Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz Real_Gabe #13 üzenetére
Márpedig akárhogy is nézzük, ez az idővonal a jogtulajdonosok által elfogadott hivatalos lore, ahogy a korábbi sorozatok/filmek is annak számítottak
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Real_Gabe
tag
válasz Wolverine #12 üzenetére
Szia!
Én ezt értem ám egyébként, csak abból indulok ki, hogy a filmek és sorozatok egymáson alapulnak és ami az egyikben történik az kihat a következőre.
A játékok meg olyan mellék dolgok. Nekem még nem tünt fel egy Star Trek filmben vagy sorozatban, hogy bármi is említettek volna bármely játék eseményeiből.Ebből az jön le, hogy van játék rendben, de az idővonala, eseményei nem hatnak ki nagy mértékben a "valós" univerzumra.
Ezért mondtam már az elején, hogy szerintem szétbarmolták az egész Trek-et.
Álmomban nem jutott volna olyan az eszembe, hogy a Picard kapitány kilép a flottából és a Vulkánon íróasztal mögé ül.
Ez majdnem olyan, mintha azt találták volna ki, hogy Kirk kapitány kilép a flottából, szüzességet fogad, majd papnak ál és dél-amerika dzsungeleibe megy hittéríteni.sáríála
-
Wolverine
félisten
válasz Real_Gabe #11 üzenetére
Attól, hogy a régi idővonal nem semmisült meg (ebben játszódik majd a játék), az új viszont teljesen más (nincs Vulkán, kezdetnek...).
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Real_Gabe
tag
De mitől alternatív?
A Star Trek-ben ha visszamentek az időben az mindig is kihatott a jelenükre és jövőjükre, sohasem valami alternatív dolog jött létre.
Az Enterprise sorozat is a Temporális háborúról szólt, ott is a saját idővonalat érintette a dolog, vagy pl. amikor Sisko és Bashir doktor visszament a 3. világháború előtti időkbe és egy gettóban találták magukat és Sisko véletlenül átvette egy történelmi figura szerepét és a rész végén amikor átnézte az események nyilvántartását a saját fényképét találta meg a történelmi személy neve alatt.
Az új filmben pedig nem említik, hogy ezzel most egy új az eredetitől elszeparált világ jött volna létre, hanem pont azt, hogy most minden megváltozott.
Nero-ék egy sima időalagúton és nem tükör világba vezető átjárón jöttek át.
Ugyanis az alternatív idősík a tüköruniverzummal egyenlő.
Vagyis minden megvan ami a másik világban csak másképp alakultak a dolgok.sáríála
-
Wolverine
félisten
válasz FireKeeper #9 üzenetére
Nem tükör-, hanem alternatív univerzum És az ilyen megoldások szinte mindegyik sci-fi világban előfordulnak, alig néhányat tudok említeni, ahl fel sem merül valami hasonló (SW, Firefly).
-
FireKeeper
nagyúr
elég érdekes, hogy az egész mozifilm egy tüköruniverzumban játszódik, holott a sorozatokban max 8-10 részt szánnak ennek a dolognak. ráadásul, ez a tükör-univerzum dolog egy star-trek világban/sorozatokban járatosnak természetes dolog, de egy olyasvalaki, aki esetleg ezt a filmet látta először, és utánaolvas és azt se tudja hogy most mi van. először én is nehezen értettem, pedig szoktam nézni a sorozatokat.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
Nagyon várom ezt a játékot. A ST univerzum az egyik legjobban kidolgozottak között van, akár lehetne a legjobbnak is nevezni de nincs kedvem erről vitatkozni.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Wolverine
félisten
A mostani filmmel kezdtek egy alternatív idővonalat; olyasmit, mint amilyen a tv-sorozatokban a tüköruniverzum volt.
A Narada eredetileg bányászhajó volt, de később erőteljesen átalakították, és meglehetősen erős fegyverzetet kapott; ráadásul a filmebn is csak a Jellyfish (Spock 24. századi hajója) és a vörös anyag segítségével sikerült legyőzni.A játék viszont az eredeti idővonalban játszódik, ahol a Vulkán létezik, a Romulus nem, és Nerot is halottnak hiszik, meg Spockot is.
-
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Nagyon szét...ták a Star Trek univerzumát!
Nero azt mondta a filmben, hogy a Narada egy bányász hajó, vagyis nem harcra tervezték.
Ráadásul a technikailag visszamaradottak legyőzték, míg a Worf a 24. századi klingon flottával nem tudta!
Ez mekkora baromság!Meg különbenis, a Vulkán elpusztult, meg minden megváltozott Nero miatt, szóval a több mint 40 év Star Trek-je eltűnt a semmibe.
Akkor most miről fog szólni a játék?
Vagy akkor most megszakad a Star Trek univerzumra jellemző folytonosság és tök mindegy, hogy mi történik filmekben, sorozatokban, játékokban nem lesz egymásra hatásuk?
Nem is tudom, hogy képzelték ezt a hülye, "Írjuk újra a történelmet" dolgot?!
sáríála
-
bejmuller
aktív tag
-
Wolverine
félisten
Igen. A Romulust megsemmisítő robbanást Spock ugyan megállította a Jellyfish nevű hajóval, de ő és Nero a Naradával visszakerültek a múltba, és alternatív univerzumot hoztak így létre.
-
Khaal
őstag
Star Trek Countdown néven megjelent egy négyrészes képregénysorozat, amiben leírják a film "előzményeit", vagyis hogy mi történt a 24. században, mielőtt megindult volna az alternatív idővonal.
[ Szerkesztve ]
-
bejmuller
aktív tag
Tegnap lattam moziba az uj Star Trek filmet. Ott alternativ idovonal van. De akkor mielott Nero visszatert volna az idoben Kirkekhez, meg elpusztitotta azt a Worf vezette klingon flottat?
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest