Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
Majd ha jó száraz lesz, füstöld meg, nagyon szuper lesz. Egyik legjobb fűszerpaprika a cayenne.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
G**@**B**!
tag
Lámpázásra nem volt lehetőségem, ablakpárkányon nevelkedtek. Igyekeztem forgatni, hogy ne egyirányba hajoljanak. Amikor sütött a nap és volt kint 10 fok kivittem őket.
Megvizsgáltam a földet, kellően nedves és nem tocsog a víztől. Ez még persze nem jelenti azt,hogy biztos vagyok benne jó-e. . Kevés még a tapasztalatom, most vetettem másodszorra chillit a tavalyi sikertelen volt.4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
G**@**B**!
tag
[link] Mindeddig nem volt még tápozva. A képen látható a palántaföldbe vetettem a magokat.
Ha az segíthet átültethetem, van itthon balkonnövényekhez való földem ami tartalmaz tápanyagokat.[ Szerkesztve ]
4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
t72killer
titán
Kicsit off-topik, mi paradicsomozásba fogtunk idén, sajna erősen megkésve. Ráadásul egész télen szeretnénk, hogy teremjen, úgyhogy a lámpázás alapkövetelmény.
Hogy ne a topikot szemeteljem tele, csináltam egy lámpás blogposzt-kezdeményt, nagyon örülnék a tapasztalataitoknak, kinek milyen spektrum/milyen modell vált be? A cél a teljes termésciklus tápolása fénnyel, amolyan "Grönlandi mezőgazdaság" stílusban.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
looser
addikt
Nagyon bízom benne! Mostanában reggel-este (munkakezdés-végzés) kapnak vizet, hétvégén szomjaznak sajnos. Egy belkerületi épület teraszán vannak, nem tudom, mennyi rovar jut el oda. A virágok mindenesetre sokan vannak, bár amíg nem tápoztam, hullottak is le. A Vitaflóra lehet, hogy kevés volt, de fentebb írta valaki, hogy a stock OBI-s táp teljesen oké nekik. Gondolom ez is fajtafüggő. Jövőre még ennyit sem szeretnék nevelni, max. 2-3 tövet, de azokra jobban figyelni, megfelelő méretű edény, tápozás, naphoz szoktatás. Most ilyen kicsikék nőnek.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Digitalpimp
senior tag
Az is jó, meg a kaktusz is. Csak már igen drága, meg ott is kifizeted a vizet táp árban. Kristályos cuccot kell venni, azok a leggazdaságosabbak.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
28-32 fokban gombát fogsz nevelni, nem palántát. Normál szobahőmérsékleten gyönyörűen csírázik a T. Scorpion, ráadásul 6..8 nap alatt ki tud bújni. Igazából ennél könnyebben nevelhető csilim még nem volt, szóval az erősség - igényesség összefüggés nem áll fent.
Azzal viszont számolni kell, hogyha meg tervezed tartani a skorpiót több évre, akkor az komplett fává fog nőni, amit időnként metszeni kell.
Fény meg jah, reggeltől estig kell nekik, minél több, annál jobb, főleg az elején dől el ezen minden.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
kutga
nagyúr
-
vendingo
veterán
Bocs, valamiért az jött át, hogy ebben termesztesz. Palánrázáshoz elég, meg a fényspectrum is megfelelő 4000k fölött, ami már bőven fehér fény. Azért elgondolkodnék egy erősebb izzó (philips tornado), vagy még egy hasonló erősségű izzó beiktatásán. Fényből nem lehet elég sok.
Én most rendeltem egy 300 wattos agro ledet, majd dobok fel képeket, ha kész a box.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lev258
veterán
Arról nem is beszélve, hogy úgy alakult, még adtam is el belőle szép, fejlett példányokat.
Tovább már nem ragozom. A lényeg, a kérdező induljon el, aztán majd megtapasztalja saját maga. Ide meg jöhet kérdezni bátran.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
vendingo
veterán
Nem tudom mekkora boxod van, de szerintem 1000 lumen nagyon kevés a növényeknek, arról nem is beszélve, hogy 24 órás folyamatos friss co2 ellátás kell az optimális fejlődéshez. Egy kis rés és napi öntözéskori szellőztetés nem tűnik túl optimálisnak. Milyen spektrumban sugároz az izzó?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
gyurica úr
tag
Pont ez a kérdés, miért vagyok én felbújtó, amikor ő ajánlotta fel, hogy megeszi?
Másoknak, értem, hogy más több ilyet eszik, meg akár erősebbet, stb, viszont a kérdés arra irányult, hogy ilyen helyzetben én követtem e el olyat ami számonkérhető?
Amúgy az orvos is mondta, hogy az alkohol "segített", lebontani, ha jól emlékszem ezt mondta.
-
grizlisandor
veterán
Vasárnap feltúrom a fórumot meg fb csoportokat, hogy jó lesz-e nekem.
(#6932) kutga:
Nálam ők elbuktak, még 1x köszi nem.(#6933) vendingo:
Valamelyik növényen termett volna értékelhető, akkor én is azt csinálnám. Hazudok, mert a blumentől nem vártam semmit, de az legalább csípőset termet. -
Saurelm
újonc
-
Digitalpimp
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Nagyon szépek, mehetnek cérnára! Az inkább nem Black Pearl?
Peestike 6588: Szépek nagyon ezek is, főleg a Reaper!
Tzimash 6589: A Blumen magok amennyire drágák, annyira vegyesek sajnos. A körítés alapján többet várt volna tőlük az ember.
-
KunEmber
senior tag
Szia!
Bocsánat, hogy első hozzászólásként okoskodni próbálok, de nálam is pont ugyanez a hiba, pont Cayenne-ekkel és nekem is csak 2-3 tőt érint.
A helyzet az, hogy sima guglis kereséssel teljesen más jött ki kálcium-hiányra (levél elszakadás a tetejéről lefelé + terméscsúcs-rohadás)
Amit én találtam pöndödésre:
1. Túl öntözés
2. Kevés öntözés
és itt jönnek az izgalmas pontok...
3. Túl tápozás (nálam mindenképpen játszik ez)
4. Vírus (erről nem tudok nyilatkozni)Másnak hasonló pöndörödés van/volt? Mi segített?
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Koree
csendes tag
Sajnos úgy tűnik engem is betámadtak a tetvek, pedig az irodában tartottam mindvégig a növényeket, gondolom valaki behozhatta... A kérdésem az lenne, hogy a Mospilant ti hogyan szoktátok adagolni? A Karate esetében azt látom, hogy "5g szer (1 tasak) 10l permetléhez.", ezt mondjuk le tudom skálázni egy 2 literes adagra, Mospilan mennyiben más? Illetve hogy működik a dolog, feloldod vízben, betöltöd egy flakonba amiből ki lehet permetszerűen fújni és azzal végigfújni őket?
A disznónak is két oldala van, mégsem egyenlet...
-
PetAd
tag
Volldüngert ekkora kiszerelésben láttam webshopokban és itt a topikban is említették. A Vitaflórát tényleg nem, megnéztem a weboldalukat, rosszul emlékeztem.
Digitalpimp: Eléggé más összetételű a két táp, nagyon sok helyen ajánlják az eper tápot palántáknak majd később a volldüngert, ezért gondoltam, hogy veszek azt is.
-
fausto
addikt
Köszi + #6438 wierra-nak is! Nem olyan vészesen sok, akkor azt mondjátok, inkább söpörjem le óvatosan a virágokról? Félek, hogy leverem a virágot is...
Más: ezt láttátok: https://index.hu/belfold/2018/06/18/10_fokkal_csokken_a_homerseklet_hetvegere/
Ha tényleg ilyen hideg lesz, nem fognak örülni a paprikák.
És hogy valami jót is mondjak, első termések
Jalapeno:
Cayenne:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ecet gyönyörűen lemarja a leveleket, egyszer csináltam olyat. A csalán dolgot nem próbáltam mert azt erjeszteni kell ami hosszú és büdös folyamat, a többi házi praktika meg egyszerűen semmit nem ért.
Fokhagyma gerezd, banánhéj, stb. mind csak urban legend. De legalább a fokhagyma gerezdből kinő egy egész fokhagyma, még ha a gerezd hiányos is...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
tomszli11
tag
-
fausto
addikt
Köszi a választ!
A leveleken nem látok semmi élőlényt, úgyhogy akkor maradnak.
Viszont a kertben van mindenféle kártevő, levéltetvek, liszteskék. Még a paprikákat nem találták be, de nem ártana felkészülnöm, tudtok ajánlani valamilyen kombinált szert, ami jó ezekre? Kéne olyan, amit megelőzésre lehet használni, meg olyan is, amit akkor, ha már támadnak. -
fausto
addikt
Köszi a választ + #6327 Digitalpimp is!
Már elég rég óta kint vannak és olyan helyen, ahol leginkább reggel van erős nap, később a mellette lévő fa lombján keresztül szűrt fényt kap.
Tápot hetente kétszer kapnak, a doboz leírásának megfelelően adagolva. Az az érdekes, hogy mindegyik ugyan ilyen körülmények között van tartva, de csak ennek gyűrődik a teteje -
Digitalpimp
senior tag
A Volldünger nem nitrogén túlsúlyos. (14-7-21) A kalcium-nitrátok olyan 15 körül szoktak lenni, én viszont azt inkább külön adnám lombtrágyaként.
-
kammler
senior tag
külön vannak már a lyukasok rakva. Fény felé fordítva látszik, hogy hol fok lyukadni. Most megnézem nagyító alatt.. Mintha apró pöttyszerű száradásnak indulna. Viszont amúgy meg egyértelmű rágás is van. hát, nem dől össze a világ, az idő majd eldönti. Maximum ha a többi levél ép marad lecsípem a lyukasakat.
[ Szerkesztve ]
-
fausto
addikt
Sorry, most csak az összetevőkről csináltam képet Ez egy két héttel korább fénykép, azóta egy kicsit nőttek.
Akkor jól sejtettem, nem a legmegfelelőbbet vettem, nézek valami mást, ez meg jó lesz későbbre.#6252 ricsipontaz kicsit későn ültettem a magokat, március elején, úgyhogy még nem aggódok, csak próbálom a legtöbbet kihozni a helyzetből
-
wierra
senior tag
hüjjjee!
Jaja, gondoltam, hogy nem pusztán passzióból konténerezel.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Nem aggódok.
A magam részéről egyszerűen csak nem vagyok elkötelezett híve a tápozásnak. Persze konténeres termesztés miatt más a vetülete a tápozás "intézményének"..."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Büdöskét (aka bársonyvirág) és sarkantyúkát szoktunk a paradicsom és paprikatövek közé ültetni. Az utóbbi virága ehető is. Ezek számos kártevőt távol tartanak. A sarkantyúka úgy segít, hogy magához vonzza pl. a terveket, így azok békén hagyják a haszonnövényeket.
niyabinghi: úgy tudom, hogy magot vetni reggel, kiültetni pedig késő délután célszerű.
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
ricsipontaz
csendes tag
Nálam is ugyanez van, hullanak a virágok. Pedig szép, egészségesnek tűnnek a növények. Én is az epres vitaflora-t adom nekik. Reggeltől-estig egy nyugati fekvésű erkélyen vannak. Éjszakára hozom őket be, de akkor is ablak mellett vannak, hogy már hajnalban kapják a fényt.
Ötlet, hogy mi lehet a probléma?
-
peestike
őstag
A konyhaablakban vannak napközben. Délután meg lámpa alatt, mert akkor már nem éri őket fény rendesen. Igazából tegnap vettem észre pár betegnek tűnő levelet. Gugliztam, hogy mi lehet de nem igazán találtam egyezést. Lehet penész akár... Talán itt valamit lehet látni.
[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peestike
őstag
-
vince
őstag
A lámpázással alapvetően az a dilemmám van, hogy a lakásban meleg van, de ott nem lámpáznék (esztétika + gyerekek), az alsó szinten mehetne a lámpa, ott viszont 18°C körüli a hőmérséklet, félek, hogy többet ártana a hűvös, mint amit nyernék a lámpafénnyel.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
Déli fekvésű ablakban vannak a palántáim (reggeltől késő délutánig süti őket a nap, ha épp nem borítja felhő az eget ) - kell-e lámpáznom? Van egy hidegfehér 20W-os ledes reflektorom (ilyesmi), azt gondoltam beállítani erre a célra, ha szükséges lenne...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meleg égövi növény a paprika, hülyeségeket beszélnek.
Meg mondjuk azt nehéz belőni, hogy mikor van a kinti fagyok vége. Tegnapi napot a Mecsekben töltöttem, ahol éppen csak felment a hőmérséklet 0 fok fölé dél körül és még 2 centi hó volt, alig akart meggyulladni a tábortűz.
Szóval reálisan május az, amikor már jól érzik magukat este is a paprikák, előbb csak akkor mehetnek ki, ha estére behordja őket az ember, de az meg macerás.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.