Hirdetés
- Minecraft
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- EAFC 25
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Mit kelleNE. Most/közeljövőben - ill egy kicsit a közelmúltban. Az eddigi tevékenységük nagyjából OK (kivéve az AZ kezdeti bénázását az adagolással, a kínaiak és oroszok dokumentáció hiányát...). Égetően szükség lenne olyan oltóanyagra, ami a dupla-triplamutánsok terjedését is gátolja. Illetve egy dózis is 50% felett véd.
#15359: ez talán még a nyitás rovására is írható, de korántsem biztos. 3-4hét és meglátjuk, mit ér a Pfájzer és az AZ a b.1.617 családdal szemben.
#15375: pontosan az antiwaxxerek miatt is kéne egy minél nagyobb hatásfokú oltóanyag, ami pl engem az ellen is véd, hogy átvigyem egy antiwaxxerről egy egyéb ok miatt nem oltott másik emberre, vagy olyanra, akinek immunhiányos betegsége van és hiába oltották be. Pont fölöttem hangzott el, hogy "a sinopharm a 60+-os korosztályban sz.rt sem ér" - ez pont ugyanaz az okfejtés, ha elégséges a 70% körüli védelem, akkor minek is rinyálunk, jóaznekik, nem? (sztem nem, és nagyon is rendjén van, ha törekszünk a magasabb hatásfokra)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Coyot
őstag
válasz Cs1csó #15371 üzenetére
Ha jól rémlik azért lett a tüskefehérje a target a vakcináknak, mert azon a nagymértékű mutáció nagyobb eséllyel okoz gondot a vírus terjedésében, és ha jól rémlik volt itt tudományos magyarázat is rá, hogy nem tud influenzaszerűen mutálódni.
Kékes kollega esetleg referálnál erre, mert valóban érdekel a kérdés, ha megtetted esetleg egy link jó volna
Má' nem
-
BlackV
őstag
Pfizer esetében a kérdezés kvótámat tuti arra pazarolnám, hogy az "adag tuti jó doktornő, a legnagyobb tisztelettel.."
-
mpo
veterán
válasz Angel2014 #15391 üzenetére
Na azért elég mogorva nőt fogtam ki az oltásnál semmi kedvesség.
Idáig 2800 első oltást csináltak 14 óráig és nincs vége a napnak.
Képzeld magad az ő helyébe.
Neki az a dolga, hogy mint egy robot, beadja a vakcinát.
Ha kérdéseid voltak, azt az orvosnak kellett volna föltenni.Ha érted, akkor már elavult.
-
Angel2014
addikt
Na azért elég mogorva nőt fogtam ki az oltásnál semmi kedvesség.
Kérdezem számíthatok vérnyomás emelkedésre vagy pulzus emelkedésre, azt mondja találkozott már itt mindennel oltás alatt. Mondom magamban faxa..
Utána kérdezem a tüneteket mire számítsak és mennyi időn belül fog beütni. Arra is azt mondja valakinél pár perc valakinél meg semmi tünet de mindenkinél más lesz.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
Na 2 órája oltott vagyok pfizerrel.
Bementem simán átengedett az oltóorvos. Kérdeztem van e jelentősége, hogy 4-hó.01.én voltam covidos , azt mondja semmi, pecsét mehet tovább. Esküszöm mint 1945-ben Birkenauban. Még a katonaságnál is jobban megvizsgáltak oltás előtt. Jaaa vegyvédelmis voltam..Itt
Idáig 2800 első oltást csináltak 14 óráig és nincs vége a napnak. Megkaptam az oltást kiültettek egy nagy figyelő teremben voltak vagy 300-an és folyamatosan mondták a neveket akik sorra kerültek. Itt voltak ágyak vagy 10-20 darab ill gépek is ha baj van.
Egyik kisrác rosszul lett és mind ha beparáztatott volna mindenkit sorra fektettek le mindenkit az ágyakra. Sorra lettek rosszul a fiatalok.
Viszont igen csak nagy az esély a fertőzésre ennyi emberrel egy zárt térben ha esetleg valakit véletlen átengednek.
(#15284) bigdady : Persze hogy volt azért mentem tesztre. Fejfájás, Ízületi fájdalmak, Hasmenés, stb..
(#15289) Grga_Pitic : Látod simán megkaptam. Letöltöttem és kinyomtattam elfogadták volna azt is, de azért azt vittem amit ide kiraktam tegnap.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ringman
nagyúr
Kásler: Senki nem tudja, kell-e harmadik oltás
nem tudni.
azt valaki megkérdezhetné merkelytől és káslertől, ha valamelyik vakcina beadása után az alanyok nem termelnek elég antitestet a 2. oltás után, az vajon túljut-e ebben a formában a phase 2-n vagy nem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
BlackV
őstag
válasz #86564352 #15385 üzenetére
- Nu nekem is habzott a szám, amikor a vas lady-t pfizerrel oltották, 2 nagymamámat meg még semmivel! Az oltási sorrend az borzalmas volt. Ez így igaz.
- Minden "mert" utáni érved, max 1-200k-val csökkentette a sorodat, miközben még mindig 1M+ fórban vagy.
- Hogy a jövőben a keletiek hatékonytalansága miatt hátrébb krülsz az spekuláció egyelőre. De ha így is lenne, nem hátrébb kerülnél, csak vissza a normál sorba, mintha nem történt volna semmi.
-Örülök, hogy oltatsz, tökmindegy mivel! Béke!
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #15377 üzenetére
Nagyon örülnék annak, ha kiderülne az igazság, de eddig a kínaiak mindent megtettek ellene.
Nekem kezdettől fogva ez volt a tippem, de így csak összeesküvés-hívőnek számítok, amíg nem tisztázódik.Érdekes, hogy senki nem szól semmit a BBC Earth filmjéről, ami a kínaiak 54 napig tartó sumákolásáról szól.
Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
válasz BlackV #15373 üzenetére
Mert a sarki patikában nem lehet megvenni, az állam adagolja. Mert a rendvédelmiseknek, focistáknak, maldívozó nercelebeknek, nem volt jó a legjobb orosz és kínai, a leszólt Pfizerrel oltották őket. (kismamáktól, tanároktól és 16-18 diákoktól, később regisztrált bizonytalan öregektől, betegektől nem sajnálja senki, a pedagógusok szégyen nem voltak benne kezdettől az oltási tervben)
Mert a másik ide belém mRNA típusú Moderna EU beszerzésből a Mo-ra jutó részből kevesebbet hívott le a kormány. Mert háziorvos (elkavart regisztráció után ez volt pár hét mire kiderült) csak Sinoval keresett. Mert körzettől függ valahol már 20 éves kapja a Pfizert, máshol még 50-eseknél tart a sor. Mert a víruson átesve valamennyi védelem még lehet. Mert csillapodóban a járvány. Mert a keletieket egyelőre nem ismerik el egyes EU országok. Mert májusi információkkal mérlegeléssel nincs kedvem heteket aggódni esetleges trombózison egy AstraZeneca utáni esetleges fejfájás, lábzsibbadás miatt és vérvizsgálatokra járni. Mert szabad választás lehetősége adott. Mert előbb azt mondták nem számít a regisztráció ideje, de a "készlet erejéig" nagy kegyből drop kapcsán mégis. Aztán mégis kiküldött Pfizer SMS félsiker ellenére az EESZT mégse dobja fel.Hát ezek miatt "állok még sorban iPhone-ért" Egyelőre itt tart a dolog, várok türelmesen tovább. Mivel a maradék regisztráltak száma és a heti szállítmányok alapján kb. májusban már tényleg jutnia kell, nem probléma a várakozás. Nem kell azt hinni, hogy bunkerbe bújtam és remegve várom a Pfizert. Zajlik az élet, oltás lesz amikor lesz. Feltéve, ha nem találnak ki olyanokat elajándékozás az üzbég-magyar burgonyakutató központ alapításának emlékére, vagy levélben szavazó határontúliaknak gyere haza oltakozni, az össznépi antitest méricskéléssel remélhetőleg nem derül ki kínai kevés és esetleg újra kellene oltani őket Pfizerrel, akkor még kerülhetek hátrébb a sorban.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Sir Pocok #15381 üzenetére
"Már tavaly év végén is emlegették, hogy 6 hónapnál tovább ne nagyon gondolkozzunk a jelenlegi oltásokkal. "
Egészen pontosan annyit mondtak, hogy akkori állapotok szerint ezt tudjuk biztosan! Mivel nem telt még el elég idő ahhoz, hogy a hatás tartósságát fel tudják mérni. A variánsokkal szemben még ennyi adat sem volt, de eddig -legalábbis, bizonyos oltások esetén-, pozitív volt a tapasztalat néhány variáns ellen is, ha csükkent hatésfokkal is. Ugye az első durva variáns, a Brit ellen teljesen jól működnek az 1.0 vírusra készült vakcinák is. Később biztosan kell még update, ez valószínű.
A tudomány a valóság költészete!
-
BlackV
őstag
Egyáltalán nem bűn. Kockázatot vállal, aki kivár, jutalma a legjobb. Teljesen jól van ez így. Csak viccesen hat a sorban lölözni, miközben pont miattuk rövidebb a pfizerre a sor. Erre próbáltam meg felhívni a lölőző figyelmét, túlgondoltad, a moderátor is.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Legyünk tárgyilagosak. A v1.0-ás oltásoknak csak tűzoltás jellege vannak, tartós megoldást nem fognak hozni. Már tavaly év végén is emlegették, hogy 6 hónapnál tovább ne nagyon gondolkozzunk a jelenlegi oltásokkal.
Szóval szerintem nincs olyan nagy jelentősége melyik engedélyezett oltással oltatod be magad, hiszen hamarosan új shot-ot kell kapnunk.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Vesa
veterán
válasz BlackV #15373 üzenetére
Én pedig sosem értettem, ha van választási lehetőség -amit egyébként pozitívumként kommunikálnak-, akkor miért bűn, ha valaki a lehető legjobbat szeretné választani? Érted...egyik oldalról legyünk büszkék a választás lehetőségére, másik oldalról meg a "sok hülye, akinek csak a Fájzer kell". Epic Logic! Mint mindig...
Továbbá, azért állnak sorban, mert arra várnak sokan! Nem kellett ötösnek lenned matekból ahhoz, hogy átlásd: Ha van 1 millió adag keleti, és 1 millió adag nyugati vakcina, de előbbit 100k ember akarja, utóbbit pedig 5 millió, akkor utóbbira várni kell. A sorbanállásból tehát sehol nem következik, hogy a keletiből több van és az adja az oltási program gerincét! Valójában az oltási program gerincét a Pfizer adja!
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Vesa
veterán
válasz t72killer #15350 üzenetére
"70% és a bebukott "megelőzi a továbbadást" már nem elegendő."
Csak ott hibás az okfejtésed, hogy nem a gyártó tehet arról, ha az emberek egy jelentős része nem akarja beadatni magának. Azokat a vírusokat, melyeket sikerült végleg kiirtani (nem sok ilyen van, mondjuk a feket himlő), csak kötelező oltásokkal lehetett, így nem maradt tere a túléléshez. Sars-Cov-2 esetén ez egyelőre elképzelhetetlen. A gyártó a feje tetejére is állhat, ha a társadalmak 30-50%-ka nem hajlandó oltatni.
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #15323 üzenetére
Egyértelműen az iskolázottság jelenti a különbséget. A tanult emberek nagyobb eséllyel értették meg, mit jelent az oltás. A tanulatlannak meg nem marad más, mint a babonák, konteók, hiedelmek és a rettegés a "mindent elpusztítani szándékozó illuminati-tól".
-
BlackV
őstag
válasz bigdady #15330 üzenetére
Sose értettem az Iphone-ra sorbanállók részéről a gázszerelőzést. A gázszerelőék csökkentették a Pfizer sort 1,5 millióval a kutyába való keleti vakcinákkal.
"mintha nem ebből lenne a legtöbb és folyamatos szállítás"
Ha ebből van a legtöbb és annyira folyamatos, akkor miért állsz még mindig sorban érte?
szerk.: erre ment: twofatcat#15329[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Csak az alap tényekből indulok ki: a vakcinák egy adott koronavírus ellen készültek, persze a sok hasonlóság miatt akár védhet is a mutációk ellen, de a lényeg, hogy egy kis módosítással az új ellen is védhet, kb. mint az influenza vírus esetén, ott is minden évben van módosítás.
-
Coyot
őstag
-
titán
Emmi: Semmilyen kórházat nem akarunk bezárni
Hozzátették, a minisztériumnak az a célja, hogy az egészségügyi dolgozókkal együtt gondolkodnajanak, és az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek.
Az emmi eddig is hiteles volt....
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #15338 üzenetére
mégis mi a szent sz.rt kellett volna csinálniuk azon felül, hogy rekord idő alatt elkészültek az oltással? ha most nem voltak motiváltak, akkor soha.
de ez amúgy is egy tipikus konteó, nem is való ebbe a topikba.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zozek
tag
Sziasztok!
Asszony delután kapná a 2. Pfizert,de kicsit mintha megfázott volna,láza nincs csak a hangja olyan náthás,torka kicsit kapar. Tudom nem az igazi,de gyorsan csináltunk orrbadugós és biosynex tesztet,mindkettő negatív.ilyenkor mi van? Nem is haziorvostól kapta az időpontot az oltásokra,hanem a munkaköre miatt(bölcsőde). Ilyenkor ha oda megy adnak masikat ha nem oltható?
-
blakey
titán
Ezért írtam, hogy nálam olyan amilyennek elvileg lennie kéne minden esetben, 2 héttel a második oltás után érkezett és a második oltás dátuma szerepel a kártyán.QR-kód és az app is ua.mutatja.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mozso
senior tag
Itt van egy összehasonlítás Angliára és Európára. A fenti görbe az indiai mutáció, a lenti görbe az angliai mutáció. Úgy állítottam be az időpontokat, hogy mindkét mutáció az angliában 15%-os arány elérését megelőző kb. 2 hónapot mutassa.
A két felfutás hasonló.
Viszont:
- az angol mutáció elterjedésekor senki nem volt 2x beoltva 2020 december 7-ig (december 8-15 között adták be az első 137897 oltást)- amikor az indiai mutáció elkezdett komolyabban terjedni (2021 április 5.), akkor az angol NHS szerint (2021. április 4.) már több, mint 25 millió angol volt 2x beoltva és további több, mint 5 millió 1x beoltva
Nem csoda, ha aggasztónak gondolják az indiai cuccost. Fokozatosan szorítja ki az angol mutációt. És hasonló ütemben terjed, annak ellenére, hogy angliában már 25+ millió ember 2x be van oltva.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #14750 üzenetére
A Sinopharm 2. oltása után 21. napon az antitest számom 47.8 (SYNLAB) volt, azaz a határértékhez (50 fölött jó) közeli. Ezért arra gondoltam, hogy talán újabb 3 hét múlva már jobb eredményt kapok. Tévedtem pontosan ugyanazt kaptam. Most egy másik laborban végeztettem el a tesztet. Az érték 10 lett, azaz határérték. Persze én neutralizációs vizsgálatot kértem, de nem azt csinálták meg.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
2. A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosítása
3. § (1) A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.) 3. §-a
a következő (2a)–(2g) bekezdéssel egészül ki:
„(2a) Ha az 1. § (1) bekezdés b) pontja szerinti oltás beadására
a) az Európai Unió valamely tagállamában vagy valamelyik európai uniós tagjelölt országban,
b) a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet valamely tagállamában,
c) az Észak-atlanti Szerződés Szervezete valamely tagállamában,
d) az Oroszországi Föderációban,
e) a Kínai Népköztársaságban,
f) az Egyesült Arab Emírségekben,
M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2021. évi 89. szám 3477
g) a Bahreini Királyságban,
h) a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsa tagállamaiban: Azerbajdzsáni Köztársaságban, Kazah
Köztársaságban, Kirgiz Köztársaságban, Török Köztársaságban, Üzbég Köztársaságban vagy
i) a külpolitikáért felelős miniszternek a közbiztonságért felelős miniszterrel egyetértésben kiadott rendeletében
megjelölt országban
került sor, a védettségi igazolványt a külföldön beoltott magyar állampolgár részére a hatóság 15 napon belül
– a 2. § (8) bekezdésében meghatározottak szerint, díjmentesen – bármely kormányablakban személyesen vagy
az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény szerinti elektronikus úton
benyújtott kérelemre állítja ki. [linhttps://magyarkozlony.hu/dokumentumok/23fad84455499151cc5bfb3aa7de87e01bbd453f/megtekintesk] -
törölt tag
Taiwan raised its coronavirus alert level on Saturday in the capital, Taipei, and the city around it, bringing curbs for a period of two weeks that will shut many venues and restrict gatherings in the wake of 180 new domestic infections.
23 millió lakosból kb. 1500 eset egy év alatt, most 180 eset miatt riadót fújtak, ez náluk nagy kitörés helyben. Eddig szinte csak beutazókat kellett karanténba küldeni.
-
Csatravi
senior tag
#15294 Ringman
Szép, de ez is!"A kardiológiai központ igazgatója elmondta, hogy a klinikán folyamatosan mérik az antitestszinteket minden vakcinatípusnál. Összesen négy olyan esetet találtak, ahol mRNS-vakcinával történt oltás után egyáltalán nem volt kimutatható ellenanyag. De, ami a lényeg: a kevés antitesttel rendelkezők sem kapták el a betegséget, és a szövődményektől is fölösleges félni." (kiemelés tőlem)
És ennek az embernek még higgyünk is?
A TV-be meg sorban telefonálnak befelé az emberek, hogy megcsináltatták a tesztet a laborban mert kínait kaptak és ....
És volt olyan ahol a házaspár egyik tagjának sem volt ellenanyag termelődése. Erre mondta Rusvai, hogy peches emberek.
Persze Merkelyt elkerülik az ilyen peches emberek.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #15339 üzenetére
Az oltás elsődleges célja a járvány megállítása, nem? A mozgó, terjesztő populációt oltva esélyes, hogy idősből is többet mentünk meg.
70% és a bebukott "megelőzi a továbbadást" már nem elegendő.
#15347: nyugi, nem fogom átlépni azt a "fél centit"
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz #86564352 #15348 üzenetére
bocs, elnéztem a dátumot
mivel most szervezték át a sotét - alapítványi tulajdon lett - gondolom meg kell dolgozni a rektori címért.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
válasz Ringman #15344 üzenetére
4 évvel ezelőtti cikk, azért tettem be, hogy keleti nyitás™ módra csináltak egy ilyen - nem akarom leszólni - gittegyletet. Nem fogják lehúzni a kínai szurikát, akkor se ha tudomány szerint van jobb. Még a CHO-nak csúfolt WHO is elég visszafogottan ajánlja. Remélem azért jó lesz, mert ha a Chile és Seychelles eredményeket nézzük és indiai mutáns? Én kínainál 1. dózisra még semmilyen golyóálló mellény reklámszöveget és semmilyen igazolványt nem adnék. 2. dózis + 2 hét.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
egy fél centire vagy a "gyártók" találták ki a virust az nem is létezik vagy a "gyátók" csinálták meg a vírust, hogy gyárthassanak oltóanyagot vagy a.... konteotól. (és innen újabb fél centi a gyártók, putyin... chipelteti az emberekt az 5Gvel aktiválják... csodáktól)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cs1csó
félisten
válasz Drizzt #15343 üzenetére
Plusz most sem túl magas az oltási kedv egy nem hatékony vakcina ezt tovább erősíteni de a nem hatékony azt is jelenti, hogy tovább nő a kórházban ápoltak száma, a halottak száma és ez további recessziót, lezárásokat, stb. okoz, ez nem kell senkinek. Mert igen, végső soron nem tudják majd ők sem elkölteni a pénzüket.
-
-
Drizzt
nagyúr
"A gyártók nem motiváltak a vírus végleges kiirtásában/aranytojást tojó tyúk levágásában."
Jelen estben ezt az érvet nem tartom validnak. Ha továbbra is terjednek, meg alakulnak ki új variánsok, akkor ha azzal szemben nem lépnek fel a gyártók(és egyébként indokolt lenne a hatékonyság problémák miatt), a saját egészségüket és életüket is veszélyeztetik. Az meg nem igazán állhat az érdekükben. Meg aztán ha jól meggazdagodnak, sokra mennek vele, ha évekig ülhetnek a pénzükön otthon. A másik meg, hogy ha valamelyik gyártó elkényelmesedik, akkor egy másik egy jobb termékkel simán elveheti a piacát, lásd EU vs. Astra/Pfizer.I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
- minden civilizált országban (az eü-dolgozók után) először oltják az időseket, mert ez az intézkedés tehermentesíti leginkább az eü-rendszert, ill. ezekben az országokban más az emberélet "értéke", mint kínában, indonéziában, stb.
- minek változtassanak a legyártott mrns-oltásokon, amikor azok még mindig elegendő mértékben védenek a 2. dózis után? (nyilván már vannak adott variánsra fejlesztések, de gyártásba miért adnák, amíg a jelenlegi is megfelelő)[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Dare2Live #15313 üzenetére
A gyártók nem motiváltak a vírus végleges kiirtásában/aranytojást tojó tyúk levágásában. A félmegoldás fáziskésésben lévő oltóanyagok terítése a legkényelmesebb, legjobb számukra: dől a bevétel, de a profittermelő organizmus tovább él és fejlődik, lévén egyre messzebb kerülünk a 100% hatásfoktól.
Az sajnos 1értelmű, h mindenütt a szavazóbázist oltják.
-
törölt tag
válasz Ringman #15335 üzenetére
+ a szervezés miatt hányan nincsenek képben? Kezdődött azzal regisztrálni kell a propaganda minisztérium honlapján, ez már egy akadály lehet. Aztán szegényebb megyékben, öregeknél a technikai akadály regisztrálj nincs emailje, nincs mobilszáma, nyomtatója. Falun talán egészen más a hajlandóság, amikor kimegy az oltóbusz Janssennel, kocsma előtt hamar elterjed, hogy na csak egy szuri, na a Pista is beadatta akkor mi is menjünk, na milyen szép katonalány, na segítenek kitölteni a papírt stb. ott azért helyben kommunikálva jobban lehet a bizonytalanokat meggyőzni. A foglalkozás szerinti szervezést is jobban kellene erőltetni, gyárak már szervezkednek, ahogy volt eü dolgozó, rendvédelmi, közigazgatási, tanár kampány, lehetne a kereskedelmi dolgozókat is hívni együtt. Ha csak egyéni felelősségre támaszkodunk, nagyobb halmaz ösztönzés helyett, akkor lassan fog haladni a dolog. És ezen a már hegyekben álló Pfizer se fog segíteni, USA-ban is lelassult a dolog, mert sok ember a 2. dózisra már el se akar menni.
kw3v865: sajnos én mást is tapasztalok, amúgy normálisnak tűnő, diplomás emberek is előfordul fullba nyomják az antivaxxer hülyeségeket, mert a facebook és a youtube fekete lyuk beszívta őket, a gyári melós pedig már simán kínaival vagy szputnyikkal mászkál, szóval nem tudok általánosítani, van olyan csaj is aki amúgy bizonytalan és már regisztrált, de közben látta barátnője kifeküdt az Astrától, vagy összevissza menstruál és akkor nem ér fülig a szája, hogy mehet ő is Astrára (már úgy kérdezte az a vérrögös?), inkább még nem ment el, mert úgy van vele a covidot meg se érezte, annyit tudtam lendíteni a dolgon meggyőztem várjon Pfizerre, másik a vizsgái miatt vár még, szóval én nagyon bízom abban a maradék nem regisztrált nem mind élből elutasító
Ringman: el tudom képzelni milyen idegesítő, érdekes mennyire más mindenkinél mi a tünet és hogyan. Én 3-4 napig nem éreztem semmit, aztán újra a régi 5. napra és azóta se volt semmi probléma. Mint egy számítógép újraindítás.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
elég érdekes és viszonylag zavaró, hogy még mindig ingadozik a szaglásom érzékenysége 1 hónappal a vírus elkapása után is, kb. 2 napja minden szagot nagyon gyengén érzek (előtte sem volt 100%-os, de azért jobb volt)
-
Ringman
nagyúr
válasz #86564352 #15332 üzenetére
ha valóban torzít ez a staton, az jó lenne, mert akkor Mo-n 60%-nál nagyobb lesz az átoltottság. (mondjuk az egyre durvábban terjedő variánsok miatt lassan 90% felettinek kellene lennie)
-
Ringman
nagyúr
-
törölt tag
A Facebook butít, viszont szerintem ezeket a közvéleménykutatásokat egy picit torzítja, hogyan teszik fel a kérdést. "inkább nem adatná be a felajánlott koronavírus elleni vakcinát"
Lényeges, melyik vakcina az. Ha engem kérdeznek és azt mondom a két mRNA jöhet, (márciusban még AZ is, de csak kínait ajánlottak), a többit passzolom mostani helyzetben, akkor behúzhatnak oltásellenesek és oltáspártiak közé is, attól függően hogyan kérdezik.(jobb kommunikációval szerintem sok bizonytalant is meg lehetne győzni, sajnos nálunk van odafent némi hitelességi deficit)
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz bigdady #15324 üzenetére
Illetve leginkább az intelligencia hiányával. Én számos ismerősömmel összevesztem már ezen a témán (egyelőre csak virtuálisan, mivel még csak 1 szurit kaptam). Lett sértődés, anyázás, hogy milyen kirekesztő vagyok stb. A toleranciaszintem elég erősen csökkent az elmúlt 1 évben. Kezdetben még leálltam velük vitázni, de mostanában már inkább törlöm/tiltom őket vagy kimondom, hogy nemkívánatos személyek, ne is találkozzunk, míg ilyen a hozzáállásuk. Többségét úgyse lehet meggyőzni. Felesleges próbálkozni is.
Bár nem reprezentatív minta, de a környezetemben ez többnyire a vidéki, 35-60 közti korosztályra jellemző leginkább, akik jellemzően max. középfokú végzettséggel rendelkeznek és max. átlagos vagy inkább az alatti jövedelmáek, gyakran gyári melósok.
A kollégákkal azért vigyázok, melóhelyen nem szerencsés őszintén kimondani mit gondolok ilyen témában, de hobbi kapcsán, baráti társaságban mindig fel kell vállalni a véleményt, jobb az egyenes beszéd. -
törölt tag
válasz bigdady #15327 üzenetére
Bírtam a szöveget is: "...azok, akik ezt a SMS-t megkapják a készlet erejéig már Pfizer oltásra is tudnak időpontot foglalni...
"a készlet erejéig" mintha nem ebből lenne a legtöbb és folyamatos szállítás, tényleg Black Friday feeling
na mindegy akkor várok tovább, 2021 nagy kérdése miből jut előbb Pfizer vagy Playstation 5?
a nemzet gázszerelőjének és műsorvezetőnőjének mikor lesz a lagzija, hátha mint a Fradi meccsre szórnak a nép közé az uraságok megint egy kicsit[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Nagyon időszerű most:
Keddig várja a kormány a javaslatokat, hogy hány kórházat lehet bezárni az országban.
[link]Pár napja a többezres várólistáról volt szó.
A magánegészségügybe meg a milliárdosok fektetnek be folyamatosan.
-
törölt tag
Mézesmadzag vagy trollkodás? Jött Pfizer SMS, viszont az EESZT mégse dobja fel.
-
mpo
veterán
Életkor és iskolai végzettség szerint talán többet mondana.
Nálam kiesik a rádió, a tévé és a propaganda weboldalak, mint hírforrás.
Ha látom, hogy Merkely és origo, arra nincs mit mondanom (tiltja a szabályzat).Most a szülők nem engedik a gyereket oltani, mert félnek, hogy meddőséget okoz.
A hülyeség sokkal gyorsabban terjed, mint a legvadabb mutáns.
-
Ringman
nagyúr
A felnőtt lakosság negyede nem akarja beoltatni magát az EU-ban
Az Európai Unió felnőtt lakosságának több mint negyede gondolja úgy, hogy inkább nem adatná be a felajánlott koronavírus elleni vakcinát, derült ki az Eurofound felméréséből.
A nyugati tagállamokban két országot - Franciaországot és Ausztriát - kivéve mindenhol 60 százalék fölött volt azoknak a válaszadóknak az aránya, akik biztosnak vagy elég valószínűnek tartják, hogy elfogadják az oltást.
A keleti tagállamokban sokkal kevesebben szeretnének oltást. Bulgáriában csupán 33 százalék kéri a vakcinát, Romániában pedig 59 százalék. Magyarországon 60 százalék szeretné, 30 százalék mondta azt, hogy inkább nem.
A kutatás szerint a vakcinákhoz való hozzáállást leginkább az befolyásolja, hogy ki honnan tájékozódik. 40 százalék az oltásszkeptikusok aránya azok között, akik elsősorban közösségi oldalakon tájékozódnak. A hagyományos média - írott sajtó, rádió és tévé - fogyasztói között ez a szám csak 18 százalék.
Az oltással szemben leginkább a 35-49 éves korosztály elutasító, a fiatalok és az idősek nagyobb arányban fogadnák el a vakcinát.
-
mpo
veterán
Többször olvastam itt, hogy az új vakcina fejlesztése 2 hétig tart.
"Ha felbukkan egy olyan vírusvariáns, amely ellen a vakcina nem hatékony, akkor körülbelül mennyi időre van szükség ahhoz az új vírusvariáns azonosításától, hogy az újonnan kifejlesztett vakcinák nagy mennyiségben az oltópontokra kerüljenek?
Karikó Katalin:
Körülbelül 6 hétre van szükségünk ahhoz, hogy létrehozzunk egy új vakcinát, és a technológia egyre fejlődik. Azt pontosan nem tudom megmondani, hogy milyen gyorsan kerülne ez a vakcina az oltópontokra. Ha nem kell újra lefolytatni egy III-as fázisú klinikai vizsgálatot, akkor sokkal gyorsabban létre lehet hozni az új vakcinát, és így az oltópontokra is hamarabb kerülhet."#15319 Directors
Garantálja-e bárki, hogy nem lesznek újabb mutánsok?
Garantálja-e bárki, hogy a meglévő vakcinák ezek ellen is hatásosak lesznek?
Tudsz-e jó módszert erre az esetre?[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Akkor most az indiai variánsra nem jò az oltás, vagy jòval kisebb az esélye hogy megvéd bennünket az oltás?
Nagyon jò lesz ha minden kezdődik elölről. Zárás stb.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
-
-
syberia
veterán
válasz fatal` #15310 üzenetére
Endotél betegség, nem kardiovaszkuláris. Erek mindenhol vannak.
A vérlemezkék (trombociták) aktivációja
"Elhízás során a folyamatosan zsírral töltött zsírsejtek gyulladáskeltő anyagokat szintetizálnak (TNF-α, IL-6, complement C3, plazminogén aktiváció gátló plasminogen activation inhibitor -PAI-1-t és a renin-angiotensin rendszer több elemét). Az adiponektin szint (inzulinérzékenység növelő) csökkenni fog, s a zsírsejtek által termelt leptin mennyisége pedig nő. A fokozott makrofág termelés és gyulladási faktorok serkentik a véralvadási folyamatban lényeges szerepet játszó trombin és fibrinogén szintjének emelését. A fibfinogén glükózizációja (lizin), vagy nitralizációja (tirozin) megváltoztatja a véralvadás és a fibrinolízis folyamatát.
Inzulinrezisztencia, hiperglikémia csökkentik az endothelium NO termelését, ami vazokonstrikciót okoz.
Elhízás hatására fokozódik a TXA2, CD40L, P-selektin mennyisége. 10 %-os testsúly csökkentés már szignifikánsan emeli a NO és prosztaciklin szintet, csökkenti a CD40L és P-selektin mennyiségét, a vérlemezke ADP érzékenységét. Ezen adatok jól korrelálnak a HOMA által mért eredményekkel is.
Fiziológiás esetben feltételezik, hogy az inzulin csökkenti a vérlemezkék Ca szintjét, s gátolja a P2Y12 receptor közvetítette jelátviteli folyamatokat. A vérlemezkéken találtak IGF-1 receptorokat is, amelyek szerepe még bizonyításra vár."
https://howbad.info/
-
Dare2Live
félisten
-
fatal`
titán
válasz t72killer #15311 üzenetére
Nem készül minden évben új vakcina. Van kb. 4-5 variáns, megtippelik melyik lesz az északi féltekén és az megy, aztán vagy bejön vagy nem. Áttolták az összeset phase3-on szerintem.
Ráadásul a covid esetében új technológiáról és veszélyhelyzetre engedélyezett vakcinákról beszélünk. Szerintem se kéne áttolni mindet egy phase3-on, de jelenleg kötelező, tudtommal a dél-afrikai variánsra már megy is. Legalábbis mintha valaki itt a topicban azt írta volna.
-
fatal`
titán
válasz t72killer #15261 üzenetére
Majd fél év múlva (jobb esetben), ugyanis a klinikai fázisokat még mindig nem lehet megkerülni, ezt kellene megérteni már. Ez nem úgy megy, hogy kicserélik az mRNS-t és bumm már lehet is vele oltani.
#15293: Endotél betegség, nem kardiovaszkuláris. Erek mindenhol vannak.
#15296: Dehogy oltottak gyorsabban. Soha nem oltottak még ilyen tempóban mint most.
#15305: Igen, sikerült kiírtani, de nem 1 év alatt.
#15309: Nem mind azzal a variánssal, illetve nem tudni. Most még elképzelhető, hogy 1,5%. Most még...[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Floyd80 #15306 üzenetére
"Nálunk vajon ilyen elemzések hol vannak?"
Merkely megkérdezi az embereket, akiket éppen olt! (bocs, nem hagyhattam ki)
Egyébként nagyon jó adatsor! Sajnos én csak angolul beszélek, de feleségem profi németes, majd ráeresztem. Bizonyára kitörő lelkesedéssel fogja átolvasni nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Dimer 0,04 kereken egy héttel később, akkor ez kb elfelejthető téma.
Ami elgondolkodtatóbb az az alacsony hemoglobin(határérték kb telibe alja)...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Floyd80
addikt
válasz t72killer #15305 üzenetére
Akit érdekel és tud németül, bár fordítható is angolra, az RKI szerdai jelentése. Nálunk vajon ilyen elemzések hol vannak? Ja hogy nem is tesztelünk.
Bericht zu Virusvarianten von SARS-CoV-2 in Deutschland (rki.de)
A B.1.617-et egyebek mellett a virális tüskefehérje aminosavcseréje jellemzi, amelyek a humorális (mutációk: E484K, E484Q) vagy a humorális és a sejtes (mutáció: L452R) immunválasz csökkent hatásával járnak. Bizonyíték van arra is, hogy ezek a mutációk növelik a variánsok transzferálhatóságát, például a gazdasejtek ACE-2 receptorához való kötődésének fokozásával. Az N501Y mutáció ezekben a variánsokban nincs jelen. A három alvariáns jellegzetes mutációik profiljában különbözik egymástól. A B.1.617.2 például csak az L452R mutációt tartalmazza, az E484Q mutációt azonban nem. A B.1.617.3 változat eddig nem játszott szerepet; globálisan az összes B.1.617 változat arányát csak 1,5% -ra becsülik. Németországban először a teljes genom szekvenálásával detektálták.
Indian virus variant 'steadily increasing' in Germany - The Local
The Covid-19 mutant B.1.617, newly classified as a cause for concern, has so far been detected in only a few samples in Germany, “but its proportion has been steadily increasing in recent weeks,” according to an RKI report on Wednesday evening.
So far, its share in the samples tested is less than two percent, according to the RKI.
The variant B.1.1.7, originally detected in Britain, by far remains the dominant mutation found in Germany. As in previous weeks, this variant accounts for more than 90 percent of the samples tested."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
t72killer
titán
válasz Floyd80 #15303 üzenetére
A D-Afrikai és az Indiai rokonok, mindkettőben cserélődött a 484-es helyen lévő aminosav, igaz, a kereszteződésükből lehet még olyan kombináció, amit nem láttunk: a 3-3mutációból csak ez az egy közös.
A b.1.617-es család egyébként úgy látom, gyarapodott egy .4-es aprósággal.
#15304: igen, de érdemben csak a 70es években vette fel a kesztyűt az emberiség és tűzték ki célul a teljes kiirtást. Sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz t72killer #15292 üzenetére
Hasonló kaliberű német fickó (professor of health economics and epidemiology) meg pont az ellenkezőjét mondja.
Az SPD egészségügyi szakértője, Lauterbach ismét figyelmeztet az indiai Corona mutánsokra. Amint a WHO is elmagyarázta a német sajtóügynökségnek, az indiai variáns "megnövelt átvihetőségű", ezenkívül az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni a B.1.617 mutánsra - mondta.
„Ma már tudjuk, hogy ez variáns kikerülheti az immunválaszt azoknál is akik felépültek vagy akiket beoltottak. A B.1.617 tehát problematikus változat ”- mondta Lauterbach a Tagesspiegelnek. A fő probléma az, hogy az indiai változat erősen fertőző. Ezt abban látjuk, ahogy terjed a közösségben és nem csak Indiából hozzák egyenként. Az elején alábecsültük a változatot, mert feltételeztük, hogy ez csak az indiai viszonyok miatt terjed tömegesen. Feltétlenül kerülnünk kell, hogy kombinálódjon a dél-afrikai B.1.351 variánssal, amely így még jobban elkerülheti az oltások immunválaszát.
Mennyire veszélyes a mutáció?
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus-változatot most "aggasztónak" minősítette. A WHO szerint vannak arra utaló jelek, hogy a B.1.617 fertőzőbb, és valószínűleg kevésbé érzékeny az antitestekre. Azonban még mindig túl korai meghatározni, hogy a B.1.617 valóban nagyobb rezisztenciát mutat-e az oltásokkal szemben. Korábban az előzetes tanulmányi eredmények azt mutatták, hogy az új változat gyorsabban terjed, mint az Indiában keringő többi Corona-változat. A WHO számára azonban a mutációt eddig csak "érdekesnek" számított.
Mikor számít "aggasztónak” egy változat?
A WHO szerint ez akkor érvényes, ha ismert, hogy könnyebben terjed, súlyosabb betegségeket okoz, kikerüli az immunrendszer reakcióját, megváltoztatja a klinikai megjelenést vagy csökkenti az ismert műszerek (instruments, nem tudom mit értenek rajta) hatékonyságát.
Mit jelent ez immunrendszerünk számára?
A Robert Koch Intézet szerint ezek a változások „csökkent antitestek vagy T-sejtek általi semlegesítés képességével” társulnak, amelynek „mértékét egyelőre nem sikerült egyértelműen tisztázni”. Pontosabban, ez azt jelentheti, hogy az oltott és lábadozó emberek kevésbé lehetnek védettek ezzel a változattal való fertőzésektől. A WHO is erre jutott, szerintük a B.1.6217 variáns „valószínűleg” kevésbé érzékeny az antitestekre.
Indische Mutation - Wie gefährlich ist B.1.617? (deutschlandfunk.de)
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
mozso
senior tag
Szerintem Merkelyt nem kell követni, szóltak neki 6 hónappal ezelőtt. Azóta megváltozott.
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #15294 üzenetére
Két eset lehetséges:
1. Merkely szakmailag tudja mi a dörgés, de elteszi magában és a kormány propagandát tolja, mert mondjuk félti az állását és a fizetését. Van ilyen, de egy szakembertől nem ezt várnánk.
2. Úgy tesz kijelentéseket, hogy nem nézett utána. Szerintem ez a nagyobbik gáz! Eleve nem szakterülete a virológia és az immunológia. Valid tudományos kutatás meg nem úgy készül, hogy megkérdeznek random embereket csak úgy szóban, amikor éppen beléjük bökik az oltást.Jelenleg a kínai vakcina dokumentációja még mindig nincs rendben, mutációs verziókra vonatkozó _hiteles_ adat nincs, az orosz esetén ez utóbbi szintén nincs még, Astra esetén részleges, Moderna esetén részleges, Pfizer esetén van a legtöbb konkrét adat. Tehát ezek fényében minimum furcsa amiket mond.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest