Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben06
tag
válasz adise #159794 üzenetére
Édes Istenem, te aztán megmomdtad. Úgy látom itt is személyes sértésnek veszik, ha valaki nem ugyan azon a véleményen van mint Ti. Agyonhápoljátok ezt a szar Oledet, mert nektek az van. Ha egy barlangban laknék ott jó lenne az Oled szarotok, de mivel már kijöttünk a barlangból a fényre, ott már kell a fényerő. Tipik magyar mentalitás jellemez, szóljunk be csak mert nem tetszik neki ugyan az mint nekem. Köszi azoknak akik segítettek. Csáo
-
veterán
-
adise
őstag
Mondjuk, aki a szinhuseget mondja problemanak egy olednel , azzal lehetetlen erdemben vitatkozni. Vagy nem is volt oledje vagy teljesen fogalmatlan mit is kell nezni tevetol fuggetlenul.
-
lala666
őstag
válasz Gaben06 #159787 üzenetére
A színhűség teljesen ott van, végtelen kontraszt meg többet ér a fényerőnél mert amúgy sem hegesztő szemüvegben nézek tévét. Lcd-nél a szokásos problémákat még mindig látom, focimeccset utálok nézni rajta pl.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Vhiktor
veterán
válasz lala666 #159782 üzenetére
Egyetértünk. De nem vagyunk egyformák.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lala666
őstag
válasz sityupityu #159781 üzenetére
Ez így van. Azért az elég komolytalan mikor azt írják nézhetetlen
[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
veterán
válasz lala666 #159779 üzenetére
Bár én jelenleg lg-t használok, de azt tudom, hogy oled után nem kéne már semmi más annyira más szint. És én is aláírom, hogy teljesen elég a fényereje. legalább is nekem igen. De ha nem lenne elég az sem érdekelne, akkor besötétítenék inkább, annyira sok minden szól mellette...
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Vhiktor
veterán
válasz lala666 #159779 üzenetére
Csak meg kell szokni. Sokan az sdrt is hdr fenyerovel nézik. Nekik utána minden sötét.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lala666
őstag
válasz Sonex79 #159778 üzenetére
Én nem is értem ezt a sötét problémát, elég fényerő van ezeken az oledeken. Valami nagyon rosszul van ott beállítva. 25 ön van a fényerő nappal este 16 ra mert zavaró sdr ben, és ez csak egy s95b....
[ Szerkesztve ]
-
Sonex79
aktív tag
Nálam meg simán tökéletes, egyik középkategóriás qled tv-m sem volt világosabb a nappaliban (q80t, x93j). De ott van a rtings is: "The Samsung S90C is a fantastic TV for every usage. It has good SDR peak brightness, so it's great for watching TV shows or sports in a bright room, especially with its superb reflection handling"
-
PuffyDog
tag
válasz PuffyDog #159610 üzenetére
Kint volt a Samsung szervize, ezt is megéltük. Kijelző+alaplap csere a szakvélemény eredménye. Az nagyjából egyenlő azzal, hogy új TV? A Samsung központ ilyen esetben hogy reagál? A hiba bejelentésekor kértük a Webshopot, hogy inkább cserét vagy pénzvisszafizetést szeretnénk, nem akartunk kókány munkát és az is rátett, hogy több, mint 2 hónap volt ez az egész folyamat.
Ha kell kijelzőt és alaplapot is cserélni nagyjából abból tevődik össze a TV, nem?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Sonex79
aktív tag
Nekem egyszerűen normál kép üzemmódban megy, csúcsfényerő van magasra állítva, fényerő optimalizálás ki vagy be van kapcsolva attól függ hogy mit nézek vagy mikor. Ezekkel a sima tv adások, sport stb simán nézhető, leesik néha a fejem tőle 😂😂 ja és nekem is volt q80t na annál sokkal jobb ez a tv.
Hdr módhoz szintén a normált használom a kontraszt javító alacsonyra lett állítva és ki van kapcsolva a fényerő optimalizálás. Nagyon jó vele filmeket nézni itt is sokkal jobb mint a qled.
Ezekkel alapban sztem tök jó a kép.
De biztos lehet ezt még kavarni, színekkel játszani meg vannak profi kalibrálók, de nekem az most nem kell.
A kontraszt javítót minden módban húzd le alacsonyra pl. játék módba is. Az nagyon haza vágja a képet. Szín 25-nél nem kell magasabbra.
Ja és normál módban a csúcsfényerő magasra állítással egyből megnő a fényerő. A fényerő optimalizálást is kapcsold ki ha nagy fényerőt akarsz
[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
Sziasztok. 65S90C. Nappaliban egy 65Q80A-t váltott. Mindíg is szerettem volna egy OLED TV hát így lecseréltem. Használom pár napja, megmondom őszintén teljesen csalódtam. Nagyon megbántam, hogy eladtam a Q80A-t. Egyszerűen nem tudom beállítani úgy, hogy jó legyen a képe. Képbeállításokban a Normál, eco, film, filmmaker módban nincs fényereje a TV-nek. Sötét nézhetetlen. A Kiemelt mód még úgy ahogy de ott meg állandóan leszabályozza a fényerőt a rendszer. Hiába ki van kapcsolva az energiatakarékosság, fényerőszabályzás, akkor is változtatja a fényerőt. De nincs is akkora fényereje mint a korábbi qlednek. Kiemelt módban annyira túlszaturált a képe, hiába kikapcsolom a képjavítókat, színerősséget is lejjebb vettem sehogy nem jó. Akinek van ilyen TV je, milyen beállításokkal használja, tapasztalt ilyeneket? Ez az Oled? Vegyek inkább Qledet? Tanácstalan vagyok.
-
tigribigri
tag
válasz horvathpeter #159767 üzenetére
A Q60C és a Q60D lényegében ugyanaz a TV az RTINGs.com tesztje alapján csak a HDR megjelenítésben egy picit jobb a Q60D. Viszont az 55Q60C 195k-ba kerül az 55Q60D viszont 250k-ba.
Gondolom azért ilyen nagy az árkülönbség, mert a Q60D az újdonság. Mindig ezt csinálják a gyártók... -
horvathpeter
aktív tag
válasz tigribigri #159765 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget. Olvasgattam én is fórumokat, teszteket és végül úgy döntöttem, hogy beruházok egy QE55Q60DAU típusra. Gondolom nem lehet egetverő különbség a Q60C és a Q60D között, azon kívül, hogy egyik 23-as másik 24-es modell. Remélem beválik.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
addikt
válasz horvathpeter #159764 üzenetére
Mondjuk én QLED alatt már nem vennék TV -t. Főleg, ha a Q60C abban a méretben VA, aminek a fényereje is jobb, mint a másik két említett modellnek.
De ha kilépsz a márka árnyékából, akkor már Mini LED is van hasonló árban, csak nem tudom most hogy állnak a szoftveres marhaságokkal...
ZX Spectrum - Commodore 64
-
tigribigri
tag
válasz horvathpeter #159764 üzenetére
Nyilván a Q60C jobb mint a 8000-es sorozat. Nagyobb szerintem a különbség mint a 7000 vs 8000 között. Jóval nagyobb a kontraszt, mélyebb a fekete, jóval nagyobb a fényerő, szélesebb a színskála. De ugye az 55cu8002 az 150k, az 55Q60C pedig 195k. Hogy ennyi neked belefér-e az jó kérdés. Én fél évvel ezelőtt vettem pont az 55Q60C-t, és nem bántam meg, jó kis TV.
Viszont méretben elég az 55 col? Én utóbb mindig megbánom, hogy miért nem vettem egyel nagyobbat -
horvathpeter
aktív tag
válasz tigribigri #159763 üzenetére
Értem. Közben nézegetem őket, és megakadt a szemem a QE55Q60CAU-n. Tudom, hogy belépő kategóriás qled, de nekem a mostani AU8000 is teljesen megfelelt. Kérdés, hogy 7000, 8000 szériát érné meg, vagy a Q60? Menyyire jobb egy 8000 szériától mondjuk?
-
tigribigri
tag
válasz horvathpeter #159762 üzenetére
Amennyire én olvastam róluk a Samu 7000 és 8000 sorozata nagyon hasonló. A 8000-nek állítólag szélesebb a színskálája, jobb egy kicsit a fényerő, meg talán jobban néz ki. De amilyen tesztet olvastam nem jelentős az eltérés.
Mindkettő belépő kategória...[ Szerkesztve ]
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok.
A tv-m megadta magát, így kell vennem másikat.
A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a Samsung 7000 és 8000 szérria között általában? Jelen esetben az UE55DU7172 és a az UE55DU8002 között? Utóbbi még nem kapható itthon? Nem nagyon láttam sehol, csak a 7172-t. Esetleg tudni, hogy mikortól lehet itthon kapni?Köszi.
-
alaves
addikt
válasz Sonex79 #159756 üzenetére
Az előzőekben leírtam az S90C működését a kattanás kapcsán. Az alkatrészek is folyamatosan változnak egy szérián belül is, lehet hangtalan relé is benne. Ha viszont kattanni kellene, akkor 2 perces áramtalanítás is segíthet. Az is lehet, hogy valami folyamatosan gyorsindítás módban tartja a TV-t pl. USB HDD, smarthings, hdmi-cec, wifi-n lógó app, stb.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz szjoci #159758 üzenetére
Samsung fiókodba jelenkezz be, akkor lesz app áruház. Ha úgy sincs, akkor 2 perces áramtalanítás.
Ha stabil az 5GHz-es wifi, akkor nem kell az USB lanos megoldás.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Q70C tévét, és lenne két kérdésem:
1. sosem használtam még tizen OS-t, így nem tudom hogy normális jelenség-e, hogy az áruházban applikációkra bökve ez a kép fogad:
A hálózat/internet elérés rendben van, kb 2 órámba került mire néha "elkapta a fonalat" és sikerült feltelepítenem pár alkalmazást...2. Mivel már fel van aggatva a tv falra, nem férek hozzá az usb porthoz így inkább megkérdezném: usb portra aggatott gigabites lan adaptert felismeri a tv?
Köszönettel,
Joci[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz Leonardo91 #159754 üzenetére
Nem igazán látom az előrelépést a Q60C hez képest, viszont drágább. Úgyhogy inkább a Q60C.
-
Leonardo91
senior tag
Sziasztok
Hálószobába 40-43col méret közt milyen típust ajánlanátok?
Néztem ezt a Q60D-t ez idei modell
Van valakinek esetleg?| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
hematoma1
aktív tag
qe55q80c most néztem, nem kattan.
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy a 2024-es modellekben nincs timeshift funkció? A felvétel nem is hiányzik annyira de a timeshift néha jól jött. -
blakey
titán
válasz AndrewTdi #159744 üzenetére
Ez egy rovar, nem pixelhiba. Jelentsd be.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
AndrewTdi
addikt
válasz tigribigri #159743 üzenetére
-
blakey
titán
válasz AndrewTdi #159740 üzenetére
Ez nem pixelhiba, hanem egy rovar vagy porszem beszorult. Jelezd.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Szerintetek a képen látható pixelhibat érdemes jeleznem a Samsung felé ha még Garis s tv? [kép]
2022 novemberében vásárolt 55QN90B -
Gaben06
tag
válasz alaves #159738 üzenetére
Szia. 2 napos a TV. Eddig minden bekapcs/Kikapcs után van kattanás. Akkor ezek szerint ez másik relével szerelt valószínüleg. Csak azt nem szeretném ha megadná magát mert ez valami hibás relé. Kétségbeesni nem fogok, csak érdekel a dolog. Ha ez ilyen akkor elfogadom. Csinálok egy visszaállítást.
-
alaves
addikt
válasz Gaben06 #159737 üzenetére
Az S90C kattan ki/be kapcsolásnál. Ha bekapcsolásnál nem kattan, akkor éppen valamin dolgozik, pl. kompenzáció. Kikapcsolásnál 10 sec múlva kattan, ha nem gyűlt még össze 4 üzemóra a kompenzációhoz, ha összegyűlt akkor a 7-8 perces komp. után kattan. Ha soha nincs kattanás, akkor vagy más relével szerelték vagy hibás az fw vagy beragadt az fw (factory reset szükséges menüből).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gaben06
tag
-
AMD Power
titán
Jók lettek ezek az új Neo Qled Samsungok.
-
Sonex79
aktív tag
válasz lala666 #159727 üzenetére
Én még nem hallottam kattanást, eddig 1 vagy 2 alkalommal írta ki h kikapcsolódás után panel frissítés megy, de akkor sem hallottam semmit (ez kb másfél hetes tv amúgy). De az is lehet h tényleg nagyon halk zaj ez és nem tűnik fel. De ha majd hallom próbálok nem kétségbe esni 😂
-
g2gti
tag
válasz tigribigri #159732 üzenetére
Köszi igen elég alap, de csak netflix, Disney fut rajtuk és nappaliba kellett, ott meg nagyobb fényerő jól jön, további szép napot
-
g2gti
tag
Múlt héten vettem akciósan Samu 65cu7172 tvt Mediaba és most látom ugyanott akciós az LG UR78003LK tv, nyugtassatok meg jobb tv-t vettem (csak mert korábban nagyon LGt akartam de Samsung lett belőle) egyébként tetszik a tv tényleg szép a képe, én szeretem
-
lala666
őstag
válasz Sonex79 #159726 üzenetére
Minden relé kattan csak nem biztos, hogy észreveszed. Kikapcsolás után amikor panel frissítés van csak pár perc után kapcsol le olyankor nem veszed észre, ha nem figyeled.
-
Gaben06
tag
Sziasztok! 65S90C. Lehet amatőr kérdés, de nem találtam rá választ a neten. Ki és bekapcsoláskor 1db kattanás az normális? Valami kapcsoló a TV-ben? Mert eddig egy TV-m se csinálta.
-
hematoma1
aktív tag
Van egy T-home beltéri egység műholdas adással. Szerintetek érdemes venni jobb minőségű HDMI kábelt,vagy jó egy sima is. A tv qe55q80c.
-
Rengete
aktív tag
válasz tigribigri #159721 üzenetére
Bocsánat, a pontos tipus lemaradt.
Samsung QE85QN85AAT -
őstag
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok. Barátom megkért, hogy keressek neki egy Samsung 85 colos tv-t 500ezerig bezárólag.
Találtam egyet használtan, kifogástalan állapotút. 2021 októberi vásárlás. 490 az ára most de nagyon erősen alkuképes lehet. Szerintetek érdemes megvenni? -
addikt
válasz tigribigri #159716 üzenetére
Igen, ezt értettem. Néha jó, de általában nagy a katyvasz, és sokszor más régiós készülék paraméteri szerepelnek az adott TV -nél.
Ez ilyen...de az is tök jó lenne, ha egységesen árulná készülékeit az összes gyártó. Vagy legalább típusonkét normálisan jelölné, hogy eltérő hardver specifikáció. Pl. a kijelző típusa.
Samsung -nál olyan készülékkel is találkoztam, ami az amcsiknál úgy került forgalomba, hogy 1 db 2.1, és 3 db 2.0 HDMI -t kapott. Európában meg mindegyik HDMI 2.1 -es volt. Szóval néha van olyan is, hogy nem az amcsik járnak jól.
Szerk.:
Jó, az utóbbi mondat sem teljesen igaz. Mert annál a TV -nél Észak-Amerika kapott VA panelt, hozzánk meg jött az ADS...[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz Daneeka #159702 üzenetére
Ha a jelforrásod HDMI, akkor a kábelről is le tudod lopni a hangot.
Nekem pl amikor még XBoX+monitoron játszottam, akkor egy párezres aliexpress-es HDMI capture card adta a hangot, annyi hogy bedugod a jelforrást, egy másik kábelt a tv-nek, és az eszközről leveszed a hangot egy jack-jack kábellel. Pont ezt a tipust már nem árulják."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
tigribigri
tag
-
tigribigri
tag
Persze vannak különbségek, én a legalapvetőbbet, legfontosabbat emeltem ki. Azonkívül kicsit leegyszerűsítve a dolgot minek a HDMI2.1, ha ugyis csak 60Hz-es a panel. Tehát ez is a panel képfrissítési frekvenciára vezethező vissza. Ezenkívül a Q70C-nek a kontrasztja nem nagyobb szignifikánsan mint a Q60C-nek (láttam olyan tesztet is ahol alacsonyabbra jött ki). Inkább talán egy kicsit fényerőben jobb, de az sem átütő.
Amikor a két típus között variáltam akkor az maradt meg bennem, hogy ez a panelfrissítési freki különbség nálam nem érte meg a felárat (kb. 30% árkülönbség). Persze aki komolyabb játékra keres, annál más a helyzet. -
addikt
válasz Little_Gaara #159713 üzenetére
A németeknél vannak "egyéni jelölések", de ez amúgy nem csak Samsung -nál igaz. Sőt, más márkánál is előfordulhat, hogy a német kiadás hardveresen eltér, és ezt jelölik is a teljes modellszámban. Ráadásul ez nem csak TV -re lehet igaz...
Szerk.:
Egyébként a Samsung még így is teljes káosz, mert volt hogy Európán belül is van ahol IPS, van ahol meg VA panellel forgalmazzták az adott készüléket.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tigribigri #159710 üzenetére
Mondjuk ez mérettől is függ. Ha például az 55 IPS, akkor általában felfelé is az szokott lenni. Az 50 és 43 meg általában VA. Illetve nem tudom van -e még egyáltalán 50 -es IPS. Régen sem igazán volt jellemző.
Egyébként displayspecifications -nél sajnos sok az eltérés, főleg Samsung esetében. Mert az Észak-Amerikai modellek eltérhetnek az európai kiadástól. Nem csak kijelzőben, hanem egyéb másban is. Csak ezt nem mindig említik minden oldalon. Sőt...
Tehát ez nem az oldal hibája, ha más adat van fent az itthon kapható modellhez képest. Azért van, mert eleve a más régióból jöhet az infó, aminél lehet eltérés...
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz tigribigri #159709 üzenetére
Van ott azért több különbség, nemcsak a 120HZ.
A 60 C-n nincsen HDMI 2.1 a 70C-n 4 darab, ezenkívül a 70C Twin tunerrel és valamivel nagyobb kontraszttal is rendelkezik. -
hematoma1
aktív tag
Ha ebből meg lehet állapitani?
-
addikt
válasz Little_Gaara #159703 üzenetére
Az a betűjel máshol van.
Pl. QE55QN90C vagy QN55QN90C. Mi az elején lévő jelölésről beszélünk.
QN az a Mini LED, sima Q az meg a QLED modellt jelöli.
[ Szerkesztve ]
-
Little_Gaara
tag
válasz ρσгτσ #159697 üzenetére
QN jelentése szinte változó országonként de elég sok helyen a Neo QLED rövidítése mert itt például Németországban azt mutatja a samsung oldalán meg megnéztem franciát, osztrákokat, angolok ott is QN.
Ezért érdemes utána járni minden ország samsung honlapján ha lehetséges. -
Daneeka
senior tag
Sziasztok!
Van pár teljesen analóg hangcuccom amiket fogalmam sincs, hogy kössek össze egy QE43Q60C….-vel.
Láttam neten olyat, hogy Samsung telefonon a SmartThings app tud olyat, hogy kiküldi a tv hangját a telefonra és akkora telefon 3,5 jack csatlakozóját kötöm össze a hangszórókkal de nálam nem volt ilyen opció az appban.Létezik esetleg olyan, hogy valami bluetoothos dobozka ami BT hangszóróként látszik a tv felé és annak a 3,5 jackjébe dugom a hangszórót? Vagy van rendes DAC-om is, a legjobb valami olyasmi lenne hogy TV-ből hang bluetoothon a dobozkába, dobozkán meg csak egy USB csati van amibe dugom a DAC-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest