Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz homerhamm #12846 üzenetére

    Lengyelországban közel négyszer annyian laknak mint Magyaroságon. De ettől eltekintve is az EU egyik legnagyobb játékpiaca. Nemhiába van ennyi "nagy" lengyel játfejlesztő cég (CD Projekt RED, Techland, People Can Fly) és több kisebb is (Bloober Team, The Farm 51, 11 Bit Studios).

    De pl. ott van a hazánkkal közel azonos lakoságszámmal rendelkező Csehország, ahol szinten elég gyakori a lokalizáció. Alapvetően nem a lakosság nagyságát nézik ilyenkor, hanem a lakoságarányos vásárlóerőt. Vagyis lehet, azért lehet egy játékon pl. Cseh nyelv, mert ott többen veszik meg azokat. Persze közrejátszik ebben a lokalizáció is, de pl. EA játékok esetében hiába volt magasabb az eladott szám akkor amikor itthon is volt magyar támogatás a játékaikhoz, még így is alacsonyabb olt mint pl. a Cseheknél. Illetve az eladásokat az is befolyásolja, hogy itthon nagyon sokan veszik a játékoka szürke importból (vagyis nem a hivatalos hazai csatornákon, keresztül). Tehát hiába van itthon teszem azt 10-20 000 eladott RDR2, ha ennek csak kb. a harmadát lehet hazai eladásnak tekinteni (mert a maradék kétharmad más országokon keresztül lett véve, pl. VPN-el, vagy kulcsos oldalakon keresztül).
    És azért egy hivatalos fordítás összköltsége valószínűleg elég magas egy olyan nyelv esetében amit a legjobb esetben is max. 15 millióan használnak világszerte, amiből talán olyan 7-8 millió az aki csak ezt egyett használja, ismeri, és ennek a 7-8 milliónak is talán nagyon max. a 10%-as gamer (és ezzel már nagyon túloztam is). És ugye nincs is hozzá közel álló rokon nyelv (mint pl. a lengyel, cseh esetében).

    "Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

Új hozzászólás Aktív témák