- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
icon
senior tag
válasz Jaggerzoltan #31 üzenetére
Szia,
emlékeim szerint CAPS LOCK-al tudja Lara eldobni a kezébe vett követ
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
Jaggerzoltan
csendes tag
Üdv.
Segítsen valaki. Most szereztem be a gamet és van egy olyan gondom mindjárt a game elején hogy ha felvesz Lara egy dobozt akkor ezt nem tudja eldobni.
Az 'E' betüvel meglódítja de el nem dobja, marad a kezében. Pedig más módon nem lehet tovább jutni a pályán csak ha kidobálom az ajtón a dobozokat. 1.1pacth fent van.
Van valakinek ilyen gondja? Aki tud +oldást írjon pls.
Előre is köszi -
addikt
Sosem volt konzolom. Gyakorlás kérdése, elsőre természetesen nekem is szokatlan volt, de ha belejössz, szvsz jobb, mint a billentyűzet + egér. GTA-knál nem, mert ott célozni is kell, azoknál én spec. nem használtam.
De van, hogy kombinálom. TDU-nál a kocsikat kormánnyal, motorokat gamepaddal irányítottam. Meg poénból BF2142-ben megcsináltam, hogy gyalog bill+egér, repülőnél joystick, kocsinál kormánnyal irányítottam
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
icon
senior tag
válasz Dark Archon #27 üzenetére
Pedig igyekeztem a legjobbat megszerezni, ami a piacon kapható, meg némi szerencse is kellett, egy Bécsben lévő oktatás szabadidejében jártunk a Saturnban, ahol 30€ alatt lehetett megkapni a Logitech Rumblepad 2-t, amikor idehaza még olyan 13-14k volt.
Konzolarcoknak biztos fekszik a cucc, nekem valahogy nem... biztos gyakorlás kérdése lenne, 13 év billentyűzés vs. pár napnyi kontroller...
de mind3 POP-ot anno végignyomtam billentyűvel, leszámítva az ökör irányváltásokat - úgy látszik ez a konzolos világból minket PC-seket folyton súlytani fog-egész kezelhető volt.
Majd kipróbálom a GTA4-el, mert ott kimondottan irritál, amikor egy kanyarvétel alatt jelentős fáziskéséssel jön a kamera autónk után, asszem a San Andreassal is hasonló volt a dolog.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
addikt
Pedig alap dolog, hogy ilyen játékokat az ember PC-n gamepaddal játszik. A Prince of Persia-kat is sokkal nagyobb élvezet gamepaddal nyomni. Assassin's Creed-et is úgy játszottam, Resident Evil 4-et; direkt jól érzem magam, hogy a billentyűzetet belököm az asztal alá és csak a gamepadot szorongatom a székben
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
brd
nagyúr
Pl. GTA IV. Nincs demo (mondjuk érthető okokból). A kiadott játék pedig egyelőre iszonyú "gáz". Van, akinél nem is indul el, van, akinél hibával kilép, van, akinél csúnya grafikai hibái vannak. Csak reménykedni lehet, hogy egy patch-től (de eddig nem volt jellemző az agyonpatchelés a kiadó részérlő a játékaihoz), vagy VGA-driver-től ezek megjavulnak. Erősen gondolkozom rajta, hogy megvegyem-e, pedig a Rockstar játékai szinte mind meg vannak vásárolva, majdnem ennek is előre bizalmat szavaztam, és maga a játék hangulata, fizikája nagyon tetszik, de ez így egyelőre játszhatatlan.
The only real valuable thing is intuition.
-
athomi
veterán
Nekem jó véleményem van összességében a játékról.
A grafika nagyon szép, a játék optimalizálása pedig kiváló - az én gépemen tökéletes futott 1680x1050-es felbontásban, full grafikán, 2xAA-val.
Lara Croft nagyon szépen ki lett dolgozva, panasz nem lehet rá. Viszont mikor meghal, úgy pattog a földön, mintha egy műbaba lenne. Ezen még dolgozhattak volna.
Az irányítással nem volt különösebb gondom, azonnal megszoktam. Ellenben a kameranézettel, ami rengetegszer kiakadt egy-egy szűkebb részen. Egyszerűen nem tudta a kamera eldönteni, hogy megforduljon, vagy maradjon az adott helyzetében, így aztán eszeveszett pörgésbe kezdett. Továbbá a kamerából adódóan Lara nem éppen azt csinálta mindig, amit én szerettem volna. Hiányoltam egy belső személyű nézetet, amit akkor is lehet használni, amikor párkányokon állunk, falakon lógunk.
A játékélmény és a hangulat nagyon rendben van. Ha elkezdtem a játékot, egyszerűen nem bírtam abbahagyni.
A kihívásban viszont csalódtam. Azt hittem komolyabb logikai feladatok lesznek a játékban, de nem. A megoldás egyszerűen gondolkodás nélkül is kézenfekvő. Az ellenfelek lemészárlása semmilyen gondot nem jelent. Jó lett volna megküzdeni az alteregómmal és a szárnyas nővel. Ehelyett az alteregómat egy ismerősöm öli meg, a szárnyas nőt pedig egy videó formájában öljük meg.szerk.: érdekes, hogy egy-két ember nem tud a bal kezén lévő 5 ujjával 4 gombnál többet használni (WASD)
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
Akinek nem tetszik vegyen xboxot is meg pc-t is ... nálam is jól meg van a kettő együtt.....
Amúgy én játszottam mindkettőn és szerintem pc-n szebb mint boxon
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
raga64
csendes tag
válasz Dr. Romano #14 üzenetére
Nem nem, bár a súrlódáskor is vesznek el bitek , de vmi HDR szerű effekt tuti elveszett, és a textúrák részletesebbek (az élesbe kb. 10 fps esés van), no meg a irányítás átállításakor az egérgombok pl. haladásra való definiálása veszett még el.
[ Szerkesztve ]
-
Siera
senior tag
én 20 perc után meguntam.mikor az óceánba vagyok,berakom a kulcsokat(őő kormányokat ) aztán nem csinál semmit...
-
stvnppp
senior tag
válasz Dr. Romano #14 üzenetére
Dr. Romano:
TR U demo: [link]Előző hozzászólásomból idézve: "Ehhez a játékhoz például volt is."
Tudom, hogy nem ez a jellemző, de ha van, akkor örüljünk...
katt777:
Azt nem ismerem, de ennél pl. a játék elejét lehetett tolni egy darabig asszem... Sajnálom, hogy rosszak a tapasztalataid. -
icon
senior tag
Üdv a nagyérdeműnek!
Szerintem jó kis játék az Underworld, irányíthatósággal nem volt nagyobb gond, leszámítva a kamerakezelésből eredő hírtelen irányváltozások miatt (remélem értitek). A kamerakezelés bizonyos esetekben katasztrofális.
Tisztelt játékkészítők, mikor szokunk le PC-n a konzolos irányításról????
Van kontrollerem, de rühellem, kocka vagyok, ne erőltessenek rám semmit.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
katt777
félisten
Demó? Ne röhögtess már! A szemeteimet ledemóztam. Csúcs a Haegemonia. Király demó, aztán a játék akkora hányadék, hosz überelhetetlen!
raga64: Fenét. Van pár haverom, akivel meg szoktunk venni játékokat, és cserélgetni, mert így olcsóbb, és ha 1x-re csak 1 valaki használja, még legális is, hiszen nem játékot veszel, hanem 1 felhasználási jogot, amellyel 1 gépre telepítheted. Mass Effect az egyik haveromnál olyan hibákat produkált, amire mindenki azt írta, hogy az a feltört verzió miatt van. Látszik, hogy nem vették meg, csak a szájuk járt. De egy nodvd fix megoldotta a problémát, mert éppen a játékhoz mellékelt gyári vírus okozta a hibát. Ja, ezeket hívják a szélhámosok és az ostobák másolásvédelemnek.
Gyusz: És ha véletlenül maradt benne? Akkor talán nem szar? Max a Halo-val tudok egyet érteni. Mit nem értesz? Megírtam, hogy az Anv.-ben már elb.szták az irányítást, hogy nem reagál megfelelően a gombokra, az Uw meg még ezen is túltesz, hogy nem lehet állítani őket.
Dr. Romano: Pont azért nincs már demo. Vedd meg a szemetet. Aztán lehet sírni, hogy nem veszik meg a programot, meg warezolják (tehetségtelen zenészek is erre szokták fogni, ha nem tudnak munka nélkül megélni), csak azt felejtik el, hogy a szart semmiképp nem venné meg senki, max. az idióták.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Dr. Romano
veterán
Nem erre van, hanem erre volna! a demó. Sajna ma már egyre kevesebb játékból készül demóváltozat. Ez valamilyen szinten ösztönzi az embereket a warezra, hisz csak ki szeretné ingyen próbálni, mielőtt pénzt adna érte...
Egyébként a játékkal nekem sincs bajom.
raga64
"És a grafika is szebb mint a virágbolti verzió volt."Nafene? Biztos letöltés alatt a vezetékkel való súrlódás következtében elég néhány effekt/textúra.
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Gyusz
őstag
"Ezt 10 éves kis kölykök elviselik, és azt hiszik, ők ügyetlenek, de ha az embernek van némi sütnivalója, pontosan látja, hogy direkt csinálja a program"
Maximum véletlenül így maradt meg néhány helyen a kameranézet, kétlem, hogy direkt lenne a dolog. Talán van benne egy kis hanyagság is, de szerintem nem túlzottan idegesítő.Kiemelkedő konzoljáték? Egész sorozatok is vannak (Zelda, Resident Evil, Halo, Metal Gear Solid, Final Fantasy), no meg olyan gyöngyszemek, mint pl.: ICO, Shadow of The Colossus, Okami, God of War, de még kézikonzolra is vannak nagy címek, mint a LocoRoco, Lumines, stb... Jórészt Playstation címek jutottak eszembe, de ezek közül láthattál egy párat PC-re is.
Ha a Legend tetszett, akkor nem értem, hogy az Anniversary és az Underworld miért nem jön be annyira, OK az Underworld látom nagyon felhúzott. Engem is idegesítenek a játékokban a nemtörődömségből bennmaradó hibák, de ez a Tomb Raider eddig csupa szórakozás volt.
Anno nézegettem a játéktesztjeidet, az Übersoldier 2 nálam messze nem 7/10, a Turok meg nagyon nem 8/10. Én előbbit a demó alapján be sem szereztem, utóbbi meg kipróbálásra sem érdemes. Igaz, hogy az eladási adatok és sokszor a tesztek sem jelentenek automatikusan jó játékot, de tessék Gametrailers videoteszteket nézni, és akkor még warezolni sem kell, és könnyen eldönthető, hogy kell-e valami vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
Nem akarok semmiféle elcseszett irányítást megszokni, bal kézzel különböző olyan gombokat keresgélni (és közben az irányítást elcseszni), amelyek az egérre valók, tehát WASD mászkálok, de közben a környező gombokkal keresgéljem a kézi célzást, stb-t.
Pontosan tudom, hogyan tesz vissza, mikor ment, és éppen azért szar ez, mert valahogy a nehezebb részeknél pont nem ment (kötéle falról elugrás, esetleg falikaszával kombinálva, a lá Anv. Egyiptom), ráadásul nem azért nehezek ezek a részek, mert kihívást jelentenek, hanem azért, mert egyszerűen szar a program, és nem reagál megfelelően a billentyűk lenyomására.Vannak ugyanígy mentési pontokkal dolgozó játékok, amelyek ritkán okoznak gondot, mert ha okos és ügyes vagy, ritkán van ezekre szükséged.
Kameramozgást nem túlzom el, egyszerűen szar. Attól, hogy TPS, még nem kellene direkt beláthatatlanná tenni a pont előtted/mögötted lévő pályarészeket, hogy csak akkor tudd meg, hogy rossz irányba indultál, amikor már egy szakadék fenekén kötsz ki, és persze megint futhatod elölről az adott szakaszt. És ugyanez a szívatás újra és újra. Ezt 10 éves kis kölykök elviselik, és azt hiszik, ők ügyetlenek, de ha az embernek van némi sütnivalója, pontosan látja, hogy direkt csinálja a program (persze nem csak ez, elég csak a NFS-ekre gondolni, vagy a Gridre, stb.).
Milyen játék kiemelkedő, amelyet konzolra írtak? Én egyről sem tudok. Az persze lehet, hogy a sok hülye gyerek agyát marketinggel kimosták, akiknek aztán a papa-mama megvette, de ez max eladási siker, ettől még nem lesz jó semmi. Azzal nincs bajom, ha ezeket a szarokat kijavítják PC-re, de attól ott vágnám fejbe kalapáccsal a kiadásban részt vevő összes balfaszt, amikor meglátom a színes gamepad-gombocskákat az irányítás menüben (vagy nem látom, csak érezhető, mint az Uw-ben).
Az meg, hogy mert konzolra megveszik, egy marhaság, a marketing része. PC-re az értelmes ember már semmit nem mer megvenni azelőtt, hogy egy "próbaverziót" végigjátszott volna, és ez éppen amiatt van, hogy 95%-ban szart adnak ki, azaz egyszerűen ellopják a pénzed, és nem reklamálhatsz, mert a program "as it is", azaz "megkapod-baszhatod". Nekem is van nem kevés drágán megvásárolt szar programom a padláson, mert régebben azt hittem, hogy az újságok tesztjei tükröznek valamit a valóságból, de azok is csak a reklám részei. Szóval elég farizeus dolog a usereket hibáztatni azért, ha megunják, hogy folyamatosan átverik őket.
-
félisten
válasz moha bácsi #1 üzenetére
Az ilyen nagyon kocka beszólásokkal lehet jól elrontani egy cikket.
Az összes Tomb Raider cikkben amit lehet találni, a grafikai tuningot a szarkalábbakkal meg megereszkedett seggel hozzák összefüggésbe..
De ez csak magánvélemény.
Erről mindig az a youtube-videó jut eszembe, mikor a wow-os tagot rajtakapják vmi karakterre csattogva.Na mindegy. Lehet hogy jó játék, majd rávetem vigyázó pillantásaimat, ha lesz időm..
-
Gyusz
őstag
Én épp most játszom ezzel a játékkal.
Az irányítás tényleg kicsit érdekes lett, de némi megszokás után már nem nagyon fordul elő, hogy melléugrok. A mentéssel nincs semmi gond, elég gyakran lehet hallani egy csilingelésre emlékeztető hangot, ha ilyenkor meghalsz, akkor innen kezded újra a dolgokat. Továbbá ha mentettél, akkor szintén ide rak vissza. Nem kell quicksave, hogy minden ugrás előtt ész nélkül lehessen F5-öt nyomogatni. A kameramozgás problémáit szintén eltúlozod, a TPS-ek, főleg az ilyen ugrálásokat is magukba foglalók mind szenvednek egy bizonyos szinten ettől a problémától, én nem látom ezt zavaró mértékűnek.Nekem tetszik, a Legend és az Anniversary után egy újabb jó Tomb Raider. Kicsit túlságosan könnyűre vették a játékot (sajnos kezd egyre gyakoribb lenni, lásd új POP), más gond szerintem nincs vele. A "beépített súgó" meg nagyon hasznos, ha nagyon elakad az ember, akkor nem kell rögtön végigjátszásra, vagy videóra vadászni.
Ezt a konzolidiótázást meg nem értem. Azért mert konzolra készül elsődlegesen egy játék, attól még simán lehet kiemelkedő. A vacak portolás mellett vannak olyan szoftverek is, amik PC-re extra tartalommal, a konzolos hibákat javítva jelennek meg.
[ Szerkesztve ]
-
Gomez86
őstag
Az hogy mindent konzolra csinálnak meg először az annak köszönhető hogy a konzolos társadalom nagyobb része vásárolja meg a játékot eredetiben. Szóval szerintem nem kéne itt halálra ítélni a kozolosokat mert a PC-s adaptációra a cégek nem költenek (mert soxor még az adaptálás ára sem térül meg). Bár ettől függetlenül egyetértek a játékot ért kritikákkal
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
_Scythe_
aktív tag
Én is utálom a konzolok miatti eligénytelenedést, ma már szinte csak portokat kapsz PC-re, és azok is olyan szarok, hogy jobb nem beszélni róla, gondolok itt az esetenként 3-4x-es, konzolhoz képesti indokolatlan nagy gépigényre (emulálunk, emulálunk...?), irányíthatatlanságra, configolhatatlanságra stb. (Mint a GTA 4. szerintem ez minden idők legeslegszarabb portja 1 év alatt! Gratula!) de ne felejtsük el, hogy a TR alapvetően konzol játék. Anno én is boldogan toltam az elsőt PS-en, mikor volt egy 3 hetes kórházi kezelésben részem.
(Azért fákk off konzolsz )
-
infectedmann
őstag
Nekem egy valami nem tetszett ebben a részben.
Semmilyen big boss fájt nem volt meg viszonylag hamar ki lehet végezni.
Amúgy nekem minden más bejött. A helyszínek, a sztori, a grafika, Lara néni. Várom a következő részt. -
katt777
félisten
Ezzel a programmal tovább rontották az Anniversary-t, amelyben már a program döntötte el, mikor és hogyan ugrasz el a kábelről, nem pedig te, így akár 20X is nekiállhattál, ugyanúgy elvileg pontosan megnyomott gombbal, hogy végre azt csinálja a tyúk, amit te akarsz. És persze nem lehet bármikor menteni, hogy ha több ilyen szívatás van egymás után, biztosan hosszúra nyúljon a játékidő, vagy új gépet kelljen venned, mert szétrúgtad az előzőt. A lemez ripityára törése hasznosabb és olcsóbb. A kameramozgásról meg jobb nem beszélni, némelykor az a "nehezítés", hogy abszolút nem látod, merre és hogyan kéne tovább menni.
Az Uw-ben a fentiekhez képest azzal "bonyolították" a játékmenetet, hogy az egérgombokat pl. már nem tudod beállítani, így idióta bill. kombókat kell használni pl. célzásra, stb. Így is lehet persze nehezíteni egy játékot, csak szánalmas.
A Legendig tényleg jók voltak a TR-ek, még a gyengébbek is (főleg a 2 újnál voltak sokkal épeszűbbek), de csak a végtelen+1-ik példát láthatjuk arra, hogyan változtatnak szarrá valamit "fejlesztés" címén.
Ja, a grafika szép, Lara jól néz ki, de lesz.rom, ha a játék meg normálisan játszhatatlan. Éljenek a konzolidióták! (akik miatt a legtöbb jó játékot tönkreteszik)
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest