Hirdetés
-
GAMEPOD
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #17036 üzenetére
Az itthoninak schuko a varázsneve.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16935 üzenetére
Nem akarok ebbe belemenni, mert nem erről van szó.
Azért szóltam hozzá, mert nem azért tilos mert lehet vele warezolni. Nem értek hozzá, de elviekben ahhoz, hogy egy ilyen kártya működjön, ahhoz valahogy ki kell játszani a NES eredetiség ellenőrzését. Na ez viszont már biztosan illegális.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16933 üzenetére
De nem azért tilos, mert lehetővé teszi a warez-t ez a lényeg.
Ennyi erővel a DVD meg CD lemezek írása is tilos, mert hát warezra is lehet használni.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16931 üzenetére
Az említett példák nem azért tilosak, mert warez-re valóak, hanem azért, mert az EULA tiltja a konzol szoftverének módosítását. (Ergo tökmindegy milyen célból módosítód, maga a módosítás illegális...)
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16874 üzenetére
De itt retrónál ezek már nem abandonware-ek?
-
MasterMark
titán
válasz
khron78 #16871 üzenetére
10/100-as elég biztos.
Ezen is olyan van:
The maximum supported rate is 100Mbit/s, at full duplex. It is also backwards compatible with 10Mbit/s hardware and configurations. -
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16869 üzenetére
Elég valószínű, hogy nem sima 10-es.
khron78: Azért addigra már bőven volt 1000-es ethernet.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16829 üzenetére
De várjunk, ez most tényleg valami ritka értékes kiadás?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #16813 üzenetére
De egyébként máshol is ezt olvasom:
VGA is RGB, it is NOT Y-Pr-Pb ("component"), and there is no passive way of converting RGB to Y-Pr-Pb (or vice-versa)
VGA also has separate H and V sync. Y-Pr-Pb wants embedded sync on Y. There are some fiddly and unsatisfactory ways of doing that passively. -
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16812 üzenetére
D-sub-on RGB színjel van, illetve egy függőleges és vízszintes szinkronjel. Így RGBHV. (Itt most a PC-s VGA szabványról van szó: [link])
A komponensen ugye teljesen máshogy van. Van egy luma a szinkronjelekkel, illetve a két másik kábel, az az ettől való különbsége bizonyos színnel. Ugye YPbPr.
Biztos nem vagyok benne, de az biztos, hogy sima átkötéssel nem lehet megcsinálni, ehhez valami elektronika biztosan kell.
A VGA egyébként sokkal jobban hasonílt az RGB Scart-ra, ott annyi a különbség, hogy a H és V szinkronjel közösítve van. Ezt egy passzív elektronikával össze lehet közösíteni, hogy jó legyen a Scart-nak. Ilyen kábelem nekem is van itthon VGA-ról RGB Scart-ra alakít.
-
MasterMark
titán
válasz
snake1977 #16809 üzenetére
Kompoziton eleg gagyi a kep, inkabb RGB Scart, vagy Komponens.
De amugy egy dedikalt Komponens - VGA atalkitonak nincs nagy input lag-ja, siman jo lehet.
Az biztos, hogy retrohoz inkabb egy TV-t erdemes hasznalni komponens/rgb scart bemenettel. Az alatlaban minden regi konzolon van.
-
MasterMark
titán
válasz
kriszpontaz #16304 üzenetére
Inkább mint a NES Mini talán.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #16165 üzenetére
Nah megöltem a topikot.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #16163 üzenetére
Nos röviden szerencsére az ég világon semmi baja.
Hosszabban én voltam balf*sz.
Az RGB scart kábel a gépbe fordítva volt bedugva. Amit nem is teljesen értek, hogy hogyan lehetséges, hiszen kis pöcök is van rajta. De mégis így volt. Valószínűleg valamikor takarításnál fordítva dugtam vissza. Azt néztem, hogy a gyári kábel szépen beleklikkent, a másik meg furán mozgott.
Hát ez van, de legalább a gépnek semmi baja.
Köszi mindenki a segítséget.
Ja és az új kontroller nagyon minőségi, illetve a kábele is hosszabb mint a régieknek.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #16159 üzenetére
Kontroller nélkül sem indul, már a kártyát is kivettem.
-
MasterMark
titán
Megjött a japán Gamecube kontrollerem, próbálnám ki és nem boot-ol a gép.
Bekapcsol világít, a lemezt pörgeti, az olvasófejet hallom hogy állítgatja, de semmi kép vagy hang nincs.
Esetleg bárkinek valamilyen ötlet?
-
MasterMark
titán
válasz
ArtentoRedas #16121 üzenetére
Fú el is felejtettem, de Play-Asia-n ingyen szállítás van.
Nekem már jön egy fehér GameCube kontroller.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #15788 üzenetére
Itthon is fejlesztettek a Nintendonak régebben, ha jól tudom.
-
MasterMark
titán
válasz
sz.balazs.95 #15672 üzenetére
Nem feltétlen. Rá kellene jönni mi lehet ez, csak nem volt időm azóta ezzel foglalkozni.
Szerintem egyébként csak simán azért ilyen mert gagyi minőségű a kábel, és valami átzavar benne. Milyen kábeled van?
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #15669 üzenetére
Ez hogy jött ki?
Nem negyedeled csak felezed a képet.
640x720 az.sz.balazs.95: Nekem is ilyen.
-
MasterMark
titán
Scart RGB jelnél Gamecubeon, a képen átlós vonalak mitől lehetnek? Valamilyen interferencia?
Lehet vajon teljes érintkezős szerelhető AV csatlakozót kapni? Akkor csinálnék minőségi kábelből és csatlakozóból kábelt hozzá.
szerk.: Ejj egy olyan komponens kábel de jó lenne.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #14560 üzenetére
A szín nem számít, csak hogy jó helyen vannak-e.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #14556 üzenetére
Jaj, hát ebből nem látom.
Azt kellene megnézni, hogy mi hova van kötve. Amelyiken a kondik vannak azok lesznek az R+G+B. [link] Ez alapján ha jó a bekötés és európai, akkor jónak kellene lennie.
khron78: De kezeli.
Pont ezt írtam, hogy ez ugyan nem szabványos, de ilyet csinálhatnak hely/alkatrész spórolás miatt, hogy egy bemenetbe építik ezt is, és ehhez gyártanak kábelt is. (Ezt másolják aztán bőszen a kamu kínai kábelek, aztán megveszi aki nem ért hozzá és persze nem működik.)De ha kifejezetten így van kialakítva a bemenet, akkor az a hozzávaló kábellel működnie kell.
A TV-n a Scart az ki és bemenet is.
-
MasterMark
titán
válasz
shinmegaten #14553 üzenetére
Nem mehet! Ezért kamu kábel.
Viszont mint mondtam speciálisan pc-s VGA-khoz és TV-knél lehet ilyen módja, amikor eltérnek a szabványtól és egy csatlakozóba építenek olyat is, ami nem szabványos.
Komponens az 3 videojel + 2 RCA a sztereó hang.
Az RGB az 5 videojel lenne, de ilyet külön nem használnak, konzolnál meg pláne nem.
Scart RGB van, az kicsit más. (Volt már róla szó, összetett szinkronjel, más frekvenciák stb.)Szóval ne keverjétek a dolgokat.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #14548 üzenetére
Gyönyörű a fordítás... XDDD
Scart csak kompozit jelet tud kifele adni. Fogadni tud RGB és kompozit jelet is.
szerk.: Akkor végülis mégiscsak valami speciális kábel kell hozzá.
Az RGB scart kábel bekötéséről tudsz képet felrakni?
-
MasterMark
titán
válasz
shinmegaten #14542 üzenetére
Ez akkora kamu kábel hogy na.
energy4ever: Egész pontosan hol van ez a Y/Pr/Pb a tévé menüjében?
-
MasterMark
titán
válasz
shinmegaten #14536 üzenetére
A konkrétan RGB kábel úgy néz ki, hogy 5 kábel van a képnek, az RGB maga, illetve egy függőleges és vízszintes szinkronjel. H+V azt hiszem.
A VGA ugyanilyen elven működik, csak más frekvenciákkal.
energy4ever: Nincs a TV-hez valamilyen gyári speciális átalakító? Olyan szokott esetleg lenni, hogy más bemenettel egybeépítik, de az csak a saját kábelével menne.
-
MasterMark
titán
válasz
energy4ever #14533 üzenetére
Ha nincs a TV-n komponens bemenet, akkor azt nem tudod semmivé alakítani, maximum külön konverterrel. Milyen TV-ről van szó?
Az RGB kábel nem biztos, hogy teljesen rossz.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #13790 üzenetére
szarvasbogár: Köszi, bár most a Wind Waker érdekelne a legjobban elsőnek.
Egyébként sikerült megcsinálni az RGB kábelt.
A gond az volt, ha valakit érdekel, hogy az 5V-os kapcsolójel a szélesvászon kapcsolóhoz volt kötve a Scart oldalon, a kompozit/RGB kapcsolónál semmi nem volt. Így ezt az 5V-ot átkötöttem oda, és rögtön jó lett.
Így a kép elképesztően éles lett az eddigi helyzethez képest, a színek ezerszer jobbak!
Már pár pályát megcsináltam a Rebel Strike-ban, de így most újra kell csináljam mindet, mert így teljesen más. Úgyhogy ennek most örülök.
A kontrollert is szétszedtem, volt valami összeállt kosz a bal joystick-ban ami nem működik felfele tökéletesen, de hiába szedtem ki sajna nem javult meg. Arra gondoltam megcserélem a jobb oldali joystickal, mivel ott annyira nem használja ki. (Egyelőre csak a Rebel Strike van meg, úgyhogy csak az. Viszont már úton van a Metroid Prime.
)
szerk.: Egyébként besz*rás grafikája van. Még mindig rácsodálkozom, hogy mennyit is tud ez a kis kocka.
-
MasterMark
titán
válasz
fardem #13787 üzenetére
Ja, kéne nekem is.
Mindenesetre megvan az RGB kábel. De hogy ne legyen minden rendben, nincs minden rendben.
A kép valamiért ilyen kiégett fehér, mint amikor a brightness-t feltolja valaki max-ra. Pedig még a boltban szétszedtem, biztos hogy RGB kábel. Bár kicsit más a bekötése mint amit neten találok: [1] [2]
Viszont maga a kép sokkal élesebb, és részletesebb.
Dolgozok rajta.adalbert1: Köszi.
Igen, az árak nagyságrendjével tisztában vagyok.
-
MasterMark
titán
válasz
khron78 #13783 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Jó hogy mondod, hogy ne SNES legyen. Most rákerestem, de kizárt, hogy meg tudjam különböztetni a kettőt. Mit kell figyelni? Erről lenne szó egyébként: [link]
Magyar oldalakat naponta nézem, hogy van-e. Egy Rebel Strike-ot, és egy Metroid Prime-ot már szereztem. Ebay-en pedig van áruk rendesen.
Aramir: Pákám van több is, de ónszippantóm nincs. Ha nem találok kontrollert akkor lehet teszek egy próbát.
-
MasterMark
titán
Akkor lenne pár kérdésem.
Ha rendelek egy ilyet, akkor mennyire lenne nehéz kicserélni a kontrollerben a bal analógot?
Ez a fajta Wii U-s kontroller működik a Gamecube-on is?
Mivel és hogy érdemes tisztítani a gépet és a kontrollert?
Egyébként robusztusabb a gép, mint amire számítottam. Illetve a ProLogic II meglepően jól működik!
szerk.: Nemsokára elugrok egy RGB kábelért is.
Vajon ezeket beszerezni mennyi esély van?
-
MasterMark
titán
Üdv
Itt lehet szó Gamecube-ról is, vagy az nem elég retro?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest