-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy valami glitchbe szaladtam. A hajnalőrség miért támad rám ha bemegyek hozzájuk? Kigyógyíttattam magam a vámpírságból, most csak vérfarkas vagyok. Van erre valami megoldás?
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Solymi81
aktív tag
válasz Mortel #25398 üzenetére
Valamelyik mod ütközést okoz és nem jó a fényforrás vagy vmi.
Srácok, ne ész nélkül telepítgessétek a modokat és nézzétek meg, hogy mi szerepel a leírásokban és a kommentekben, mert simán ott lehet a megoldás.
Tudom, hogy többen használják a Skyrim LE-t, de érdemes váltani az SE-re, mert stabilabb és már alapból szebb.
-
WATERDACA
őstag
válasz ®abstract® #25395 üzenetére
Nekem ezek most megoldották a problémámat (egyelőre lekopogom még, tesztelem, de 2 órája nem volt fagyás):
u wanted, i got it \o/
-
®abstract®
őstag
-
WATERDACA
őstag
válasz VikMorroHun #25392 üzenetére
https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/17230
Errre gondolsz? Most feltettem, tesztelem majd. Köszi.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
WATERDACA
őstag
No engem elkezdett 30 percenként kidobni az asztalra a játék Ennyit a moddolásról.
Valószínű kezdhetem az egészet előlről.u wanted, i got it \o/
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25387 üzenetére
Tervben van, hogy összegyűjtöm és berakom ide is, csak mostanában nincs időm.
Nincs benne túl sok variálás, minimális környezeti szépítés illetve többnyire hibajavítások és "kényelmi" funkciók.Amúgy itt korábban linkeltek pár útmutatót, vannak köztük nagyobbak és kisebbek is és a nexuson is vannak olyanok, ahol választhatsz, hogy mit szeretnél csinálni.
De alapvetően tényleg az van, hogy el kell pepecselni vele minimum egy napot.
-
®abstract®
őstag
-
Mortel
senior tag
válasz Solymi81 #25385 üzenetére
Ahányszor belekezdek valamelyik Elder Scrolls-ba, mindig ugyanabba a hibába esek: nevezetesen, hogy semmi sem jó úgy, ahogy van. Mindig van egy jobb mod ami még kell, meg szebb, meg más...
Mostanában eljutottam arra a szintre, hogy végre játszom is.
Olyan mint a hifi: nem leülök zenét hallgatni, kikapcsolódni, hanem a komponensek hangját vizslatom, de azokból is mindig lesz egy szebb, jobban szóló...
Inkább játszunk amondó vagyok![ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25384 üzenetére
Ennél egyszerűbbre nem lehet csinálni, hisz olyan modokat akarsz hozzáadni a játékhoz, amiket külsősök csinálnak, ráadásul nem is dolgoznak össze.
A legtöbb így is kompatibilis egymással és jelzik is a leírásban, hogy a modjuk melyikkel működik együtt és melyikkel nem.
Igazából a lényeg az, hogy szánj rá időt. Gyűjtsd össze, hogy melyik tetszik, aztán kezdd el átnézni és rakd össze a sorrendet, máshogy nem megy.
Ha ezt nem akarod, akkor ott van több, mások által összeállított útmutató, hogy melyik modot töltsd le és mikor telepítsd. -
®abstract®
őstag
válasz VikMorroHun #25383 üzenetére
Köszi. Hát fantasztikus hogy mennyire meg tudják bonyolítani a telepítést nehogy egyszerű legyen!
Jelenleg 40 mod van aktiválva nálam, ebből 14 esetében ott van a villám tehát ütközik
Nem gondoltam volna hogy ekkora szívás ez, meg túl is van komplikálva feleslegesen!
Hogy miért nem lehet egyszerűsíteni, nem vágomSzavahihetőség manapság ritka kincs.
-
VikMorroHun
őstag
válasz ®abstract® #25380 üzenetére
Körkörös dolgokat azért nehéz kijavítani, mert akkor fordul elő, ha mondjuk A mod előtt be kell tölteni B modot (csak akkor működik jól), B mod előtt be kell tölteni C modot, C mod előtt viszont be kell tölteni A modot - vagyis olyan helyzet áll elő, amit nem lehet feloldani. Vagy eldöntöd, melyiket hagyod ki, vagy keresel hozzájuk compatibility patchet. Hátha létezik, és az feloldja valahogy a problémát.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25380 üzenetére
Na látod, itt a probléma.
Ahhoz, hogy rendben meg tudd csinálni a telepítéseket ahhoz vagy egy útmutatót kell követned, amiben összeszedtek X darab modot vagy saját magad kezded el összerakni, de ahhoz az kell, hogy tudd, melyik modot mikor kell telepíteni.
És sajnos olvasgatni is kell a hozzászólásokat, mert ott is jelezhetik, hogyha van jobb máshol vagy ha valamelyik másik moddal akad a kiválasztott.A körkörös hiba meg akkor van, ha rossz sorrendben tetted fel a modokat.
Egyik legegyszerűbb módja, hogy a hibásakat kikapcsolod, indítasz egy játékot, mentesz, vissza és a jó sorrendben visszateszed a modokat. -
®abstract®
őstag
válasz Solymi81 #25378 üzenetére
Az a problémám ezekkel a körkörös hibákkal hogy nem tudom kijavítani megnézem a villámos ütközéseket, kiválasztom elfogadom a javaslatokat mentés után mégse lesz jó ugyanúgy ütközést mutat a vortex!
de ugye arra is rá kell jönnöm hogy miert lila színűek a lámpatestek meg a bútorok!
Annyi kiegészítő van ehhez a játékhoz hogy átláthatatlan számomra 😎Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
L3zl13
nagyúr
válasz ®abstract® #25377 üzenetére
Van egy Loot nevű progi ami sorba rakja neked a modokat.
Nem 100%-os de jó kiindulási alap és ha conflict van akkor jelzi.Vortex is ezt használja, ha jól tudom. NMM-hez külön fel kell tenni. Többi mod managert nem tudom.
Aki hülye, haljon meg!
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25377 üzenetére
Általában a nagyobb modoknál meg adva, hogy milyen sorrendben vagy hol tedd be az adott modot.
Sajnos ez ilyen, hogyha valamit használni akarsz, akkor meg kell nézni, hogy az úgy okés-e.
Másrészt a Vortex sorrendbetöltő funkciója nem rossz, mert az alapján meg tudod nézni, hogy az adott modoknál mit írnak.
Nekem is volt olyan ahol körbecsatolás volt, átállítottam őket és ment minden tovább.
Ha nincs egy listát, hogy mit hogyan akarsz és most rakod össze, akkor kb. 1-2 napot rá kell szánni, persze ha nem ilyen 100+ mod listával szórakozol, ami meg nem biztos h jó. -
®abstract®
őstag
válasz Solymi81 #25374 üzenetére
Igen gondoltam rá,de így is napok óta babrálok vele
Akkor még hány napot kell rászánni hogy jó legyen?!
A másik az hogy nem találtam segítséget hogy mit érdemes feltenni milyen sorrendben hogyan A fórum oldalon meg kimazsolalazni,hogy mit hogyan milyen sorrendben miután kivel hányszor mennyit?! Ez a becslésem szerint több hetet is igénybe vehet! Kinek van erre ennyi ideje meg türelme?!
A jelenlegi beállításokkal most jónak tűnik majd egyesével próbálom aktiválni vagy változtatni amelyik jó vagy nem jó
Azt is észrevettem hogy amelyik kiegészítő mellett villám ikon van ott már ütközés van!
Vannak olyan modok is amik már akadályozzák a bevetést is, ezt se tudtam! Szóval türelem kell hozzá anélkül nem fog működni!
Átnézem még a lehetőségek tárházát aztán meglátom A végeredményt.Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
®abstract®
őstag
válasz WATERDACA #25372 üzenetére
Értelek.
Átnéztem a vortex et nagyon sok ütközést jelzett!
Volt egy olyan lehetőség hogy javasolt módok kikapcsolása, ezt elfogadtam kikapcsoltam amire szerinte nincsen szükség és azután már láttam a változást végre
Amit ajánlottal,Ebben a videóban [link] a kiegészítőket telepítettem, majdnem mindet. De azért ahogy látom ez egy nagy falat!
Viszont a fények időjárás és a textúrák ban változás állt be!
Most meg előjött a korábbi hiba: lila színűek a lámpások és a bútorok ha erre is megtalálom a megoldást akkor boldog leszek
Még ezt az állományt kéne feltennem: Skyrim 2020 Parallax by Pfuscher!
Ez nettó 16 GB!
Persze hogy becsaposak ezek a videók, hát ez alapján is amit linkeltél, az embernek rtx 3090 oc videokártyája van, ami több mint 1 millió forintba kerül azon persze hogy következő generációs grafikát lehet élvezni!Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Mortel
senior tag
A "violens" ill. a "dance of death" mod-oknál, a mod konfigban lévő chance, azt jelenti, hogy mennyi eséllyel fog a harc végén kivégzést mutatni? Vagyis 100%-nál mindig?
Mert, hiába teszem 100%-ra, csak íjjal hajlandó mutatni.
Régen kardokkal is ment, de most valamiért nem...Köszönettel:
M
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25369 üzenetére
Az ütközéseket ki lehet kerülni, viszont ahhoz tervezni kell.
Első körben össze kell szedned, hogy milyen modokat akarsz feltelepíteni és nézni a leírásban, kommentekben, hogy milyen sorrendet ajánlanak vagy követelnek meg.
Ily módon simán kiküszöbölheted ezt a problémát.Nekem a SE van meg és szép az is, de jópár mod felpakolása után is látni rengeteg javulást, változást és akkor még csak nagyon minimális szinten nyúltam hozzá.
Ahogy írtam, nekem is volt korábban probléma a Vortex-szel, de amint megoldottam az útvonal problémát és tervezetten telepítettem fel a modokat, úgy működött minden.
Plusz tanács még, hogy egy-egy nagyobb mod feltelepítése után indítsd el a játékot, hogy megnézd betöltötte-e rendesen és aztán telepíteni a többi modot, így észrevéve esetleges ütközéseket, amiket nem jelzett.
-
VikMorroHun
őstag
válasz WATERDACA #25368 üzenetére
Ennek az az oka, hogy bármilyen idegen nyelvű modot használsz, felülírja a magyarítást. Bizony, az unofficial patch is, ha nem használod annak a magyarítását.
Két megoldás van: 1. nem használsz idegen nyelvű modokat, 2. szerzel/készítesz hozzájuk magyarítást, és azt is használod.- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
WATERDACA
őstag
válasz ®abstract® #25371 üzenetére
Kapcsold ki a modokat, nézd meg simán a Special Editiont. Szerintem sokkal szebb lett a te játékod is.
Az a gyanúm hogy nálad is van ami nem működik ütközés miatt vagy sorrendiség is lehet még a hiba. Lehet vele kísérletezgetni, vagy Youtubeon oktatóvideókat nézni.Ami rengeteget dob egyébként szerintem a látványon, az leginkább a 4k textúra és a fények (4k textúra helyett én 2k-t tettem fel pl., Enchanced Lightsot nem látom a listában, az még gyönyörű képhatásokat érhet el).
Egyébként a mai játékok (nextgen) többsége is a fénnyel tud a legtöbbet javítani a képeken, például az RDR2 és a Valhalla engine is a fényekkel, köddel tud eszméletlen látványösszhatást javítani.Továbbá kicsit becsapósak lehetnek neten a bemutató "nextgen Skyrim" videók, mert ott általában 300+ mod van fenn a játékban, általában RTX 3080 kártyákkal felszerelve, és sokszor maguk a modderek készítik őket, tehát ők ismerik minden csínját-bínját a modoknak, ütközéseknek. Én igyekeztem mindent a leírások szerint csinálni, figyeltem az ütközésekre is, úgy tűnik hiába. De a moddolás sajnos már csak ilyen, szerintem vannak még fel nem tárt/nem publikus ütközések is.
u wanted, i got it \o/
-
WATERDACA
őstag
válasz ®abstract® #25369 üzenetére
Messze van az én látványomtól?
MIlyen modokat tettél fel? Ha vannak ütközések, a sorrendeket az újabb modokra érdemes felcserélni, esetlegesen letörölni, ha van olyan.
u wanted, i got it \o/
-
®abstract®
őstag
válasz WATERDACA #25368 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet
Megnéztem a vortex be a modok nál a visszajelzéseket, jó pár esetében ütközések vannak körkörös meg meg mit tudom én! Nem is tudom javítani, A javaslatokkal se jó! Az unofficial patch re és azt írja hogy nem kompatibilis ezzel a verzióval! akkor hogy működik vagy nem is működik?! nem vágom
Grafikai szempontból nem látok óriási különbséget a modok alkalmazása után[ Szerkesztve ]
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
WATERDACA
őstag
Az amúgy miért van, hogy a modok telepítése után a Skyrim magyarításánál a dialógusok kb. 20%-a angol marad? Az Unofficial Patch a hibás? Mi rá az orvoslás?
u wanted, i got it \o/
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Melyik a jobb szerintetek, a "Violens", vagy a "Dance Of death"? Esetleg használhatom mindkettőt egyszerre is?
Én még a "sima" Skyrim LE"-t játszom...Köszi!
M
-
®abstract®
őstag
válasz WATERDACA #25358 üzenetére
Köszi 🙂 érdekes ez a videó,25 mod ajánlat van benne 🙂
Amík nem voltak túl nagy méretűek azokat telepítettem.
Azért a konfigot meg lehet nézni hogy milyen hardveren játszik az ember: rtx 3090 A videokártyája több mint1 millió forint körüli gépe van, amiből 1 millió Ft felett van a videokártya ára
A kezdeti játék mérete 13 GB volt. Most már megnéztem a modok után hogy mennyi a teljes méret. Felszaladt 45 GB ra! Azért ez nem semmi[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
WATERDACA
őstag
válasz ®abstract® #25357 üzenetére
Amit az előbb betettem képet, csak piskóta volt. Itt van kb. 20 újabb mod után a végeredmény. Igazából a Parallax szerintem önmagában k*rva kevés, rengeteg kis apróság még feldobja a grafikát és a játékélményt. Brutál jól néz ki az összhatás, a Vortex ráadásul elég intelligens szerintem, mert suggestbe előrébb szedi az újabb modokat és szinte automatikusan javítja a hibákat, tehát lehet pakolgatni a modokat mint az őrült. Nekem ez a videó sokat segített új modokat találni még:
https://www.youtube.com/watch?v=10oluqKavy8&ab_channel=SynGaming
:
Na ez már valami.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
®abstract®
őstag
válasz WATERDACA #25356 üzenetére
Jah, köszi akkor végignézem hogy melyik lehet a hibás telepítés
nagyon jól néz ki persze, tetszik nekem is de ha lehet rajta javítani akkor megpróbálokHa van lehetőséged fényképet feltölteni hogy milyen modok vannak nálad bekapcsolva azt megköszönném
Ja és még annyi, megtudod nézni hogy összesen mennyi helyet foglalnak a modok?[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
válasz ®abstract® #25355 üzenetére
Nálam is előfordult a lilás bútorzat, valamit rosszul telepítettél vagy kifogyott a VRAM. Ezt a két lehetséges okot találtam rá neten. Felraktam a Static improve modot, vagyis újraraktam, elvileg azzal is lehetett gond. Azóta nálam jó.
Közben sok új modot is még felpakoltam, hókuszpókuszoztam, talán elértem valamit a 2k moddal:
Nem tudom hogy sikerrel jártam-e a moddal, elvileg már csak master plugin gondjaim voltak, de az is inkább weatherre vonatkozott. Mindenesetre így is nagyon jól néz ki, mai játékok mellett megállja simán a helyét.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
®abstract®
őstag
válasz WATERDACA #25351 üzenetére
Ezt a 6 állományt letöltötted és telepítetted, be van kapcsolva?
Ez cirka 15 GB?
Én a B.Skyrim állományokat letöltöttem: 3.1 GB ,464 mb!
Akkor ezek szerint kevés mindre szükség van?!Szerintem a vortex elég jó én is avval próbálkozok
De most olyan problémám van hogy a bútorok illetve a gyertyás lámpások lila színűek! érdekes lesz vagy fogom kiszűrni vagy megoldani[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WATERDACA #25351 üzenetére
Nem kell mindkettőt feltenni.
2020 nagyon szép textúrákat tartalmaz, szvsz Landscape, Mountain, Road, Cave textúrái zseniálisak.
Ajánlom a Nolvus guide-ot használatra (Mod Organizer-t használ, nem Vortex-et).
Szépen csoportokra bontva vezet végig a modoláson: külön a fix-ek, visual, gameplay és egyéb modok, hogy ne csak úgy egy halomba legyen feldobálva minden.
A bevezető dungeon után konzol paranccsal: tmm 01 és minden térkép ikon megjelenik, tesztelheted, cserélheted a Neked tetsző textúrákat.
Igen időigényes, de nagyon megéri végig csinálni.
Mondjuk én sok mindent változtattam rajta, de ez ízlés kérdése.
Én is most estem neki megint, még csak félkész, de így is gyönyörű:
[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
válasz VikMorroHun #25350 üzenetére
Közben rájöttem hogy a textúra csomagoknál mi lehet a baj. Ennél a 2020 Parallaxnál pl. rájöttem, hogy a Main Filesnál mindent fel kell pakolni, függetlenül attól, hogy magas textúrásat szeretnék vagy a 2k-sat. Mindkettőt fel kell tenni elvileg.
Grafikai módban ezt dobta be elsőre. Ennél van jobb is amúgy?
u wanted, i got it \o/
-
VikMorroHun
őstag
válasz WATERDACA #25349 üzenetére
Az biztos, hogy ha missing masters meg loot files may not get loaded hibaüzeneteket kapsz, akkor komoly gond van. Illetve annak nincs értelme, hogy ugyanannak a modnak a 1.5 meg az 1.6-os verzióját is betöltsd, egyszerre. Ilyen a Bugfixes, ahogy látom. Szerintem töröld az 1.5-öt. Vagy legalább kapcsold ki. A Racemenu is duplán van, egy elég.
Ezt érdemes lehet megnézni.
[ Szerkesztve ]
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
WATERDACA
őstag
Lassan feladom, most megpróbáltam a Vortex-el, elvileg minden bekapcsolva és voltak elvileg ütközések, de "suggest"-el "megoldódott". Mindenesetre a 2k textúra csomag nem működik ránézésre, egy-két mód működhet, de nem látok változasokat, pedig már 16-ot felpakoltam, igyekeztem a requirentments modokat is letölteni mindig. A lényeg hogy a grafika ugyanaz, nem tudom mi a gond tényleg.
VikMorroHun írtam priviben is, nagyon örülnék ha valaki segítene, pedig nem vagyok egy számítógép analfabéta, de ez eszementül felidegesít jelenleg
u wanted, i got it \o/
-
WATERDACA
őstag
Most raktam újra a játékot és most vettem észre a következőt:
A főmenüben van egy modokra vezető almenü, ami a Bethesda accal használható. Ezek mennyire frissek és mennyire kompatibilisek a nexusmoddal? Vagy van ami közös és a Bethesda hivatalosan már felkarolta? Pl. az unofficial patchet megtaláltam ott.
A Nexus Modhoz megmondom őszintén nagyon h*lye vagyok, találtam egy videót, ami egy Mod Managerrel egyszerűbbnek tűnik Youtubeon.
Nagyon megköszönném valakinek, ha válaszolna a kérdéseimre. Esetleg tudnék vele beszélni valahol privátban stb.
Nekem a Skyrim örök.
u wanted, i got it \o/
-
®abstract®
őstag
válasz VikMorroHun #25346 üzenetére
Rendben köszi, akkor át fogom nézni mert szerintem vannak nálam hibák és ütközések is.
-
VikMorroHun
őstag
válasz ®abstract® #25345 üzenetére
Az biztosan valami hibát jelent. Ha rámész egérrel, szerintem ki is írja, hogy mi a baj. Vagy ha újraindítod a Vortexet, akkor szólni szokott, és lehet részletezni a probléma jellegét/megoldást találni rá.
-
®abstract®
őstag
válasz VikMorroHun #25344 üzenetére
#Solymi81
Köszi a segítséget uraim
Második képet is nézem hasonlóan néz ki az enyém is
Látom a bekapcsolt modok at, akkor működnek jól hogyha nincsen ez a piros vagy színes buborék mert az már ütközést vagy hibát jelent?[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
válasz ®abstract® #25340 üzenetére
Nézd meg a mellékelt két képet. Fontos, hogy a telepítési mappa ugyanott legyen, ahol a játék is van (nálam pl. mindkettő az E: meghajtón).
Igen, a Vortex kezeli a tömörített dolgokat. Aktívak akkor lesznek a modok, ha bekapcsolod őket, de a Skyrim esetében van még egy lépcső, a modokban található beépülőket is aktiválni kell - ezt persze lehet automatikusan is csinálni, a Beállítások lapon nézz utána.
Nálam pl. a GetSnowy mod aktív, de némelyik beépülője nem, mert úgy láttam, nincs rá szükség. Ezt mutatja szürke háttérszínnel, illetve "Kikapcsol(va)" felirattal.Ja, és mindennek semmi köze a játék főmenüjében található "Modok" menüponthoz. Ott hiába keresed őket.
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25342 üzenetére
Akkor kétféle probléma lehet:
1. Még mindig a Deployment Methods beállításokkal és útvonalakkal van baj.
Nekem a Steam talán a C:-n van, vagy a D-n, passz.
Viszont a játék és a Vortex pedig a D-n.Sajnos nem leszek mostanában a játszós gépem közelében, így nem tudok képet készíteni, de javaslom, hogy tedd fel újra a Vortexet és nézd át mégegyszer az útvonal beállításokat.
Nem mindig egyértelmű, hogy mikor van jól beállítva, ezért is javasoltam, hogy egyszerre csak egy kis moddal próbálkozz, mert amint azt sikerül feltenni, akkor a többi is jó.Illetve nézd meg a jobb felső kis folyamatjelzőt is, hogy sikeresen telepíti-e, deploy is rendben van-e és nincsen ütközés.
2. SKSE64 beállítás nem jó.
Nézd meg, hogy az rendben fel van-e telepítve illetve, hogy a megfelelő módon indítod-e el.
Nekem pl. akkor indul el rendesen, ha a Vortexet is elindítom és onnan futtatom a játékot vagy az asztali ikonról, ami az SKSE64.exe-re mutat. -
®abstract®
őstag
válasz Solymi81 #25341 üzenetére
Köszi. gondoltam hogy baja lesz Mert alapvetően a C re akarná telepíteni, de nekem pedig a D n van, oda telepítettem a játékot és oda is kérem a többit. kiválasztottam áthelyeztem az úgy okés.
szépen egymás után sorba Kibontottam és telepítettem kapcsoltam be a modokat. de mégis 17 aktív modot ír ki a Vortex,Pedig ennél több van bekapcsolva
A játék főmenüben is a Modok nál csak azok láthatóak lehet ki be kapcsolni ami közvetlen a játékba telepítettem, a Vortex által telepített bekapcsolt modokat nem is mutatjaSzavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25340 üzenetére
Szia,
Érdemes megnézni a Vortex útmutatóját, hogy miként kell beállítani és modokat telepíteni.
Probléma akkor szokott lenni, ha más az elérési útvonal mint a szokásos C: meghajtó.Illetve ha modokat telepítesz, akkor érdemes mindig csak egyet telepíteni, megvárni míg "kibontja" és hozzáadja a játékhoz, majd a következőt.
Tesztelni meg úgy érdemes, hogy letöltöd a SkyUI-t és megnézed, hogy rendben feltelepíti-e.
Ha nem, akkor az elérési útvonallal van probléma.https://wiki.nexusmods.com/index.php/Deployment_Methods
Van jópár tutorial, érdemes végignézni, nekem is volt ezzel problémám, szóval az ottani beálíltásokat érdemes leellenőrizni és azt, hogy rendben jóváhagytad-e.
-
®abstract®
őstag
Kérdésem van: telepítettem ezt a vortex manager t de nem tudom hogy jól működik e
Menedzselt játéknál látom hogy 16 mod be van kapcsolva tehát a aktiv.
De a játék könyvtár az már 40gb
Vagy bénázok vagy nem tudom
Telepítettem több modot is de azok nem aktívak vagy nem látom őket
Itt a vortex ben csak akkor aktív egy mód hogyha kijelzi?
Mármint úgy értem hogy ha kijelzi hogy 16 vagy 17 mod?!
A vortex az zip tartalmat meg a rar T is ki tudja csomagolni ahogy látom de jó ez így?Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
VikMorroHun
őstag
válasz WATERDACA #25338 üzenetére
A mentéseket minden további nélkül át tudod vinni másik rendszerre. Dokumentumok\My Games\Skyrim Special Edition\Saves mappában nézelődj. Viszont a Steamnek attól még illik menteni a felhőbe, hogy modokat használsz. Csak be kell kapcsolni: Jobb kattintás a játékkönyvtárban a Skyrimon, Tulajdonságok, általános, Steam felhőnél pipa.
Az aktivált modokat átvinni másik rendszerre problémás. Én ezzel szívtam az elmúlt egy hétben. Elvileg megoldható, de hivatalosan nem támogatják. Itt egy leírás róla.
-
WATERDACA
őstag
Azt valaki nem tudja véletlenül, hogy a moddolt Skyrim SE-t ha Nexusból indítom ugyebár, ezeket egy esetleges újratelepítésnél tudom menteni a saveket? (illetve a letöltött modokat meg tudja-e jegyezni a program?...)
Mert ugye elvileg így nem használja a Steamet és nem ment felhőbe...
De javítsatok ki, ha rosszul írom.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
VikMorroHun
őstag
Hát, sokáig tartott, de csak elkészültem az átdolgozott páncélok magyarításával. Félig.
A másik fele nem is lesz készen. Túl sok a szöveg, unalmas, és nem hinném, hogy van értelme.Majd egyszer, ha sok időm (és kedvem is) lesz, részletesebben is leírom, hogyan kell ezt a fizikai dolgot a játékban összehozni, illetve hogyan lehet a páncélokat, ruhákat fizikailag "működésre bírni" BodySlide programmal. Emlékszem, hogy valaki valamikor ezt is kérte.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz ®abstract® #25334 üzenetére
Perpill egy Rx 480 van a gépemben, és kimaxolt grafikával szinte fix 60 fps. Csak nagyon sűrű erdős területeken droppol be.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
VikMorroHun
őstag
válasz ®abstract® #25331 üzenetére
Ahogy LLKobe írja, a Nexus Mod Manager évek óta elavult, de akik ragaszkodnak hozzá, azok még tudják használni. Annak lecserélésére készítették a Vortex Mod Mangert. Aztán van még a Mod Organizer 2, amiről azt írják (többek között a STEP guide-ban is), hogy sokkal jobb a Vortexnél, és mindenki MO2-t használjon. Viszont még sehol nem találkoztam olyan leírással, ahol ezt részletesen kifejtették volna, hogy miért is jobb nála. (Többet tud, az tény, de emiatt bonyolultabb is használni. Emlékszem, kb. egy éve volt valami kavarás az HDT physics kapcsán, és átmenetileg célszerű volt visszaállni eggyel korábbi Skyrim SE verzióra. Aztán szerencsétlen felhasználók össze-vissza szívtak vele, mert a MO2 másként gondolta. Én meg Vortex alatt kényelmesen megoldottam, amit kellett, és csodálkozva olvastam a sok panaszkodást a fórumon...)
-
LLKobe
veterán
válasz ®abstract® #25331 üzenetére
A mod manager évek óta outdated ha jól tudom. Én a vortex-et használom, teljesen frankón megy.
Apropó, ezeket a modokat használom:
És így fest a gamma, nem panaszkodom:
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
®abstract®
őstag
válasz VikMorroHun #25330 üzenetére
Ha már ajánlottál másnak
Nézelődtem a Nexus oldalon és a Nexus mod manager vagy a vortex et ajánlják kiegészítőnek ami összeszedi a modokat meg satöbbi.
A kettő közül inkább melyik ajánlott?Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
VikMorroHun
őstag
Múltkor ajánlottam valakinek a STEP útmutatót, ennek örömére én is belenéztem.
Ha semmi mást nem csináltok meg belőle csak a BethINIt, már megéri. Még sohasem volt ennyire sima 60 FPS a játékban, mint a Recommended Tweaks bekapcsolása után (ultra beállítással is).- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
®abstract®
őstag
válasz jonnyjoker01 #25328 üzenetére
Jah, köszi az infót így érthetőbb számomra
-
jonnyjoker01
veterán
válasz ®abstract® #25327 üzenetére
A textúrák mérete nincs összeköttetésben a monitor felbontásával, mivel a textúra minőség attól függ, hogy adott felbontás mekkora geometriai felületre van kifeszítve.
Talán így tudom egyszerűen elmagyarázni. Ha egyre közelebb és közelebb sétálsz egy objektumhoz, akkor az olyan mintha megnyitnád a textúrát windows képnézőben és egyre jobban zoomolnál rá, limit nélkül. Egy 4K-s képbe is tudsz annyit zoomolni, hogy rossz minőségűvé válik a képrészlet.
Ezáltal tehát egy 4K-s textúra is lehet homályos 1080p monitor felbontás esetén, ha túl nagy felületre van kifeszítve elméletben. Gyakorlatban ezek a modderek komoly munkát végeznek, hogy erre ne kerüljön sor.
Üdv. Johnny
-
Solymi81
aktív tag
válasz tibaimp #25325 üzenetére
Én ajánlom a Vortex használatát, nem bonyolult a beállítása, le tudod vele tölteni a különböző modokat, aztán a kedved szerint használni azt amelyik szimpatikus.
Érdemes "betrackelni" azokat a modokat amik érdekelnek, aztán letölteni őket.
Én sima jegyzettömb fájlba ki szoktam gyűjteni a nevüket, aztán megnézem, hogy milyen telepítési sorrend ajánlatos, így ha megkérdezi a Vortex, hogy mi legyen a betöltési sorrend, akkor sincs probléma.Érdemes beleolvasni a kommentekbe, mert van, hogy ott találsz infót másik moddal kapcsolatban is vagy esetleg egy jobbat.
Illetve modokat úgy is szoktam keresni, hogy elkezdem átnézni azokat amiket a legtöbben töltöttek le.Elég pepecselős az egész, szóval készülj fel arra, hogy több órád elmegy arra, hogy ezeket összegyűjtsd.
-
tibaimp
nagyúr
válasz VikMorroHun #25324 üzenetére
Köszönöm szépen !
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #25322 üzenetére
Én benne lennék maximálisan, de szerintem nem vagyok vele egyedül!
Ezt meg nyugodtan "fejjék", mert megérdemlik, a Witcher 3 és ez a két nagy kedvenc!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Skyhunter #25320 üzenetére
Nem semmi
Én csak bámulok ezeken a moddokon. Egyszer próbáltam, semmi....
Kicsit hamar feladtam, de totál béna vagyok hozzá, az az érzésem, ezért én nem bánnám, ha hivatalosan is jönne ki valami RT graf upgrade a SE verzióhoz. Bár, gondolom erre nem sok esély van...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Skyhunter
őstag
válasz ®abstract® #25313 üzenetére
Most hétvégén lettem kész a Predcaliber-féle moddolással (+ pár általam használt mod van mellé csapva).
Így 320 mod van fent. Van grafikai és játékmechanikát befolyásoló is. Sokat kínlódtam a "dual sheath redux" - szal, crashelt vele a játék, meg nem is akart működni. (2 egykezes, vagy pajzs+1 kezes a háton van, nagyon tetszik, én így szeretem.)
Ami még gond volt, az EEK's modok Whiterunban de meguntam, és leszedtem az összeset.
Van most ez a nagy méretű mod, CleverCharff's AIO 4k pack. (10 GB )
Ebben Whiterun teljesen át van dolgozva, új textúrákkal, eszméletlen szép és hibátlanul megy.
A BDO armor pack is nagyon szép, de nem akart működni, kövi hétvégén ráugrok megint. Szép az ajánlott Rudy ENB+Cathedral kombó, de a régi Silent Horizons+Obsidian szintén tetszett. Ezen is akarok még piszkálni, de eltelt a hétvége...3440*1440-ben azért elfogyasztja a gépet, a sokat vitatott vram kihasználtság az MSI AB szerint maxon van, azaz a 16 GB be van telve. Nem mindig, általában 14-16 között mozog, kb 40 fps-em van. Durva egy 10 éves játéktól.
-
Solymi81
aktív tag
válasz ®abstract® #25318 üzenetére
Ami szerintem fontos mod vagy legalábbis annak kellene lennie az ez:
Timing is Everything SEEzzel gyakorlatilag bizonyos küldetések kezdési idejét tudod eltolni, a DLC-k kezdését is.
Ez hasznos, mert az elején elég gyorsan fogsz szintet lépni és lehetnek olyan dolgok, amiket azért nem tudsz majd megnézni vagy olyan NPC-kel beszélni, mert a DLC megváltoztatta ezeket.Olvasd el a leírását, aztán majd eldöntöd.
-
®abstract®
őstag
válasz VikMorroHun #25317 üzenetére
Rendben köszönöm
Akkor körbenézek hogy mit lehet és mit nem az ajánlott opciók közülSzavahihetőség manapság ritka kincs.
-
VikMorroHun
őstag
válasz ®abstract® #25316 üzenetére
Attól függ, milyen modokat teszel fel. ENB-k pl. hajlamosak jelentősen terhelni a gépet, de abból is van többféle. Említették a fű modokat. Abból csakis Cathedral Landscape-et javaslok. A többi is alapjában véve jól néz ki, de úgy rakták őket össze, hogy teljesen feleslegesen agyon terhelik a gépet.
-
L3zl13
nagyúr
Grafikailag akarod feljavítani a játékot vagy feature-öket/quality of life javításokat akarsz beletenni?
Az unofficial patchet mindenképp javaslom feltenni sok bugot javít.A többi attól függ, hogy mire van igényed.
Kissebb textúra fixektől komplett ENB-kig sok mindenel lehet tuningolni a grafikát.
Quality of life-ból érdemes a SkyUI-t feltenni. Ház modokat szoktam még használni, hogy minden szükséges meglegyen és ne kelljen kimászkálni a városba. Minden másra azt javaslom, hogy próbáld ki így, aztán ha valami nem tetszik akkor nézdd meg milyen moddal lehet javítani rajta.Aki hülye, haljon meg!
-
Solymi81
aktív tag
Szia,
Alapvetően ez is jó, bár érdemes az ajánlott unofficial patcheket és modokat feltenni, hogy kicsit könnyebb és szebb legyen a játék.Nekem valami 65 mod van fent, de ezek nagy része inkább csak egyszerűsítés illetve fixek.
Talán a Cathedral/Majestic Landscapes és Mountains az amiket még felpakoltam.
Raktam még bele LOD modot, fűmegjelenítő modot, stb.Static Mesh Improvement Mod - SMIM
Weapons Armor Clothing and Clutter Fixes
Ruins Clutter ImprovedIlletve ezek társai amiket érdemes.
SKyUI, OpenSkyrim vagy Cities, Fasttravel, Mark&Recall mod, súlybalansz mod, quality world map, páncél védelmi értékek mod, vmilyen Lockpick mod, gyorsabb bányászás mod, noIntro, napszak kijelzés, valós idő vs. játéidő módosítás, hullaeltüntentés, jobb növény respawn mod, SSE fixek, stb.Skyrim Flora Overhaul még amin gondolkozom.
Sajna nem férek most hozzá a listámhoz, de majd egyszer bedobom, hogy nekem mik vannak fent. -
®abstract®
őstag
Sziasztok!
Nekem ez a verzió:
The Elder Scrolls V Skyrim Special Edition v1.5.97.0 PC.
13Gb is A teljes mérete. Érdemes ezt a változatot modolni, mit javasoltok?Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
paltom
tag
sziasztok, újratettem a skyrimot, tettem rá skse-t meg enb-t viszont amikor belépnék a játékba alul felül egy fekete csik fogad, a játék felbontása ugyanaz mint a képernyőé, illetve menüben nincs fekete csik csak a játékban, amit nem értek.
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
addikt
Üdv,
Van egy hiba ami eddig nem zavart, de ha lehet akkor javítanám. A feleségem nyitott egy boltot, és egy idő után már bármikor akartam vele üzletelni, nem volt pénze. Nem termelődött újra a pénze.
Korábban az volt a hiba javítása, hogy egy korábbi mentést kellett visszatölteni és onnan folytatni. Viszont mire észrevettem a hibát addigra már nem volt kedvem a sok teljesített küldetést újrakezdeni, így hagytam az egészet.
(Próbáltam, hogy elváltam és újra nősültem ugyanazzal a csajjal, meg másikkal is de nem oldotta meg a hibát.)Erre esetleg van már megoldás?
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
L3zl13
nagyúr
válasz hszilard666 #25305 üzenetére
Ha van egy korábbi mentésed akkor megpróbálhatod azt betölteni és elmenni oda, hogy vajon ott megvannak-e még.
Vagy mintha olvastam volna, hogy lehet Save fiájlokat konvertálni PC és switch között. Ha ez működik akkor ki lehetne menteni a save fájlt switchről, PC-n konzolból feléleszteni az NPC-ket, elmenteni aztán visszakonvertálni switchre.
[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
válasz hszilard666 #25303 üzenetére
Van egy pár küldi adó NPC aki áldozatul eshet sárkány vagy vámpír támadásnak, de lehet, hogy valami bugba futottál.
Aki hülye, haljon meg!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Ismét elővettem kedvenc videojátékomat viszont van egy pici problémám. Falkreath polgárait kéne segítenem hogy Thane lehessek, de alig pár ember van a faluban. Mindenkivel beszélgettem, de smalltalk az összes párbeszéd, senki sem ad feladatot. Fandomon megnéztem hogy kiket kéne keresnem, de pont azok az NPC-k hiányoznak akik adnák a questeket. Modjaim nincsenek, és konzollal sem tudok mókolni mivel Nintendo Switchen játszom
BTW, Anno 2014 körül 5760x1080 ban játszottam a skyrimot, most pedig switchen egy projektorral, és a 2.5m es “képátlóval” valahogy sokkal jobb élmény mint tripla monitoros setuppal! Még butított graffal és modok nélkül is full odavagyok érte.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest