-be szerepel, mondjuk nem is kellene ilyennel szórakozni, ha ugye az alap "Intel által szállított Windows-os" driverrel működne, mert hogy egyébként BIOS beállításokkal minden rendben van, régebbi operációs rendszeren is működik, sőt ha WS 2016 alá beteszek egy PCIe-os Realtek kártyát és leszedem hozzá a legújabb gyári drivert, azzal is működik, csak az a baj, hogy ha benne van a házban az összes HDD, akkor a hálókártya már pluszba nem fér be (ez egy 1U ház), egyébként nem szarakodnék ezzel, de ezek szerint itt is újat mondtam, mert még nem találkoztatok ilyennel, vagy legalább is zolee001nem. -
zolee001
őstag
válasz Alteran-IT #132136 üzenetére
Ott sz intel oldalán a driver,WS2012 az utolsó de minden további nélkül müködik
Server és WOL???? Na ez komolytalanság,a server azért server ,hogy állandóan menjen ugye
Otthoni játszós környezet az rendben ellenben a hozzászólásod stilusa és a jelzök eléggé gáz megitélésem szerint föleg ugy ,hogy jelen esetben nem az MS a hunyo,Intel kiadott drivert a windowshoz,az Ms adja a windowst a user pedig nem tud egy sima drivert telepiteniMegsugom a WS2016 on az energia sémát majd át kell állitanod ugyanis minden serveren alwasy on séma van by default
-
King Unique
titán
válasz smallmer #132132 üzenetére
Minek? Ha egy esetleges újratelepítés miatt akarod kiolvasni, akkor teljesen felesleges, ami nemrég lett elmagyarázva egy másik válaszban.
Az automatikus drivertelepítésre vonatkozóan meg lásd az alábbi leírásokat, ez sem újdonság itt.
• How to Turn On or Off Automatic Device Driver Installation in Windows 10
• How to Enable or Disable Including Driver Updates in Windows Update in Windows 10
• How to Hide or Show Windows Updates in Windows 10[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz zolee001 #132133 üzenetére
Én is ezt kérdezem, de ezek szerint még nincs tapasztalatod hasonlóval, vagyis segíteni sem tudsz.
Ez egyébként egy saját otthoni gép és szerver (mindkettőben régebbi szerver hálókártya van), nyilván cég esetén, főleg normális cég esetén az ember eleve nem szenvedne régebbi hálókártyákkal, meg régebbi driverekkel sem, bár lehet Windows-al sem, de komoly logikai képesség kellhet ahhoz, hogy ezt véletlenül se találd ki, plusz hülyeséget is mondjál.
Egyébként ha esetleg mégis tudnál segíteni amit ezek után kétlek, akkor a cél az, hogy ezeken a régebbi kártyákon működjön a WoL, mert Windows 7-el, illetve 8.1-el még működtek, viszont Windows 10 és WS 2016 alatt a Windows-os driverrel nem akarnak működni, régebbi, illetve újabb Intel-es drivereket meg nem akar telepíteni.
Gondolom így akarnak kibaszni az emberrel (MS és Intel oldalról is), hogy vegyen új kártyát, de én azért valahogy megoldanám, ha meg lehet. -
hhgygy
senior tag
-
zolee001
őstag
válasz Alteran-IT #132128 üzenetére
Az inf fileból hogyan tud a windows "bekamuzni" nem létezö dolgokat?
"Ezt amúgy WS 2016 esetén is megcsinálja, de ott utána az eszközkezelőben ha eltalálom,"
Igen,igy tanitják a driver telepités,hogy találomra kell és mindezt serveren és remélem produktiv ,éles környezetben
Komoly cég lehet ahol ilyen szaktudással serverhez engednek valakit -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van arra bármiféle lehetőség, hogy a Windows 10 licence kódomat megnézzem?
Ezen felül szeretném megkérdezni, hogy meg lehet-e oldani valahogyan azt, hogy a drivereket ne frissítse a windows 10 automatikusan. Tehát újratelepítés után ne töltse le őket automatikusan és ha én feltelepítek valamit a laptop gyártói driverei közül, akkor azt a windows update ne frissítse.
Köszönöm szépen
-
nagyúr
Azzal lehet vmit kezdeni, hogy a Windows minden kisebb-nagyobb frissítés után ne állítsa vissza az indexelést Kibővítettről Klasszikusra? Rém kellemetlen, hogy mindig azt veszem észre, hogy az épp keresett filet nem találja, elmegyek a Gépházban a Keresésre, és látom, hogy már megint visszaállította Klasszikusra, és visszapakolta a kizárt mappákat, amik körül néhányat korábban kivettem. És persze az Outlookban való keresést is szétcs*szi, és nem talál semmit a kereső, amíg újra be nem indexeli az ~1 millió elemet. Mivel gyakran jön frissítés, ezt is gyakran kell visszaállítani, ezért ha van erre megoldás, annak örülni tudnék.
-
Songo
senior tag
válasz movax #132109 üzenetére
Egy logitech G502 volt a halott sajnos. aminek az egyik gombja default ctrl. és már onnantól kezdve gondot okoz ahogy a telepitő felrak hozzá egy általános drivert. így már a win install közben is szanaszét tud szivatni. sajnos nem kosz vagy hasonló okozta a hibát esélyesen elhalálozott... ami azért bosszantó mert ismét a 17éves mx510emet használom amin azon kívül hogy 4x cseréltem kábelt még mindig hibátlan
-
addikt
Üdv!
Amennyiben vannak itt a fórumon olyanok, akiknek az őseik között volt nyomolvasó, vagy kódfejtő , azoktól kérdezném, hogy mi a franc állhat emögött:
Ma tapasztaltam először, amikor indítottam a PUBG-ot, és most már minden indításkor ez a hibaüzenet jön.
Tegnap még semmi problémám nem volt, ma meg semmilyen driver, vagy más egyéb frissítés nem történt. Egyébként a Win a legfrissebb, azaz 19042.867 -es verzió."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata eszközkezelővel és hálózati kártya driverrel kapcsolatban?
Mert eléggé barom lett a Microsoft és a Windows 10 és eleve gyenge funkcionalitású drivereket adnak a régebbi Intel-es hálókártyákhoz, a gond viszont az, hogy mikor eszközkezelőben próbálok egy "régebbi" driver-t ráerőltetni úgy, hogy külön megadom neki az inf fájlt, akkor olyan hálókártya neveket hoz ki, amik sem az inf, sem a driver fájlokban nem szerepel.
A jelenlegi példa egy Intel 82576, ehhez pedig a e1q62x64.inf fájl kell, amiben szerepel is, erre viszont behoz nekem olyanokat, amik nem is szerepelnek benne, hogy I218, I218-LM, I219 stb....
Tudom, egy hulladék eleve a rendszer, meg geci a Microsoft, de nincs erre valami megoldás, hogy tudjam melyik kártyát válasszam ki? Mert ez gyakorlatilag rákamuz nekem a listában lévő kártyákra olyan neveket, amik nincsenek is benne.
Ezt amúgy WS 2016 esetén is megcsinálja, de ott utána az eszközkezelőben ha eltalálom, akkor mégis a megfelelő kártyanevet írja ki, de Windows 10-ben már a "kamu" nevet.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Windows 10 Notification Area: adding and removing icons
Ami a screenshoton van az a tálca értesítési területe, aminél a linkelt leírás szemlélteti hogyan lehet ikonokat hozzáadni / eltávolítani, rejtett ikonok közé áthúzni avagy éppen fordítva, stb...
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Nem értek hozzá, de kíváncsi voltam mi ez az RST, és gugli dobot egy ilyen linket az Intel-től
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000027232/technologies/intel-rapid-storage-technology-intel-rst.htmlitt vannak elvileg a hiba kódok
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000024044/technologies/intel-rapid-storage-technology-intel-rst.htmlde szerintem várjál egy hozzáértő fórumtársra ő mit mond.
-
Meza
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt, nem olvastam teljesen vissza, de abban kérnék segítséget, hogy hogyan lehet az Intel RST vezérlőt biztonsággal eltávolítani win 10 pro alól? (Nem szeretnék újrahúzást, ha nem muszáj...)
Egy BIOS frissítés után figyelmetlen voltam és újraindításkor nem vettem észre, hogy aktiválódott. Elindult vele Windows, fent van a vezérlő az eszközkezelőben és most viszont gondokat okoz. Néhány indításnál nem látom a meghajtóimat, de ez random, mert van amikor meg minden jól működik. Sokszor nem reagál a leállítás, újraindítás gombokra sem, ezt mind ennek a változásnak tudom be.
Köszi, ha tudtok segíteni, vagy esetleg van más megoldás a problémára?"Olvashatatlan aláírás"
-
TigerDzsó
tag
válasz King Unique #132118 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
válasz King Unique #132117 üzenetére
Köszi, már kezdtem átbogarászni a linkeket, és talán az egyikben olvastam is, hogy a netplwiz-nél újra be kellett pipálnom a jelszókérést, OK, majd újra kivenni a pipát, jelszót megadni, és OK. És voilá, mostmár belép az asztalra
Ez majdnem olyan tipikus Windowsos dolog, hogy ha nem működik valami, kikapcs bekapcs és megoldódik -
zolee001
őstag
-
King Unique
titán
válasz TigerDzsó #132116 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat a hogyan lehet megnézni mi és mennyi lemezterületet foglal + a hogyan lehet lemezterületet felszabadítani témában.
Azon pedig nincsen semmi meglepő, hogy ha telepítve lesz egy combos játék a C-re, akkor fogy a szabad lemezterület a C meghajtón... Szükség esetén már a telepítésnél megadható másik partíció/meghajtó, valamint utólag is átmozgató másik partícióra/meghajtóra az adott játék (bővebben). -
King Unique
titán
válasz Gabesz87 #132112 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, erről is már számtalanszor volt szó itt.
-
TigerDzsó
tag
Sziasztok!
Samsung 850 Pro 256GB-os SSD az alany (konfig megtalálható az adatlapomon).
OS és programok vannak rajta így van körülbelül 170 GB szabad helyem. GTA 5 telepítésénél észrevettem, hogy telepítés közben egyszerűen elfogy a hely, majd egy újraindítás után rendeződik és van 70-80 GB szabad helyem.
Milyen beállítás okozhatja ezt? -
Gabesz87
veterán
válasz Doky586 #132114 üzenetére
Őszintén szólva nem emlékszem már, hogy adtam-e meg telepítéskor jelszót. De eddig nem is volt gond, nem kért jelszót, csak tegnap telepített frissítéseket, és azt hiszem azóta "zaklat" ezzel. Kioktatás helyett inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom ezt kiküszöbölni most.
-
Cs1csó
félisten
Az MCT-vel létrehozott Windows 10 telepítő még mindig a 2020.11.19. lezárt build-et telepíti vagy jött frissebb a 20H2-höz?
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek abban kérlek, hogy a jelszó kérést hogy a francba lehet VÉGLEG eltűntetni, hogy SOHA ne kérje a Win. indításakor, vagy valami nagyobb frissítés telepítése után. Apósom gépén szenvedek vele perpill. netplwiz-ben ki van kapcsolva a jelszó kérés, a gépházban a fióknál be van állítva hogy soha ne kérjen bejelentkezést. Ehhez képest most indításnál valamiért mégis kér, és ráadásul kétszer jelenik meg a neve bal alul (egyik az MS fiók, a másik valami helyi, vagy miért?). És a fura, hogy az egyiknél a felhasználónévhez hiába írom be a jelszót, nem jó, azt írja. A másikkal (ami az MS fiók) be tudok lépni. Na de épp ezt akarom megszüntetni, elkerülni valahogy! Hogy mindenféle bejelentkezés nélkül egyből az aztalra dobjon.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz macilaci78 #132092 üzenetére
copy ezt a desktopra
%AppData%\Roaming\Microsoft\Network\Connections\Pbk\rasphone.pbk
Katt rá és beáálitod a kivánt kapcsolatokat -
ElektrikusDE
senior tag
válasz macilaci78 #132092 üzenetére
Szia!
Megoldható akár 4 egyidejű VPN kapcsolat is, de ezek nem lesznek azonos hatókörűek.
Pl.
Az első VPN kapcsolatot beállítod a hálókártyára. (ekkor minden kapcsolat ezen megy)
A második VPN kapcsolatot beállítod az egyik böngészőre akkor a böngészőben a 2. VPN fog működni.
A harmadik VPN kapcsolatot beállítod egy másik böngészőre akkor azt fogja használni.
Persze ha nem böngészőben kell a másik VPN kapcsolat akkor ez neked nem segítség.
Egyébként (megfelelő hálózati ismeretekkel) végül az is megoldható hogy bizonyos IP címeket az egyik, másfajta IP címeket a másik VPN kapcsolaton keresztül érjen el a géped.
Legjobb megoldás (amit én is használni fogok) 2 hálózati kapcsolatos gép különböző VPN kapcsolattal. (persze ez még önmagában nem elég, megfelelő beállítások is kellenek hozzá)
Vagy pl. Virtuális gépet használsz. de ez neked valószínűleg nem jó megoldás.
DE ez már itt offtopic, szerintem [itt] találsz segítséget ebben.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
King Unique
titán
-
Songo
senior tag
Na megfejtődött a rejtély. Megdöglött az egerem....
Miután 8féle vírusirtót futtattam, wint telepítettem (és telepítő közben is előjött a hiba) biost frissítettem így a kizárt lehetőségekkel végül eljutottam egy olyan google kereséshez ami végre magyarázattal szolgált.
Másik gépre rádugva 20-30percen belül ott is produkálta a ctrl beragadást. kihúzva egyből rendesen használható minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest