Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #14650 üzenetére
A felvételek elkészítéséhez először ötlet kell. Kellene. Én most azon gondolkozom, hogy filmezzem le értelmesen ahogy mostanában estefelé nagy sétákat teszünk. Ilyen 2-3 perces klipben gondolkozom. Dron, hyperlapse. Hogy tudnám érdekesen bemutatni az amúgy nem túl izgalmas lakóhelyünk környékét? Fotóval annyival egyszerűbb. Kivárom a jó fényeket és ellövöm az érdekes látószögeket. Már ha nincs konkrét mondanivaló. Videó sokkal komplexebb gondolkozást kíván. Arra jutottam, hogyha ezt most nem tudom megcsinálni a linkelt videót megközelítő minőségben egy-két hónapon belül, akkor maradok a családi események rövid dokumentálásánál. A másik gondom, hogy a magyarok nagyon befeszülnek a kamerától. A világ boldogabb felén sokkal inkább találkoztam integetéssel, kamerába vigyorgással.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz hibavissza #14651 üzenetére
Válassz ki 6 műfajt, pl:
- krimi
- horror
- sci-fi
- dráma
- burleszk
- természet/dokumentumMinden héten dobj egy kockával, és azon a héten minden séta alkalmával forgass abban a stílusban, hét végén meg vágd készre a filmet. Keress hozzá zenét, hangeffekteket, oszt nézd meg másfél hónap alatt mit tudsz kihozni magadból.
#sixgenreschellenge
-
hibavissza
veterán
válasz cinemazealot #14652 üzenetére
Ebből a drámát burleszként stabilan tudnám most hozni.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #14651 üzenetére
Hát igen, az ötlet
Amúgy nem újdonság, de sokan az útról csinálják a képeket/videókat, és mindig ugyanazt az eredményt kapják. Igazából csak annyit kell tenni, hogy megállni az úton és elétálni tőle pár méter távolságra Teljesen más eredményt kapsz, igaz csak kicsivel, de érdekes. Nem tudom merre laksz, de biztos van valami érdekes arrafelé. JohnnyFPV stílust gyakorold
Mikor rátartom valakire a kamerát azonnal egy másik stílust vesz fel, máshogy mozog, máshogy beszél, érdekes. Nincs káromkodás... és sok póz megfigyelhető, mint a távolba meredő nézés, máshogy szívja a cigit , mint James Dean... jó azért nem . Jó ez a fényképező forma, úgy tudok beépülni az emberek közé, mintha fényképeznék. Így csak azt látják, hogy valaki fényképez egy döglött macskával a gép tetején, egy ideig marad a póz - vagy kisétál a képből - aztán ennyi Csak haverral ne találkozzon az ember, mert akkor csak a beszélgetést lehet hallani -
_q
addikt
Kipróbáltam a manual fókuszgyűrű hirtelen rántására történő fókuszálást. Tényleg gyorsabban fókuszál, cserébe a gépen is rántok mindig. Lehet gyakorlás kérdése csak, egyelőre nem az igazi.
Az AF huntingot csak manuál móddal lehet elkerülni?
-
Falovas
aktív tag
válasz Tuninger #14657 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy találtál benne használhatót. Egyébként nagyon " rákattantam" ezekre a LUT-okra, és alá is merültem az internet bugyraiba LUT packokra vadászni. Találtam is jó párat.
Ha nem veszitek tolakodásnak én most ezeket ide belinkelem. Iszonyat sok. Nekem még időm sem volt ezeket végig próbálgatni. Úgyhogy akinek van kedve és ideje, annak itt a soha vissza nem térő lehetőség arra hogy egy egész LUT garmadát töltsön le. Használjátok egészséggel. Én most jelen pillanatban úgy gondolom, hogy több LUT packot én már ebben az életben nem fogok letölteni sehonnét...Bár soha ne mondjam azt hogy soha...de most mégis úgy gondolom.....
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.01]
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.02]
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.03]
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.04]
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.05]
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.06]
[R.R.LUT PACK 2019.05.25.07]Az 5.-iket csak a WinRarral tudtam becsomagolni , mert a Total Commander " visított", hogy idegen kódolású fájl is van benne.
R.R.LUT PACK 2019.05.25.01: - 80 IWLTBAP - LUTs Color Grading Pack 1,1GB
R.R.LUT PACK 2019.05.25.02: - Motion Array - 120+ LUTs Pack (Color Grading) 103567 2,5GB
R.R.LUT PACK 2019.05.25.03: - Rocket Rooster Cinema Color II LUTs File 1, 2, 3 1,2GB
R.R.LUT PACK 2019.05.25.04: - 640 Studio - 540+ Cinematic LUTS Pack 863 MB
R.R.LUT PACK 2019.05.25.05: - 3. VisionColor M31 Lut
-absoLUT S E R E B R Y Λ K O V
-Cineplus - KinoLUT
-Colorizer LUTs for Fujifilm X-T2 F-Log
-colorizer_fujifilm_fixes
-FG-Free-Cine-LUTs-Pack-v2
-FiLMiC_Pro_deLOG_LUT_Pack
-F-Log_LUT_Ver.1.0E
-Ground Control Falcon LUTs
-Ground Control Phoenix LUTs
-Koji Color Studio
-LUT PACK V1
-Lutify.me Professional 3D LUTs Package
-s623s.Lut.Market.VIVID.PRO.LUTs.Pack.2016.WinMac
-saLUT
-VisionColor_OSIRIS_LUTs
-VIVID PRO LUTs 2
-Wedding LUT Pack összesen:1,8GB
R.R.LUT PACK 2019.05.25.06: -Motion Array - 450 Color Correction Bundle 141934 846MB
R.R.LUT PACK 2019.05.25.07: -Vivid PRO LUTs 1 587MB[ Szerkesztve ]
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
Teasüti
nagyúr
Jó ez! Még nem láttam nagy képernyőn az eredményt, de nem tűnik gyengének a stabilizáció. Még kitekert kit obival is vígan egyensúlyozik low erősségen.
Nehéznek nem nehéz. Kézben cipelem, meg fél kézből tartom ha kell. Ilyen 10-30 másodperces snittekhez egyáltalán nem fárasztó.A távirányítás viszont nagyon hiányzik, meg a fókusz tárcsát se lehet használni semmire alapból. A follow fókuszt lehet még megveszem majd hozzá.
Bár kültéren többnyire lerekeszelem és minden éles. Viszont az ND szűrőt nem lehet megúszni. F22 is még két-három FÉ-vel világosabb olykor-olykor. De a VND se jó, mert az még a 18-55-ön is felhősödik ND8 felett, így azzal együtt is rekeszelnem kell... Ebből fix kit lesz és kész.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ffmpeggel hogyan lehet egy videófájl videósávját és egy másik videófájl audiósávját összemásolni?
-
Teasüti
nagyúr
Log-ban vettem, így remélem vissza tudok majd húzni 2 FÉ-t. Shutter-t nem bántottam. Ahol nagyon gáz volt, ott inkább csökkentett dinamikával rögzíttetem sztenderd profilban. Ilyenkor lejjebb lehet tekerni az iso-t.
Milyen ND-t? Nem tudom. Ahhoz képest, h olcsóbb és jobb... Egyet nem találtam még. De konkrétan nem találtam egy fix nd készletet se Amazonon pl. Vagy ebay-en. De filózok még azon a márkás aranyszinű vari nd-n is. Ha az nem X-esedik uwa-n, akkor az jó lenne. Annak az ára alatt szerintem nem jön ki egy jó fix ND sor se, mert annak darabjáért is elkérnek 30-50 eurót.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #14665 üzenetére
Koppra ugyanott ég ki az ISO640 FLOG mint az ISO100 Provia. Már ha a záridő a rekesz és az ND szűrő ugyanazon beállításon marad. Persze az FLOG esetén még így is megvan az a lehetőség, hogy egy kultúráltabb roll-off-ot adj a highlightnak
Egyébként ahogy néztem a tesztjeimben, az Eterna + DR400 a leginkább user friendly LOG helyettesítő.. Nem kell szórakozni gamut mappinggal mint FLOG-nál, ugyanazt a dinamikát fogja be mint az FLOG, könnyebb expózni és utólag egy hozzáadott kontraszt és szaturációval hibátlan.
Taranis: találtunk XT3 tesztelés során egy olyan érdekességet, azonos expo esetén Eternánál ha a highlight görbét állítod, akkor csökken!!! a dinamika. Neked mi a tapasztalatod?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #14667 üzenetére
A zebra egyik profilnál sem pontos mert max 100%ot tudsz beállítani. Az FLOG 107-en, a többi profil 109en kéne hogy clippeljen. Ergo ha 100ra van állítva a zebrád akkor az eterna hamarabb zebrázik.
Hozzá kell tenni hogy Eterna +DR400 ugyanúgy 640-es minimum ISO-val fut -
Teasüti
nagyúr
Próbálgatom a Fusion-t, 3D text-et szeretnék elhelyezni a képen bemelegítés gyanánt egy CameraTrack-re és van egy kis bökkenő:
úgy lassítja be a gépem a használhatatlanságig, hogy még a kurzort is meg-megakasztja.
6 giga vram úgy 1,6 másodperc alatt telik meg és az átlag render sebességem felülről verdesi a 0,5 fps-t.
Azt hiszem már kezdem kapiskálni mire kellenek render farmok Hollywood-nak...Csak a lelki békém miatti kérdés: ez a vacak ugye megakasztja az összes 1 gpu-s asztali high end pc-t?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz MrChris #14677 üzenetére
Eeegen, megint az almát a körtéhez...
Ilyenkor szoktam gyorsan hozzátenni egy előtöltött textúrákkal számoló, szénné optimalizált, hardveres futószalagot használó játék motor és a 3840*2160*float32 közti különbségeket, de most nem ismétlem mert úgy sem jön át senkinek.Mi most a legnagyobb vram-mal megáldott kártya? Nem muszáj a legerősebbnek lennie, csak rohadt sok vram legyen rajta.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Teasüti #14678 üzenetére
AE-ben bírkóztam egy felirattal. Trekkingel letapogatta a virtuális teret, baromi sokáig tartott, de nem is ez a lényeg. Eredményül megkaptam egy 'fekete' térben a kamera 3d mozgását, ebbe teszek egy feliratot, tulajdonképp itt már nincs is ott maga a videó, a render is alfa csatornás lett, 1080p-be. Egyetlen fehér felirat, egy fényforrással megvilágítva, ~15 másodpercet legalább 20percig számolt, renderelt. Ez a primitív 'látvány' egy játékban becslésem szerint sok száz fps-el történne 10 éves konfigon.
-
Teasüti
nagyúr
válasz MrChris #14682 üzenetére
Ebből a user csak ennyit lát igen, hogy erre bezzeg a régi 3dfx kártyák is képesek voltak 25 évvel ezelőtt.
Viszont amit a user nem lát, hogy mi történik a motorháztető alatt. És az r=1 user azt sem tudja hogyan működik egy játék motor (én se, de van róla elképzelésem). A videójátékos grafika erős szimbiózisban él a hardverfejlesztésekkel és ezen túl is egy csokornyi varázslat, trükk és csalás ügyesen összegyúrt egyvelege, amivel meg lehet gyorsítani a valós idejű leképezést. Nem számít se a számítások precizitása, se a valósághű fizikai szimuláció (gondolok itt fény/árnyékra elsősorban ami idevág). Egy csomó minden előre ki van számolva, kezdve a shadow és bump mapping-ektől, a textúrákon át a 3D modellekig minden előre fel van dolgozva egy a végfelhasználó gépe számára könnyen betölthető és leképezhető formába. Ugyanakkor arról nincs elképzelésünk a fejlesztéskori fordítás és előrenderelés mégis mennyi cpu időbe került. Valószínűleg a filmek elkészítéséhez mérhető időbe.Aztán a valós grafikai és model szimulációk meg már fizikailag pontos számításokkal működnek, itt nem a teljesítmény az elsődleges, hanem a precíz végeredmény. Ilyet játékban nem használnak, de még a raytracing is nagyon-nagyon gyerekcipőben jár és ahhoz a kezdetleges eredményhez is RTX2080 kell, hogy értelmezhető sebességet kapj.
-
_q
addikt
Megosztanék egy érdekes tapasztalatot, ami lehet csak nekem új, de hát ha másnak is hasznos lehet. Az elkészült nyers 4k 100Mbit felvételek közül egytől egyig mind szaggat VLC-vel. Azt hittem a géppel van gond, vagy a nem megfelelő záridő (1/800-1/2000) ennyire elcseszte az egészet. Eddig csak Davinciben néztem 4k-t nyers formában, azért nem jött elő.
Utána olvasva kiderült, hogy a VLC valami miatt nem tudja megfelelően kezelni. Media Player Home Cinema-t javasoltak, azzal tényleg nincs gond.
Viszont felmerült egy kérdés bennem ezzel kapcsolatban. A korábban elkészült nyers videót Davinciben 1080p timeline-on használtam, de a végén 4k 50Mbit formában rendereltem. A végeredmény VLC-vel még se szaggatott. Miért?
a) 1080p timeline 4k-ra lett skálázva, ami még se az igazi?
b) 4k 100Mbit miatt szaggat és az 50Mbit-et már tudja a VLC kezelni?
c) Teljesen más miatt?+1) Ezektől függetlenül még egy kérdés. Ha a timeline 1080p vagy 720p, de a nyers videó 4k, akkor csak a szerkesztés idejéig lesz 1080p/720p-ként kezelve (így kevesebb erőforrást fog igényelni, legalább is ezért teszem át mindig), de a végén a nyers videó felbontásából lesz akár a 4k akár a 1080p renderelve nem pedig a timeline beállításból? Elsősorban a Davinci érdekelne, de kíváncsiságból a Premiere-t is megírhatjátok.
-
MrChris
nagyúr
válasz Teasüti #14683 üzenetére
Ezt kizártnak tartom, 3D tér készen van, betűk poligonjai, vagy vektorai szintén. Ez a 3d-s minőségi kérdés is már a multé, kilencvenes évek vége, a 3dfx, riva tnt kártyák gyors megoldásainak sajátsága. Ezek a korai évtizedben az első generációkat érintette. Valamint a raytracing se új keletű, 1968-ban készült az első algoritmus, már a nem éppen mai Amiga 500-al is lehetett raytracinget számítani, 25 éve volt erről leírás a Guru magazinban, Pcguru még nem is volt. Szerintem teljesen más oka van, hasonlóan egyéb szofveres dolgokhoz, a licencelés.
-
cinemazealot
addikt
válasz MrChris #14685 üzenetére
Szerintem semmilyen licenc nem szól ebbe bele, egyszerűen arról van szó, hogy a HW által a legoptimálisabban is támogatott (pl. OpenGL vagy DirectX) poligon render egyszerűen sz@rul néz ki, kezdve akár már a legegyszerűbb és leginkább magától értetődő antialiasing-gal is. És míg ez egy játékban el-elmegy, egy videóban nem engedhető meg. Ha pedig mindezt térbe helyezed, hozzáraksz egy kis fényt, felületi árnyalást, árnyékot (lehetőleg abból is a valósághűbb, felületi fényforrásból és nem pontszerűből származót) stb., máris "egyszerűbb" lehet a CPU-t bevetni a GPU helyett, tök mindegy, mennyire harapós a VGA-d. És ez már csak azért is lehet bölcs döntés, mert számtalan olyan eset van, amikor a különböző gépeken, különböző gyártók (NV, AMD) által implementált hardveres 3D gyorsítások (OGL, DX) egyszerűen nem adnak pixel precízen pontosan azonos eredményt, már csak a technológiából adódóan sem. Legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint.
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon jó kis bemutató Philip Bloomtól hogy mi a különbség a részletgazdag és az éles kép között.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz MrChris #14685 üzenetére
Ha rákeresgélsz arra mi a különbség egy játék és mondjuk egy Blender 3D/3DS Max/Maya/Solidworks/stb. között, akkor nálam okosabb emberek magyarázatait is olvashatod.
Az én eredeti kérdésem csak annyi lenne, hogy a Fusion megfekteti az összes asztali gépet, vagy érdemes lehet fejleszteni? Tehát ha egy ilyen egyszerű feladat, mint a Camera Tracking és egy 3D Text másfél fps-el készül 4K-ban nálam, akkor ez mondjuk egy Titan X-en már közel valós időben készülne, vagy az asztali gépek egyébként is úgy en bloc gyengék ehhez?
Ram az kéne szerintem bőven, mert YT videóban is a DR jobb alsó sarkában olyanokat látok, hogy 30% 47000 Mb.
Meg szerintem az egy szálas sebessége is karcsú a procimnak. Sajnos Fusion nem használja mind a négy magot.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Kész vannak az X-T3-ok LUT-ok: [link]
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #14688 üzenetére
Teljesen rosszul értelmezted Philip mondanivalóját. Ő azt szorgalmazza hogy ugyan hadd élesítsen már ő kénye kedve szerint, ne a gyártó döntse már el hogy túlélesített szart kell nézned az Osmo Actionnél.
Utána pedig azért linkeli az 50MP-s portrét hogy megmutassa, ha van felbontás és részlet, felesleges az élesítés...
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #14688 üzenetére
Dehát lényegében ő is ezt mondja azzal a kitérővel, hogy a részletgazdagság érzete (élesség) nem egyenlő a tényleges részletgazdagsággal.
-
_q
addikt
Nektek nem hiányoztak még Davinci alatt a különféle transition effektek? Pl.:spin, wipe, zoom és ki tudja mi van még. Vagy ti ezeket magatoknak megcsináltátok?
Premiere-ben alapból benne vannak? Asszem a filmora alapból tudja, illetve valahol ráakadtam Premiere plug-in-re is ami tartalmaz elvileg ilyen effekteket.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Mármint ehhez hasonlók? Nem, ilyet csak home videókban használnak.
Minőségi content-ben eddig én csak in-camera effekteket láttam és olyanokat, amiket te raksz össze post-ban: masking transition, gamma fade, luma fade, hyper zoom, stb. Esetleg még előfordul egy-egy VFX átmenet is, vagy vannak még ezek a matte rétegek, amikkel animálva takarják ki az egyik klippet illetve fedik fel a másikat.
De ez utóbbiak többnyire csak intrókban vannak. A sztorihoz nem adnak hozzá semmit és csak elvonják a figyelmet. történetvezetéshez én maradnék a legalapabb átmeneteknél: in-camera vagy masking, illetve a hyper zoom az most nagyon trendi. De a videók nagy részében általában csak vágni szoktak. Esetleg meg lehet bolondítani a vágást még L-cut vagy J-cuttal, stb. Ennek is vannak különböző variációi.[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan laikus kérdésem, hogy ugye vannak kamerák, amik rosszul teljesítenek alacsony fényerő mellett, mint pl a GH5 és mások, amik jól teljesítenek alacsony fényerő mellett, mint pl a GH5S vagy BMPCC4K.
És ha sötétséget szeretnénk, akkor ugye alacsony ISO mellett érdemes a videót felvenni. És sötétebb lesz a videóban, de mi a helyzet, ha a kamera nem teljesít olyan jól alacsony fényerő mellett? Nem lehet azzal trükközni, hogy mesterségesen több fénnyel világítjuk be a helységet és akkor kicsit magasabb fényerő és alacsony ISO mellett is hasonlóan jó lesz a kép, mint egy olyan fényképezővel, ami alacsony fény mellett és közepes ISO mellett is jól teljesít?Ja azt kifelejtettem említeni, hogy az elméleti kérdés az zárt helységre vonatkozik, tehát a mesterséges megvilágítás az adott, mind az egész helységre, mint 1-1 tárgy esetén is.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Kal-El #14698 üzenetére
Nem egészen értem. Ha alacsony ISO-t szeretnél a sötét jelenetért, akkor miért probléma hogy teljesít a kamera magas ISO-n? Amúgy persze, a megfelelő világítás és a minimális ISO adja mindig a legjobb eredményt. E két változó közül ha az egyiket fixálod, akkor csak a másikkal tudsz változtatni. Ha túl zajos a kép, akkor kisebb ISO kell. Ha túl kicsi az ISO, akkor meg több fény.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Kal-El #14698 üzenetére
Az összes sötét jelenet amit a filmekben látsz, be van világítva. Tarantino pl a Django kluxklux klános völgyes jeleneténél darukra függesztett reflektorokkal világította be a völgyet, és T5.6 mellett ISO1000-res Kodak filmet használt
Ez a kevés fénynél jó kép inkább a rendezvény videósoknak számít ahol nincs befolyásod a fényekre, de nagyon kevés fény mellett is világos képre van szükséged. Ha van lehetőséged világítani akkor a mai napig a GH5 a legjobb választás a piacon. (Habár nem vetném el a régi klasszikusokat sem film szettre: BMPCC, 5DMark III)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest