Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #124397 üzenetére
90%, hogy pattintós az egész. Az enyémbe sincs egy darab csavar sem, vagyis de, 4 darab, ami a talpat tartja..
Végignéztem annó az első kijelzőcserémet, csak azért mondom. Szerintem ebből a szempontból szinte mind egyforma. Nem véletlen van sajnos, hogy lényegében pár láb letörése nélkül nem is lehet őket szétszedni..
Megpróbálhatod cseréltetni, de lehet rosszabb lesz a cseredarab. Amúgy, használat mellett nem nagyon fog látszódni, csak max akkor amikor fekete képet kapsz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz FollowTheORI #124398 üzenetére
lehet...
fck. pedig de örültem, mondom 4K, Samu HDR stb stb.... új, ráadásul...
nomind1....köszönöm a segedelmeket
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
válasz - = Zk = - #124397 üzenetére
Szerintem a műanyag burkolat mögötti fém merevítő keretre gondolnak, amibe a panel rögzíve van...
De lehet nem érdemes vacakolni vele.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
- = Zk = -
félisten
válasz FollowTheORI #124396 üzenetére
az a baj, hogy nem látok csavart a hátlapjában ahol az ominózus hiba lelhető.. ...
namajd lehet a pár napban nekifekszem, hátha... tudnék neki örülni...
elsőre azt hittem anno, hogy amikor kivettem, akkor megnyomtam... de mondom az előző TV-ét nem ... akkor ezt miért?!.. namind1.. köszi" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
válasz - = Zk = - #124395 üzenetére
Állítólag a keret mentén hátul lazítva a csavarokon lehet esetleg picit javítani, de amúgy együttélős sajnos.
Nappal kell használni világosban és akkor nem zavar.
Vagy olyan tartalomra csak, ahol nincs sok fekete/sötét szakasz.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
- = Zk = -
félisten
a gyászba, akkor 1 év után adjam el, vagy marad ez, amíg meg nem deglik.... hm...
köszi Urak..lehet ezt utólag orvosolni, vagy ez ilyen "élj ezzel együtt" dolog?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
PuMbA
titán
válasz - = Zk = - #124390 üzenetére
Az, ADS = IPS. Akkor a kontrasztja is harmad akkora, mint a régebbi TV-dnek, a feketéje pedig inkább szürkés sötét szobában az IPS glow miatt. Váltáskor ezek szerint nem vetted észre
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz - = Zk = - #124390 üzenetére
ADS, egyfajta IPS igen... egyrészt... meg azért ez egy középkategóriás tévé is... nem nagyon figyelnek/adnak még ezen a szinten erre a minőségre. Sajnos.
Még a 7-8 ezres szériák is gyakran voltak problémások az éleken vagy a sarkokban (meg a QLED is lehet az)... persze nem ennyire.
Ez sajnos ilyen.
Ha valaki ettől tutira meg akar szabadulni annak OLED tévét kell venni.
Vagy esetleg egy csúcs prémium LCD, de ott is lehet még probléma (egy pici).[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
- = Zk = -
félisten
válasz Geza26 #124391 üzenetére
a minek?!
ez kb 1 éve ilyen... nem változott semmit... csak zavaró... nem volt olcsó a TV akkor... hivatalos oldalon semmi hasznos infót nem látok.. szal.. passz" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Geza26
senior tag
-
- = Zk = -
félisten
válasz PuMbA #124389 üzenetére
UE49MU6470U..... kétlem, hogy ez IPS paneles lenne.. vagy de?!
-
PuMbA
titán
válasz - = Zk = - #124386 üzenetére
Milyen modell? IPS paneles modelleknél ez sokkal jobban előjön. Régi Samuk, mind VA panelesek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz FollowTheORI #124387 üzenetére
Ha zavar próbálhatod cseréltetni, de nem garantált hogy jobb lesz.
volt egy régi 50-es Samu FHD 3D TV-ém, használtan vettem anno, de annak nem volt ilyenje... ezt meg, dobozból ki, óvatosba a helyére.. és ez fogadott...
hm..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
válasz - = Zk = - #124386 üzenetére
Ha zavar próbálhatod cseréltetni, de nem garantált hogy jobb lesz.
Mondjuk ez azért így ezen kép alapján az átlagnál rosszabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok...
beleszaladtam egy ilyenbe...
na nem ennyire necces, csak a két hangszórónál és a felső kávánál alig...
a a samuval beszéltem, ők vmi saját, belső javítóprogival buzultak( TV menüjében belül ) ,de.. nem hatotta meg a Tv-ét
lehet ezt orvosolni házilag, szakival stb, vagy gari?!
persze magyar samu a termékem <3" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
mpo
veterán
válasz Takika14 #124384 üzenetére
Ha kalibrálni akarsz, te is megteheted, ha van elég türelmed és időd. Az nem 30 perc!
Legfeljebb nem tetszik és visszaállítod arra, ami most van.
Van rá műszer is, azzal könnyebb.
Letöltöd ami a cikkben van és máris nekiállhatsz, ezt meg közben olvasod, vagy a helpet.
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
PuMbA
titán
válasz Takika14 #124380 üzenetére
"Mennyibe kerül és pontosan mit/hogyan állítanak be? "
Vajon mit A szomszéd faluból a Juci néni által ajánlott beállításokat.....komolyan: a valósághoz legközelebbi képet, hiszen ezzel dolgoznak a filmkészítők is és ők ezt látják, amikor hátradőlve befejezték a filmet és elégedettek a végső eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Comes
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy “Ambient Mode” hogyan állítható be egy Q7F tv-n ?
Vagy csak külföldön elérhető ?
Válaszotokat köszönöm!
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
Takika14
aktív tag
Erről a TV kép kalibrálásról írna valaki infót?
Mennyibe kerül és pontosan mit/hogyan állítanak be? Megéri? Egyáltalán ki foglalkozik ilyennel, hol kell keresni megfelelő embert rá?
Ha jól tudom műszeres kalibrálásról van szó?!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz FollowTheORI #124375 üzenetére
De saját tapasztalataim szerint a szövegbevitelen kívül nem sok igazi előnnyel jár.
Ez a "tapasztalatod" erősen szubjektív, az egyik legnagyobb baromság és szarrágás, hogy már nem létezik fény/légegér.
Nemcsak a szövegbevitel volt ezáltal gyorsabb, hanem szinte mindenhova azonnal oda lehetett lépni, ahova a user akart. Most lehet nyomni a nagyon okos távon a gombot, ahol a kurzor dög lassan elér egyáltalán valahová. Akár applikáció, akár link, akár egy filmbe való előrelépésnél, azonnal oda lehetett lépni stb...
Vegyél tapipados bill-t, erre (is) rájött a szarszung...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz b_tomi3 #124374 üzenetére
Nem nagyon van alternatívája, főleg ilyen áron.
Nincs különbség a kettő között (számottevő). Általában apró design, szín és hasonló különbségek vannak.
Harmadik rész passz... nem is tudom miért kérdés mert LG tévéken kívül nagyon nincs ilyesmi tömeges használatban.
De saját tapasztalataim szerint a szövegbevitelen kívül nem sok igazi előnnyel jár.
A tizen és az említett appok rajta jól kezelhetőek és kellően egyszerűek a smart remote-hoz (ami a tévéhez jár).[ Szerkesztve ]
-
b_tomi3
csendes tag
Sziasztok!
~300k értékhatárig keresek tv-t. Ezidáig begyűjtött infók alapján az 55nu8052 a befutó. Számomra fontos a tv fizikális megjelenése is. Mindenképpen középállványos készüléket szeretnék, valamiért nem tetszenek a kétlábas darabok. 2,6-3 méter távolságból történne a szemle. 50% tv adás, 40% 4k/fhd tartalom külső hdd-ről, 10% youtube tartalom. 70% sötét szoba, 30% világos.
Elsődleges kérdés: van-e ebben az árkategóriában méltó kihívója az említett televíziónak?
Második kérdés: van-e számottevő különbség az nu8002 és az nu8052 között? Ha van, miben rejlik?
Harmadik kérdés: mennyiben korlátozza a felhasználói élményt a légegér hiánya youtube ill. esetleges netes tartalmak böngészésekor?Köszönöm a segítséget!
-
opi064
tag
Üdv Mindenkinek!
Bocsássatok meg, nem volt időm visszaolvasni, biztos szóba került már: az NU szériából melyik tipus a javasolt 150E-200E ft. között. 50" környékén. Úgy olvastam, hogy a MU szériához képest egy számot lépett az NU, tehát a tavalyi 6-os sorozat az most 7-es. Esetleg ez: 55NU7102. Fontos info lenne, hogy melyik-milyen panellal van szerelve (VA-IPS) .... PuMbA Mester, segítesz?
-
FirstAndroid
tag
válasz Partizan182 #124368 üzenetére
Köszönöm! Megnézem!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Partizan182 #124365 üzenetére
Ha tolok egy resetet HDR közben a beállításokra, akkor bekapcsolja a dinamikus kontrasztot. Akkor lehet, hogy ezért?
Hát jó, akkor ez lesz még egy próba, megnézem, köszönöm a tippet!
Annyi köze van a játékmódhoz, hogy, ha nem abban van, akkor nincs külön beállítás a HDR-hez, hanem ugyan úgy megy mint ahogy be van állítva, vagyis pl. beállítok 8-as háttérvilágítást, és 50-es fényerőt, akkor az HDR módban is így van.
direwolf
PuMbAKöszönöm Nektek is. Akkor megpróbálom mégis csak úgy, hogy marad bekapcsolva a dinamikus kontraszt, aztán meglátjuk, hogy lesz-e változás.
PuMbA Ugye játék alatt szinte folyamatos, (szerintem) lehet, hogy ezért, ezt nem tudom, még este próbálgatom egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
direwolf
őstag
válasz Partizan182 #124365 üzenetére
Amelyiken nincs local dimming, ott a backlightot (is?) vezérli. Sötét jeleneteknél leveszi, világosnál rátekeri. HDR-nél lehet, hogy a brightnes/contrastot is manipulálja.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Partizan182
senior tag
válasz FirstAndroid #124367 üzenetére
FullHD felejtős, nem is a felbontás miatt feltétlen, de FHD gépekbe már a leggagyibb paneleket rakják.
Ennyiért én NU8000 széria alá nem adnám, az már korlátozottan HDR-re is alkalmas lehet.
-
FirstAndroid
tag
válasz FirstAndroid #124301 üzenetére
Tudna valaki segíteni benne? Köszönöm!
-
Partizan182
senior tag
válasz Partizan182 #124364 üzenetére
Bocsi, látom hogy a KU6000-en nincs külön backlight dimming kontroll, szal simán lehet hogy a dynamic kontraszttal összegyúrták.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz PuMbA #124361 üzenetére
Nem a játék (mód) a lényeg, az XO dashboardja van túl egyszerűen "konvertálva" HDR-be. PS4-en ugyanez, a konzol UI szuper világos meg élénk, miközben a játék APL-je (average picture level) az SDR szintjén van (ahogy lennie is kell).
Kérdés, hogy ezeket a TV-ket mi értelme HDR-el etetni, sajnos a lényeget megjeleníteni nem tudja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz PuMbA #124359 üzenetére
Ezt olvastam korábbi hozzászólásodban is.
Én ezt úgy próbálgattam a Box-nál, hogy néha HDR-es játék alól visszamentem Dashboard-ra, és észrevehető volt a különbség (elég drasztikus) a ~10-es, és a HDR közbeni 20-as háttérvilágítás között. Persze mindez Játék módban. Lehet, hogy ezt az újabb tv-k már másképp kezelik, sőt biztosan.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz PuMbA #124357 üzenetére
Jahogyúgy. .R
Ha HDR módba kapcsol a TV, onnantól maxon megy a háttérvilágítás folyamatosan, ami számomra hosszabb távon kicsit zavaró. Persze lehet, hogy a fényerővel "játszik" a tv, de ez még kevés, bár ezt nem tapasztaltam 1.5-2 óra játék után.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
coppola
tag
válasz BlackPriest #124348 üzenetére
Sztem valami "ébren tartja" ,vagy "ébreszti". Csatlakoztatott eszközöket húzd le egyenként, hogy kiderüljön melyik az. Az is hatással lehet rá, hogy milyen szituban kapcsolod ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gombinyó #124351 üzenetére
Első körben annyira nem zavart, de majd akkor még próbálgatom.
PuMbA: Értem, köszi! Csak, mivel nem ad akkora élményt, az esetleges plusz fogyasztás miatt lehet nem hajtom a TV-t feleslegesen, plusz ugye esetlegesen több óra játéknál azért ott már lehet eszik a TV is rendesen.
Véleményem szubjektív...
-
PuMbA
titán
válasz hackeeeee #124350 üzenetére
"Próbálgattam, lényegében amikor koppra tolt háttérvilágítás van, akkor, valami előjön,"
Igen, mivel a HDR nagy dinamika tartományt is jelent, ezért pont a koppra tolt háttérvilágítás a lényege, hiszen így fényesebb dolgokat is tud mutatni a TV, mint SDR esetén, mint amikor a nap fele nézel a valóságban például.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz PuMbA #124349 üzenetére
Érthető persze, köszi!
Próbálgattam, lényegében amikor koppra tolt háttérvilágítás van, akkor, valami előjön, de, kanyarban sincs olyan, mint amit elvárnék. plusz ugye ott a dinamikus kontraszt, amit bekapcsol a TV.
Inkább maradok a HDR nélkül.
Más, konzolhoz, inkább a játék mód, vagy használható a természetes (natural) mód is? Természetesen kikapcsolt képjavító funkciókkal. Valamivel jobban tetszenek a színek természetes módban, és elméletileg az input lag is csak minimálisan több.
Véleményem szubjektív...
-
PuMbA
titán
válasz hackeeeee #124347 üzenetére
" Ha kikapcsolom, akkor közel azonos képet kapok, mint HDR nélkül.."
Mivel a KU6400 nem igazán tud HDR-t megjeleníteni, hiszen az csak a 7000-res, illetve ez évtől csak a 8000-res sorozattól van, muszáj valami tuning, hogy ámuldozzanak az emberek, hogy mégiscsak van különbség HDR-rel
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
Sziasztok! A tv-m bizonyos idokozonkent bekapcsolja magan a hattervilagitast. Mashol azt irtak, hogy az automatikus frissites lehet, de azt mar kikapcsoltam, halozaton sincs. Ki lehet ezt olni, vagy huzzam ki a konnektorbol?
Koszi!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgatom ezt a HDR témát a KU6400-al. Játék módban, ha HDR módra vált a tv, akkor látszik, hogy más beállításokat használ, mint HDR nélkül. Viszont ha átrakom természetes, vagy esetleg más módra, ott ez nem változik.
A fő különbség amit észrevettem, hogy HDR módban bekapcsolja a dinamikus kontrasztot.. Ez mennyire normális jelenség? Ha kikapcsolom, akkor közel azonos képet kapok, mint HDR nélkül..
Véleményem szubjektív...
-
mpo
veterán
Kimaradtam a pofozkodásból, mert a házimozi kezdő és haladó topikjában tudakozódtam.
A kiemelt és a film mód között is van élet, a normált használom, mint eretnek, Junior19 fórumtárs távoli segítségével (aki kalibrálásban jártas és a film módot javasolta, megértettem amit írt, ahogy azt is értem, amit Pumba ír) végül beállítottam magamnak, ami nem volt könnyű.
Aki azt hiszi, hogy lila fejeket és agyonpúderezett arcokat nézek normál képmódban, az téved, ez nem a kiemelt maximum színre állítva, ne keverjük össze a kettőt. Kinőttem a kifestőkönyv használatból.
Természetes bőrszínek vannak és a többi sincs "túlszaturálva".Van hajnalban a Da Vinci-n a "Tudomány a vadonban", (nem szoktam nézni), na az film módban jön be, a normál módra állított tévén is. Mégis meg tudták úgy csinálni, hogy azt nézzem amit kitaláltak.
Ez a lehetőség a többinek is adott, próbálkozzanak.Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #124340 üzenetére
Abban van igaza, hogy egyik fórumtárs se terjesszen butaságokat, főleg úgy, hogy "szakmabeliek"(?) is azt mondják, hogy nincs igaza.
Na, most már csak az a kérdés, hogy van-e joga bárkinek is eldönteni, hogy ki, mikor mond butaságokat, valamint hogy mitől vagy kitől válik a fórumtárs szakértővé?
Lehet, hogy inkább csak arra kellene (nemcsak itt) szorítkozni, hogy tapasztalatcsere legyen, ne pedig szaktanácsadás... -
coppola
tag
A multimédia tartalmak mesterkélt művészi játékok, és az egyén a saját ízlését elégíti ki velük, de az egyéni ízlést nem emelhetjük a standardek fölé, mert az többek között a más izlésűek félrevezetése, és a valóság megcsúfolása
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz FollowTheORI #124341 üzenetére
TE is ennyire értetlen vagy, olvasd már át többször is, hogy mit írtam, mert kb most ugyanazt írtad le, amit én.
Ettől függetlenül SD-re ez a tévé alkalmatlan, ha valakinek van ízlésficama hozzá, hogy egy nagy pacát néz, akkor tegye. -
nagyúr
válasz ΞΔGLΞ #124339 üzenetére
Nem érdemes személyeskedésbe menni.
Ma az egyik legjobb LCD tévé egy QLED... durva lenne ha gyengébb lenne mint egy középkategóriás tévé (SD-re is!!) - régebbi dologra utalva... pont. (Az összes reviewer is kontár és hazudik akkor gondolom.)
Azt hiszem ha van józan paraszti logikai képességed és jártál általános iskolába, nem kell tovább levezetnem.
Az meg hogy a studio referenciához, meg a szabvány színtérehez legközelebbi színtér/beállítás miért lenne butítás... hát no komment inkább.
De ügye, mint írtam a vélemény szabad, lehet ez a véleményed... de attól még nem lesz igaz vagy konszenzusosan elfogadott megállapítás.
Részemről off a téma innentől... mint főhülye, kiléptem ebből (okos enged? ).
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #20221952 #124334 üzenetére
Miben is van igaza?
Én, tulajdonképpen csak megjegyeztem az egyik fórumtárs mellett, hogy az alap filmmód nem jön be, ahogy más is írta, és nem is értem mi a lófüttyért kell ezen rágódni, írhattam volna cifrábbat is, de egyeseknek kicseszettül szúrja ez a szemét, vagy az, hogy nem tud váltani drágább tévére, ezért inkább beleköt minden szarba és nyomja az elméleti fasságokat, amit a neten elolvasgatott. Felőlem. Rólam lepereg...xD cöhh[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz FollowTheORI #124333 üzenetére
Még az szerencse, hogy te csak okosakat tudsz mondani/írni, pl a múltkori és az az előtti is, amin kiderült, halvány lila fingod nincs az qled tévékről, főleg nem egy q8 típusról...
De nagyon kíváncsi lennék a véleményedre, én mint ki...ott hülye, hogy okosodjak, hogy pontosan mi volt abban a hülyeség?
Vagyis te is azt állítod, hogy, hogy q8 az egy átbaszás és az 5 évvel ezelőtti tévém, ha lenne ilyen, az alapból hozná a szintet és emiatt én tekergetem, meg csavargatom a virtuális gombokat, hogy legalább azt (kép)minőséget elérjem?
Te, mint "QLED szakértő" kíváncsivá tettél? Várom a magyarázatot, mint főhülye?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #124335 üzenetére
Hát, lehet, én már túl öreg vagyok ehhez...
-
nagyúr
-
junior19
senior tag
válasz FollowTheORI #124335 üzenetére
Ez már nem is rőzse lesz a parázson, lesz az ilyen megnyilvánulásodra tábortűz is.
[ Szerkesztve ]
codec project
-
nagyúr
válasz #20221952 #124334 üzenetére
Itt a "szakmai" topicban igen... legalábbis 1-2x szólok aztán max ráhagyom.
(Ahogy eddig is tettem kb.)Szerintem azért a közösségnek van annyi felelőssége, hogy nem baromságokat terjeszt.
Főleg ha tájékozatlan emberek is járnak ide.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #124333 üzenetére
"Nem azzal van gond, ha valaki leírja egyéni ízlését vagy véleményét... hanem amikor hülyeséget terjesz és erről másokat győzköd:"
Oké, ebben igazad van, de most le fogsz állni minden olyan emberrel vitatkozni, aki szerinted ilyet terjeszt?
-
nagyúr
válasz #20221952 #124326 üzenetére
Nem azzal van gond, ha valaki leírja egyéni ízlését vagy véleményét... hanem amikor hülyeséget terjesz és erről másokat győzköd:
pl
"egy qled-et nem azért vesz a hülyéje, hogy lebutítsa, nevezzük így olyan szintre, amivel egy jóval olcsóbb tévén is megkapná a látvány, főleg 4K HDR-ben."Ami egy baromság.
Egyébként szerintem is túl lett ragozva a téma, elengedhetitek mostmár.
-
törölt tag
válasz direwolf #124331 üzenetére
"...meg dobtam egy kis rőzsét a parázsra"
Ja, azt látom.
Én korábban a Normál módot használtam, aztán egy kis csalás után (több napos pihenés előtt vétel nélkül átállítottam a képmódot Filmre és a több napos pihenés után elfeledkeztem arról, hogy a Film módra van állítva) teljesen megszoktam. Szerintem nem színtelelen (bár az igaz, hogy a harsányságtól messze van), nekem teljesen bejön ez a képi világ azokkal az icipici módosításokkal amiket végrehajtottam. Az persze más kérdés, hogy a DIGI kábel tv forrása továbbra sem jó - szerintem - de ez meg már nem érdekel.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #124329 üzenetére
Annyira fárasztó és értetlen vagy, hogy toplistás lettél nálam ezen a fórumon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #124325 üzenetére
Ebbe jó belekeveredtél most, de nem baj, ha kétled. Neked marad az elméleti kétkedés, nekem meg a gyakorlat. A különbség csak egy "picit elenyésző"... (irónia)
-
Partizan182
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #124321 üzenetére
Nem rosszabb, pont ugyanolyan, de írod hogy SDR-ben (FHD és SD) a Q gyengébb (amit kétlek, jól beállítva kb ugyanazt a képet kellene adnia, max a 4k upscale picit lágyít a képen).
HDR-ben is fontos a helyes fehérpont (D65), különben ott is elmásznak a színek, fényerő meg max, kell a specular-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #124320 üzenetére
Amit bemásoltál, azt próbáld értelmezni is, mert nagyon félreolvastad!
De segítek: nem azért veszünk Qled tévét, hogy egy olcsóbb típus beállítására butítsuk! Neked ebből az jött le, hogy minden maxra van tekerve, hogy az egyébként gyakorlatilag semmi tapasztalatod erről a tévéről, de azt tudod, hogy képminőségben rosszabb, mint egy régi tévé, hát gratulálok.
Annyiban igaz, hogy pl a 6400 FHD és SD tv adásokban jobb és ennyi, de én nem ezért vettem qled tévét, hanem a valós 4K HDR tartalmak miatt és abban megnézném, hogy melyik olcsóbb gané tudná ugyanazt a szintet, amit akkor a néző elé tár látványban.
Egyébként pont tegnap írtam, hogy nem bírom a max fényerőt... -
Partizan182
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #124319 üzenetére
Ha tudnád, kb 1 hónap kellett mire megszoktam a standardra kalibrált képet. Elsőre sárgának, szín- és kontrasztszegénynek tűnt, de ha már kifizettem a kalibráció árát hát úgy hagytam.
Aztán elkezdett feltűnni hogy minden (bőrszínek pl) milyen természetesek. Mennyi részlet látható az árnyékokban, bőrfelületeken, szöveteken, felhőkön stb. Meg a természetben játszódó jelenetek, pont olyan aranyfényű a fák között átszűrődő napfény mint IRL.
Egy hónap múlva poénból visszaraktam Normálra. Uhh, az összes sötét/világos részlet pápá (thank you dynamic kontraszt), mindenkinek vöröseslilás a feje (thank you extra saturation), a kép úgy ahogy volt egy kékes-lilás takonyban úszott (thank you hideg színhő).
De ez már évekkel ezelőtt volt. Elsőre mindenkinek nagyon nehezen csúszik le a helyesen beállított kép.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #124318 üzenetére
Közöd nincs hozzá, ki hogy használja tévéjét, de szerinted az csak is úgy lehet, ahogy idekihányod ...szerencsétlen...
-
Partizan182
senior tag
válasz direwolf #124315 üzenetére
Itt lehet a válasz:
"Értem én, hogy neked és másoknak ez jön be, de főleg egy qled-et nem azért vesz a hülyéje, hogy lebutítsa, nevezzük így olyan szintre, amivel egy jóval olcsóbb tévén is megkapná a látvány, főleg 4K HDR-ben. "
A hipotetikus vásárló megveszi a kuledet, majd rájön hogy rendes beállításokkal egy centivel nem jobb az SDR kép mint az 5 évvel ezelőtti LCD-jén. Mit tehet a szerencsétlen, felcsavarja a szaturációt meg a fényerőt maxra, így legalább érzésre jobb, meg nem tűnik kidobott pénznek / átbaszásnak.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gyeniko #124316 üzenetére
Nem, de ez hogy jön ide?
Képről van szó és nem hangról. A kettő nem ugyanaz. Minek egyáltalán összehasonlítani?
Te sem tudod, csak belewau, legalább írtál egy jó nagy marhaságot.
És hagyjuk már a csába, hogy milyen legyen a képbeállítás, többen leírták, hogy nem úgy szeretik, ahogy a valóságot látják, köztük én sem, de ez nem azt jelenti, hogy annyira elnyomnám a színeket, hogy aminek zöldnek kellene lennie, az foslila lesz, csak élénkebb. Mi a francot kell ezen értetlenkedni állandó jelleggel b...tok meg?[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz PuMbA #124313 üzenetére
+1 a film módra, hogy legyen egy kis olaj a tűzre
De komolyra fordítva, én sem értem, hogy mi jó a normál mód emberidegen, rideg színvilágában egyáltalán nem harsány, vagy túlszaturált, csak idegen. Főleg a bőrszín tényleg olyan mint egy púderreklám.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz PuMbA #124313 üzenetére
Csak irónia volt, természetesen nem csak eme szó alatt olvasható ez, hogy a moziban mennyivel ocsmányabbnak tűnik a kép, mint a tv-ben, ahol a minőségi felbontás talán súrolja a HD-t, vagy azt sem, ha a tv felbontást nézzük.
Az Avatar-t anno én Londoni IMAX-ben néztem meg. És akkor tényleg azt hittem lesz értelme újra moziba járni, de aztán az lett belőle, ami. Egyébként ez a kör alakú mozi építmény, ami már kívülről is futurisztikus látványt nyújt, olyan brutális minőségű hangrendszert építettek, hogy a filmben, mikor a nagy fa eldőlt, azt hittem a fejemre szakad egész Anglia. Hát a Pestiben újra megnézve a közelében nem volt ez a hangminőség. Szóval ott a képi világ a szemüveg ellenére sem volt fakó, hanem színes, tévében még jobban és ezt valahol James Cameron is tudja és tudta mindig, hogy a valóságtól elrugaszkodva, lehet tömegeket csalni a moziba.A 3D-nek végül annyi lett, de állítólag a második és a harmadik rész még szebb lesz 3D-ben, mint az első volt.
Na most, ha oda kitalál az a zseni valami forradalmi újítást megint, akkor előkerülnek a 3D tévék újra?
Persze azóta többször is látva a filmet, többször elgondolkoztam rajta, hogy miért tetszett ez a baromság nekem akkor? Hát valószínűleg a túl erős színek és a 3D látvány miatt, ettől még a faszi ugyanaz a zseni marad. Na jó eltértem a témától, de valahol van köze a film módhoz is. -
PuMbA
titán
válasz ΞΔGLΞ #124311 üzenetére
"Oké tudjuk, fújjuk már kívülről. xD"
Fogalmam sincs, hogy kinek írtam már le és kinek nem vagy ki olvassa a topikot régóta, szóval azért ismétlem magam Most már lehet, hogy ezt a hozzászólást kell másolnom vagy, hogy keressen valaki rá ahogy Te írtad, a "filmkészítők" szóra, ha érdekli. Egyébként meg ja, ki mit szeret.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Érdekes dolgot tapasztaltam tegnap a Samsung UE50MU6122-es tévével kapcsolatban. Azt eddig is tudtam hogy kvázi noname vezetékes egeret és billentyűzetet tud kezelni a tévé Silverline egér + billentyűzettel próbálkoztam), de tegnap még nagyobb meglepetés ért.
Anno Penny Marketban vettem Omega vezetéknélküli egeret és annak a kis USB-s érzékelőjét dugtam bele a tévé egyik USB portjába - és működött! Így sokkal könnyebb a böngészőben a Mindig Tv Extra csomaghoz kapott mindigo szolgáltatást elérni és például a Spíler Tv 1-es csatornát nézni rajta (nálam a szobában nincs antenna kábel levezetés de a szolgáltatásnak köszönhetően fölösleges is)
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz PuMbA #124310 üzenetére
Oké tudjuk, fújjuk már kívülről. xD
A több, mint 124K hsz-ből talán ezt írtad le már a legtöbbször. hogy a filmkészítők etc...de vagyunk jó páran, akik utálják az ilyen "fakó" színeket. Ha már smink, ott is azt szeretem, ha jó kurvás, mint semmilyen!
Az rtings beállítások is nagy százalékban ilyenek, mert hát egy nívós oldal, hogy nézne már ki, ha erősebb és szebb színeket használna, mint a real world, de kíváncsi lennék, hogy otthon nála milyen beállítások lehetnek valójában.Értem én, hogy neked és másoknak ez jön be, de főleg egy qled-et nem azért vesz a hülyéje, hogy lebutítsa, nevezzük így olyan szintre, amivel egy jóval olcsóbb tévén is megkapná a látvány, főleg 4K HDR-ben.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kokokka #124309 üzenetére
Semmi nincs oda, hiszen a filmkészítők hasonló képi világgal csinálják a HDR filmeket is. A Film mód ugyanaz, mint egy smink nélküli női arc, a többi mód pedig a sminkes változat. Lehetetlen filmet vagy képet szerkeszteni, muszáj azt látniuk a készítőknek, ami ténylegesen a videó fájlban van. Ha egy filmet "szépen" csináltak meg, akkor olyan lesz Ha egy filmben alig vannak színek, akkor a Film módban alig lesznek színek, de egy Transformers Film módban is csillivilli, eltúlzott színű lesz
[ Szerkesztve ]
-
bagaba1
tag
Sziasztok,
55Q6FN rendszeresen eldobja a távirányító párosítását, és nem tudom újrapárosítani, csak a tv áramtalanítása után. Valaki találkozott már ilyen hibával?
-
törölt tag
Nem igazán, csak kiderült, hogy nekem az a beállítás a jobb.
Az SD, a HD és a 4K forrás esetén a beállítás a Film képmód.
Az SD és a HD-nál ezeket módosítottam:
- Élesség 20
- Digitális tiszta megjelenítés KiA 4K-nál pedig ezeket módosítottam:
- Élesség 20
- Digitális tiszta megjelenítés Ki
- Auto Motion Plus-beállítások - Elmosódáscsökkentés 0
- Auto Motion Plus-beállítások - Torzításcsökkentés 0Én azt gondolom, hogy ezek minimális változtatások.
-
mpo
veterán
válasz #20221952 #124302 üzenetére
Szóval átálltál a másik oldalra?
Ez így nekem zavaros:
számomra teljesen jó a gyári alapbeállítás néhány paraméter módosítása után.
A gyári alapbeállítás addig van, amíg érintetlen, amint hozzányúlsz, "néhány paraméter módosítása után" egyéni lesz.
A gyári alapbeállításra tudod visszaállítani, "számomra teljesen jó a gyári alapbeállítás ".
Aki kicsit is ért hozzá (meg aki nem, az is), változtat a gyári beállításokon és egyénire szabja.Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
válasz PuMbA #124299 üzenetére
Szerintem is az és mondom ezt úgy, hogy korábban még én sem tudtam nézni ezt a képmódot, azonban ma már csak ebben tudom nézni a tv-t és számomra teljesen jó a gyári alapbeállítás néhány paraméter módosítása után.
Hátránya, hogy most meg a többi képmódot nem tudom nézni...
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok! Új tv vásárlásán gondolkodom. 55 colos méretben. Érdemes már UHD-t vennem, vagy maradjak a FullHD-nál? 200 - 250 ezres ársávban gondolkodom... Köszönöm szépen az ajánlásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest