-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz Mocsokba #25099 üzenetére
Szia!
Pár apróság:
1.
A NAS WEB-es eléréséhez - pláne, ha távolról is el szeretnéd érni - az 5000-es portot állítsd át valahová 60000 fölé például, de semmiképp se maradjon 5000 : ezt scannelik le majd elsőnek az esetleges támadók, ha be akarnak jutni.
2. A NAS tűzfalán állítsd be, hogy a Te asztali géped, amiről menedzseled (gondolom, asztali ) IP címét tedd be megengedő listába, hogy esélytelen legyen, hogy kitiltsd magad;ugyanekkor, szintén a tűzfalon, amennyiben csak Magyarországról használod, állíts be egy területi IP szűrést, hogy csak innen lehessen a NAS felé csatlakozást kezdeményezni. (.. tapasztalatból tudom, hogy nem vicces Zimbabwei ISP-vel levelezni, hogy a T. ügyfele kóstolgatja a NAS-t.. )
..és kapcsold be azt a tűzfalat: főképp, mert amikor egy szolgáltatást telepítesz, az úgyis szól, hogy az xy portokat megnyitod-e a tűzfalon, és így azok, fognak működni, ha a routered hagyja.
E mellett, nálam hiába ismerte fel a NAS az Asus routert pontos típussal, valahogy a port forwardok megadása nem ment a NAS-nak valami jól, emiatt támogatom én is az "állítsuk be magunk" opciót ebben a kérdésben..hm.. elsőre..
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Madwe
nagyúr
-
Tamarel
senior tag
válasz crissprivat #25092 üzenetére
Az a rosszabbik út.
Routeren dhcp reservation és port forward kézzel, a NAS meg ne okoskodjon se upnp-n se weboldalas belépéssel. -
Madwe
nagyúr
válasz Mocsokba #25090 üzenetére
A portforwardot vagy a rotueren intézd (én ezt javaslom) vagy a dsmben, de ne mindkét helyen. A nasnak legyen fix ip címe, lehetőleg azt is úgy, h dsmben dhcp-t adsz meg neki s routeren dhcp reservationnél beteszed a mac címét a kívánt címre, s oda portforwardolsz.
Jelenleg egyetlenegy portod sincs a nas felé irányítva.
-
Mocsokba
tag
válasz crissprivat #25089 üzenetére
Mi a teendő? Router nincs rendesen beállítva?
Mit kell még beállítani? Portok meg vannak nyitva igazság szerint.
Üdv: Mocsokba
-
Dr.FantastiK
őstag
Mivan mar ? ? ?
az iden nem lessz mar 1516+ meg 1816+ ? ?
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
senior tag
-
Magnat
veterán
Nem kell közvetlenül pc-vel összekötni, attól, h a router pl a 192.168.0.x tartományból oszt dhcp-vel, még látni fogja egymást két eszköz más ip tartományban, mivel ahhoz scak switchelni kell, az meg layer 2 kapcsolat, szóval nem számít, h a rouernek mi az ip-je. Tehát annyit kell tennie, h a pc-nek kézzel ad egy olyan ip-t, amivel eléri a nast (192.168.1.x tartományból 255.255.255.0 maszkkal) és már el is éri úgy is, h a routeren keresztül kapcsolódnak. Aztán a nason címet cserél, pc címét visszaállítja és kész.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
MrCsiT
addikt
válasz eric.cartman #25077 üzenetére
Ez a cikk elég részletesen leírja, milyen folyamatok gátol (hat)ják meg a hibernálást.. (igaz, maga a rendszerhibernálást a cikk szerint csak kevés NAS tudja. ebben ma már nem vagyok biztos, hogy az idő ezt túl nem haladta-e..)
A lényeg, hogy a merevlemez hibernálást gátló folyamatok le vannak írva.
Lehetséges, hogy van még pár..[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
A setting.json-t hogyan tudom megnézi a NAS-on?
Üdv: Mocsokba
-
Tampa3535
csendes tag
Sziasztok.Tudnátok linkelni egy transmission telepítést mert ahányszor letöltöm és el akarom indítani mindig azt írja ki a csomag futtatása nem sikerült.Mi lehet a gond? köszönöm.
-
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
Jöbb híján hadd kérdezzem meg itt: adott egy 4 vinyós NAS (4x1TB). A kérdés, hogy ha egyesével kicserélem a lemezeket 3TB lemezekre, akkogy hogy fog változni a RAID tömböm? Képes lesz-e felépíteni újra, illetve megnő-e a kapacitás a végére vagy akár az első 3TB lemez behelyezése után?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
senior tag
válasz MrCsiT #25068 üzenetére
Úgy tűnik ez nálam is bibis..
Maximálisan elégedett vagyok a DS116-al, olyan mint egy kis méregzsák, de amióta megvan még egyszer sem tudtam alváson kapni (pedig csak kampányszerűen töltök le és osztok vissza, tehát sokszor nincs dolga, de nem hibernál....)
Minden frissítés fent van
+ minden beállítás olyan, hogy aludnia kéne sokszor...Van egyéb tippetek?
[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Patice
Topikgazda
Nem kell az összes megadott portot egyből forwardolni, csak azokat, amiket tényleg használsz is, vagy adott szolgáltatáshoz elengedhetetlen.
+
Szinte az összes portot át lehet írni egyénire a DSM-ben és a TP-linkben meg lehet adni úgy is egy port forwarding szabályt,hogy egy adott tartományt engedsz át, így egy bejegyzésben nagyon sok - egymást követő - port is szerepelhet.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Alap használatra, főként torrentre, LG tv-re adattovábbításra vennék egy NAS-t. A Zyxel NSA325 v2-t néztem, Synologyban a SYNOLOGY DiskStation DS115j hasonló tudású ehhez képest, vagy jóval gyengébb?
Mit ajánlanátok, ami legalább eléri az említett Zyxel szintjét, vagy attól kissé jobb? Otthon van egy régi Synology NAS-unk, annak a tudásával nagyon meg vagyok elégedve. Médialejátszás a legfontosabb nekem (wifin keresztül megy a TV-re a net).
-
nagyúr
válasz MrCsiT #25064 üzenetére
Koszi, kozben lelottem, mert lathatoan mukodott (SMBn elertem neha), de az admin nem jott be. Cloud Stationnel lehetett valami, restart utan is rengeteg cput evett, aztan meg egy restatt megoldotta.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Burki
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Sikerült.
Felmerült viszont egy újabb probléma. TP-Link WR1043ND v3 alatt nem tudok annyi portot forwardolni, mint amennyi a leírás szerint szükséges a Disk Stationnek, hogy aktív legyen. Esetleg erre valami megoldás?
Összesen 16 rekordot vihetek fel. Ami még a felét se fedi.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Patice
Topikgazda
"Otthonról elhoztam az albérletbe a NAS-omat, viszont elfelejtettem kikapcsolás előtt az ip címét visszaállítani az eredetire.
Így a 192.168.1.64-es címet birtokolja fixen, viszont az itteni router 192.168.0.100 és 199 között osztja ki a címeket. Gyanítom ezért nem tudom itt elérni a NAS-t."Eléggé valószínű.
Ezt olvasd át figyelmesen és nyomj egy "resetet", de csak addig, hogy az első körös beállítások kerüljenek csak alaphelyzetbe.
Én pont az ilyesmik miatt tartom "hülyebiztosabb" megoldásnak azt, amikor a routerben adok a NAS-nak "fix IP-t" (azaz csak MAC cím alapján egy fenntartott IP címet a router DHCP tartományából).
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz MrCsiT #25062 üzenetére
Maga a rendszer egyik lemezen sincs, ezt a NAS alaplapjára forrasztott flash memória tárolja, innen bootol, ez a rendszer magja. Ezért van az, hogy a NAS "meg tudja jegyezni" lemezek nélkül is, hogy milyen verziójú DSM futott rajta. (Migrálásánál ugye fontos, hogy a DSM verzió ugyan az legyen mindkét eszközön.)
A rendszer többi része pontosan fogalmazva a létrehozott köteteken van, tehát ahány kötet, annyi kiegészítő rendszer partíció lesz. Ha egy lemez egy kötet, akkor igaz csak, hogy minden lemezen van rendszerpartíció.
Hogy mik vannak a köteteken?
Az első kötet rendszerpartícióján tárolja a DSM a létrehozott felhasználókat is.
Az alkalmazások és ezek konfigurációs fájljai. Adott alkalmazás telepítésekor megkérdezi a rendszer, hogy melyik kötetre települjön.(#25068) MrCsiT:
Amikor a 2. lemez nélkül beindítottad, akkor valószínűleg érzékelte ezt és megpróbálta helyrehozni a hibákat, gondolok itt a 2. köteten található megosztások jogosultságaira, esetlegesen ide telepített alkalmazásokra.
Utan ahogy visszatetted, ezeket vissza kellett csinálnia - valószínűleg ez volt az a javítás, ami lefutott.Legalábbis eddig én így raktam össze fejben a működését.
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Otthonról elhoztam az albérletbe a NAS-omat, viszont elfelejtettem kikapcsolás előtt az ip címét visszaállítani az eredetire.
Így a 192.168.1.64-es címet birtokolja fixen, viszont az itteni router 192.168.0.100 és 199 között osztja ki a címeket. Gyanítom ezért nem tudom itt elérni a NAS-t.
Tudom valahogy rezetelni a NAS beállításait úgy,hogy ne vesszen el róla a közel 1 terányi cucc?
Vagy egyszerűbb lenne a routert úgy átállítani,hogy belül essen a tartományon a NAS címe?
Előre is köszönöm a segítséget!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
MrCsiT
addikt
válasz vitezlejszlo #25067 üzenetére
DSM 6-ra frissítés után, a javításokat is feltetted? ..csak mert az egyik, emlékeim szerint, éppen ezt a hibernálás hibát javította..
Mr Bond 007: "Gondolom az elérhető legelső foglalatban levő eszközről indítja" - nos, miután betettem az új 1-es lemezt, és működésre fogtam, leállítottam, kivettem a 2-est, indítottam egyet úgy, hogy csak az 1-es volt bent. Ezt követően leállítottam, és visszatettem a 2. lemezt. Ezek után, azt mondta a rendszer, hogy javítani kell a rendszer partíciót a 2-es lemezen, és ezt szerinte hibátlanul meg is csinálta.
Ezt követően, nem látok semmi bejegyzést arra, melyik a system számára. Én is gondolom, hogy az első az, de azt gondoltam, megkérdezem, hátha valaki tudja is.
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Hol a rossebbe és mit kapcsoltam be, hogy oldalt a widgeteknél látom a File Change Log-ot? Nem akarom, hogy logoljon ilyeneket! 6-os DMS
A másik, hogy mióta megfrissul 6-ra, azóta nem kapcsolja le a HDD-ket. 15 perc után illene, 4 óra után meg saját magát, de ez napokig elpöfök úgy, hogy a kutya nem szól hozzá. Van valami tudomány erre?
Köszi
laca
-
Zlcsi
senior tag
a download stationben be lehet valahogy állítani a sorrendet?
pl van 100 torrent a sorban, hozzá adok még 1-et, és azt legyen a következő.Jelenleg úgy szoktam, hogy mindet leállítom, és az az egyet indítom el, de ezzel ugye az a baj, hogy akkor a seedből is kiszedi a már készeket, és ha újra indítom órákig tart míg mindet vissza ellenőrzi.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz MrCsiT #25062 üzenetére
A rendszer elvileg mindegyiken rajta van és az összes tükrözve van ha bármelyiket kivennéd vagy kiesne akkor is minden meglegyen. Ha pedig beraksz egy másikat akkor inicializáláskor arra is ugyanúgy rákerül a rendszer partíció. Gondolom az elérhető legelső foglalatban levő eszközről indítja, ha az nem elérhető akkor a sorban következőről.
-
nagyúr
Sziasztok!
A DSM 6,0 upgrade kb. mennyi ideig tart? Nekem már 20 perce nyüglődik, kezdjek aggódni?
Köszi
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehet valahogyan tudni, hogy ha van kettő lemez egy nas-ban, akkor melyik az, amiről kvázi "bootol" az eszköz, melyiket tartja rendszerlemeznek?
Azt tudom, hogy a DSM ott van mind a két lemezen.
A sztori az, hogy vala az 1-es rendszer lemez, és a 2-es kvázi adat, majd az 1-est kicseréltem egy másikra, és most nem igazán tudom, hogy melyikről fut maga a rendszer?"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
senior tag
-
V.Stryker
nagyúr
-
McSico
senior tag
Hali!
Milyen IP-kamerát tudnátok ajánlani ami kompatibilis a cuccal, van benne PoE és lehetőleg fHD-s?"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
Mankó
veterán
válasz #54625216 #25049 üzenetére
Cat5e kábelen keresztül a kis Zyxel 310-nek sincs baja nfs kapcsolaton keresztül a BD iso-kkal. Még akkor sem ha 3d-sek. Persze aktív torrentnél már előjönnek a hibák.
A play funkció nálam sem igazán rúg labdába, inkább a gyors torrent, külső elérés, belső hálózaton belüli adathozzáférés lenne a lényeg.
Eddig akárhány nassal is volt dolgom, mindnél a torrenttel lehetett letesztelni leggyorsabban, hogy mennyire is erős a bele épített proci. Nálad mennyivel pörög a torrent és milyen nettel?
Új árakkal nem gondolkozok max a 116 esetében, de meggondolandó, ha közel azonos áron kapnék egy használt 214playt.
Zaj tekintetében hogy áll a Play, mert a 116-ot nagyon dicsérik halksága miatt?
Köszi -
MrCsiT
addikt
válasz Essejó #25038 üzenetére
Egyre érdekesebb a DLNA vs LG TV eposz: hogy kizárjam a NAS-t, mint problémaforrást, kipróbáltam úgy, hogy a pent az Asus routerbe dugtam, és annak a DLNA funkciójával próbáltam a lejátszást.
Nem ment.Így most azt mondom, hogy kicsit rosszul emlékeztem, de már jobb (több kávé, tudjátok..) szóval,
a 6.0 Béta alatt nem is annyira a lejátszással volt gondom, hanem azzal, hogy nem volt képes feliratfájlokat rendesen kezelni.A nagy méretű mkv-kkal - sőt, nem is a méret a lényeg, hanem a kódolás bitrátája: van erre egy teszt, ami különféle kódolási rátákkal készített talán mkv- vagy egyéb (elnézést() fájlokat tartalmaz, és a teszt során volt olyan kódolás, amit nem tudott kvázi képregényként sem lejátszani a tv - így marad ezekre a fájlokra a pen.
Igazság szerint, az a néhány sorozat, amit nézek és nem érnék el itthon másképp, azok jellemzően x264-es avik, azok meg gond nélkül mennek, így arra nem vagyok motivált, hogy 60-90e vagy több pénzért médialejátszót vegyek..
patice:
"Nálunk simán megy a tv-n a hangsáv és felirat vàltás is." - mkv formátum lejátszásakor, az LG-n nálam konkrétan szürke a hangváltó menü. Van valami eltekerve nálad a gyári médiaszerver beállításokban?
Nálam semmilyen extra, átkódolás, ilyesmi nincs engedélyezve jelenleg. (98%-ban így is megy minden.)[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz MrCsiT #25030 üzenetére
Nálam DSM6 + LG TV-vel továbbra sincs gond a mèdia streameléssel, frissítéskor minden csomagot eltávolítottam, majd újra felraktam, kivéve a TM-t.
Próbáld meg leszedni és újra felrakni te is.
Nálunk simán megy a tv-n a hangsáv és felirat vàltás is.
-
törölt tag
Nekem ds214play-em van, szintén med600x3d médialejátszóval. Első sorban nem a play funkciók, hanem az erősebb hardver miatt választottam.
A nas tökéletesen együttműködik a lejátszóval, nfs-en, AC Wifi-n keresztül akadásmentesen játssza le a BD50 iso-kat is. (Az ac wifi-t a lejátszó oldalon egy ac bridge-el oldottam meg, mert a med600 alapból csak n-es wifit tud.)
A 214play további előnye, hogy van rajta e-sata, így ha elfogy a hely (márpedig elfogy), tudsz hozzá bővítést venni. Ha most vennék nas-t, akkor valószínűleg a 216+ lenne, az felel meg az új szériából a 214play-nek.
A DS116 nem az egy lemez, hanem az arm chip miatt lehet gyenge. Média streamelésre több aktív torrent mellett szerintem kevés lehet. Ez általában igaz a többi arm alapú nas-ra is, így pl. a 216-ot vagy a 216play-t sem ajánlanám. Szerintem nas-nál (és általában a kompakt eszközöknél) érdemes az aktuális igények fölé lőni egy kicsit és többet áldozni rá, mert ha nem felel meg az igényeidnek, akkor a teljes eszközt cserélned kell. -
törölt tag
Sziasztok,
Van egy DS214play NAS-om és egy HP LaserJet P1102 nyomtatóm. A nyomtató alapjáraton nem támogatja az AirPrint-et, de hálózati nyomtatóként sikerült már működésre bírnom. Lehetséges a nas-on keresztül airprint nyomtatóként is megosztani, vagy azt csak azokkal lehet, amik alapból is támogatják ezt a funkciót?
-
Mankó
veterán
A play funkcióját nem használnám ki, van erre külön dedikált médialejátszóm (medx6003d).
Jelenleg 3 Tb van a leváltandó Zyxelben, bőven elég most mindenre, de ki tudja mit hoz a jövő.
Feladatok: torrent, külső elérés, média streamelése lejátszóra, otthoni hálózaton keresztül gyors elérés, plusz még néhány Synology szolgáltatás amelyekkel még csak most barátkozok.
A DS116 újonnan kerülne annyiba, mint a DS214play használtba, + - 10 ezer. A 116 halkabb, a 214play 2 rekeszes. - van min agyalnom, ezért kértem tőletek segítséget, hogy ti melyiket választanátok? -
Essejó
veterán
Vagy előkapja a jó öreg MKVtoolNix programot és úgy 3 kattintással átállítja az alapértelmezett hangsávot.
Lehet több a kattintás, régen használtam.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mankó
veterán
Üdv
Zyxel nsa310 + 3 Tb wd red-ről váltanék valami erősebb verzióra és jobb használhatóbb szolgáltatásokra. A DS116-al szemezek, mert már az Atommal szerelt erősebb modellek drágán mennek, használtban meg nagyon ritkán látni.
A jövőre gondolva szóba került a DS415+ is, ha nem 200 körül lenne, vagy lenne használtban is.Van valami tapasztalat a DS116-al, hogy mire elég az 1.8-as Marvel méregzsák? Gyors adat átvitel, torrent, külső elérés, amire első körben szükségem van. (500 Mbites netem van, szóval az nem lehet szűk keresztmetszet.)
Véleményeket, ajánlásokat várok!
Köszi
-
Madwe
nagyúr
válasz Essejó #25038 üzenetére
Hangsávot ott is csak onthefly átkódolással érne el. A szaggatás az ami újfent jelentkezett nála, de annak ezer meg egy oka van.
Ha nfst vagy smbt használ, s nem dlnat ami nem támogat hangsávváltást pl, akkor a legtöbb gondja kapásból megoldódik. Ha dedikált lejátszót használ ehez, akkor minden. Nem a nassal van a gondja, csak dsm 6 upgradenél vmiért mégjobban szétesett a dlna-ja, bár én inkább vmi háttérfolyamatra gyanakszom ami fut nála, pl indexelés, ami most jobban leterheli, s idővel amint végzett rendbe jön.
-
törölt tag
Sziasztok!
NAS témában kérném segítségeteket. Nem Synology NAS-om van. Németországban élek és itt már IpV6-ot használ a kábelszolgáltatóm. IpV4-en nem tudok 21-es portot nyitni az FTP szervernek, mert le van tiltva, de a NAS-om kapott egy szép IpV6-os címet, amivel működik az FTP szerver.
A helyzet az hogy Mo.-ról nem tudnak bejelentkezni az FTP szerveremre.A kérdésem az lenne, hog van-e valakinek ötlete, hogy az IpV4-es gépről, hogyan lehet bejelentkezni az IpV6-os címmel rendelkező FTP szerveremre.
Elnézést az off-topic-ért, de sehol nem találtam épkézláb megoldást. Fórumok, Google stb....
Köszönet a válaszokért!
-
Essejó
veterán
Valamin azért mindannyian lazán átsiklottunk. Ahogy leírta a DSM 5-el minden működött. Jól!
A probléma a DSM 6 ßétával kezdődött majd a véglegessel állandósult. Ergo nem a beépített lejátszóval van gond, hanem afosulmegírt DSM 6-al.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Láma kérdés, de most hirtelen megfogott. Betettem egy új vinyót a nas-ba és szeretném ha a régin lévő mappák átkerülnének az új hdd-re. Hogy kell ezt az egyszerű műveletet csinálni?Jah, csinálok egy új megosztott mappát és oda bemásolom... aha.... linux fájlrendszer struktúra, nem windows...lassan kapcsoltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
juhasz.p
aktív tag
Valaki találkozott olyan hibával, hogy a média lejátszója (Asus O'play mini+) egyik napról a másikra nem tudott csatlakozni a NAS-hez, azaz csatlakozni csatlakozik, de nem tudok semmit lejátszani? Ha elindítom a lejátszót és a lejátszó saját file managerében be tallózóm a NAS-t, visszaugrik a kezdő oldalra a lejátszó.
...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
krealon
veterán
"A másik gondom, hogy pl. egy mkv -nál DLNA-n nem tudok a TV-n hangsávot váltani a magyarra, ha az angol az alapértelmezett. Ha ugyanezt a filmet felmásolom egy pendrive-ra, és arról játszom le a TV-n, akkor működik a hangsáv módosítás a menüben, nem szürke, tehát a Syno DLNA szolgáltatása rossz"
Teves kovetkeztetes.
A DLNA sokkal kevesebb formatumot es opciot tamogato szabvany, mint amire neked szukseged lenne, es a TV beepitett medialejatszoja csak helyi forasbol kepes lejatszani.
Ettol a DLNA nem rossz, csak neked nem eleg.Peldaul a Plex media szerver PC-n futo valtozata ugy orvosolja a DLNA kompatibilitasi problemekat, hogy on-the-fly atkodolja a videot a lejatszo szamara. (A DS716+ procija is alkalmas erre a feladatra, es telepitheto is ra a Plex Media Szerver.)
-
Magnat
veterán
Szia,
Nálam tökéletesen működik 6-os dsm-en - 212j, Pana 50st60. Sztem próbáld ki madzagon (gondolom ha egy szobában vannak, ideiglenesen össze tudod kötni), illetve másik eszközön (telefon, tablet). A hangsáv váltást régen próbáltam, akkor jó volt. Ja és még esetleg tedd fel a MiniDlna-t, h azzal hogy megy.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Az alábbi gondom van:
DLNA-n a DSM 5.0 még kiválóan tudott stream-elni wifin bármit a TV-nek, azonban már a 6.0 Bétánál is tapasztalatam, hogy nem egy filmnél, lejátszás közben, valahogy nem megy az adat.. a TV-n megjelenik egy "betöltés.." felirat, és várom a csodát, hogy majd egyszer, végre érkezzen annyi adat, amivel az adás folytatódik.
A jelenséget tapasztaltam 215j-n, 115-ön, és most a 716+ -on is. Az Asus wifi router volt a TV-vel azonos helyiségben is, ugyanúgy problémás lett, a 6.0-s DSM alatt (tehát nem wifi gond.)DLNA kb. alapbeállításokkal fut, és mivel van olyan, meglévő filmecske, aminek a digitális biztonsági másolata kiválóan fut a NAS-ról, így nem értem a dolgot.
A másik gondom, hogy pl. egy mkv -nál DLNA-n nem tudok a TV-n hangsávot váltani a magyarra, ha az angol az alapértelmezett. Ha ugyanezt a filmet felmásolom egy pendrive-ra, és arról játszom le a TV-n, akkor működik a hangsáv módosítás a menüben, nem szürke, tehát a Syno DLNA szolgáltatása rossz (vagy csak tud ennyit.) Erre tudtok megoldást? Használjak video station-t?
Másnál mi a helyzet?
-
zsolt501
nagyúr
Megtudná valaki mondani, hogy a transmission hol tárolja a torrent fájlokat, mert azt itt nem tudom merre található.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Patice
Topikgazda
Az NFS engedélyeket a NAS-on hogy állítottad be?
Ha adott IP-re, akkor az a baj, ha az egész otthoni tartományra, akkor OK.
+
Lehet egy két extra pipát be kell még rakni, vagy ki kell venni a NAS-on.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem tudom Nas (215j) probléma-e:
Kodi Pc-re telepítve. NAS-on filmek, Kodiban betallózom a megfelelő mappát vagyis csak tallóznám, mert látja, de csak a nas elérését tudom beállítani, de a benne lévő megosztott mappát nem. Ha kézzel írom be az elérési utat, akkor azt írja, hogy nem éri el a szervert. A Pc simán lejátssza wgy sima vlc-vel a megosztott nas mappából a filmeket. Mit kell kodiban még állítani? Vagy a NAS-on?
Ja és egy Rabsperry Pi-n lévő kodi is megtalálja és lejátssza szépen a filmeket.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Zolee11
senior tag
válasz magyusz #25012 üzenetére
Szia!
Ha a transmission is megfelel neked, akkor ezt a leírást ajánlom, nekem simán működik DSM 6.0 alatt is. Aktív vagyok, sőt neten keresztül is elérem, távolról is tudom kezelni.
no brain, no problem
-
gyugyo79
addikt
válasz tomi5244 #25014 üzenetére
De hát elindult neki is ... Végig csinálta amiket írtam meg amiket leírtál most, de utána a passzív kapcsolat miatt elkezdte mc-vel a jogosultságokat állítgatni. Akkor írtam is neki, hogy már csak a routeren kéne a portokat forwardolni. A többi már olyan finomhangolás esetleg amiket te csináltál pld rss stb amit én már meg sem néztem. De abszolút nem a ruTorrent elindításával van a probléma mert az elindul.
-
tomi5244
őstag
válasz magyusz #25012 üzenetére
Szia!
Most látom, hogy írtál, nem mindig járok erre. Én semmi pluszt nem csináltam, csak azt a pár lépést követtem amit gyugyo kolléga írt:
1) ruTorrent törlése.
2) WebStation+Php leállítása.
3) ssh belép adminként:
4) sudo rm -R /var/services/web lehet kéri utána a jelszót, már nem emlékszem (jelszó megadása)
5) sudo ln -s /volume1/web /var/services/webEzek után:
6) WebStation+PHP vissza indítása
7) ruTorrent telepítése.Nálam ezek után működik. Ha bármi hiba leledzik ezután, akkor valahogy gyugyo kollégát fűzd meg, hogy segítsen, mert a hiba üzenetekben nem vagyok jó. Nélküle eddig se jutottam volna
De jó lenne tudni, hogy mi a hiba, mert így más sem fog tudni segíteni.
T
[ Szerkesztve ]
-
magyusz
csendes újonc
Sziasztok!
Nincs köztetek olyan felhasználó, akinek dsm 6 van fent és rutorrentet használ, esetleg transmissiont? Vagy aki tudja, hogy lehet dsm 6-ról dsm 5.2 re visszaállni? A gondom az, hogy dsm6-on nem tudombeállítani a rutorrentet Tomi5244-nek sikerült ezt megoldani, de azóta sajnos nem tudom felvenni vele a kapcsolatot. Rajta kívül senki sem használja, aki venné a fáradtságot és segítene nekem? Ha a rutorrentet nem használja senki, akkor aki fel tudja tenni dsm 6-on a transmissiont, mert a netes youtube-os leírás nem jó a dsm6-hoz és ha ezekben sem tud senki segíteni, akkor olyat keresnék aki tud segíteni abban, hogy, hogyan kell a dsm 5.2-öt visszaállítani, mert az sem egyszerű, ha lehetséges. Ha valaki megszánna boldoggá tenne, mert sajnos ennek a problémának a megoldásában senki sem tudott még eddig nekem segíteni.
Üdv!
magyusz -
Dekuator
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget úgy néz most már működik a seed
-
justice84
aktív tag
válasz whoever70 #25008 üzenetére
Sajnos igen. Which NAS devices are no longer supported
no longer supported:
-ARMv5 processors
-PowerPC (PPC) processors
-32-bit processors for unRAID
-ReadyNAS OS 4 (ROS4) operating system -
whoever70
tag
létezik az, hogy a DS111 NAS nem kompatibilis a most elérhető PLEX alkalmazással?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen program, ami...?
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest