Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz jose999 #85289 üzenetére
Ha a technikus felhív, annak kb annyi értelme lesz, mint halott qrván a napszemüveg.
Illetve azt akarják érzékeltetni, hogy a Samsung foglalkozik veled, pedig nem.
Kapcsolgatja a tévéd orrba-szájba, de nem változik semmi, vagy még jobban elállít mindent, majd a végén felajánl egy totális és mindent megváltó gyári visszaállítást, amitől hirtelen 8K felbontású lesz a tévéd.
Bár nem vágom, mit vársz az egésztől...
Ha nő lesz, hívd el randira, azzal többre mész![ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az a baj, hogy te olyat hiszel átverésnek, ami nem is az A Samsung felé ezzel kapcsolatban te nem reklamálhatsz, mert semmi olyasmit nem állítottak, ami nem igaz. Mindegyik alsó kategóriás TV mozgásfelbontása 300 sor, de ettől még FullHD-k, ahogy minden PC monitor is 300 soros mozgásfelbontású, mégis FullHD-ként vannak eladva, hiszen képesek FullHD képet megjeleníteni, a mozgásfelbontásról pedig nem kötelező nyilatkoznia egyik cégnek sem Ez eddig is így volt, mióta vannak LCD kijelzők, maximum te nem tudtál róla.
A technikus meg mit tudna ezzel kezdeni távolról? Tesz bele egy jobb panelt vagy mi? Ennyi pénzért ilyen rossz 4K panel jár, mint ahogy 50k-ért csak egy Trabantot tudsz venni, Ferrari-t nem, szóval semmi értelme ennek Azt javaslom, hogy cseréltesd vissza a TV-t egy jobb minőségű FullHD-ra és téma lezárva
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz jose999 #85296 üzenetére
Nagyon sokszor leírtuk.
Keress rá a "mozgóképfelbontás" és a "motion resolution" kifejezésekre!
Képkocka interpoláció és/vagy BFI nélkül, mindegyik LCD TV csak 300 sort tud.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #85291 üzenetére
szerintem senki nem írta eddig, hogy rossz lenne a képe.
viszont a talpával nem tudok kibékülni...az üveg talptól ide eljutni nagy művészet a gyártól.Realme GT Master Edition
-
jose999
senior tag
Ezt arra írtam, hogy gyorsan mozgó képeknél ennyit jelenít meg. Nem? Ha a pali belenéz, attól a problémám simán fennáll. Viszont ő simán azt fogja mondani, hogy a tvvel minden rendben! Erre írtam ezt.
[ Szerkesztve ]
„Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”
-
BBéci
legenda
"panel utána sem fog tudni 300 sornál többet megjeleníteni.."
Ez nettó butaság. Ha ilyeneket irkálsz nem fognak komolyan venni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Hát srácok, azért ez az 55ös JU7000 elég csábító 450ért
HDTV-s teszten magasan ajánlott, pár napos a teszt, nem hiszem h rosszabb lenne a képe, mint egy full HD tv-nek..és van hozzá jedi kard is -
Redeckt
tag
válasz Krystal_s #85266 üzenetére
+ (#85268) Krystal_s:
Mint írtam, a HDMI 1-es portra csatlakoztatott konzolról kiküldött 720p (1280x720) jel, és a TV-d natív (1366x768) felbontásának nem egyezése okán, némileg homályosabb képed lesz.
Ez kevésbé lesz zavaró, mint a PC-vel (HDMI 1) való használat esetében.Ezekre a HDMI kapcsolókra egy forintot se adj ki.. Inkább írj rám, ha meg van a konzol, és akkor privátban megrágjuk a beállításokat.
(#85267) Flashget:
"Alapból FHD-n üzemel az ilyen tv és csak akkor vált 4K-ra ha kap ilyen jelet. Innen a kamu 4K jelölés."
"A nem kamu a natív 4K abban tolja de ezek a 8000-től vannak brutál áron jelenleg."
Mi volt a reggeliben?
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
jose999
senior tag
No chat-eltem Samsunggal 13.30-14.30 között visszahívnak, egy technikus távkezeli a tévét Kérdeztem, hogy "Mi történik, ha mindent "rendben" talál a kolléga? A problémám attól nem hiszem hogy megoldódik, a panel utána sem fog tudni 300 sornál többet megjeleníteni...A Full HD 1920x1080-as 1080 sora helyett...egy UHD Tv..." azt írta, várjuk meg a vizsgálatot... kilátásba helyeztem, hogy: " ha nem jutunk dűlőre (én váltig állítom, hogy ez a panel miatt van, amit nem tudtam, nem is kaptam tájékoztatást, csak utána néztem utána különböző fórumokon, teszteken, ahol ez kiderült), kénytelen leszek független szakértővel megvizsgáltatni a készüléket. Többen ajánlották a fogyasztóvédelmet, mint jogi szervet, de remélem, eddig nem megyünk el!" Várom a távvizsgálatot
[ Szerkesztve ]
„Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”
-
PuMbA
titán
válasz jose999 #85285 üzenetére
Mindkét TV FullHD, de mozgás közben, ahogy láthatod az egyiken például jobban elmosódik a középső sorban úszó szöveg - ez lehet például a lassú panel válaszidőtől, míg beállnak a kristályok a kívánt helyzetbe -, tehát mozgás közben már nem FullHD felbontást kapsz, hanem kevesebbet (pl. 300 sor a FullHD 1080 sorából). Ugyanígy a HU6900-eseden mozgás közben még FullHD-nál is kisebb felbontású képet látsz, ezért nem ajánljuk, mert az áráért tudsz venni olyan FullHD TV-t, ami mozgás közben több részletet jelenít meg.
sanchy: A TV elmegy, egy alsó kategóriás TV ennek megfelelő képminőséggel, pendrive-ról visz mindenféle videót
[ Szerkesztve ]
-
jose999
senior tag
"Ajánlottak az Ultra HD - ezek mozgásfelbontása csak 300 sor - és az ívelt modellek kivételével."
Valaki elmagyarázza ezt, hogy én is értsem? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Flashget #85273 üzenetére
Miért is nem natív a 6000-res és a 7000-res széria 4K-ja? Elég könnyű észrevenni, ha egy FullHD TV-n HD képet nézel, gondolom 4K-n is könnyű észrevenni a FullHD-t és a HDTVTest.co.uk-n teszteltek JS9500-at, JS9000-ret is és semmilyen felbontás csökkenésről nincs szó a JU7000-res tesztükben Simán kiküldik rá a 4K-s videókat és képeket PC-ről és hibátlanul megjeleníti: Full 4:4:4 reproduction (PC) Yes for both 1920×1080 and 3840×2160@60Hz, illetve képpel
[ Szerkesztve ]
-
sztanesz
tag
válasz sityupityu #85210 üzenetére
Költözés miatt lett véve és olcsóság volt a fő szempont, de valahogy szebb kepét vártam volna. Otthon van egy régebbi Samsung modellem és azon sokkal szebb a kép. Sot a főbérlő TV je ami valami noname LCD és mintha azon is szebb lenne, de lehet csak ahhoz szoktam hozza...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B550 Gaming V2, Ryzen 5 5600,32gb 3600Mhz ram, gigabyte 1050Ti OC http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Vélemény róla:
Samsung 32J5000 LED
Előre is köszi
Mi oda megyünk be, ahonnan más csak menekül!
-
Flashget
félisten
válasz jose999 #85276 üzenetére
Pontosan így tedd fel mi a különbség a 6 és 7-es széria 4K és a jóval drágább 8/9-es széria között.
Bár nekem azt is mondták régebben, hogy az fw tartalma nem publikus ezért nem adnak ki changelogot hozzá, de ha tudni akarom a callcenteren megmondják.
Megkérdeztem és nem tudják.
:p
ennyit az üfsz-ről.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #85275 üzenetére
Nem először tennék.
Lásd D6500 FHD 3D jelölés. Német fogyasztóvédelem lépett is az ügyben és nyertek is.
vagy a tavalyi nagy átverésük a HU6900 az 50Hz-en üzemelő tévével..tesztoldalak alapján.
- "lack of native 24p playback"
- "motion resolution 300 lines"
- "Here’s the thing: being a basic model with important features stripped, the Samsung HU6900 provides no way of boosting motion resolution beyond the baseline LCD level of 300 (as determined via the horizontally scrolling lines test card in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc). The included [Motion Plus] interpolator merely applied dejudder (causing soap opera effect) but not deblur processing...."
- qualified recommendation
[link][ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
jose999
senior tag
Flashget esküszöm, eszem ágában sincs sem b@szakodni veled, sem személyeskedni,sem semmi negatív dolog nem vezérel. Csak egy. Tisztán látni ebben a dologban. Mert ez így egy kavarc. És úgy látom, többünk szeretné ugyanezt. Mindenesetre kiegészítettem a Samsungnak feltett kérdést azzal, hogy " A 4K továbbra sem NATÍV.Vagyis még mindig csak felkonvertálás esetén jelenik meg a 4K-s kép.Ez alól kivétel a 8-as és 9-es széria.Ott valójában 4K van "
-
RedCat
senior tag
válasz Flashget #85273 üzenetére
Még egy dolog:
Egyszer azt írod hogy a 7xxx nem natív, azaz csak akkor 4k-s a kép, ha 4k-s jelet kap.
Máskor: "A 4K továbbra sem NATÍV.Vagyis még mindig csak felkonvertálás esetén jelenik meg a 4K-s kép." Itt meg hogy csak felkonvertálás esetén lesz 4k. Azaz 4k-s jel esetén sem, mert ott a "mindig csak felkonvertálás esetén..." A kettő nem üti egymást?
Az előző hozzászólásomat is nézd meg légyszi
-
jose999
senior tag
válasz Flashget #85267 üzenetére
Szerintem meg te jársz igen nagy, kanyargós tévúton.
Persze, hogy van 4k lejátszóm, sőt felvevőm is egy pár darab. 2 mobiltelefon, kamera. Ez hogy jön ide?! Na mindegy. Viszont akkor szerinted az összes UHD kamu 4k? BBéci írta jól : "A natív UHD azt jelenti, hogy a kijelző képpontjainak száma 3840x2160 és ez rendben van.
A full HD TV is kizárólag akkor mutat valódi full HD képet, amikor a beérkező jel 1920x1080-as, egyéb esetekben felkonvertálás, skálázás történik."Tőled is idéznék :
"mielőtt szétvered a fejed legalább olvasnád el amit belinkeltem. (az illető a samsung gyárban dolgozó egyik ember)
A 4K továbbra sem NATÍV.Vagyis még mindig csak felkonvertálás esetén jelenik meg a 4K-s kép.Ez alól kivétel a 8-as és 9-es széria.Ott valójában 4K van."Na ez az, ami marhaság! Nem? A 8astol felfelé nem úgy jeleníti meg a full hdt UHD-ban, hogy felkonvertálja? Hanem?
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Jó ez a akciós bill. mindig kifagy tőle a böngésző vagy újra és újra a kezdőlapra tér vissza.
asszem itt az ideje egy memória ürítésnek vagy végső esetben egy fw felrakásnak
Most néztem 2 hete sincs, hogy kiadtak egyet az F6640-hez..akkor a többi F szériáshoz is megjelent. Vajon mit frissítenek ennyi idő elteltével?Frissítő fájl (USB-n)
All OS, 728.69 MB, exe, Többnyelvű
Verzió : 2111.1
2015.09.14Realme GT Master Edition
-
RedCat
senior tag
válasz Flashget #85267 üzenetére
Én egy dolgot nem értek, ahogy én értelmezem a szavaid:
"Alapból FHD-n üzemel az ilyen tv és csak akkor vált 4K-ra ha kap ilyen jelet." Azaz ha fhd vagy kisebb felbontású műsort/filmet nézek, akkor a tévé nem uhd felbontásban mutatja a képet, hanem abban ami a film/műsor felbontása. pl fhd esetén fullhd-ban jelenik meg a kép. Eddig jól értem?
Viszont:
"Tehát a HD adást ami FHD-ben nézel tud felkonvertálni." Ha a fenti szöveget nézem, akkor ha fhd jelet kap, akkor fullhd-ben üzemel a tévé (azaz a kép fullhd), akkor hogy/hová konvertálja fel? Hisz ha fhd-ban jelenít meg, akkor hová konvertálja fel a fhd filmet/műsort?Lehet én vagyok értetlen, de ha egyszer azt írod hogy csak 4k jel esetén megy 4k-ban, azaz fullhd esetén fullhdban megy, akkor nem értem hová konvertálja fel a fhd filmet/adást?
Köszönöm a válaszod
-
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #85266 üzenetére
Még annyit szeretnék kérdezni ,ha netán nem lenne jó a konzol képe a másik HDMI portban, akkor egy ilyen eszköz megfelelő lenne, hogy a jobbik porton használjak kettő eszközt? Nem egyszerre, csak legalább ne kelljen minden alkalommal ki-be dugdosni a kábeleket. (mert akkor állandóan áramtalanítani kéne naponta többször a TV-t és az eszközöket is, ami nem megoldható, mivel pl a notebookot hosszú ideig nem is szoktam kikapcsolni, csak altatni. A tv pedig kikapcsolva is készenléti módban van alapból.)
pl: 3 portos switch HDMI kapcsoló elosztó
vagy HDMI kapcsoló elosztó 3 bemenettel -
Flashget
félisten
válasz jose999 #85242 üzenetére
Még mindig nem érted, mi?
Alapból FHD-n üzemel az ilyen tv és csak akkor vált 4K-ra ha kap ilyen jelet. Innen a kamu 4K jelölés.
Kérdezem én. Melyik tv csatorna ad 4K-ban?
van e 4K-s lejátszód (BD, média player) csatlakoztatva a tévéhez?
Tehát a HD adást ami FHD-ben nézel tud felkonvertálni.
Egyszerűen úgyis mondhatnám nézi a polgár a H6500-as tévéjén a hiradót, elhiszi a pr szöveget és megnyomja a 3D-s gombot. Attól, hogy szellemképre vált szemüveg nélkül nézve attól az még nem igazi 3D.
Így már érthető?
A nem kamu a natív 4K abban tolja de ezek a 8000-től vannak brutál áron jelenleg.
A samsungtól pontosan azt a választ fogod kapni 4K kapcsán ami a honlapjukon is szerepel "felkonvertálás"A Samsung UHD Felkonvertálásnak köszönhetően számos különböző tartalmat jeleníthetsz meg UHD közeli képminőségben, még akkor is, ha az eredetileg nem UHD minőségű. A Samsung innovatív, 4-lépcsős Super Resolution Scaling technológiája javítja a TV műsorok és filmek megjelenítését. Ez azt jelenti, hogy a Samsung UHD technológiája még egy alacsonyabb felbontású tartalmat is képes nagy képtisztaságúra felkonvertálni, mellyel drasztikusan, közel UHD (4K) szintűre emelheti a képminőséget. * A Felkonvertálás változhat a forrás felbontásától függően
[link][ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
-
Flashget
félisten
válasz sityupityu #85224 üzenetére
J6300
de vannak nagyobb számozásúak pl. JU6400, JU6800 az nem ívelt, de 4K-s.
Betükre ügyelj mert azok jelentik a különbséget!Realme GT Master Edition
-
Redeckt
tag
válasz Krystal_s #85260 üzenetére
Azért tűnik el, mert csak a HDMI 2-es porton támogatott az 1:1 pixel mapping. Tehát ez a kijelölt port, a PC-vel való összeköttetésre. (Ez le is van írva szerintem a kézikönyvben.)
A PS-nek pedig tökéletesen meg fog felelni, hogy te 720p jelet küldesz ki belőle, csak a te szemednek nem, mert szintén homályos kép lesz az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Szándékosan írtam 1360-at, mert az a notebook kijelzőim szabványa és azt másolom a tv-re. 1366 a tv natív felbontása. A tv-t nem videók nézésére használom, hanem az a monitorom, tehát mindenre. (éles szép kép) Azért nem elég az 1280-as felbontás, mert akkor homályosak a betűk, ikonok stb...
A tv-nek és a notebooknak is 1360/1366x768 az alap ideális felbontása. Direkt a notebookjaim miatt vettem ezt a tv-t (hd ready), mert full hd tv-n már nem lenne szép kép (a mosatni gépeimmel) a nagyobb felbontás miatt.
A bemenetek PC-re vannak nevezve, de nem vettem észre különbséget bármire nevezem.
HDMI1 portban viszont eltűnik az 1360/1366x768 és csak az 1280x720, 1920x1080 választható. (utóbbi nem támogatott)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Krystal_s #85258 üzenetére
Sokadszor írtál 1360x768 felbontást. Szándékosan, vagy 1366 helyett véletlenül? Mert az is okozhatja a jelenséget.
Azt sem értem, miért nem jó az 1280, ugyanis az a filmes szabvány. Fenékbe kellene billenteni, aki kitalálta az 1366x768-as tévéket, kijelzőket.
Próbáltad a bemenetek elnevezését megváltoztatni?
Csak tippelek, mert tévéhez 6 éve nem csatlakoztattam PC-t, laptopot pedig nincs akadálya, mostani Latitude-öm kijelzője megegyezik a tévémével: 1920x1080.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Krystal_s
addikt
Több notebookkal és kábellel is próbáltam. A beállítások ugyanazok. Tehát HDMI 2 portban használom, minden szép és jó, de ha a kábelt átdugom HDMI 1 portba, akkor visszarakja 1280x-os felbontásra. Ilyenkor még 60Hz, de amikor átállítom 1360x768-ra visszaveszi 30Hz-re és az Intel VGA beállítások között nem is jelenik meg a 60Hz (eltűnik a listából) Látszólag olyan, mintha a HDMI 1 port nem tudná kezelni az 1360x768 felbontást.
-
-
veterán
válasz #93966848 #85255 üzenetére
Hát nem.
Ha minden igaz akkor holnap megveszem az új tévét: H6500. Ha nem találtam volna sehol akkor H6400 lett volna belőle, de mindenképp dupla tunert akartam. Muszáj vennem valamit mert az asszony kisajátította magának a szeretett C650-esem és ez miatt már kezd kicsit lőporos lenni a hangulat itthon.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
törölt tag
válasz sityupityu #85254 üzenetére
Gondolom akkor részedről a JU7000es UHD TV sem ajánlott
-
veterán
Egyetértek. Már amikor meghallottam először ennek a felbontásnak a hírét kezdtem agyalni, hogy vajon mi értelme is lesz a tévénézés szempontjából. Hiszen a feljebb már megemlített emberi szem korlátjai miatt már "mezei" Full Hd tartalom miatt is sokszor kritikus az optimális nézési távolság.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
törölt tag
Mondjátok meg h mi értelme most UHD tv-t venni? Full HD se olyan szép mint egy full Hd-s kijelzon. Még 3 évig tuti nem lesz letjogosultsaga, akkor meg már elavult lesz a mostani technológia, kepjavito funkciók, stb. Javítsatok ki, ha tévednék.
[ Szerkesztve ]
-
Redeckt
tag
válasz Zsigi72 #85238 üzenetére
Akkor sajnos szervíz.. A jó oldala, hogy még garanciaidőn belül kell legyél.
(#85245) jose999: Ha jól tudom, az említett modell esetében, a 200Hz-es CMR (Clear Motion Rate) érték, valós (Real Refresh Rate) 100Hz-el párosul.
-
BBéci
legenda
Ez bizony így van. Ezért csak monitornak tudom elképzelni a 4K/UHD megjelenítőket, valamint vetítőben is van értelme, ha elég nagy a vászon.
-
jose999
senior tag
Értem, hogy mit mondasz , köszi egyébként neked is, BBéci neked is! Előtte igaz 40es, de full HD volt a helyén, annál sokkal szebb a képe. A boltban is pont ezt tapasztaltam, valahogy nekem jobban bejött, pedig akkor nem is tudtam, hogy UHD. Annyira nem érdekelt ez a dolog
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz jose999 #85245 üzenetére
És tesztelted, hogy olyan távolságból látod-e egyáltalán az UHD előnyét? Mert a szem felbontása akkora, hogy csak 1,5m-ről tudod megmondani 50 col esetén, hogy UHD-t nézel-e vagy HD adást Ezért gondoltam, hogy egy jobb FullHD TV-vel jobban járnál, hiszen ami miatt megvetted a TV-t abból nagyon valószínűleg nem látsz semmit
[ Szerkesztve ]
-
jose999
senior tag
Nem egészen erről volt szó. Típus említve sem lett. Erre jöttek ezek a hozzászólások, amik egyértelműen azt akarták bizonyítani, hogy a 7es széria alatt az UHD tv nem natív, sőt, kamu az egész..(#85051), (#85043), (#85041) stb. Erről a modellről meg annyit, hogy azon kívül, hogy 50 Hz-es, semmi más hiányosságát nem látom. Azzal viszont együtt tudok élni, annyi pénzért, amennyiért vettem
(#85244) PuMbA egyenlőre megfelel, ennyiért nem kaptam volna jobb Full HD-t. Egyébként egyáltalán nem annyira gáz, mint amennyire vártam/mondták...
Szerk.2: kb 2-4m
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A TV 4K, mert ha ráküldesz egy 4K jelet HDMI-vel, akkor az összes pixelt megjeleníti 1 az 1-ben, ezt bármilyen üzletben bizonyítják neked, de én személy szerint cseréltetném egy jobb FullHD-ra, ugyanis a mozgásfelbontása nem valami jó (ennyi pénzért csak alsó kategóriás lassú válaszidejű 4K panel + olcsó elektronika jár) és egy jobb FullHD TV esetén több részletet fogsz látni mozgás közben
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Olvastam a meggyőzési próbálkozásokat, amiket a jelek szerint félreértettél.
Az volt a lényege, hogy sajnos megvetted az egyik legvacakabb UHD tévét, aminek vannak korlátai, de a Samsung sehol nem ígért olyat, amit ne tartana be. Legalábbis ezzel a tévével kapcsolatban, mert voltak baklövéseik.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz jose999 #85239 üzenetére
Nem vagyok a Samsung illetékese, de némi fogalmam van az UHD tévékről, ezért biztos lehetsz abban, hogy a tiédet is annak, UHD-nak fogják minősíteni a válaszban.
A natív UHD azt jelenti, hogy a kijelző képpontjainak száma 3840x2160 és ez rendben van.
A full HD TV is kizárólag akkor mutat valódi full HD képet, amikor a beérkező jel 1920x1080-as, egyéb esetekben felkonvertálás, skálázás történik.
Nem értem a problémádat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jose999
senior tag
"Üdvözlöm Önöket!
Kérdései lennének, amire szeretnék első kézből "A" Samsungtól választ kapni!
2015.09.21.-én, 8 napja vásároltam a xxx Euronics üzletben egy UE50HU6900SXXH típusú UHD (?!) televíziót. Fenntartásaim vannak így, 1 hét használat után . Valóban UHD ez a televízió?! NATÍV 4K UHD ?! Mert én annak vásároltam, ha nem az, nekem ez a tv nem kell! Vagy csak felkonvertálás esetén jelenik meg a 4K-s kép? A Natív UHD TV folyamatosan 4K-ban megy, pl a tv stb, nem pedig CSAK ÉS KIZÁRÓLAG mikor UHD tartalmat KÜLSŐ, MEGFELELŐ jelforrásból futtatok. Átverve érzem magam! UHD TV-nek lett eladva egy olyan tv, ami nem az! Ha mégis tévednék, kérem javítsanak ki, válaszaikat egy szakértővel megvitatom. Viszont ha nekem van igazam, kérem jelezzék, mit tehetek, mert nekem UHD televízió kell, nem egy "hamis" akármi!Várom mielőbbi válaszukat!"
Kíváncsian várom a Samsung válaszát. Gondoltam megosztom veletek is, remélem nem baj
-
Redeckt
tag
válasz zozika2 #85229 üzenetére
Elsősorban a szélesebb színtér biztosítására szolgáló technológia.
Megléte esetén, a Rec.709 szabvány által előírt színtér, több, mint 100%-át, a mozikban előírt szélesebb DCI színtérnek pedig ~ 90%-át is meg tudják jeleníteni az idei LCD TV készülékek.
Már csak a megfelelő tartalmak áradására volna még szükség. És ez sajnos nem holnap lesz.
(#85233) Zsigi72: Áramtalanítás volt?
-
Melafoto
senior tag
válasz yvsmad #85188 üzenetére
Sajna a 3 USB közül mint a 3 db-ot próbáltam. És lehet nem írtam, de eddig 3-4 évig így működött (1USB vinyó, 2USB pendrive)
Szerintem annyi lett a tvnek. Allshare-en keresztül is mindig azt írja nem támogatott formátum. Ezt csak végső elkeseredésemben próbáltam.-Mela- -Tudatlanság a legnagyobb fegyver- Mi Mix 2s Black (EUStock) +Mi Band 3
-
veterán
-
Zsigi72
aktív tag
Pár perce sztrájkba kezdett a tv-m.
UE48H6400 bekapcsolja magát, smart tv felirat megjelenik, majd eltűnik és kezdi elölről, közben a kis piros led 4x villan fel.
Valakinek ötlet? -
blakey
titán
válasz Flashback #85231 üzenetére
Túlpásztázás (overscan) be van kapcsolva. Kapcsold ki.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Flashback
addikt
Az miért van hogy az F6400-es TVmen nem látszik az egész HDMI kép?! Több laptoppal is próbáltam. De olyan mintha körbe a kép nem látszódna! Mi lehet az oka?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Évek óta használok monitornak egy Samsung LCD TV-t ( LE26r8 ) HMDI-n keresztül összekötve notebookkal. Már megvétel után feltűnt, hogy a TV-n található 2db HDMI port nem egyforma. A használati útmutató, vagy a leírások persze ezt nem említik. Azaz, csak a HDMI in 2 portban megfelelő a kép. Mivel a tv HD Ready a notebook kijelző is 1360x768, 60Hz, ezért így minden ok volt eddig, mert csak az egyik portot használtam. Viszont, most szükségem lenne mindkettőre. Amikor átrakom a HDMI 1 portba, akkor a 60Hz helyett, csak 30Hz-et tud. Minden beállítás ugyanaz, de a kép nem lesz éles a 30Hz miatt. A VGA beállításokban már próbáltam mindent, de abban a portban csak 1280x felbontásig tudja a 60Hz-et. Ez mitől lehet? Próbáltam egyéni profilt is létrehozni, ahol megadtam az 1360x768-at 60Hz-en, de amikor átállítom arra, akkor kiírja, hogy nem támogatott formátum.
Szeretnék majd konzolt (PS3 -4) is a tv-re kötni, de attól félek, hogy nem lesz megfelelő a kép a HDMI 1 portban. A másik HDMI pedig foglalt....
A válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
zozika2
tag
Helló! A JU6800-ról mi a véleményetek? Nem sok mindent találtam itt róla.
Mi ez a nanokristály??
Köszi! -
Apaanna
csendes tag
válasz Flashget #85222 üzenetére
a komoly ebben az értelemben a felső kategóriát jelenti, az meg a 7000-től van.
Igen, ezért gondoltam idézőjelbe tenni, ez is igen fájdalmas kiadás egy tévéért (nekem csak az marad akármit is tud), de 15 éve egy 72 cm planót nyúzunk, úgyhogy eljött az ideje a váltásnak.
Viszont tapasztalat róla a topicban egyenlő a nullával.
Nem is találtam egyenlőre semmit magyar oldalakon, jön majd a külföldi oldalak nézegetése.
-
ruti
Közösségépítő
a Samukon nem működő WD esete:
yvsmad:
Y kábel sem segít, tehát nem tápellátási problémahaver valamikor beviszi műszaki egy áruházba, és kíváncsiságból rákéredzkedik többfajta TV-re a hdd-val, és meglátjuk
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
veterán
-
Flashget
félisten
válasz Apaanna #85220 üzenetére
A család szeretne egy új "komoly" tévére beruházni.
a komoly ebben az értelemben a felső kategóriát jelenti, az meg a 7000-től van.
Maga a kiválasztott ettől még jó lehet, mert se 4K, se íveltség egyszerű FHD valós 100Hz-es tévé.
Viszont tapasztalat róla a topicban egyenlő a nullával.Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
Nincs elnézés, elég volt a vitából! Mi a csudáért nem privátban írod le ezeket? Senkit nem érdekel a személyeskedésed! Pláne úgy, hogy - szerintem - nincs igazad.
[ Szerkesztve ]
-
Apaanna
csendes tag
Sziasztok!
A család szeretne egy új "komoly" tévére beruházni. Kb. 300e.-Ft. áll rendelkezésre. Milyen típust tudtok ajánlani? Elsősorban tévézésre, játékra (x-box 360) és netre használná egy kicsit a család lassan serdülővé növő része. 55 coll környékére gondoltunk....de nagy a kínálat...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Most ez tetszik: UE55J6200AWXXH[ Szerkesztve ]
-
fisco
csendes tag
válasz Redeckt #85186 üzenetére
Elnézést a többiektől. Ajánlom olvasd el még egyszer fisco (#85175), én nem kerülöm a választ csak felesleges mert mindent meg tudsz magyarázni (lyukat beszélsz mások hasába) mert olyan nagyon különleges vagy. Egyszerűen nem értem hogy tudsz olyan Tv-t H6400 ajánlani amiről azt sem tudod hogy néz ki, nekem van, és ha visszaolvasol akkor nem csak nekem van vele gondom, de a visszaolvasás neked nem erősséged. A képe nagyon szép, de ennyi pénzért azért egy kicsivel többet várt volna az ember. Én csak véleményt mondtam te kötöttél bele úgy hogy nincs is ilyen Tv-d. Szerintem a bohóc te vagy, hogy olyan idegen szavakat használsz ami nem ide való. Egy ilyennel vitázni te jó ég!
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
De azt ne felejtsd el, hogy ez a kalibrálás nem a tv csatornák nézéséhez kell, hanem BD filmek lejátszásához elsősorban és valamilyen céleszközről (média lejátszó vagy BD lejátszó) való lejátszáshoz.
a tv csatornákhoz szerintem teljesen felesleges, mert szinte mindegyik másmilyen képet ad, de a kapott kalibrált értékeket kilehet próbálni rajta. (most itt a színek különböző műszeres kalibrált értékeire gondolok nem az általános beállításokra ami az összefoglalóban van írva)Realme GT Master Edition
-
dethroner
veterán
Azoknak, akik szintén szentségeltek már a darabokra hulló 3D szemüveg miatt: visszaküldtem a boltnak (220 volt) a két szemüveget és kaptam helyette két újat Szóval aki 1 éven belül van (azt hiszem kellékekre ennyi garit adnak) az próbálja meg elintézni, hátha sikerrel jár.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Flashget
félisten
válasz Clever0 #85201 üzenetére
nem tudom, de ránéztem itt. [link]
mivel most hoztam haza amit rendeltem, első blikkre teljesen más a touchpad része és a smart funkció gombok. amit a telekomban lehet venni 2012-es amiről kérdezel 2013-as kiadás.
Ami az 1500-ban alul van itt felülre került és más funkciók is kerültek bele.
Amiről nem esett szó a netezésen kívűl alkalmas a tv kezelésére is a bill. legalábbis az alapfunkciókhoz jó.
Amit hazahoztam tökéletesen jó az F6640-hez és magyar kiosztású gomb, de a tv-ben az alap angolt át kell állítani magyarra mielőtt meglepődik valaki.Realme GT Master Edition
-
Tegla80
addikt
válasz CoolBoy323 #85203 üzenetére
Szia
Sajna nem pontos a betujelzes amit irsz....("EH" letezik es 2012 evj,de "HE" nem letezik,viszont "H" igen ami 2014evj )...De ha az 5030 stimmel,akkor mind1is,h milyen wifi stickel probalkozol mert sikert nem tudsz vele elerni.Maga a tv nem alkalmas a feladatra mivel nem smart tv,igy kezelni sem tudna a sticket.
Az EH5300 es az ES5500 ami smart ,de meg nincs bennuk wifi,igy ezekhez sztem jo lehet....[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
veterán
válasz sztanesz #85209 üzenetére
Amúgy valóban a kalibrálás lenne az igazi. Többen mondták akik műszerrel lövették be, hogy nagyon megvoltak elégedve az eredménnyel. Én ezidáig kihagytam, mert félek, hogy nem tetszene a végeredmény. Aztán lehet, hogy nem így lenne.
-
sztanesz
tag
válasz sityupityu #85208 üzenetére
Valahogy nem az igazi, ezert kérdeztem rá , hogy kipróbáljak olyat ami másnak tetszett.
Azért köszi!Gigabyte B550 Gaming V2, Ryzen 5 5600,32gb 3600Mhz ram, gigabyte 1050Ti OC http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
veterán
Az is lehetséges, bár nem gondolom, hogy ebbe a hibába esett volna. Szerintem dugdosta mindenhova amikor nem akarta vinni neki.
Egyébként ez baromi érdekes dolog. Valóban, egyértelműen fel van tüntetve az összes samu tévén, hogy melyik usb kimenetre kell a hdd-t kötni, de nálam viszont tök mindegy. Négy különböző külső hdd-m van és mind a négy megy bármelyik usb kimenetről. Arról is ami elméletileg csak a pendrive részére van.
Rengeteget számít a kábel is. Én is vettem olyan usb hosszabbítót amitől egyik sem ment. Utána vettem egy másfajtát és azzal már jó volt.(#85207) sztanesz: Ha nem akarsz kalibráltatni akkor lődd be szemre olyanra ami neked tetszik. A legtöbben ezt csinálják. Bocs BBÉCI.
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz CoolBoy323 #84983 üzenetére
Egyrészt mi az a He5030, másrészt biztos vagy abban, hogy bármilyen WiFi adaptert felismer és kezel az a TV?
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Egy ES6300-am van, ami egyszer össze volt már kötve aktív mélynyomóval úgy, hogy az csak a mélyet adta, közben szólt a tv hangszóró. Most nem jön ez össze, vagy csak saját hangszóró vagy csak külsőt enged (régen csatlakoztatáskor kínálta fel; TV+külső hangszóró opciót). Kivehették ezt az opciót a jelenlegi (002005) verzióból, vagy trükkösen volt összekötve (fejhallgató kimenet+rca bemenet)? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #84983 üzenetére
UP
-
BBéci
legenda
válasz sztanesz #85199 üzenetére
Akkor Neked is külön leírom, amit már több tucatnyiszor.
Mindegyik tévé önálló "egyéniség", nem létezik olyan beállítás csomag, amelyik akár két azonos típusú és méretű példányra illene. Amennyiben lenne, a gyárból úgy jönnének ki, de mivel egyedileg, műszerrel kell kalibrálni a tévéket, a végfelhasználóra marad ennek az elvégeztetése.
Mértünk, kalibráltunk F7000 tévéket, nem találtunk egyetlen azonos értéket sem. Többnyire durva eltéréseket mutatott a műszer, például az ami az egyiken mínusz 12, az a másikon plusz 16.
Ennek fényében cselekedj!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest