Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Mankó #134193 üzenetére
Valaki mondja már meg, hogy Qled tv-knél hol lehet beállítani a hdr-t? Egyszer sem láttam még sehol felvilanni, hogy HDR ON
Ha HDR a forrás, akkor a beállítások felett lévő képüzemmód kiírja, hogy HDR (zöld színben), külön nem fog felvillanni semmi.
Pedig az infó ablak minden ilyesmit kiír. Felbontás, Hz, i, vagy p etc...[ Szerkesztve ]
-
-
Mankó
veterán
Valaki mondja már meg, hogy Qled tv-knél hol lehet beállítani a hdr-t? Egyszer sem láttam még sehol felvilanni, hogy HDR ON vagy bármilyen infót hogy bekapcsolt e vagy egyáltalán van e HDR a tv-n. Még Youtube hdr videóknál sem. De semmilyen hdr-re vonatkozó beállítást nem találok.
Már kívülről fújom a menüt, de még sem sikerült előcsalogatnom. Komolyan mondom semmi extra beállítást, infót nem lehet elérni ezzel az okostávval.Azt sem sikerült még elővarázsolni, hogy hány herzen megy adott az forrás, hogy egyáltalán van e frekiváltás, vagy milyen a felbontás. Nincs is infó ablak.
-
flash-
veterán
Udv
Samsung le32a451 es tv-n van elalvas kapcsolo? En nem talalom.. -
Adas
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Van egy 60”-os Samsung tv-m ami már nem garis. A tv felső részében sötétebb a kép bekapcsolás után egy darabig, majd megjavul. Ezt nem minden bekapcsoláskor csinálja, de elég idegesítő. Tudtok ajánlani jó szervizet, vagy valami megoldást a problémámra. Szeged mellett lakom, de a szegedi szervizbe nem szívesen vinném. Szétszedni meg nem merem
Köszönöm.
Ádám -
z123456z
őstag
Köszönöm nektek, ezt a piros dolgot kipróbálom majd. És még egy dolog eszembe jutott. Anyám küzd a menüs rendszerrel, lehet kapni hozzá hagyományos távot, amiben direkt dedikált gombokkal el lehet érni a dolgokat? Pontosan nem tudom, mire gondolt, de szerintem egy hagyományos táv megoldaná. 70 felett vannak, nem annyira magától értetődő ez a smart táv.
-
lowphas
tag
válasz z123456z #134183 üzenetére
2. Ha a fehéregyensulynal nem tudod neked tetszoen beállítani. A piros színt, pontosabban az alapszíneket tudod állítani, ha customra állítod a color spacet. Minden szín szintjét tudod állítgatni. Igazából egy próbát megérhet, ha csak a piros és/vagy keverékei a gondod. Eléggé el lehet itt mászni a dolgokkal, de max legrosszabb esetben reseteled a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Peace #134161 üzenetére
Van akit ez nem érdekel, van akit meg nagyon is... Ez már csak ilyen A tudat, hogy ott van és hibás, már bevésődött. Ezekre én is nagyon háklis vagyok...Nem olyan régen észrevettem a telefonomon néhány mikrokarcot. Ha valamire vigyáztam, akkor az 512gb verziójú XS MAX kijelzője, a hátulja már nem érdekelt.
Ott semmi nincs (nem volt), de a kijelzőn, ami törölgetve volt, erősebb fényben forgatva látva csak, sok apró mikrokarc.
Hogy a csába, mikor a hátulján semmi nincs és azt néha úgy vágtam ki az asztalra, hogy néha csúszott is?
Nyilván a sok kijelző törölgetésnél a kendővel olyan porszemcséket is sikerült megtalálni, ami már karcolt is.
De gyakran kell törölgetni, mert azt buzerálja a felhasználó.
Annyira idegesített a dolog, hogy a nillkin-től rendeltem teljes képernyőt védő üvegfóliát és amikor megjött két hét után beszámoltattam/cseréltem egy vadiújba, arany helyett asztrotszürkébe amire azonnal rá is lettek rakva TG-k előre meg hátra is.. Írtam is az xs topikba, hogy biztos nem vagyok ilyen téren normális, emiatt csak 35 ezrem ugrott, mert a nagyon jó haver a mobilos.Viszont arra emlékszem, hogy a h6400-os és a 8500-on is, kb fél év után csak úgy a semmiből előjött 3-4 döglött pixel. Nagyon pipa voltam...
-
Deck
titán
válasz Peace #134161 üzenetére
Ne foglalkozz vele hisz nem látod. Nálam már volt 3 Q7FN és mindegyiken volt.
Ha cseréltetsz semmi sem garantálja, hogy nem lesz. Sőt, ha lesz felhősödés vagy durva banding akkor aztán sajnálni fogod a dolgot. Ezekkel nem lehet együtt élni. 8db hibás pixelnek kell lennie 55"-nál. Van nálam is most is ennyi. Ez egy kijelzőcsere kártya szinte bármikorra.[ Szerkesztve ]
PS5
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Fater lg-je beadta a kulcsot. Nem volt türelme kivárni a javítást, ezért tegnap elvittem, és vett egy 50ru7452-t, MM 136 ezer akciós. Este segitettem beüzemelni, ma pedig felszaladtam pár percre, hogy segítsek pár dologban.
1. A csatorna sorrendet csak a kedvenc listára pakolva lehet szerkeszteni? Canshort-tal próbáltam, de elakadtam. Nekem az LG listát simán így szerkeszti, hogy betölti a jobb ablakba a meglévőt, ott kattingatva dobálja át a bal oldali üresbe, és az lesz az új lista. Ezt itt nem tudom megtenni valamiért.
2. A piros színt hogy lehetne lejjebb venni? Létezik, hogy a fehéregyensúly menüpontban a p nyereséggel?
3. Van valamikalibrálásbeállítás, ami tévéadásokhoz jó eredményt produkál? Szerintem így sem veszélyes, sokat nem kellene állítani a "természetes"-hez képest, de hát nem én nézem.Egyelőre ennyi, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy az emeleten van egy NU7102 szeriás Samsung TV. Ez egy asus jelerősítőn keresztül csatlakozik a hálózathoz. Az a problémám, hogy megy rajta a webbroser, megy rajta a nas film és zene lejátszás. De se a softwer frissítés se a youtube alkalmazás nem működik hálózati kapcsolati hiba miatt. A Samsung távsegitséges be tudott lépni tehát tutira van net és hálózat. Valami az applikációknak nem tetszik. Más is találkozott hasonló hibával? A Samsung nem tudott mit mondani erre.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #134178 üzenetére
És akkor mi van, ha te még nem láttál? Ez a jelenség akkor sincs ezen a sony-n.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Partizan182 #134178 üzenetére
Az előző direkt LED-es Sonymat (C-s széria) DSE miatt cseréltem vissza. Viszont a 65XF9005 igen jó lett, nincs ilyen probléma, pedig ez már FALD-s is. Közel sem hibátlan ez a TV, de DSE szempontból a legjobb ami eddig megfordult nálam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Fr3eWar #134174 üzenetére
Talán böngészőből el lehet érni, mert egy régi winfos xp egy akkori gagyi internet explorerével is sikerült megnyitni a YI home kamera képet minden gond nélkül, igaz, hogy hogy ott kínai volt még a kutyafüle is, de csak sikerült megtalálni az angol nyelvet is. Utána megadva az ip címet és jelszót, már jött is kép.
Tehát sikerült, ebből arra következtetek, ha egy ilyen régi IE is megnyitotta, akkor talán manapság nem gond egy tévé böngészőjével, akármekkora ganék is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #134162 üzenetére
Szerencsére ezen már túlment a technikai fejlődés a Sony-nál, és nagyon goromba is lennék, ha egy 2 és fél milliós tévének ez gondot okozna 2019-ben. Meg a csíkos öltöny zakó, meg hasonlók...
[ Szerkesztve ]
-
passat77
tag
Sziasztok!
Van egy UE40C6000-es TV-m, rá van dugva egy külső USB HDD, ami tökéletesen működik. De viszont, ha egy PC-re vagy laptop-ra dugom rá már nem ismeri fel. Sem formázni sem particionálni nem lehet Ötlet, hogy a rajta lévő adatokat le tudjam menteni?
-
olaszos33
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung QLED tv-t . Van arra bármiféle megoldás hogy magyar nyelven tudjam az irányítóról vezérelni? Ha a tv funkcióit nem is de legalább a youtube-t vagy google-t hang alapú szövegbevitellel?
Valamint van egy YI HOME kamerám. AZt hogyan tudnám a tv-vel elérni?
Köszönöm a Választ![ Szerkesztve ]
-
-
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltm egy Sony hangprojektort a 8-as soroztú tévémhez. Hdmi kábelen hibátlanul vezérli, megy a hangerőszbályzás, ki-be kapcsolás. Viszont rndom kiírja a tv, hogy bl hangfalat érzékel, akarom e, hogy az adja hangot? (Már az adja hdmi kábelen)
Van kapcsolódás, és mégse opcio, de hiába válsztom mégsét, újra előjön az ablak a végtelenségig, és nem tűnik el.
Jó nekem a hdmi, ezt bl faszságot nem lehet kikapcsolni?
Párosítást már megszüntettem, az eszközt töröltem, de mindíg visszajön." 10 milliárd légy nem tévedhet!"
-
Akellla
tag
válasz PuMbA #134169 üzenetére
Hát igen kicsit le vagyok maradva,pedig régen nagyon vágtam ám a műszaki cuccokat,de nagyot fordult a világ. Valószínűleg az ajándékkártyán lévő összeget egy jó hangcuccba fektetem majd ,legyen időtálló ,a mostani motyókák is 10 évesek gondolom nagy lesz majd a változás.
-
PuMbA
titán
válasz Akellla #134166 üzenetére
Soundbart nem igényel, mert kis 6 centis szokol rádió hangszórók vannak bennük, tehát az árukhoz képest rosszul szólnak. Normális hangfal kinézetű dolgot viszont meghalálja, úgy azért jóval jobban szól Majd meglátod, ha megvetted, hogy elég-e az a hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peace
nagyúr
válasz Akellla #134164 üzenetére
Senki se tudja előre, hogy mivel rukkolnak elő jövőre. A RU8002 nem egy rossz tv, de ha 294.000 HUF most az MM-ben, akkor már érdemes kicsivel többet rááldozni és megvenni a 65Q70-et, mert jelenleg 322.000-re jön kedvezménnyel és kapsz egy igencsak jobb tv-t a 8002-esnél. Itt a hátrány, hogy ki kell csengetni egyben a 460-at érte. És vagy felhasználod az ajándékkártyán jóváírt pénzt vagy megpróbálod eladni valakinek. A másik, ami még szóba jöhet, az a Sony KD-65XF9005B, de az 450.000, elképesztően drága. Nagyjából ezek az opciók jelenleg.
-
Akellla
tag
válasz Partizan182 #134154 üzenetére
Most akkor egy kicsit elbizonytalanodtam a vásárlást illetően.Tudsz ebben az ársávban jobb vételt,vagy várjak még ,bár ha egyre csak rosszabbak lesznek akkor ez sem jó ötlet....
-
Yager01
senior tag
válasz Partizan182 #134159 üzenetére
Akkor lehet hogy megnézem és csak akkor tesztelem ha valami gyanús ... Egyébként ma megrendeltem
-
Peace
nagyúr
Én is bánom kicsit. Látni nem látom ugyan, de a tudat ott motoszkál mindig. Nem kellett volna az a dead pixel test, mert amúgy meg elképesztően szép a kép és semmi baja!!!!
-
Csepy
őstag
Igen, ez kétélű fegyver.
Én a vertikális csíkomat épp valós körlmények között, az F1 kínai első szabadedzésén fedeztem fel. Volt egy zavaró, kicsit, tényleg csak hangyányit másabb árnyalatú csik, de igazaán csak akkor látszódott, amikor pásztáztak az égen, vagy a szürke aszfalton.
Regards: Csepy
-
-
Csepy
őstag
válasz Yager01 #134155 üzenetére
Nyilván, ahogy előttem bölcsen megfogalmazták, nézed, beállítod.
Aztán felmész youtube-ra és megnézel pár TV scfeen test vieót és nézed, vannak-e hibák.
koszos kép hatás (DSE) és vertikális csíkozódás (banding) kiszűrésére
Panel képének egységességének (Screen uniformity) vizsgálatára
átfogó test a panel sok tulajdonságának vizsgálatára
Mondjuk ezt a fenti három tesztet végig futtatod, és minden rendben, akkor örülsz.
Ami fontos, hogy ezeket ne nappal, hanem éjjel futtasd, mert sokkal jobban látszik mindenféle egyenetlenség éjszaka, full sötét szobában. Nappal sokmindent, sötétítés ellenére sem venni észre.
[ Szerkesztve ]
-
Akellla
tag
válasz Partizan182 #134151 üzenetére
Köszönöm a választ , 65 Ru 8002 be gondolkodtam de ha kiszámolom jobban jön ki ajándékkártyával a Q60 ,melyik a jobb tv?, árban nem tudok feljebb menni.
-
-
Akellla
tag
Sziasztok. A kérdésem hogy a Qe65Q60 as Tv miért nem ajánljátok.
Köszönöm a válaszokat . -
tajati
aktív tag
válasz PuMbA #134147 üzenetére
Igen mostmár mutatja a HDR-t a tv. És az xboxon is be van kapcsolva. A kérdésem az lenne hogy a tv-n milyen képbeállítasokat alkalmazzák: kontraszt, fényerő, élesség stb. Valamint az egyéb beállítások mint a kontraszt javítás,képmód stb. mit érdemes használni xboxnál, van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalatata? Mert az alapbeállítástok nem az igaziak. A tvm: samsung 50ru7402.
-
bivalyos
tag
. Ismételt kérdés.
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: bivaly
-
tajati
aktív tag
válasz Partizan182 #134143 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Sikerült
Még egy idegtépő kérdésem lesz. (Tényleg egy lámával álltok szemben) Milyen beállításokkal érdemes használni a kép esetében xbox-nál. Gondolom itt kontraszt fényerő stb. Illetve a game modot ajánlatos-e bekapcsolni?
Nagyon köszönöm előre
-
-
Partizan182
senior tag
válasz tajati #134141 üzenetére
"Press the Home button on your TV remote, and then navigate to and select Settings > General. Select External Device Manager, and then select Input Signal Plus. Select the HDMI port you connected your device to, and then press Select to turn the feature On. "
Menni fog ez.
-
bivalyos
tag
Sziasztok, adott egy Samsung UE55NU7023 tv, sajnos nem tudja a timeshift funkciót, van rá bármilyen mód hogy tudja? Elő tv adás megállítása miatt kellene.
Üdvözlettel: bivaly
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek miért nem jelenik meg a HDR a képbeállításoknál, ha rákötöm a tv-re (50ru7402) egy xbox one s-t? Xbox támogatja a HDR-t és gyári kábelével van összekötve.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz PuMbA #134136 üzenetére
köszi
esetleg valami hasznos tudnivaló? régen emlékszem, hogy a DTS hangsávot nem szerették a Samsung TV-k, utána kapott frissítésben erre egy upgrade-et, ilyen dolgok állnak még?
igazából sose volt ilyen TV-m, azért akarok most utánajárni rendesen, nehogy valami olyat fogjak ki, aminek esetleg van valami olyan baja (gyárilag rossz kijelzők, vagy hasonló), ami miatt szívhatok vele
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Csepy #134133 üzenetére
ó, köszönöm szépen az infót, így már talán több dolgot találok róla a neten
btw mennyire ajánlott ebben az árkategóriában? vannak nagy hiányosságai a TV-nek, vagy a benne lévő panelnek?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Yager01 #134128 üzenetére
az a baj, hogy ez a 7452-es modell valami közép-európai modell lehet, alig van róla infó a neten
-
Yager01
senior tag
válasz Partizan182 #134126 üzenetére
Igazából TV nézésre, filmezésre akarom használni illetve multimédiás tartalmat telefonról átlőni, YouTubeot nézni...stb. Fényévekre egyszer Xbox. A szoba nem full napos inkább árnyékosnak mondanám...
-
pohár
félisten
sziasztok!
sok véleményt nem találtam a topikban (kcsa vett csak szinte) a RU7452-es szériáról, MM-ban iszonyat jó áron van most az 50-es méret 136,5k-ért, mennyire jó maga a TV? (multimédiás felhasználás lenne többnyire, sok film/sorozat gépről lejátszva, néha kis TV, meg talán netezés/YT/HBO app)
-
Peace
nagyúr
-
Yager01
senior tag
-
-
Csepy
őstag
válasz Yager01 #134111 üzenetére
Nem rossz. A QLED alatti legerősebb széria. HDR-re korlátozottan alkalmas csak, nincs meg hozzá a megfelő fényerő.Szintén edgeLED megvilágítású, nincs emiatt hatékony dimming sem. Személyesen nem venném, igaz egyik másikat sem, csak netes rendeléssel, mert ha valami gáz van az adott panellal, ami nem számít hibának hiavtalosan, ami miatt szívózna valamelyik bolt, akkor simán elállsz 14 napon belül és rendeled a másikat.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
[link] Ezt a TV-t néztem ki a konyhába, a sütő felett lenne közvetlen. Ennek/ezeknek a TV-nek a hangszórója alul van? Mennyire nyírná ki az esetleges felmerülő gőz?
-
Peace
nagyúr
válasz Celtis #134109 üzenetére
TV távirányítóval sajnos nem tudok szabályozni semmit. 17 éves Genius Home Theater van rákötve DAC-al a TV-re. Csak a Genius távirányítóval állíthatom a hangerőt. Na majd otthon megkeresem ezt a beállítást, mert idegesít. Mondjuk automatikus kikapcsolást sem kerestem meg, pedig biztos lenne kemény 30 másodperc. Már legalább 3-szor felidegesített, hogy játszok vagy megy a film és kiírja a tv, hogy akkor ő lassan kikapcsol.
-
Celtis
veterán
válasz Peace #134107 üzenetére
Megpróbálhatod letiltani a TV-ben az anynet funkciót, habár én még olyan PC-t nem láttam, amelyikben lett volna HDMI-CEC támogatás. Szóval szerintem nem ez lesz az oka, de egy próbát mindenképpen megér.
Ahogy a szöveg is írja a CEC tiltással megszűnik az a kényelmi funkció, hogy pl. az erősítő hangerejét a TV távirányítójával szabályozd. Tovább a HDMI-ARC sem fog működni szerintem.
-
Peace
nagyúr
válasz Peace #134105 üzenetére
Ez lehet???
"By default, some HDMI devices are set to turn the TV on when they turn on. This feature is Anynet+, also known as HDMI-CEC, and allows you to control both devices with your TV remote. If you want to turn on your devices separately, you can turn off Anynet+ in Settings > General > External Device Manager, but you will no longer be able to use your TV remote for both devices."
-
Peace
nagyúr
Miért csinálja ezt velem a Q70, hogy kikapcsolom és visszakapcsol magától? Mikor megy a PC, akkor is. És ha megvárom, hogy lekapcsoljon PC, utána kapcsolom ki. Lépek kettőt és bekapcsol a TV. Ez milyen beállítás vagy mi ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kuponkunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk