Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz Directors #64955 üzenetére
El fogja fogadni jó eséllyel, tesztelés Magyarországon már nem is nagyon megy máshogy.
A veled egy háztartásban élők szinte tuti nem kapnak karantént. De azt is el tudom képzelni, hogy hivatalosan te sem fogsz. Azért ebben az esetben is kerüld az embereket légyszíves legalább a tünetek megszüntéig, és/vagy amíg nincs negatív antigén teszted.
És természetesen jobbulást![ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
daneel_hu
addikt
válasz Directors #55738 üzenetére
"Van köztünk olyan akinek az omicron "csak" megfázásos tünetekkel futott le, semmi extra hozzá ? Esetleg kicsi lázzal ?"
Nagyon sok ilyen (oltott) delikvens van a környezetemben.
Van egy nem oltott is, neki nagyjából hasonló kálváriája van mint nekem volt 2020 végén.
(pedig ez csak omikron és nem a korábbiak - de hát ugye ezt most ő választotta)Gyerekeknél nem hallottam súlyos lefolyásról, oltatlanul se.
-
-
PuMbA
titán
válasz Directors #55738 üzenetére
Ja. Nekem a delta olyan volt, mint kisebb koromban amikor beteg voltam. 38.2-es láz, izomfájdalom, fejfájás, gyengeség, étvágytalanság. De szerintem már omikron lehetett, hiába mondják a szagértők hogy elsőként decemberben jelent meg, mert például pár hsz-szel előbbi lefolyás, panasz leírás is tökéletesen illett rám - omikronnál már egyáltalán nincs ízlés vagy szaglásvesztés.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz Directors #54628 üzenetére
Jakab prof. a héten tartott előadás keretében beszélt az Allergodilról és kifejtette, hogy továbbra is hatékonynak tartja az orr és száj nyálkahártyán de kizárólag megelőzési célból. A beteg ha nagyon bedurvul már nincs érdemi haszna sajnos.
Ebből adódóan szerintem úgy érdemes használni, hogy ha emberek közé mész akkor előtte és utána érdemes fújni. Plusz ahogy Kékes is írta szájfertőtlenítő szopogató tabletta.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
MODERÁTOR
válasz Directors #54628 üzenetére
Ritkán panaszkodnak rá. Én csak akkor használom, ha tömegbe megyek, igaz egy erősebb, szteroiddal kombinált verzióját. Azzal sem tapasztaltam eddig semmi nem kívánatosat.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Ringman
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
-
Andika20
csendes tag
válasz Directors #52261 üzenetére
Volt igazoltan kovidos a 2. oltás után? Úgy tudom, most az az új protokoll, hogy betegség után 4 hónappal kapható a 3. oltás, "vakcinagazdálkodási okokból". (Első 2 oltásra ez nem vonatkozik). Ha nem volt beteg, én még pár napot próbálgatnám, utána írnék a help desknek. De lehet, hogy egyszerűbb elmenni akciónapon.
-
Dare2Live
félisten
válasz Directors #43683 üzenetére
Nem olvastad? Delta már elavult.
Ez a szar DAban gyorsabban szorította ki a deltát, mint a delta a wuhanit. Pedig az se volt lassú.
én lehet az elmúlt 1.5 szopása után úgy hogy nemrég átestem deltán már kezdtem bizakodni... hogy akkor ennyi. (ahogy májusban is) Ez ha nem vmi hiba nagyon összeverte a morálom... ha ez így terjed nálunk is és bejön már januárban aratni fog.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Directors #42035 üzenetére
A TASZ honlapján van egy csomó infó erről: [link]
Ha itt karantén alatt azt értjük, hogy háziorvos+teszt alapján lett elkülönítésre küldve, akkor:
" Hol kell tartózkodnom?
Az elkülönített személynek otthon (a tartózkodási helyén), vagy a megjelölt helyen kell tartózkodnia. Akkor rendelhető el az otthoni elkülönítés, ha:
az állapota megengedi;
az elkülönítés feltételei biztosíthatók;
és a beteg vállalja, hogy az elkülönítés idejére a járványügyi rendelkezéseket megtartja.Ha a fenti feltételek nem állnak fent, az érintettet kórházban különítik el. Ebben az esetben a kórházon belüli szabad mozgás és a személyes kapcsolattartási jog korlátozható – vagyis a beteg nem biztos, hogy elhagyhatja a kórtermet vagy az osztályt, és lehetséges, hogy nem fogadhat látogatókat. A telefonos, internetes kapcsolattartás joga nem korlátozható! "
Szerk.: arra nem találtam közelebbit, hogy mit jelent vagy hogy működik a "megjelölt hely", ki jelöli ezt meg...?
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Directors #24038 üzenetére
ha voltál beteg, az eleve nagyon jól véd minden kutatás szerint. ha erre még rá is oltottak egy amúgy egyáltalán nem rossz Janssennel, akkor szerintem tök rendben vagy. aki nem volt beteg és úgy kapott, ott jobban rezeghet a léc.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
daneel_hu
addikt
válasz Directors #14779 üzenetére
A Janssen lényegében a Sputnik V (I).
Ne aggódj, nem lesz gond.Sputnik V-nél is a II-es üt.
Egyébként ha ilyen fiatal vagy, bármelyik vectoros és mRNS vakcina oda***hat.
De ettől még adasd be, sokkal jobb mint a kovid. (kopp-kopp)
Nekem sajna az is bejátszott, és még mázlim is volt.Ha a covid a 10-es, akkor a Sputnik I. az kb. (1), a Sputnik II az meg (1,5-ös) a skálán.
Na szóval így mérlegelj.
Ezek az oltási reakciók bőven kibírhatóak. -
Viktoár
addikt
válasz Directors #14779 üzenetére
Nem kell túlaggódni, egészséges fiatalember vagy nem lesz semmi probléma. Én Astrát kaptam ami sokak szerint felér egy öngyilkossággal de mégis itt vagyok.
Tényleg nyugodj meg, a stresszelés nem old meg semmit.
Azért a barátnőd számát megadhatnád még oltás előtt.
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest