- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz demars #268268 üzenetére
Napi 9 mp, teljesen oks. Egy apró trükk: a pontos időhöz képest állítsd mondjuk 1 perccel hátrébb, késésre, így az első héten még csak közelíteni fog a pontos időhöz, és a 2. hét végére lesz 1 perc sietésnél. Azaz ritkábban kell állítgatni. Persze, ennek, csak akkor van értelme, ha nincs sok órád, és nem áll meg két hordás között.
-
fagyalllo
őstag
válasz demars #268268 üzenetére
Az napi 9 másodperc sietés, bőven a gyári értéken belül van, de lehet rajta finomítani, ha szeretnéd.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
hallador
addikt
válasz demars #240636 üzenetére
Csak valamilyen minőségi Renata vagy legalább valamilyen Japán legyen, ne Lidl. Mert többet árthat, mint használ majd.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz demars #240629 üzenetére
Én minden esetben óráshoz viszem az ilyen órákat. Mert akkor biztos olyan elem kerül bele, ami kell.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz demars #239755 üzenetére
Sajnos 250 000 Ftért is nagyon meg kell nézni hogy a svájci alsóházból mit választ az ember. Sajnos 250 000 Ft a svájci óraiparban az alsóházat jelenti, ameddig Japán órák közül más csúcsközeli darabokat kap az ember (Orient Star). Seiko-ban is ami a legdrágább Japán is középkategóriát kap az ember.
Arról nem beszélve, hogy az új svájci fejlesztése a két pálcikás szerkezeteikkel, ahol sok esetben javíthatatlan is. De ha javítani is lehet, akkor is átalányár egy 250 000 Ft-os óra esetében a szerviz 4 évente 40 - 70 000 Ft, igaz ekkor kapsz hozzá minden szervizelés alkalmával 2 év garanciát, na de vajon egy ETA/Sellita 2824-2/200-ban 4 évente mi tud tönkre menni ha nem csapom oda sehova? Semmi. Ez szimpla lehúzás. Mert egy sima órás 10 - 15 000 Ft-ért megoldja, csak éppen aki megveszi ezeket a pénztemetőket a gyári szervizt próbálja meg, ott akkor jön a csodálkozás, hogy egy kisebb vagyon lesz egy legolcsóbb svájci óra szervize is.
A Japánok nem ennyire pokhendiek, és pofátlanok.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fagyalllo
őstag
válasz demars #239758 üzenetére
Például a Doxa (teljes mértékben) és Tissot (néhány kivételtől eltekintve) órák azoknak készülnek, akik nem értenek az órákhoz, csak annyit "tudnak", hogy a svájci az igazi és ezekről a márkákról már hallottak, mert a családban valamelyik öregnek ilyen volt.
Tényleg érdemes tájékozódni mielőtt fejest ugrik valaki néhány százezerrel a zsebében.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz demars #239750 üzenetére
Egy Seiko 5 Sports olyan 100.000 körül kapható, ezek nevéből is következően sportos fazonú, elég masszív, 100 méteres tokozású órák. A bennük lévő 4R35/36 szerkezettel mondjuk a topikban előfordulók legalább harmadának van valami tapasztalata, nem kronométer, de a amúgy panaszt nem igazán olvashatsz róla.
Az ezekkel összemérhető árú Tissot automaták a 150-190.000 között kapható elegáns fazonú, Swissmatic szerkezetes órák.
A swissmatic pedig egy eldobhatós, szervizelhetetlen vacak, a Swatch Sistem51 kicsit kipofozott változata, roncsolás nélkül szét se lehet szedni, csak a rotort rögzíti csavar: [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
demars
addikt
válasz demars #239735 üzenetére
Ha azt mondjátok, hogy elfogadható minőség (nem szeretnék alkalmi órára kiadni első körben 400-500 k forintot) keresem hol olcsóbb.
Ez az egyszerű modell is nagyon tetszik.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239173 üzenetére
Ár tekintetében nem vagyok hozzáértő, nézz körül külföldi lapokon is, számolgass. Én eléggé ár-érzékeny vagyok, de ne ez befolyásoljon. Időnként én is megveszek olyan órákat, amire igazából nincs szükségem, nem hordom - igazából az a drága.
Alig vártam a 11.11. akciót, és úgy tűnik, nem veszek semmit. Ki érti ezt...
Putyin 90 : Ugye csak viccelsz? Esetleg a sarkkörön túl, ha leejted a hóba, és pár percig kint hagyod. Kabát felett esetleg pontatlanabb lesz.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239154 üzenetére
Azt vedd meg, amire nagyon vágysz. És nem csak TUTU van a világon. Jön a nagy leárazás pár nap múlva, érdemes máshol is szétnézni.
1. javaslat : Nézz szét a Meranom oldalán, Amfíbiák közül van-e, amit hordanál hétköznap? Nem túl pontos, de strapabíró és szerethető óra olcsó szervizzel és alkatrészekkel.
2. javaslat : Heimdallr Monster kb. 180 dolcsiért jó szerkezettel, zafírral, 200 m vízállósággal. Vagy a Pagani Design is jó, amelyik NH szerkezettel jön.
Egyik sem az elegáns kategória, és nincs is "respektje" a pórnép előtt, de jó ár/használati értéke van. Vosztokból van elegáns is, át lehet variálni az Amfíbiát is /számlap, sima lünetta/, és máris egy klasszikusod van.
De hogy egy konkrét órát is javasoljak, /Alis a link/ [link] . Cadisen, acél, öltönyös, olcsó, zafír, 4R36. - Nem volt még Cadisen órám, de ennyit valószínűleg megér.
Ha meg a Seiko mellett döntesz, nem nyúlsz mellé, legfeljebb kap egy zafírt később, ha karcos lesz. Kiszemelt órákról nézz meg YouTube-on videókat, hátha segít a döntésben.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239145 üzenetére
NATO, de én biztosan az acéllal venném - eladásnál is jobb, és tehetsz rá bőrt v bármit. Míg ha a szövettel veszed, egy vagyon a gyári acél későbbi beszerzése. De ez katonai stílus, öltönyhöz inkább egy Orient Bambino vmelyik sorozat, vagy esetleg egy ilyen : [link]
Igazából nem tudok segíteni, csak azt tudom, h nekem mi kellene - olyat vegyél, ami "beszél" hozzád, megfog a külsejével, jól néz ki a csuklódon és általában kellemes érzés ránézni. A többi csak gyakorlati tanács /jó szerkezet, lehetőleg legalább 100 m vízállóság, zafírüveg/.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239141 üzenetére
Akkor cca. 40-42 mm az ideális optikailag. A kinézett Seiko nekem is bejön, de majd' százezerért zafírt is rakhattak volna bele. És ugye ez a "Field" v "Military" stílus, nem öltönyóra. Nálam ez nem gond, nem szoktam elegáns lenni.
FB csoportban hirdetnek egy Skagen kvarcot. Titán, átfúrt tokfülek, forgatható lünetta, 200 m asszem. Az első Skagen, ami igazán tetszik, bár nekem nagy a 42 mm. Kisebb tokkal vinném rögtön.
-
dzsi23
addikt
válasz demars #239106 üzenetére
Az első nekem is nagyon bejön, szeretem a szokatlan tokformákat, a számlap is nagyon el van találva, az egyik kedvenc Seikom jelenleg. Egyedül a vastagsága tántorított el tőle, mert a teteje végül is egy 43 millis lapos tányér, ehhez 15 millis vastagság nekem talán kicsit sok lenne. De azért egy puha gumiszíjjal szívesen megnézném, mennyire simul a csuklómra. A nato még egy kicsit emelne rajta, így számomra az nem lenne előnyös.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239106 üzenetére
Azt írtad, kicsi a csuklód /Mennyi a kerülete? Enyém 16,5 cm/. A kinézett órák nem biztos, h vékony csuklón is jól mutatnak. Az a Seiko a felét éri kb. értékben és egyszerű automata csupán, az utódja jobb. [link] LZ 127 szép, van 40-es tokkal is, de egyszerű a szerkezete szintén, annyit nem ér. Ha nem ragaszkodsz a hazai vásárláshoz, itt nézz szét. [link] Szépek, jók, elérhető áron. Ha nem kisebb a csuklód 17 cm-nél, a méret is jó /48 mm L2L/. Ha csupán belépő órára vágysz, és nem fontos a márkanév, tudunk igen jó kínai automatát is ajánlani japán szerkezettel. Ha 16 cm vagy az alatti a csuklód, nehezebb a dolog, 36-38 mm átmérőjű órák illenek rá kb.
És utólagos elnézést kérnék, az új Seiko 5 Sports sorozatot kevertem az új 5-össel, azért gondoltam búvár stílusúnak.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239068 üzenetére
Talán félreértettelek, de mintha búvár stílusú órát gondoltál alkalmi órának /Seiko 5 Sports/. Mert ha elegáns órát keresel - világért sem akarlak befolyásolni, - talán van jobb választás. Ha nem akarsz pancsolni benne, a koronazár csak nyűg például. Vékony csuklóra 36-40 mm tok jó kb., acélszíj ne riasszon el. Csak arra ügyelj, normál tokfüles legyen a tok, utána bármit tehetsz rá. A régi 5-ös Seiko órák között van sok 37 mm körüli, belépőnek jó. De biztosan keresgéltél már sokat, nem nekem kell választanom helyetted. Magamnak is nehéz jó méretű, kellően kontrasztos és ízlésemnek megfelelő órát találni mindennapos strapára. Valami kompromisszumot mindig kell kötni, például Vosztok Amfíbiánál ez a pontosság. A Lorus RS935DX9 -nél az ásványüveg. Certina DS-nél a műanyag gátszerkezet. Casio Lineage-nél a leolvashatóság. CW Sandhurst-nél az ár és nincs lume pötty a mp mutatón. És még sorolhatnám. Ezek ellenére mindegyik igen jól használható óra, csak én vagyok kukacos.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239061 üzenetére
Dehogy akarom elvenni! Nagy öröm az órázgatás.Rajtam most orosz réztokos van, felkelés után beállítom és felhúzom. Ez csak kézzel húzható szerkezetű, kevesebbet mozog a kezem, ha nem dolgozom, kevésbé lenne pontos egy automata és fel sem húzódna. Ha ritkán használod a Seiko automatád, a szerviz intervallum is lehet picit hosszabb, bár erről megoszlanak a vélemények. ( Mondjuk egy óránál bagatell összeg, de ha én az összes órám egyszerre akarnám szervizeltetni, a havi fizetésem rámenne.)
Ha csak egészen ritkán akarod használni, alkalmi órának, esetleg egy elegáns kézihúzós is lehetne alternatíva.[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz demars #239061 üzenetére
5-ös kezelő valószínűleg úgy gondolta hogy többet kell majd foglalkozni az automatával.
Sokszor megáll majd, be kell állítani és pár évente szervíz.
Ilyen értelemben lesz több gond vele.Egy kvarc jobb választás amiatt, hogy nem áll meg pár naponta ha leteszed.
De az órának nem fog ártani ha lerakod akár hosszabb időre is.
Csak állítgatni kell, ami egészen élvezetes dolog tud lenni, ha az ember úgy áll hozzá.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239039 üzenetére
Házilagosan nem tudod megcsinálni? Pár százasért jó elemet kapsz, nem ördöngösség általában egy elemcsere. Tömítést nem szabad becsípni, panelt megkarcolni. Ha pattintós a hátlap, a lezárás okozhat némelyik típusnál gondot /tokprés kell/. Menetes hátlapnál, ha az elem jól hozzáférhető helyen van /nem kell lebontani emeletes panelt pl./, gyerekjáték. Vékonyan át kell törölni szilikonzsírral a kivett tömítést, ha jó állapotú, mehet vissza - vízzárással sem lesz gondod, nem ott fog beázni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest