Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz volandy #5599 üzenetére
Azért mert az oltás mellett, ugyanúgy elkapod, ugyanúgy pozitív leszel, és ugyanúgy lehetnek tüneteid, akár kicsit komolyabbak is. Elvileg a súlyos és halálos kimeneteltől védenek meg. Tévedés azt hinni, hogy aki 2x oltva van és kialakult a védettség, onnantól lepattan róla a covid. Sajnos nálunk az egész kommunikáció az oltásokról hasonló tévhitet erősít.
A másik nagy probléma, hogy akinek a pcr kimutatja a covidos tüdőgyulladást annak is lett negatív tesztje.
Tessék? A pcr nem mutat ki semmilyen tüdőgyulladást.[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Párom az egyik korházban ápolónő és most írja nekem, hogy az egyik osztályon az egyik dokinő aki 30 éves, 2 Pfizeres oltás után 16ezres ellenanyagszinttel pozitív lett a tesztje. Azért ment tesztelni, mert nagyon rosszul kezdte érezte magát. Lázas, köhög! A második oltást három hete kapta meg! Azt mondja, hogy a betegség után 800-1000 között van az ellenanyag szint. Az oltás után a többszöröse. ennek ellenére 30 évesen pozitív lett 16ezres ellenanyagszinttel!
A másik nagy probléma, hogy akinek a pcr kimutatja a covidos tüdőgyulladást annak is lett negatív tesztje.
-
Ringman
nagyúr
válasz attiati #5597 üzenetére
ne keresd a logikát, a mávnak 850 dózist ajánlottak fel, miközben 36 ezren dolgoznak, sokan egy csomó emberrel találkoznak naponta, hómoffiszos irodistákat nem kellene előre venni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
Szerintem az összes közalkalmazott előre jött a sorban.
Közlekedési vállalatnál, irodai területen H/O-ban dolgozó fiatal ismerősnek is felajánlották az oltást. -
Depression
veterán
válasz bajtokarpi #5589 üzenetére
Nekem ennek már 15 éve...
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Ringman
nagyúr
mexikó utólag korrigálta a covid-ban elhunytak számát:
201k -> 321k, ezzel minket is előznek, kb a csehek szintjén vannak ígyMexico’s real COVID-19 death toll now stands at over 321,000
Mexico’s government acknowledged Saturday that the country’s true death toll from the coronavirus pandemic now stands above 321,000, almost 60% more than the official test-confirmed number of 201,429.
Mexico does little testing, and because hospitals were overwhelmed, many Mexicans died at home without getting a test. The only way to get a clear picture is to review “excess deaths” and review death certificates.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz bajtokarpi #5589 üzenetére
ne hülyéskedj, jó idő van, mozog a levegő (szél van), egész nyugodtan találkozzatok! maszkban pláne nulla a kockázat odakint. százszor találkoztam már a szüleimmel így. amikor itthon voltunk már elég ideje (például most, suli ugye nincs egy ideje), ergo tudhattuk, hogy nem vagyunk koronásak, akkor lakásban is, ebédeltünk is.
az ölelgetést nem erőltettük, de közös kirándulás maszk nélkül is volt sokszor.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #5588 üzenetére
sinoból 550k jött elsőre, 450k+100k jött 2. ütemben, ezzel oltják azokat másodjára, akiket az első szállítmányból oltottak. (ezért is kellett a 100k-s "különjárat")
ha félre is van rakva, le kellene jelenteni ha már bevizsgálták, mert felhasználható. (szerintem a számok kozmetikázása miatt nincs a statban)
pfizerből minimálisat kell félrerakni, mert hetente 100+k jön már most is, modernát meg szinte 100%-ban felhasználták, gyak. elfogyott.
szputnyikból meg nem kell félrerakni, mert ott a dózisok különböznek, AZ-nél meg 12 hétre adják a 2. dózist, szóval ott sem raknak félre szerintem semmit.
---
az hogy melyik nap épp mit mond gulyás arra nem kell figyelni, felolvassa, amit diktálnak neki, ennyi.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bajtokarpi
őstag
válasz daneel_hu #5586 üzenetére
Szia!
Nem tudok róla. Az lennék, eszembe se jutna kontaktálni senkivel.Parci igen szabadban. Baromira sok ez már, hogy egy éve nem tudjuk megölelni egymást, konkrétan annyira, hogy a járvány kezdete óta nem találkoztam édesanyámmal, testvéremmel, keresztlányommal (és ezt úgy, hogy mi heti szinten találkoztunk). Én azt vallom, hogy így tudjuk védeni egymást, de nagyon nehéz. Azt viszont nem tudom, hogy élném túl, ha esetlegesen miattam fertőződnének meg. Inkább ezt az utat választottam, de már vége lehetne.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
Soulfly842
addikt
válasz Ringman #5582 üzenetére
Azt is figyelembe kell venni, hogy több százezerről beszélt korábban Gulyás G. (pontosan a számát hirtelen nem tudom, de sok százezres nagyságrend), ami a második oltásra várakozóknak van félrerakva.
Az nem lehet egyébként (a bevizsgálásokon túl), hogy ez is okozhat eltéréseket?
-
HÁZIGAZDA
válasz bajtokarpi #5585 üzenetére
hol? lakásban, sok óráig? várnék vele a második oltás utánig. a szabadban? nyugodtan.
valami védettsége van már egyébként, de ha kibírtatok egy évet, most már semmi sem múlik két héten. ja, és ha fertőzött vagy, esetleg kontaktáltál mostanában fertőzött userrel, akkor semmiképp.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz bajtokarpi #5585 üzenetére
Koronás vagy?
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi. Édesanyám 18 napja kapta meg a Pfizer-ből az első vakcinát. Én még egyet sem kaptam. Azt kérdezném, hogy szerintetek találkozhatok vele? Természetesen mindkettőnkön lesz maszk.
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
HÁZIGAZDA
válasz Soulfly842 #5556 üzenetére
hát, ha olyan sikeres lesz, mint a szuriregisztrációs oldal, meg a szuriregisztráció-ellenőrző oldal......................
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #5581 üzenetére
már most is elvileg több százezer vakcina van raktáron (eu-s oldalon sinoból még mindig csak 650k lett lejelentve)
valamelyik nap 130k beadott vakcinát jelentettek hivatalosan, az már bizakodásra ad okot.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Soulfly842
addikt
Nem a 0,1% számít, hanem hogy, időt nyerjünk. Ha röbb hét, vagy hónap amit nyerünk, akkor az viszont számít.. nem is keveset. Brutálisan sok vakcinának kellene érkeznie a azerződések szerint az elkövetkezö hetekben. Ehhez viszont rendszer, s komolyabb struktúráltság kell az oltások leszervezésébe. Az jó hír, ha próbálnak is ezért végre tenni valamit. Ha ezt megcsinálják az lesz igazán fontos... s nem csak egy görbülő azám, vagy tized...
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Egyazer nem másolom a címet, hanem csak gyorsan gépelem, s így járok :D
Kékes525
Az összevetésként nem használható, hiszen a fenti -általad linkellt- 100 emberre jutó dózisok számára kimutatás, a fenti cikk meg a 'legalább első dózist megkapók számára vonatkotik :)
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
Miért kell ezt még ragozni? Nem a te mondatodról van szó, én nem írtam, hogy a tied. Arról van szó, amiből ez a beszélgetés indult: "Védőoltások: Magyarország már az első helyen áll egész Európában" Ez így nem igaz. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
daneel_hu
addikt
válasz Kékes525 #5567 üzenetére
San Marino, Gibraltár, Málta.
Ebből még Málta úgy ahogy kilóg, de még ők is vicckategória Magyarországhoz képest a 400 000 állampolgárukkal.
2 nap alatt be lehetne oltani ott minden regisztráltat.UK, Szerbia nem EU.
Ha van viszont megsüvegelendő állam közöttük akkor az az UK.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Soulfly842 #5557 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Jablocskov #5562 üzenetére
Átoltottságról volt szó. Ha feltételezzük, hogy mindegyik vakcina véd a fertőzés súlyos lefolyása ellen, akkor ebből az következik logikusan, hogy minél több ember van beoltva, annál jobb.
-
fatal`
titán
"Kidolgozás alatt áll egy online oltásszervező program - árulta el a Magyar Nemzetnek Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője."
Őőőő.. Jó reggelt kívánok? -
Ringman
nagyúr
kidolgozás alatt áll???
kb. tavaly nyárra kész kellett volna lennieEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Jablocskov
tag
"A védekezés sikerét emberéletekben mérjük."
Várjuk ki, hogy mire megyünk vele. A nálunk fejlettebb egészségüggyel rendelkező országok lehet, hogy másképp gondolkoztak. Következetes védekezés kombinálva egy lassabb, de szervezettebb vakcinázással könnyen lehet, hogy eredményesebb.
-
Soulfly842
addikt
Ó, neki a kommunikációs öngyöngyörködtető aktusai már nyitásként emlegeti a 'húsvét utánt is.
Általános nyájmorál nyugtató kommunikációjában a sokszínűség és a folyamatos vakító öngyönyör összemossa a tényeket és a vágyálmokat...
Nem azt mondom, hogy rossz, hiszen az átlag nyájmorálnak kell az ilyen odadobott kenyér. csak most a fő kommunikációs áramlat'csapásirányban' kicsit különvált itt Kasler.
Ha jól szervezik és az a mennyiség, ami előre van jelezve mindenhonnan - s ez beoltásra is kerül, akkor még a végén tényleg lehet 'relatíve' normális nyarunk.
Az oltási szervzettségen viszont tényleg javítani kell. A túlzó adminisztrációval szemben meg tényleg kellene az orvosoknak egy agyon egyszerűsített 2-3 pontos X-elgetős gyors keretprogram (sokszor látszódott, hogy nagy kavarodások vannak ekörül)
#5560Lauda
Igen, ez így van, s ha azt a hatalmas adagot, amit április-máj-ra várunk, tényleg be is tudják oltani - akkor emelni fogom a kalapomat is! Mondjuk valószínű, hogy úgy vannak vele, hogy: most még fáj (még ha emberéletek árán is), de akkor hirtelen ez mindenkiben átfordul, s visszaugrik majd a népszerűség is! A közeljövő szivárvány szemüvegén keresztül, a múltra visszanézve a szürkeség is 'üdébb színfolt' lesz.S valahol az a legdurvább, hogy ez működni is fog szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Soulfly842 #5557 üzenetére
Mondjuk ez vitathatatlanul siker. Nálunk jóval fejlettebb egészségüggyel rendelkező országok sehol sincsenek ebben az összehasonlításban.
-
seredy
tag
Orbán is azt mondta, hogy nyárra jön vissza a “szabadság”, nem? Kásler is erre gondolt, szerintem. Arra leszek kiváncsi, hogy az iskolákat tényleg nyitják-e április közepén.
-
Soulfly842
addikt
Védőoltások: Magyarország már az első helyen áll egész Európában
A vasárnapi állapotok szerint Magyarország került az uniós ranglista élére a felnőtt lakosság átoltottsága terén. Hosszú ideje álltunk Málta mögött a második helyen, azonban mostanra - hacsak hajszállal is, de - megelőztük a szigetországot.
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ vasárnapi adatai szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 21,6%-a kapta meg legalább az első oltását, míg a második helyen Málta áll 21,5%-os arányával. Ezzel hazánk a képzeletbeli dobogó második helyéről az első helyre lépett.
-
Soulfly842
addikt
Vakcinák: Nagy újítások előtt áll a magyar oltási rendszer
"Kidolgozás alatt áll egy online oltásszervező program - árulta el a Magyar Nemzetnek Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője."
Hát... el is kellene végre egy 'kis' szervezettség ebben.Kásler Miklós most május végi nyitásról beszélt
Nesze neked egységes kommunikáció
-
-
M3aN
senior tag
Pont ez merült fel bennem, mármint azon része, hogy szükséges-e figyelni a szaturációt itthoni körülmények között enyhe lefolyás esetén.
Úgy néz ki - holnap PCR és kiderül - hogy én is beleestem, miután én foglalkozok cégen belül a COVID elleni védekezéssel, és találkozok százszámra emberekkel egyébként nem is csodálkozok, az a furcsa hogy eddig kibírtam.
Igazán kíváncsi leszek. Tegnap este hőemelkedés, reggel is 37,5°C és délben nem éreztem a jóféle erdei gyümölcsös smoothie ízét már Szomorú így a vasárnap. -
Z.É.T.
őstag
válasz Csókolom #5549 üzenetére
Nálunk - legalábbis néhány eü-s ismerős szerint - is változott a protokoll a második hullám közepe táján: kábé az kerül invazív lélegeztetőre, akinek nélküle 0% körüli esélye van a túlélésre.
Amennyiben ezt általánosan igaznak vesszük (lehetnek kivételek), úgy 10-20%-ot sikerül megmenteni.
Így is nézhetjük. -
Csókolom
tag
válasz Kékes525 #5548 üzenetére
No ban terapiat is javitjak folyamatosan ez meghatarozo ok, benne van a linkelt közlemenyekben, hogy a mortalitas a lelegeztetöre kerültek között 2020 februar ota (52,5%-rol) 2020 aprilis vegeig 39,8%-ra, majd 2020 szeptember közepeig 33,7%-ra csökkent. Ez a javitott kezelesi modszer miatt volt
-
Kékes525
félisten
válasz Csókolom #5542 üzenetére
Magyarországról beszéltem. [Novák Hunor: A lélegeztetettek 80-100%-a meghalt]
[ Szerkesztve ]
-
Csókolom
tag
ez az B1.1.7 miatt (is) lehet, hogy nagy különbseg van. No-ban meg Mo-al ellentetben nem az angol mutans tombol...
most van itt egy nagyon friss lezarult 14 klinikas vizsgalat -2021.03.26 -os közlemeny, ahol a lelegeztetöre kerültek közül 10-böl 7 tulelte (33,7% halt meg). [link] Nemetben az angol varians meg nem ennyire elterjedt, es a terapiat is modositottak -
Asbee
veterán
válasz Csókolom #5542 üzenetére
Nálunk jelenleg sajnos 10 ből 8-9 ember nem jön le a lélegeztetőről. Nem lesz erre nálunk statisztika. Belsős infók. Az is nagyon sokat számít melyik háziorvos mit javasol ajánl. Az én háziorvosom, azonnal írja az antibiotikumot, vitaminok meg az pár gyógyszer amit alkalmaznak, most már favipiravirt is ha szükségesnek látja. + véroxigén figyelésér kéri. Van olyan háziorvos aki szerint ez semmi, nem kell gyógyszer meg semmi, csak pihenés. Nem mindegy milyen állapotban kerül a beteg a kórházba.
[ Szerkesztve ]
-
Csókolom
tag
válasz #86564352 #5540 üzenetére
azt nem tudom most hogy Kékes525
honnan vette az infot, de nemet kutatas volt mar ebbe az iranyba, es aszerint a lelegeztetöre kerültek közül kb. minden masodik eletben maradt (52,5% meghalt). 10000-es vizsgalt betegszam volt, 920 klinika adata szerint, orszagos vizsgalat. (( 2020 februari vizsgalati adatok )) [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Olyan hazai statisztika van, hogy milyen arányban épülnek fel a lélegeztetőre tett emberek? Mennyire van visszaút vagy csak elodázás sajnos? Mert csak darálják naponta hányan vannak és még mennyi gép van raktáron... csak a személyzetről és hatékonyságról esik kevés szó.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #5538 üzenetére
igen, nehéz pontosan mérni és megítélni ezt - fenntartással is kell kezelni.
vsz. angliában is kevesebb volt a detektált fertőzés, mint a tényleges, de a braziloknál biztos arányaiban több a felderítetlen eset.---
#5537 Rive
ifr-ről adat vsz. hetekkel/hónapokkal később lesz majd.szerk:
az időseknél nincs nagy különbség, a fiataloknál viszont igen, ott akkor sokkal több fertőzöttnek kellene lennie a mértnél[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Ringman #5529 üzenetére
... a brazil verzió a brit halálozási számainak többszörösét (!) hozza...
Ez a grafikon így némileg másról szól. Ami érdekes lenne az az IFR korosztályonkénti bontása, nem pedig egy nyers, lakosságarányos szám.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz kw3v865 #5533 üzenetére
"Szerintetek a különféle oltások kombinálása mennyire biztonságos?"
Tesztelve nem volt, de elméletileg keverhetők, akár második oltásként is. Több hónap múlva pedig még biztosabban.
"Szerintetek mennyire biztonságos, ha egy teljesen beoltott ember 1-2 hónap elteltével újra vakcinát kap?"
Biztonságos. Elképzelhető, hogy az oltási reakciója erősebb lesz. Hatásosságot biztos, hogy nem rontja. Sőt.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Szerintetek a különféle oltások kombinálása mennyire biztonságos? Egy ismerősöm Magyarországon és Romániában is jogosult az oltás felvételére, regisztrált is mindkét rendszerbe. Alapvetően mRNS-es oltást szeretne, de tisztában van a realitásokkal, hogy arra jelenleg nem sok esélye van rövidtávon. Ugyanakkor, nem fél egyiktől se, csak a hatásosságukban nem bízik. Nincs semmilyen rizikófaktora, elvileg bármely oltás beadható neki.
Az a taktikája, hogy ha felajánlják neki most bármelyik oltást (nagy valószínűséggel nem Pfizert/Modernát) bármelyik országban, akkor elfogadja. Azonban legkésőbb nyáron a másik országban is biztosan sorra kerül, de akkor már válogatni fog és csak mRNS-est fogad el. Szerintetek mennyire biztonságos, ha egy teljesen beoltott ember 1-2 hónap elteltével újra vakcinát kap? Nem rontja esetleg a hatásosságot vagy okoz komolyabb immunrendszeri problémát? Az oltási reakcióktól nem fél, bevállal simán egy erősebb oltási reakciót. -
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #5529 üzenetére
azért itt sok faktor szerepet játszhat, de gyanús, hogy még jobban kötődik, méginkább megtalálta a kötődési pontot a kicsiknél is, ennek megfelelően már őket is jobban üti, ahogy a felnőtteket (csalóka a grafikon az ugrálós beosztásaival, elég zord a 2,0-1,5x-ös halálozás a teljes korfán is)
ha ez tényleg világ méretűvé válik, akkor abszolút egy teljesen másik járványról lehet majd beszélni, sajnos
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
eddig a brazil verzió a brit halálozási számainak többszörösét (!) hozza főleg a fiataloknál (nyilván torzít az eü-rendszer különbsége is):
[link]
Let’s look at Brazil deaths (red) versus deaths (blue) per capita by age group (hence—not due to UK older)
Notice: the younger the age group, the bigger the gap between Brazil and UK grows...
>2x for age 40-59
>3x for 20-39
11x for 10-19[ Szerkesztve ]
-
Jablocskov
tag
válasz Kékes525 #5526 üzenetére
Ha összevetjük a hivatalosan közölt adatokat a szimulált eredményekkel, akkor szerintem egyértelmű, hogy kb. egy hete átléptük az egészségügyi ellátó rendszer teljesítőképességének a felső határát. A valós számokat majd egyszer talán megtudjuk, ha sikerül megtisztítani ezeket a kaotikus adatokat. Tartok tőle, hogy ez nem mostanában lesz.
-
Kékes525
félisten
A felső ábrán jól látható, hogy a harmadik hullám csúcsa csapott (lapos). Ez azt jelenti, hogy nem a járvány természetes lefutása miatt ilyen, hanem valamilyen külső ok, nevezetesen a kórházi ágyak telítődése okozza.
A lélegeztető gépeknél ezt még nem értük el. Tehát lélegeztetőgép kapacitás még van, viszont az már más kérdés, hogy a személyzet ezt megfelelően eltudja e látni. Ezt a napi halottak száma, annak növekménye mutatja.
Forrás: [Koronamonitor]
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link]
„Nyilván lehet még 1500-at [beteget] is el tudunk helyezni ágyakon, amelyeket kinevezünk intenzíves ágynak, de ez nem jelenti azt, hogy a páciens valódi intenzív terápiában fog részesülni. A létező egészségügyi dolgozók tartalékai már elfogytak. Ha valóban valahol vannak még titkos tartalékok, akkor itt az ideje, hogy előkerüljenek ezek” - mondta az ATV-nek Daróczy Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
A magyar oltási program belülről: elavult listák, alkalmatlan fecskendők
Védőoltáshoz nem ideális fecskendőket kaptak a háziorvosok a koronavírus-oltáshoz, ezért sokan saját zsebből vásárolnak használhatót - derült ki véletlenül az Euronews forgatásán. A listák, amelyek alapján a háziorvosok behívják vagy az oltópontokra küldik az embereket, rendkívül pontatlanok, és gyakran hetente sem frissülnek.
Letöltöm a heti listát, és nem látok rajta új nevet
Az asszisztensek elmondták, hogy telefonon és e-mailben is sokan érdeklődnek náluk, hogy rajta vannak-e a listán, és gyakran nem tudnak okosat mondani nekik.
- Egy héten egyszer kapunk listát, amin még azok is rajta vannak, akiket egy hete már beoltottunk - mondta az Euronewsnak Hadrévi Andrea asszisztens. - Nehéz belőle dolgozni, előfordul, hogy lejön egy 70 fős lista, és amikor felhívjuk az embereket, kiderül, hogy a fele éppen Covid-beteg. De van olyan is, hogy letöltök egy új listát, de nem látok rajta új nevet. Az oltópontra - ahol Pfizerrel és Szuptnyik V-vel oltanak - alig tudunk emiatt küldeni valakit.
Az is gyakori, hogy a háziorvos listáján ismeretlen, más háziorvoshoz tartozó betegek bukkannak fel, vagy a saját betegeik más háziorvos listáján kerülnek elő.
-
Ringman
nagyúr
Máris megtelt a gyerekek számára nyitott poszt-Covid-ambulancia
nyilván ki kell nyitni az iskolákat 19-én...Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
p1-es brazil variáns megjelent kanadában...
The more contagious #P1 variant from Brazil has now invaded N America—British Columbia has a sudden cluster of 215+ new #P1 cases sequenced by one Vancouver lab.
kíváncsi vagyok mennyi felesleges utazgatás hozza ezeket össze.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz Chesterfield #5518 üzenetére
már nincs hasam, bmi lassan 25 alatt lesz
-
Kékes525
félisten
A totál káosz folytatódik: [Megrohamozták a Semmelweis Egyetem oltópontjait a kismamák, olyan nőket is beoltottak, akik sehogy nem igazolták kismamaságukat]
"Hatalmas a sor alakult ki szombaton a Semmelweis Egyetem és a Rókus kórház oltópontjainál, miután reggel kiadtak egy közleményt, hogy a Semmelweis Egyetem szombattól extra oltópontot alakít ki a terhes nőknek és szoptatós anyáknak, ahol dr. Merkely Béla rektor utasítása szerint soron kívül kapják meg a vakcinát."
"De hiába kommunikálta az egyetem minden csatornáján egyértelműen, hogy csak a már regisztrált, beutalóval érkező kismamákat és a Semmelweis Egyetemen kezelt kismamákat oltják, mégis sok százan beálltak az egyre fejlődő sorba az oltópont előtt."
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz UberMutant #5515 üzenetére
Ja, tiszta sor, asszony kutatóbiológus, valami halvány köze van ehhez a részhez is (+ már szült egyet ), csak felcsesz az ilyen önkényesnek tűnő, alá nem támasztott döntés. Mondják azt, hogy "mert nincs elég adat, és féltjük a magzatokat", azt el tudom fogadni, de mondjuk mi a rákot várok én itthon ilyet, én vagyok hülye...
#5514catroot
Ja, nehéz ügy. Ha november végén átesett rajta, akkor meg tudom érteni azért, hogy nem akar oltást. De kemény döntés, az biztos.#5513Parci
Semmiképpen sem rossz döntés kivárni, pláne hogy kb fél/1 évet kell max csúsztatni a dolgot (ha 1 éven belül nem lesz beoltva a 30+ korosztály, akkor itt fejek fognak hullani, és nem képletesen - de már csak a poltika miatt is be lesz oltva mindenki, jönnek a válaszátsok, annak nekimenni korlátozásokkal/zárásokkal az oltottság ihánya miatt, öngyilkosság a fidesznek).[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
UberMutant
őstag
válasz Ezekiell #5512 üzenetére
terhes nőkön nem folytatnak klinikai vizsgálatokat. így ilyen számot nem fogsz látni.
orvosi / biológiai okra kérdeztél, adtam.
nézd meg az meber fejlődéstanát, nekem már régen volt, de az biztos, hogy az elején nagyon elcsesződhetnek a doglogk, amikor a csövek tekerednek, meg záródnak és a sejthalamzból embrió lesz. -
Ezekiell
veterán
Pont ezaz, ezt a matekot szeretném látni valami számmal alátámasztva. X első/második/harmadik trimeszteres beadott oltásnál Y számú Z reakció volt Q eredménnyel.
Egyetlen studyban, amit olvastam e téren, sincs kiemelve ez a 2./3. trimeszteres oltás dolog. Az egyetlen gyakori oltási reakció, ami veszélyes lehet a magzatra, az a láz - azt pedig lázcsillapítóval azonnal le lehet/kell nyomni. A nem gyakoriakról nincs elég adat nyilván (mert nem gyakoriak...)
Több mint 30.000 terhes nő kapta eddig meg a Moderna/Pfizer vakcinák egyikét, és a statisztikák (vetélés/élveszülés/preclamspia/eclampsia/stb) nem mutatnak eltérést a vakcinált és nemvakcinált nők között - viszont sehol sincs feljegyezve a terhesség aktuális ideje az oltás időpontjában, legalábbis én nem találtam. Azt viszont már megállapították, hogy az anya által termelt antitestek a magzatba is eljutnak, tehát a magzat is védett lesz.
Szóval a terhes nők oltása nagyon jó dolog, én csak egy alátámasztott orvosi indokot szeretnék látni erre a (látszólag csak nálunk kimondott) "megkülönböztetésre".
És igen, ezen nagyon pörgök, mert a sógornőm terhes most 10 hetesen (és mi is szeretnénk mihamarabb babaprojektezni).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz UberMutant #5508 üzenetére
Ahogy egy covid se...
-
Chesterfield
őstag
"Notably, in exploratory analyses, vaccine efficacy after a single standard dose was 76·0% (59·3–85·9) from day 22 to day 90, and antibody levels were maintained during this period with minimal waning. "
Ez alapján az első dózis kb egyenértékű a J&J oltással.
[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Mennyire látjátok realitásnak, hogy a jövőben majd választható legyen az oltás, akár térítés mellett is? Akár Magyarországon, akár külföldön szerintetek mi lesz erre a gyakorlat?
Ha ez reális elképzelés, véleményetek szerint mikor? Az összeget már meg sem kérdezem
Azzal tisztában vagyok, hogy bármelyik oltás jobb, mint a szövődmények, nem is ezért teszem fel a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest