Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark!
őstag
kalocsai csemege paprika magot honnan tudok szerezni?
szlovákiai ismerős szeretne azt termeszteni, ha valaki esetleg tud szerezni/tud forrást, ne tartsa magában
100g kellene, nemtudom ez mennyire számít nagy mennyiségnek.
[ Szerkesztve ]
>
-
mark!
őstag
idén tervez valaki palántákat eladni?
amik tavalyról maradtak magok, azokat elültetem, többinek viszont palántát szeretnék venni. (nem óriás mennyiségben, max. 15 darab)
>
-
mark!
őstag
jövőre valaki nem termeszt paprikát eladásra?
>
-
mark!
őstag
eddig összvisz 1db moruga van, most kezdett el sárgulni. jalapeno az van dögivel, habanero az olyan so so.
gondolom most már nem olyan sokáig lesznek termőképesek, lassan jönnek a fagyok is.
mit ronthattam el? jövőre szeretnék mindent jobban csinálni.>
-
mark!
őstag
ma este kóstolom meg az év első habaneroját. (legalábbis az én kertemben az első )
nemtudom mire számítsak, eddig csak boltit ettem, de mint a sima paprikáknál, van különbség a bolti és a bio között.>
-
mark!
őstag
na, kiderült hogy miért volt ilyen sok hangya a paprikáim körül: tetű
le lettek kezelve, hangyairtó+valami tetű elleni vegyszer.>
-
mark!
őstag
á, úgy voltam vele hogy egyelőre elég ennyi, majd jövőre lesz többfajta
papámmal már lebeszéltem, jó nagy kertjük van, 1 sorba ültethetek majd a paprikáimból, 8-10 tő fér el ha szellősen vannak rakva.
viszont lehet hogy jövőre csak palántákat veszek, majd meglátom.
amiket eddig néztem paprikákat, azok nagyjából habanero, tabasco, wiri wiri, tepin, rocoto, bolivian rainbow, yucatan white habanero és numex big jim (ez különösen tetszik, nagyon durva méreteket ölt )[ Szerkesztve ]
>
-
mark!
őstag
tegnap találtam a jalapenon egy pirosat, leszedtem megkóstolni. csípett egy jót
habanero még zöld, bár kezd már pirosodni egy kicsit a teteje.
a skorpió is zöld még, de egyre rondábban néz ki, szóval biztos lehetek benne hogy skorpióm vanszerk: melyiket érdemes szárítani és felfűzni? én habanerora gondoltam, de jalapeno a logikus, az közelít legjobban a "hagyományos" paprikára. (a magyar csilire amit szárítanak)
[ Szerkesztve ]
>
-
mark!
őstag
dejó, most volt ugye egy kis lehűlés, 20fok van... nemhinném, hogy ez annyira jó a paprikáknak. vagy? vitamint adok most a héten 2-3x
>
-
mark!
őstag
válasz CPT.Pirk #5318 üzenetére
és szabadföldben milyen föld a jó? kevertünk hozzá valamennyi linz-t, de nagyrésze elment a paradicsomokra, mert azokból több van és szülők nagyobb reményt fűztek hozzá
most voltam kint, már látszódik a moruga farkincája de még nem sárgul, illetve a habanero se pirosodik még, pedig már elég nagy.>
-
mark!
őstag
válasz mephi666 #5238 üzenetére
paradicsom itt nálunk már kb 1 hete pirosodik, de hatalmasak, minimum egy 6-8centi az átmérője.
habanero is szépen elkezdett jönni,naponta 1-2 darab virág mindig kihajt
jalapeno-t meg már lehetne sztem szüretelni, bár múltkor leszedtem egyet, és nem volt erős (repedések hiánya gondolom), csak ilyen édeskés íze.>
-
mark!
őstag
elkezdett jönni a habanero és a trinidad scorpion is. ezt a szezont tuti sikerrel zárom!
>
-
mark!
őstag
válasz grizlisandor #5223 üzenetére
ó, köszi! akkor holnap le is szedek egyet, megkóstoljuk, milyen erős amikor lila, aztán egyet megvárok amíg bepirosodik, megkóstoljuk úgy is.
>
-
mark!
őstag
jalapenot mikor lehet leszedni? egy par napja mar lila, de meg nem olyan nagy. felek nehogy elrontsak valamit, mondjuk van termes dogivel
(ha jol szamoltam, osszesen 24db kezdemeny van, ezekbol 13 viragzik)>
-
mark!
őstag
végre az első termés!!
https://imgur.com/gallery/4wiex>
-
mark!
őstag
-
mark!
őstag
ittvagyok nagyszüleimnél, papám körbemutatta a kertet.
[link]némelyik kép kicsit lehet hogy rossz, sötét van már, kb 10perce lőttem a képeket.
van egyébként minden, koktélparadicsom,(igen, az ott 19db paradicsom 1 fürtön, kiestek a szemeim..) tök, cukkini, zeller, zöldbab, paprika, uborka, barack, ribizli, meggy, szőlő (az csak lesz )ha nem teljesen idetartozik, akkor törölhető, de szerintem simán elfér itt.
[ Szerkesztve ]
>
-
mark!
őstag
a legalsó leveleket leszedhetem ugye? azokat amik szinte már a földbe nőttek. nem is levelek, kis csökevények. egyébként most is nőttek, lassan szétültetem őket
>
-
mark!
őstag
-
mark!
őstag
történt egy kis baleset, és lekopott a jelölés a virágládáról, így nem tudom most, hogy melyik paprika melyik. ha dobok képet, tudnátok segíteni? habanero és trinidad keveredett össze..
illetve elkezdett virágozni a jalapeno, juhhú innentől 2-3hét a termésig?[ Szerkesztve ]
>
-
mark!
őstag
purple jalapeno-nak a szára is lilás egy kicsit?
>
-
mark!
őstag
hát az ilyen trinidad scorpion meg carolina reaper már annyira csípnek hogy az ízét nem lehet kiélvezni, nem érzed. paprikakrémbe nagyon finom elvileg, én is azt akarok belőle, jó sok kápiával de szerintem a habanero fajtái, peter pepper, royal black. sőt, egyszer valami fesztiválon ettem nagyon finomat, valami explosion volt a neve.
>
-
mark!
őstag
hazahoztam a paprikáimat nagyszülőktől, fúú mi történt. kb 10-15 centisek, törzsük olyan 2-3 cm, papa valamit varázsolt velük a héten még egybe lesznek, aztán jövőhéten szétültetem őket, keresek nekik helyet a kertben
meg kaptam még tőle tojásgyümölcsöt (padlizsán) aztán azoknak is kell hely. de nekik jó a virágláda is>
-
mark!
őstag
Ha még idén szeretnél, szerintem palántá(ka)t vegyél, 2-3féle paprikát próbálj meg (erősebbet, gyengébbet, különlegesebbet stb), aztán jövőre mehet magról is. Én is csak idén kezdtem el, várom már nagyon az első terméseket. A tapasztaltabb kollegák többet tudnak mondani, várd meg a válaszukat, megéri! Annyit még, hogy olvasgass vissza, nézelődj körbe.
>
-
mark!
őstag
Ma van négy hete hogy elültettem a magjaimat, és szerintem egész szép arányt értem el így első nekifutásra.
18 paprikából 12 kicsírázott:
Trinidad:4/6
Habanero:6/6
Jalapeno:2/6
Amíg jó idő volt, kitettem őket a napra, nőttek is szépen (holnap rakok majd fel képet is). Felét valószínűleg nagyapám átveszi, fólia alatt neveli őket, aztán meglátjuk, hogy kinek lesz szebb!
Lassan külön szeretném őket szedni, ha a leveleik egy kicsit nagyobbak lesznek, nem fognak elférni. Virágföldnek jó a volldünger+papám ad valami csodaszert, elvileg évek óta azt használja tápoldatnak és veszek valami tápot, aztán fele-fele, kísérletezek kicsit, elvégre is kell a tapasztalat. Vízigényük mekkora ilyenkor, illetve milyen időközönként locsoljam őket? Most általában 12 óránként szoktam, 150ml vizet szoktam szétlocsolni, nem pontosan elosztva.>
-
mark!
őstag
Tavaly csak tervezgettem, hogy elkezdek paprikákat termeszteni, idén el is jutottam odáig, hogy megvegyem őket. Chilimániáról rendeltem ezeket a magokat: Jalapeno Purple Trinidad Scorpion Moruga Yellow Habanero Maya Red. Visszaolvastam egy ~200hsz-t, de vannak még homályos részletek. Ha hazaértem, írok még egy hsz-t, van egy pár kérdésem, főleg a hőmérséklet biztosításával
>
-
mark!
őstag
Sziasztok! Most azon gondolkozunk, elkéne kezdeni ezt a termesztősdit. Ebay-ről vennénk a magokat. Tudnátok segíteni, melyik fajtával kezdjük? (Én a Jalapeno,Habanero pároson gondolkodtam, de apuék mindenáron Ghost Chilit akarnak.) Vagy teljesen mindegy?
kemcso: a nemespenésszel én barátságban vagyok
[ Szerkesztve ]
>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest