Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Én a teleltetéssel úgy voltam, hogy vagy bejön vagy nem, de mindenképpen ingyen van. Szerintem próbáld meg, max. nem ősszel dobod ki az elhullott növényt, hanem a tél folyamán. Ha túléli, akkor meg nyár elejére lesz egy(-két) sokkal erősebb növényed a magról neveltekhez képest.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Csak olyan növény esetén van esély az áttelelésre, amelyik világéletében konténerben lakott. Nekem eddig 1 csoki habaneró és 3-ból 1 jalapeno telelt át. Hűvös (tizenpár fokos), de világos helyre tettem (garázs ablakpárkánya radiátor fölé).
Ritkán meg kell locsolni. Olvastam olyat, hogy alaposan vissza kell metszeni, de én nem tettem ezt.
Nyilván erősebb növénynek van nagyobb sansza a túlélésre.Magaságyásba én is ilyen 6 hónapos, long-lasting szilárd trágyát használok, szemmel láthatóan szeretik a növények.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Digitalpimp
senior tag
Régen azt tartották, hogy a paprika "páros" növény, ezért kettesével ültették őket. Viszont a paradicsomot mindig csak magába. Idén folyamatban van egy kísérletem, hogy ugyanolyan fajta paprikák vannak párosával és magukban is. Kíváncsi leszek, hogy terméshozamban milyen eltérések lesznek, ha lesznek.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
t3tv3s
tag
Valóban kényelmesebb a növényeknek ha külön konténerben vannak tartva de a te esetedben biztos nem nyúlnék már hozzájuk hiszen hozzák a termést. Lényeg, hogy kapjanak szezon közben rendszeresen tápot, mert felfogják élni ketten a tápanyagokat. Bőven elég külön ültetni őket jövő tavasszal(persze ha teleltetés a célod és nem a komposztban végzik).
-
fausto
addikt
Nekem megvan és úgy, hogy 0 ismeretem volt a témával kapcsolatban (nem hogy chilit, de semmit nem ültettem soha), nagyon hasznosnak éreztem. Már onnantól kezdve, hogy milyen fajtákat vegyek, hogyan álljak neki, stb, stb...
Viszont a linkelt véleményeknek is igaza van, hogy vannak olyan témák, amik nem nagyon vannak részletesen kifejtve. Én azoknak ajánlanám, akik hozzám hasonlóan fogalmatlanok és nincs ötletük, hogy álljanak neki a dolognak Alapozásnak tök jó, utána meg úgysem árt informálódni.De hogy kérdezzek is
Miért ilyen "aszott" ennek a növénynek a teteje? Csak ez ilyen.A másik, hogy a jalapeno palánták 17-18 cm magasak, de már kis bimbók nőnek, nem kicsik még hozzá? Elképzelhető, hogy én rontottam el, mert eleinte K-ban túlsúlyos tápot kaptak és úgy olvastam, hogy az a virágzást serkenti.
-
wierra
senior tag
Először árnyékos/félárnyékos helyet adj nekik, 5-7 napig mehet ez. Aztán a reakciójuknak megfelelően lehet terhelni őket.
Azért írtam árnyékos/félárnyékos helyet, mert itthon ~1 hónapja, amikor már kezdett beütni a jóidő, kiraktam a teraszra a fikuszokat és csak a reggeli (~6-10 óráig) nap érte a növényeket, olyan szinten rommá égette a levelei a reggeli(!) napfény, amit nem hittem el. Nem tudom No.-ban milyen a reggeli nap, de ha a bőrödön is érzed, hogy éget, akkor csak óvatosan!"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Mondd a címet, küldöm az ecsetet!
8 órányi üveg nélküli napfényt. Ugyanis az ablaküveg jelentős spektrumot szűr napsugarakból.
A 3-5 fok nem baráti valóban. Mikor tudod őket kitenni? Esetleg ki-be hurcolással lehetne lassan szoktatni az úvéhoz."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Kéne neki a direkt napfény.
Nem mellesleg a lakásban kézzel fogod beporozni a virágokat?
A paprika legalább napi 8 óra napfényt igényel egyébként."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Digitalpimp
senior tag
Sok a víz, vagy olyan fajta.
Fausto: Takard le egy fóliával, és nem kell annyit locsolni. Elég 2-3 naponta ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest