Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Bocsi, ha nem a legjobb helyre írok, de megpróbálom.
Azt szeretném kérdezni, hogy jól működik-e együtt az alábbi páros:AMD Athlon II X2 245 proci és
Asus M2N-E (AM2) alaplap.A lap leírásában a kompatibilis procik listájában konkrétan ez a proci nem szerepel (240-es és 255-ös igen). Persze oda van írva melléjük megjegyzésként, hogy a legfrissebb Bios-szal, és még abban is kell valamit állítani.
Egy hirdetésben láttam egy konfigban, elég jó áron, de amíg ez nem biztos, nem akarok lépni.
Előre is köszi. -
phallos
tag
válasz
csucsbicep #7996 üzenetére
Egyébként erről a hűtőről van szó, az alacsony kivitelű fajtájú Intel hűtő.
10 perc agresszív használat mellett (a létező összes program megnyitva, amit eddig feltelepítettem, mellette konvertálás) ilyen eredmények születtek:
[link]A hűtőborda talán egy leheletnyivel melegebb, max kéz melegre raknám.
-
phallos
tag
válasz
csucsbicep #7996 üzenetére
Azt még nem tudtam kipróbálni, de percek kérdése, és írok eredményeket.
-
phallos
tag
válasz
csucsbicep #7994 üzenetére
Itt vannak az eredmények nyugalmi állapotban, teljes mértékben megegyeznek az Aida által mért hőmérsékletekkel, míg Aida szerint a proci maga kerek 30 °C, ezektől az értékektől nem dobnám magam hanyatt, mert nem olyan radikális számok, mint a 68.
Szerk.: A hűtőborda hideg, azaz kb. szoba hőmérsékletű. (20 °C)
[ Szerkesztve ]
-
phallos
tag
válasz
csucsbicep #7991 üzenetére
Nézd csak, itt leírtam a problémámat.
Ezen felül ma újrapasztáztam, hűtőt jól passzintottam rá, szépen bekattant mind a 4 talpacskája. Aztán ezt követően, még ezen az oldalon van pár hozzászólásom, ahol leírtam az egyéb észrevételeim. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Andiciculi #7990 üzenetére
Most már jó lesz, ne nyúlj hozzá. Akkor ezek szerint, mégsem volt rendesen a helyén a hűtő.
-
Andiciculi
csendes tag
válasz
CoolMan #7989 üzenetére
Megnéztem a ventit hogy minden jól fekszik-e ..szóval levetem újra és láttam hogy az a plusz pötty paszta amit a bordára raktam nem kenődött szét rendesen ,,, szétkentem és most nagyon ráeröszakoltam a nyákra
és most 65 fok volt a legnagyobb mért érték.. lehet még kéne egy kis paszta vagy hagyjam most már?
nem akarok túl sokat se rárakni..kicsit kikészit ez a pattintos szarság amivel illeszteni kell.. most nyugiban 37fok körül van..
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Andiciculi #7988 üzenetére
Az, hogy nem lötyög nem jelenti azt is, hogy rendesen felfekszik a hűtő, ezt ellenőrizd kérlek.
A 93-94 C az sok ennyin nem szabad használni. Már ha valóban ennyi és nem mér félre.
Tedd rá a kezed a hűtőre és nézd meg, hogy meleg-e a borda? -
Andiciculi
csendes tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Andiciculi #7986 üzenetére
A hűtő rendesen felfekszik a CPU-ra? Mind a négy műanyag pöcköt teljesen vissza nyomtad?
-
Andiciculi
csendes tag
Most csináltam meg a pasztázást de nem sok változást tapasztaltam... 90fokot is mért de nem tudom mire alig kapcsoltam be...mit tudok vele csinálni nem értem hol lehet a hiba ha nem az érzékelő ment gallyra... biosban is megnéztem és ott is ilyen csillagászati értékeket mér... remélem hogy nem fog elfüstölni elött kikapcsolja vagy korlátoznia kell magát nem?
-
Steelheart2
őstag
válasz
Andiciculi #7983 üzenetére
Szia.A pasztának nem kell száradási idö.Tedd rá nyugodtan a hütöt.
-
phallos
tag
Üdv ismét. A magmelegedős problémám továbbra is fent áll, sőt. Játék futtatása közben a magok 68 °C körül dolgoztak, ami továbbra is aggaszt. Maga a cpu kb 40-44 között ingadozott. Próbálkoztam visszavenni az overheat protectiont a biosban, csak tartok tőle, hogy az alaplapom nem támogatja, nem találtam sehol ilyen opciót. Kipróbáltam volna, hogy 60-as limitnél kikapcsolna-e a gép. Baromira idegesít, kérdezősködtem az ismerőseim köreiben, nekik teljesen normális adatokat mért az Aida. Esetleg nincs valami ötletetek?
A ház oldalát leszedtem, de nem javított a helyzeten. Teljesen kétségbe estem. Lehet a processzor hibásodott meg? -
Andiciculi
csendes tag
válasz
CoolMan #7982 üzenetére
Teszek rá ma mindenféleképpen
remélem drasztikus csökkenést fog mutatni,de még arra kíváncsi vagyok hogy a pasztát mennyit kell hagyni száradni? Meg az is fura hogy legalább egy féléve szedtem le a prociventit és már csak a paszta maradványai maradtak ott és eddig nem is volt vele gond
csak gondoltam ránézzek milyen hőmérsékleten üzemel.. erre látom hogy lassan a 100fokot karcolja játék alatt... szóval megnézem most hogy alakul a pasztázás után.. ha nem csökken akkor az érzékelő lehet a ludas vagy nem tudom
mert minden ki lett benne pucolva ! A venti meg 2700pereg lehet nem elég neki vagy mi a gány?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Andiciculi #7979 üzenetére
Akkor tegyél rá pasztát. Szerintem az everest mért rosszul. Biosban mit mutat a CPU hőmérséklet?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Nekem 80nál lekapcsolt az E6500, BIOSban is az volt a max érték, de most visszavettem 70-re. Én nem raktam rá rendesen a hűtőt, még egy szinttel lejjebb lehetett nyomni. Pasztát is csak vékonyan hagytam fent. Pasztázd mindenképp, Arctic vagy CoolerMaster pasztát ajánlok. CM 1,2k Arctic pedig 3 felé
Remélem tudtam segíteni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Hát ha 0 paszta van rajta akkor simán lehet hogy megfő.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Andiciculi #7976 üzenetére
Szia!
Ne az everestel nézd, már nem fejlesztik. Az Aida64 az utódja. De ezzel is megnézheted. (ingyenes)
Pasztát tettél a CPU és a hűtő közé?
Igen max. 74.1C [link]Szerintem annyira nem melegszik fel, mivel a hővédelem miatt lekapcsolna.
[ Szerkesztve ]
-
Andiciculi
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémában szeretnék segítséget kapni hogy a DualCore Intel Pentium E6300, 2800 MHz (10.5 x 267) procim 90+fokokra melegszik az Everest szerint ha játszok ez normális ? mert én 74 körüli értéket találtam a neten hogy az a maximum! Na már most én a gépet szétszedtem procihütőjét kitakaritottam majd visszaraktam.. ezután tapasztaltam ezeket az értékeket amikor játszottam(GW2 pl) mit lehet vele csinálni vagy mi lehet a baja? A venti 1900 körüli fordulatszámon pereg nyugodt állapotban ha játszok kb 2700 bár ezt nem figyeltem mosthelp:S
-
phallos
tag
Még egy észrevétel, a magok hőmérséklete a terhelés kezdetével nagyokat ugrik, 45-ről 56-ra majd vissza 50-re stb. Ez egészséges?
-
phallos
tag
válasz
CoolMan #7966 üzenetére
Maga a cpu nem nagyon járt még szerintem 50 környékén, max kb 46-47°C volt terhelve, 100% közelében huzamosabb ideig. Viszont a magok kegyetlenül bosszantanak. Mindig tizenpár fokkal magasabb értéket vesz fel a cpu hőmérsékleténél.
Mondjuk nem tudom mit befolyásol az, hogy a hűtő rézmagos, ha jól tudom a réz jobban vezeti a hőt, aztán az alumínium lamellák pedig könnyebben adják le azt, tehát ez is furcsa, no meg, hogy egy jóval nagyobb teljesítményű proci gyári hűtője. -
ClayMore
aktív tag
Sziasztok!
Jó ár/érték arányos cpu coolert keresek phenom II x4 965 BE-hez (OC csak annyi lesz amit feszemelés nélkül elbír)
Thermaltake V4 ház
Asrock pro3 alaplapMit tudtok ajánlani ami jó ár érték arányos és be is fér a házba?
KÖSZÖNÖM!
-
phallos
tag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyen járok, de a processzorom topikja már kihaltnak tűnik, így gondoltam itt írom le a problémám:
A tegnapi nap során összeraktam egy C2D E4400-al szerelt masinát, viszont szomorúan tapasztaltam, hogy egy Q9550-hez adott gyári hűtővel a processzormagok hőmérséklete 55-62 °C körül mozognak, míg maga a processzor 35-45 °C nem igazán terhelt állapotban. Ezeket az adatokat az Everest adta meg, kicsit aggódom, hogy a magok hőmérséklete magas. Vagy csak a program hibázott volna? Esetleg ezek az értékek normálisak? Gondolom azért valamilyen szinten összhangban kellene lenni a CPU hőmérsékletével.
Mindez Windows 7 Ultimate x64 rendszeren történik, frissítések telepítése közben. A RelTemp 3.70 nevezetű program szerint frissítések telepítése közben "csak" 52-54 közötti értéket vett fel, míg nyugalmi állapotban restart után már csak 38-36 fok körül mocorognak a magok, ugyanez everest szerint 43-45. Még egy észrevételem támadt, amint elindítok valamit a magok hőmérséklete azonnal megugrik, a fent említett 50 körüli értékre (everest szerint 60). Elég fura jelenség, a 10-es differencia mindkét esetben fent áll. Valamelyik program csal, reményeim szerint az everest az.Próbálkoztam a Core Temp nevű programmal is, de a fent említett másik kettőtől ismét egy különböző értékkel rukkolt elő.
Everest: legnagyobb érték
Core Temp: valamivel alacsonyabb (kb átlagosan -5°C az Everesthez képest)
Real Temp: a Core Temphez képest kb 5°C-kal alacsonyabb érték.Lehet az alaplapom tréfál meg? Ma egy hetes, MSI G41M p26
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalat, eléggé bosszantó jelenség?[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
cashback #7955 üzenetére
Holnap veszek pasztát. De fentebb van egy videó. Kéne valami beep jelzés hogy túl meleg nem? Meg én a biost sem érem el. Se kép se beep. A ventihez közben véletlen egyszer hozzá értem megállt aztán erőlködés után megint elindul... Ha nagyon nem megy elviszem szervizbe max nem kajálok 1 hétig xd :-D Igazából mindent itt vettem hardveraprón csak a táp nemggaris. Ám ramok nélkül nem kéne sipolni hogy nincsenek bennt?
-
cashback
őstag
válasz
haxiboy #7952 üzenetére
Rosszul rögzített hűtés esetén a hőfok úgy felugrik a határértéken túlra hogy észre sem veszed.
Csak egy enyhe példa:
Szobahőmérséklet: 20°C
Gép elindít -> GoTo BIOS -> Temperature: ? Gyári hűtés esetén 35-40°CSzóval röpke 15-20°C-ot rádob és még nem is csinált semmit. Ha most ez rosszul rögzített hűtéssel néznék meg... szerintem plusz 30-40°C-ot gond nélkül ugrana.
Ha most minden flottul kikenve és rögzítve is ugyan ezt csinálja, akkor esetleg nem árthat ha megnézed egy másik táppal.
Alapvetően a hibafeltárást úgy érdemes kezdeni hogy:
Csak a szükséges eszközök legyenek csatlakoztatva. (nem kell: tv kártya, extra hangkártya, 4ram modul... etc)
Szóval:
Alaplap + 20/24+4pin (ha nincs akkor nem kell bedugni) + 1db processzor /hűtése + 1db ram + ha szükséges akkor egy vga (igp-s lap esetén hanyagoljuk azt is)
+ HDD/pendrive/ODD OP rendszer futtatásához (javasolt egy USB-s linux használata)[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
BigBlackDog #7953 üzenetére
Próbáltam Cmos resit elem kivételt úgy sem megy már semmi ötletem. Pénzem meg nincs hogy szervizbe vigyem :-(
-
cashback
őstag
-
haxiboy
veterán
Paszta miatt lehet hogy nem kapcsol be a gép?
-
Vegitaa
senior tag
válasz
BigBlackDog #7947 üzenetére
Köszi, akkor jól gondoltam. Fura azért, hiszen mindketten 3400MHz. De más technológia...
-
Redneck
nagyúr
Megoldódott az E6500 melegedése. Leszedtem a hűtőt, paszta hülyén nézett ki... Újrapasztáztam még 1x szépen, és mikor ráraktam a hűtőt, rájöttem hogy rá kell nyomni egyet a pöckökre jobban, hogy teljesen bepattanjanak. Eddig lehet hogy a hűtő a forró paszta tetején hajókázott
-
attiati
veterán
ha veszek egy új G850-et, ahhoz adnak ventit, vagy külön kell vennem?
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Egy amatőr kérdés: Normális hogy egy Prescott 3,4 GHz P4 (ugyanazzal a hűtéssel) jobban melegszik mint egy Cedarmil 3,4 GHz P4? (mindkettő csak Bios-ig tesztelve)
-
tivadar9
csendes tag
válasz
cashback #7916 üzenetére
Szia!
Ja 400 MHz-ek (2 db 1 Gb-s Kingmax).
az athlon 64 3000+al gyorsabbnak is érzem (alapfeszen) 2200 MHz-nél
és az everest is azt írja ( Read, Write), hogy ez a gyorsabb.
Mint athlon 64 3400+
5% túlfesszel 2350MHz-re húzva (efelett nem stabil)
Akkor visszateszem a 3000+ ost
Kösz a hozzászólást.
HJ -
válasz
BigBlackDog #7938 üzenetére
Az E6xxx széria TjMax értéke 80 fok, ott lekapcsol a proci, ez nem beállítás kérdése.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Redneck #7937 üzenetére
Próbáld BIOSban feljebb állítani a kikapcsolási hőfokot, ha alacsonynak gondolod a 80-at. Bár OC nélkül azért magasnak számít már szvsz. A alap 40 fok viszont korrektnek mondható, szóval érdekes ez a terhelt 80. Előfordulhat, hogy pasztázásnál lesz gond. Rendesen rásimul a gyári hűtő a procira?
-
Redneck
nagyúr
Szomorú vagyok. Ma vettem egy használt E6500-at gyári coolerrel. Bekerült egy deszkába, semmi overclock, full alapon van minden, cmos reset megvolt. Crysis ment, nem volt vele gond, viszont mikor ráküldtem az occt-t HT nélkül a legmagasabb szinten, feltekerte 80ig majd lekapcsolta mondván "too high" (na ne...). Na most mit tegyek? Coolermaster arany paszta van rajta. NEm kentem fel eléggé? Nem vagyok inteles.
AMD-nél kicsit nyom rá az ember és szépen szétterül, plussz ott úgy rászorul a hűtő mint az atom. Ennél meg nem tudom. Alapon 40 fok.
Szerk:
Arról nem is beszélve hogy a CL4-es 800as HyperX, nem 4-4-4-12-t megy mellette hanem csak 5-5-5-18ra hajlandó. Mert ha plussz feszt adok neki akkor mehet a cmos clear.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
BigBlackDog #7933 üzenetére
BIOS resit most csináltam. Így sem jó. Külső vga még nincs. Az alaplap zsír új.
-
haxiboy
veterán
Üdv. Egy olyan problémám lenne hogy adott egy gép:
Asrock Z77 Pro4
Corsair Vengeance 8GB Kit
Intel G530
FSP 500W táp.He bekapcsolom a gépet az alaplapi VGA nem ad képet, nem csippan hogy minden rendben, vagy hogy bármi hiba lenne, a ventillátorok pörögnek, mind a tápra és a proci venti is. Amit csinál nagyjából így néz ki : Dropbox videó
Fogalmam sincs mi a gond, mindent szakszerűen raktam össze. Előre is köszönöm!
-
válasz
csucsbicep #7927 üzenetére
Igen, én is ilyesmit hallottam. Abu szerint AMD sem tudja még, hogy lehozzák e, de van egy ilyen dia.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
csucsbicep #7925 üzenetére
Ha jól tudom, akkor "csak" 2 modul felett jelentkezik majd jelentősebben a Win8 szálkezelésének jótékony hatása. Viszont FM2(+ ?)-be lehet lehozzák majd szerverről a Steamrollert.
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Van valami remény, hogy jó lesz az FM2 proci? Váltás előtt állok és érdemes várni rá amíg ki forrja magát?
-
SzlobiG
félisten
válasz
BigBlackDog #7922 üzenetére
Igen néztem én is, most lehet sikerül egy 945-öst szerezni C3 steppest.
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Adott egy Gigabyte GA-M52L-S3 (rev. 2.0) AMD-s alaplap. A CPU support listán támogatott a Phenom 2 X4 955.
Viszont én ugyan ezt tudnám beszerezni csak épp Phenom 2 X4 965-be. Azt a választ kaptam, hogy ami tudja a 955-t az támogatja a 965-t is.
Vélemény? Meg merjem venni? Mer ugye csak annyi a kül, hogy 200MHz-el nagyobb az órajel, de még sincs hivatalosan támogatva.
-
cashback
őstag
-
Barni22
tag
Hali!lenne egy kérdésem.jelenleg van egy e7500-ös procim,és 2x2 giga 1066-os ramom.gondolkodok e8400-on vagy e8500.ön.ugye az e7500 fsb-je 1066,az e8xxx-eské 1333.na már most,ezekkel a ramokkal mennének az e8xxx-esek?mármint nem "butitja le" a 333-as szorzót 266-ra hogy a ramok továbbra is 1066-on menjenek ? amúgy most az dram:fsb arány 16:8 ! ez igy okés ? egyáltalán érdemes lecserélni ? köszi előre is
üdv
-
tivadar9
csendes tag
Sziasztok!
Ezt nem értem!
Adott egymagos Athlon 64 (130 nm csík ) 3000+ CPU, felhúzva 2200 MHz-re,
ugye 64 kB L1, 512 L2
Mondom gyorsítok picit, szereztem egy Athlon 64 (130 nm csík ) 3400+ CPU, alapon 2200 MHz (minden overlock után instabil) 64 kB-L1, 1024 L2
Minden hardver maradt az eredeti.
Mégis az Everest ezt mutatja és lustábbnak is érzem.
Ez mitől van???
3000+ -
válasz
GrooveHero #7905 üzenetére
nah, megnéztem megint, mobil procikat soroltál fel.
200k alatt találsz olyan notit, amiben i5 van, 200k körül meg olyat is, amiben i7.[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
válasz
endruboy1 #7904 üzenetére
A lényeg, hogy olyan progit használnék a laptopon, amihez ilyen procik kellenének:
Intel® CoreTM i7 (2960XM)
Intel® CoreTM i7 (2860QM, 2760QM, 2640M)
Intel® CoreTM i5 (2540M, 2520M)Mivel vinnem kell magammal a melót, ezért a progi csak mobilprocin futhat, lévén az van a laposban. De amit én használnék, annak meg egy erőmű kellene. Azok a gépek meg 6 számjegyű összegben kerülnek, és nem 1-essek kezdődik
-
endruboy1
senior tag
válasz
GrooveHero #7903 üzenetére
Tudom, nekem is i5 van a notimban. Nem is értem a hszedet, csak a kérdésedre válaszoltam
.
-
endruboy1
senior tag
válasz
GrooveHero #7899 üzenetére
Lényegesen gyengébbek hogy ha mondjuk egy asztali i5-öt egy notis i5-höz hasonlítasz. De azért gyengébbek mert sokkal kevesebbet kell hogy fogyasszanak illetve nem szabad melegedniük nagyon. Egy asztali i5 natív 4 magos, míg a notis i5 csak 2. Szóval egy erős noti i5 talán egy gyengébb asztali i3-nak felelhet meg de nem néztem tesztet erről még.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 3600 gyári hűtővel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 91,999-92,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest