Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
aktív tag
válasz Viktor0610 #130699 üzenetére
Ha a telefonodon a párosított eszközök közül kiveszed...?
-
MODERÁTOR
Nem tudom, jó helyen járok-e, de volna egy "nagy" gondom.
Adott egy céges laptop (HP EliteBook 840 G6) beépített Bluetooth-csatlakozással, egy Bluetooth-os Xiaomi egér és egy Win 10, amin nem vagyok rendszergazda.Az egér csak azután hajlandó csatlakozni a géphez, hogy be-kikapcsolom a repülőmódot a laptopon.
Egyszer már valahogy elértem, hogy ne kelljen kapcsolgatni, de hülye fejemmel összepárosítottam a telefonommal az egeret, most megint kell.
Mi lehet a megoldás? 🤔Xiaomi 13T
-
nagyúr
válasz King Unique #130696 üzenetére
Igen, ez megvolt, kibővített beállításon van természetesen, de ettől még nem lát több meghajtót, csak a linkelt képen látható 4-et. Minden más alkalmazás persze látja és kezeli is az itt hiányzó meghajtókat.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Siriusb
veterán
válasz King Unique #130691 üzenetére
Köszönöm. Remélem jutok valamire.
-
nagyúr
Sziasztok, mit kell ahhoz beállítani, hogy az egész gép be legyen indexelve kereséshez? Az indexelés beállításánál csak néhány meghajtót jelenít meg, ez így használhatatlan ugye.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
King Unique
titán
válasz Siriusb #130689 üzenetére
Ha elolvasod a linkelt eseteket, pl. ezt, akkor láthatod, hogy többeknél ilyenkor az Avast teljes eltávolítása - azt is csökkentett módban a saját eszközével - volt a megoldás.
Alapesetben bőven elég a beépített védelem, a Windows Defender, amiről nemrég egy másik válaszban is szó esett. Ha esetleg xy + funkciók, vagy bizonyos esetekben valamivel kisebb rendszerterhelés miatt célirányosan telepít és használ a user helyette 3rd party AV-t, az más. De mert csak alapon felesleges, meg pláne ha az említett problémát okozza egyik/másik AV, ami ráadásul az Avast esetében nagyon nem új keletű...
Ha céges gép és Enterprise kiadás, akkor ilyenkor elvileg a rendszergazdánál kellene érdeklődni jelszó, programtelepítés stb. ügyben, pláne ha jelenleg is aktív munkaeszközként használja. Ha nem, mert esetleg pl. megvásárolta a cégtől magáncélra és az Enterprise kiadást sem licencelik tovább, akkor otthoni használatnál adott a Home/Pro drowngrade/clean install, illetve az reális. -
őstag
Előre bocsánat ha rossz helyen kérdezem (köszönök útba igazítást).
Google pajtás nem segített (vagy nem fogtam fel).
Probléma: Microsoft Teams meghívó (szülői értekezletre) nekem a Gmailre HKT (!) idővel érkezett. Nálam van a gond mert feleségemnek rendes magyar idővel. Gmail rendes magyar időt mutat, windows 10-em is, és a teams-be belépve is magyar idő van beállítva ha jól látom.Köszönöm a segítséget.
-
Siriusb
veterán
válasz King Unique #130684 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Lehet az Avast sima kikapcsolása kevés volt? USB2 és 3.0 pendrive-ot sem ismerte fel.
Mindenesetre holnap lesz egy köröm még, és leszedem az Avast-ot. Gondolom ingyenes, azért ez van fent. Milyen vírusirtó ajánlott, amivel nincs gond? Nem feltétlenül ingyenes verzió, majd rábeszélem, hogy vegye meg.Keresgéltem az Avast vezérlőpultjában opciót, de nem találtam hirtelenjében hol lehet külső meghajtó védelem. Azért mindenekelőtt még erre is rákeresek a neten.
Ha meg rendszergazda tiltotta le, az szívás, mert azt a jelszót biztos nem fogják megmondani neki. Tényleg, a vírusirtó telepítéshez/leszedéshez kell rendszergazda jelszó? Mert ha igen, mindenképpen meg vagyok lőve.
-
King Unique
titán
válasz No.01 #130680 üzenetére
Ez úgy működik, hogy megnézed esetedben mi ébresztette fel alvó állapotból a laptopot, illetve a rajta futó Windows 10-et és az alapján alkalmazni egyik-másik, az alábbi leírásban lévő megoldást.
Esetemben pl. az UpdateOrchestrator ütemezett feladat ébresztette fel, aminél lehet a vezérlőpult energiagazdálkodásnál letiltani a felébresztési időzítőt, vagy a feladatütemezőben konfigurálni, lásd az előbb linkelt leírást.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Siriusb #130682 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, azon hibaokok jöhetnek szóba, + esetleg a rendszergazda általi letiltás. Viszont ha Avast van telepítve, akkor elég valószínű, hogy az a probléma okozója, lásd pl. az ebben, ebben + ebben, ebben a hozzászólásban leírtakat, Ahol ha az egyéb opciók ki lettek zárva, akkor ez esetben nincs miről beszélni, mivel nem Windows 10 specifikus a probléma, nem az okozza és nem is a Windows Update, hanem a Avast, azt kellene eltávolítani, vagy abban beállítani (ha van rá mód), ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Siriusb #130682 üzenetére
Csak egy tipp de ha ez a gép az adott munkahelyen irodában be volt fogva használatra akkor könnyen lehet hogy az adott rendszergazda biztonsági okokból letiltotta az idegen pendriveok bedugását. Rendszergazdai jelszó vagy újratelepítés nélkül nekem nincs tippem.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Ismerős korábbi munkahelyéről kapott egy HP asztali gépet, Win10 Enterprise 64-gyel.
USB pendrive-ot nem ismeri fel, Eszközkezelőben illesztőprogramot nem lehet frissíteni: lemezhozzáférés megtagadva. Más USB cuccok működnek.
Avast fut a gépen, ezt kikapcsolva sem ismeri fel a pendrive-ot. Neten keresgélve windows frissítés is lehet az ok. Hogyan lehetne megoldani, hogy használni tudjon pendrive-ot is a gépen? Biztos vagyok benne, hogy rendszergazdai jelszót, ilyesmiket nem tud, viszont win újratelepítés kizárt.
Tudnátok segíteni? Köszi. -
No.01
őstag
Sziasztok,
Csak nagyon halkan es felve merek kerdezni, de az utobbi idoben tobbszor is szemet szurt egy dolog ami mostanaig meg nem is nagyon zavart, de miota a ceges laptopom is produkalja a tunetet felmerult bennem a kerdes, h ha en alvo allapotba teszem (a kijelzot vagy lehajtom vagy nem) akkor miert van az, h sokszor latom, h a gep visszakapcsolt? A kijelzo ugyan nem vilagit, de a bekapcsologombon latom, h mar nem villog hanem vilagit ergo nincs alvo modban.
Ahogy irtam a multheten egy masik marka masik Win10 -e (home vs Pro) is produkalta tobbszor is igy gyanitom, h nem a privat laptopom a gond okozoja ahogy elotte hittem.
Extra progi egyiken sincs hacsak az Edge-tol eltero bongeszot nem szamitjuk annak.
Mit gondoltok?
-
Dottorei
tag
-
King Unique
titán
válasz Dottorei #130674 üzenetére
A KB4598291 csak preview, azaz választható frissítés és nem kötelező telepíteni. Meg a linkelt leírásban ott van milyen hibajavítások, fejlesztések vannak benne, "Known issues" résznél az ismert hibák, stb., meg kell nézni érint-e valamelyik, vagy sem. + Arról már volt szó itt, hogy alapesetben elég havonta 1x a "B" kumulatív frissítéseket telepíteni, a "C" / "D" körös nem kötelező bár opcionálisan lehet telepíteni, illetve a következő havi "B" elvileg tartalmazza majd az előző havi "C" / "D" javításait, fejlesztéseit is. Na meg ha valakinél ekkora kérdés, hogy telepítse / ne telepítse, akkor az inkább ne telepítse, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Nerazim #130673 üzenetére
Volt arról szó itt már számos alkalommal, hogy a hardvercsere, akár teljes platformcsere miatt nem feltétlen kell a Windows 10-et a 0-ról újratelepíteni, + a Windows-licenc is megtartható és szükség esetén megoldható az újraaktiválás stb., lásd egy másik esetnél leírtakat.
Ha az előbbi ellenére mégis az újratelepítés a cél a 0-ról, akkor az is részletezve volt már itt többször, illetve ebben és más topikokban is.[ Szerkesztve ]
-
Dottorei
tag
Hi! kb4598291 frissitést érdemes feltenni?
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Teljes platform csere előtt vagyok (alaplap+proc+memória). Még régebben vettem itt aprón egy Win 10 Prof. Az új gépen tiszta lappal szeretnék indulni és újra rakni a win-t. Jelenleg egy 240 Gb -os SSD -n fut és egy másik 120 Gb -os SSD-re szeretném újra telepíteni. Tudom, hogy van kereső és becsszó használtam is, de nem lettem előrébb.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
King Unique
titán
válasz Lacpac #130671 üzenetére
Hát mondjuk klónozással, amiről már számtalanszor volt szó itt (topik keresője), lásd egy másik esetnél leírtakat, + arról is, ha eltérő a forrás- és a célmeghajtó tárolókapacitása.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy nagyobb ssd-t. A jelenlegi rendszerem szeretném átrakni rá, nem fűlik a fogam a reinstallhoz.
Milyen programmal lehet kivitelezni a műveletet? És hogy?
Köszi szépen a válaszokat. -
dannyl
addikt
Lehet itt előbb kapok válsazt, mint a mi baja a gépemnek topic-ban, végül is windows hiba:Új NVMe SSD, feltelepítettem mindent, aztán rádugtam a régi vinyókat is (telepítés idejére lehúztam).Most azzal szembesültem, hogy két ugyanolyan felhasználói fiókom van, de csak a bejelentkezési képernyőn látni. A windows-ban sehol. Ugyan az a név, de a képen látszik, hogy nem az, mint a microsoft fiókos, hanem a natúr üres fej kép. Át kell kattintani, és bejelentkezni. Nem tudom, mi lehet a baja. Ilyet még nem láttam. Szerintetek?Megoldottam.
Újra bepipáltam a netplwiz-nél, hogy kérjen jelszót, restart, majd újra kivettem, és jó.
[ Szerkesztve ]
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy "kis tálca gombok" használatával, nem tudom aktívvá tenni jelvények bekapcsolása funckiót , ezért skype-on nem kapok értesítést a tálcán.
Valaki tud erre valami trükköt? 1000%, hogy az előző w10 oprendszer mellett, kicsi tálca gombokkal láttam a skype jelvényeket.
Már órák óta ezzel szenvedek. -
Bacusuz
addikt
válasz Bacusuz #130644 üzenetére
Erre valaki?
Szóval a lényeg, hogy feltelepít régebbi drivereket.
Töröltem a vga drivert DDU-val csökkentett módban, majd újraindítottam.
Mire feltettem volna az új drivert nem ment végig azt írta telepítés alatt van. Erre megint feltette a 3 éves drivert.
Hol lehet ezt kikapcsolni?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
iFriend77
csendes tag
válasz Winnie The P #130663 üzenetére
Köszönöm de nem jutottam vele előbbre. Letöltöttem a directx sdk 2010-et, telepitettem, ujrainditottam a gépet de továbbra is fenn áll a 0xc000007b alkalmazáshiba. Nem indul el a szoftver. Amugy ezt is újratelepítettem már nem egyszer.
-
Winnie The P
őstag
válasz iFriend77 #130661 üzenetére
Attól még máshol meglehet találni, csak akarni kell: google kereső 3. találat [link] .
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Fuel
tag
Felkerült rá a Win10, annyit állítottam, hogy az energiagazdálkodásnál a kis csúszkát levettem, újraindítottam, 1 napja stabilan megy, CPU-Z, HWmonitor, Aida64-en is a feszültségek jók, terhelés alatt se történik "eddig" újraindulás.
Új: Annyit szeretnék kérdezni, hogy a Microsoft Store-ban, azok az alkalmazások amiket régebben letöltöttem és nem telepítettem most fel, mert már nincs rájuk szükségem, azokat valahogy véglegesen nem-e lehetne kitörölni onnan, úgy hogy amik most fent vannak és meg is akarok tartani, azok maradjanak? Én csak elrejtést találtam.
-
iFriend77
csendes tag
Sziasztok!
0xc000007b alkalmazáshibát hogyan lehet megszűntetni/javítani?
Youtube-on a microsoftról letölthető directx end-user runtime installert erőltetik csakhogy már nincs ilyen progi a microsoft oldalán.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Win PC Windows 10-l. Annyit tudok 2019-s, de melyik update verzió azt már nem.
A lényeg, van egy otthoni hálózat 3 asztali számítógéppel és 3 laptoppal.
Amiről írok asztali PC eddig látta az összes hálózati gépet, most egyiket sem amit eddig igen kábelen. Egy laptopot lát a 3-ból.
Egyéb eszközök is vannak, de az most lényegtelen.
Kérdés mi hozná helyre? Mivel a Win súgó nem segített, én nem b@sztattam a hálózati beállítást.
Itt van testvérem gépe is a szobába és már azt se látja ezt a gépet, tehát nem tudom mi lehet a bibi...
Valaki járt már így?
-
funes83
csendes tag
Egy régi acer monitorral próbáltam még a kocka fajta de már tft. Lehet az a baja? Vagy tuti hogy vga? Elvileg a vga jó mert utoljára használtam utana dobozba volt. Ati hd 5450-es.
-
svgyula
addikt
válasz funes83 #130650 üzenetére
Szia! Ez VGA kártya/driver hiba. A felbontás beállításkor hal meg az egész. A win induláskor a monitor natív felbontásán indul és ott hasal el a VGA. A win "általános" drivere lehet ehhez a felbontáshoz más frissítési sebességet ad és akkor az is lehet, hogy a monitor akad ki. Bár az a nagyobb frissítési sebességet lekapcsolással szokta jutalmazni(belső védelem). Nemrég cseréltél esetleg monitort?
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
zolee001
őstag
válasz RobbeV0201 #130647 üzenetére
https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx
https://winaero.com/upgrade-windows-10-evaluation-to-full-version-easily/
-
RobbeV0201
tag
válasz ElektrikusDE #130648 üzenetére
A próbaverzió is aktiválható a céges lincenszel?
Tartományba léptetés után aktiválja majd?Köszönöm egyébként.
Könnyen, sőt, kimondottan gyorsan tanulok, csak nem mindig azt, ami le van írva.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz RobbeV0201 #130647 üzenetére
Szia!
A 90 napos próba verzió beszerezhető a leghivatalosabb forrásból! (persze nem magánszemélynek)
Csak ki kell tölteni az adatlapot:
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
Windows 10 enterprise 2004-es verzióra lenne szükségem, azonban teljesen tiszta forrásból kellene az iso.
Hol kellene keresnem,ahol találnék?
Fontos, hogy angol verzió legyen és persze x64
Előre is köszönöm a segítséget!Könnyen, sőt, kimondottan gyorsan tanulok, csak nem mindig azt, ami le van írva.
-
funes83
csendes tag
...
-
funes83
csendes tag
Sziasztok. Lehet nem ide. Mitől van az hogy bekacsolom a gépet, indul, Boot Ok, utana nyomjon egy gombot a telepítéshez (usb win 10) (uefi/bios MBR)
és utána ezt a képet adja ki, majd semmire nem reagál. -
Bacusuz
addikt
sziasztok
új windows telepítés volt 1703.
állandóan feltesz egy régebbi nvidia drivert.
hogy lehet ezt letiltani?
meg olyanokat ír, hogy ő tudja , hogy a legfrissebb driver van fennt, ne akarjam mát frissíteni.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
LaCupacabra
csendes tag
Sziasztok!
Win 10 1909 alatt a Realtek Gbe halókártya csak újraindítás után hajlandó működni. A hibanaplóba az eszköz nincs bekapcsolva található . Erre van valami megoldás ?
BB8900 , 9780 , 9900 Rip , 9720 , Q5 Rip
-
martin66
senior tag
Hmm. nyitott vagyok minden új lehetőségre, szoftverre vagy ötletre és vissza sem riadok tőle. Szívesen fogadok tanácsokat. (a fájlokat nem ott tárolom, hanem csak egy link a merevlemezekre.)
A munkak amiben dolgozom (grafikus, videó vágó, honlapkészítő), szal ilyen típusú fájlok és alapanyagok minden mennyiségben.#130636twofatcat:
Jump list használatban van más fontossági mappákra. De jó ötlet.[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz #86564352 #130636 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Egy nagyon hatékony jól működő rendszert nem fogok átalakítani kis vizuális idegrángás miatt .
Amúgy 40 projekt fájl (szépen külön helyen van könnyen átlátható) és összesen 165 fájl van jelenleg az asztalomon (indokkal! ez a szortírozott a többi mentve HDD-n) nem érzem túl jónak a fájlkezelő használatát, de köszi a tippet. (így is 4k 110% méreten dögivel van még 3x ennyi hely)
Azért vagyok meglepve, mert a Feedback hubban nem találtam ilyen hibát (mert +1 volna és léptem volna tovább), ezért kérdeztem, hogy egyedi vagy 1 milliárd felhasználót ez nem érdekli xD.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz SunMount3r #130633 üzenetére
TW-t nem ismerem behatóan.
Remote Desktop sokkal gyorsabb, de itt meg a Touch control nem működik rendesen, pl. a Total Commander-ben egy tap-ra nem nyitja meg a mappákat, hanem az átnevezés aktiválódik.
Miért, mit csinal a TC-ben az egérkatt? Egy kattintásra a file vagy könyvtárra ugrik, ha kettőt, gyorsan, akkor belemegy vagy megnyitja, ha kettőt, de lassan, vagy egy már "kék" - re kattintva átnevez. Pont azt teszi, mint az egér tenne.Egyébként mindkét esetben tudsz váltani, hogy taperászod vagy az egérkattintást imitálod. Miután nincs gomb, vagy gombok, ezért igy van megoldva. Példának okáért, RD8-ban, ha az egérkattintásos módban vagy, akkor nem tudsz ablakot a fejlécénél fogva ide-oda húzni, ellenben a hosszan lenyomva a jobb klikk aktiválódik. Taperászós módban meg nincs jobb klikk.
[link]
A Chrome Remote Desktopban pedig fordítve, ha az egérmutató látszik, akkor nincs jobb klikk(nekem legalábbis), csak taperászós módban.
[link]
A Remote Desktop kijelentkezik, amit a rendszergazdák használnak távoli elérére(talan ez a Fire/SOUL/CD altal írt Anyconnect?), az nem, de nálunk pl jóvá kell hagyni a gépen, amire csatlakozol a tabletről. (F11)Egyébként a Chrome RD nem jelenti ki az embert de ott lesz egy ablak, hogy épp matatnak a gépen.
-
UHHH
senior tag
remote desktop: ha egy pillanatra tapizol, akkor az bal egér gomb, ha kicsit vársz a tapi közben, akkor az már jobbnak számít.
-
törölt tag
válasz martin66 #130634 üzenetére
Szervezd át kicsit a dolgaid, nálam asztal üres, dokumentumok ami kell azok a helyükön onedrive-ban és file explorerben a gyors elérésbe kitűzve, file explorer tálca ikon jump list, keresővel gyorsan megnyitni stb.
Sajnos ilyen a Win10, mint sok minden a rendszerben, a sötét téma is félkész.
-
félisten
Próbáld ki ezt: AnyDesk (otthoni felhasználásra ingyenes)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
martin66
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #130632 üzenetére
Mindkét esetben is csinálja, amikor nincs megnyitva program és amikor meg van nyitva akkor is. Engem nagyon zavar xD. Elég sokat használom ezt a gombot, mert az asztalomról érek el minden fontos dolgot (mappák, fájlok, projektek, stb. 30-40 dolog rendszeres használatban van).
Meg az is borzasztó, hogy be van állítva nekem a dark theme és a fájlkezelőbben először egy fehér ablak jelenik meg és rá 0,2-0,3 mp után jelenik meg feketén a tartalom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Sztyepadzso #130627 üzenetére
Hát egyik sem az igazi.
A TeamViewer elég lassú, pl. a képnézegetőben görgetéskor, vagy az internet böngészővel görgetéskör/nagyításkor.
A Remote Desktop sokkal gyorsabb, de itt meg a Touch control nem működik rendesen, pl. a Total Commander-ben egy tap-ra nem nyitja meg a mappákat, hanem az átnevezés aktiválódik, és a Chrome-ban bármilyen link-es dologra rátappintok (pl. itt fent a nagy Prohardver! logóra) a "Mentés mint" ablakot dobja fel. Nálatok is ilyen?
A másik, hogy a Remote Desktop folyton kijelentkeztet az asztali PC-n, amíg aktív a távvezérlés a Tablet-en. Ha csinálok egy másik User-t és azzal jelentkezzek be a Tablet-en, akkor is ez lesz? Mert a lényeg pont az, hogy a TV-re kötném a PC-t és ott vezérelném a Tablet-ről (Internet böngészés, meg ilyen alap társas játékokhoz), tehát mind a 2 kijelzőn látnom kellene a dolgokat. -
félisten
válasz martin66 #130629 üzenetére
Ööö, nem biztos, hogy jól értem a "gondot", már ha ez gond...
Bárkinél, aki kattingat az asztal megjelenítése gombon(úgy, hogy semmi alkalmazás nincs megnyitva ugyebár(max. le van(na)k téve tálcára), tehát csak az asztal látszódik, rajta ikonokkal), akkor egy pillanatra fel-fel villannak az asztali ikonok...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Doky586
nagyúr
válasz SunMount3r #130625 üzenetére
Google Play-en rákeresel: "remote desktop"...
Akár a win saját beépített szolgáltatását is használhatod külön progi nélkül. -
Sztyepadzso
őstag
LAN-on: remote desktop 8(play áruházban) a tabletra, ezt a MS csinálja. PC-n meg beállítod.
Kívülről :
Ha nem akarsz bajlódni, akkor a Chrome - nak ven egy remote desktop bővítménye, amit a pcre kell tenni, a tableten meg ugyanezt feltenni.
Szerk):ez működik a ChrEdge-el is[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Nekem Anydesk-el vannak jó tapasztalataim!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ez egyszerre Win10-es éa Andrpoid-os kérdés is: A windows 10-es PC-met szeretném Android-os Tablet-tel "távirányítani". Amibe a "képernyő tükrözés" is beletartozik, tehát, hogy a Tablet-en lássam, ami a PC képernyőjén van. Melyik program/megoldás erre a legjobb és a legkevésbé erőforrásigényes? (több ötlet is jöhet). (A Team Viewer-t már nézegetem, ehhez akkor ez az app kell a Tablet-re és a Win10-re pedig csak ezt kell feltenni hozzá?)
-
Zsoxx
senior tag
Érdekes dolog történt. Amíg fürödtem, a Windows Energiaellátási beállítások panelben a séma átállítódott Kiegyensúlyozottról Teljesítménycentrikusra, és a beállítás szerinti (gondolom default) 15 perc után lekapcsolta a monitort. (Asztali PC, más ember nem volt a lakásban.)
Látott már ilyet valaki?
Miután visszaraktam Kiegyensúlyozottra, el is tűnt a másik választási lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Fuel
tag
válasz jokeph #130621 üzenetére
Volt hogy volt OC nélkül és OC-vel is csinálta, akkor még ott a memória, azt próbáltam auto, 1066, 1333-on, de úgy se. Jelenleg Win8.1 van rajta, de holnap egy szűz Win10 megy rá, nem gondoltam hogy ilyen gyorsan segítséget kapok. Igen, lényegtelen neki, hogy mire van belőve az energiaséma. Crossfire-be megy a CPU és a normál VGA, volt hogy kivettem, csak az APU ment, akkor se volt jó, nem is tudom pontosan hogy mikor volt egy nagy Win10 update, azután jött elő a kernel-power 41, próbáltam azt is hogy lefrissített magától a Win10 (VGA) újraindulgatott akkor is, letöröltem, whql, béta, egyik se volt jó neki. Sajnos nincs más VGA amivel kipróbálhatnám.
Köszönöm szépen a segítséget!
#130622 I02S3F: Hát több mint fél évig Linux aztán mondom ott a Win8.1 , az is lassan több mint fél éve stabil, csak gondoltam visszatérek a Win10-re újra, hátha javították, de mégsem így visszakerült a 8.1.
-
nagyúr
Meg még sok egyéb más oka is lehet, a helytelen BIOS beállításoktól (OC/DC/undervolt), az instabil/elavult driverek-ig.
Legfrissebb W10 build ?
Ha a WIN energiasémá-t átállítod az alap kiegyensúlyozottról pl. teljesítménycentrikusra, akkor is fentáll a jelenség ?
Az aláírásodban lévő VGA-k (a 7650D a CPU integráltja) már legacy státuszúak, a legutolsó driver is 2015/2016-os hozzájuk. Ez és egy adott W10 build együttese is okozhatja a problémát.Ezt ki lehet szűrni pl. azzal hogy próbára bedobsz egy olyan VGA-t, aminek van élő W10 drivere, pl. Radeon RX 4xx/5xx vagy újabb, GeForce GTX 1xxx/2xxx valamelyikekkel.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Fuel
tag
válasz isti732712 #130619 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat! Hát igen, én is arra tudnék még gyanakodni, de akkor azt nem értem hogy Linux és Win8.1 alatt miért nem csinálja.
-
Fuel
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit lehet kezdeni a Kernel-Power 41-es hibával Win10 alatt, láttam hogy nem vagyok egyedül. Amit én kipróbáltam, bios frissítés, mindent lefixáltam, újratelepítés, energia beállításokban felvettem max. teljesítményre, kivettem a gyors boot-ot, merevlemezt beállítottam hogy soha ne kapcsoljon ki, hivatalos oldali driverek és még sorolhatnám, de még mindig váratlan időközönként újraindul.ui.: Hardverekkel nincs gond, Linux, Win8.1 stabilan fut, de én ragaszkodnék a Win10-hez.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
L4D1K
őstag
-
King Unique
titán
-
LK
addikt
Sziasztok!
Jelszót szeretnék cserélni. Le is cseréltem a gépházban. Erre ugyanaz marad a jelszó. Hogy lehet ez? A gépházban cseréltem le a jelszót, ezek szerint az csak a microsoft fiók jelszava változott meg ? Megnéztem az ms ide szóló magyarázatát, és azt írja CTRL+ALT+DEL és ott változtassak jelszót, viszont ott semmi ilyen lehetőség nincsen (a munkahelyi gépemen viszont igen). Hol lehet ezt megtalálni? Miért bonyolították meg ennyire? (fél éve váltottam W7-ről azért csodálkozom) Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
zolee001
őstag
válasz Unbaised-Ben #130612 üzenetére
"Meghackeled" a saját géped és admin jogot adsz parancssorból Windows telepitö segitségével
-
movax
őstag
válasz Unbaised-Ben #130612 üzenetére
Szűz reinstall.
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, behalt a windows rendszerem, előtte sok sok kék halált produkált, egy meghajtó miatt crashelt az egész számítógép. Próbáltam volna újrarakni, vagy helyreállítani de mindig ez jön ki végleg
Azóta itt elakadok.
Az utolsó képen lévő "lehetőségeknél" totál elakadtam, ugyanis egy felhasználó van a gépen, csak is én. Úgy tudtam én magam vagyok a rendszergazda. Ezzel szemben itt nem tudok semmit se csinálni, semmilyen lehetőségem nincs bejelentkezni.Mit lehet ezzel kezdeni? :(
-
Gallac
senior tag
-
King Unique
titán
válasz King Unique #130606 üzenetére
+ Azt is érdemes ellenőrizni, hogy nem lettek-e véletlenül / célirányosan tárolóhelyként beállítva a HDD-k, mert amiatt is lehetnek olykor bizonyos anomáliák, amit az eltávolítás megoldhat, bár az a meghajtó törlésével járhat.
-
King Unique
titán
válasz Gallac #130598 üzenetére
Az ilyen particionáló programoknál a * a meghajtóbetűjel nélküli partíciókat jelöli, ahol a rendszer (Windows) számára fenntartott védett, rejtett partícióknál (SR, ESP, WinRE, MSR) nyilván normális ez az állapot.
Ellenben adatpartícióknál nem, hacsak nem lett külön a Windows beépített eszközeivel eltávolítva a meghajtóbetűjel, vagy particionáló programmal, vagy az utóbbival elrejtve a partíció, vagy parancssorban rejtettként / offline beállítva a partíció, vagy a Windowsban kikapcsolva az Automount.A felsoroltakat értelemszerűen ellenőrzöd, ahol ha valamelyik érint, akkor a leírtak alapján a megoldások (felsorolt beállítások inverze) is adottak, ennyi. Meg azt nyilván neked kellene tudni mi lett / nem lett beállítva, nem másoknak kitalálni.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
Sziasztok vissza térve erre a témára valaki nem tud benne segiteni a következö a gond bedugom a sticket az usb portba és nem ismeri fel drivert nem találok hozzá. A stickbe bele lehet tenni micro sd kértyát is igy sem látja a gép a többi eszközömet mind látja .A ZTE szerviz elmondása szerint stickbe bele van égetve minden azt törlni nem lehet.Win10 pro.Már a wint is ujra raktam akkor sem csinál semmit ha z eszközt bele dugom az eszköz müködöképes mivel telekom kártyával megy , de mivel ha más kártyát rakok bele elösször minden kép a pv be kell dugni hogy ki resetelje magát és az adott kártya apn-jé be irja magának . Sjnos az eszköz nem is az enyém ha nem a 82 éves apámé ez a második ami már nálam ugyan ezt csinálja .
Nagyon meg köszöném ha valaki tudna segiteni .Elözmény [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest