Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Amennyivel kissebb a fizikai mérete, az nekem jobban bejön. Kevésbé sérülékeny, mint az edge. Ennyi idő elteltével rájöttem, hogy gyakorlatilag alig használom az edge feature -öket (akkor meg minek?) Az edge kijelző egyébként jobban tetszik, de letudnék mondani róla, ahogy a nagyobb akku -ról is...
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Nekem is akku gondom van kivételesen. A lenti statisztika, jól szemlélteti. (Ugyan a képernyőmentés már töltés közben született, azért az 51%, de az adatok teljesen ugyanezek voltak 3%-nál is, elsőre kiírtam kézzel, szóval ellenőriztem.)
Ez kb. reggel 7-től este 7-ig terjedő átlagos napi használatomat mutatja egy alig egy hónapos S7 esetében. A kijelzőidő 3 óra 10 perc, végig a belvárosban vagyok maximális térerő mellett, WIFI, 4G, GPS, NFC bekapcsolva, egyedül a BT-t használom ritkán, így az ki van kapcsolva. Amint látszik nem játszom, a két FB alkalmazás, ami még zabál, és bár erősen túlzásnak tartom más telefonokhoz képest ezt is, de még mindig kevéssé szembetűnő. Konkrétan ez összesen kb. 15 perc üzenetváltást jelent a nap folyamán meg némi cikkolvasást a Facebook appban. A többi, az Android rendszer, az Android operációs rendszer, az eszközkészenlét, a cellakészenlét eléggé irreális. Plusz a Play szolgáltatások sem tudom mit csinál, az alkalmazás frissítések manuálisan történnek, a naptáram és a Gmail egyáltalán nem gáz. Más telefonokon nem tapasztaltam hasonlót. Teszi ráadásul mindezt úgy, hogy néha olyan mélyen "alszik" a telefon, hogy előfordul, hogy nem jelez a Messenger, a naptár vagy a Gmail vagy a Keep. Az S7-et megelőzően egy 5(!) éves iPhone 5-öt használtam egy ideig, és annak volt ehhez hasonló módon gyalázatos akkuideje. Mi a véleményetek, mi okozhatja a problémát? Van mód arra root nélkül, hogy kiderüljön a készenlét és az OP rendszer pontosan miért is eszik ennyit?[ Szerkesztve ]
-
Norbeey90
tag
Sziasztok! Gyári töltő kábelt szeretnék venni,tud esetleg valaki boltot ahol jó áron van?
-
tween
őstag
Most 144ezer a Media-ban a készülék. Ér még ennyit szerintetek?
-
kutga
nagyúr
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Damage401
senior tag
Szia!
240k-ért látom kedvezménnyel. De már mindegy is.
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
válasz Burt1793 #28738 üzenetére
Szia!
Nekem jobban kézre esik már, hogy ott van, mert ahogy felveszem a kezembe szinte az újjam egyből oda ér.
Grafikus mag sokkal újabb fejlesztés, S7 se volt gond.(sokat játszok rajta) De ezt megláttam úgyan elkapott a musthave érzés.
S7 gondom nem volt, sőt elmondhatom hogy soha nem szerettem a Samsung telefont és váltogattam is 3 vagy 4 havonta, rosszabb voltam mint Aryon87 amaz topikból De ez a készülék minden gondomat bajomat megoldotta. Így hogy most S8-ra léptem ( jó persze lehet ragozni milyen áron, meg mit dobtam el most S7) de nekem 175k megért így függetlenül hivatalos forrásból. Meg kedvem és időm nem volt most szaladgálni és megvárni míg elmegy az S7 függőként.[ Szerkesztve ]
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
samu74
addikt
válasz Csocsesz75 #28769 üzenetére
Ja értem, sajna azt ez nem tudja. Az a sejtésem hogy androidos telon egyik launcher se rakja alulra az értesítő sávot.
-----------
-
Burt1793
veterán
válasz #33253120 #28772 üzenetére
Nagyon sokat használhatod akkor a kijelzőt. Nekem mindig állóban se égett be a fenti rész, pedig a böngészőn kívül mindig ott van az állapotsáv, napi 3-4 óra SoT szokott lenni, és annyira nem tud lemerülni a kicsike folyamatos mobilnettel, hogy minden mindegy alapon megy az AOD is.
-
samu74
addikt
válasz Csocsesz75 #28764 üzenetére
Alulról simitással megy fel le.
Ha a főképernyőn felfele húzod az alkalmazások jönnek fel,ha fentről le az értesítősáv azt is lehet így fel le mozgatni.
Tehát a képernyő alját simítva is lehet mozgatni az értesítősávot.Nem kell a hüvelykujjal "nyújtózkodni".[ Szerkesztve ]
-----------
-
gerner1
nagyúr
válasz 19Petya83 #28759 üzenetére
Nekem is edge van. 20% -kal nagyobb az akku. A kijelző nagyobb, nüansznyival ugyan, de többet is fogyaszt. A többi egyezik az S7 -tel. Engem nem zavar az edge kijelző, és gyorsan megszoktam. De van 3rd party app, amellyel az edge szélek érzékenysége tompítható.
Az üzemidőt pedig nagyban befolyásolja még (ahogy minden készülékét), hogy az aktív időben (tehát nem éjjel, amíg alszol) milyen térerővel rendelkező területen tartózkodsz, illetve WiFi, Bt térerő milyen ha használod ezeket. Továbbá, hogy használsz-e energiatakarékos sémát.
Mivel igen képlékeny mindenkinél a képlet, ezért nem lehet egzakt választ adni. A játékot kivéve, pl nekem is hasonlóak a felhasználási szokásaim, de én éjjel nem töltöm a készüléket. WQHD felbontáson, teljesítmény módban használom, 4G -t kizárva. Reggel ~95-93% -ról indulok, és estére (~19ó környéke) marad ~12-18% az akkuban. Közte pedig átlag ~5,5 - 6ó SoT. De akadnak napok, amikor ennek fele, és csak másnap este rakom töltőre. Szóval, az S7 kb 20 -kal kevesebb. Ami azt illeti, ha ma kéne döntenem a kettő között, akkor inkább az S7 -re szavaznék (más szubjektív okok miatt) ..[ Szerkesztve ]
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az S7 edge miben tud többet a sima S7-nél? Azt láttam, hogy nagyobb az akksija, de azon kívül van valami? Az "edge" kijelző nem szokott plusz érintéseket generálni (ez a legnagyobb parám a telóval kapcsolatban)? Nagyon nehezen tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem.
Esetleg néhányan leírnátok, hogy mennyit bír az akku (sima vs. edge)? A felhasználói szokásaim: 7 körül leveszem a töltőről, napi kb 30-40 perc telefonálás, 1 gmail és egy céges email szinkronizáció bekapcsolva, napközben kb 20-30 perc netezés mobilnetről, gps (google maps) kb fél óra, kb 5-től wifi, fél óra játék, esetleg 1 óra netezés (ekkor már wifin). Éjfél körül tenném töltőre. Ennyit szerintetek kibír 1 töltéssel a sima S7?Előre is köszi!
-
flexxx2
őstag
Sziasztok
Használtan vettem s7et. Felraktam a Vibert, és nagyon furán viselkedik. Nem jön fel az billentyű ha az üzenő sávot megérintem. Nem érzékelő probléma mert azt néztem. Ha elfordítom akkor megy, villog a kurzor. Álló helyzetbe vissza, megérintem, és eltűnik a kurzor.
Valakinél volt ilyen probléma?
-
Burt1793
veterán
válasz #33253120 #28755 üzenetére
Pontosan, az áttűnésanimáció 0,5xre vagy kikapcsolásával gyorsítható. Én nem szoktam fekvőben használni, de most kipróbáltam, nem lassú. Nem hinném, hogy felbontáscsökkentéssel vagy s8 launcherrel érdemlegesen jobb lenne.
Én a fenti 3at rendre ki, 0,5x, 0,5x re állítottam, így megfelelő számomra mindenhol az animáció sebesség és előfordulás.
[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
gerner1
kaciokos ott inkább nem piszkálok semmit...
-
gerner1
nagyúr
-
Hege1234
addikt
forgatási sebességen lehet valahogy állítani ?
arra gondolok amikor elfordítom a képernyőt állóból fekvőbe nem valami szélvésza másik pedig ez valami feature?
amikor az asztalon van a telefon és elhúzom felette a kezem akkor felébred a kijelző
ki lehet ezt kapcsolni ? -
handrash
őstag
Tegnap elvitte a futár beégett kijelző miatt a telefonomat. Cserekészüléknek egy S6 Edget hozott. Megőrültem neki, mert régóta kacérkodtam már egy edgevel.
Viszont óriási csalódást okozott. Azokból a funkciókból amikre emlékeztem az első note edge idejéből, semmit se tudott.[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
JozsBiker
aktív tag
Szerintetek be lehet azt állítani valahogy, hogy ha nincs téterő azt jelezze a státusz LED ?
-
jeni
félisten
válasz Damage401 #28720 üzenetére
Amit kiadtál érte azt sosem kapod vissza,jó esetben az S8-t ha megszorulsz talán megkapod a 165000Ft -t érte és így az S7 telód el is párolgót,inkább onnantól lehet mondani,hogy a tengerbe ejtetted!
Tudásban jobb az S8/8+ de nincs akkora ugrás mintha az Alpha telóról vagy az S5-ról esetleg az S6-ról váltottál volna . -
vodrosjozsi
addikt
-
fornettisuti
veterán
válasz vodrosjozsi #28731 üzenetére
Pedig egy iphone jobban tartja az árát.
Én is ezt mondtam, vagy a lassú értékromlás szerinted mást jelent?iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Ferike81
senior tag
válasz vodrosjozsi #28733 üzenetére
Na az bevezető árnak valóban nem a fele, mondjuk az S7 esetében 58%-a másfél évesen, a kezdő 240 ezres árnak. Valóban túloztam.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Damage401
senior tag
válasz vodrosjozsi #28733 üzenetére
70kba szamoltak az S7 meg adtak mellé 30k vásárlási kedvezményt. Na most függő készüléket S7 magánkézbe max 80 e Ft tudtam volna abba az állapotba eladni amiben volt a készülék. Új ára az S7 nek SE store szerint 140k. Kinek mi éri meg. Engem 1,5 évig szolgált ki. Kellett az új tech. Nekem 170k vacsa új független megérte
-
Ferike81
senior tag
válasz vodrosjozsi #28729 üzenetére
Az hogy mennyiért számolják be a 1,5 éves S7-et és hogy mennyiért tudod megvenni a másfél éves S7-et az két különböző sztori. Az, hogy annyiért számolja be a Samsung a telefont az nem az ő hibája, hanem az ő érdeke, és az, hogy ez baj-e az is nézőpont kérdése. Bezzeg akkor egyik vevő sem puffog, mikor a másfél éves modell ára a 300K-ról 170K-ra esik, annak mindenki örül. Persze ha az új modellt veszi meg a jóember biztosan rágja a szája szélét mikor másfél évesen a telefonja új ára a fele annak amennyiért vette. De ez már az értékállóság kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
vodrosjozsi
addikt
válasz fornettisuti #28730 üzenetére
Pedig egy iphone jobban tartja az árát. Azért azt se felejtsük el, hogy amíg egy s8 250en nyitott, addig egy s3 180 ezer ft-ért kezdték el árusítani. Mondjuk ez se volt olyan olcsó
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
fornettisuti
veterán
válasz vodrosjozsi #28729 üzenetére
ha az s8 is annyi idős lesz, mint az s7 (~1,5 éves) most, árban is 140-150 körül lesz.
inkább nagyon is, illetve sokkal értéktartóbb, mint pl. s3-s5 voltak, amikor azok voltak annyi idősek, mint most az s7.
a konkurens amcsi vállalat termékeinek lassú értékromlásától még mindig messze van.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
vodrosjozsi
addikt
válasz Ferike81 #28722 üzenetére
Az a baj, hogy egy tavalyi csúcskészülék (ami még most is megállja a helyét) beszámítási ára a béka segge alatt van a samsung-nál. Részben ők is hibásak azért mert nem tartja meg az árát egy samsung mobil, és ha azt veszem figyelembe, hogy az s8 270 ezer ft aminek a tudása csak kisebb mértékben fejlődött akkor szépen mehetnek a sunyiba. Inkább megtartom és évekig jó lesz még.
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
-
kutga
nagyúr
válasz Ferike81 #28722 üzenetére
S7-ről szvsz nem nagy ugrás az S8 specifikációban, mondjuk nekem, akinek az S7 is bőven elég, biztos nem érné meg feljebb váltani. Régebbi modellekről más a helyzet, de az elmúlt pár hónapban annyiszor jóárasították az S7-et hogy még úgy is erősen meggondolnám.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Ferike81
senior tag
válasz vodrosjozsi #28721 üzenetére
Szerintem sem volt kevés pénz érte. 170 darab ezres meg az S7? Pedig nagyon bele voltam zizzenve míg csak képen láttam az S8-at, de mióta kézbe vettem, nyomkodtam, egy-két fotót csináltam vele, elmúlt a "muszáj egy ilyen telefont vennem" érzés. De úgy nézve a dolgot hogy 100K (S7+kedvezmény) + 170K (jó magyar forint) az egyenlő 2 új S7 (gyárigaris) árával, úgy meg tuti nem adnám érte, pedig nem vagyok egy fillérb@szó.
-
Damage401
senior tag
Szia!
[link] Ha S8 ra váltasz mindegy milyen függő a készülék. Én egy telenoros S7 adtam le. 75e Ft szamoltak be illetve jóváírtak a 30eFt a Pólus Samsung Storeba igy 170k lett egy független S8
-
Damage401
senior tag
Sziasztok!
A mai naptól S7ről átvándoroltam S8 ra. Köszönöm a segítséget és az itt töltött időt Éltem a kedvezménnyel és 100k beszámolták
-
nuri
aktív tag
Közérdekű: debreceni samsungnál (fórum) 15k S7 akksicsere és 2 óra alatt megvan.
-
LalaApo
csendes tag
Sziasztok!
Üveget ki tud cserélni?
Köszi: LalaApó -
gerner1
nagyúr
válasz iversonpeter #28710 üzenetére
Ez, esetleg alternatív megoldás lehet ...
-
iversonpeter
csendes tag
Azt hogy lehet elerni, hogy lássam a következő ebresztes idopontjat? Z3C-n kint volt a lock screenen. Itt nem talalok beallitasi lehetoseget sem. Az always-on displayt nem használom. A 'jelzes' nevu widget pedig csak egy beállítást tud megjeleniteni, nem osszegzi az osszes beallitottat.
-
Burt1793
veterán
Valami jön, nemrég az email,.most pedig a naptár frissült egy komolyabbat! Nálam a böngésző rosszalkodik a samsung pass miatt, mondjuk csak ritkán, előző oprendszer frissítés óta ilyen. Fura, mert wifivel jó, de azt már nem használok.
-
A.K.
tag
válasz #33253120 #28706 üzenetére
Ha jól tudom akkor alapvetően a CDMA támogatás miatt. A Qualcomm csak a saját modemjével engedné a használatát. Ezt a régebbi Exynosoknál még meg lehetett csinálni mivel a modem nem volt integrálva. A legújabbakban viszont már nincs így. Így a Samsungnak meg nem éri meg, hogy egyrészt licenszdíjat fizessen plusz még külön modemet is használjon.
-
19Petya83
tag
Köszi mindenkinek a processzoros kérdésemre a válaszokat.
-
gerner1
nagyúr
válasz fornettisuti #28699 üzenetére
Ugyan így van nálam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik