Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Füleske #23825 üzenetére

    Szerk.: logikai hiba - mivel egy alien/predator/supermanus nem ad komplex etikai tartalmú életcélt, csak szórakoztat részegységek felhasználásával. (Superman pl. egyfajta Jézuskép-felhasználás, ráadásul tök rossz, mert az önfeláldozástól is elég messze van, de nincs is teológiai transzcendens rendszer mögötte, hanem individualista kapitalista propagandaeszköz.) A hit ennél sokkal több.

    Van a filozófiának egy olyan ága-boga, mely szerint amire gondolsz, az onnantól valóságos, hisz elgondolható, megragadható, egyfajta "létező" (mintegy életre hívod).
    Alien - idegen (ilyen létezik)
    Predator - ragadozó (ilyen létezik)
    Superman - az én vagyok :DDD

    Komolyra fordítva, avagy apologetika (legújabb kör):

    1. A romantikus csengésű eufemizmussal felvilágosodásnak nevezett korszakban adott idő alatt hány embert mészároltak le a szekularizálódó racionalisták, avagy a gazdasági és politikai (ergo nettó hatalomorientált) érdekeltségű erők, no és azóta a világi kormány-hadseregek?

    2. A „világi ész” máig nem adott választ arra, hogy miért irigyek, kapzsik, gátlástalanok az emberek, miért olyan a világunk, amilyen? Rengeteg probléma nem oldódott meg, sok esetben arányosan elburjánzottak régi, rossz beidegződések, ergo a ratio nem tette jobbá a modern-szekularizált világot a leváltott „nép-ópiumban fetrengő” világnál.
    Miért a fellengzős, kioktató hozzáállás a vallással szemben az erkölcsileg hulla (legjobb esetben is legfeljebb egyenlőségjel tehető) „szekularizált világtól”?

    3. Az ateisták is elhiszik a saját igazukat, az nem jelent önellentmondást? Igazolni az állításukat - "nincs Isten", "a hit tévút" - máig nem tudták.
    Tessék bebizonyítani/levezetni:
    x1=nincs Isten;
    x2=Isten nélkül jobb.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák