Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Elden Ring
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- Last Epoch
Új hozzászólás Aktív témák
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
#79979520 #894 üzenetére
Igen, szoftveres van benne. Csak kérdem én, ha az A5-be a HARDVERES képstabilizátort tudták beletenni, akkor az A8-ba miért nem?
(#898) gaborm69:
De, zavar. A P20-lite pl hátsó ujjlenyomatos, az is zavar. Ezért fogom a Sima P20-at választani, mert azon elöl van az ujjlenyomat olvasó.
Viszont az A8 az még most is 130 ezer a hivatalos helyen, a P20 lite viszont 120-on indul és pl az Aqua Computernél adnak mellé egy Huawei stereo bluetooth headsetet, a P20 mellé meg egy HUAWEI CV60 360 panoráma kamerát. Az A8-ra a gyári tok 10 ezer, a P20.ra 5 ezer. Az A8-on android 7 van, a P20-on android 8 van. Az A8-ban super amoled kijelző van, ami könnyebben beég, mint a P20 IPS kijelzője. A P20 Lite-ban 3D arcfelismerő van. STB stb stb. Érzed a különbséget? Ezért már érdemes upgrade-elni és megkötni egy usb C kompromisszumot. Nem érzem annyira becsapva magam mint az A8 esetében. -
szegnyereg
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis infó annak aki ilyen telefont akar venni. Kellemesen csalódtam benne S7 után. Nagy lapát kezeim vannak, de ezzel kényelmesen tudok gépelni, egy kézzel is simán tudom használni. Nem zavaróan vékony, van rajta rendes fogás. Ennek a telefonnak vannak rendes szélei. Nem akar folyamatosan kicsúszni a kezemből tok nélkül.
Rendszere és tudása pedig olyan, mintha egy S szériát használnék. Szuper, hogy ebben is van értesítő led és a beszéd közbeni hangszóró hangereje is kiváló. Rendszer gyorsaságára is megfelelő. Remélem nen fogom megbánni a későbbiekben sem. -
gaborm69
aktív tag
válasz
KengelRoland #893 üzenetére
A P20 is type-c töltő kábeles.Ott nem okoz gondot?Csak az A8-nál?
-
-
-
törölt tag
válasz
KengelRoland #893 üzenetére
-
KengelRoland
aktív tag
Igen, én akkor vettem észre, hogy trükköznek, mikor az A5-öt vettem. Bár akkor az oprendszer verziója annyira nem érdekelt, de a hardverrel ugyanezt csinálják. Én korábban ezt az A8-at néztem ki az A5-öm utódjának, csak elkezdtem gondolkozni, hogy hülye vagyok én, hogy semmi újat nem ad csak hátrányt és még fizessek is érte?
Még az optikai képstabilizátort is kivették. Szórakozzanak azzal, aki hagyja.
Most már biztos vagyok benne, hogy nekem a P20 lesz az A5 utódja. A gyári tok is csak 5 ezer hozzá, míg az A8-hoz csak a tok 10 ezer. De még a P20 Lite is 8 Oreoval jön, 64 GB tárhely. -
atosan
veterán
válasz
KengelRoland #889 üzenetére
A Samsung logika: A8 az S9 előtt jött ki, az S8-ra addig nem lehet oreo, míg a legújabb modell ki nem jön. Ebből következik, hogy alacsonyabb kategória pláne nem kaphat újabb szoftvert. Évek óta így csinálják.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
TrishtanAG #888 üzenetére
Mondjuk ha a kamera fontos neki, akkor jobb, ha vár 3 hetet és Huawei P20 Lite-ot vesz. Az eleve 8-as androiddal jön és a kamerája már most odab@ssza a bőrkabátot a tesztek szerint és azon később még csiszolni fognak. Mindig így van.
A Samsung meg szándékosan a régi oprendszerrel adja, hogy hamarabb elévüljön. Nem is értem hogy adhatták ki az A8-at 7.1-el. Mivel általában 2 főverzióig frissítenek, logikus, higy az A8 az android 9-ig kapja, a P20 viszont android 10-ig. -
Carline
őstag
válasz
KengelRoland #883 üzenetére
>Bixby. Annyi haszna van, mint egy férfi mellbimbójának.
Ez ütős volt...
-
S@c@
őstag
válasz
KengelRoland #883 üzenetére
Nemfeltetlen az ujabb erdekel,a kamera fontos!
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
gaborm69 #882 üzenetére
Indok?
Mi szól az A8 mellett szerintem:
+ Újabb, ezért vélhetően egy évvel tovább kap frissítést
+ Cat11 nagyobb internet sebesség (600/75 Mbps), amit kérdés, hogy kihasználsz-e telefonon főleg úgy, hogy a Voda az még 4G+ -on is 300/50 Mbps-t tud, a Telekom már tudtommal komolyabb, de vajon észre lehet venni pár ezred másodpercnyi különbséget mobilon? Talán ha laptoppal megosztod a netet és valami komolyabb fájlt töltesz le, de böngészés közben aligha.
+ Dual SIMMi szól az A8 ellen:
- Nagy krumpli, nekem pl a jól bevált hasitasi külső zsebbe már bele se fér az A8, míg az A5 2016-om vidáman belefér, mintha neki szabták volna a hasitasit
- Ujjlenyomat olvasó hátul van, lehet tapicskolni a kamerát, autós tartóban lehet bohóckodni a képernyő feloldással, asztalra téve nem tudod feloldani kaja közben, csak ha felveszed
- Nincsen home gomb, tehát nem is tudod beállítani, hogy home gomb lenyomásával fogadd a hívást. Pedig ez iszonyat hasznos dolog, mikor kesztyű van rajtad, vagy csak kapkodnod kell és azt se tudod hol áll a fejed
- Drága
- Nincsen optikai képstabilizátor
- USB Type C, cserélheted le az összes töltődet, zsinórodat type C kábelre és nem biztos, hogy tudsz kölcsön kérni töltőt ha idegen helyen vagy
- Nézd meg milyen fícsörökkel reklámozza a Samsung az A8-at.
>Infiniti display. Ugyan már, ki a franc fog megnézni rajta egy 1,5 órás filmet? Vagy most tényleg ez teszi jobb élménnyé a böngészőt? Mese habbal.
>Kamera? Minden teszter csak csóválja a fejét a fotótudományától, nézz meg párat a Youtubeon. A portré kép az egyetlen előnye, de az is lefarag az alany széleiből, szóval hagy némi kívánnivalót maga után.
>Matricák? 10 éveseknek.
>Keress okosan a galériában. Már az A5 is tudja.
>Víz és porálló. Az S7 is az
>Bixby. Annyi haszna van, mint egy férfi mellbimbójának.
>AOD S7 is tudja
>Különítsd el a magánéleted a munkától. S7 is tudja, csak SecureFolder a neve.
>Kényelmes wifi használat. Több éve így megy a wifi. Én soha nem kapcsolom ki és ugyanúgy felcsatlakozik ha hazaérek és minimum egy napot, de inkább többet kibír az akku
>Feloldás pillanatok alatt. S7 is tudja
>Gyors kezelés és bővíthető. Az S7-ben is 4GB ram van és bővíthető
>Kapcsolódj a többi okos eszközhöz. S7 is tudjaÉs konkrétan ennyi. Bár úgyis az A8-at fogja venni, mert az újabb, menőbb.
-
-
Ha este feltöltöm 100 %-ra reggelre 93% mondjuk nem A8
nálatok mennyi az annyi?
-
atosan
veterán
válasz
KengelRoland #877 üzenetére
Persze, nincs mindennel állandó szinkronban, mint Nálad, de azért takarékosnak sem mondanám. Inkább átlagos használat.
-
KengelRoland
aktív tag
Ez bizony eléggé takarékos üzemmód, ha én így használnám a telefonomat (2 éves elmúlt A5 2016), szerintem 2,5 napot elmenne
.
De igazából nekem az 1 nap is elég, nem szigeten lakom, tehát akár napközben is van lehetőségem tölteni ha a szükség úgy hozza.
Az informatív hsz az pedig mindig jó, csak láttam én már karón varjút, szóval ezért kérdeztem gyanakodva, hogy milyen körülmények között jött ez a SOT össze.
-
S@c@
őstag
Sziasztok!
Samsung s7 vagy Samsung a8t-erdemes venni? Kb egyarba van. Kijelzo es kamera erdekelne.
-
atosan
veterán
válasz
KengelRoland #874 üzenetére
Éjszakás voltam, melóban töltöttem 100%-ra, szünetekben böngészés, Boom beach-re kukkantás. 7-kor hazaértem, kb fél tízkor kerültem ágyba. 2 körül ébredtem, többnyire böngészés, beállítások turkálása, még le nem töltött appok telepítése, youtube, megint Boom beach, két-három kép készítése, kb fél óra hívás, messenger, face. Sosem teszem repülőbe éjszaka, kikapcsolni meg pláne nem, csak 2 email fiók manuális frissítéssel, wifi/mobilnet 40/60 arány (Telenor hello data, gyorsabb mint az otthoni wifi), fényerő automata, két időjárás (gyári 3, időkép 2 óránként frissít). Nincs okosóra, nincs 20 push stb. Ja, AOD nélkül. Én meg így használok telefont. Amit kiteszek, azt informatív jelleggel az esetlegesen idetévedők informálására, nem kell a taps, sem a húha. Ennyit vártam ettől a telefontól. Tudom hogy lesz 4 órás SOT-om is, tudom hogy 2 napot sosem fog bírni, max másfelet. 😊
-
KengelRoland
aktív tag
Akkor most próbáld úgy, hogy soha nem kapcsolod ki a wifit, nem tiltod le a mobilnetet, soha nem kapcsolod ki az NFC-t, 3 emailfiókot 15 percenként frissítesz, időjárást óránként frissítesz, nonstop kapcsolatban vagy az okosóráddal, meg vagy 20 alkalmazás push üzenetet küldhet, nem húzod le minimumra a fényerőt hanem automatikusra teszed, éjszakára nem kapcsolod ki, nem teszed repülő módba. Mert én így használok mobilt, nem pedig tapsot gyűjtök a PH-n a SOT értékért cserébe
-
atosan
veterán
Beállítások/speciális beállítások/ujjlenyomat-érzékelős mozdulat. Ezzel lehet aktiválni, hogy az ujjlenyomat simítással az értesítősáv lehúzása. Csak nekem új?
-
B********
aktív tag
Kipróbáltam a macska-befogó easter egg-et, tényleg működik 🤣
-
zmtTom
aktív tag
Ez és Nokia 8 között dilemmázok. Ennek van plusz egy SD bővítés a nokia meg erősebb.... Nem tudom
-
okoska74
senior tag
A530FXXS2ARC1 2018-03-24
-
Multi13
tag
Ma jött meg a B-tel-től a válasz:
A Samsung A530F DS beszerezhető EU-s változatban, de nem XEH. Erre is 1 év teljes körű és +1 év szoftveres bolti garancia érvényes.
A dual S8-at is megkérdeztem, mert egy picit ez is játszott esélyesként:
A Samsung S8 DS ázsiai régiós termék, ezért 1 év teljes körű és +1 év szoftveres garancia érvényes rá.
Csak gondoltam megosztom, ha már téma volt itt.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
TrishtanAG #860 üzenetére
Majd egyszer csak javítják ha sok panasz érkezik. Egy év múlva már minden hibáját kijavítják. Aki nem veszi meg a premier telefont megjelenéskor, az mindig jobban jár. Olcsóban is vásárol és hibátlan készüléket kap. Aki gyorsan megveszi, az drágábban veszi sokkal és sajnos bétatesztelő lesz belőle. Ez mindig is így volt.
-
TrishtanAG
senior tag
Közben nálam is előjött a hang-recsegés töltés közben. Kb 1 óra töltés után kezdte el csinálni 90%-os töltöttség környékén. Ami érdekes, hogy tudjátok mikor jön ez még elő? Amikor például FB-n rámentek egy autómatikusan elinduló videóra. A vidónak alapvetően le van véve a hangja, de a telefon mégis bekapcsolja a hangszórót, aztán gyorsan ki is kapcsolja. Közben ugyanazt a pattogó/recsegő hangot produkálja, mint töltés közben.
-
Multi13
tag
Tegnap meghoztam a végső döntést (Mi Mix2s és a P20 sem győzött meg), így megrendeltem az A8-at az Edigiben. Igazából el volt már döntve, így ez úton is szeretném megköszönni a kérdéseimre kapott válaszaitokat.
Ma/holnap szerintem át is vehetem majd a készüléket, viszont elkezdtem már nézegetni a hát és kijelzővédelmi lehetőségeket. Ezzel kapcsolatosan tudtok segíteni, hogy kinek mi vált be és mi ajánlott?
A kijelzőre mindenképp üveget szeretnék, viszont nem tudom, hogy mennyire van esetleg görbület a kijelzőben, ahol bizonyos típusú üvegfóliák elhasalhatnak? Asszonynak a mi nap tetettünk fel a Redmi4X-re egy üveget, ami remek, viszont bizonyos fényviszonyokban olyan mint ha a kijelző és az üveg között vmi szivárványos olajréteg lenne. Na, az ilyet mindenképp elkerülném.
Hátlapra vmi nem szilikonos, de csúszásmentes vékony dolgot képzelnék el. Az ilyen flip-flop dolgok részemről kizárva.
Jelenleg ezekkel szemeztem:
Kijelzővédő
Hátlap 1 - ezzel van tapasztalatom egy másik készülék esetében (sztem nem rossz)
Hátlap 2Zsebben hordom a telefont, tehát részemről ezért is kizárandó az esetlegesen "ragadós" (v. azzá váló) szilikon. A lényeg, hogy ha lehet nem szeretném növelni a telefon amúgy sem kis méretét, tehát a hátlap esetében vmi szoftos, de jó megoldás kéne.
-
Pano
addikt
válasz
TrishtanAG #856 üzenetére
Nem nagyon, esetleg egy fólia még eltakarhatja, de nem garantálható.
Ez függ a karc "milyenségétől", mélységétől. -
KengelRoland
aktív tag
Rizsa. Lényegtelen a számla. A számla akkor kell, ha a 3 napos cseregaranciában ki akarod cseréltetni. Vagy akkor kell a számla, ha nincs meg a garanciajegy. A lényeg az, hogy amennyiben vásároltál, akkor már jár a garancia. Neked csak azt kell bizonyítanod, hogy vásároltál és hogy hol, mikor. Hogy milyen formában teszed ezt, az mindegy.
-
Pano
addikt
válasz
TrishtanAG #854 üzenetére
Sajnos igen, azért is nem szeretek ilyen "kínai" flip tokokat használni.
Egyik ismerősöm úgy járt az ilyen ebayről rendelt flip tokkal, hogy totálisan, konkrétan mattra karcolt a kijelzője tetejét.
Nem véletlenül kerül 2-3.000 Ft-ba ezek és 10.000 Ft-ba a gyári. Csak hát annyiért meg nem igen szeret az ember egy szimpla tokot venni (érthetően).
A sima műanyag vagy szilikon tok is árthat az üveg, de főleg fém hátlapnak. Az alákerült porszemek karcolhatnak, mint a gyémánt. Érdemes takarítani.
De az ilyen ebayes materialokat tényleg el kell szerintem felejteni flip tokba. Lehet, hogy valamelyik telefonnál pontos, de elég egy tized milliméter gyártási vagy tervezési hiba és már megette a fene az egészet. A gyári meg pont emiatt kerül többe, sokkal magasabb a minőségbiztosítása. -
TrishtanAG
senior tag
Sziasztok,
Másfél hete van egy ilyen telefonom, és ma reggel észrevettem, hogy három-négy hajszálkarc jelent meg a kijelző közepén. Nem ejtettem le, tokban tartom (egy ilyenben: [link]). Üvegfólia ellenben nincsen rajta, elvégre elméletben mi karcholhatná össze a tokban a gorilla glasst.
Aztán mégis. Valakinek karcolódott már így össze ilyen gyorsan a semmitől?
-
punky10
addikt
Nem pont ez a telefon,de ez a cég:
Samsung táblagép,Telekomtól vásárolva.Kinyomtatott garancialevél kellett,számla nem,simán megcsinálta a Samsung szervíz. -
atosan
veterán
Sziasztok,
Csatlakozom a csapathoz egy Telekomos dual feketével.😁 -
Pano
addikt
Nem sódert kell vele lapátolni, hanem önvédelmi célokra használni: sallereket osztani vele
"[...]első évben nekik kell bevinni ha gond van a 2.-ban pedig a Samsunggal akciózni!?"
Nem, regisztráció után tudsz szervizfutárt igényelni közvetlen a My Samsung fiókodon keresztül. Érdemesebb ezt használni, sokkal gyorsabban megvan.
Anno a 2015-ös A5-nél kellett igénybe vennem, de 3 munkanap alatt megfordult, szállítással együtt. Meg adtak csere telefont is (akkor A3-ast). Ha forgalmazóhoz viszed, az biztos lesz 1-2 hét alapon és cserét se kapsz."Akkumulátorról esetleg tudtok még mondani pár infót, hogy mennyire bírja?"
Én személy szerint jobbat vártam, átlag nagyon max másfél napot bír. Egy közepes nap után általában este 25-30%-on van.
Mondjuk szerintem az Alway On Display rohadt sokat fogyaszt (kb 20%-ot a 100%-ból összegezve). Kikapcsoltam, azóta jobb. Sőt, mióta az akku kímélő alkalmazásfigyelést is kikapcsoltam, azzal is javult némileg"Oreo frissítés gondolom lesz, esetleg erről infó, hogy kb. mikor?"
Hozzávetőleges irányvonal van, az pedig a nyár.
-
Multi13
tag
Köszi a válaszokat!
Írtam a B-tel-nek, hogy nyilatkozzanak, hogy a készülék honnan származik (HU, EU v. EU-n kívül). Válasz még ezidáig nem jött.
Ma meg volt a Mi Mix 2S bemutatója is, hááát egyáltalán nem tántorított el az A8-tól.(sódert lapátolni, meg nem telefonnal akarok
)
Ha nem jön válasz a B-tel-től, akkor szerintem maradok az Edigi-nél. Ez helyileg van a városban is ahol élek, gondolom az első évben nekik kell bevinni ha gond van a 2.-ban pedig a Samsunggal akciózni!?Akkumulátorról esetleg tudtok még mondani pár infót, hogy mennyire bírja? A jelenlegi P70-ben 4000-es akksi van és aktív használat mellett kb. 1,5 napig bírja nálam. Igaz céges telónak is használom (ezért is kell a dual sim), tehát hívás és levélforgalom van rajta bőven a privát használat mellett.
Oreo frissítés gondolom lesz, esetleg erről infó, hogy kb. mikor?
Bár korábban volt egy S3-am, de az A8 lenne az első készülék amiben kipróbálnám az NFC-s fizetés rejtelmeit. Ezzel kapcsolatosan tapasztalat?
-
OCTAMD
őstag
Neked is leírom
Vannak a magyar samsungok(XEH) és vannak a külföldi EU-s országkóddal ellátottak.
A XEH-re 1év a garancia és +1évet tudsz regelni.
Az EU-s ra 1év és nem tudod regelni a 2évre
EU-n kívűlire pedig semmit sem kapsz,ha még regeled sem.
Ilyen egyszerű.
Az országkódok pedig benne lesznek a telefonban a szoftveradatokban vagy a downloading képernyőn
-
Multi13
tag
Sziasztok
Nagyon szemezek ezzel a telefonnal, de még nem mondtam rá az "Ámen"-nt, megvárom még a mai P20 bemutatót. Ahogy olvastam írtátok páran, hogy a garancia miatt nem mind1, hogy honnan veszi az ember. Nos, mivel 2,5 éve nyúzok egy Lenovo P70-et, így kiestem kicsit a telefon vásárlási "tapasztalatokból", így jelenleg 2 helyet néztem ki, ahol számításba jöhetne nekem ez a készülék.
Az egyik az edigi LINK, itt 128 a jelenlegi ár.
A másik pedig a Btel LINK, itt egy 10-essel olcsóbb.Ez utóbbiban nem csak a -10 miatt gondolkodom, hanem tapasztalatom is van korábbról egy (T-585) tablet kapcsán, ahol minden rendben zajlott. A fő kérdés a garancia, amiről írtatok. Az edigi komplett 2 évet ír, a Btel pedig 1+1-et. Én a Samsung eszközöket mindig regisztrálom a mysamsungon az extra gari miatt, viszont nem tudom, ha pl. az edigiben venném meg, akkor az edigi ad 2 évet és ehhez tudok +1-et a mysamsungon?
(a Btelnél gondolom a +1 a mysamsungosat jelenti nem?)Tegnap voltam egy helyi Telekomban és kb. fél órán át tapicskoltam a telefont.
Ahogy olvastam (akár a tesztben is) többen is picit gyengének vélik a kamerát. Nos, tegnap volt szerencsém fényképezni ezzel ill. egy P Smart és S8-al is (egy pulton volt mindhárom telefon a Telekomban). Ugyan abba az irányba lőttem a képeket és az A8 készítette a legrészletgazdagabb és élesebb képet, ami picit nekem is meglepő volt (pl. a nagyon távoli feliratok jobban olvashatóak voltak). Persze ez még nem jelent semmit, de ezek után gyengének nem mondám a benne lévő kamerát. Amit elfelejtettem kipróbálni (igazából tök lényegtelen), hogy ha jól olvasom 720p-ben 120 FPS-el rögzít. Ezek alapján tudja a slow motiont is, vagy ehhez egy külső app kell v. PC-s szerkesztés?
Köszi előre is a válaszokat/véleményeke!
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Itt mar vasarolt valaki? Velemeny, tapasztalat roluk? Gyartoi garival nagyon jo arban van ennyiert!!
-
-
-
Drughi
addikt
-
Pano
addikt
Ti használjátok valamelyik launchert a telefonon, vagy alap touchwiz megy?
-
okoska74
senior tag
A samsung böngészőjéhez hogyan lehet hozzáadni a már meglévő könyvjelzőket?
-
KengelRoland
aktív tag
Szeretem az ilyen vitákat, ha normális stílusban folynak.
- Én nem azt írtam, hogy más billentyűzet nem tud swype-ot. Én azt emeltem ki, hogy sok billentyűzetben hiába van swype, nem lehet kikapcsolni az automatikus szóközt. Ez a lényeg. Akkor most légy szíves nézd át a nemsamsung telefonodat és próbáld ki amit írtam. Nekem van egy Asusom is, amit nagyon szeretek, de ezt az apróságot nem tudja gyárilag, viszont tudtam pótolni másik billentyűzettel jópénzért.
- A vágólap multifunkcionalitása azt jelenti nálam, hogy megnyomom a vágólapot és ott van 6 db korábban vágólapra másolt anyag. Aki nem csak játékra hesználja a telefonját, hanem a valódi smárt funkciókat kihasználja, annak ez hidd el nagy áldás. De akár hobbi szinten is. Valamit szeretnél a netről összeollózni, akkor nem kell állandóan visszalépkedni a veboldalra, hanem kimásolsz több dolgot és mind ott lesz a vágólapon, csak ki kell másolnod. Az viszont nagyon érdekes, hogy olyanról nyilvánítasz véleményt, amit nem is ismersz.
- A wifi automatikus csatlakozást viszont sem a Huawei, sem az Asus nem tudja. Látod, a Samsung viszont mindkettőt tudja alapból.
Egyébként kismillió ilyen apró fícsör van, amit a Samsung alapból tud, de ezeket a napi használatban veszi észre az ember. Például a böngésző az konkrétan minden oldalt megjelenít. Olyan oldalt én még nem láttam, amit nem tudna megjeleníteni. Gondolok itt olyan dologra, hogy megnyitsz Chrome-al egy oldalt és kattintgatsz egy gombra és nem történik semmi. Ugyanaz az oldal és gomb Samsung böngészőn működik. Most ne kérd, hogy írjam meg melyik oldalakon tapasztaltam ezt, mert már nem emlékszem, csak ideges lettem a Chrome-ra és letakarítottam a fenébe, szórakozzon vele más. Remélem nem feltételezed, hogy ezt magamtól kitaláltam. És akkor hadd említsem meg, hogy nálam extrém módon melegedett tőle a Chrome böngészőtől a telefon, ezáltal jobban is merült. Aztán nincsen rá reklámblokkoló, mivel a google a reklámokból él. A reklám pedig extra adatot zabál, idegesítő. Aztán kémkedik a Chrome az után, hogy milyen oldalakat böngészel, milyen képeket keresel, milyen termékeket nézel meg és ennek megfelelően tolja arcodba a reklámot.
Azt is elmesélheted, hogy az én Samsungomban miért nem ég be az amoled? Nálam miért nem indul újra a telefonom?
De mondom, nem sztárolom én a Samsungot, nekem se tetszik, hogy ilyen kis akkut tesznek bele még mindig, ráadásul a ramot is igen szűken mérik.
-
punky10
addikt
válasz
KengelRoland #807 üzenetére
Ügyi vagy.Mennyi telefont használtál edig?A wifi autómatikus csazlakozásának a kikapcsolása nem egy telefonnál meg van.
A Swipe billentyűzet is nagyon sok márkánál alap.
Nem tudom a vágólap multifunkcionalitása mit jelent Nálad.Én alapból mást használok.
A Samsung böngésző nagyon jó,de én mégis Chrome-ot használok a Samsung táblagépen is.Jobban bejön...q
Az ilyen apróságok elfogytak...
Maradt a spórolás a hardwerrel az alsó és középkategóriában...
A félreértések elkerülése végett:qrva jó a fiam S8-asa,szuper a haverom Note8-asa,és szeretem a a Tab A6-osomat is.
De legyünk tárgyilagosak:a fiam S8-asa fél év után a szokásos Amoled-beégést produkálja,a haver Note 8-a minimum hetente magától ujraindul,nekem most cseréltek 4 hónapra akkumulátort és vezérlő csippet a táblában(a viszajelző led hibája elkerülte a figyelmüket,az egy ujabb felvonás lesz) -
Pano
addikt
válasz
Örülök, hogy te is leírtad azt amit látsz
Hasznosak az ilyen HSZ-ek, mert sokan sajnos úgy is használják évekig a telefonjukat, hogy egy csomó funkció létezéséről nem is tudnak, így hogy írunk róluk lehet tudomást szereznek róla. -
manokaki
addikt
válasz
" A Samsung böngésző az azon túl, hogy reklámblokkolót tudsz telepíteni, de követésvédelem is van benne és az előugró ablakos videó is nagyon szuper. Igazából nem is értem, hogy miért használják a Chromeot emberek. "
Ezt feltenném egy nagy Android forumon , mert 100%-ban egyet értek vele , minden telefonra ez a böngésző kellene , de mondjuk már végre ingyen lelehet tölteni a Google Play-ről !
-
KengelRoland
aktív tag
Sok apró dolog van ami kimaradt és igazából csak a mindennapi használat során vesszük észre. Pl eddig csak a samsungnál vettem észre, hogy:
- A wifi hálózatnál kikapcsolható az automatikus csatlakozás ugyanúgy, mint PC-n. Engem rettentően idegesít pl mikor megyek valahova és feldobálja a wifi beléptetés képernyőt csak azért, mert fél éve egyszer használtam a hálózatukat. Samsungnál ez kikapcsolható, de attól még nem felejti el a hálózatot.
- Billentyűzet. Swype írásnál mikor beírunk egy szót amit a szótár ismer, de azt további toldalékkal bővítenénk, akkor nagyon idegesítő, mikor más billentyűzetek (pl google vagy más márka saját billentyűzete) odatesz a szó után egy szóközt. Mert akkor vissza kell lépni kitörölni a szóközt és úgy odatenni a toldalékot. A Samsung billentyűzeten viszont kikapcsolható az automatikus szóköz. Így beírjuk az alap szót, majd simán mellé írhatjuk, hogy nak nek meg amit csak akarunk.
- A multifunkciós vágólap. Ez is van a Samsungban, kevés márkában láttam.
- A Samsung böngésző az azon túl, hogy reklámblokkolót tudsz telepíteni, de követésvédelem is van benne és az előugró ablakos videó is nagyon szuper. Igazából nem is értem, hogy miért használják a Chromeot emberek.
Ilyen apróságok százai miatt tényleg jó a Samsung. De ezeknek meg is kéri az árát. És nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy azért a Samsung szeret spórolni a hardverrel.
Egyébként azt tudnod kell, hogy az a hívásazonosító adatbázis belőled is táplálkozik. Tehát ha használod, akkor a te adataidat is kinyeri és abból segít másokat. És ez nem biztos, hogy olyan nagy előny.
Az Onedrive-ot meg hagyjuk. Képzeld el, hogy telipakolod a 100 giga tárhelyet. Amikor letelik az a 2 év, akkor azt se tudod hirtelen hova kapj. Egyébként szerintem a google drive jobban kezelhető. Hiszen pc-ről is hozzáférsz. A samsung felhőhöz meg nem.
-
törölt tag
No,2.5 évnyi S5+ után beújitottam egy A8-ba.(mostmár csak egy audi A8-as hiányzik. . .😉)
-
Pano
addikt
No, írok egy amolyan "Samsung jó dolgai" HSZ-t is, hátha segít a későbbi idetévedőknek.
Olyanokat írok ide, amik nekem tetszenek.Szolgáltatások:
- Samsung felhő, 15GB - Híváslistát, üzeneteket, beállításokat, jegyzeteket stb lehet normálisan felhőbe menteni. Jobb, mint a Google-féle szerintem.
- Ingyenes 100GB Onedrive felhőtárhely két évre.
- Hívásazonosító adatbázis: Bejövő ismeretlen számnál ellenőrzi, hogy az SPAM vagy csalókhoz tartozik-e. Valamit ha ismeretes kihez tartozik a szám, azt is kiírja. Nagyon szeretem, mert sokszor volt az, hogy nem ismertem a számot, de lekérte csörgés közben és kijelezte például melyik céghez tartozik.
- Samsung böngészője is egyre jobb, reklám blokkolás frenetikus, kényelmes felület. Sajnos a Chrome adattömörítése https oldalak alatt nem működik, így kb majdnem hogy értelmetlen azt használni.
- Smart Lock - nagyon kényelmes, hogy a megadott tartózkodási helyeken nem kell PIN kóddal vagy ujjlenyomat feloldással bíbelődni, de ha kimozdulok munkahelyről, otthonról védve vannak ezekkel.
- Ingyenes terméktámogatás chat felületen, akiket bármikor elérek, gyors, nem váratnak, nem kell zenét hallgatni, meg nincs hívása fontos számunkra stb.
- Olyan probléma van technikus távolról vezérelve körül néz a telefonon.
- Prémium garancia (ezt már a 2015-ös A5 telefonomon is kipróbálhattam. Kiküldték a futárt, az adott egy cseretelefont [akkori A3-at], elvitték, kicserélték a telefont és futárral vissza. Szállítással együtt volt három munkanap)A többit nem említem, azt mindenkit tudja: por és vízállóság stb. Meg biztos van más is, hirtelen ezek jutottak eszembe.
Igen, biztos lehet más appokkal pár dolgott kiváltani, de nekem tetszik, hogy ezek már alapból, rendszerhez optimizálva megkapom.
-
Pano
addikt
Amerikából rendelve nem vágnak rá vámot + ÁFÁ-t?
Én Spigen tokot nézegettem, de a tok ára, plusz szállítás átszámítva 7.000 Ft körül jön ki. Erre még fizessek 27% áfát pluszba. S ebből csak 15$ maga a tok ára, inkább ott rohadjanak el, hogy ennyi adót fizessek egy tok után
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy S8 receptjét másolja az idei A8: kávamentes(ebb), jobb helyre került ujjlenyomat-olvasóval és dupla szelfikamerával.
- Reklámblokkolók topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Steam Deck
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest