- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dzsi23
addikt
-
-
-
hallador
addikt
válasz Empsepo #231886 üzenetére
Bocs, de miért nem olvasol vissza? Mert ezeket leírtuk én is. És 150 000 Ft-os órákról volt szó. Szóval értem, hogy most elő kell hozni mindent, csak nem lenne egyszerűbb visszaolvasni mint újra és újra előhozni valamit amiről teljes mértékben látható, hogy nem tudod honnan indult? Személy szerint unom, hogy valaki leírja amit én, utána még elvárja, hogy bólogassak hozzá.
#231888 dzsi23Ok, ehhez hasonló árú svájci szakszervizben? Mert a Seiko ott ennyi.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #231884 üzenetére
Volt róla szó, leginkább én beszéltem róla, de nem próbáltam még.
#231886 Empsepo:
"Bele sem merek gondolni, mennyi lehet egy GS nagy szervize."Nem is kell gondolkodni rajta, mert szerencsére nyilvános, hogy 100 ezer, illetve a stopperes 140 ezer. Legalább is a Spring Drive a márkaszervizben. De szerintem ez belefér egy 1-2-sok milliós óránál.
-
csabiks
senior tag
válasz 5-ös kezelő #231867 üzenetére
Ezek a tissel-ek nagyon pofásak, és jó árban vannak, köszönöm a tippet, valószínű ilyet rendelek
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Empsepo
senior tag
válasz hallador #231879 üzenetére
Japán. Ez oké.
De veszel egy akármilyen japán automatát, amikor elviszed óráshoz egy tisztításra, olajozásra, az árához képest sokat fogsz fizetni.
Ha egy drága japánt veszel, arányosan sokkal többet fogsz fizetni.
( Bele sem merek gondolni, mennyi lehet egy GS nagy szervize. )De most tényleg, ha valaki vesz 5 millióért egy Rolexet legyen már kerete öt évente egy karbantartásra.
Vagy ne vegyen.Félreértés ne essék, én nagyon nem vagyok a lehúzós karbantartások pártján.
Ezért is kerestem másik órást a híres drága helyett.Ja és amúgy a 2824et nem sokkal többért csinálta meg, mint a Seikomban a 7s36ot.
-
törölt tag
Breitling órakölcsönzés: [link]
Legfeljebb 3db. évente. Nem gondolom, hogy mostantól mindenkinek Breitling lesz a csuklóján. -
hallador
addikt
válasz Empsepo #231878 üzenetére
Igen, nem egy Quartz, de a sokba kerül között is van különbség. Csak alapwerkekről beszélgettünk. Na a svájci minimum 1.5-er többe kerül (gyári szerviz esetében). Tegyük fel egy 150 000 Ft-os óránál. Persze ha egy jó órásmester csinálja, akkor nem. Ennyi kb a summa.
Nekem, ha kellene választanom, akkor Japán. Orient, Citizen, vagy Seiko. Ha a szerviz költségeket nézem, akkor mindenképpen. Tegyük fel szerintem egy miyota 9015 és egy Eta 2824 között akkora különbség nem lehet pontosságban, meg minőségben. A Quartz-nál meg nem is kérdés.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
zolnagy
őstag
Tudna valaki ajánlani megbízható online boltot, ahonnan tudnék rendelni saját célra csatszemkiütőt meg hátlap leszedőt. Gugliba beírva olyan gagyi oldalak jönnek csak fel, hogy el sem hiszem (Onlinestore, Órabox...stb)
-
hallador
addikt
válasz Amatőr123456 #231874 üzenetére
Pont az a baj, hogy az olcsónál sem olcsó érted? Ez a baj.
-
fagyalllo
őstag
SZERVIZ
i betűvel, nem íííííí!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz hallador #231872 üzenetére
A barátom Audit vitt sima olajcserére (vezérlés nem volt) azt mondták kb. 200 eFt lesz. 220-al ment érte, a számla 250 eFt lett volna!? Azt mondta bocsi, de nincs nála kártya, és csak 220 kp. Mondták, hogy O. K. akkor adja a 220-at!? A következőt már egy maszek ugyanazzal az olajjal 60-ért megcsinálta. Sokszor pofára megy. Gondolom az óránál is előfordultl ilyen aránytalanság. Ha valakinek telik drága órára, akkor teljen szervízre is.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Van egy casio gw30004a órám és nem akar átállni nyári időszámítáűsra. tudtok esetleg tanácsot adni hogy lehet manuálisan rávenni erre?
Előre is köszönöm.
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
hallador
addikt
válasz Amatőr123456 #231871 üzenetére
Igen ezt tudom csak ezt aránytalanul csináljak.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz hallador #231869 üzenetére
Nem mindegy hogy egy Dáciát viszel, vagy egy BMW-t, Mercit, Audit időszakos szervízre. A szervíz anyag, de az óra díj sem egyforma. A Drága autó fenntartása többe szokott kerülni, pedig alapvetően szűrő, olaj, szíj stb. megy mindegyikbe. Meg kell fizetni a Márkanevet...
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #231868 üzenetére
Nagyon jó. Akkor miért kerül az egyik szervíze 500-750 ff ameddig a másik 250 ezt nem értem én sem.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Empsepo #231865 üzenetére
Ezért nem jó ébresztőórának a rádiós. Más típussal is megesik néha.
Zola96 : Nem írták meg, ezért adtam nekik tippeket, minek örülnék. Udvariasan megköszönték, de h mit gondoltak, azt nem lehet tudni.
Csabiks : Tisell Korea óráit is nézd meg, a Miyota 9015 igen pontosan teljesít a 40 mm-es pilótámban. Vosztok Amfíbia nem elég pontos általában, egyébként azt ajánlanám.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Nimda
addikt
válasz Empsepo #231865 üzenetére
Ilyen nálam is előfordult egy Auriol óránál. Eltévesztette az időzónát Ilyenkor újra kell szinkronizálni. A fürdőszobában van, csodálkoztam is, hogy onnan simán veszi a jelet, pedig panel.
hallador már sajnos nem kapható a TC -nél. Viszont itt jó árban van.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #231860 üzenetére
Igen ez rendben és ebben egyetértek veled. És nem is fogok. Én arra reflektáltam, hogy egy 500 - 1000 Eurós óra szervizdíja, 200 Euro. Miközben egy 5000 Eurosém meg mondjuk 500 , 750. Azért kicsit aránytalan a dolog.
-
dzsi23
addikt
válasz baranek.adam #231857 üzenetére
Az én teknőcöm meg megjöhetne már a 0. szervizéről... f*ck.
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #231855 üzenetére
Igen ezért nem veszek svájci órát, jól látod. Mert ami olcsóbb fajta azzal megpróbáltak lehúzni. Nem is lesz. Viszont ez az az árkategória, ahol a szervizdíjak megérhetik az óra árához képest.
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #231853 üzenetére
"Svájciból, csak olyan órát szabad venni, ami legalább 5 - 10 000 Euro"
"csak akkor éri meg egy svájci óra, ha 5 - 10000 Euro"Nekem ez nem úgy hangzik, mintha magadról beszélnél, de legyen úgy.
#231854 xEon1337:
"Persze ha érzelmi szál köti az embert az adott példányhoz, akkor ez nem akkora gond.."Ha valami tetszik, akkor nem vagyok iránta közömbös, azaz máris érzek iránta valamit... érzelmi szál pipa! Racionális érveket ne várjon senki, mert az nincs a mechanikus órák mellett.
-
őstag
válasz dzsi23 #231852 üzenetére
Abszolút egyetértek a kollégával.
A pontatlanságon kívül az tántorít el engem az "olcsó" mechanikus óráktól, hogy a néhány évenkénti szervizeltetése kis túlzásal GTK. Persze ha érzelmi szál köti az embert az adott példányhoz, akkor ez nem akkora gond.. na meg persze bizonyos körökben nem lehet vele villantani.
"Less but better" - Dieter Rams
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #231852 üzenetére
Magamról beszéltem, de ezt le is írtam, én nem venném meg. Mindenki azt csinál amit akar.
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #231839 üzenetére
"Svájciból, csak olyan órát szabad venni, ami legalább 5 - 10 000 Euro ott már megéri a szerviz."
Ha volt már 20 japán órám, de megtetszik egy svájci, netán még a szervizelés is belefér a költségvetésembe x évente (bár általában nincsenek meg annyi ideig az óráim), ne vegyem meg, mert maga az óra nem elég drága?
#231827 csabiks:
Microbrandek is beleférhetnek a keretbe.
Amúgy ha nem fontos a koronazár (vagyis nem viszed vízbe), akkor a Seiko 5-öst választanám a könnyebb felhúzás miatt, és ha esetleg 2-3 év múlva nagyon karcos lesz az üveg, cserélheted zafírra. Pontosságban kb. ugyanolyan. -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Öcsém venne magának egy strapabíró órát, kinézett egy M5610-et. Ahogy néztem ezek most ilyen 40k körül mennek az itthoni boltokban. Az lenne a kérdésem, hogy van valami megbízható külföldi bolt ahonnan megérné rendelni vagy annyival nem jönne ki jobban?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz csabiks #231827 üzenetére
Zafírral én Orient Mako 3-at vettem egy éve, ami közepes méretű búvár (42mm), mint a Seiko 5 (44mm miatt kiestek a búvárok nálam, mert vékony csuklóm). Akkor 75-95 eFt volt, most kb. max. 109 eFt?
Márkaszervízben kb. 40 eFt egy nagygenerál, ami sok, ahhoz képest, hogy ennyiért vettem 1 évesen szinte karcmentesen. Megcsinálták 15 eFt-ért, azóta +/- 2 mp/napot tudja, ami egy svájci nak is becsületére válna, a gyári tűrés -10/+25 mp.
Ha nem nagy a kezedre a Seiko, akkor azt is érdemes nézegetni, mert sokféle design-el kínálják, bár inkább Hardlexel.
Olcsón (ha jól láttam kb.30 EUR) van hozzá új szerkezet (ami Ford szerint is a legjobb megoldás), ami sokkal költséghatékonyabb megoldás, mint egy drága szervíz.
Citizenek is vannak olcsóbban. -
hallador
addikt
válasz hallador #231845 üzenetére
Én sem márka szervizbe hordom a sajátjaimat, na nincs sok, az említett pr50- amit azért örököltem meg, mert a gazdáját jól le akarták húzni, és amikor vette az órát 55000 Ft volt, majdnem ennyiért szervizelték volna... (Köszi WDL)
Meg egy Marvin 560, ami meg valójában abból a korszakból van, amikor a svájci óra azt jelentette, amit ma próbálnak róla elhitetni. Igaz most kb 65 éves és még megy, de itt 5000 Ft egy szerviz, a pr50-et meg 12000 Ft-ért szervizelték, illetve tartották karban, mert mint kiderült nem kellett mit cserélni rajta.
Szóval értem amit írsz, csak megkérdezném, hogy aki nem figyel oda, szerinted hova fogja vinni az óráját, a becsületes órás mesteremberhez, aki 40 éve ezt javítja, vagy a svájci nagy közös lehúzó gyárba?The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
rbalint88
addikt
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #231842 üzenetére
Igen, mit ahogy írtam is, csak akkor éri meg egy svájci óra, ha 5 - 10000 Euro, a Breitling pont ez a kategória. Köszönöm a megerősítést.
-
hallador
addikt
válasz rbalint88 #231843 üzenetére
Bocs, nem ne rohadjon meg, nekem nem fix ideám, tény hogy lehúznak? Igen, akkor most miről beszélünk?
-
rbalint88
addikt
válasz hallador #231839 üzenetére
Azzal nem tudok mit csinalni, hogy nem tudsz ertoen olvasni. Nem azt irtam, hogy markaszerviz, hanem jo hiru orasnal (pl Hantos, Pesti oras, de biztos van mas is), sot meg kulon irtam is, hogy meg draga orat se vinnek a butikba, ha sima alap werk van benne. De neked fix idead, hogy rohaggyon el az osszes svejci, mert egyszer teged lehuztak. Sajnalom
fagyallo: nekem is az elsodleges oram egy seiko, szoval nincs #csakasvajci kattanasom. Csak hallador visszatero frocsogesere reagaltam azzal, hogy a Magnum altal javasoltakat ne vesse el emiatt, ne szukitse feleselegesen a latokoret, ennyi tortent
-
fagyalllo
őstag
válasz rbalint88 #231837 üzenetére
csabiks nem mondott véleményt az ajánlott svájci márkákról, két órát mutatott ami tetszik neki és a japánok szervize jelentősen olcsóbb, ennyi történt.
@mriya@: hozzák a gyár által ígért járáseltérést? Akkor nem hektikus, hanem megfelel az előzetesen ígértnek.
-
hallador
addikt
válasz rbalint88 #231834 üzenetére
Ez az órás dolog, szép, csak ez a 40000 Ft, nem valós, már csak azért sem mert most megint linkelgessem be azokat az árakat, miért egy svájci óra szerviz szokott dolgozni?
Longines pl
Szóval ez a hülyének is megéri, vagy csak neki.
Svájciból, csak olyan órát szabad venni, ami legalább 5 - 10 000 Euro ott már megéri a szerviz. De ilyen 500 - 800 swiss Francs-os óráknál ez nagy ráfizetés tud lenni.
De csak egy élő példa, Tissot pr50 201x-ben mondtak egy raszta 4x ezer Ft-os árat. Nem most volt kb 5 éve, azóta romlott a Ft, azóta itt a Vírus, ez kb ma 60 000 lenne.
Ennyiért biztos nem svájcit vennék, nagyon szép, meg nagyon nagyot villant, csak utána legyen az a hülye, aki szervizelteti.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
rbalint88
addikt
válasz fagyalllo #231836 üzenetére
Es meg a fu is zoldebb a seikonal
sztem 15-20 eves tavlatban mar tok mindegy, hogy 70-80 v 100-120ezret fizetsz ki szervizre, ne ez legyen a donto az oravasarlasnal. Mondjuk ugy, hogy ne emiatt vegyen uj 5kx-et vagy orientet egy uj roamer vagy hasznalt longi helyett, ha azokkal boldogabb lenne -
rbalint88
addikt
válasz hallador #231833 üzenetére
Ot evente illik szervizeltetni, de sokan tulcsusznak vele es megis jol mukodik az orajuk. Egy alap werk szervize 40ezer korul megvan jo hiru orasnal. Seiko v miyota v eta/sellita werk ugyanannyi kb. Ilyen erteku
orat meg nem feltetlenul erdemes a hivatalos szervizbe vinni, az is inkabb szerkezettol fugg mondjuk. Eta 2892 alapu breitlinget, omegat nem vinnek a butikba szervizeltetni sokszaz euroert, ha egy atlag oras is meg tudja csinalni. -
hallador
addikt
válasz Magnum_ #231832 üzenetére
Én meg nem. Mert utána a karbantartásra, a hivatalos szerviz két három alkalommal kifizetteti vele az óra árát. Ha mindenképpen ennyiért vennék személy szerint automatát, akkor a svájciakat messziről kerülném, és/vagy ha svájci, akkor nem automata lenne, hanem kézi húzós.
Ennyiért csak Japánt szabad venni szerintem.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
zola96
senior tag
válasz 5-ös kezelő #231825 üzenetére
Milyet terveznek? Vajh'?
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni max 150e forintig, új automata karórát.
Tudom, ennyi pénzből nem lesz se omega meg rolex, de kidobni sem szeretném ezt az összeget.
Nézegettem seikokat, viszont ott ezen az árszinten szinte csak hardlex van zafír helyett.
Ami az igényeimet illeti : zafír üveg, forgatható lunetta, fém szíj.
Az orientek tetszenek, nemtudom van-e esetleg másik gyártó ezen az árszinten. Fontos, hogy amennyire lehet, legyen minnél pontosabb, színekben nincsen nagy elvárások, ezeket néztem ki, ha a seiko zafir lenne már meg is rendeltem volna 🙁ki mit ajánlana?
köszönöm!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Csigusz 1
aktív tag
Van egy öreg Cateye kilométeróra a bringámon.
Kb. 6-7 éve, az utolsó elemcsere alkalmával állítottam be az óráját. Téli-nyári átállításkor nem foglalkozom vele, amúgy sem szoktam az időt nézni rajta . Most ránéztem, és csak néhány percet tér el a pontos időtől!
Szép teljesítmény!
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Fall-N #231818 üzenetére
Ha fizetnének se varratnám a bőröm, maradi vagyok. Meg ha keresnek egyszer Custer legényei, jó, ha nincs különös ismertetőjele az embernek.
Tisellnek írtam levelet alkatrészügyben, pár órán belül jött is a válasz - le a kalappal. Sajna csak EMS útján tudnak postázni, úgy meg drága. Viszont tervbe van véve egy kisebb tokos óra gyártása is, kíváncsian várom.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
válasz Szilágyi84 #231819 üzenetére
Ha találsz is, szerintem bénán nézne ki, mert más lenne a mintája.
-
Fall-N
veterán
válasz 5-ös kezelő #231802 üzenetére
Csuklónál ki kell hagyni egy sávot és nincs gond. Nekem csak a két vállalom van így az sem zavar be semmit.
-
Empsepo
senior tag
Honda- Casio
-
SOAD19
addikt
válasz hallador #231811 üzenetére
"A szűrt fény kB 50 - 80 óra alatt tölti fel."
Ha épp nincs rajtam az óra, akkor a polcon figyel, nem rakom el zárt dobozba. Azt gondoltam, hogy azért nem fog leesni low-ra, ha azért szórt fényt kap. De, ezek szerint kevés neki, néha kell egy kis napfény is. Mindegy, úgyis jön a nyár, majd kap a pofájára.
-
hallador
addikt
válasz SOAD19 #231809 üzenetére
Lejárt az idő.
Hétvégén ki kell tenni az ablakba legalább 4 - 6 órára és akkor nincs gond vele.
Nekem az ilyen óráimat ki szoktam tenni minden hétvégén, és akkor ilyen nem fordul elő.
A szűrt fény kB 50 - 80 óra alatt tölti fel. Az ablakon keresztül juttatott napfény 8 - 10 óra alatt tölti fel. Ha közvetlen napfényre kerül az 2 - 4 óra.
A szűrt fénnyel nagy sokat kellene tölteni, hogy jó legyen.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz SOAD19 #231809 üzenetére
Hétvégén ki kell tenni az ablakba legalább 4 - 6 órára és akkor nincs gond vele.
-
SOAD19
addikt
Az mennyire normális, hogy főleg lakásban tartott, hordott m5610-esem kijelzőjén elkezdett villogni a Low felirat? Rajtam szokott lenni, ha megyek valahova, de ugyebár akkor se sok napfényt kap a kabát ujja alatt. Néha, csak kellene érnie közvetlen napfény is, a szórt fény nem elég neki? Korábban olvastam itt, hogy sokaknál maximumomon szokott lenni a töltöttség, de nálam közép állásban szokott lenni, max, ha kiraktam napozni, akkor ugrott át magas töltöttségre. Most gyorsan aláraktam egy iróasztali lámpa alá, hogy kapjon egy kis dózist, egyből vissza is ugrott középső állásba. Holnap kap egy kis napozást is mindenesetre.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
De akkor új profilkép is kell... szerintem hagyd a fenébe!
Ébresztőórát ne felejtsd el a futárhoz állítani!Ez meg csak úgy...:
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Csigusz 1 #231803 üzenetére
Nekem is csak azután, h elkezdtem kerestetni vele a telefont. Fél percen belül rálelt és beállt a pontos időre. Azért örülök, h pár hét alatt csak néhány
mp-et sietett kapcsolat nélkül. Már csak megfelelő képernyőt kéne találnom, amin nagy számjegyek és mp kijelzés is van.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Csigusz 1
aktív tag
Párom Amazfitje csak akkor állt át, amikor délelőtt bekapcsolta a mobilját.
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz fagyalllo #231800 üzenetére
Most ment el a kedvem végleg a tetoválástól. Na jó, esetleg egy hajtetoválás jöhet...
Megnézem Amazfit átáll/t/-e. Autórádió ráér, akkut kivettem tölteni a kocsiból. 13 éves Delkor Calcium, nem bírja a kijárási korlátozás miatti sok állást szegény.39 mm-es Archimede Pilot eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest