Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasferenc
tag
A Windows 10 funkciófrissítésnél mit jelent a 20H2 kód?
Gondolom, a 20-as a 2020-as évet jelöli. -
King Unique
titán
válasz pinnacle #128498 üzenetére
Esetedben mit jelent pontosan ez a "Vállalti laptopot vennék", munkahelyeden egy céges gépet akarsz megvenni otthoni használatra, a rátelepített Enterprise kiadás licencelve van, illetve lesz a továbbiakban?
Olyan van magán, illetve otthoni használatra, hogy "üzleti" laptop és azon előtelepített formában pl. W10 Pro kiadás, de az Enterprise nem rémlik.
Attól, hogy telepítve lett arra a laptopra egy W10 Enterprise kiadás, nyilván lehet egyéb kiadást, pl. Pro kiadást is telepíteni, akár downgrade-elni arra, még W10 Home/Pro kiadással előtelepített gépek és BIOS OEM Key esetén is megoldható másik kiadás telepítése, stb., nem újdonság egyik sem.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Vállalti laptopot vennék, Enterprise van rajta. Van bármi előnye/hátránya az Enterprise-nak a Win10 Pro-hoz képest? Egyébként ha UEFI módban telepítették az Enterpriseot, tudok rá Win10-et telepíteni? Nem "írta be" magát valahova, és így nem is lehet mást telepíteni?
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #128493 üzenetére
How to Enable or Disable the Lock Screen in Windows 10
Ahol a 4 lehetőség közül 2-nek (registry is) Home kiadás esetén is működnie kell.
"Az usernek nem kell jelszó, és azt szeretné, ha egyből az asztal fogadná bekapcsolás után."
Akkor nem világos ehhez mi köze az előbbinek, miért kellene kikapcsolni/tiltani a zárolási képernyőt.
Ha az automatikus bejelentkezés a cél, akkor lásd az alábbi válaszokban leírt, linkelt információkat: [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Win10 Home esetén hogy kell kilőni az üdvözlő/zárolási képernyőt? Az usernek nem kell jelszó, és azt szeretné, ha egyből az asztal fogadná bekapcsolás után. Pro esetén tudom a protokollt a csoportházirend-szerkesztőben, de home esetén mint tudjuk, nincs csoportházirend-szerkesztő. 1909 és korábbi verzióknál működött egy regedites módszer, ami 2004-től már nem jó. Jelenleg mi a megoldás home esetén?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #128491 üzenetére
Ok, köszi!
"Ez UEFI/GPT szerinti telepítés, ahol nem 1 db, hanem 3 db partíció jön létre a C mellett."
Most egy laptopra, ssd-re telepítettem 20H2-t és ez jött létre. Se nem 1, se nem 3, hanem 2 plusz partíció. Ez is rendben van? -
King Unique
titán
válasz liszi70 #128467 üzenetére
Ez UEFI/GPT szerinti telepítés, ahol nem 1 db, hanem 3 db partíció jön létre a C mellett. Vagyis esetedben max. a + 1 db WinRE - ami létrejöhet akár build upgrade után is - és a Recovery az érdekes, azok vannak + partícióként, ahol az utóbbi Windowszal előtelepített gépeknél nem meglepő, mint már említve volt.
A driverek miatt meg felesleges aggódni, alapesetben letölti és telepíti a Windows Update, + manuálisan letölthetők a hardvergyártó weboldaláról is, stb. De amúgy ha annyira parázol emiatt, akkor lemented a gyári revovery partíciót, bár azon gondolom a ~ 15 GB-os méretéből ítélve az OS image lehet, ami a gyári alapállapotba visszaállításhoz kell, ami már szintén említve volt az előző válaszban.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
válasz King Unique #128489 üzenetére
Koszonom 🙂
-
King Unique
titán
válasz Jack Oneill #128482 üzenetére
Nem, nem kell újratelepíteni a 0-ról, sőt még alaplapcsere, vagy akár teljes hardvermódosítás esetén sem feltétlen, ha megfelelően csinálod, lásd egy másik esetnél leírtakat.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Ha alaplap marad akkor biztos nem kell.
Ha amd Ryzen-t cserélsz intel P4 -re akkor előfordulhat hogy kell, de ki fog derülni..
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
A win10 már nem annyira kényes rá. Szerintem nézd meg mit reagál rá a win, jól működik-e vele, ha nincs más bajod a win10 (ha az van fent egyátalán), akkor ne telepítsd újra szvsz.
-
Csupingo
veterán
Win 10-nél 99% hogy nem lesz gond. Többen cseréltek már komplett gépet is és túlélte a win. (Nálam is.) A régebbi windows-ok érzékenyebbek voltak erre. Ha sikerül és semmi anomáliát nem tapasztalsz, akkor szerintem felesleges újra telepíteni.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Egy olyan buta kerdesem lenne, hogy processzor cserenel ujra kell-e telepiteni a rendszert? -
Đusty
addikt
válasz Armagedown #128480 üzenetére
-
Armagedown
őstag
válasz Đusty #128470 üzenetére
Nem érdemes ehhez külön programot használni, amikor csoportházirend-beállítás is van erre.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #128472 üzenetére
Ja, most látom, szerkesztetted. Igen, a driverek letöltése és elmentése jó ötlet.
"így ha 10 év múlva megszűnik a driver support , akkor is meglesz... Az más kérdés, hogy a lapos már jó eséllyel nem lesz meg..."
Nekem biztos nem lenne meg, de a nővéremnek, akinek a laposáról szó van, valószínűleg meglesz. -
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #128472 üzenetére
Úgy értettem, ha a HP részéről szűnik meg valamikor a támogatás, a konkrét laptop drivereinek letöltési lehetősége. Ez lehetetlen?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz liszi70 #128471 üzenetére
Gyaluld mindet - az egész fizikai lemezt egyben lásd - majd tetszésed szerint hagyd is egyben vagy partícionáld ahogy írtam a rendszernek 100GB elég a többi meg lehet adat, telepített játék stb.
Ez a "Recovery" pedig fölösleges, főleg ahogy írták, hogy valami bazi régi verzióra fog visszaállni és a driver-ek is amik ott lehetne egyre régebbiek, a mindenkori legfrissebb Windows 10 magának a netről simán leszedi majd a legújabbakat.Nekem egy 2007 nyári modell notin is fut a Windows 10 és még egy ennél is régebbi asztali PC-n (arra nem is tudom, hogy települt gondolom a processzor tudja a minimum gépigényt)
Úgyhogy egy nem túl régi notin nem lesz gond.
Amúgy legrosszabb esetben a gyártó honalpjáról a driver-ek mindig letölthetőek lesznek.
-
félisten
válasz liszi70 #128471 üzenetére
"...most még van támogatás, de mi van, ha előbb-utóbb nem lesz? "
Ezt nem igazán értem...
Egy olyan lapos, ami W10-el előtelepítve jön ki (Home-al, ahogy linkelted), meg külön is megvan a HP támogatási oldalán is az összes driver hozzá, annak nem jár le a támogatottsága...
Tehát ha valami ritka esetben, a WU-ról nem jönne driver valamihez (igen ritka W10-el előtelepített laposoknál), akkor is ott van a HP támogatás oldalán a driver-hegyek...
(letöltöd az összes driver-t, elmented biztos helyre, így ha 10 év múlva megszűnik a driver support , akkor is meglesz)... Az más kérdés, hogy a lapos már jó eséllyel nem lesz meg...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #128469 üzenetére
Köszönöm!
"Amennyiben a laposhoz van W10-es driver támogatása (márpedig van), akkor az esetleges Driver partíció is meg minden is mehet a levesbe."
Na, pont ez a félelmem a Recovery gyalulásával kapcsolatban, mert oké, hogy most még van támogatás, de mi van, ha előbb-utóbb nem lesz? Akkor csak a recovery marad ami biztosítja a működést, vagy az általad említett driver-partíció. (A recovery a driver-partíció, vagy valamelyik kicsi a sok közül? ) -
félisten
válasz liszi70 #128467 üzenetére
A Dell és a HP régen is hírhedt volt az előtelepített gépein található partíciószerkezetről, itt egy régebbi példa(W8-as gép), ami arról szólt, hogy az eredeti partíciószerkezetet megtartva kellene átklónozni mindent... [link]
Szóval te csak örülj, hogy csak ennyi partíció van.A Recovery és egyéb segédpartícióra(van, amikor a driver-eknek is külön partíció van) azért szokott szükség lenni, mert gyakran a lapos gyártója beépített recovery funkciót is telepít, gyakran van a laposokon ilyen gomb külön. Ha teljesen le lesz radírozva a meghajtó és friss W10 kerül fel, akkor ez a funkció elveszik. Ennek viszont nincs jelentősége, mert a beépített recovery az gyári állapotba szokta visszaállítani az OS-t, annak meg nem örülne senki, ha egy 20h2-re frissített OS-t visszaállítana 1903-ra, szóval ezért nincs is jelentősége, ha ez a beépített recovery funkció eltűnik.
Amennyiben a laposhoz van W10-es driver támogatása (márpedig van), akkor az esetleges Driver partíció is meg minden is mehet a levesbe.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz coco2 #128461 üzenetére
A BIOS-ban kellene ez után kutakodni, ha lehet, akkor ott lehet ezt tiltani.
Például AMD Ryzen CPU esetén (alaplapja válogatja hol) de nálam pl itt tiltható a "turbó" mód, csak itt CPB-enk azaz Core Performance Boost-nak nevezik: [kép]
Ha sikeresen jársz el, akkor a HWiNFO is letiltottnak jelzi.Ebben a topikban tedd fel a kérdésed, csak ne feledd el megadni az alaplapod pontos típusát.
-
fjanni
tag
Sziasztok. Hogyan lehet a Win10-ben a rendszergazdai elsődleges email címet (Microsoft fiókhoz tartozó email cím) megváltoztatni? @chello.hu Microsoft fiókom volt eddig, de mivel ez az email meg fog szűnni, létrehoztam egy @outlook.com MS fiókot. A leírás szerint fel kellene vennem egy új email címet az aliasokhoz, de nem engedi az outlook.com-ot beállítani mert azt mondja hogy már létezik. Ilyenkor mit kell tennem?
A másik: az ingyenes onedrive-ban a Chello fiókhoz már 40 GB tartozott, míg az outlook.com-oz 5GB. Hogyan tudom a 40GB-ot átvinni a másik fiókomba (vagy a kettőt összevonni)? -
Pityu.
nagyúr
Érdemes már lefrissíteni windows 10 20H2-re? Asztali gépemen még 1909 van a laptopon meg egyel frissebb.Mind két gépen minden jól működik.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van támogatott mód arra, hogy megtiltsam a CPU-nak az órajel turbo mód bekapcsolását?
Előzőleg már örültem, hogy kifigyeltem, ha energiagazdálkodásban leveszem 99%-ig a teljesítményt, sosem kapcsol be a turbo. Jött egy frissítés, és most már bekapcsol
Keresem a következő módszert, amit tehetek a cpu turbo-val. Tippeknek örülnék.
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #128458 üzenetére
Ez egy Windows 10-zel előtelepített laptop, amire már telepítve van, vagyis normál estben ezért nem kell még1x, meg újratelepíteni. Te miért akarod, sikerült szétcseszni, összevírusozni a rendszert, vagy csak úgy alapon?
A gyári recovery partíció azért van, hogy a gyári alapállapotba vissza lehessen állítani a laptopot, rajta a Windows 10-et, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ha ez nem cél, nem kell ez a partíció, akkor lehet törölni és mehet a clean install, az utóbbihoz is van az előbb linkelt válaszban leírás.
-
nagyúr
Adott egy ilyen HP laptop és annak jelenleg ilyen partíciói vannak. Újrahúznám a wint, szabad-e az összes partíciót törölni? A Recovery és a többi kis partíció nélkül is meg fogja találni a szükséges drivereket a win10? (És mi a bánatnak van ezen a laposon ennyi partíció? )
-
Csabroncka
addikt
válasz Csabroncka #128456 üzenetére
20H2 kiverte a biztosítékot (eltávolítás megoldotta a problémát), funkciófrissítés
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok ma lenyomta a gépem a 9.-ei frissítést, azóta a DSAService pulzálva 100%-ig terheli a procit (intel Haswell), gyakorlatilag böngészni alig tudok, valakink valami infója (?) rakjak XP-t vissza (?)
"in medias res"
-
King Unique
titán
válasz MaxxDamage #128447 üzenetére
Más a teljes rendszermentés lemezképfájlba és más a biztonsági mentés, azaz a fájlelőzmények szolgáltatás használata, ami korábban már el lett magyarázva itt egy másik válaszban. Az meg, hogy kinél melyik mekkora méretű lesz és mennyi tárhelyet foglal, nyilván függ attól is, hogy mi és mekkora méretben van a C-n tárolva, mi van kijelölve a mentésnél, stb.
-
King Unique
titán
válasz cross56 #128446 üzenetére
• How to format a new hard drive on Windows 10
• How to assign permanent letters to drives on Windows 10A fájlkezelőben helyi (nem cserélhető) lemezeknél csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. Ahol ha nincsen a HDD-n lévő partíciónak meghajtóbetűjele, vagy inicializálva és particionálva sincsen, akkor nem meglepő, ha nem jelenik meg a fájlkezelőben.
+ Ha esetleg nem célirányosan tárolóhelyként lett beállítva a HDD, akkor nyilván el kellene távolítani onnan, és utána már használható lesz normál módon, szükség esetén a lemezkezelőben újrainicializálni, újraparticionálni és újraformázni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cross56 #128449 üzenetére
Amíg nincs betűjele, addig nincs mit formázni...(már ha jól értem, amit írsz...)
Hát ha az SSD az tényleg a rendszermeghajtó jelenleg, akkor azt sem szabadna, hogy engedje formázni...[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz MaxxDamage #128447 üzenetére
Ezért kellett volna az OS-nek külön ~100GB partíciót biztosítani...
-
cross56
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #128448 üzenetére
Oh bakker, én is itt kutakodtam, és még is elkerülte a figyelmem. Köszönöm!
Viszont érdekes, hogy míg az SSD-nél engedélyezné, hogy itt formázzam. A HDD-nél ez a lehetőség szürke. És törölni sem tudnám.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cross56 #128446 üzenetére
Lemezkezelővel (WIN+R, DISKMGMT.MSC beír és enter) ellenőrizd, hogy van-e betűjele a HDD-n lévő partíciónak. Ha nincs, adj neki. (jobb egér a partíció és Meghajtóbetűjel és blablabla menüpont)
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz hhgygy #128410 üzenetére
Macriumos full meghajtó klón készült (rendszer, driver, szoft) telepítés után.
Azt hittem van értelme a Win bizt. mentésnek. /kicsit sokat foglal/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Újratelepítettem a gépet ismét, miután megjött az új SSD.
Viszont most a HDD-vel akadnak gondjaim. Felismeri a gép, de a fájlkezelőben meg nem látom. Lemezkezelésben sem tudok vele kb semmit csinálni.
Mi lehet a gond? -
sphe
senior tag
Ez a hangkártya driver az asio4all és a line6 asio drivere, amikkel évekig nem volt semmi gond (és frissítve nem voltak) csak az új build óta van baja velük a Windowsnak. De nem-hangkártya appok is elvesztették a hitelesítéseiket (buy or enter serial), az adobe premiere pedig nem hangkártya függő, hanem videokártya hibaüzenetet ad.
Úgyhogy a driver ötletet köszönöm, tisztelettel kizárom, mert ennyi driver és program frissítés nélkül hirtelen nem bolondul meg.
Hogyan lehet inkább csak a biztonsági frissítéseket megengedni?
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
Az új Windows build egy olyan gagyi romhalmaz, hogy csak annak ajánlom akinek vészesen alacsony a vérnyomása.
A következő appok crash-elnek állandóan: Adobe premiere, Reaper, ASIO, asio4all, HX edit, hihetetlen. Még a win10 (világos)kék halál is minden második nap előjön ha a hangkártyát a gép kikapcsolása előtt kapcsolom ki.
Hogy lehet beállítani hogy a WinF®S csak a biztonsági frissítéseket telepítse és ne akarja itt gazdagítani a felhasználói élményt?
-
Geth
veterán
válasz gyemipapa #128435 üzenetére
Lehet hogy van olyan böngésző kiegészítő, amivel ez "automatizálható".
Általánosan nincs ilyen oldal, mivel a valóságban 2 véletlenszerű oldalnak 0 köze van egymáshoz. Azért mert Te az egyiken engedélyt adtál valamilyen sütikezeléshez, az egyáltalán nem vonatkozik egy másikra (be is tenne...)#128436 OldMike
Gondolom a Gépházban azért nem változik, mert az eredeti - sikeres - telepítés időpontja a lényeg
Vagy igen, vagy nem. Számít? -
gyemipapa
senior tag
Üdv!
Azt nem lehet valahogy beállítani, hogy ne kérje minden megnyitott linken a sütik jóváhagyását? Q-va idegesítő. Legalább egy honlapon lehetne EGYSZER beállítani, hogy jóváhagyom, és azt megjegyezné, már annak is örülnék. Van erre vmi megoldás?Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
pigatt
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #128411 üzenetére
Mindegy újra raktam, most felment minden update.
Biztonság kedvéért azért most csináltam egy image-et!i9 / 4080 / 32"
-
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #128420 üzenetére
Azért ez ilyenkor nem feltétlen kizárólag csak a Microsofton múlik, ha pl. a hardvergyártó nem képes szükség esetén időben megfelelő drivert kiadni a W10 egy újabb verziójához úgy, hogy általában már hetekkel, hónapokkal a hivatalos megjelenés előtt elérhető tesztelésre.
Egyébként lehet az oka nem megfelelő illesztőprogram, amik ellenőrzéséhez ott van a Driver Verifier (+), nem megfelelő/inkompatibilis program, illetve 3rd party AV, azokat sem árt ellenőrizni, szükség esetén frissíteni/eltávolítani, stb. + Például a frissítési segéd és az MCT upgrade előtt ellenőrzi, hogy megfelel-e az eszköz a követelményeknek, illetve ha valami gond van, akkor azt jelzi. Példák: [link], [link]. Ha nem ír konkrétumot, akár még akkor is van lehetőség kideríteni az okát (példa).[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Lehet hogy csak nekem furcsa, amit a vezérlőpultban látok?
Írtátok, hogy a kumulatív és az SSU jött a patch kedden. Az itt látható feature update 20H2 nálam már majdnem 2 hónappal ezelőtt megtörtént (a Gépház előzményekben okt. 21-et ír), azóta névjegyben a 20H2 szerepel, és a buildek száma 19042.xxx, a mostani éppen 685. Csak a Vezérlőpult "bolondult" meg, vagy történt valami, amit meg a Gépház nem vett észre?
A frissítések keresésénél csak a kumulatívot láttam, persze az SSU sosem szokott ott látszani.42LM660S
-
DrKapocs
őstag
Sziasztok! Elnézést a kissé "offtopic" kérdésért, de remélem belefér. Win10-nek Win10 a téma, de kicsit másabb, mint a regisztrálás, stb. A problémám az lenne, hogy egy hosszú, fejezetekre bontott digitális könyvet kellene összemásolnom doc állományba. Abszolút nem warez a történet, semmi ilyesmiről nincs szó. A könyv nem kapható, bárcsak meg lehetne vásárolni és nem kellene összemásolgatnom, hogy ki tudjam nyomtatni. Szóval a lényeg... egy olyan vágólap kezelő programra (vagy bármire) lenne szükségem, ami tudá a következőt:
- Ha a böngészőben kijelölöm az adott fejezetet és másolom, akkor a vágólap tartalmát beillesztené nekem a szövegszerkesztőbe automatikusan. Eztuán jöhetne a következő rész, Ctrl+C, amit automatikus beillesztené azt wordbe; és így tovább, sok százszor. Ez megoldható lenne valahogyan?A lényeg, hogy egy olyan programra lenne szükségem, ami megspórolná nekem a folyamatos wordbe ugrálást, ott Ctrl+V, majd vissza a böngészőbe.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
Zoz
őstag
válasz vaakuum #128424 üzenetére
Szerintem a REG fájlos megoldás a legegyszerűbb.
Sima jobb klikk/elrejtés után nekem pár nap múlva visszajött a rohadék. -
vaakuum
addikt
A jobb alsó sarokban észrevettem, hogy az óra mellett megjelent egy "Értekezlet most" nevű ikon. Nem tudom mióta van ott, felteszem a legutolsó frissítés hozta, csak még nem tűnt fel. Mi ez? Hogy lehet kikapcsolni, illetve eltüntetni onnan?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz st3v3np3t3r #128408 üzenetére
Szintén AMD laptop
King Unique Nyilván nem erőltetem ha az MS nem ajánlja....nem vagyok a magam ellensége. Csak elgondolkodtató, hogy mennyire leszarják ezt az egészet, hogy hosszú hónapok alatt egy ilyen "komoly" cégnek csak annyira futja, hogy kint hagynak egy üzenetet, hogy várjak türelemmel.BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
pube111
senior tag
Van egy win10, és egy office 2016. Mindkettő nem hivatalosan aktiválva. Hivatalos aktiválókóddal tudom aktiválni reinstall nélkül?
-
félisten
Igen, az jó. Nálam sajnos a két halmaz metszete nem üres halmazt eredményez, sajnos pár éve amúgy is kell vérnyomáscsökkentőt szednem, így minden reggel egy 40mg-os pirulával indítok.
"Terminátor kedden" csak annyi a különbség, hogy 1 deci pálinkával veszem be...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
RoyBatty
aktív tag
Lehet így is nézni, meg úgy is, hogy miért kell a rendszergazdának állandó küzdelmet folytatni azzal, hogy letiltogasson az összes lehetséges módon egy rendszerbe épített alapfunkciót, amelynek a célja pont az lenne, hogy ezek a javítások a lehető legláthatatlanabb módon automatikusan a háttérben csendben települjenek
-
Geth
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #128411 üzenetére
Nálam a keddenkénti magas vérnyomás és a valamit is ért hozzá diszjunkt halmazok
-
félisten
válasz pigatt #128404 üzenetére
"Nem tudom én sem mi történhetett."
Semmi, csak a szokásos dolog törpént: [link]
Megelőzni csak így lehet, amit ebben a hozzászólásomban Dumi86-nak címeztem...Ilyenkor szokott az következni, hogy az MS sumákol egy ideig és kiad egy valami "elcseszett" nevű frissítést, ami javítja azt, hogy a nagy frissítés már felmenjen avagy kijavítja a hibát az összesítő frissítésben, azt újra közzéteszi, de nem szól ám, hogy hiba javítva...
Ekkor jön az, hogy minden fórumban majd jönnek az olyan hozzászólások (nem feltétlen rossz indulattal persze), hogy "nálam felment", meg azon hsz-ok, amiken már felmegy a pumpa az emberben, hogy "Nálam minden Ok, biztos a te gépeddel van valami..."
Ez utóbbi persze nem igaz, mert semmi gond nincs a gépekkel, csak az MS ismételten alkotott...Ha végeznének egy felmérést a W10 user-ek körében (elsősorban, azokon, akik valamit értenek is a gépekhez/OS-hez és érdekli is őket az OS-k és munkájuk sorsa stb), akkor szvsz. az átlagosnál többeknél lehetne kimutatni magas vérnyomást ill. "terminátor keddenként (nincs végzet, csak ha bevégzed)" meg szignifikánsan megnövekedne az agyérgörccsel a kórházba szállított user-ek száma...
[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
válasz MaxxDamage #128407 üzenetére
Macrium Reflecttel klónozd a teljes lemezt az általad szükségesnek tartott időközönként és akkor a klónozott lemezt egyszerűen berakod a gajra ment helyére és mindened megvan és működik (a mentés időpontjáig). Az adatokat (fényképeket stb.) pedig felhőszolgáltatóval percre készen lehet tartani
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
válasz xy.zsolt #128405 üzenetére
Nyugi. Az AMD-s laptopom sem kapta meg, még mindig ezt írja:
Erről az a poénos jelenet jut eszembe Az Alice Tükörországban című filmből, mikor a Kalapos megkérte az "Idő urát",hogy mondja el, mennyi idő az a "hamarosan",az se tudta megmondani.Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Rendbe szeretném tenni a rendszer mentést, mert erre a célra (is) vettem a laposba egy 1TB M.2 SSD-t és lassan már tele is van.
Mit tudok tenni? (képet tudok osztani, ha szükséges)
Nekem lényegében csak egy mentés kell, ha bármi gond van, akkor arra vissza tudjak állni gond nélkül.Segítséget előre köszönöm!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #128405 üzenetére
Mármint mi is, hogy ha az ismert hibák közül netán érint valamelyik, akkor az esetleges probléma elkerülése érdekében a Windows Update nem erőlteti annak elhárultáig az upgrade-et, meg amíg még tart az adott verzió támogatása? Meg nem világos, hogy ha annyira upgrade-elni akarsz 2004/20H2 verzióra, akkor pontosan mi is annak az akadálya, amikor ott van az MCT, frissítési segéd stb. (bővebben), sőt ezekkel a verzióváltás lehetősége már a megjelenés napján adott, nem feltétlen kell heteket, hónapokat várni a Windows Update-re.
-
xy.zsolt
őstag
Ismét eltelt pár hónap és még mindig nem kaptam meg a 2004-et.....nevetségesen amatőr hozzáállás a MS részéről ez, bármi is legyen az oka.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
pigatt
őstag
válasz King Unique #128403 üzenetére
Nem vagyok kezdő nem szoktam agyatlan hülyeségeket csinálni, tele szemetelni meg pláne nem. Nem tudom én sem mi történhetett.
i9 / 4080 / 32"
-
King Unique
titán
válasz pigatt #128402 üzenetére
Mármint egytől egyig mindent ami azokban le van írva és pontosan úgy végrehajtva, volt újraindítás is stb. és nem használt semmit? Az elég érdekes, az meg pláne, ha nálad itt (nemcsak az MCT-vel, hanem az ISO-s módszerrel is) a 3 opció közül csak a semmit lehet választani... Nem tudom mit sikerült csinálni azzal a Windows 10-zel, de valami ott akkor nagyon elcsesződött és tényleg lehet jobb lesz, ha újratelepíted.
[ Szerkesztve ]
-
pigatt
őstag
válasz King Unique #128401 üzenetére
Próbáltam persze ezeket, sajnos nem segített. Illetve az MCT-ben is csak "Nothing"-ot lehet a választanom a másik kettő lehetőség szürke.
i9 / 4080 / 32"
-
King Unique
titán
válasz pigatt #128396 üzenetére
Nem, nálam települt gond nélkül.
A 0x8007000d hibakóddal kapcsolatos specifikus megoldásokat - lásd pl. ezen és ezen lírást + ezt a hozzászólást - már próbáltad? Csak mert nyilván nemcsak az SFC létezik, vannak ott bőven más dolgok is említve. + Újratelepíteni a 0-ról sem feltétlen kell, lásd javítási céllal a Windows 10 alól futtatott in-place upgrade lehetőségét, vagyis MCT-vel / letöltött W10 20H2 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és asetup.exe
futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest