Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szerintem itt is él az online rendelésnél irányadó 14 napos elállás, próbáld azt első körben.
@kabelmania27:
Köszönöm szépen, akkor én is beállok a tesztelők sorába majd hamarosan. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #94879 üzenetére
Szia kabelmania27, sziaszok!
Olvasgattam a topikot visszafele, látom, hogy vegyesek a tapasztalatok a Connect Box vs. Touchstone témakörben.
Engem a bridge mód nem érint, mert a Connect Box nálam még jobb lefedettséget adott, mint egy plusz router (nyilván az gyenge volt), de így elég.Arra van esetleg tapasztalat, hogy ugye a gigabites modem lefedettsége azért nem rosszabb, mint a Connect Box-é volt? Ha kb. ugyanolyan, nekem az már jó, csak nem lenne jó, ha az egyik szobából egyszercsak eltűnne a net.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én nem tudom most megnézni, de majd este visszajelzek, ha nincs, akkor o.gaby kolléga valami másra gondolt.
Vagy lehet, hogy nincs mindegyik routerben?A manualban ezt találtam:
WPA/WPA2 személyi/WPA automatikus személyi: Ez a beállítás erős biztonságot nyújt. Használhat WPA titkosítást (TKIP-vel) vagy WPA2 titkosítást (AES-sel).Ezt én úgy értelmezem, hogy WPA-ra kell állítani WPA2 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Tapasztalatok:
A Compal-féle CH7465CE-re rákötöttem egy ASUS RT-N18U routert.A lefedettség nem olyan rossz (80 nm, 2 szint), de sajnos a wifin a sebesség jóval gyengébb, hiába van 500-as netem (illetve 300-as fogadó USB-adapter), az eszköztől egy szobányira is "csak" max. 60-70-es sebességet tudok elérni.
Azt mondta a UPC technikus, hogy már dolgoznak olyan firmware-en a Compal-eszközre, amivel a wifi sebesség is jobban közelítene a vezetékehez.
Nálatok is így van, szóval reális, hogy kb. az 1/10-ede a wifis sebesség a vezetékesnek? Mert akkor kár ilyen nagy csomagra előfizetnem, nem tudom végigkábelezni a lakást.
Ja igen, a wifi csatornáját is átállítottam Auto-ról, illetve a ház tetején vagyunk, szóval nincs is annyi más eszköz/szomszéd, hogy csak ez legyen a gond, mármint, hogy a 2,4 GHz telített.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #50775 üzenetére
Köszönöm a választ, majd a puding próbájánál kiderül.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy Compal-féle CH7465CE router+modem eszközöm van.
A kérdésem, hogy ha routert akarok hozzá csatlakoztatni, akkor egyszerűen csak bridge módba kell állítanom?
Illetve, van valakinek esetleg tapasztalata, hogy ezzel a routerrel (TP-LINK Archer C5) működik-e rendben?Egyelőre feltételes a kérdés, mert költözés miatt nemsokára bekötik az eszközt újból, de nem tudom, mennyire viszi át a falakat a Compal (kb. 80 nm, de 2 szinten), ezért ez a B-terv, ha nem lenne elég. Ezzel van esetleg valakinek tapasztalata?
Illetve egyáltalán, vajon az Archer jobban sugározna?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz szabogabor10 #47274 üzenetére
Igen, ezt én is megfigyeltem, akkor a biztonság kedvéért én is elküldöm majd nekik, nehogy ne állítsák át.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #45875 üzenetére
Ezt nem is tudtam!
Kár, hogy az 500-ashoz nem lehet kérni +260-at kérni. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Van, Fiber Power 500-nak hívják, de ennek a csomagja a Trio Net Max.
Vagy persze külön is lehet rá előfizetni.Szerintem kérdezd meg őket, mert ezt csak egyedileg tudják elbírálni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #45831 üzenetére
Internetnél nem alkalmazzák a korlátozást.
Arra gondolsz, hogy a 3 havi átlagban 300 GB korlátozást nem alkalmazzák?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #45591 üzenetére
Köszönöm!
Azokat hol tudom megnézni?
Az inSSIDer -40-50 dBm körüli értékeket ír. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Kolondrum #45577 üzenetére
Sziasztok,
csak azért válasz, mert itt láttam hasonló problémát.Adott a CH7465LG-LC router, és most azt csinálja, hogy néha a ping felugrik 500-1000 közé, és a wifi igen belassul (1/1 MBit). Vezetéken ugyanolyan jó a sebesség.
Ez azzal van összefüggésben, hogy most hétvégén leterhelt a hálózat, vagy a router hibás lehet?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Legolas #45506 üzenetére
Nekem is 500-as csomagom van, de a telefonom csak 3G-s, ezért a maximum, amit lát, úgyis csak 21 MBps, de az is mindenre elegendő.
Egyébként pl. a lakásban laptopon kb. "csak" 300-as a letöltés, egyedül kábelen hozza a 4xx-es értékeket.
Szóval az egyes wifi-adapterek is korlátot jelentenek. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Zitronensaft #45443 üzenetére
Köszönöm!
Szerencsére nálunk nem ment el minden, csak 2-3 nap után beállt a "rendes", előfizetett csatornakiosztás. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Igaz az, hogy bármilyen tévé csomagot rendelsz (media-boxosra gondolok), akkor egy ideig az összes csatorna elérhető, mintegy "próbaként"?Gondolom azért, hogy utána majd hiányozzanak.
A kérdés, hogy a bekötéstől vajon meddig?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz n@p@lm #44993 üzenetére
Nálam is a héten üzemeltek be egy ugyanilyen routert, de nem tapasztaltam akadozást.
Ezt buta kérdés, de wifiről nézed vagy kábellel? Előbbinél ezer más dolog lehet.
Nekem kábellel ilyen értékeket ad,, 487/23.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Shinnokina #44933 üzenetére
Igen, ezt hivatkoztam itt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz mlinus #44931 üzenetére
Ez jó hír, de attól még csak a jogszabály, ami kötelezi őket, a saját vállalásuk inkább csak szépen mutat marketing szempontjából.
Kíváncsi lennék azért, mit válaszolnak, ha azt mondom mondjuk, hogy "csak" 300-as a sebesség, mondjuk 3, különböző alkalomkor.
Mindent meg lehet magyarázni mindenkor a hálózati ingadozással.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Shinnokina #44929 üzenetére
Igen, én használok Telenor 4G netet, és ott valóban 0, azaz nulla a garantált.
Ez mondjuk megintcsak egy okos húzás a szolgáltató részéről, meg is adom a garantáltat, meg tkp. nem garantálok semmit.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #44927 üzenetére
Az alábbi jogszabályt találtam, ez ugyanakkor sehol nem utal arra, hogy a garantált sebességnél gyorsabb szolgáltatásra egyáltalán csak törekednie kell, illetve, hogy azt csak bizonyos ideig szolgáltathatja.
Ugyanakkor ez furcsa, hiszem akkor ilyen alapon a hirdetés nem garantált sebességre vonatkozó része akármilyen blöff is lehetne...
13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet - az elektronikus hírközlési szolgáltatás minőségének az előfizetők és felhasználók védelmével összefüggő követelményeiről, valamint a díjazás hitelességéről
2. § (1) E rendelet alkalmazásában:
6. garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt és az előfizetői szerződésben rögzített, az elektronikus hírközlési szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség;7. §
(2) Internet hozzáférési szolgáltatás esetén a szolgáltató az egyes díjcsomagokba foglalt szolgáltatások vonatkozásában köteles meghatározni a kínált sávszélességre és az ehhez tartozó garantált le- és feltöltési sebességre vonatkozó egyedi szolgáltatásminőségi követelmény célértékeit, Mbit/s-ban megadva (két tizedes jegy pontossággal). A szolgáltatót érintő hatósági eljárásban a szolgáltatót terheli annak bizonyítása, hogy az előfizetői hozzáférési pont alkalmas a kínált sávszélesség elérésére.
(3) A garantált le- és feltöltési sebességet a kínált sávszélesség mellett, e rendelet szerinti megnevezés alkalmazásával fel kell tüntetni minden, az adott szolgáltatásra vonatkozó kereskedelmi kommunikációban, valamint a szolgáltató internetes honlapján.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Házimozi belépő szinten
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Robotporszívók
- LEGO klub
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest