Új hozzászólás Aktív témák
-
otto14
őstag
válasz Szena67 #1423 üzenetére
Nekem A14 -en is voltak hang-akadozásos problémáim bt fülhallgatóval. AAC kodekről átállítottam SBC -re, és kész. Persze, egy kicsit veszít a felbontásából a hang, de nem találtam más megoldást. Huawei Freebuds 4. (Régi Xiaomi telefonnal, amin PixelOS van semmi baja.)
asd
-
otto14
őstag
válasz Szena67 #1412 üzenetére
Van új bug
de olcsó a fix..
Az előbb tettem fel az A15-t, ami meg is törte a YouTube-ot. Iszonyú lag, nem érzékeli az érintést, hangerőt állítani alig lehet. Megoldás: Enable Disable HW Overlays. [link] YT továbbra is 60Hz megy, PiP módban is, de a ilyenkor az app váltások 120Hz mennek. Picivel jobb mint előtte.
Amit pedig mondanak a társtulajok, hogy gyorsabb a rendszer, az szerintem emiatt lehet: [kép] 99% -ban erre tippelném meg, mert előtte pont annyival hosszabbak voltak az animációim, mintha 1x -en lett volna és nem 0.5x
asd
-
otto14
őstag
Majd mondjátok el, milyen a tapasztalatotok vele
asd
-
otto14
őstag
válasz melodie #1380 üzenetére
Én régen sokszor cserélgettem a custom romokat a most már régi telefonjaimon, hogy próbáljak ki új funkciókat. Aztán egyszercsak abba maradt, és eltelt fél - egy év, mire valamiért újra piszkálni lett kedvem. Most sem várom annyira ezt a frissítést, de megértem, hogy neked és akár sokaknak fontos lenne, ha hamarabb vagy egyszerre jönne.
Más: Ki mivel tölti a telefonját? Pár napja vettem egy 100W -ig hitelesített USBC kábelt, kijelzővel, ami mutatja, hogy mekkora teljesítménnyel töltődik a telefon. Egy Anker 65W és a szivar gyújtós 65W töltővel is csak 20W -ig megy fel a szám. Állítólag 30W lenne a maximális töltési teljesítmény a telefonhoz. Kell hozzá egy Sony töltő? De miért?
asd
-
otto14
őstag
Nem tudom mi lehetett ma a telefonnal. VideoPro -ban 4k60 -ban videóztam, de egy percet sem bírta és elkezdett akadozni a felvétel. Nem sokkal később jött a figyelmeztetés, hogy a melegedés miatt csökkenti a teljesítményt..
Most meg mintha semmi baja nem lenne.asd
-
otto14
őstag
-
otto14
őstag
Elérhető Play Storeból a BlackMagic Camera Van benne timelaps is.
asd
-
otto14
őstag
Nekem még sosem volt Samsungom. Marques -nek van egy adása, ahol a Samsung történelmétől mesél, és ott elmondja, hogy abban az időben felvettek nagyon sok programozót az elbukott CyanogenMod -tól. Velük sikerült nagyon sok funkciót implementálniuk a saját Android felületükbe. Emiatt úgy gondolom (meg a nagy piaci részesedés miatt is), hogy igenis jó a Samsung szoftvere, habár még sosem volt sajátom. Egyéni preferenciám a PixelUI közeli felület, de a Xiaomi régi MIUI felületét is megszoktam, amikor az volt.
asd
-
otto14
őstag
-
otto14
őstag
Használ közülünk valaki az autóban vezeték nélküli töltőt? A Xiaomi töltőjét nézegetem, amit a szellőzőbe lehet csíptetni, csak nem tudom, hogy passzolnak-e a méretei a telefonnal.
Illetve (ha már itt járok) van itt egy Podcast az 1VI jack hangminőségéről, meg hasonló témákról. [link] Itt pedig egy önálló teszt az 1V hangminőségéről. [link]
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
válasz coyote66 #1228 üzenetére
Nekem sosem jönnek be reklámok, és újra hívás opció sincs. A gyári Phone alkalmazást használom.
Ha a beállítások keresőjébe beírtam a "power" szócskát, akkor ezek az opciók jöttek fel, itt néznék szét a kamera indulásával kapcsolatban. Gondolom nem automatizáltál funkciókat egy külső alkalmazással, mint például a tasker.. [kép]
Net hozzáféréssel felugró reklámokkal pedig különösen gyanús, hogy valami 3rd party alkalmazást használsz, ami profit orientált. A google alkalmazásokban nekem sosem volt reklám.
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
-
otto14
őstag
asd
-
otto14
őstag
válasz mrThomi #1101 üzenetére
Nézd meg az appot kevesebb fényben, például naplementénél. Világosabbak lesznek az árnyékok és élénkebbek a színek. Néha életet ad a képnek, de témától függően a mélység is elveszhet. A múltkor készítettem is egy összehasonlítást: [link]
Ja, a Bokeh mód sokkal jobb ebben az új appban.
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
válasz mrThomi #1082 üzenetére
Igen, csak elfelejtettem, hogy a témáknál lehet ezeket állítani.
Nem találtam semmit a google -n, ez a stock android témája, és a Sony nem írt bele testreszabást. Esetleg root hozzáféréssel, vagy ADB -vel, de nem értek ilyen mélyen hozzá. Van egy témázós topik a fórumon, talán ott tudnak segíteni. [link]asd
-
otto14
őstag
Android Authority cikkéből.
Redditen valaki írta, hogy sok Sony telefonon volt gondja ezzel, míg mással nem. A régi Xiaomi sosem problémázott, nem tudom mi lehet.Eventust a képfrissítési frekvencia egyenetlensége borítja ki, engem meg a megbízhatatlan hangminőség bluetoothon AAC codecen.
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
Köszi a válaszokat! Nekem egy Freebuds 4 van. Teljesen jó is lenne, csak ez a Sony folyton eldobja a minőséget AAC módban. SBC -ben még nem próbáltam, ahogy itt írja a kolléga. Úgy leesik a bitrate, hogy utána daruval kell felemelni.
asd
-
otto14
őstag
válasz eventus #1070 üzenetére
Én ennek nagyon örülök. Használtam még LineageOs -t Xiaomi telefonon, de ott fő előnye volt a gyári android kezelőfelület. Itt Xperián már ez megvan. Ahogy olvastam hiányzik belőle egy-két funkció, mint a Dolby Sound..
XDA topik.
Ti milyen TWS fülhallgatót használtok? És milyen a Bluetooth kapcsolat, stabil? Hangminőséget tartja?
asd
-
otto14
őstag
válasz Szena67 #1052 üzenetére
De erről van hivatalos leak? Múltkor még azt olvastam, hogy több évre kötött a Sony szerzödést a Snapdragonnal, és hogy a Sony -nak a teljes vállalati képében fontos a telefonos technológia, mert más területeken is használják. Én nem akarom megidézni azt a rosszat, hogy kiszálljanak.
asd
-
otto14
őstag
Készítettem ma pár fotót az új kamera appal, összehasonlítva a "régivel". Fotós topiban meglehet nézni: [link]
asd
-
otto14
őstag
Elgondolkodtam egy kicsit. A minap olvastam az 1VI tesztet. Idézek belőle:
Playing YouTube videos triggers a semi-appropriate refresh rate, though. For instance, 24fps and 30fps videos are played at 48Hz and 60Hz, respectively, while 60fps videos are matched at 60Hz. Playing videos in the default Google Photos gallery also brings down the refresh rate to 60Hz regardless of the video's framerate.
Tehát a YouTube PiP nem akadozik, csak 120Hz helyett 60Hz -en megy, amennyi a videó fps is. Ugyan úgy 60 Hz a videó lejátszása az app-ban is, csak nem jutott eszembe, hogy a commentek pörgetése is emiatt tűnik darabosnak. Pedig pont ugyan ilyen a régi 60Hz kijelzős telefonomon is.
Google Photos ugyan ez. Alapból 60Hz -megy, de az automatikus videólejátszás néha megakasztja a betöltés miatt, de utána folytonos 60Hz.
Ettől függetlenül más 120Hz telefonon lehet, hogy nem ilyen, vagy ugyaniyen
asd
-
otto14
őstag
Belenéztem az 1VI zoom képeibe GSM Arénán. Egyet értek a tesztelővel, födlbe döngölő minőségi ugrás nem lett az idén.
"The highlights are again nicer and brighter than the Xperia 1 V's though the overall quality and rendition is the same."És jegyezzük meg azt is, hogy a Pro vidós képességek majd csak az Android 15 -el fognak jönni, valamikor az ősszel.
asd
-
otto14
őstag
Hogy méretben is lássam, mekkorák ezek a szenzorok:
1VI vs 1V
16mm LYT600 50MP 1/2″ vs 1/2.5"24mm LYT800 48MP 1/1.4″ vs 1/1.35"
85-170mm LYT500 50MP 1/2.9″ vs 1/3.5"
A zoom kameránál kíváncsi vagyok, hogy a hosszabb fókusztávolságnál mennyi fényt veszítünk. Ugye az 1V -nél 125mm -en nagyjából dupla akkora ISO kell 85mm -hez képest.
asd
-
otto14
őstag
Szia. Okos órával nincs tapasztalatom. Amúgy nekem talán Szeptember óta van meg a telefon, kevesebb hiba jelentkezett nálam a többiekhez képest, ami még mindig jelen van, de mostanra már nem zavaróan, az a képfrissítési frekvencia esése 1-2 alkalmazásban. Most, hogy több a napsütés, a fényerő is lehet, hogy kevéske. Ezeken kívül elégedett vagyok vele. *Öltöny nadrág zsebében nem fér el a telefon, ha leülsz.
A Jack picit mélyszegény, de a PowerAmp nagyon szépen beállítja.
Ha meg megveszed boltból, és nem tetszik, vissza szokták venni, nem?
asd
-
otto14
őstag
válasz Elit3Zotya #936 üzenetére
Big L ha nem lesz a zoom kamerában fejlődés, a másik kettő rendben van. De várom a bejelentést, nem mintha váltanék rá az idén
asd
-
otto14
őstag
Gyors próba után jelentem, hogy ezzel a frissítéssel a képernyő frissítési frekvencia esése javult. Youtube appban nincs is, pip módban sem, google photos -ban kicsit jobb mint volt.
asd
-
-
otto14
őstag
A fotós topikban írtam arról, hogy MKBHD hogyan készíthetett olyan rossz portrét. Egy mondatban összefoglalva úgy tűnik, hogy portré módban bizonyos fényviszonyok között nem működik HDR feldolgozás, ezért a világos részek kiégnek.
asd
-
otto14
őstag
Sajni én lemaradtam az idei vaktesztről. De szerintem sem stimmel valami ezzel a világos fotóval. Közel sem olyan rossz ez a kamera, mint a tavaly gyengén szereplő telefonok. Ettől függetlenül szomorú vagyok, hogy tavaly is és idén is rosszul szerepelt MKBHD -nál az Xperia. De a Pixelek sikerét elismerem, úgy vettem észre, hogy tök jól beállítják az exposure -t és a fehér egyensúlyt.
Szerk: a harmadik portré nagyon úgy néz ki, mintha a zoom lencsével fotózták volna
Szerk2: I will take the L, és használom tovább boldogan a telefonom
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
Szerencsére nálam nincs ekkora probléma. Esetleg nézd meg, ha hozzá tudsz adni egy-két alkalmazást a Game Enhancer -hez, és onnan beállítani a max. képfrissítést. Balanced módban alapból 60Hz -t enged. Csak persze amit hozzá kellene adni, az nincs a listán, mint például a YouTube.
asd
-
otto14
őstag
válasz jeffreybboy #807 üzenetére
Amit magamnak megnéznék az az IPhone 15 pro, Pixel 8 pro vagy Vivo /Oppo valami. Ha váltanék, olyat keresnék ami 12Mpx -nél nagyobb felbontású fotókat lő.
Ezek persze akkor, ha nem kell a jack és a többi csicsa ami itt van.asd
-
otto14
őstag
válasz jeffreybboy #804 üzenetére
A főkamera és az ultra széles egész jó, de ha fontos a zoom és nem kell a Sony szoftvere (de gondolom kell, ha már van Sony fényképezőgéped) akkor inkább mást vennék. A zoom kamera csak nagyon ritkán tud jó fotókat készíteni. Itt van két fotó felhős időben, és látni fogod: [kép] [kép]
A kamera alkalmazások nekem nagyon tetszenek a kézi beállításokkal, nem tudom más gyártóknál milyen lehetőségeid lennének.
Ja, és ha van ND filtered, akkor a Moment 67mm -es adapter lefedi mind a három lencsét.
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
Nálam például csak a képernyő frissítési hiba van (meg a kamera a közösségi appoban. Ez nálatok jól működik?). Nálam sincsenek bekapcsolva sem AOD sem a témázott ikonok.
asd
-
otto14
őstag
Barmi lehet. Példa Sony mellett van egy 4 éves Xiaomi, az mindig tokban van kivétel nélkül (volt vagy 100 000 forint, naagyon komoly összeg) (akkor tényleg az volt nekem). A háta üveg, de két év után már pókhálós volt. Tok ide vagy oda. Szerintem ha gyakrabban leveszem róla a tokot megtisztítani, lehet hogy jobban bírta volna.
Én most örülök, hogy ennyivel megúsztam. Észre sem vettem mikor leesett. Meg kellett csörgessem a másik telefonomról (Hey Google, where is my Sony), s úgy is majdnem 2 percig nézelődtem, hogy hol a fenében van már..
asd
-
otto14
őstag
99% -ban tokban használtam eddig a telefont, de emlékeztettetek, hogy le is lehet ám venni róla. Hiszen oly jó a hátlap és a keret, minek fogdossak akkor egy 10 eurós műanyag tokot. Aztán persze, hogy az első két órában úgy leejtettem kb. 2 méterről, hogy behorpadt az aszfalt (is). Szerencsére a képernyő ép maradt, és ezen a nagy bumszlin kívül csak pár pici karcolás van. Ettől még nem fogom vissza tenni a tokot, miután megtörtént a baj
Egyébként lett SlowMotion videónk.
asd
-
otto14
őstag
Nálam is vannak kisebb hibák. Egyszer-egyszer mintha lemenne 60Hz -re a kijelző, meg darabosan mozgó UI az alkamazás keresőben, youtube picture-in-picture módban. De a legidegesítőbb, hogy az instagram és messenger kamerája hibásan van kezelve. A készült fotó ott rosszul exponált és színhibás. De ez már frissítés előtt is így volt.
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
Aki szokott filmet nézni: van 12 hónap hozzáférésünk a Bravia Core alkalmazáshoz. Van rajta néhány film. [link]
asd
-
otto14
őstag
-
otto14
őstag
válasz TomBarna #692 üzenetére
Elit3Zotya jól leírta a fő különbségeket. A jobb kijelző miatt én az 1 -t venném. Szélességben nagyon hasonló az iPhone 15Pro -hoz a képernyő. Ez nálam pont akkora szélesség, hogy már az első nap sem éreztem keskenynek, de észrevettem, hogy a billentyűzet kicsivel zsúfoltabb, mint amit megszoktam.
Az 5 három miliméterrel keskenyebb mint az 1. De 154 vs 165mm hosszú. Vannak nadrágjaim, amik zsebéből kicsit kikandikál az 1. Nem is érződik kompaktnak. Vagy mostanra már a többi telefon tűnik kicsinek, amikor boltokban megfogom őket
Ha nem tévedek az 5V rendelkezik 2X veszteségmentes zoom -al, de az 1V nem kapja meg (még nem kapta meg).
[ Szerkesztve ]
asd
-
otto14
őstag
Én ajánlom. Itt van pár fotóm, van pár, amit zsebből előkapva lőttem. A kamera gomb nagyot segít lekapni a pillanatot, főleg ha beállítva hagytad a sorozatfotó készítést, amiből majd tudsz válogatni. Természetfotók, ahol sok részlet van szerintem nem a telefon erőssége. Kicsi a felbontás.
asd
-
otto14
őstag
Jpeg tömörítés mennyiségére opciót ti találtatok valahol? 1-2-3 MB képek készülnek, kicsit keveslem.
asd
-
otto14
őstag
Tudja valaki, hogy mi a funkciója a "metering mode" -nak?
asd
Új hozzászólás Aktív témák
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB / 6GB+2GB / független gyári töltővel + doboz
- Honor 90 12/512GB dobozos szép gyári független 1 év jótállás
- IPhone 14 Pro max 128GB gyári független megkímélt akku 95%!!! 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest