Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mici80
tag
válasz [CS]Blade2 #6992 üzenetére
Helo!
Az volt a gáz nállam, hogy a bronze csomagot kötöttem. A mobillal van inkább gondom mert néha akad, hogy csak vezetékesről kell hívnom valakit mobilon. A bronze csomagban nem számít ha csúcsidőn kívül vagyok mert 65 Ft ugyan úgy a mobilos percdíj.
Azt sajnálom, hogy az ügyintéző a Sugárban eléggé megdumált erre a csomagra, a kábeltévé is bronze csomag és akkor valahogy nem figyeltem, hogy a mobil mindegyik időközben ugyan annyi.
Sajnálom mert most 2 évig nem tudok semmit se módosítani a hűségnyilatkozat miatt!üdv.M
---
-
tylerddd
veterán
A UPC Direct előfizetéshez kapott alap beltérit szeretném lecserélni valami komolyabb cuccra. HD képes legyen, ugye értelem szerűen HDMi kimenettel és a felvételi lehetőséget sem vetném meg. Média lejátszás, netes csatlakozás nem lényeg. Esetleg van itt valami topik, ahol feldobhatnám a kérdést?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
pjen
félisten
Ja és 2év hűség,lehet ez is számít.
-
pjen
félisten
Szia,én most kötöttem ujra két év hűség után,de ahol monopol a upc ugyanúgy mint a többi szolgáltató ott drágább(sajnos).Ha van másik szolg.is az utcában és el akarsz menni mindegyik szolg hajlamos egyedi árat adni.
-
Mici80
tag
Sziasztok!
Én meg vagyok elégedve a UPC internetjével, 25 megás csomagot rendeltem meg. 3 az 1-ben címszó alatt. TV, Internet, telefon. Azt hiszem 6000 Ft az alapdíja, így egyben.
Egyetlen egy valami nem tetszik, hogy a vezetékes telefonról ha bármit hívok (ki. hálón belül, mert az ugye ingyenes) minden nagyon drága. Ezt az egyet nem ajánlom senkinek.
Inkább kössön csak TV-re, meg Internetre és külön valami más szolgáltatónál érdemes telefont!üdv mindenkinek!
---
-
gabszi985
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6985 üzenetére
Nem windowsos. Most elindítottam ujra hagyom hagy csinálja, ha reggelig nem lesz jó akkor hanyagolom.
Nekem csak ez a mediabox sz@rság nem kellene, nincs másik megoldás?
Apóséknál upc telefon+tv van és nekik nincs mediabox hanem egy modemről megy minden.
Ha telefont is rendelek akkor modemet adnak, vagy már az is a múlté? -
MODERÁTOR
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #6980 üzenetére
Miután tratec tris-210e kettes splitterre cseréltem csökkent a ping és a sebességingadozások megszűntek, sőt kicsit több lett a letöltési sebességem. A két kereskedelmi adó hangja (NICAM) szakadt korábban, a csere után ez is megszűnt.
[ Szerkesztve ]
-
gabszi985
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég hoztam haza egy Mediacardot upc-től. A tv-m nem szerepel a kompatibilis listájukban viszont mindent tud ami kell hozzá. Már a telepítés végénél járok ahol a tv-m azt írja "A beállítások most véglegesednek, ez eltarthat néhány percig" ez megy kb 1órája valami megoldás esetleg?
Köszi előre is. -
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #6978 üzenetére
Teljesen igazad van,csak én igy szoktam meg.
-
Zirowe
nagyúr
Rendben, köszönöm ismét a segítséget.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
Igen, a modemek annyira nem szeretik ezeket, mivel megszakítja a koaxot, bár meg lehet próbálni az elé betenni, hogy az egész háló védve legyen! Ha nem jó, maximum tovább rakod... A jelszinten semmiképpen sem fog tovább javítani, nem is ezt a célt szolgálja, ez csak az ellen véd, hogy ne rázzon a kábel!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
A jelszinted javult, kb 7a bejövő erősség, 48as adási két kettes splitter után elfogadható. Tévé elé kösd a leválasztót, a modem nem szereti. [link][link] Ismerősnél is ráz, osztócserénél vettem észre, úgy oldottam meg hogy zsebkendővel fogtam meg az F csatlakozót. Az első leválasztót az antennadugó és a tévé közé teheted, a másodiknál kell egy rövid kábelt csinálni (vagy F toldó helyére berakni ha van) F csatlakozóval a végeken.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #6975 üzenetére
Azt próbálta magyarázni, hogy a tv-ből jön, ami nem lehetséges, mert az összes tv-ben le vannak tiltva az erősítési opciók+3ból 2nél nem is egyből a tv-be megy az antenna, hanem egy ilyenbe, a harmadik, amelyiken nincs, az pedig amelyik az első külön elágazáson van.
És ez a földhurok leválasztó segítene a jelszinten és a rázáson (őszintén szólva engem nem zavar a rázás, ha nem befolyásolja az eszközök működését)?
Ez a modem utáni első tv-be kéne, hogy menjen?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #6975 üzenetére
Hát igen,így hívják leánykori néven az izolátort.
-
MODERÁTOR
A rázás ellen földhurok leválasztór használunk! Okos szerelő ennyit nem tud? A jelszintek tényleg sokkal jobbak lettek most!
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Na, volt a szerelő, kicserélte az első splittert, és azt mondta, hogy most már elfogadható értékei vannak a modemnek és jónak kellene lennie.
+mondta, hogy furcsa, hogy egy kicsit ráz a kábel, amit én is észrevettem korábban, de azt hittem ez normális.Itt egy kép a mostani értékekről, és ürítettem a logot, de az előző hibaüzenetek továbbra is vannak, mindjárt ráküldök egy torrentet.
Azt mondja, hogy a bejártnál nagyon jó az érték, 79, de a hosszú, modemig vezető kábel túl sokat csillapít.
Megjegyzem, azt még ők telepítették, nem is tudom hány éve (még a havi 20gigás korlát volt akkoriban).
De állítólag most már jónak kéne lennie.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
gabszi985
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég hoztam haza egy Mediacardot upc-től. A tv-m nem szerepel a kompatibilis listájukban viszont mindent tud ami kell hozzá. Már a telepítés végénél járok ahol a tv-m azt írja "A beállítások most véglegesednek, ez eltarthat néhány percig" ez megy kb 1órája valami megoldás esetleg?
Köszi előre is. -
tibi815
csendes tag
válasz kabelmania27 #6969 üzenetére
Pár csatorna jön hd tsrtalmak csak a tv2 jön de már bejelentettem holnap jön a technikus mert valami hálozati hiba van a modem jelszint mint szokott vételi és snr jo az adási ultra magas 53.5 és 53.8Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 6.1 dBmV 42.9 dB
Channel 2: 5.6 dBmV 42.6 dB
Channel 3: 6.4 dBmV 42.9 dB
Channel 4: 7.5 dBmV 43.2 dB
Channel 5: 8.3 dBmV 43.0 dB
Channel 6: 7.8 dBmV 43.2 dB
Channel 7: 6.2 dBmV 42.6 dB
Channel 8: 5.5 dBmV 42.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 53.8 dBmV
Channel 2: 53.5 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVDe a netemmel semmi gond ping kitünö le-fel töltés is tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #6966 üzenetére
Mondjuk én ma végre írtam ügyfélszolgálatnak mailt, csatoltam printscreeneket a logokról és az adás értékéről, rá kb két órával hívtak, mondta, hogy ki kell deríteni, hogy a lakásban van a probléma, vagy kijjebb, és holnap jön a technikus.
-
tibi815
csendes tag
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni digital gold csomag mediacard hd előfizetés lg lm 3400 tv minden csatornát megtalál de soknál azt írja nincs jel mi lehet a gond?? -
MODERÁTOR
válasz troland26 #6965 üzenetére
Már megszokhattad, hogy itt botok ülnek az ügyfélszolgálaton, akik csak annyit tudnak mondani, hogy "kiküldöm a technikust, és ezennel a hibaelhárítást megkezdtük"! Amúgy meg némelyik olyan sötét az egészhez, hogy a negro világítana a szájába! Valaki írta itt, hogy az SNR-re, vagy az Upstream Power Level-re, már nem is tudom, azt mondta az egyik, hogy náluk olyan nincs is!
-
troland26
őstag
válasz Gubek-Einste #6964 üzenetére
Ahm és 2 óra múlva a hibabejelentésre reagálva hirtelen honnan derül ki , hogy mégis központi hiba volt ? Nem nagyon vágom , hogy az ügyfélszolis miért nem látja , ha valami probléma van nálam . A Rubicomos időben amikor valami technika problémám volt az ügyfélszolgálatos gyakorlatilag minden információval rendelkezett . Látta a modemem összes értékét azt , hogy van vagy volt -e valamilyen ingadozás a szolgáltatásomnál . Azt gondoltam az UPC egy komolyabb cég ..vagy csak nekem nagyon az elvárásaim
-
Topikgazda
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #6961 üzenetére
Igen ez érdekes, nálam amióta nincsenek fagyok változik napközbe is 42-42,5-43-43,5, ismerősöknél is változik.
[ Szerkesztve ]
-
troland26
őstag
Heh ..most hív az UPC , hogy a hibabejelentésem után megvizsgálták a dolgot és egy váratlan központi hiba miatt volt szolgáltatás kiesés , de ezt sikeresen elhárították és most már biztosan jó lesz a szolgáltatás. Az eszem megáll ...az ügyfélszolis meg amikor hívtam őket azt mondta , hogy nincs központi hiba ...
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #6960 üzenetére
Tudod érdekes módon az adásit nekem jól bebetonozták! Azt figyeltem meg, hogy nem változik úgy, ahogy azt kellene neki a vételivel együtt, a hőmérséklet függvényében! Nálam mostanában, mióta így elcseszték, mindig 48-48,5 közt van, függetlenül attól, hogy a vételi -3 vagy -8, és az SNR 32, vagy 36!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #6958 üzenetére
Azért működik még, mert csak egy kettes splitter van a modem előtt és még 50alatt van az adási.
[ Szerkesztve ]
-
troland26
őstag
válasz kabelmania27 #6957 üzenetére
Ahm oks ezt nem tudtam . Holnap megnézem az osztót...
Intruder2k5 Na ja , tuti , hogy nem hagyom őket amíg nem lesz jó a dolog ..
-
MODERÁTOR
-
troland26
őstag
válasz kabelmania27 #6955 üzenetére
Bevallom férfiasan , hogy elfelejtettem , kb 4 hónapja nem jártam a padláson . de holnap majd meglesem . Van ennek jelentősége ? Ha a nappaliban kockás vagy sistereg a digitális jel akkor a másik szobában az analóg is sz@rakszik ill a net is akadozik . "Globális" a probléma szerintem...
-
troland26
őstag
válasz kabelmania27 #6951 üzenetére
Igazából kezd elegem lenni ...egész héten szarakodott a dolog . Azt gondoltam , hogy lehet nálam van a hiba , de a mai eset szerint nem így van . Mert az , hogy fél óráig semmi nincs aztán varázsütésre megjavul ez csak szolgáltató hiba lehet .
Intruder2k5 Vácrátót ? vagy Váchartyán ?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #6952 üzenetére
Kíváncsi leszek be tudják e állítani 40körülire az adási szintet. Előfordult másik topicba, hogy valakinek osztó nélkül volt 48az adási.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
troland26
őstag
válasz kabelmania27 #6946 üzenetére
kb 1 órája minden elment olyan 20-30 percre , se net , se kábel tv ( digitális és analóg sem ) Felhívtam az ügyfélszolgálatot , a kezelő szerint nincs központi hiba . A hívás után kb 10 percre minden visszajött .
-
Topikgazda
-
Keksz
senior tag
Január 22-én nyilatkoztam a személyes nyilatkozat után emailben is, az új formanyomtatvánnyal hogy ráutaló magatartással nem kivánok semmit meghosszabbítani.
MOST dolgozták fel!
Szuper gyors!Gondolom nem számítottak ilyen sikerre
-
troland26
őstag
válasz Intruder2k5 #6944 üzenetére
Értem és köszönöm szépen a felvilágosítást .
-
MODERÁTOR
válasz troland26 #6943 üzenetére
Nem hiszem, hogy most bármi lenne, mivel március 19.-re van kiírva egy karbantartás, ami remélhetőleg már az lesz, amiről a szerelő beszélt nekem, és amitől az egész környéken - mármint azon településeken, akik Őrbottyánból kapják a szolgáltatást - normális, és stabil szolgáltatás lesz végre, és megfelelő jelszintek! Én nem hiszem, hogy addig ezt már tákolgatnák...
[ Szerkesztve ]
-
troland26
őstag
Urak
Nem tudom valaki tapasztalt-e hasonlót , de az utóbbi néhány napban elég sokat romlott a szolgáltatásom ( digital bronz ) színvonala . A televízió képe időnként bekockásodik az internet csiga lassúságúvá válik . Esetleg nem tudja valaki , hogy valami karbantartást/munkát végeznek a környéken ( Őrbottyán volt Rubicomos terület ) vagy szimplán nálam lehet valami gond ? -
Trevi
tag
Köszönöm uraim 30m kell akkor valószínű hogy megnézem az olcsóbb helyen!
-
MODERÁTOR
-
Trevi
tag
Sziasztok ez mennyire jó minőségű? kábel
-
csodacsoki
tag
Mindenképp szaküzletben veszem, rendben, köszi a segítséget mindenkinek! (=
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz csodacsoki #6934 üzenetére
Háromszoros árnyékolású, 75Ohm-os koax kábel kell! Ilyen például az RG6 típusjelzésű kábel, amit bármelyik olyan boltban megkapsz, ami híradástechnikai cuccokkal foglalkozik! A külső részére ráírva esetleg "külföldiül" van, hogy Tri Shiled, azaz háromszorosan árnyékolt!
-
kabelmania27
Topikgazda
Tri-shield, vagy rg6-tr -hoz hasonló jelölés olvasható a koax kábelen.
-
pjen
félisten
Szi.Ne mond hogy UPC hez kell,csak azt,hogy 3xárnyékolt.Álltalában a jobb minőségüeknek a burkolatára rá van irva.Ja és szaküzlet amit a multik árulnak készre szerelve az felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
csodacsoki
tag
válasz kabelmania27 #6933 üzenetére
Rendben, ha így kérem plusz még mondom, hogy UPC kábelnethez kellene, akkor csak sikerül jót vennem. (=
Köszönöm a segítséget! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz csodacsoki #6932 üzenetére
Háromszoros árnyékolású koaxkábel kérj, nem minden boltba lehet kapni, rosszfajta kábelt ne vegyél.
-
csodacsoki
tag
De egészen pontosan milyen néven kell keresni? Megmondom az üzletben, hogy: "Csőő, 10base5 koax kábelből szeretnék x métert", vagy hogy?
-
pjen
félisten
válasz csodacsoki #6929 üzenetére
Szia.Ne toldjál hozzá,nem drága,cseréld ki egy hosszabbra,egy hibalehetőséggel kevesebb.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz csodacsoki #6929 üzenetére
Háromszoros árnyékolású koaxot.
-
csodacsoki
tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy milyen kábelt kell vennem, ha pár m-el meg szeretném hosszabbítani a jelenlegi modembe csatlakozó internet kábelt? -
MODERÁTOR
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy készül-e valami extra akcióval a UPC húsvétra, az új belépők számára?
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
balage25
senior tag
Cisco hd dvr mediabox esetén előfordulhat, hogy a (fekete) távirányító bizonyos HD csatornák esetén nem szabályozza a hangot.
A megoldás a következő:1. Távirányító és TV készülék összehangolása (felhasználói kézikönyv szerint)
2. "UPC gomb" lenyomása, majd utána lenyomni a "OK" gombot + "piros" gombot, és nyomva tartani mindkettőt, míg kétszer felvillan a "UPC gomb".
3. "993" bebillentyűzése - ezután kétszer felvillan a "UPC gomb".
4. "TV gomb" megnyomása - ezután kétszer felvillan a "TV gomb".Ezután a upc távirányító a Dolby Digital hangot is szabályozni tudja.
-
MODERÁTOR
-
vince
őstag
válasz Intruder2k5 #6921 üzenetére
Szolgáltatói mail címet én sem használok, de az smtp-t egyszerűbb velük intézni, mint minden fiókomhoz külön-külön beállítani a saját smtp-jét...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
MODERÁTOR
-
vince
őstag
válasz Intruder2k5 #6919 üzenetére
Nekem random módon egy-egy levelet sikerül azért elküldenem, de mondjuk 10-ből 1 megy csak el
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
MODERÁTOR
-
Cypresss
senior tag
válasz F_Zolee #6915 üzenetére
Fél napja valami központi hiba van, már háromszor beszéltem velük. Rohadt bosszantó, mert kb 20 levelet kellene elküldenem és ha megoldható upc-s címről. Egyébként most a webmail sem jó, fogadni tud, de küldeni nem lehet vele.
[ Szerkesztve ]
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Daywalker
addikt
válasz F_Zolee #6915 üzenetére
Most hívtam őket, bemondják, hogy gond van a levelezéssel. Bár én nem ezért hívtam, hanem az egész net szar és áll ahogy van, de nem volt türelmem kivárni, 10 perc után letettem. Úgy látom máshol is gond van.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
F_Zolee
veterán
Valakinél jó a levelezés? Nem tudok küldeni levelet.
-
blakey
titán
Ezt most konkrétan nem értem, nekem úgy viselkedik minden adó ahogy kell, a box-on és a tv-n is tudom csökkenteni vagy növelni a hangerőt. Egyébként csak a tv-n szoktam változtatni a hangerőn.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem tapasztaltam semmi ilyet, "normális" hangerőn megy mindegyik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hoby36
senior tag
Üdv!Van digital hd csomagom.Több hd csatornánál is teljes hangerőn szól a box,nem is lehet lehalkítani.Másnál is ez van,lehet valamit beállítani,hogy normálisan működjön a többi csatorna hangerején?
A logikában semmi sem véletlen!
-
Zirowe
nagyúr
Igen, a legalsó.
Mindigtv, bronze analóg+műholdvevő (ténylegesen digitális és hd, nem úgy, mint ez az upc cucc).Na mindegy, kíváncsi vagyok holnap mi lesz, végső esetben fogyasztóvédelem.
És még vajon hány idős emberrel csinálják ugyanezt.
-
blakey
titán
Akkor gondolom a legalsót. Ha van mindigtv és másra nem nagyon van igény akkor felesleges.
-
Zirowe
nagyúr
Viszont ezek után már biztos, hogy lemondatom vele ezt a "digitálisnak" nevezett f*st.
Holnap megyünk be a mammutban lévő ügyfélszolgálatra.
-
Zirowe
nagyúr
Lapos szürke cucc, upc mediabox, hátul ethernet csatlakozó (persze a hálózatra nem kötötte rá a szerelő), rca és két scart csatlakozó és kész.
Nincs rajta leragasztva semmi.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Milyen box-ot adtak? Az új box-okon a HDMI csati le van ragasztva.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #6899 üzenetére
Ő az előfizető, de elmondása szerint nem írt alá semmit most.
Hívta az ügyfélszolgálatot is, miután rájött, hogy nem jó ez neki semmire se, ott meg azt mondták neki, hogy elmúlt 6 nap (?!), és már nem adhatja vissza.
Én mint "hozzáértő" segítenék neki a reklamálásban, mert csúnyán meg lett vezetve.
+megnéztem, hogy egyáltalán milyen hd csatorna járna, ha képes lenne egyáltalán rá a box, és kiderült, hogy a 4alap, ami a mindigtv-vel is jön ingyen és bérmentve, ami neki be van vezetve, amit a szerelő nagyon jól tudott/látott.Egy szó, mint száz: csúnyán át lett verve.
[ Szerkesztve ]
-
gyerecske
senior tag
Be lehet cserélni plusz cseredíjért.
Velem úgy akarták megfizettetni hogy eredetileg CI kártyát rendeltem, ők boxot küldtek.Mi vittük vissza kicserélni személyesen bontatlanul és utána jött a számla róla, még a box használatáról is.
Ezek után még ők néztek hülyének hogy márpedig ők azt küldték amit rendeltem.Arra hivatkoztam hogy hallgassák vissza a rendelést -ha már kihangsúlyozzák mindig hogy rögzítik- és utána már másképp beszéltek.
Vannak itt gondok.Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?